Dodaj do ulubionych

Ronson Developer

26.04.05, 23:35
wszystkich znajacych developera prosze o opinie. zastanawiam sie nad kupnem
mieszkania u ronsona wlasnie i bardzo mi zalezy na wszelkich o nim newsach.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ronson Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:11
      wlasnie odbieramy mieszkanie od Ronsona. Kilka uwag na jego temat:
      1/ to co uda Ci sie wynegocjować przed umowa to wszystko, potem juz po ptakach.
      2/ od razu popros o harmonogram prac budowlanych abyś mogla naniesc ewentualne
      zmiany w sciankach mieszkania. Kiedy ścianki beda staly już w twoim
      mieszkaniu , koszt ich wyburzenia i postawienia nowych to kwota bliska 15 tys.
      3/ nie ma zwrotów pieniędzy kiedy np. zrezygnujesz z czegos w mieszkaniu,
      placisz tyle samo. Proponuję więc od razu zaplanowac samemu lub z architektem
      jak ma wyglądać Twoje mieszkanie (scianki) i przyniesc do Ronsona aby naniesli
      stosowne poprawki. Wowczas bedzie za darmo.
      4/ Mozesz zaznaczyc w umowie ze będziesz zmieniac scianki w mieszkaniu i aby
      zagwarantowali Ci darmowe ich zmiany. Masz wowczas pewność.
      5/ Generalnie firma godna polecenia. Poza drobnymi spięciami wszystko bylo ok.
      6/ Mowią, że Ronson nie negocjacjuje cen, nieprada, usmiech i napewno zniżysz
      cenę o conajmniej 5-10 tys.

jak sobie cos waznego przypomnę, napiszę

Powodzenia gosc
      • Gość: pepe Re: Ronson Developer IP: *.aster.pl 29.04.05, 06:54
        A można wiedzieć przy jakiej inwestycji tak było\jest? Bo Warbud i Hohtief
        różnie sobie wyceniają zmiany i różne umowy podpisują z deweloperem...
        pozdr
      • granetta Re: Ronson Developer 01.05.05, 20:40
        hej, wielkie dzieki, moje negocjacje w toku. ja jestem zainteresowana blokiem
        4, wiec chyba jeszcze bede mogla cos ponegocjowac w kwestii scianek, chociaz -
        po tym jak uslyszalam, ze nie da sie z 3 pomieszczen zrobic czterech, a na tym
        najbardziej mi zalezalo - wlasciwie wiele nie bede zmieniac, kto wie, moze
        znajde inne mieszkanie (to niechetnie, bo lazurowa mi sie bardzo podoba).
        pozdrawiam goraco
      • Gość: kasia Re: Ronson Developer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 22:42
        właśnie odwiedziłam ich strony i kilka mieszkań wygląda ciekawie. czy możecie
        podać jak kształtują się ceny bo tej informacji na stronie nie ma. a jak jest z
        hałasem?
        pozdrawiam
        • Gość: Mateusz Re: Ronson Developer IP: 46.187.139.* 18.08.13, 21:28
          Trochę odnowię pytanie ponieważ właśnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania od Ronsona, znajomi strasznie go polecają. A Wy co sądzicie ?
    • Gość: vdcmike Re: Ronson Developer IP: *.cbr.tp.pl 29.04.05, 23:55
      Ja mam mieszkanie w Pegazie Ronsona. Firma jak najbardziej uczciwa i rzetelna.
      Mozna wszystko negocjowac oczywiscie przed podpisaniem umowy.
      • Gość: Sebastian Re: Ronson Developer IP: 46.187.139.* 20.08.13, 09:52
        Ja również zastanawiam się nad zakupem mieszkania od tego Dewelopera, byłem z żona nawet oglądać kilka jego inwestycji w Warszawie. Muszę przyznać że wszystko wygląda bardzo dobrze.
    • karolinamaj11 Re: Ronson Developer 07.11.13, 14:14
      Szanowni Państwo
      Z przykrością muszę napisać, że mimo tego, iż wydawało mi się, że Ronson to uczciwy Developer, zmieniłam zdanie po zakupie u nich mieszkania. Przez około roko czasu nie usunęli usterki z mieszkania, czekaliśmy na mieszkanie płacąc kredyt za nic, liczyli na to, że zmiekniemy i odbierzemy mieszkanie z usterką. Poziom podejścia do Klienta pozostawia wiele do życzenia - czuliśmy jakbyśmy musieli ponosić karę, za to że kupiliśmy u nich miekszanie, przez usterke sprawy się pogmatwały, bo ostatnia transza poszła z opóźnieniem, ale dalej im mało, kazali Nam zapłacić za grzejnik w małej łazience mimo iż w umowie mamy napisane, że jest ogrzewanie w wc i łazience. Teraz dalej wymyślają problemy, żeby nie dać kluczy i zniszczyć Nam zdrowie. Umowa skonstrułowana jest tak, że mimo, iż wydaje się wporządku, KLient nie ma żadnych praw. Znam małych developerów - tańszych, przyjaznych i wychodzących naprzeciw Klientowi -kolega np. odebrał klucze przed odbiorem bezusterkowym, mimo iż zapłacił dopiero 30% kosztów mieszkania. Tutaj nie wyciągają pieniądze i szantażują KLenta - naprawdę nie warto. Pozdrawiam i życzę przyjemności z zakupu mieszkania - dla Nas to kara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka