Dodaj do ulubionych

Leśna Polana Ząbki

29.12.04, 13:02
Kupuję mieszkanie na osiedlu Leśna Polana w Ząbkach. Szukam sąsiadów - w
celach konsultacyjno-integracyjnych ;-) Jednego już znalazłam - GRZESIA-
WARSZAWA ;-]
Obserwuj wątek
    • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 17.01.05, 14:29
      Podbijam. Naprawdę nie mamy z Grzesiem sąsiadów? Nie ma osób zainteresowanych
      tą inwestycją?
      • Gość: Maciek Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.05, 23:11
        Witam,
        sasiadów z osiedla Lesna Polana. Właśnie zupełnie przez przypadek natrafiłem na
        to forum i chyba dobrze się stało, bo dalej wiedziałbym tylko tyle, co mówią w
        biurze sprzedaży, czyli prawie nic....Ja kupiłem mieszkanie w listopadzie
        2004r., a kiedy się tam orientowałem to termin oddania był wyznaczony na
        październik 2005, nastepnie w umowie koniec listopada, ale z tego co widziałem
        ostatnio na budowie to raczej czarno to widzę, skąd taka wiadomośc, że termin
        oddania prezsunie się na luty??? Mam nadzieję, że to jakas plotka. Będę
        wdzięczny za każdą nową wiadomość, pozdrawiam. Mój adres biniu20@op.pl
    • zz_marcin Ząbki - forum miasta 19.01.05, 21:56
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97
    • Gość: Jerry Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:02
      No my jestesmy w trakcie zalatwiania formalnosci.
      Pozdrawiam
      Jarek
      • Gość: mowika Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.bbn.hp.com 04.02.05, 01:40
        Jarku, mam wobec tego pytanie - czy mieliście problemy z bankiem BZ WBK, który
        nie chciał wydać opinii o obsłudze kredytu naszego dewelopera? Bo ja się
        właśnie z tym wożę - BPH chce ten dokument, a WBK durnowato się pyta o podstawę
        prawną... Ręce mi opadają, bo jestem w sytuacji z lekka patowej.

W razie czego - proszę o mejla: mowika@gazeta.pl. A jaki jest kontakt do Ciebie?
        • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 05.02.05, 21:50
          JA do tego przystapie w tym (przyszlym) tygodniu.
          Narazie wszystko jest na dobrej drodze odpukac puk, puk
          Pozdrawiam
          jarek
        • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 11.02.05, 19:39
          Ufff, właśnie mam przed sobą podpisaną umowę z BPH - Engel powinien mi działkę
          odpalić za wyedukowanie ich, jakich dokumentów BePeH wymaga, np. balkon
          gratis ;-]]]
          Do zobaczenia na targach :-)
    • Gość: Suseł Re: Leśna Polana Ząbki IP: 213.241.38.* 13.04.05, 21:56
      Chyba będziemy sąsiadami. Jestem o krok od podpisania umowy. Powiedzcie: warto?
      Byłem ostatnio budowie - zaczynają drugie piętro. Do listopada, no grudnia,
      powinni zdążyć. Pozdrawiam.

PS: czemu jest nas tak mało? Oj, te mieszkania chyba im coś nie idą...
      • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 14.04.05, 22:45
        Idą idą, tyle że zbyt wiele osób chyba jeszcze tu nie dotarło :-)

Ja mam mieszkanko 50,8 na 2gim piętrze, też to bardziej wschodnie :-)
      • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 15.04.05, 11:54
        Cze Suseł.
        Ja jestem na bieżąco, praktycznie co drugi tydzien jestem na budowie.
        Wrzuc adresik to Ci przesle zdjecia.
        Wydaje mi się ze warto.
        Ja przed podpisaniem umowy bylem z nia u prawnika i powiedzial ze umowa jest ok.
        narazie idzie b dobrze. Odpukać puk, puk
        Pozdrawialski
        Jarek
        • Gość: Suseł Re: Leśna Polana Ząbki IP: 155.91.64.* 15.04.05, 14:50
          Jarku,

będę wdzięczny za zdjątka. Mój adres: lwrobel@gazeta.pl

Mieszkanko zakupione, a więc już oficjalnie witam wszystkich sąsiadów!!!
          Pozdrawiam,
          Łukasz (Suseł)
          • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 16.04.05, 20:10
            Zdjatka postaram sie wyslac po niedzieli.
            lub jak mi sie uda wrzuce gdzies na stronke.
            Zalezy do czasu.
            Powiedz na ktorym pietrze.
            Bo my na 3 wlasnie wczoraj podpisalimy kredyt.
            Uff bylo ciezko - tysiace podpisów.
            W koncu Millenium
            Pozdrawialski
            Jarek
            • Gość: Łukasz Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:05
              2 piętro, we wschodniej części. A Wy w której?
              • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 18.04.05, 13:53
                witam
                My mamy mieszkanko 314 lub jak ktos woli C1d pn-zach, na stronie
                www.lesnapolana.pl sa lokalizacje poszczegolnych mieszkan.
                Widze ze coraz wiecej sasiadow mamy :)
                Pozdrawialski
                Jarek
                • Gość: Łukasz Re: Leśna Polana Ząbki IP: 155.91.64.* 18.04.05, 14:40
                  W takim razie nasze mieszkanie ma numer 208.
                • mabinkowski Re: Leśna Polana Ząbki 25.08.05, 23:21
                  witam, sąsiadów spod 314, ja 313-przynajmniej tak wynika z planów, bo w tym
                  całym biurze to niczego się nie można dowiedzieć. Co to za nowa wiadomość z tym
                  terminem na luty??? Mam nadzieje, że to nie prawda. Będę wdzięczny za każdą
                  nową wiadmość. Podaję meila biniu20@op.pl
                  Pozdrawiam
                  Maciek
        • magda20101 Re: Leśna Polana Ząbki 22.07.05, 17:49
          Wlasnie zastanawiam sie nad zakupem mieszkania, gdybys mogl wyslac kilka fotek z
          budowy, bylabym ci wdzieczna.pozdrawiam.
          emilia.g1@op.pl
          • sloggi Re: Leśna Polana Ząbki 22.07.05, 20:05
          • Gość: mowika Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.atl.hp.com 22.07.05, 21:26
            lesnapolana.blox.pl - stronka którą założyłam i prowadzimy z sąsiadami :-
            ) W sumie to składa się z samych zdjęć ;-]
    • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 24.04.05, 14:42
      lesnapolana.blox.pl :-)))
    • Gość: pepi fanfow Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 13.05.05, 00:30
      Budowa stoi od co najmniej tygodnia. Ekip budowlanych brak.
      • Gość: Ania Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:56
        Taką informację dostałam z biura Emmerson: Ze względu na śmierć Pana Andrzeja
        Bielickiego - właściciela przedsiębiorstwa montażowo-budowlanego Ajmex,
        wykonującego w charakterze generalnego wykonawcy inwestycję budowlaną osiedla
        Leśna Polana w Ząbkach, prace na terenie naszej inwestycji zosały wstrzymane do
        najbliższego poniedziałku. W poniedziałek 23.05.05 prace zostaną wznowione.
        • areet Re: Leśna Polana Ząbki 29.08.05, 13:02
          Witam wszystkich, w związku z poszukiwaniem mieszkania zainteresowałem się
          ofertą Leśna Polana, ale jeden z moich znajomych zrobił wywiad środowiskowy i
          okazało się, że nie do końca wszystko wygląda tak jak to przedstawia developer
          i biuro sprzedaży. Chciałbym to zweryfikować. Czy cena jaką mieliście przy
          podpisywaniu umowy uległa zmianie (przede wszystkim cena za metr)? Jak wygląda
          sprawa przyszłego czynszu, co jest w niego wliczony? Czy ochrona zawiera się w
          czynszu? Czy ktoś się oreintuje jakie będą orientacyjne koszty utrzymania
          (administracyjne) mieszkania na tym osiedlu? Będę wdzięczny za odpowiedź.
          • Gość: m Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 18:34
          • Gość: przyszły mieszk. Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 18:54
            areet napisał:

> Witam wszystkich, w związku z poszukiwaniem mieszkania zainteresowałem się
            > ofertą Leśna Polana, ale jeden z moich znajomych zrobił wywiad środowiskowy i
            > okazało się, że nie do końca wszystko wygląda tak jak to przedstawia
            developer
            > i biuro sprzedaży. Chciałbym to zweryfikować. Czy cena jaką mieliście przy
            > podpisywaniu umowy uległa zmianie (przede wszystkim cena za metr)? Jak
            wygląda
            > sprawa przyszłego czynszu, co jest w niego wliczony? Czy ochrona zawiera się
            w
            > czynszu? Czy ktoś się oreintuje jakie będą orientacyjne koszty utrzymania
            > (administracyjne) mieszkania na tym osiedlu? Będę wdzięczny za odpowiedź.
            Ja kupiłem w listopadzie ubiegłego roku i cena po podpisaniu się nie zmieniła,
            choć w pierwotnej wersji umowy był pkt, mówiący o tym, że jeżeli ceny na mat,
            bu. wzrosną to cena moze ulec zmianie, ale na to się nie zgodziłem, ani pewnie
            większośc kupujacych tez, wiec tego pkt nie ma w umowie. Nie wiem ile teraz
            liczą za m2, ceny sa bardzo z różnicowane. jeśli chodzi o dalsze opłaty czynsz
            itd, to mówiono, że około 5 zł/m2 w tym ochrona i wywóż nieczystości. Miejmy
            nadzieje, że tak bedzie.
            A ile tak z ciekawości teraz liczą za m2???
    • Gość: Lili Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.ipt.aol.com 18.05.05, 20:16
      Powiedzcie prosze ile kosztuje tam m2, bo interesuje sie ta inwestycja a
      nigdzie nie moge znalezc cen.
      • Gość: Tomek Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:16
        W gazecie jest opisana afera dotycząca Ajmeksu. Troche to namiesza na Polanie.
      • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 22.05.05, 08:04
        Lili, zadzwoń najlepiej na budowę - numery na stronie www.lesnapolana.pl, bo
        ceny są podawane raczej za konkretne mieszkanie.
      • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 22.05.05, 13:18
        Lili
        Targuj sie bo po drugiej stronie tez ma powstac osiedle. (tzn od strony ul
        Żołnierskiej, a tam były droższe mieszkania).
        Myślę, że sprawa z wykonawcą niedługo się wyjaśni i zostaną wznowione roboty.
        Ja 10.05. chodziłem po swojej podłodze :)
        Pozdrawialski
        Jerry
    • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 22.05.05, 08:05
      Dodałam nowe zdjęcia na naszym blogu - z dnia, kiedy się dowiedzieliśmy z
      Jersonem, co się stało.

lesnapolana.blox.pl
      • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 25.05.05, 14:34
        Mam wiadomość dla wszystkich przyszłych sąsiadów.
        Dzwoniłem do Engela.
        Budowa podobno ruszyła od poniedziałku 23.05. buduja ci sami pracownicy tyle,
        że pod szyldem Engela, który został głównym wykonawcą.
        Jeszcze nie byłem na budowie w celu zweryfikowania informacji. Więc jakby ktoś
        tam był to proszę o weryfikację tych informacji.
        Pozdrawialski
        Jerry
        • Gość: mowika Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:50
          Byłam na budowie w piątek - coś się tam dzieje :-) Od jutra, czyli poniedziałku,
          ma już pracować 70 osób :-)
    • Gość: KasiaS Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.dsk.uw.edu.pl 25.07.05, 16:01
      Cześć, W tym tygodniu jedziemy z mężem obejrzec mieszkanie na Leśnej polanie.
      Czy mógłabys mi powiedzieć coś na temat tej inwestycji, bo z tego co juz wiem
      to cena jest przystepna a termin oddania luty 2006
      • Gość: mowika Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.europe.hp.net 28.07.05, 14:59
        A to ciekawe, ja mam termin oddania 30 listopada w umowie, a do końca lutego
        2006 mają być akty notarialne.

Proponuję przede wszystkim pooglądać postępy prac na blogu, gdzie dość
        regularnie wrzucamy nowe zdjęcia z budowy. Lekki kwas był w maju, kiedy zmarł
        właściciel Ajmexu. Ale odkąd wznowili budowę (po ok. 10 dniach) wszystko jest w
        moim odczuciu ok (póki co przynajmniej). Na miejscu jest p. Kamila, architekt,
        która doradzi i wyrysuje projekt zmian w układzie ścianek. Niestety nie ma mnie
        teraz w Polsce, więc radzę się skontaktować z Jersonem.
        • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 06.08.05, 20:55
          Niestety.
          Kaśka ma rację. Też słyszałem w piątek tj. 5.08. że termin oddania jest luty
          2006. Jak dobrze pójdzie. Trzeba ich przycisnąć żeby pokazali harmonogram robót.
          Więc żegnaj ulgo remontowa :(
          Pozdrawiam
          Jerson
          • magda20101 Re: Leśna Polana Ząbki 07.08.05, 17:42
            W czwartek tj. 4.08. bylam na budowie w sparwie obejrzenia okolicy i wszelkich
            informacji o zakupie mieszkania.To prawda, pani od sprzedazy powiedziala mi ze
            termin oddania budynku to 28 luty 2006.Obecnie koncza 4 pietro, praca az wre
            .... slyszalam;)
            Poza tym rozmowa z pania od banku, od sprzedazy i kierowniczka budowy wyadala mi
            sie wporzadku.Nic nie cukrowaly, raczej byly kompetentne.
            Gorzej z plnem mieszkan, niektore sa nieustawne!
            No i dostaalam na miejscu wszelkie ulotki, wwstepne umowy itp.Raczej wiarygodne:)
            Pozdrawiam:)

• jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 09.08.05, 12:07
              Cze Magda,
              Wejdz na lesnapolana.blox.pl
              Tam dowiesz się wszystkiego od nas (czyli od przyszłych sąsiadów)
              Wstępnie termin oddania był zaplanowany na listopad 2005 i nikt do tej pory nas
              o tym nie poinformował. A czy ja czy inni są dosyć często na budowie.
              Pozdrawialski
              Jerson71
              Ps. Najbardziej kompetentna w udzielaniu info jest pani Kamila - architekt
              (rozsądna kobieta).
            • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 09.08.05, 12:09
              magda20101 napisała:

> Gorzej z plnem mieszkan, niektore sa nieustawne!

Ustawne tyle, że trzeba nieźle pogłówkować.

Umowa też jest ok
              Pozdrawialski
              Jerson71
              • k.marzenka1 Re: Leśna Polana Ząbki 18.08.05, 08:25
                Witam bardzo serdecznie sąsiadów :-)
                My mamy mieszkanko na pierwszym piętrze, 50,8 m2 od południa i też zastanawiamy
                się właśnie co i gdzie ustawić, żeby się jakoś pomieścić. Mowika, Ty masz zdaje
                się ten sam układ mieszkania. Może masz jakieś pomysły, którymi chciałabyś się
                podzielić?
                Pozdrawiamy,
                Marzena
                P.S. My też mamy w umowie termin 28 lutego, ale skoro Wy macie listopad, to
                liczymy, że będą się sprężać:-)
                • jerson71 Re: Leśna Polana Ząbki 25.08.05, 22:51
                  Marzenka,
                  Ty się Moniki nie pytaj, bo ona ma słup w pokoju ;P.
                  Jak to przeczyta to mnie chyba zabije. Wejdz na stronę
                  lesnapolana.blox.pl tam masz link do forum na którym częściej się
                  udzielamy (nasze forum). Na tamtej stronce też masz najnowsze info z budowy.
                  No i planujemy wkrótce spotkanie w realu. Warto poznac przyszlych sasiadów.
                  My już się w 4 znamy (tzn. Monika, Grześ z I p. Ola&ja) spotkalismy się kiedyś
                  na targach.

Pozdrawialski
                  • Gość: gosc Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.jjs.pl 29.08.05, 19:29
                    witam

czy cos wiadomo o tym czy bedzie jakes okablowanie strukturalne eternet
                    bo niekture osiedla w czasie budowy sa okablwywane
                    pozdrawiam
                    • Gość: m Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 19:46
                      nic nie wiem o okablowaniu, trudno się własciwie tam czegos dowiedzieć. Znowu
                      nie monża wejśc na budowe, ciekawe kiedy będzie mozna, jakies nawe zasady,
                      KIEROWNIK SIĘ OPARŁ I KOENIC KROPKA.
                      Szkoda ghadac.
                      • Gość: gosc Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.jjs.pl 29.08.05, 20:01
                        witam
                        to powinisie cos w tej sprawie zrobic bo zreguly to napoczatku take firmy jak
                        aster, tpsa, upc, to na nowe osiedla nie wchdza zbyt szybko a mali jak chca
                        wejsc to proponuja wiercenie i kladzenie po wieszchu kabli a to zbyt ciekawie
                        nie wyglada

pozdrawiam
                        • Gość: m Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 20:11
                          a ty co zamierzasz z tym zrobic? moze masz jakies wiadmosci w tej sprawie ???
                          • Gość: gosc Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.jjs.pl 29.08.05, 22:54
                            witam
                            Ja reprezentuje firmę JJS Sp. z o.o. i okablujemy osiedla są dwie metody my
                            stosujemy ta tańsza dla przyszłych abonentów podpisujemy z deweloperem umowę na
                            to ze wykonamy okablowanie za darmo w zamian za wyłączność na korzystanie z
                            tego okablowania przez firmę która ja wykonała gdy uruchamiamy usługę pobieramy
                            niewielką opłatę za instalacje i aktywacje. Niestety na osiedle leśna polana
                            nie wchodzimy ponieważ nie bardzo jest z kim na ten temat rozmawiać. Druga
                            opcja jest ze we własnym zakresie każdy lokal zostanie okablowany.

podrawiam
                • mowika Re: Leśna Polana Ząbki 02.09.05, 00:10
                  :-)

To po lewej czy po prawej? Bo ja to po prawej - czyżbym znalazła sąsiadkę z
                  dołu??? :-))) Można pożyczyć cukier? ;-]

BTW - nasze forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32925
                  Jeśli link nie zadziała, to w kategorii Dom trzeba wybrać z listy Prywatne:
                  Osiedla, wspólnoty wojewódzwo mazowieckie, a potem Leśna Polana - Ząbki.

Będziemy się jakoś w ten lub przyszły weekend spotykać, więc proszę się
                  meldować! :-D
                  • Gość: Marzenka Re: Leśna Polana Ząbki IP: *.dsa24.com.pl 12.09.05, 08:01
                    Cześć Mowika,
                    Tak, masz sąsiadkę z dołu:-)Cukier bardzo proszę, ale może od razu wpadnij na
                    kawę- słodzoną naturalnie.
                    Podaję lokalizację:
                    Na planie na stronach polanki znajdziesz nasze mieszkanko pod numerem 113, typ
                    C4d. Dolna, lewa ćwiartka naszej uroczej "konsolki", czyli to bardziej
                    zachodnie.
                    Zdaje się, że spotkanko w realu przegapiliśmy, więc mam nadzieję, że na forum
                    pojawią się jakieś relacje, a my będziemy miały okazję spotkać się trochę
                    wcześniej niż na tej w/w kawie:-)
                    P.S. Sasiad trochę mnie zaintrygował tym Twoim słupem w pokoju, może pochwalisz
                    się co tam wykombinowałaś?
                    Pozdrawiam:-)Marzenka
                  • sloggi forum Ząbki 29.10.05, 16:20
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka