Dodaj do ulubionych

Dom Dev. Akacje

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 15:02
Witam Forumowiczów
Mam zagwostkę - chciałam zakupić mieszkanie w Akacjach 10 na Topolowej.
Ponieważ mam znajomych którzy mieszkają we wcześniejszych Akacjach miałam
możliwość obejrzenia lokalu. Problemem stały się okna które u znajomych
położone były 1,40m od podłogi ! Parapet sięga mi do ramienia co wygląda dość
koszmarnie. Zadzwoniliśmy do developera i zapytaliśmy o położenie okien na
Topolowej. Pan najpierw zapytał ile byśmy chcieli (chcielibyśmy 85 cm) i
obiecał sprawdzić i potwierdzić mailem. I co? I okazało się że okna są 85 cm
od szlichty. Nie wiem co mam teraz myśleć na ten temat. Czy możliwe że facet
nas oszukuje ? Czyż to nie dziwny zbieg okoliczności że podał akurat 85 cm a
nie 90 albo 95 tak jak jest w niektórych mieszkaniach ?
Czy komuś zdarzyło się miec podobny problem z DD ? Proszę o radę bo zupełnie
nie wiem co robić. Jedziemy dziś oglądać plany ale ciągle się boję że tkwi tu
jakiś haczyk. Nie chciałabym paść trupem za rok przy odbieraniu mieszkania ...
Pozdrawiam
Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: Giani Re: Dom Dev. Akacje IP: *.menis.gov.pl / *.menis.gov.pl 24.11.04, 15:59
      A mozesz napisac po wizycie co i jak, bo tez jestem zainteresowana...
      • Gość: Beata Re: Dom Dev. Akacje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 19:12
        wygląda na to że w tych Akacjach okna są normalne - niby mam xero z przekrojem
        ale w zasadzie nigdzie nie ma na nim napisane że to Topolowa - zawsze mogą się
        wypiąć że sama sobie to skądś wytrzasnęłam - może jestem przewrażliwiona ale w
        tych czasach trzeba ... Pocieszające że niewiele osób odpowiada na ten post
        więc można przypuszczać że DD nie robi ludzi w balona zbyt często ;-)
        pozdrawiam
        • Gość: Kapitan Re: Dom Dev. Akacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:54
          Ja niedawno podpisałem umowę, wydaje się że wszystko jest w porządku, nawet
          bank dobrze się wyrażał o DD...
        • Gość: w DD zrobiona2 Re: Dom Dev. Akacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:52
          > więc można przypuszczać że DD nie robi ludzi w balona zbyt często ;-)

Wprost przeciwnie. Handlowcy DD dezinformują, nie wiem czy świadomie czy z
          lenistwa. W ostatnim rankingu Rzeczpospolitej oceniano głownie obsługę
          sprzedaży i DD wypadło na końcu deweloperów warszawskich. Mam z nimi wiele
          negatywnych doświadczeń i uważam ich za oszustów. Załącznika planów nie
          będziesz miała w umowie więc możesz nalegać na wpisanie punktu o wysokości
          okien. Nie ma powodu aby tego odmówili.
          • yanko_onz Re: Dom Dev. Akacje 20.12.04, 09:02
            Wysokość, na jakiej znajduja się okna, podział ram i tym podobne szczegóły
            znajdują się na tak zwanym poprzecznym planie elewacji.

W DD na pewno dysponuje czymś takim tamtejsza pani architekt - ja kupując od
            nich mieszkanie dostałem coś takiego. Myślę, że możesz domagać się dołączenia
            tego dokumentu jako załącznika do umowy przedwstępnej sprzedaży.
            • Gość: Aga Re: Dom Dev. Akacje IP: *.menis.gov.pl / *.menis.gov.pl 20.12.04, 09:16
              Potwierdzam, dostalam plany od Pani architekt, bezplatnie. A o problemach z DD
              mozesz poczytac m.in. na www.akacje.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka