Dodaj do ulubionych

UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM???

IP: *.com-czd.jjs.pl 24.01.05, 17:11
czy to prawda, że dawny AARDOM/DOM CONSTRUCTION, a później ERA DEVELOPMENT po
kolejnym przepoczwarzeniu, ogłosił upadłość? A jeśli tak, to co z naszymi nie
wybudowanymi do końca mieszkaniami? Wróciłem 3 dni temu po 3 miesiącach
niebytu w Polsce i jestem przerażony co dalej z moimi pieniędzmi! Jeśli ktoś
coś więcej wie - proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: pytajnik2 Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.acn.waw.pl 24.01.05, 21:17
      jesteś zasranym krękaczem i nieporuszaj takich wątków!!!! Pie..sz coś a
      niewiesz o czym.Jeśli mówisz o dom construction to masz inny problem niż budowa
      z Erą.
    • Gość: Pytajnik 3 Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 15:49
      W grudniu została ogłoszona przez sąd upadłość Aardomu vel Dom Construction.
      Era Devlopmnent to co prawda inna osoba prawna niż Aardom vel Dom Construction,
      ale utworzona i prowadzona onegdaj przez to samo towarzystwo naciągaczy. W
      końcu zeszłego roku nastąpiła kolejna zmiana właściciela Ery Development (jako
      właściciel figuruje jakaś spółka z Lublina). Ta sama spółka kupiła zresztą i
      Aardom vel Dom Construction tuż przed upadłością.
      Na razie pewne jest to, że Aardom vel Dom Construction to masa upadłości z
      ogromną ilością wierzycieli.
      • foka2 Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? 26.01.05, 20:15
        Kochani, czy mozecie mnie trochę bardziej wprowadzić w to co sie dzieje w Erze -
        z tego co wiem zarząd zmienił się we wrześniu i od tamtej pory jest dwóch
        panów. Nie wiem nic o spółce z Lublina. Proszę o jakieś informacje !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: poinformowany Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: 212.160.172.* 04.05.05, 11:55
        Inwestycję przy Wale Miedzeszyńskim 410 przejęli od oszustów z ERY mieszkańcy i
        kontynuują budowę. Chcą zakończyć w październiku br. - może unikną losów
        klientów z poprzednich etapów ERY, AARDOMU itp. złodziejskich spółek.
        • Gość: Gość Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.crowley.pl 24.06.05, 09:38
          Z tego co ostatnio widziałam to budowa idzie całkiem dobrze. Prace posuwają się
          szybko i dużo ludzi kręci się po budowie - chyba kilka ekip na raz. Oby tak
          dalej. GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!
          • Gość: cet Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:36
            Jakbyś był rozgarnięty to byś przeczytał banet reklamowy, że budowa niejest juz
            prowadzona przez Aardom i eredevelopment,jest prowadzona przez mieszkańców.
            • Gość: ROZGARNIĘTA Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.crowley.pl 27.06.05, 11:14
              A jeżeli TY byłbyś rozgarnięty to zauważyłbyś, że jestem kobietą i nie
              pisałbyś "rozgarnięty" tylko "rozgarnięta" !!!!!!!!!!!
              Dobrze wiem, że budowa jest prowadzona przez mieszkańców i w mojej wypowiedzi
              nic nie sugeruje, że to nadal era czy aardom !!!!!!!!!!!
              • Gość: cet Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:56
                To poco wogule zaczynasz poruszać ten temat!kobieto lub mężczyzno!?
                • Gość: ramzes Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: 212.160.172.* 29.06.05, 16:24
                  Czołem, jestem jednym z tych mieszkańców, którzy zawiązali spółkę WM410 w celu
                  przejęcia i dokończenia tej inwestycji. Niestety drogo nas to kosztowało, ale
                  przynajmniej teraz wiemy kiedy i jak to bedzie dokończone, bez szwindli i
                  fuszerki budowlanej jak na poprzednich etapach. W tym roku powinniśmy się
                  wyrobić. Mamy szczęście w nieszczęsciu bo juz myślałem że wtopiłem całą kasę
                  dla tych oszustów, a tak jeszcze w tym roku bedę mógł zamieszkać w wymarzonym
                  mieszkanku.

Pozdrawiam i nie dajcie się nigdy zrobić tak jak ja, bo szkoda nerwów i kasy.
                  Człowiek mądrzeje dopiero po szkodzie, a nauka jest kosztowna i czasami trwa w
                  różnym wieku ;)
                  • palhessi Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? 30.06.05, 14:37
                    do Ramzesa: Czy możesz dokładniej wyjaśnić co oznacza "bez fuszerki budowlanej
                    jak na poprzednich etapach"? Czy chodzi o nr 414, 414a i 414b?
                    Paulina
                    • Gość: ramzes Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: 212.160.172.* 30.06.05, 15:24
                      Tak, brak folii paroizolacyjnej, przeciekające dachy, wchodzący grzyb do
                      garaży, chwiejące się balustrady balkonowe itp.
                      Ale wcale się nie dziwię teraz jak wiem co to za spółka budowała i gdzie szły
                      pieniądze (bo defakto etap ten kończony był z pieniędzy z 7 etapu, bo tamtych
                      zabrakło) i jak próbowano dokończyć budowę V etapu.
                      Praktycznie żeby wprowadzic sie do ostatnich tam oddawanych mieszkań i mieszkać
                      tam spokojnie parę lat to trzeba by połowę prac przeprowadzić od nowa.
                      • Gość: ramzes Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: 212.160.172.* 01.07.05, 08:34
                        sorrki, miałem na mysli grzyba wchodzącego na pierwszą kondygnacje - garaży tam
                        oczywiście nie ma ;) i zamiast 7 etapu powinien być 6ty.

pozdro
                • Gość: ROZGARNIĘTA Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.crowley.pl 30.06.05, 09:31
                  A dlaczego mam nie poruszać ? - jak ci się nie podoba to nie czytaj. Jak widać
                  Ramzesowi (patrz kolejna wypowiedź) podpasowało i pisze dalej. Z takimi ludźmi
                  można korespondować - z tobą raczej nie!!!!!

Żegnam Pana

Gratuluję Ramzes
                  • Gość: cet Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:17
                    ROZGARNIĘTA jak kupa siana!!!!!
    • Gość: bumbalumba Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 21:48
      jestem w podobnej sytuacji co ty moglbys sprecyzowac na ktorym etapie masz
      lokal i czy mozesz podac kontakt do siebie mailowy.
      • Gość: axa Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? IP: *.chello.pl 09.02.05, 16:38
        Jezu, miałam kiedyś (nie)przyjemność pracować w AARDOM (na szczęście)krótko
        takiego chamstwa, obłudy, pozerstwa państwa prezesów to w żadnej innej firmie
        nie widziałam. Nie dziwię się że padli.
    • palhessi Re: UPADŁOŚĆ DOM CONSTRUCTION / AARDOM??? 28.06.05, 23:27
      Witam,

Potrzebuję rzetelnych informacji od mieszkańców (obecnych lub byłych) osiedla
      Wał Miedzeszyński 414. Czy warto teraz kupować tam mieszkanie, czy w dalszym
      ciągu nie są wyjaśnione dziwne sprawy sprzed roku (obciążone grunty, braki
      własności, komornicy i opłaty za drogę dojazdową itp.)? Za wszystkie rady i
      sugestie będę bardzo wdzięczna (mogą być mailem).

Pozdrawiam,
      Paulina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka