Gość: ciekawy IP: 212.160.172.* 31.01.05, 16:33 Szukam opinii na temat dewelopera SBM Beta i inwestycji na ulicy Grochowskiej. Czy ktoś może chciałby coś ciekawego napisać? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bleble Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 217.7.62.* 02.02.05, 08:18 hej, wrzuc wyszukiwanie jest taki watek ;) pozdrawiam bl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryjenka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.crowley.pl 03.02.05, 12:38 Piękne miejsce dla kogoś kto chce mieć widok albo na Grochowską - tramwaje, samochody albo na obskurny budynek po drugiej stronie przecznicy Grochowskiej. Zero zieleni, przestrzeni. Plomba ustawiona na jednym z niewielu jescze rogów Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 03.02.05, 13:33 Stryjenka konfabuluje. Z ostatnich pięter plomby będzie widok na Park Skaryszewski, jez. Kamionkowskie i lewobrzeżne city. Z chałasem od Grochowskiej można sobie radzić odpowiednimi szybami. Z tyłu kamieniczki i fabryki starego Kamionka, który się w szybkim tempie rewitalizuje. W pobliżu - m.in. w opuszczonych fabrykach - jest pięć uczelni na czele z SWPS. Pobliska kamienica na rogu Gocławskiej i Kamionkowskiej mieści bibliotekę pedagogiczną, która gmina chce w niedługim czasie doinwestować, wyremontować i unowczesnić. W pobliżu jest też podstawówka, skate park i trzy sympatyczne knajpki: Pasta Cafe, bistro w dzielnicowym centrum kultury i Capiodoro. Do parku Skaryszewskiego trzy kroki, do bazaru Rogatka, pijalni czekolady u Wedla,na dw. Wschodni i Stadion. Dobry punkt komunikacyjny, blisko do centrum, kawałek przedwojennej W-wy. Sama elewacja budynku też nie jest najgorsza, nawiązuje nawet trochę do modernistycznej architektury z lat 30. sąsiednich kamienic i fabryk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryjenka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.crowley.pl 10.02.05, 14:00 Odmienne zdanie nie musi od razu oznaczać konfabulacji. Dzwiękoszczelne okna są dobre do momentu w którym je trzeba otworzyć. Wtedy chałas z ulicy będzie jednak dość duży. Park będzie widać prawdopodobnie tylko z ostatnich okien bo po drugiej stronie Grochowskiej są również są budynki w kilku rzędach. Pozostałe piętra będa jednak miały widoki wprost na Grochowską albo na dosyć jednak ciasną przecznicę. Budynek jest tak usytuowany, ze wokół niego nie ma żadnej wolnej przestrzeni oprócz Grochowskiej własnie. Jeżeli komuś nie przeszkadza mieszkanie przy ruchliwej ulicy to jest ok a jeżeli lubicie ciszę i przestrzeń to chyba jednak nie. Co do infrastruktury - szkoły, sklepy, centra handlowe itp., oraz komunikacji - zgoda. Nie umywa się do obrzeżnych dzielnic Warszawy. Rewitalizacja dla mieszkańsców na ogół oznacza roboty remontowe, odtworzeniowe czyli głośno pracujące maszyny, samochody, pył i kurz. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 18.03.05, 15:52 Przykro mi Stryjenko, ale muszę podtrzymać. Zapraszam, odwiedź okolicę, przekonasz się. To, że hałas po otwarciu okien będzie dobiegał, to oczywista. Można sobie i z tym poradzić, instalując klimatyzację, a w oknach specjalne nawiewy. Budynki vis-a-vis mają po 2-4 kondygnacje, a inwestycja BETY łącznie z częścią usługową - osiem. Więc od trzeciego piętra na pewno ponad dachami park widać będzie. A za nim city. A ci z niższych będa mieli widok na sympatyczne kamieniczki z lat 30. i udaną plombę z lat 50. Jak zajrzysz za budynek BETY od Gocławskiej to zobaczysz, ze tam jednak jest spora przestrzeń i żadnej wysokiej zabudowy. Rewitalizcja okolicy nie wymaga buldożerów i najazdu specjalistycznego sprzetu, jeśli już mówimy o remontach. Te kamienice i fabryki pochodzą międzywojnia, nie trzeba ich burzyć i odbudowywać. Sa w niezłym stanie, wymagają co najwyżej remontów elewacji, klatek, czasami może dachów. To nie oznacza jakichś niemożliwych hałasów, pyłów i utrudnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 5.6.* / *.nokia.com 18.03.05, 16:39 A tak swoją drogą to oceniając po tym co w tej chwili widać to ten budynek będzie całkiem ładny musze powiedzieć. Czego nie można powiedzieć o wielu innych blokach Bety w mojej okolicy, szczególnie o Nizinnej 7/9 która to jest zwykłym klockiem kompletnie bez polotu. Miłe że wpadli na pomyśł że Grochowska i przedwojenne otoczenie wymaga nieco więcej inwencji od architekta. Swoją drogą czy Beta ma jakąś stronę webową? Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 18.03.05, 17:00 Taką stronkę mają, ale nie ma tu nic o inwest. z Beskidzkiej. Za to jest wizualizacja ciekawego biurowca z Ostrobramskiej www.egrib.pl/ Co do G-skiej 304, to się zgadzam. Nareszcie znalazł się rozsądny deweloper albo zadziałali urzędnicy miejscy albo dzielnicowi i wymogli sensowniejszą architekturę. Oby tak dalej. Na Grochowskiej jeszcze trzeba postawić sporo plomb, zwłaszcza na Wiatraku i za kładką na wysokości ul. Czapelskiej. To by się wtedy zrobił kawałek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 5.6.* / *.nokia.com 18.03.05, 17:06 Ale ja pytałem o stronę Bety a nie Egribu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 18.03.05, 17:14 A no tak :))) Jakbym się opił wody z jeziorka Kamionkowskiego. Egrib powinien mi coś odpalić. Nt. BETY to nic nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciotrup Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 18.03.05, 18:44 Witam, Stronka Bety znajduje sie na www.beta.home.pl ale duzo informacji tam nie ma, moza obejrzec plany mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 5.6.* / *.nokia.com 18.03.05, 18:53 Dzięki. Chciałem zobaczyć ten projekt dla Kobielskiej przyznam ;-) Nie jest źle. Nie bedzie krzyczał. Mocno przypomina budynek stojący już na rogu Kobielskiej i Siennickiej (swoją drogą ile razy tamtędy idę tyle razy zastanawiam się kiedy on powstał - wie ktoś?). Choć ten na Grochowskiej IMO ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 18.03.05, 20:46 Obstawiam: połowa lub końcówka lat 80. Dowiem się od mojej żony. Ona wspominała jeszcze, że na tamte czasy to był jakiś mieszkaniowy hit ;-). Przynajmniej dla tej części W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 01:24 No bo to jest naprawdę niezła architektura i dobrze wpisana w tamto otoczenie. Przez chwilę nawet myślałem że ten budynek to jakaś końcówka lat 30-tych, (bardzo podobny w stylu budynek stoi na Francuskiej i jest właśnie z tych lat, poza tym kojarzę jeszcze kilka podobnych które nie przetrwały wojny), no ale bliższe przyjrzenie się raczej wykluczyło tą koncepcję. Ale zapytaj pls, jestem bardzo ciekaw kiedy to wybudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 23.03.05, 13:21 W końcu mam chwilkę... Zapytałem i te budynki były budowane około lat 1987-88. Moja żona chadzała wtedy w tamte rejony, aby nabić syfony z wodą (kiedyś to były wynalazki, sam to też robiłem) dla dziadka i tak to kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 5.6.* / *.nokia.com 23.03.05, 16:04 Dzięki! To jak na te lata to naprawdę cud-miód architektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytia Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:22 Nawet pisanie na forum wymaga przestrzegania zasad ortografii.Jesli juz nie pamietacie to zajrzyjcie od slowniczka waszych dzieci . Slowo - H A L A S - znajduje sie w grupie wyrazow pisanych przez " H ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssp Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.such.nat.hnet.pl 20.08.05, 13:14 To nie słownik języka polskiego, po za tym język się rozwija, kto wie może za kilka lat będzie się pisało właśnie chałas. PS odnośnie inwestycji, byłem nawet zainteresowany miszkankiem 2pokojowym - niezła cena, ale troche okolica mnie odstarszyła (a w szczególności rekomendacje kolezanki tróra nieopodal mieszka) i kupiłem mieszkanie po drugiej stronie wisły - no ale 1 pokój. Ale kto wie może mieszkańcom tej inwestycji będzie się dobrze żyło - a okolica okaże się ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:11 Mile panie,jesli maciwe watpliwosci jak napisac dane slowo to wezcie slownik ortograficzny .Slabo sie czlowiekowi robi jak czyta - halas -pisane przez ch.Wstyd ,tlumaczyc sie predkoscia pisania a jak ocenia dzieci ortografie doroslych,one tez czasem zagladaja na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 217.7.62.* 07.02.05, 08:14 popieram pol-ę (pola-a) ;) mnie sie podoba zdecydowanie lepiej niz ogromnie modne ostatnio kabaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 19.06.05, 23:15 Szukałam czegoś na temat tej inwestycji. Opinie różne, ale ... zainwestowałam, choć najbardziej obawiam się hałasu no i meli . Poza tym same plusy Park Skaryszewski, bliskość centrum, ładna architektura :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karwicki Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 25.06.05, 21:47 Witam, Czy ktoś się orientuje czy zostały jeszcze jakieś wolne mieszkania w tej inwestycji? Mnie najbardziej podoba się 71m, ale jak sądzę już są pozajmowane. Czy ktoś może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 25.06.05, 23:13 Są jeszcze wolne mieszkania w tej inwestycji, właśnie 71 m i nieco ponad 50m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwicki Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.bartycka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:45 Byłem dziś obejrzeć przyszły budynek, i jak dla mnie wygląda na prawie ukończony. Czy ktoś z zainteresowanych orientuje się w możliwych opóźnieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka25 Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.acn.waw.pl 26.06.05, 23:28 Z zewnątrz wyglada na to ze sie wyrobia a i dwa tygodnie temu ogladalem swoje mieszkanie i juz w srodku sa pierwsze tynki wiec mam nadzieje ze nie bedzie opoznien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 26.06.05, 19:31 Nie ma na razie opoznienia, termin oddania - wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 30.06.05, 20:51 Hm... niewiele jest tu opinni o SBM " Beta", zastanwaiam się czy to dobrze czy zle? przcież to ich kolejna inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka25 Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 83.238.11.* 06.07.05, 11:53 Czy ktoś z kupujących oglądał może księgi spółdzielni albo słyszał coś o kredycie na budowę tej lokalizacji na grochowskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 06.07.05, 12:21 Spółdzielnia wzięła kredyt na działkę pod budowę domu na Grochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 15.07.05, 21:16 Co sie dzieje na budowie?, Może coś wiecie? Jaki stan itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 26.07.05, 15:02 Co dzieje się na budowie? Może ktoś tam był ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciotrup Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 26.07.05, 16:37 Wiem ze teraz wykanczaja korytarze w zwiazku z czym nie da sie obejrzec mieszkan. Miszkanie ostatnio ogladalem jakies 2 tygodnie temu i prawie wszystko bylo zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 02.08.05, 16:59 Kiedy odbiór mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon SBM Beta, inwestycja Grochowska - pytan troche 03.08.05, 09:42 bede wlascicielem mieszkania w nasteponej inwestycji Bety na Kobielskiej. Mam pytanko - podobno u was tez na poczatku byly jakies problemy techniczne jakies pekniecia w sasiednich budowlach czy cos takiego. Prawda to? I o ile przeciagnal sie czas budowy do tego w umowie. No i jak zmienial sie cena no bo pewnie niestety pierwotna sie nie ostala sciskam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.urpl.gov.pl / *.urpl.gov.pl 09.08.05, 08:31 Odbiór mieszkań na koniec września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 08.08.05, 13:48 Podnoszę wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 15.08.05, 16:59 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 19.08.05, 17:53 Wyrobią się do końca września z wykończeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 31.08.05, 21:53 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka25 Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 193.111.166.* 01.09.05, 16:13 Rozmawiałem w zeszłym tygodniu jak brałem jakieś papiery ze spółdzelni i Prezes mówił że nie prze=widują opóźnień, więc się chyba wyrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 01.09.05, 17:40 Stan na dzis: wykanczany jest garaz, beda robione chodniki. Na dzialce przy bibliotece, gdzie byl hotelik pracownikow budowy nawieziono ziemie, a Panie ogrodniczki sadza krzewy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 05.09.05, 18:04 Krzewy sa sadzone na czterech dolnych tarasach, pojawily sie tam tez przepierzenia, dziala winda towarowa, chociaz na razie wolno jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 05.09.05, 18:08 Gdzie tam są cztery dolne tarasy? Masz na myśli patio?- to tylko dla mieszkańców 2 piętra. Może wiesz kiedy odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 05.09.05, 18:51 Tak, patio zostalo podzielone na cztery oddzielne czesci dla czterech mieszkan z drugiego pietra. Odbior - koniec wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.client.stsn.net 06.09.05, 00:18 A co z kredytem 8 mln? Kobielska spłaci? Życzę oczywiście jak najlepiej, ale przy wartości inwestycji 13 mln, to trochę dużo. Dajcie też znać jak się wprowadzicie jak duży jest hałas od Grochowskiej, bo mam na oku podobne mieszkanie, równie blisko ulicy. Szum w miarę się wygłusza przez zamknięcie okna, ale jak z dudniącym tramwajem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 06.09.05, 11:28 A co z kredytem 8 mln? Kobielska spłaci? > Życzę oczywiście jak najlepiej, ale przy wartości inwestycji 13 mln, > to trochę dużo. o co chodzi z tym kredytem? Kupilem mieszkanie na Kobielskiej - deko mnie stresuje to co piszesz PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 06.09.05, 16:32 Nie 8 mln a 2 kredyty lacznie na okolo 10 mln. Z tego w poszczegolnych transzach zostalo wykorzystane okolo 6 mln. Czy to duzo ? Tak, ale byc moze dzieki temu inwestycja nie ma opoznien :-) Z rozmow ze spoldzielnia wynika, ze poprzednie budowy rowniez mialy kredyty wspomagajace. W banku poki co maja o nich dobra opinie. Czy kredyt moze splacac Kobielska ? Chyba tak. Kredyt hipoteczny mozna przeniesc z jednej nieruchomosci na druga. Szczegoly sa zapewne w ustawie o spoldzielniach mieszkaniowych. Mysle jednak, ze to nie jest powod do stresu. Przeniesienie kredytu nie bedzie konieczne - zasiedlenie Grochowskiej na dzis to 100%. Poza tym z reguly czlonkowie spoldzielni wplacaja srodki w ratach - wiec taki kredyt jest zabezpieczeniem, ze spoldzielnia ma plynnosc w rozliczeniach z wykonawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 09.09.05, 15:12 15 września jest pierwsze zebranie. Jak sadzicie , czy obecnośc na nim jest niezbędna? Co tam moga poruszać. Niesety nie będę mogła uczestniczyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 09.09.05, 17:41 Na zebraniu bedzie np. glosowanie na temat czy, a jesli tak to w jakiej opcji bedziemy chcieli miec ochrone w budynku. Pogadaj ze spoldzielnia, moze sie zgodza abys wypelnila swoja karte do glosowania w dogodnym dla Ciebie czasie przed zebraniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 10.09.05, 16:19 Drogi ten monitorig:( co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 192.121.45.* 12.09.05, 09:07 wg pisemka przesłanego przez spółdzielnię karty do głosowania należało oddać do 10.09 także głosowanie zasadniczo już się odbyło :) na spotkaniu pewnie będzie jeszcze jakaś dyskusja, jeśli wyniki nie są oczywiste jestem za tym, żeby ochrona była, przynajmniej na początku; jak już się zasiedzimy i dojdziemy do wniosku, że jest całkiem bezpiecznie to zawsze możemy zrezygnować trochę się boję, że nasz budynek (i jego mieszkańcy) jako nowość będzie na początku wystawiony na "ciekawość" (=sprawdzenie ewentualnych możliwości) rdzennej ludności ul. Kamionkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 194.213.204.* 12.09.05, 09:19 calkowicie popieram hansa bedziemy nowi i obserwowani przez okolicznych mieszkancow jestem wiec za monitoringiem 24h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 12.09.05, 17:22 100% racji, każda nowa inwestycja przyciąga spore grono "zwiedzających". Nasza plomba ma sporo turystycznych zalet. Można np. swoją wycieczkę rozpocząć podziwiając panoramę Warszawy z dachu sąsiedniej kamienicy ;-) Jestem również za 24h ochroną na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 12.09.05, 15:36 Też opowiedziałam się za monitoringiem 24 godzinnym. Ma prośbę , może ktoś po zebraniu napisac tu o czym było, proszę:))) Będę wdzięczna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 15.09.05, 16:17 Z niecierpliwością czekam na informacje , jakie sprawy były poruszane na zebraniu.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 194.213.204.* 16.09.05, 08:17 cóż, z konkretów to tyle, że stoen nie wywiązał się jeszcze z przyłączenia budynku do sieci i obiecuje zrobić to do 5.10. Po tym terminie (jeśli zostanie dotrzymany) możemy odbierać mieszkania, tj. można zacząć od 6.10. Warunkiem otrzymania kluczy jest wpłata wszystkich należności. O końcowym rozliczeniu zostaniemy poinformowani pismami, tak więc dowiesz się ile musisz ew dopłacić np. z tytułu postawienia dodatkowej ścianki itp. Spółdzielnia prosi by mieć ze sobą potwierdzenie wpłaty - na wypadek gdyby na ich koncie jeszcze się nie zaksięgowało. Zasady odbioru są takie, że przychodzisz do budynku (sugerowano wcześniejsze umówienie się na godzinę ale nie jest to konieczne), w portierni u administratora pobierasz klucze i idziesz oglądać. Można iść z administratorem, można bez niego. Masz 24h na zgłoszenie zauważonych usterek. Zgłoszenie na piśmie oczywiście. Sprawa nr 2: przez głosowanie ustaliliśmy termin podłączenia kuchenek gazowych. Będzie to 1,5 miesiąca od dnia, w którym możemy zacząć odbierać mieszkana. Czyli np. od. wspomnianego wyżej 6.10. Sprawa nr 3: wymiana wkładek w drzwiach. Są na to 3 terminy, także liczone od dnia, w którym możemy odbierać mieszkania. Taaa, pamięć zawodzi. Może ktoś inny wpisze jakie te terminy. Mozna także indywidualnie się umówić ale wówczas pokrywasz koszt dojazdu ekipy - 60zł. Sprawa nr 4: najbardziej dystkutowana była kwestia ochrony budynku. Nie wszyscy jeszcze oddali karty z głosami ale tak półoficjalnie powiedziano, że większośc jest za 24h. Sprawa nr 5: podano wysokości opłat za lokale. I tu znowu brakuje mi notatek. W każdym razie opłaty z tytułu czynszu wnosimy z góry do 10 dnia każdego miesiąca. Odsetki za zpóźnienie są 3 x większe niż tzw odsetki ustawowe. Na fundusz remontowy wpłacamy raz w roku do końca III kwartału. Sprawa nr 6: kable w budynku - jest jakiś internetowy (operator mi uleciał z głowy), jest instalacja aster, i jest podłączenie tpsa - tzn ma być lada moment ;) Wiecej nie pamiętam. Jeśli pominęłam coś ważnego mam nadzieję, że inni uzupełnią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 192.121.45.* 16.09.05, 08:25 azi :))) aster city jeszcze nie ma ale będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 192.121.45.* 16.09.05, 08:21 Witam, sprawy były przeróżne, od najbardziej idiotycznych po ważne. W skrócie: nie mamy jeszce przyłącza energetycznego i w związku z tym odbiór kluczy przesuwa się na - najprawdopodobniej - 5-10 października. Dokładne info dostaniemy pocztą. Warunkiem odebrania kluczy jest pełne rozliczenie ze spółdzielnią - wyliczenia też dostaniemy. Najprawdopodobniej przejdzie ochrona 24h, większość podobno tak głosowała, ostateczna decyzja do 22.09. Zameldowanie i dostęp do garaży będzie możliwe dopiero po uzyskaniu przez spółdzielnię pozwolenia na użytkowanie budynku, prawdopodobnie ~2 miesiące od skończenia przyłącza. Jak chcesz wiedzieć coś jeszcze - pytaj. (sąsiedzi są róźni... jak wszędzie, ale chyba da się przeżyć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 16.09.05, 13:02 Dziękuję za informacje:) Ile wynosi opłata za czynsz i fundusz remontowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 192.121.45.* 16.09.05, 14:25 czynsz: lokal mieszkalny 6,26 zł/m2/mc (w tym zaliczka na ogrzewanie i ciepłą wodę 2,03 i zaliczka na wodę 0,85 zł) powierzchnia użytkowa (garaż) 6,97 zł/m2/mc (z VAT) fundusz remontowy 0,6 zł/m2/mc za mieszkanie 0,73 zł za pow. użytkową (z VAT) Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejd Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska 20.09.05, 16:18 Witam szczęśliwych(?) nabywców, omal posiadaczy, lokali przy Grochowskiej- zastanawiam sie nad kupnem lokalu na Kobielskiej ('Beta' oczywiście)- moglibyście podzielić się doświadczeniami z Betą (tymi złymi zwłaszcza :) )? Ciekawi mnie też cena- jak wzrosła w stosunku do ceny z umowy, łącznie z rozliczeniem końcowym? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonama Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 85.158.196.* 27.09.05, 10:23 Proszę niech ktoś odpowie ile wzrosła cena końcowa?Ile wynosiła dopłata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 27.09.05, 16:33 19,5 pln/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Powierzchnia mieszkania IP: 80.241.130.* 27.09.05, 18:56 Jaka u Was wyszla powierzchnia mieszkania w stosunku do planowanej ? Czy sa to istotne roznice i czy np. pomiary wykazuja wieksza powierzchnie po nalozeniu tynkow... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Powierzchnia mieszkania IP: *.infoplus.com.pl 27.09.05, 19:54 Skąd ta kwota 19,5 pln/m2? Macie już rozliczenie , ja jeszcze nic nie dostałam.Cos mi sie to wydaje za duzo , może napisze tu ktos konkretnie czym jest spowodowana taka dopłata. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: Powierzchnia mieszkania IP: 80.241.130.* 27.09.05, 21:20 Swoje rozliczenie juz dostalem. Twoje zapewne golab pocztowy juz niesie. Ta kwota wynika wg ustnych zapewnien prezesa z tego, ze nie zostaly sprzedane wszystkie miejsca garazowe. Powinnismy zobaczyc dokladne rozliczenie i ustalic reguly wg. ktorych zostanie dokonany zwrot tych pieniedzy w przypadku sprzedazy miejsc i/lub ich konwersji na komorki lokatorskie w terminie pozniejszym. Najlepsze jest to, ze wykonawca uzyl tynkow, ktore powiekszyly moj lokal !!! Ciekawe jak bedzie u Was... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Termin odbioru przesuniety IP: 80.241.130.* 27.09.05, 21:33 Jeszcze jedno - termin odbioru przesunal sie co najmniej na 8.10 (sobota) co w praktyce oznacza 10.10 (poniedzialek), ale to w dalszym ciagu nic pewnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Powierzchnia mieszkania IP: *.urpl.gov.pl / *.urpl.gov.pl 28.09.05, 08:56 ja też dostałam rozliczenie końcowe.mój lokal (i balkon)też powiększył się.wczoraj w spódzielni dowiedziałam się,ze przewidywany termin oddania mieszkań to 10.10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: Powierzchnia mieszkania IP: *.pawlacz.com 28.09.05, 09:06 Magiczne tynki sa dzisiaj w uzyciu, ech ta technologia ;-) Jesli to nie tajemnica to czy u Ciebie byla to istotna roznica w stosunku do powierzchni planowanej ? U mnie wyszlo okolo 2 metry wiecej. Pozdrawiam P.S. Termin koncowego rozliczenia ze spoldzielnia zmienil sie u mnie na 8.10 a jak jest u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Powierzchnia mieszkania IP: *.urpl.gov.pl / *.urpl.gov.pl 28.09.05, 09:18 róznica w stosunku do powierzchni planowanej nie jest zbyt duża: ok. 0,4 m lokal i 0,1 m balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 28.09.05, 20:10 No... dostałam rozliczenie, wpłaciłam:(. Czekam na odbiór:) Był ktoś moze w pobliżu, jak to wygląda, wszystko zrobione? Pozdrawiam sąsiadów i nie tylko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 28.09.05, 20:55 Zostalo zdemontowane ogrodzenie od strony Goclawskiej, jest ukladana kostka na chodniku, elewacje w czesci uslugowej oblozono kamieniem. Wyglada to calkiem niezle wg. mnie. Straszy jedynie wybita szyba w jednym z lokali uslugowych od Grochowskiej. Czy Twoje mieszkanie rowniez sie powiekszylo w porownaniu do powierzchni z umowy ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 29.09.05, 14:47 Tak... powiększyło się o całe 0,6 m 2 :))) Żałuję, ze tylko tyle :))) Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.kddi-ok.ne.jp 30.09.05, 12:02 No cóż wygląda na to, że większości z nas się powiekszyło. Może to dobrze, ale opłaty są bolesne :-( Trzeba będzie samemu zmierzyć jeszcze raz. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na klucze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 02.10.05, 19:11 Kiedy będziemy mogli odebrać klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 194.213.204.* 03.10.05, 16:14 jestem świeżo po rozmowie z prezesem J.K. jutro stoen ma wejsc na budowę wiec moze skończy w tym tygodniu potem jeszcze badania i zakladanie licznikow prawdopodobny termin wypada wiec na 17.10 obwawiam się, ze musimy się jeszcze uzbroić w ciepliwość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:26 Ile mozna czekac - 17?? Zawsze jest ktos inny winny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:26 Ostatnie wiesci z frontu - klucze miedzy 17 a 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 06.10.05, 18:31 Miejmy nadzieje, ze przed Bozym Narodzeniem sie wyrobia ;-) A tak na marginesie - Goclawska jest rozkopana. Byc moze jest to zwiazane z docelowym laczem energetycznym do naszego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: *.infoplus.com.pl 07.10.05, 22:32 Hm... to na Wielkanoc może się wprowadzimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: SBM Beta, inwestycja Grochowska IP: 80.241.130.* 10.10.05, 15:58 Miejmy jednak nadzieję, że wcześniej. Wykop na Gocławskiej już zasypany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Wieści z placu boju IP: *.org 11.10.05, 22:01 Powstała docelowa skrzynka elektryczna, zostały założone kamery ( na górze pomiędzy starą kamienicą, a nami jest dodatkowo reflektor reagujący na ruch ), są założone domofony, zostały zdjęte osłony na usługowej części elewacji. No i wygląda na to że sąsiednią kamienicę będą ocieplać na zimę - może nam okolica wypięknieje :-) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon co bedzie w czesci uslugowej? 12.10.05, 11:34 czy wiecie co tam bedzie? Czy to zostalo podane wczesniej do wiadomosci i czy mieliscie na to jakis wplyw? PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: co bedzie w czesci uslugowej? IP: 80.241.130.* 12.10.05, 17:16 Beta lokale uslugowe na Grochowskiej sprzedala. Potem wlasciciele je wynajmuja. Nie ma zatem wplywu na to co tam bedzie :-( Plotki glosza, ze w jednym z lokali ma byc fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: co bedzie w czesci uslugowej? IP: *.infoplus.com.pl 14.10.05, 22:16 Jakieś nowe wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: co bedzie w czesci uslugowej? IP: 194.213.204.* 17.10.05, 12:01 tym wszystkim co nie dostali jeszcze pisma odbiór od piątku 21.10 należy zgłosić się do biura spółdzielni w godzinach 10-14 po tem na budowę jeśli ktoś zdecyduje się na odbiór w piątek, protokół odbioru przekazuje do spółdzielni w poniedziałek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: co bedzie w czesci uslugowej? IP: *.infoplus.com.pl 21.10.05, 21:31 Mam pytanie do tych, którzy dzisiaj odebrali klucze. Zauważyliście jakieś usterki? Jakie? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz odbior-usterki? IP: *.aster.pl 22.10.05, 19:02 troche wolna winda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz parapety, pekajace tynki i podzielniki ciepla IP: 82.94.251.* 24.10.05, 00:14 Zwroccie uwage na parapety. Sa czesto zamontowane ze spadkiem do okna lub na loggie. Nie dochodza do muru, czasem sa dokrecane na ohydne sruby. Beda milo dzwonic w czasie deszczu :-( Zbiera sie na nich woda i juz rdzewieja. Tynki pekaja na styku scian i slupow konstrukcyjnych. Podzielniki ktos przykleil tasma klejaca do grzejnikow zanim zwiaze klej wlasciwy. Potem chyba zapomnial jej zdjac i teraz proba oderwania tasmy konczy sie najczesciej odejsciem podzialki z podzielnika... Na razie tyle, ale zapowiada się więcej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: parapety, pekajace tynki i podzielniki ciepla IP: *.aster.pl 27.10.05, 23:54 jest ok., jedyny drobny problem to zacinanie sie i tarcie klamek w oknach, tez to macie? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon czy jest az tak niedobrze? 28.10.05, 10:42 na piscie Praga Poludnia niejaki corrado (IP murator.com.pl) napisal tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=31089406 "Chcę ostrzec wszystkich potencjalnych kupców miezkań przed spółdzielnią BETA buduącą bloki na padze. Po podpisaniu umowy pacownicy, a zwłaszcza pezes Kobuciński stali się bardzo niegrzeczni, unikali mnie i uchylali się od swoich obowiązków. Protokół odbioczy mieszkania musiałem podpisać w spółdzielni nie oglądaąc mieszkania pod groźbą niewydania kluczy. Spółdzielnia nie odpowiadała na reklamacje, a uszkodzenia np. ram okiennych, pęknięcia posadzek musiałem naprawiać sam. Tłumaczyła, że nie wpływają do niej żadne pisma z reklamacjami. Prezes niejednokrotnie wyprazał mnie z gabinetu i zamykał drzwi przed nosem. Niech was nie zwiodą jego miłe uśmieszki przed podpisaniem umowy!!!!" czy to jakis czarny PR ? Czy u was tez tak jest? PanTalon (inwestycja na Rebkowskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: czy jest az tak niedobrze? IP: *.pawlacz.com 28.10.05, 11:25 Ciekawe, który to budynek ? Jesli Grochowska to w moim przypadku na pewno nie jest tak zle. Wszystkie usterki poza jedna zostaly zaakceptowane i beda naprawione. Ta jedna jest sprawa sporna i bedzie wykonana stosowna ekspertyza. Usterki trzeba zglaszac na pismie, najlepiej za potwierdzeniem odbioru. Wowczas reakcja jest dosyc szybka - w moim mieszkaniu komisja byla nastepnego dnia po uprzednim ustaleniu odpowiadajacej mi godziny przez telefon. Inna sprawa, ze ramy okienne i posadzki mam cale :-) Co do zachowania Prezesa to nie zmienilo sie po podpisaniu umowy i niech tak pozostanie. Pozdrawiam sasiadow i zycze spokojnego weekendu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc pękniecia na posadzkach IP: *.aster.pl 28.10.05, 19:40 posadzka na styku pokoj-korytarz i korytarz-kuchnia ma pekniecia (niezbyt szeroka, szarpana szczelina o szerok. kilku mm) - czy to jest akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: pękniecia na posadzkach IP: *.pawlacz.com 29.10.05, 11:51 Tak, to sa szczeliny dylatacyjne, linie proste na granicach pomieszczen. Wazne, zeby pekniec posadzki nie bylo w innych miejscach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: pękniecia na posadzkach IP: *.infoplus.com.pl 29.10.05, 11:53 U mnie też są pęknięcia... W czynsz wliczona jest zaliczka za ogrzewanie a woda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termi liczniki na kaloryferach IP: *.aster.pl 30.10.05, 18:58 podzialka na liczniku 'zerwała się' przy odklajaniu taśmy klejącej, co z tym zrobic? czy jest jeszcze drugi licznik ktory pokazuje zuzycie w calym mieszaniu (razem z wszystkich kaloryferow)? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Re: liczniki na kaloryferach IP: *.pawlacz.com 30.10.05, 21:23 Zbiorczego licznika nie ma. Taki licznik elektroniczny kosztuje okolo 500 PLN dla jednego lokalu wiec go nie zamontowano... System podzielnikow jest niedokladny. Ciecz odparowuje z podzielnika zawsze, niezaleznie od tego czy masz wlaczony kaloryfer. Poza tym ten system wymaga udostepnienia lokalu dla osoby ze Spoldzielni, ktora odczytuje wskazania podzielnikow. Podzielniki ciepla to muzeum techniki i rozwiazanie nieuczciwe. Teraz, jak wiekszosc z nas nie bedzie miala nawet podzialki, ktora odchodzi razem z tasma klejaca to odczyt bedzie zalezal od "widzi mi sie" osoby wykonujacej pomiar. Ta sprawe trzeba potraktowac powaznie i koniecznie zglosic do Spoldzielni na pismie wadliwy montaz podzielnikow. Proponuje tez zglosic Spoldzielni chec przejscia na jeden licznik elektroniczny. Rozwiazanie jest tansze i wygodniejsze - taki licznik bylby na zewnatrz lokalu. Cieple pozdrowienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
corraddo Re: czy jest az tak niedobrze? 31.10.05, 12:41 ile czasu ma spółdzielnia na wysłanie komisji od momentu otrzymania pisma i ile na naprawienie usterek ??? Czy protokół podpisałeś po faktycznym obejżeniu mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
corraddo Re: czy jest az tak niedobrze? 31.10.05, 12:38 Spytaj gdzie i kiedy właściciele podpisali protokół odbiorczy czy nie przed obejżeniem mieszkania? U mnie nie było mowy o obejżeniu i podpisaniu tego protokołu (logiczne) po. Ekspeci od deweloperów odradzają takie rozwiązania.Na moją prośbę, żeby to zrobić właściwie JK oburzył się i odmówił. Ciekawe czemu ? Wiem, że est ękojmi i gwarancja, ale czemu usteek nie można wpisać do protokołu odbioczego ??? Czyż nie dziwna sprawa ? No i to zdenewowanie.(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobcjusz Temperatura na korytarzach IP: *.pawlacz.com 30.10.05, 21:41 Nie wiem czy tez to zauwazyliscie, ale po wlaczeniu ogrzewania temperatura na korytarzach jest bardzo wysoka. Sprawdzalem kilka pieter i jest tak samo. Na wyczucie okolo 28 st C, nastepnym razem wezme termometr zeby sprawdzic dokladniej. Wyglada na to, ze jest cos nie tak z izolacja rur CO i/lub nie ma odpowiedniej wentylacji i/lub jest zla konfiguracja kotla. Za to ogrzewanie zaplacimy wszyscy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torres Re: Temperatura na korytarzach IP: *.aster.pl 30.10.05, 23:17 koniecznosc wpuszczania obcej osoby do sypialni, slalonu itd w celu odczytu licznika jest niepraktyczna i krepujaca, nie mowiac o precyzji odczytu. w moim poprzednim mieszkaniu po zsumowaniu odczytow z wielu mieszkan 'brakowalo zuzycia' a wiec ponownie 'przeliczono'odczyty i doliczono 'na oko' wg metrazu mieszkania. A korytarze zeczywiscie wyjatkowo nagrzane, mimo ze nie ma tam grzejnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Temperatura na korytarzach IP: *.infoplus.com.pl 16.11.05, 17:02 Co tu tak ciszo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymoteusz sliskie podjazdy w garazu IP: *.aster.pl 23.12.05, 00:46 na podjazdach nie ma zadnych 'zeberek' sa pomalowane fraba i galdkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Temperatura na korytarzach IP: *.infoplus.com.pl 29.11.05, 22:16 Co tu tak cicho? Uporaliście się już z wykończeniem? Mnie wykańcza glazurnik , który zaczyna , zaczyna i zacząć nie może:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Temperatura na korytarzach IP: *.infoplus.com.pl 07.12.05, 21:59 Gdzie kupowaliście drzwi? Możecie coś podpowiedzieć? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Temperatura na korytarzach IP: *.infoplus.com.pl 23.01.06, 16:24 Jak Wam się mieszka? Proszę o opinie. Podobno na piętrze nad garażami mają powstać komórki. Może jest ktos zorientowany po ile i jaki metraż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Temperatura na korytarzach IP: *.infoplus.com.pl 12.04.06, 22:32 To forum jest bardzo milczące. Jednak mam pytanie, czy wiadomo , kiedy będą akty notarialne? Mija pół roku od oddania mieszkań a o tym nic nie słychać. Podobnie z komórkami lokatorskimi, miały być i nie ma. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon komorki lokatorskie 13.04.06, 12:49 o to znaczy ze w ogole nie macie komorek. U nas (tzn na Kobielskiej - nastepna inwestycja) tez maja byc i sa obiecywane. Hmm znaczy sie ze nici z tego beda :( A na akty notarialne zawsze sie tyle czeka czy to tylko Beta taka nierychliwa? PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: komorki lokatorskie IP: 199.253.99.* 19.04.06, 11:01 Komórki - dla chętnych - właśnie się budują na miejscu niewykorzystanych miejsc w garażu. Akty (wg prezesa Kobucińskiego) będą w okolicy sierpnia, w tej chwili trwa rozliczanie końcowe inwestycji, a nie można było tego zrobić przed sprzedaniem komórek. Chociaż (chyba) zostało jeszcze jedno miejsce w garażu do sprzedania, nie wiem czy to nie przeciągnie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
77go Akty Notarialne 07.06.06, 12:30 W ubiegłym tygodniu otrzymałam informację ze Spółdzielni, że Akty Notarialne będą dopiero w IV kwartale. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Akty Notarialne IP: *.infoplus.com.pl 07.06.06, 23:20 Wydaje mi się, że Beta przegina. Akty notarialne juz powinniśmy dostać. Sama pytałam i jak widac nie dotrzymują terminu, najpierw miały być w styczniu, potem w maju, ostatnio we wrześniu. Może zacznijmy się o nie bardziej upominać. Tłumaczenia spółdzielni mnie osobiście nie przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś