IP: *.chello.pl 20.12.04, 00:07
czy ktos cos slyszal o agencji artdom? zajmuja sie oni mieszkaniami przy ulicy
przy agorze. w jednym ze starych postow przeczytalam ze mieszkania mialy byc
oddane pod koniec 2004, a teraz jak dzwonie do firmy artdom, mowia ze bedzie
to koniec 2005 roku. czy mozna im zaufac? przyznam ze ceny sa dosc konkurencyjne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Honia Re: artdom IP: 193.24.24.* 20.12.04, 08:34
      No właśnie tez jestem żywo zainteresowana tymi mieszkaniami tyle że zarówno
      Artdom jak i Zespół handlowo-usługowo-mieszkaniowy "Agora" (rzeczony inwestor)
      nawet dla google'a brzmią obco.
      • mp23 Re: artdom 20.12.04, 08:49
        Mnie najbardziej dziwi, dlaczego mieszkania są sprzedawane przez agencję
        nieruchomości.
        • mp23 Re: artdom 20.12.04, 08:51
          Czy ktoś wie czy ta firma ma jakiś fundusz powierniczy?
          • mp23 Re: artdom 20.12.04, 08:52
            MIało być rachunek powierniczy.

Przepraszam za pomyłkę.
            • Gość: doris Re: artdom IP: *.chello.pl 21.12.04, 12:14
              bylam tam wczoraj. firma ma rachunek powierniczy i wszystko wyglada dobrze.
              powiedzieli ze nie mogli oddac mieszkan w 2004 bo okazalo sie ze gleba w tamtym
              miejscu jest za rzadka i trzeba ja zageszczac. potwierdzila to moja znajoma,
              ktora mieszka w tamtych okolicach. mowi ze rzeczywiscie stala tam przez dlugi
              czas woda.
              narazie wzielam umowe i przeglada ja znajomy z branzy nieruchomosci. zobaczymy
              czy on cos powie. jezeli stwierdzi ze umowa jest uczciwa i nie czychaj na mnie
              zadne pulapki, kupuje swoje M!!!
              • mp23 Re: artdom 21.12.04, 12:48
                czyli od kiedy oni prowadzą tę budowę?
                Widziałaś ich dokumenty firmy?
                na jakim etapie jest budowa i co sadzisz o oklicy?
                Ja pewnie wybiorę się do nich we czwartek.
                Czy pytałaś o ewentualny przyszły czynsz? Z tego co wiem mają zarządzać
                budynkiem przez 2 lata.
                • Gość: Honia Re: artdom IP: 193.24.24.* 21.12.04, 14:06
                  Ja właśnie czekam na umowę, tyle że nie bardzo mam komu dać do weryfikacji.
                  Doris, jak tylko będziesz miała jakieś wieści od znajomego, podziel się
                  nimi :).
                • Gość: Honia Re: artdom IP: 193.24.24.* 21.12.04, 14:10
                  A jeśli chodzi o okolicę to...znam ten rejon, bo obecnie mieszkam bardzo
                  niedaleko. Samo Wrzeciono jak wiadomo nie jest specjalnie atrakcyjne. Klasyczne
                  blokowisko z lat 70-ych. Ale stoi tam już kilka nowych budynków, dzięki którym
                  krajobraz jest bardziej optymistyczny :).
                  • Gość: doris Re: artdom IP: *.chello.pl 21.12.04, 23:50
                    znajomy przeczytal, jest tam kilka niescislosci, typu "sila wyzsza", ktora moze
                    opozniac budowe. pod tym slowem kryje sie doslownie wszystko. ponadto, nie
                    zgadza sie okres rekojmi, normalnie na wady konstrukcyjne powinien wynosic on 3
                    lata a oni daja rok. o rachunku powierniczym powiedzili mi w czasie rozmowy, ale
                    w umowie nic na temat nie ma. ponadto, znajomy powiedzial, ze nie maja oni szans
                    zdazyc do grudnia, chocby pracowali dzien i noc. wedlug niego, a sam buduje
                    mieszkania, moze to potrwac 1,5-2 lat.
                    jutro chcialabym wybrac sie do prawnika. moze ktos zna kogos kto sie
                    specjalizuje w nieruchomosciach?
                    co do oklicy to nie jest najciekawsza, ale mieszkalam kilka ulic dalej przez
                    cale zycie i nie bylo tak zle. jest troche menelstwa na wrzecionie ale buduja
                    sporo nowych budynkow a ulica przy agorze ma bys reprezentacyjan ulica bielan.
                    wszystko dobrze, tylko skad miec pewnosc ze ludzie nie sciemniaja?
                    • mp23 Re: artdom 22.12.04, 10:36
                      spora liczba firm ma wpisane w umowie siła wyższa, więc tutaj nie widzę nic
                      dziwnego
                      a jakie masz podane konto w umowie? zawg mnie w umowie powinno być napisane, że
                      pienądze mają być wpłacane na rachunek powierniczy. Myślę, że powinni zdawać
                      sobie sprawę, z tego że:
                      1 bez rachunku powierniczego
                      2 przy pierwszej inwestycji
                      3. inwestycji ledwo wychodzącej z ziemi
                      ludzie będą się bać u nich kupować.
                      Budowa - deweloperzy zakładają obecnie, że na budowę potrzebują około 1-1,5
                      roku. Skoro mówią, że są na poziomie 1 piętra to szanse są dość realne.
                      • Gość: doris Re: artdom IP: *.chello.pl 23.12.04, 09:04
                        ale oni nie wyszli na poziom 1 pietra. wczoraj pojechalam ogladac budowe i widac
                        tylko garaz podziemny.
              • mp23 Re: artdom 26.12.04, 20:01
                ja tam byłam 23.12 i wcale mi to dobrze nie wygladało.
                "powiedzieli ze nie mogli oddac mieszkan w 2004 bo okazalo sie ze gleba w tamtym
                miejscu jest za rzadka i trzeba ja zageszczac" - mnie powiedzieli, że musieli
                zmienić generalnego wykonawcę, poniewaz nie wywiązywał się z prac, w zwiazku z
                tym budowa stanęła na pół roku (oddanie miało byc poczatek 2004r). Z tego co
                się dowiedziałam, generalnego wykonawcę rzeczywiście zmienili. Masz rację,
                sprawdziłam, budowa nie jest nawet na etapie pierwszego pietra.
                Co mnie się rzuciło w oczy w tej umowie, to
                - brak informacji o rozliczaniu co i cwu; jest tylko mowa o ryczałcie; a opis
                mieszkania powiedziałabym jest nader skromny. Dziwi mnie trochę tez kwota
                przysżłego cznyszu - 8zł, nie wydaje mi się małą kwotą. A biuro firmy - bez
                komentarza. To moje uwagi na tzw. pierwszy rzut oka, w umowę zagłębię się
                jutro.

• Gość: rola Re: artdom IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.12.04, 11:25
        niestety na działce jest spora hipoteka i podobno komornik siedzi już na niej
        • mp23 Re: artdom 30.12.04, 11:46
          a skąd te informacje?

Jak byłam u nich pokazali mi swój KRS - z marca!

• Gość: rola Re: artdom IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.12.04, 12:56
            informacje o hipotece i o egzekucji zawarte sa w ksiedze wieczystej
          • Gość: doris Re: artdom IP: *.chello.pl 01.01.05, 16:49
            dla nie wszystko wygladalo podejrzanie, wiec zrezygnowalam. decyduje sie na
            inwestycje, o ktorej narazie nic nie wiadmo, chodzi o inwestycje na brodnie,
            ktora zostala zarzucona jakis czas temu, a teraz inna firma konczy budowe.
            mieszaknai eda w sprzedazy od stycznia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka