bikerius 21.03.05, 16:19 Witam, przymierzam się do kupna mieszkania w osiedlu Nad Jeziorem budowanym przez Dor Group. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia we współpracy z tym Developerem? Na co trzeba uważać? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Midel Re: osiedle Nad Jeziorem IP: 195.85.249.* 07.04.05, 11:36 Czesc, ja rowniez rozpoatruje taka mozliwosc - jednak nic nie wiem na temat tego developera jak cos bedziesz mial daj znac midel@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suvi Re: osiedle Nad Jeziorem IP: 80.72.38.* 09.04.05, 15:21 A nie przeszkadza wam planowana obwodnica (droga szybkiego ruchu) S-8, która ma iść trasą bocznicy kolejowej po drugiej stronie stawu (jaziora). Po za tym projekt bardzo fajny i developer "taki bardziej apartementowy", a cena przyzwoita. Jeżeli dobrze wyekranują tą drogę, to bliskość autostady jest zaletą a nie wadą. Ja się zapytałem drogą e-mailową o szczegóły przebiegu trasy, ale mnie olali, więc są podpadnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: osiedle Nad Jeziorem 10.04.05, 20:50 jak pocieszenie, chyba nie tylko Ciebie tak potraktowali. Wg mnie ta firma w ogóle nie odpowiada na maile. Odpowiedz Link Zgłoś
vienio5 Re: osiedle Nad Jeziorem 13.04.05, 11:56 hej. Ja staram się od jakiś 4dni o wszelkie informacje i coś mam na ten temat. Trasa ma być rzeczywiście budowana w przyszłym roku przez 2 lata i będzie przebiegała od strony północnej bocznicy kolejowej ,która znajduje się 12m od jeziora . Głębokość wykopu pod trasę na tym odcinku to 5m , informacje uzyskałem od P.Hetmańskiego ,który pracuje sobie w Dyrekcji dróg krajowych i autostrad (tel 810-94-14).Co do dewelopera to pierwszą i jedyną jak dotąd inwestycję zakończoną mają w Warszawie na ul. Al. Szucha 11a i tam jest też ich biuro. Byłem tam i widziałem te apartamenty i wydaje się jest przyzwoicie i wyglądają na porządnych , jednak trzeba sprawdzić czy prawnie jest wszystko ok!! Jestem w trakcie ale z tymi naszymi urzędami.....Byłem również na terenie przyszłej budowy,teren jest ogrodzony i generalnie przygotowany pod inwestycję ,ale co z tego będzie?niewiem.Czekam na wasze nowinki o tej inwestycji a później już tylko grillowanie. pzdr,Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 13.04.05, 15:38 jak 5 metrów głębokości ma miec wykop niedaleko jeziorka to chyba z niego zostanie dołek Odpowiedz Link Zgłoś
vienio5 Re: osiedle Nad Jeziorem 13.04.05, 16:27 na głębokości 5 metrów pod ziemią ma być warstwa nawierzchni czyli jezdni zaraz obok torów po stronie północnej .Jeziorko zostanie nieruszone. Generelnie to proponuję żebyś się tam przejechał bo słabo się orientujesz o co chodzi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 14.04.05, 12:56 obyś miał rację pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midel Re: osiedle Nad Jeziorem IP: 195.85.249.* 14.04.05, 10:10 Witam, musze przyznac, że Twoje informacje to jedyne i najbardziej rzeczowe jakie do tej pory otrzymalem. Byłem wczoraj na miejscu inwestycji - odległość torów ( przyszłej trasy ) nie jest duża od budynów - z tego co widzialem na róznych mapach ma tam tez powstac wezel Lazuroa ? Co o tym sadzisz ? Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: osiedle Nad Jeziorem 14.04.05, 14:07 Mieszkam w budynku oddalonym 10-15 metrów od ul. Czerniakowskiej tuż przy Trasie Siekierkowskiej. Jak budowali Trasę to zarówno w planach, ustaleniach jak i na piśmie mieliśmy być chronieni ekranami. Oczywiście jak to w naszym pięknym kraju, olali nas. Na nic zdały się protesty, odwołania spółdzielni, monity Rady Osiedla itd. itd. WADZA POWIEDZIAŁA ŻE NIE TO NIE. Zrobili tyle ile mogli, więcej nie zrobią bo nie mają pieniędzy.Nie wiem czy pamiętasz ale ekipa p Piskorskiego wydała 1,5 mln. zł. na przyjęcie otwierające Trasę.Koniec. Kropka. Dzień i noc ciężarówy na wschód i powrót, od marca (jak się robi ciepło) debile we wszystkim co rozwija ponad 200 km na godz. mają TRASY RAJDOWE WIELOPASMOWE. Żyć sie odechciewa. Jak nie wyegzekwujecie ekranów jako podstawowego obowiązku inwestorów będziecie mieli takie same piekło jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
vienio5 Re: osiedle Nad Jeziorem 14.04.05, 15:25 Być może doświadczeni takim rozwojem wydarzeń mają większe pojęcie i należy to poważnie wziąć pod uwagę.Mnie osobiście aż tak bardzo nie przeraża bliskość trasy o ile sama jej budowa i hałas i zamieszanie z tym związane. Blisko jest na WAT i do terenów naprawdę zielonych i przede wszystkim nie do ruszenia przez MPRD. dowiadujcie się co to za developer i chyba dopiero potem pozostałe problemy trzeba roztrzygnąć,pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evick Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:43 My byliśmy u tego gościa od autostrad na Mińskiej 25. Oglądaliśmy plany budowy trasy. Faktycznie trasa ma iść blisko za torami w wykopie 5-6 m. Mają być dodatkowe ekrany, ale na planach zaczynają się dopiero za budynkami TBS. Podobno mają jeszcze robić plany z "natury", bo na tych ich nie było wielu istniejących już od kilku lat budynków w okolicy. Trasa za jeziorkiem ma być 3 pasmowa + zjazd z Lazurowej (czyli 4 w każdą stronę). Lazurowa i tory kolejowe mają iść górą, a trasa dołem. Mimo wszystko zarezerwowaliśmy mieszkanie na osiedlu. Mieszkać w Warszawie i bać się ulicy? ale zarezerwowaliśmy w budynku od strony Pełczyńskiego i z widokiem nie na Lazurową... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evick Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:50 co do umowy wygląda na OK. Poproście o umowę kupna która będzie obowiązywać. Tam, mam nadzieję, trochę poprawili terminy, bo się nie stykały, ale to raczej przez nieuwagę ich sekretarki. z poprawkami od ręki nie było u nas problemu. Trasa ma być budowana ze środków unijnych, więc chyba i przepisy będą obowiązywać unijne - jeśli chodzi o ekrany. Czytałam też gdzieś w sieci, że ktoś ma zamiara zablokować całą inwestycję, bo nie ma zgody mieszkańców Bemowa, a bez tego nie ma dotacji. Ale za bardzo się nie łudzę. Ważne, żeby kiedyś powstała prawdziwa obwodnica przez Sochaczew. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:53 Wiatm, Mam do sprzedania mieszkanie 64 m2 w budynku obok (słonecznetarasy) przy pełczyńskiego. W tym miesiacu zaczely sie odbiory techniczne a ja z przyczyn losowych jestem zmuszona do sprzedazy mieszkania. W razie zainteresowanie prosze o maila slonecznetarasy@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anit1@op.pl Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.eurolot.com.pl / 217.11.133.* 24.04.05, 09:38 Witam, Ile kosztuje to mieszkanie, jaki rozstaw i ile pokoi, na którą stronę świata? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: osiedle Nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:19 Maila ze szczegółami już wysłałam :) Innych zainteresowanych proszę o kontakt mailowy, mogę przesłać zdjęcia budynku i schemat mieszkania. Dokładnie na przeciwko budynku, w którym znajduje się mieszkanie będzie rozpoczęta budowa osiedla Nad Jeziorem. Odpowiedz Link Zgłoś