Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:01 czy ktoś rezerwowal mieszaknie na nowej inwetycji dd,Derby -5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GRZES____ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 16:04 Nie jeszcze nie dopiero sie dowiedzałem o tym, maja byc 2 pietrowe. i za rok oddanie do uzytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 20.02.05, 11:46 Czy ktos wie ile mieszkan juz sprzedano??Bo z tego co sie orientuje to sprzedaz ruszyla niedawno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:25 Heja! Ja zarezerwowałem. Ale nie jestem jeszcze zdecydowany na 100%. Jak na razie wygląda to bardzo dobrze - niskie budynki. ładnie zakomponowane osiedle i przede wszystkim budynki nie mają być tak blisko siebie jak na poprzednich osiedlach. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 13:24 dziś niedziela , więc pojadę to zobaczyć choć jeszcze nigdy tam nie byłem. :) widziałem projekt całego osiedla w necie i jest ogrone , ciekawe czycałość będzie wykonywana. Nie wiem jak jest usytulowane w zględem innych budynków. I czy w przyszłości nie ma tam jakiś drogi grubszego kalibru. To jest mój mail: gch3009@wp.pl , jesli chcesz to pogadamy sobie na prv. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: DERBY 5 IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 22:51 ja zarezerwowałam ale jeszcze się nie zdecydowałam na 100 % mam pewne obiekcje tym bardziej ze budynek w którym chciałabym mieszkać mają oddać dopiero w sierpniu 2007 - trochę długo trzeba czekać. Kilka dni temu przeczytałam w GW o pułapkach w umowach już jedną znalazłam w swojej umowie, czy ktoś wie czy te umowy są standardowe i albo się godzisz albo żegnaj czy można walczyć o zmiany. Czy ktoś był w gminie i zapoznał się z planem zagospodarowania czy przypadkiem nie czekają nas tam jakieś niespodzianki? Generalnie słyszałam dosyć dobre opinie o tej lokalizacji , mam znajomą na wcześniejszym osiedlu i nie skarży się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:09 Czy moglabys powiedziec jaka to pulapke znalazlas ? Tez zarezerwowalem tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 08.02.05, 12:10 Moja siostra bardzo mocno zastanawia się nad kupnem 2 pokojowego mieszkania na Derbach 5. A z tego co mówiła, czytała gdzieś, można negocjować nie które zapisy w umowie, ażeby były bardziej korzystne dla Ciebie. Te bloki mają być 2 piętre..hm.a tego to ja nie wiedziałam, ale to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 00:14 Czy 2 piętrowe to lepiej???mmmmm.... czynsz jest napewno wyższy bo rozkłada się na mniej lokali. A jeśli chodzi o poprawę połączenia ze światem tej okolicy to jestem jak najbardziej za, szczególnie MZA i tym podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: DERBY 5 IP: *.unused.derbynet.waw.pl 31.03.05, 08:32 Podpisz umowę w postaci aktu notarialnej a nie umowy cywilnoprawnej i będzie po kłopocie. Nikt Cię nie wykiwa. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_joleczka Przeczytajcie !!! 10.06.05, 08:35 Polecam lekturę forum osiedli Derby 1-6. www.derby.waw.pl Moze cie sie tu dowiedziec o usterkach najczestrzych, o tym jak DD nie wywiazuje sie z obietnić, oraz o umowach i mozliwosciach jej negocjajcji. Wystarczy tylko poszukać Hmmm, no i dziwne jest, ze tak duzo mieszkańców Derby sprzedaje swoje mieszkania juz po 2-3 latach uzytkowania? Cheć zarobku? czy też moze zbyt uciazliwe mieszkanie i mało dogodne miejsce? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_joleczka Re: Przeczytajcie !!! 10.06.05, 08:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=24967135&a=24967135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:29 Mam pytanie do Inki, skąd posiadasz informację że ma to być 2007 r.? mi powiedziano w DD że cała inwestycja zostanie zakończona lipiec - sierpień 2006r? i czy możesz mi podać z jakiego dnia w GW znalazłaś atykuł dotyczący umów? Co do planów zagospodarowania terenu, dowiadywałam sie w Gminie i podobno zostanie poszerzona ul.Głębocka, która będzie przebiegała równolegle do obecnej i zostanie poprowadzonio do przedłużenia trasy Mostu Pólnocnego na wysokości kanału Mareckiego. Jednak ta ulica będzie bardziej uciązliwa dla Derby 1,2,3,4 szczególniej dla pierwszych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:18 Witam, Ja zarezerwowałem mieszkanie na derby 5 z terminem odbioru właśnie w sierpniu 2006 roku, więc info o roku 2007 nie jest prawdziwe. Czy orientujesz się kiedy ma być poszerzona Głębocka? Pozdrawiam Grzegprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derbunia Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl 09.02.05, 11:21 My mamy mieszkanie na derby 6,ale nie wiedzialam nic o derby 5 ??? Mowicie ze gdzie ma byc to osiedle? Moze kolo derby 6,hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derbunia Do Grzesia IP: *.aster.pl 09.02.05, 11:33 Gdzie w necie mozna obejrzec caly projekt tego osiedla?Na jakiej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Grzesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:29 Witam, Właśnie rozmawiałem z dd. Mają już decycję i dają tydzień na decyzję - czyli trzeba już zarezerwować "na poważnie". Pierwsze budynki mają być oddane w czerwcu 2006 roku. To co? Ktoś się decyduje? A czy może ktoś ma wiedzę na temat zagospodarowanie przestrzennego wokół tego osiedla. Wiem, że z jednej strony bedzie budowane jeszcze jedno, czyli derby 7. Ja się obawiam kłopotów z komunikacją w przyszłości - tam jest tylko jedna wąska droga i jak tyle ludzi mieszka na tych osiedlach, to czy nie będzie stamtąd trudno wyjechać i wjechać? Może ktoś z mieszkańców się wypowie, czy rano i wieczorem nie ma tam dużych korków? Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada z Derby 3/4 Re: Do Grzesia IP: *.gov.pl 14.04.05, 12:42 nie ma żadnych korków za to jest problem z parkującymi na chodnikach-czasami cięzko przez nich przejechać a co planów DD to podobno oprócz D7 ma powstać także D8 obok D1 i D9 i D10 naprzeciwko D3/4 co do inwestycji to zachęcam do odwiedzenia strony Gminy Białołęka (www.bialoleka.waw.pl) gdzie można znależć plan inwestycyjny na kolejne kilka lat, w tym informacje o planowanych terminach budowy dróg) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Grzesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:30 Ja mam projekt osiedla. Jutro zeskanuję i wieczorem gdzieś umieszczę. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re:DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 19:29 Dziś byłem w DD. Od zach. strony jest plac zabaw, od wsch. jest ul. Sakrb z G, od Północy jest Derby 6, od Południa jest jakiś kanałek wodny i dopiero zanim będzie Derby 7. Głębocka jest już poszerzana koło Centum Targówek, cała trasa będzie raczej 2 pasmowa i przebiegac koło Deryb 123itd, będzie to połącznie z Mostem Północnym. W pobiżu Derby 7 bedzie mała pętla (zatoczka dla MZA) i kilka przejść do uliczki od zach. strony. Podobno Derbowicze pisza i walczą o połączenia MZA. Zajezdnie planuje DD. Ja jeszcze nie wiem czy chodze w interes, kłopowy z kasą :). To co wiem, to napisałem. Może jeszcze, że przybliżony czynsz to 7,20zł za kw2.(ochrona, smieci itd)(ale to tylko szacunki), bez prądu i gazu chyba. Ogrzewanie gazowe-kotłownia na 1 budynek. DD jest administratorem przez 1 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_joleczka Re:DERBY 5 10.02.05, 09:37 www.derby.waw.pl/forum/read.php?9,137995,138004#msg-138004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Do Grzesia IP: *.derbynet.waw.pl 09.02.05, 22:24 co do projektu... nie chce Cie straszyc ale projekt derby bis odbiega od obecnego stanu.. u nas tez miało byc wiecej przestrzeni miedzy blokami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 22:58 |-10m-| miedzy szczytem bloku a szczytem drugiego, to chyba daleko, ale to faktycznie tylko projekt :) , Czy 100.000zl kredytu to dużo jak na mieszkanie 165.000tys przy skromnych zarobkach. Nie wiem jak inni mają sie z finansami, ale mnie taki kredyt mocno przeraża. A jak wam to wychodzi przy tej inwestycji????? jestem bardzo ciekaw :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Derby Re: DERBY 5 IP: *.jjs.pl 14.02.05, 13:34 > |-10m-| miedzy szczytem bloku a szczytem drugiego, to chyba daleko, > to bardzo, bardzo blisko!!!!! i tak jak ktoś jeszcze pisał - na Derby II też miało być mniejsze zagęszczenie, z podkreśleniem 'miało'!!!!!! Przejdzcie się pomiędzy blokami na Derby I czy II, po prostu TRAGEDIA!!!! Ja z okna widzę niemalże co sąsiadka z bloku naprzeciw ma położone na kanapce!!!! Mieszkaniec Derby II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:05 a możesz powiedzieć jak wychodzi czynsz, ogrzewanie, jakie sumy wchodza w gre przy 50m2 , czy gaz jest drogi w uzytku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Derby Re: DERBY 5 IP: *.jjs.pl 15.02.05, 10:38 czynsz mamy wyliczony na jakieś 6,80 zł/m2 (Derby II, mieszkanie ok 70m2, administrowane jeszcze przez DD, 2 osoby, mieszkanie 2 pietro, nie szczytowe), ale wiadomo ogrzewanie i wodę rozlicza się wg liczników i raz wychodzi nadpłata a raz niedopłata - różnie!! Ale wiem ze Derby III już mają większy czynsz.... co więcej są różnice w czynszu na Derby II. Ogólnie gaz nie jest drogi w użytku jeśli chodzi o ogrzewanie, ale wiadomo - mieszkania szczytowe lub na poddaszu zyżycie ciepła będą miały większe. Moje pytanie: czy derby 5 to mają być budynki napewno 2 pietrowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 23:15 >>>>>>>Dzięki za info.<<<<<<< Derby 5 mają być 2 piętrowe. Pani w DD powiedziała, że będą inne, bo czas zmienić image osiedla. Ale wyczytałem tu na forum, że były protesty i musieli ustąpić. Bo dobrowolnie tle mieszkań to by sobie nie odpuścili. Nie wiem czy wybrać się z umową do parownika, nie znalazłem żadnych ew. sąsiadów, więc sam musze to zrobić, tyko nie wiem czy coś ew. wskóram w umowie. Może Ktoś ma jakieś sugestie. Nikt jeszcze nie zarezerwował nowego M na DD5???? Będę brał kredyt w CHF tylko nie wiem w którym banku:BPH, Millennium, m-Bank. Bardzo proszę o podpowiedź z autopsji, bo BOŚ mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Derby Re: DERBY 5 IP: *.jjs.pl 16.02.05, 09:01 Osobiście do takiego kredytu bym szczerze odradzała wszelkie banki tylko 'on line'. Mam kredyt (szczerze powiedziawszy linię na rorze) w mBanku i jak co do czego czyli potrzebne zaświadczenia, po prostu coś więcej niż info przez telefon to zawsze są problemy i się strasznie długo czeka i nawet nie ma kogo 'opierdzielić' lub 'przekonać' bo za kazdym razem rozmawiasz z kimś innym i ten ktos 'nie zna sprawy'...... A wiadomo zdarza sie że coś potrzebujesz od ręki ..... Szczerze polecam BPH - dobry produkt i obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: DERBY 5 IP: *.bremultibank.com.pl 16.02.05, 12:23 osobiście polecam MultiBank, ta sama oferta co w m banku, jednak bank bardziej "namacalny"- mają placówki obsługi klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaevin Re: DERBY 5 IP: 193.109.123.* 01.08.05, 18:43 sadzac po panskiej domenie "IP: *.bremultibank.com.pl " to jest pan bardzo obiektywny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 02.08.05, 07:55 Przynajmniej uczciwy - podpisał się 'ad' (po angielsku 'reklama') :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: DERBY 5 IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.02.05, 23:29 Co do roku 2007 to przepraszam ale pomyliłam się pisząc chodzi mi oczywiście o drugą połowę 2006 i to dla mnie bardzo długo. Niebezpieczne paragrafy to art z 02.02.2005 Z GW - swoją drogą już przez wielu forumowiczów bardzo skrytykowany. W umowie z dd jest mowa że umowy sprzedaży są podpisywane 120 dni od momentu od uzyskania przez dd decyzji Powiatowego In.Nadzoru.Bud. o przyjęciu ostatniego budynku osiedla do użytkowania. Wg autora artykułu jest to niekorzystny zapis dla konsumenta - termin podpisania aktu powiniwn być ściśle określony datą i obarczony karą za niedotrzymanie terminu przez DD, nie wiem czy tak naprawdę ma to duże znaczenie i jaką korzyść miałby Developer w odwlekaniu podpisywania aktów notarialnych- ale jednak taki zapis widnieje w umowie od DD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec derb Re: DERBY 5 IP: 217.11.136.* 10.02.05, 10:43 Baaaaaaardzo dużo informacj znajdziecie na stronie osiedla www.berby.waw.pl. Naprawde chyba wszystkie bolączki mieszkańców były tam poruszane od obiecanych kortów tenisowych do ....... niektóre są pochwalne (choć o pozytywach mało się pisze bo to nie POLSKIE) Nie powinno Was to odstraszać Jakość wykonania b dobra (1000 kroć lepiej od konkurencyjnego cenowo JWC) jak ktoś kce za +- 2600/m2 luksusów niech ochłonie, dozbiera i kupi mieszkanie na marinie choć tam będą też tesame tematy tylko za większa kaskę. Jamieszkam tam od 2 lat i naprawdę jestem zadowolony Pozdrawiam mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.roguski Re: DERBY 5 10.02.05, 11:09 Gość portalu: mieszkaniec derb napisał(a): > Baaaaaaardzo dużo informacj znajdziecie na stronie osiedla www.berby.waw.pl. > Naprawde chyba wszystkie bolączki mieszkańców były tam poruszane od obiecanych > kortów tenisowych do ....... niektóre są pochwalne (choć o pozytywach mało się > pisze bo to nie POLSKIE) Nie powinno Was to odstraszać Jakość wykonania b dobra > > (1000 kroć lepiej od konkurencyjnego cenowo JWC) jak ktoś kce za +- 2600/m2 > luksusów niech ochłonie, dozbiera i kupi mieszkanie na marinie choć tam będą > też tesame tematy tylko za większa kaskę. Jamieszkam tam od 2 lat i naprawdę > jestem zadowolony > Pozdrawiam mieszkaniec Witaj, To bardzo ciekawe co piszesz. A czyłbyś tak uprzejmy i wskrócie opisał te bolączki i te dobre rzeczy? Byłem na www.derby.waw.pl - ale to jest ogromne forum i trudno to wszystko ogarnąć. Marina odpada, bo to już spora różnica w cenie, niestety. Ja sobie zdaję dokładnie sprawę, co się dostaje za pieniądze, które się płaci. Nie mniej jednak zawsze należy zebrać wszelkie informacje. Pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec derb Re: DERBY 5 IP: 217.11.136.* 10.02.05, 17:58 bolączki 1. najwazniejsza - brak miejsc parkingowych dla gości, i nieobowiązkowy wykup miejsc parkingowych przez lokatorów- powoduje to parkowanie na krzywy ryj co wkurza na maksa, ale jest to problem wszystkich warszawskich osiedli, Osiedle jest strzeżone ale tylko na folderach - naprawdę każdy moze wejść i wyjść okraść itp, Deweloperowi nie zależy na takim skonstruowaniu umowy z agencją ochrony aby coś osiągnąć oprucz otwierania i opuszczania szlabanu, minimalizma wykończenia: jak w umowie zobaczysz drzwi antywłamaniowe nie spodziewaj się GERDY np bedą to drzwi SOKÓLki z najniższym poziomem antywłamaniowym, wszystko jest niby zgodne z folderami reklamowymi: osiedle chronione - i ochromna jest ale niespełnia oczekiwań mieszkańców, miejsca parkingowe dla gości są na 4 swoiedla w sztukach około 15 (wszystkie zajęte przez cwanych sąsiadów którzy zaoszczędzili na miejscu parkingowym), korty były w jakimś folderze owszem może bedą wszak derby mają sie ciągnąć do numeru 10 (faktycznie jest boisko do kosza) tu można wymieniać jeszcze pare innych tematów.Generalnie jest O.K naqrawdę o wielu osiedlach słyszałem rózna dzwne rzeczy a za ochronę płacą więcej i inny standard tych osiedli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:51 Przed chwila wrocilem z DD, pozwolenie na budowe uprawomocnione, choc bylo oprotestowane. Mowiac krotko ruszyla oficjalna sprzedaz. Pierwszy etap ma byc gotowy w grudniu. Przyrzeczenie sprzedazy mozna bez problemy podpisac w formie aktu notarialnego, maja na miejscu swojego notariusza, ale troche chyba zdziera, bo bierze za 50 m2 ok 50% calkowitej taksy tj jakies 1500, a za przeniesienie wlasnosci 100%, w sumie 150% (!) troche to dziwne i niezgodne chyba z rozporzadzeniem w sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.roguski Re: DERBY 5 10.02.05, 13:56 Gość portalu: Artur napisał(a): > Przed chwila wrocilem z DD, pozwolenie na budowe uprawomocnione, choc bylo > oprotestowane. Mowiac krotko ruszyla oficjalna sprzedaz. Pierwszy etap ma byc > gotowy w grudniu. Witaj, A czy wiesz może dlaczego było oprotestowane? Czy w pobliżu nie powstanie może coś niezbyt ciekawego? Tam obok planowanego osiedla są jakieś dwa budynki - chyba przeznaczone na działalność gospodarczą? Czy wiadomo coś o nich? Czy to nie będzie może agencjca towarzyska albo wytwórnia klejów? ;-) Pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:09 Niestety nic nie wiem o tych budynkach... Co do protestu, mam kopie decyzji utrzymujacej w mocy pozwolenie na budowe: "W ocenie skarzacych, inwestor winien przedlozyc stosowne ekspertyzy, a organ I instancji winien zbadac wszelkie zagrozenia, ktore moze miec wplyw dla srodowiska omawiana inwestycja. Realizacja zespolu budynkow naruszy przepisy zwiazane z ochrona srodowiska, spowoduje zacienienie dzialki odwolujacych sie oraz wplynie na obnizenie poziomu wod gruntowych w studniach, co narazi okolicznych mieszkancow na straty finansowe. Ogrodzenie inwestycji spowoduje natomiast przeciecie szlakow migracyjnych zwierzat oraz wzrosnie poziom halasu" krotko mowiac ktos mial z domku widok na trawke teraz bedzie mial osiedle... w sumie sie im nie dziwie. pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 22:40 No i jak??????????????? Dokonał już Ktoś rezerwacji na D5???????????????/// Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 21.02.05, 13:50 czy umowa przyrzecznia musi byc w formie aktu notarialnego? o jakim przeniesieniu własnosci piszesz? kiedy cos takiego sie podpisuje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 18:58 jest szansa na innego notariusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 17.02.05, 15:53 CZy ktos juz kupil mieszkanie na Derby5??/Ja mam rezerwacje na mieszkanie w budynku C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:43 ja mam rezerwację w budynku f i prawdopodobnie na 99 % w poniedziałek podiszę umowę, jutro składam wniosek o kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 22:22 Fajnie, ja mam tez w bud F i w poniedzialek się wybieram do koncowych uzgodnien co do umowy (moze uda sie wpisac kilka dokladnych dat). Może bedziemy sąsiadami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:48 ja się jeszcze wacham, czy F czy G. A o jakich mówisz terminach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.chello.pl 18.02.05, 16:22 W poniedzialek umowa, bud. B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: DERBY 5 IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 18.02.05, 17:49 Ja też mam zarezerwowane mieszkanie w budynku B. Zastanawiam się nad tym, czy rzeczywiście nie będzie wielkiego tłoku jak już wybudują całe osiedle- chodzi mi głównie o komunikację miejską, korki. Nie podoba mi się ta bliska odległość między blokami. Będzie można zaglądać sąsiadom w okna. Ale za taką cenę to warunki są całkiem niezłe. W każdym razie decyzji jeszcze nie podjęłam czy stanę się mieszkanką Derb5. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 20.02.05, 11:44 Moja znajoma mieszka na derby5 i rzeczywiscie odleglosc miedzy blokami jest bardzo mala,ale za te pieniadze to chyba da sie to przezyc.Ja mam zarezerwowane mieszkanie i tez zastanawiam sie nad kupnem,ale przeraza mnie troche ta odleglosc i korki w godzinach rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 14:52 Coś Ci się pokręciło, Twoja znajoma chyba mieszka w namiocie. Derby 5 jeszcze nie jest wybudowane, dopiero są zapisy. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 21:26 Teren Derby 5 jest otoczony szczelnym płotem firmowanym przez DD. Za płotem wybujała trawa pokryta śniegiem. Do środy mam rezerwacje - zostały dwa dni do namysłu. Dużym problemem dla mnie jest odległość do przystanku autobusowego, ale może w ciągu roku nastąpią zapowiadane przez niektórych zmiany. Problem w tym, że decyzję trzeba podjąć juz teraz bo wkrótce nie będzie wyboru. Zastanawia mnie też wysoki poziom wód gruntowych, czy to stanowi jakiś problem dla mieszkańców poprzednich Derby. Zapewne komary są na tym terenie pewnym problemem? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 22:15 Czy podpisałeś umowę? Proszę o wiecej szczegółów! Ja ciągle sie zastanawiam. Miejsce wyglądało najlepiej z tych oglądanych przeze mnie, ale ta odległość. Mam rezerwację do środy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 21.02.05, 22:34 Z tego co wiem to sprzedaz zaczela sie tydzien temu i jeszcze podpisanych wielu umów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 07:21 No i stało się :-), umowa podpisana, istotnie jeszcze jest niewiele podpisanych umow. Najwięcej chętnych jest ponoć na mieszkania czterdziestokilku metrowe (nawet po pare osób). Oczywiście po podpisaniu gratulacje doskonalego wyboru, powitanie na osiedlu i takie tam pitum, pitum. Przetarg na wykonawce rozstrzygnięty, i wkrótce maja zaczynać. Niestety nie pamiętam co to za firma :- (. pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 22.02.05, 07:24 Gratulacje ,ja tez zamierzam podpisac niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 18:47 Podpisales umowe. ja podpisuje prawdopodobnie w piatek. jestes zadowolony?. mam zarezerwowane miszkanko w budynku "d". ja na opinie prawnika co do umowy czekam do konca tygodnia. ogolnie rzecz biorac wydlada to swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 22:00 Do końca lutego podpiszuje umowę, budynek "F" z widokiem na morze. A Fiordy będą mi jadły z ręki ;)). czekam na sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:06 Hmmmm, poczulem pewna ulge, ze juz sie nie miotam i podjalem ostateczna decyzje. Wirtualnie wyglada to niezle. Jesli tak bedzie w rzeczywistosci wtedy bede zadowolony :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 23.02.05, 16:07 Czy uważacie, że może na tym osiedlu mieszkać ktoś bez samochodu? Jak szybko można dojechać do centrum? Przyszła sąsiadka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 23.02.05, 16:12 pewnie ze mozna bez samochodu. do przystanku jest ok 10 min na dojscie. jezdza tam 2 autobusy 120 i 132. jeden dojezda do zerania a drugim mozna dojechac do dw wilenska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 23.02.05, 16:08 czy umowe przedwstepna podpisywales w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 07:37 Nie.... Rozwazalem taka mozliwosc ze wzgledu na podatek spadkowy, ale doszedlem do wniosku, ze US mi i tak nie odpusci, wiec zrezygnowalem. Ekspertem nie jestem, ale mialoby to chyba gleboki sens gdyby w umowie przyrzeczenia sprzedazy byla scisle okreslona data podpisania umowy przyrzeczonej i przeniesienia wlasnosci. Wtedy nie musze ogladac sie na developera i na wlasna reke spisuje akt notarialny umowy przyrzeczonej. Ewentualnie w kazdej chwili moge umowe poswiadczyc notarialnie (z uwagi na US). Tak na marginesie, ponoc jest na Derbach sporo osob, ktorym nie pali sie zeby podpisywac akt notarialny, bo to sporo kosztuje. Za te pieniadze wola wykanczac/meblowac mieszkanie (info od sprzedawcy w DD) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 24.02.05, 09:55 Czy forma aktu notarialnego nie zabezpiecza bardziej wpłacanych pieniędzy? W tym tygodniu mam podpisać umowę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:54 Na pewno tak. Ma wieksza moc niz zwykla umowa cywilna. Przyjmujac (tfu, tfu), ze DD bankrutuje pierwszenstwo w odzyskiwaniu pieniedzy maja chyba klienci z umowa formie aktu not. pozdrawiam PS. wie ktos moze jak daleko od osiedla jest kanal zeranski ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 24.02.05, 11:37 W lini prostej około 2 km. A coż on złego robi? Chcialabym znać wszystkie minusy przed podpisaniem umowy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:21 1.) Absolutnie nie robi nic zlego :-), po prostu na ryby bedzie blisko :-D. 2.) Nawet powinnas znac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 21:23 Dzisiaj były ostatnie ustalenia. Mieszkanie będzie w domku D. Jutro podpisanie umowy. Mieszczę sie w pierwszej 10-tce, ale jest dużo rezerwacji. Budować podobno będzie firma, która budowała Derby-6. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 21:39 Czy ktoś mógłby wreszcie napisać, gdzie można znaleźć jakąś wiarygodną informację o tym osiedlu? Na stronie DD nic nie ma (jest tylko Derby 6). Skąd w ogóle dowiedzieliście się o tej budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:12 Dowiedzialem sie w DD, poszedlem sie spytac czy sa jakies wolne mieszkania i powiedzieli ze niedlugo bedzie mozna rezerwowac lokale na nowym osiedlu derby 5. Najlepiej chyba pojechac do DD i tam sie dowiedziec co i jak, poogladac rzuty mieszkan, etc. W poniedzialek, moge wrzucic gdzies wizualizacje i plan osiedla. Rzeczywiscie, pomimo uruchomienia sprzedazy, nigdzie w sieci nic o tym nie ma. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 07:45 Wrzucilem dwa rysunki, sorry za jakosc, ale nie mam czasu na usuwanie przeplotu, a.winter.webpark.pl/skanuj0006.jpg a.winter.webpark.pl/skanuj0007.jpg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buczer Re: DERBY 5 IP: *.derbynet.waw.pl 01.03.05, 12:45 taaaa oczywiscie ze w formie aktu notarialnego i dostałem bomboniere oraz goździki wraz z kluczami hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:48 czy mógłby mi ktoś pomóc i polecić dobrego prawnika który zaopiniowałby moją umowę z deweloperem? z góry dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:20 Sadze, ze kilka osob z forum, rozmawialo z prawnikiem na temat umowy, moze wiec podziela sie swoimi spostrzezeniami. Co pociagaja za soba niektore zapisy, ktore warto zmienic, itp. Tak na dobry poczatek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 25.02.05, 09:10 ja bede rozmawial z prawnikiem w niedziele a w poniedzialek podpisuje umowe z deweloperem. dam znac w niedziele jego uwagi. pozdrawiam wszyskich sasiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 25.02.05, 09:54 Rozmawiałam z prawnikiem w Muratorze (bezpłatne porady - środa, godz. 18-19) - p. A. Pietraszewskim. Stwierdził, że umowa jes nieźle skonstruowana. W DD niewiele można zmienić, może w jednym miejscu da sie dopisać date. O Derby 5 dowiedziałam się na targach nieruchomości dwa tygodnie temu w sobotę i we wtorek udałam się do firmy do Intraco zrobić rezerwację. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 23:40 W piątek podpisałam umowę z DD, za tydzień pierwsza wpłata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 14:25 Ja również podpisałam umowę w piątek. A ktoś rezerwował może w budynku G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 28.02.05, 10:53 Czy z tych osób które podpisały umowę z DD ktoś wynegocjował inne rozłożenie płatności (%) niż proponowała firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 28.02.05, 17:01 Dzis podpialem umowe. bud "d". Pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 17:56 Czy ktoś bierze jeszcze kredyt w CHF przy kursie w BOŚ 2,44CHF. To jest chyba czysta desperacja, a może się mylę??????????????????? Jak jest u przyszłych sąsiadów w D5????????????? Proszę o radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 22:02 Czy podpisał juz Ktoś umowę w bud F ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 02.03.05, 07:54 Ja podpisałam umowę na mieszkanie w budynku D. Jak widzę na razie sprzedają się przede wszystkim mieszkania, które będą budowane w II etapie. Pierwszy etap powstanie chyba za nasze pieniądze. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 02.03.05, 18:35 Pozdrawiam sasiadke ja tez w budynki "d" na pierwszym pietrze na rogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 19:53 Ja też na rogu, tylko tych rogów jest kilka. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 20:39 Są to rogi sąsiadujące. 7. mija termin płatności pierwszej raty, troche mnie to stresuje. Nie wiem czy inni mają podobne odczucia. Czy ostatnio ktoś był na budowie? Tam pewno pełnia zimy - śniegowe zaspy? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 03.03.05, 20:46 ponoc juz jest tam buldozer :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 07.03.05, 07:47 "Wiosna przyjdzie w tym roku zgodnie z kalendarzem" - będą pewno opóźnienia. Najmilej jest dzisiaj w domowych pieleszach, a za oknem sypie, sypie ...... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: DERBY 5 IP: *.astor.internal / 195.116.48.* 07.03.05, 13:48 Ja będę podpisywał umowę na I etap, mam mieszkanie zarezerwowane w budynku B, Czy dużo udało Ci sie zmienić w umowie w stosunku do tego co proponował DD. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 07.03.05, 14:00 Staralam sie przygotowac do rozmowy, ale efekt byl mizerny. W jednym miejscu na moja prosbe dopisano date, ale to niestety niewiele zmienia poniewaz DD podal date mocno na wyrost, tak ze odpowiednio sie zabezpieczyl. Sama jestem ciekawa czy komus udalo sie cos waznego wynegocjowac. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 08.03.05, 13:33 VIP'OM albo ludziom wplacającym calosc moze dalo by sie cos wynegocjowac. mnie szarakowi z kredytem nic nie udalo sie wynegocjowac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
richb Re: DERBY 5 10.03.05, 01:39 Witam Wszakze nie bede miszkancem osiedla D5 bo juz kupilem mieskznie w na D6 to powiem ze fakt ze moglbym wplacic cala sume na raz, na DD nie robilo wrazenia. Wrecz zauwazylem tak jakby DD nie zalezalo na calej wplacie, moze takie handlowiec mial odejscie. Mnie sie udalo zmienic pare rzeczy ale pod naporem opini prawnych, ale na prawde to bylu szczegoly np dot VAT jest zmianka o wzroscie a o spadku juz nie ma (a moze spasc kto wie) itp Pozdrawiam Rich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:52 czy wiecie ze szkola na berensona bedzie rozbudowywana w 2006 roku a obok na terenach ma byc boisko i obiekt sportowy,zerowki maja byc mniej liczne niz na juranda ze spychowa i nauczyciele sprawni, na juranda jedna jest po wypadku a druga ma niedosluch, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: DERBY 5 IP: *.astor.internal / 195.116.48.* 09.03.05, 10:26 Ja przymierzam się do kredytu w CHF własnie w BOŚ, dzisiejszy kurs to 2,57 taki sam jak w BP i BPH, czy coś jest złego w takim kredycie? Jeżeli weżmiesz teraz kredyt po niskim kursie Euro i dolara to napewno na tym nie zyskasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:57 Tak to na razie wyglada.... Na razie lekkie wykopy, szalunki i odwodnienie :-) a.winter.webpark.pl/100_0901.jpg a.winter.webpark.pl/100_0902.jpg a.winter.webpark.pl/100_0904.jpg a.winter.webpark.pl/100_0905.jpg a.winter.webpark.pl/100_0906.jpg a.winter.webpark.pl/100_0907.jpg a.winter.webpark.pl/100_0908.jpg a.winter.webpark.pl/100_0909.jpg a.winter.webpark.pl/100_0910.jpg a.winter.webpark.pl/100_0911.jpg a.winter.webpark.pl/100_0912.jpg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 08.03.05, 13:35 niezle fotki. mam tylko nadzieje ze dobrze odwodnią ten teren. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl 09.03.05, 07:40 Mieszakmy razem z mężem na jednym z osiedli Derby i tak na dobrą sprawe nie mamy na co narzekać. Dom Development nasze osiedle oddał w terminie i raczej nie mieliśmy powodów do narzekania, na usterki czy niedociągnięcia. Chociaz zawsze można się do czegoś przyczepić jak np. ochrona osiedla. Dojazd do centrum jest dobry, jeżeli nie ma korków na Toruńskiej. Ja wychodzę do pracy o 8.20 i przed 9 jestem na Ochocie, ale to zależy bo czasami o tej porze jeszcze się zdarza korek. Co do komunikacji miejskiej to mam nadzieję, że coś wymyślą i może puszczą chociaż jeden autobus przez ul. Berensona, bo jak dotąd to dwa jada ul. Głębocką. Z osiedla Derby 5 byłoby dość daleko do autobusu. Ale na pocieszenie moge dodać, że gdy my sie wprowadzaliśmy to właściwie w ciągu miesiąca ztm dodał nam jeszcze jedną linię autobusową. A co do planów zagospodarowania, to wokół nas ma byc tylko niska zabudowa, gdyż teren na wysoką nie pozwala. Jednak w planach jest trasa - może nie ogromna ale zawsze jest. Ma ona jednak przebiegać przy stadninie koni, więc wasze osiedle jest wręcz bardzo dobrze usytuowane, gorzej z naszymi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 09.03.05, 08:02 Dzięki Saro za informacje. Jesli chodzi o autobusy to obiecują iż na Skarbka z Gór ma być zrobiona pętla autobusowa i autobus ma jeździć tą ulicą. Ponadto mają być podobno poprowadzone ulice w kierunku Ostródzkiej. Chciałabym jeszcze wiedziec czy w jakiś określony sposób odczuwa sie ten wysoki poziom wód gruntowych. Czy na przykład wiosną otaczające osiedla łąki są zalane? Zaglądaj od czasu do czasu na forum bo może wyłonią sie jakieś problemy na które szybciej będzie można uzyskać odpowiedź od osoby mieszkającej na osiedlu. Wczoraj w Metropolu ukazała się duża reklama Derby 5. Na początku tygodnia w GW był sympatyczny artykuł na temat Białołęki. Tylko podkreślano problemy dotyczące komunikacji. Pozdrawiam - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl 09.03.05, 08:59 W miarę możliwości postaram się odwiedzać Was częściej :) Jeśli chodzi o zaleganie wody wiosna nie moge nic powiedzieć. Mieszkamy dopiero od sierpnia, ale jesień przeszła bez żadnych problemów. Fakt faktem, że teren jest na pewno podmokły dlatego jest tam przewidziana tylko niska zabudowa. Sądzę jednak, że nie powinno byc żadnych problemów. Aktualnie nasz największy problem to zalegający śnieg i brak chętnych na odśnieżanie parkingów. Samochody musimy odśnieżać samodzielnie :) Zaglądajcie też na nasze forum. Możecie tam znaleźć dużo interesujących Was rzeczy. www.derby.waw.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSSSSS Re: DERBY 5 IP: *.egis.pl 09.03.05, 09:22 A co, chciałabyś, żeby ktoś Ci jeszcze samochód odsnieżał??? Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 09.03.05, 11:47 Mam Pytanie techniczne? jaki jest na derby operator telefoniczy i czy jest kablówka?, Jeśli ne ma, czy coś wiadomo ewentualnie na kiedy jest przewidzana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl 09.03.05, 12:24 Sorry, oczywiście źle się wyraziłam nie chodziło mi o samochody, ale o miejsca parkingowe i dojazd do nich. W chwili obecnej wjazd na własne miejsce jest niemożliwy. No ale nie tylko na miejsce, często można mieć równiez problem z wejściem do klatki a nawet z dojściem do niej. Dobrze, że całkiem blisko mozna zaopatrzyc się w łopatę. :) Kablówka jest i telefon również. My mamy telefon w tpsie, ale podobno firma która dostarcza nam internet zajmuje sie również telefonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 09.03.05, 14:05 W jakiej sieci kablówka, i co to za firma dostarczjąca internet?, jak długo czekali pańswo na podłączenie telefonu, internetu?. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:01 lokalny operator na derbach to : www.derbynet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
richb Re: DERBY 5 10.03.05, 01:40 no tak teren to byle tereny podmokle podobno w latach 70 bylo tam sobie bagienko :-) Ale DD nie buduje piwnic wiec nie ma wiekszego problemu Pozdro Rich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 08:06 Powiedzieli, ze sprobuja wygospodarowac kilka pomieszczen przy kotlowni ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 22:34 Po sobotnio-niedzielnych targach zapewne przybędzie nam sąsiadów. DD działa wyjątkowo aktywnie. Na 2005 rok planuje szereg nowych inwestycji. Pozdrawiam "starych" i nowych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.woz Re: DERBY 5 14.03.05, 23:07 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!! Jutro wraz z narzeczoną podpisujemy wszystkie dokumenty i stajemy się szczęśliwymi posiadaczami mieszkanka na DERBY 5 budynek G. Chciałem się przywitać w naszym imieniu ze wszystkimi :) Powiem szczerze,że "podglądam" Was tu na forum od jakiegoś czasu, ale sam póki co nie pisałem, nie chcąc zapeszać ;) Teraz już mogę ze spokojnym sumieniem się ujawnić i podziękować za wszystkie wskazówki i sugestie które tu zamieszczacie! Jeśli ktoś z Was miałby ochotę spytać mnie o coś apropos osiedla, mieszkania, tudzież moich kontaktów z DD, piszcie tu na forum bądź na pawel.woz@gazeta.pl Życzę miłego wtorku! (dla mnie i mojej wybranki będzie on przełomowy!! :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: DERBY 5 IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 15.03.05, 10:48 Gratuluję! My z mężem też właściwie jesteśmy zdecydowani na mieszkanie w budynku B. W tym tygodniu wybieramy się do Expandera, żeby złożyć wszystkie dokumenty potrzebne do otrzymania kredytu. Mam więc prosbę do Pawła- czy mógłbyś się podzielić jak przebiegało Twoje podpisywanie umowy z DD, ewentualnie z bankiem. Jeśli brałeś kredyt to w jakim banku? Udało się coś wynegocjować? Nam zaproponowali BOŚ, ale nie wiem czy on rzeczywiście jest najlepszy czy po prostu Expander go wszystkim poleca. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:00 JA wybrałem jednak BPH, mimo, że DD sugeruje BOŚ. MOżna bezpłatnie spłacać raty we wcześniejszym terminie, oraz przewalutowanie jest bezpłatne. Mimo, że oferty są podobne. Na początku jedynie opłaty są większe. Ja zarezerwowałem w budynku A. Są jacyś ludzie gdzie również w tym budynku kupują mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZON Re: DERBY 5 IP: 195.85.249.* 17.03.05, 16:31 hehehe - są sąsiedzi - potencjalni.... coprawda ja dopiero zarezerwowałam I p. w A - i jeszcze się zastanawiam - alternatywa moja to: lewandów... i borykam się teraz z problemem! ...tam sa takie ładne okna tarasowe...duuuuze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 30.03.05, 13:44 A jakie oprocentowanie dostałeś w BPH i przy jakim wkładzie własnym? Bo BOŚ przy wkładzie własnym >20% daje 2,00+LIBOR6m i szczerze mówiąc nie znalazłem jeszcze lepszej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 16.03.05, 18:00 My wybraliśmy kredyt w BOŚ. Oferta BPH jest podobna, choć może faktycznie odrobinę lepsza (patrz na list powyżej). Dla nas duże znaczenie miały różnice w kosztach przy braniu kredytu. W BOŚu jest to jednak znacznie mniejsza kwota! Fakt, że przewalutowanie czy wcześniejsza spłata są płatne (w przeciwieństwie do BPH) jednak nam wcześniejsza spłata raczej nie grozi :), a w CHF mocno wierzę! Sama procedura, o którą pytasz przebiegła bardzo sprawnie i bezstresowo. Po otrzymaniu pozytywnej decyzji kredytowej umówiliśmy się na spotkanie w DD. Przeczytanie (ponowne) i podpisanie umowy z DD zajęło niecałą godzinkę, potem przejazd do banku, założenie konta i podpisanie umowy. Wszystko razem bezstresowo, choć zajęło kolejne 2,5 godziny. Zawsze można zadzwonić do Expandera i poprosić o przesłanie mailem treści umowy kredytowej na kredyt walutowy bądź złotowy. My tak zrobiliśmy, przeczytaliśmy całość na spokojnie w domu i potem nie było stresu i pośpiechu. Co do umowy z DD, prawnik u którego byłem nie miał do niej większych zastrzeżeń (jedynie kosmetyczne). Generalnie ocenił ją na 7 pkt. w skali 1-10. Warto jedynie zwrócić uwagę czy jest zapis w umowie przyrzeczenia lokalu do kiedy konkretnie DD musi oddać lokal. Żeby nie była to "mowa-trawa", tylko konkretna data, np.do końca grudnia 2005. To mniej więcej wszystko. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania i wątpliwości pisz tu bądź na pawel.woz@gazeta.pl P.S. Prawnik u którego byłem,widząc że chodzi o DD pogratulował nam, mówiąc że z nimi praktycznie nie ma w ogóle problemów, przekrętów itd. Poza tym, jak to określił, jest to firma która wyznacza standardy mieszkaniowe w W-wie, do których inne firmy starają się (z lepszym lub gorszym skutkiem) równać. Tak więc głowa do góry! Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych sąsiadów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: DERBY 5 IP: *.egis.pl 17.03.05, 09:26 Poczytaj sobie komentarze na temat BOŚ na stronie derby.waw.pl - a więc opinie mieszkańców poprzednich Derb. Myślę, że po przeczytaniu ich - już byś się nie zdecydował na kredyt w BOŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:53 Z tego co wiem to większość ludzi ma kredyt w BOŚ. Z rozmów wynika,że ludzie są zadowoleni z banku, no może nie do końca, ale nie ma idealnego banku. Wczytaj się w umowę z Bankiem, a nie będziesz miał problemów i niespodzianek. Oprocentowanie 2,8% w CHF, przy marży ok 2,0 przy wkładzie poniżej 50%. Jedynym Bankiem, który może temu dorównać jest w promocji Millenium. Procedura kredytowa (formalności) trwa 1-2 h, mi udało się to zrobić w 1h. Więc ... Porozmawiaj z ludźmi, którzy mają pozytywne zdanie na temat BOŚ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 17.03.05, 13:30 Do Grzesia! Widzę, że jesteś trochę zorientowany w kredytach. Ja się dopiero rozglądam. W chwili obecnej wiele banków wprowadza różne promocje. Wybrałam do sprawdzenia Pekao SA, PKO BP, BPH i WBK. Zamierzam wziąć kredyt w PLN. Poza prowizją, oprocentowaniem (suma odsetek), ewentualną wcześniejszą spłatą jakie elementy mogą wpłynąć na koszt kredytu i na co powinnam zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu ewentualnej umowy? Z góry dziekuję za informacje. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 17.03.05, 15:38 Mam pytanko do przyszlych lub juz obecnych derbowiczow? czy wiecie jakie drzwi zewnetrzne do mieszkania beda montowane? wzmocnione czy nie? nic w zalacznikach do umowy nie ma na ten temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: DERBY 5 IP: 195.85.249.* 17.03.05, 16:35 ja sie zastanawiam wciąż, bo widzialam inne derby, które są beznadziejne... boje się troche ze to standard derby... proponuje przejazdzke w tamte okolice...co mnie najbardziej boli to tłok aut.... pod blokami. Sami wiecie - ktos ma auto swoje - ok - kupuje miejsce parkingowe i luz ale ma również drugie słuzbowe i co myslicie ze bedzie parkował poza osiedlem?!?!? ja wątpie...obawiam sie ze widok z okna na autokomis moze mnie przysporzyc o omdlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 18:59 Drzwi mają być antywywarzeniowe, więc tylko jakieś bolce zabezpieczające. Z opinii derbowiczów faktycznie, nie są to drzwi montowane w skarbcach:)) Można się zastanawiać do ew. rezygnacji z tego towaru i montażu lepszych, ale nie wiem jak to wygląda od strony DD. Jeśli Ktoś ma jakieś info to proszę śmiało, chętnie skorzystam. PS., ale tak szczerze mówiąc to chyba jest ochrona, która za coś bierze kasę. Czy na Derbach były jakieś włamy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 18:51 W sprawie manewru PLN-> CHF lub inne. Też tak chciałem zrobić, jednak.... Biorąc pierwotnie kredyt PLN i np.: po roku przewalutowanie go na CHF mamy problem, ponieważ nie będziemy mieli tak atrakcyjnych warunków jak pierwotna wersja. Np.: w BOŚ teraz w CHF marża jest 2,0 ,a ew. za roku przewalutowanie z PLN-> CHF to marża wynosi (ze strony www.bosbank.pl/i.php?i=168) CHF wkład własny pow. 70% 1.0 p.p. wkład własny do 70% 2.5 p.p. wkład własny do 50% 2.9 p.p. wkład własny do 20% 3.5 p.p. Jak widać sama marża jest zabójczo korzystna ;) , więc odszedłem od tego pomysłu. Nie jestem pewny na 99% , ale inne banki mają podobny mechanizm, może bardziej korzystny. Samo przewalutowanie jest za darmo, ale większość ludzi robi WIELKIE (.)(.) gdy widzi nowe warunki w umowie, o wiele wyższe niż były wstępnie. Należy to sprawdzić i rozważyć taki manewr, ja podpisałem w CHF. Co do wcześniejszej spłaty to z tego co słyszałem to 5% kredytów jest spłacane wcześniej, "mieszkanie trzeba wykończyć, rodzina, itd." wiec nie ma łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 17.03.05, 23:42 Witam ponownie przyszłych sąsiadów! :) ALU i Wy pozostali uczestnicy forum. Mam jeszcze jedno spostrzeżenie a propos naszych rozważań na temat kredytów (jaka waluta? jaki bank? itd.). Nie twierdzę, że BOŚ jest "the best" i nie upieram się przy tym. Uczulam Was jedynie na jeden szczegół!!! Nie patrzcie jakie warunki kredytowe BOŚ opisuje na swojej stronie internetowej czy ulotkach!!! BOŚ ma umowę z DD i dla klientów DD ma inne, lepsze warunki. Przykładowo przy kredycie poniżej 20% wkładu marża wynosi 2,5% a nie 3,5% jak to zostało wyżej opisane!!! Sądzę, że to istotna różnica i warto na temat umowy z BOŚem bogadać w Expanderze. Expander też ma "deal" z DD, poza tym mają dużo biur w całej W- wie (również w Intraco na 6. piętrze, czyli tam gdzie "kwatera główna" DD). Ja brałem kredyt w BOŚ za pośr. Expandera. Wszystkie formalności z DD, Exp. i BOŚ załatwiłem lekko, łatwo i przyjemnie. Ich współpraca jest w/g mnie naprawdę niezła. Pozdrawiam! Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: DERBY 5 IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 17:21 Witam, my też mamy zarezerwowane mieszkanie w budynku B, a więc będziemy bliskimi sąsiadkami :) Czy ktoś próbował rozszyfrować, co oznacza zapis w umowie: Kupujący oświadcza, że w przypadku nie wyodrębnienia działek gruntu, na których zlokalizowane będą miejsca postojowe, zobowiązuje się w umowie ostatecznej wyrazić zgodę na dokonanie określenia sposobu korzystania z nieruchomości wspólnej, w ten sposób, ze każdoczesnym Właścicielom niektórych lokali partycypujących partycypujących w koszcie budowy miejsc postojowych naziemnych zlokalizowanych na terenie nieruchomości będzie przysługiwało prawo do wyłącznego korzystania z tych miejsc. Piękna Polszczyzna, prawda? Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 17.03.05, 17:50 Z tego co mi wyjasnil mily pan w dom development to chochodzi o to, ze bedzie ustanowiona oddzielna hipoteka na miejsca parkingowe i bedzie mozna robic z nimi co sie chce lub miejsca parkingowe beda przypisane do mieszkania i bedzie je mozna np. sprzedac wylaczne z mieszkaniem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 18:35 Dokładnie tak, jeśli wyodrębnią własność na m.parkingowe, to można je zbyć odrębnie. jeśli nie to sprzedaż m. parkingowego może odbyć się łącznie z mieszkaniem. Zapis jest zabezpieczeniem się DD, gdyby się jednak nie udało.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DERBY 5 IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 17.03.05, 23:45 Witam ponownie przyszłych sąsiadów! :) ALU i Wy pozostali uczestnicy forum. Mam jeszcze jedno spostrzeżenie a propos naszych rozważań na temat kredytów (jaka waluta? jaki bank? itd.). Nie twierdzę, że BOŚ jest "the best" i nie upieram się przy tym. Uczulam Was jedynie na jeden szczegół!!! Nie patrzcie jakie warunki kredytowe BOŚ opisuje na swojej stronie internetowej czy ulotkach!!! BOŚ ma umowę z DD i dla klientów DD ma inne, lepsze warunki. Przykładowo przy kredycie poniżej 20% wkładu marża wynosi 2,5% a nie 3,5% jak to zostało wyżej opisane!!! Sądzę, że to istotna różnica i warto na temat umowy z BOŚem pogadać w Expanderze. Expander też ma "deal" z DD, poza tym mają dużo biur w całej W- wie (również w Intraco na 6. piętrze, czyli tam gdzie "kwatera główna" DD). Ja brałem kredyt w BOŚ za pośr. Expandera. Wszystkie formalności z DD, Exp. i BOŚ załatwiłem lekko, łatwo i przyjemnie. Ich współpraca jest w/g mnie naprawdę niezła. Pozdrawiam! Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: 193.0.69.* 18.03.05, 09:09 Pawle na razie zbieram informacje, korzystając przede wszystkim z telefonu. Z tych banków które wymieniłam nie mam jeszcze informacji z Pekao SA. Na razie najlepiej dla mnie wypada WBK (nie biorę kredytu na całą sumę). Co prawda prowizja wynosi 2% (być może do negocjacji) ale chyba najniższe jest oprocentowanie (PLN), w pierwszym roku 5,99 (promocja) a w następnych WIBOR+1%. W BOŚ-u przy moim kredycie podali oprocentowanie - 7,6%. Czy ja czegoś nie wiem lub nie widzę? Pozdrawiam - A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 30.03.05, 13:54 BOŚ też daje WIBOR+1% dla >20% wkładu własnego. A prowizja 0,4%. Też się mocno nad BOŚ zastanawiam. Nie wie ktoś czy te 2%+LIBOR na CHF to stała marża czy tylko w okresie promocyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 04.04.05, 12:17 z tego co wiem to nie jest jakas promocyjna oferta na chwile i bedzie zalezało jedynie od stawki LIBOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 18.03.05, 19:37 czy wsrod was jest ktos kto bedzie mieszkal w budynku D? ciekaw jestem czy jest duze zainteresowanie tymze wlasnie budynkiem. Ja bede wlasnie tam mieszkal. Pozdrawiam Maciek. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: DERBY 5 24.03.05, 12:00 Radzę zastanowić się poważnie nad zakupem - wiadomo teraz widzi się wszystko przez różowe okulary. Minusem jest komunikacja - korki na Trasie Toruńskiej a dla niezmotoryzowanych - codzienne uciążliwe problemy z dojazdem komunikacją. Mieszkam na Derbach - drałowanie codziennie tzw. "Auschwitz Road" nie należy do przyjemności (idzie się do przystanku 10 minut). Do tego koniarz od którego kupiono parcele pod osiedle strzelał do dzieciaków grających w kosza na osiedlu (to FAKT!). Więc jeżeli DD coś tam mówi o tym że ztm puści autobus Skarbka z Gór to naciskajcie na konkretną datę. Plusy: - cena - osiedla kiedy są oddane mają już ostateczny kształt- trawniki, chodniki itp jest sympatycznie :) i nie mieszka się na placu budowy! - powietrze - cudnie pachnie i od razu świat wygląda inaczej :) - cisza i blisko natury Czasem myślę że chciałabym mieszkać sobie na tych Skarbkach b. długo, a czasem po 2-godzinnych powrotach (zdarzają się :(! b.b. rzadko) mam ochotę rzucić to w diabły i wyprowadzić się gdzieś do miasta. Białołęka - trudna miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: DERBY 5 IP: 212.244.60.* 05.04.05, 09:07 Tez mieszkam na Derbach i tez jezdze autobusem. Spacerki do niego sa bardzo przyjemne, tym bardziej ze nie trzeba isc "auschwitz road" - jest polne przedluzenie Skarbka do Glebockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: DERBY 5 IP: 193.109.123.* 04.08.05, 14:36 witam, a co to jest auschwitz road?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:29 ja również podpisałam umowę na mieszkanie w bud G.na I piętrze. a WY na którym piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 22.03.05, 15:28 Witam wszystkich sasiadów,ja kupilam mieszkanie w budynku C.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 24.03.05, 15:53 Witam podpisalem umowe , budynek A, mieszkanie 78 - to jest pierwsze piętro-czy bede miał jakiś sasiadów sympatyczncyh czy nikt obok jeszcze nie wykupił? pozdrawiam palic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DERBY 5 IP: *.cwd.waw.pl 25.03.05, 14:23 Witam sąsiada, my też kupilismy mieszkanie w osiedlu Derby 5, blok A, I pietro, lokal 77. Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 25.03.05, 15:20 Witam wszystkich!!! Jestem szczęśliwym właścicielem mieszkanka w bud.G na I piętrze, lok.39. Czy wśród Was są już może moi przyszli sąsiedzi zza ściany?? :) P.S. Wszystkim obecnym i przyszłym Derbowiczom składam życzenia spokojnych zdrowych i wesołych świąt w rodzinnej atmosferze! Odpowiedz Link Zgłoś
edysz Re: DERBY 5 29.03.05, 23:16 Ja mam rezerwację na blok D, II piętro, mieszkanie nr 29 :) W tym tygodniu załatwiamy wszystkie formalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 30.03.05, 12:03 Pozdrawiam sasiada z bloku. ja mam mieszkanko w 2 klatce, 1 pietro mieszkanie nr 14. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bayer Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 30.03.05, 10:58 Witam wszystkich sąsiadów! Właśnie stałem się posiadaczem mieszkania w budynku G nr 41? Czy ktoś zdecydował się kupić 2 miejsca parkingowe? Podobno drugie kosztuje 9500zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DERBY 5 IP: *.derbynet.waw.pl 30.03.05, 21:13 Zapraszamy wszystkich na www.derby.waw.pl- tam wszystkie informacje odnosnie Derby 1, 2,3,4,........mysle ze moze sie przydac przyszlym Sasiadom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 04.04.05, 12:11 ta strona u mnie nie działa i to od bardzo dawna- niwe wiesz co sie dzieje? jest moze jakas inna strona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: DERBY 5 IP: *.bellona.pl 10.05.05, 13:57 Strona www.derby.waw.pl działa i ma się dobrze. Jak i forum www.derby.waw.pl/forum/ :) Jest nawet specjalny dział dla Derb 5 i 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 30.03.05, 14:01 Pozdrowienia z G29, też na I piętrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:06 Witam, sąsiada za ściany, ja kupiłam mieszkano nr G - 20 I piętro budynek G. W trakcie wyboru miałam straszny dylemat czy to obecne czy właśnie 29. Zadecydował fakt że wybrane będzie dwustronne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 00:37 Widzę, że bud. "G" cieszy się największym wzięciem ;) Jeśli można wiedzieć, dlaczego??? co przemawia za bud. "G" ??? A czy może mam już Miłych Sąsiadów w bud. "F" , jeśli tak to bardzo mi miło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 31.03.05, 18:33 Może dlatego, że bud. G jest tak usytuowany, że nie które okna wychodzą na zewnętrzną stronę osiedla i sąsiedzi nie będą do okien zagladać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: DERBY 5 IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:44 Witam! Jesteśmy posiadaczmi mieszkania w budynku A. Widzę że już mamy trochę sąsiadów. Wszelkie formalności mamy załatwione. Jesteśmy na etapie zmiany aranżacji wnętrza. Od sprzedawcy w DD dostaliśmy info, że trzeba jak najszybciej złożyć projekt. Pani architekt jednak udzieliła odpowiedzi, że dopiero można rozmawać na ten temat w maju. Czy ktoś się spotkał już z takimi mylnymi informacjami ze strony DD? Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 04.04.05, 12:11 ja sie dowiedziałem ze na poczatku kwietnia mozna zadzwonic bo na razie nie ma jeszcze planów dokładnych , ja chce jedna mała scianke przesunac , mam nadzieje ze bez kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: DERBY 5 IP: *.egis.pl 04.04.05, 13:48 Niestety, ale zawsze są koszty - za zmiany projektowe. Ja za to, że mi nie wybudowali ściany - zapłaciłam 900 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 11.04.05, 12:50 no to mnie nie pocieszyłas :( , dzisiaj zadzwonie , jak załatwie sprawe to napisze jak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_aga Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:00 Szukajacie to znajdziecie - to my Wasi sąsiedzi zbudynku G lokal 38 pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel&Asia Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 10.05.05, 18:40 Witaj Aga! :) Będziemy sąsiadami. My jesteśmy z G-39. P.S. Ach ten XXI wiek, ach ta technika - internet itd. Wprowadzamy się za ponad rok, a już "znamy" swoich sąsiadów! :) Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DERBY 5 IP: *.idea.pl 28.05.05, 00:34 no witam witam!! Super poznać sąsiadów zza ściany. My już nie możemy się doczekać!! Na pewno już niedługo się poznamy Asiu i Pawle. POZDRAWIAMY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DERBY 5 IP: *.idea.pl 28.05.05, 00:45 zapomniałam dodać że oczywiście to my z G-38 pozdrawiamy Was i wszystkich sąsiadów aga Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 04.04.05, 12:14 no to witam,własnie podpisalismu umowe kredytowa w piatek i wszystko idzie zgodnie z planem, nie wiesz moze gdzie jakies zdjecia mozna znalesc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 21.04.05, 09:35 Co tu tak cicho? Od 3 tygodni nikt nowy nie podpisał umowy? ;) Pochwalcie sie! Ujawnijcie się nowi sąsiedzi! :) Byłem w weekend na derbach, zrobiłem parę zdjęć - może gdzieś je zacznę wrzucać na net. Melduję, że bloki A-D wystają już metr nad ziemię. Teren pod pozostałe budynki jest chyba równany i osuszany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bayer Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 21.04.05, 11:03 A moze zrobisz jakąś stronkę Derby 5, gdzie można by wrzucac jakieś zdjątka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 21.04.05, 11:57 Ja też widziałam ostatnio, jak budynek zaczyna wystawać z pod ziemi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 21.04.05, 16:39 Móglbyś podeslać mi te fotki na adres - macko10@poczta.onet.pl. Wielkie dzięki z góry. Sąsiad z bud. D. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edysz Re: DERBY 5 21.04.05, 23:27 Pragne poinformować, że od poniedziałku jestesmy z narzeczonym wlascicielami kredytu na mieszkanie w bloku D, nr 29 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 22.04.05, 21:44 Gratulacje! To był doskonały wybór! ;) Życzę Wam miłego mieszkania (ja jestem kredytobiorcą od miesiąca). Pozdrawiam nowych sąsiadów - Sąsiad z G 39 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petronius Re: DERBY 5 IP: *.chello.pl 23.04.05, 00:35 Wraz z żoną zarezerwowaliśmy mieszkanie A6 na pierwszym piętrze. Jeszcze się zastanawiamy, ale decyzja blisko. Ciekawy jestem, próbowaliście negocjować umowę i co z tego wyszło? Szczególnie, czy udało się komuś przewalczyć wpisanie konkretnej daty podpisania aktu notarialnego? Z tego co widzę w sieci, DD ma dobrą opinię, tylko z tymi aktami potrafią się spóźniać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petr Re: DERBY 5 IP: 80.72.37.* 23.04.05, 22:41 Witam sąsiadów-sąsiedzi z A8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DERBY 5 IP: 80.72.37.* 23.04.05, 22:45 Czy ktoś był już u architekta? i może przesłać ewentualnie jakieś ciekawe zmiany? W DD nie bardzo są skłonni do pomocy. Pani architekt chce gotowy pomysł (akurat przynajmniej do takiej trafiliśmy), a mój adres:piotr-pawl@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 25.04.05, 11:33 hej mozesz wrzucic mi te zdjecia na maila? palic@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 25.04.05, 15:45 Moge zaożyc mala stronke na kttóra bede wrzucał zdjecia z postępu budowy ale musielibyscie mi je przesyłać w miare mozliwości - oraz inne rózne newsy dotyczace osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: *.visp.energis.pl 26.04.05, 09:53 Bylem na terenie budowy w niedziele. Budynki Wyrasają jak grzyby po deszczu. Stoi na 2 metry bud A, a także na jakiś metr budynek E. Mój czyli D to jest wielki dół i wylany cement. porobilem pare fotek. Pozdrawiam wszyskich sąsadów. Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 26.04.05, 11:41 Hej - wrzuc mi na maila te zdjatka i inni niech tez wrzuca to zapodam na stronke , która wczoraj w nudów zrobiłem i kazdy bedzie mogł sobie zobaczyc moj adres palic@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: 213.25.153.* 26.04.05, 17:10 Jak tylko bede mial to na dysku to prześle. Pozdrawiam. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 29.04.05, 12:25 zrobiłem mala prymitywna stronke-jak na razie za duzo tam nie ma bo nie mam czasu ale jak tylko znajde chwile to opisze kilka rzeczy o tym jak kupiem mieszkanie i jak załatwiłem kredyt jesli ktos z was robi jakies zdjecia to przysyłajcie je do mnie a ja je wrzuce tak ze kazdy bedzie mogł zobaczyc jak przebiega budowa(niektórzy nie maja czasu aby tak jezdzic) - www.derby5.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DERBY 5 IP: *.aster.pl 07.05.05, 20:21 Od kilku dni zamarl ruch na naszym forum. Mysle, ze wszyscy przerzucili sie na strone www zrobioną przez Palic'a. Juz kilka osob zamiescilo na niej swoje zdjecia. W budynku A widoczny jest parter. Ciekawa jestem czy ktos zglaszal juz chec przeprowadzenia zmian w aranzacji wnetrz i z jakimi kosztami ta operacja jest zwiazana? Ja w tym miesiacu bede musiala wziac kredyt (temat kredytow nie bardzo sie w naszej dyskusji rozwinal), teraz zbieram rozne opinie bankowe. W kwietniu odwiedzilam teren budowy i mam jedynie nadzieje ze na Derby 5 odleglosci miedzy budynkami beda jednak wieksze niz na Derby 1-4. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 16.05.05, 17:30 Hej Alternatywny adres to www.derby5.host.sk poniewaz serwer FRIKO nie chce działać jak nalezy u juz mnie zaczyna irytowac Forum także przeniose jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DERBY 5 IP: 80.72.37.* 17.05.05, 15:52 Witam! Jstem bardzo zażenowany obsługą w DD przez Panią architekt. Nie wiem jak Wy, ze swoimi zmianami architektonicznymi, ale ja przeżyłem szok. Firma która chwali się doskonałym zarządzaniem jakością, do projektowania zmian aranżacyjnych używa korektora i to nie działającego. Nawet taka firma jak JWConstraction nie dość że doradza klientom co do zmian to robi to postokroć profesjonalniej. Czy ktoś już miał takie doświadczenie? Czy nie powinno to się odbywać w formie elektronicznej? Jak u innych deweloperów? Za co te nagrody? skandal! Napiszcie jak u Was to wyglądało, podzielcie się uwagami. Ciekawy jestem jaki koszt narzucą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 19.05.05, 14:26 Ja tez nie zabardzo moglam dogadac sie z pania architekt,myslalam ze poradzi mi cos bo ma doswiadczenie ,ale niestety mialam wrazenie ze pani jest zmeczona i chce to jak najszybciej skonczyc,a z tym korektorem to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamk74 Re: DERBY 5 21.05.05, 23:26 Przyszła lokatorka mieszkanka A-67 pozdrawia bliższych i dalszych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 15:22 Witamy witamy. I przyjemnego mieszkania zyczymy... Coraz nas więcej. Rzucilem okiem na tabelaofert.pl i wygląda na to do sprzedania jest jeszcze 1/3 mieszkan z calkowitej liczby na derby5. Czyzby reszta sie sprzedala juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł&Asia Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 24.05.05, 23:41 Bardzo prawdopodobne,że się sprzedała! W dodatku Nieruchomości do sobotniej GW z 21 maja znalazłem coś, co miło mnie połechtało. Jest tam artykuł o renomowanych deweloperach, 2 pytania: Któremu z deweloperów ufamy najbardziej, Od kogo chcielibyśmy kupić mieszkanie oraz zestawienie liderów rynku nowych mieszkań. Z przyjemnością informuję szanownych sąsiadów, że Dom Development zajmuje pierwszą pozycję we wszystkich trzech zestawieniach! :) Ktoś mógłby tu napisać, że to niewiele znaczy, ale mi dodaje otuchy i uprzyjemnia czas oczekiwania na wymarzone mieszkanko :) Pozdrawiam(y)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinki Re: DERBY 5 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.06.05, 11:29 I ty wierzysz w te sponsorowane bzdety? hehe... tak samo to dobre jak ten związek dobrych praktych heheh.. ale łosia zawsze się wyhaczy ps. proponuje poczytać ostatnie posty z mariny, jak to sąd powszechny podsumował lidera wszystkich trzech zestawień :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł&Asia Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 08.06.05, 00:32 Ale mi dowaliłeś z tym łosiem! Ulżyło?! A tak na marginesie to artykuł w GW nie był sponsorowany. Poza tym jak tak krytykujesz DD to po co w ogóle pojawiasz się na tym forum? Jesteś może obecnym albo przyszłym mieszkańcem osiedla Derby? Jeśli tak, to czemu?! Skoro jesteś taki mądry i wszechwiedzący to trzeba było znaleźć lepszego inwestora! My tu nie potrzebujemy Twoich wymądrzeń. Na szczęście to forum jest zdominowane przez miłych i inteligentnych ludzi, którzy służą radą i pomocą, ewentualnie wymieniają uwagi, a nie kipią typowo polskim pesymizmem i przemądrzałością. Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: DERBY 5 05.06.05, 10:29 Hejka! Walczyliśmy, walczyliśmy i wywalczyliśmy kredyt!!! Witamy wszystkich przyszłych sąsiadów - na stronce zrobionej przez Palica są juz nasze zdjątka. Pozdrawiamy A-4 czyli Goska i Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Snape Re: DERBY 5 IP: 148.81.20.* 02.08.05, 15:09 Pozdraiwam wszystkich przyszłych sąsiadów, my z narzeczoną właśnie kupiliśmy mieszkanie na D5 A-75 Odpowiedz Link Zgłoś
michal_s1 Re: DERBY 5 08.06.05, 11:49 Nosimy sie z zamiarem kupna Derby 5. Byliśmy wczoraj tam pierwszy taz i szczerze mówiąc przeraziło nas to jak bardzo zaniedbane sa tereny wokół bloków już istniejących (Derby nie wiem jaki numer ale mniej więcej na przeciw budowy Derby 5). Chaszcze i chwasty, niekoszona paskudna sucha trawa....brrr. Jak sie tam w ogóle mieszka? I jak z terminami. Dom Development zapewnia że skończy w grudniu - do tej pory stoi jeden poziom bez stropu (parter) z trzech (budynek ma mieć dwa piętra) Myślicie że jest szansa że to skończą?? I przy okazji - jak tam jest z dojazdem autobusem? Jest tram jakiś przystanek? Bo jest nas dwoje a autko jedno... Please Help! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady Re: DERBY 5 IP: 212.69.68.* 08.06.05, 16:06 podobno z tego powodu nie zrobili tam biura sprzedazy choc maja na innych blizszych inwestycjach....Nie wiadomo czy by ktos kupowal tak latwo jak z planow w intraco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: DERBY 5 IP: 80.72.37.* 08.06.05, 17:33 Poprzednie inwestycje zakończone były przez DD przed czasem, dlatego myślę, że i z tą inwestycją tak będzie.Autobusy kursują:120 i 140 w stronę Wileniaka. Można się przesiadać na Bródnie w dowolne autobusy.Tak strasznie nie jest a podobno ma być na samym osiedlu pętla autobusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_s1 Re: DERBY 5 08.06.05, 17:56 Dzięki za słowa otuchy. Wczoraj przeżyliśmy szok ale tak teraz na spokojnie sobie tłumaczę że może za jakiś czas będzie tam fajnie. Znikną budowy, wykosi się trawkę. Komunikacja będzie lepsza (a jak nie to sie drugie autko kupi). Pocieszające jest to co piszesz o terminie oddania poprzednich inwestycji przez DD. Wczoraj widziałem tylko pierwszą kondygnację bez stropu (brakuje wiec dwóch poziomów). Nie znam sie na tych sprawach i nie wiem czy do grudnia jest możliwe to skończyć... A z ciekawości - mieszkasz w tamtych okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 09.06.05, 14:25 Trawkę się zabetonuje, a nie wykosi jak znam życie... A tak poza tym to jestem optymistą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 18:41 My zdecydowaliśmy się kupić mieszkanko na d-5. Co do dd dużo dobrego słyszeliśmy na ich temat.(terminowi, wykończenia wpożądku, i umowy czytelne). Ps. Może ktoś ma aktualne fotki z budowanego osiedla?. Jeśli tak to proszę podesłac na mój adres: macko10@poczta.onet.pl pozdrawiam: Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
palic Re: DERBY 5 10.06.05, 12:07 zapraszam na strone www.derby5.host.sk,na friko nie zawsze działa, staram sie wrzucac aktualne zdjecia w miare możliwości, dzisiaj panorama osiedla- rzeczywiście wolno im to idzie ale z tego co wiem (tak było na poprzednich osiedlach) ze jak ruśza z kopyta to oddadza przed terminem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 15.06.05, 00:12 Witam wszystkich Derbowiczów! :) Jeśli ktoś z Was kupował mieszkanko z wykończeniem to można już wybierać konkretne materiały. Ja zrobiłem to dziś. Jestem miło zaskoczony, asortyment pozmieniał się co nieco w porównaniu z pierwotnym katalogiem, ale w/g mnie wyłącznie na plus! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: DERBY 5 IP: *.waw.cdp.pl 16.06.05, 10:16 W/g mioch informacji derby 5 jest obniżona z powodu terenu. Wyoski poziom wód gruntowych zmusił wykonawcę do obcięcia budynku o jedną kondygnację.Mam jeszcze pytanie o instalacje wentylacyjne odprowadzające, znajomy ktory mieszka na derbach skarżył się na odwrotny ciąg ( powietrze wpada do budyku )oraz słyszałem o skargach na "zapachy kuchenne" spowodowane złym projektem wentylacji kuchennej- które zamiast kominen na zewnątrz wpadaja do sąsiadujących mieszkań. Wiem na pewnoże taka usterki są ale nie są we wszystkich budynkach i mieszkaniach. Jeżeli znacie kogoś z derbów popytajcie a wnioski rzućcie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: DERBY 5 IP: *.waw.cdp.pl 16.06.05, 11:32 Mam jeszcze pytanie do szczęsliwych posiadaczy 70-76 m2 czy ktoś moze mi powiedzieć.: o kosztach energi oraz o czynszu Na takiej powierżchni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek o awariach na derbach od 2004 IP: *.waw.cdp.pl 16.06.05, 14:01 Awarie mediow: - 1 duza awaria pradu, budowlancy z etapu IV uszkodzili kabel energetyczny i siadlo wszytsko na jakies 20 godzin - gaz, jak dotad byl zawsze - woda, zimna byla zawsze, ciepla jest grzana na miejscu przez piece gazowe w blokach, a kazdy blok ma swoj, dwa razy sie zdarzylo ze rano byla letnia woda - internet, jest osiedlowka Derby-Net (nie korzystam mam NEO, 3 awarie) Dojazd. Samochodem calkiem niezly. Rano do Intraco jade jakies 20-25 min. Autobusy sa dwa moglyby byc troche lepiej linie rozplanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:11 Coś ostatnio cicho na tym forum. Czy to cisza przed burzą?. Czy może ktoś był ostatnio na budowie? Ciekaw jestem jak tam postępy. A może przy okazji ktoś ma aktualne zdjęcia? Jeśli tak to podeślijcie je do palic'a. Pozdrawiam: Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 20.06.05, 16:36 Byłem w weekend. W blokach pierwszego etapu przybyło piętro. Chyba wszystkie bloki oprócz G mają już wybudowany parter. Zdjęć nie robiłem. Wg powierzchownej oceny znajomego fachowca, który mi towarzyszył trudno się na pierwszy rzut oka do czegoś przyczepić. Może oprócz deszczówki która zebrała się w stropie w bloku C albo D (zobaczyliśmy ją przez małą dziurkę w podłodze) - jak tam zostanie to się komuś za parę lat wyleje na głowę gdy zechce wywiercić dziurę w suficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:33 W zeszłym tygodniu byłam na Derbach z narzeczonym musze przyznać, że budowa idzie całkiem fajnie na 1 etapie tylko w budynku A nie ma 2 piętra, a w pozostałych będą zabierać się do dachu. Na 2 etapie cały czas stoi tylko parter: (. Pozdrowienia dla sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_s1 Re: DERBY 5 21.06.05, 16:46 Jutro ide podpisac umowe. Budynek A (pierwszy etap) drugie pietro, 67m2... Ufff... ale mam stresa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawel Re: DERBY 5 IP: *.wgt.com.pl 22.06.05, 09:48 Nie martw się to tak nie boli bardzo :-), ja już mam to za sobą (A-71). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: DERBY 5 IP: 212.160.156.* 22.06.05, 12:49 witam jaką macie cenę za metr kw.? bardzo zastanawiam się nad tą lokalizacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: 212.160.172.* 22.06.05, 13:08 Mniej więcej od 2800 do 3500. szczegóły na www.domdevelopment.com.pl i więcej na www.tabelaofert.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michal_s1 Re: DERBY 5 22.06.05, 13:23 Tabelaofert.pl to jeden wielki chłam. Generalnie jak szukałem mieszkania to żadna informacja z serwisu nie pokrywała sie ze stanem faktycznym mimo ze data aktualizacji ofert była z dnia "bieżącego". Wysłałem do nich kilka maili ale oczywiście poszły w próżnie. Cena za metr w naszym przypadku to 3200. Pietro drugie. Najlepiej dzwonić bezpośrednio do developera bo info w serwisach i na stronach developerwó są czesto mało świeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 07:18 Zawsze mi się zdawało, żę to reklamodawca powinien dbać o aktualność swoich reklam i ich zgodność ze stanem faktycznym.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: DERBY 5 IP: 148.81.190.* 23.08.05, 21:50 Witam,czy ktos kupil komorke lokatorska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawel Re: DERBY 5 IP: *.wgt.com.pl 24.08.05, 10:22 Ja kupiłem, a ponieważ moja komórka ma numer 25 to sądzę że chyba więcej osób tak zrobiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: DERBY 5 IP: *.itu.int / *.itu.ch 26.08.05, 18:08 ja tez i to jakis czas temu. z tego co mowil handlowiec to bylo ich mniej niz mieszkan i nalegal zeby sie spieszyc. nie wiem czy to trik marketingowy, ale kupilem i mam nadzieje ze bedzie taka jak w umowie. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
line.zludzilodu Re: DERBY 5 26.09.05, 12:55 A co tu tak cicho jakoś?............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sy Re: DERBY 5 IP: *.crowley.pl 28.09.05, 17:38 Albo tu: derby5.host.sk/wstep.htm Odpowiedz Link Zgłoś