Dodaj do ulubionych

BALKON SASIADA OBOK MOJEJ SYPIALNI PILNE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:07
Prosze podajcie jakas podstawe prawna , lub napiszcie w jakiej odleglosci
winien znajdowac sie balkon od okna sasiada... mam taka sytuacje ze kupuje
mieszkanie (jeszcze sie buduje) i sasiad bedzie mogl swobocnie sobie zagladac
z balkonu do mojej sypialni... juz nie wspomne o tym ze okna to tam juz
chyba nigdy nie optworze bo bedzie wszystko slyszal... czy jest jakas norma
na te odleglosci?
Obserwuj wątek
    • Gość: DOROTA Re: BALKON SASIADA OBOK MOJEJ SYPIALNI PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:11
      A nie było to wiadome od początku, w momencie zakupu mieszkania? Pewnie teraz
      bedziesz mogł się najwyzej wycofac.
    • Gość: Postronny Re: BALKON SASIADA OBOK MOJEJ SYPIALNI PILNE IP: *.crowley.pl 19.04.05, 11:15
      Niestety, to nowa moda w budownictwie. Tak samo jest w osiedlu "Samarytanka" i
      w JWC Borzymowska. Deweloperzy w pogoni za pełnym zagospodarowaniem
      przestrzeni, skracają ją do minimum i takie są tego skutki. Obserwuję budowę
      wspólnych balkonów, gdzie granicą jest tylko barierka ma wysokości poręczy
      balkonu. Osoby, które będa dotknięte tą dolegliwością mogą najwyżej zażądać
      przedzielenia przestrzeni powyżej tej barierki, matową szybą zbrojoną lub z
      płyty poliwęglanowej.
      • Gość: anesa Re: BALKON SASIADA OBOK MOJEJ SYPIALNI PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:31
        jak rozumie to nie jest ograniczone jakimis przepisami z prawa budowlanego
    • Gość: Rafał Re:folia dająca efekt lustra weneckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 20:50
      Witam,

Rozwiązaniem może być foliadająca efekt lustrzany tzn z zewnątrz nic nie widać
      w ciągu dnia - w nocy kiedy palisz światło wewnątrz trzeba zasłonić żaluzje lub
      firany ale w ciągu dnia 100% ochrony. Mam to u siebie w mieszkaniu na części
      okien do których mogliby zglądać sąsiedzi i jest bardzo zadowolony z tego
      rozwiązania. Jest też dość tanie - folia wraz z montażem to około 200 pln na
      jedno dwuskrzydłowe standradowe okno. Montuje np. firma warsfol ( może na końcu
      jest dwa "L" - nie pamiętam - znajdziesz ich w internecie. W/g moich skrtomnych
      doświadczeń to najbardziej efektywna ochrona przed wzrokiemn ciekawskich za
      niewielkie pieniądze.

pozdrawiam

Rafał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka