Dodaj do ulubionych

Trzcinowa II - SUPO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:03
Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na ulicy Trzcinowej do "developera"
SUPO i w tym celu dzis wybralem sie na mala wycieczke samochodem aby poznac
okolice Trzcinowej. Bedac na miejscu pojawily sie pytania:
Czy cos jezdzi torami ktore znajduja sie na koncu ulicy?
Jezeli jezdzi to jak czesto?
Czy developer planuje zrobic cos z droga, mysle iz wlasciwsza jest kostka
brukowa a nie plyta betonowa?
O SUPU nie pytam bo juz sie wystarczajaco naczytalem w necie
Jezeli ktos zna odpowiedz na te pytania to z gory dziekuje.

Obserwuj wątek
    • Gość: piti Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.eranet.pl 11.05.05, 23:00
      Witam
      Mieszkam na Trzcinowej i odradzam zakup mieszkania od tego developera - to
      banda idiotów!!! Klient jest dla nich ważny przed zakupem a potem maja go
      najdelikatniej mówiąc gdzieś.
      Jesli chodzi o tory to jeżdżą tamtędy pociągi towarowe kilka razy dziennie oraz
      w nocy - proszę nie wierzyć zapewnienieniom dewelopera, że jest odwrotnie.
      Droga pozostanie z płyty dopóki gmina czegoś z tym nie zrobi - developer nie
      dba o to!
      • malakati Re: Trzcinowa II - SUPO 13.05.05, 17:49
        Witam. Rownież się zastanawiam na kupnem mieszkania na Trzcinowej. Parę
        miesięcy temu rozmawiałam z kolegą, który kupił mieszkanie na Wilczyckiej i on
        jest bardzo zadowolony z developera, którego mi polecił. Również od niego
        dowiedziałam się o planowanej budowie na Trzcinowej. Pojechałam na Trzcinową,
        by przeprowadzić wizję lokalną. Bardzo mi się podobało! Cicho, spokojnie,
        ładny - już wybudowany budynek. Kiedy tak sobie wszystko oglądałam, trafiłam na
        mieszkańca Trzcinowej i właściwie przeżyłam szok. Kiedy zapytałam się - jak
        mieszka się na Trzcinowej, czy jest zadowolony z developera, itp. - to gościu
        najpierw dokładnie mi się przyjrzał, zastanowił... i powiedział, że nie. Kiedy
        zapytałam się, w czym rzecz, powiedział, że może porozmawia ze mną później, jak
        już będzie miał akt własności w ręce, albo jak przeprowadzi rozmowę z adwokatem
        i sobie poszedł.
        I teraz mam mieszane uczucia. Kolega nadal twierdzi, że jest zadowolony. Opinie
        na necie sa też pozytywne (poza paroma wyjątkami, co musi się zdarzać). O co
        chodziło temu dziwnemu facetowi? Bardzo proszę o opinię resztę mieszkańców
        Trzcinowej. Po co mu był potrzebny adwokat?!
        Pozdrawiam
        Kaska
        • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 01.06.05, 19:04
          Hehe... Pewnie cos obiecali. Ale jak znam zycie, to zalatwiane bylo na gebe,
          jak to SUPO ma w zwyczaju. Raczej gosciu przesadza i nie sadze, zeby mowil
          powaznie. Pewnie chcial odstraszyc klienta. Takze tym bardziej mozesz sobie go
          olac i pamietac o kierowaniu pism, podpisach w trakcie budowy, a sadze ze
          bedziesz zadowolona.
          Cos mi sie zdaje, ze firme troche przerosly wielkosc i ilosc inwestycji. Kiedys
          to mozna bylo sie dogadywac z kazdym z osobna i usunac wszelkie
          niedociagniecia. Obecnie brakuje tam kogos, kto by sie zajmowal kompleksowa
          obsluga klienta. Pan Rysio i Zdzisio to proste chlopy - duzo maja na glowie, i
          czesto zapominaja o "blachostkach", ktore w pozniejszym czasie moga sporo firme
          kosztowac.
      • Gość: peter Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:01
        piti dzikuje bardzo za odpowiedz
      • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 16.05.05, 11:34
        Gość portalu: piti napisał(a):

> Witam
        > Mieszkam na Trzcinowej i odradzam zakup mieszkania od tego developera - to
        > banda idiotów!!! Klient jest dla nich ważny przed zakupem a potem maja go
        > najdelikatniej mówiąc gdzieś.
        > Jesli chodzi o tory to jeżdżą tamtędy pociągi towarowe kilka razy dziennie
        oraz
        >
        > w nocy - proszę nie wierzyć zapewnienieniom dewelopera, że jest odwrotnie.
        > Droga pozostanie z płyty dopóki gmina czegoś z tym nie zrobi - developer nie
        > dba o to!

hmm... Zgodze sie, ze paru pracownikow jest nierozgarnietych, ale zeby ich od
        razu nazywac banda idiotow - to lekka przesada. To prawda obsluga
        posprzedazowa, w porownaniu z Ebejotem, tutaj prawie nie istnieje.
        Jak ja sie pytalem, czy jezdza tamtedy pociagi, to powiedzieli mi, ze kilka
        razy dziennie. Czyli sie zgadza. Chociaz musze stwierdzic, ze sa dni kiedy ruch
        pociagow jest znaczny (kilka na godzine).
        Developer musial zadbac o dojazd od posesji i zrobil to. To ze jest on tak
        kiepski, to tylko zle swiadczy o developerze. Cieszmy sie, ze nie jest to
        zwirowka :)
        Mysle, ze latwiej bedzie nam sie dogadac z developerem na temat drogi, niz z
        gmina. Szczegolnie trzeba zrobic to teraz, kiedy SUPO rozpoczyna nowa
        inwestycje. Chyba ze tak sie sklocil z okolicznymi wlascicielami, ze nie beda
        chcieli partycypowac w kosztach, to wtedy i gmina nic nie da. A developer sam
        tych kosztow raczej nie pokryje.
        • Gość: Nowy Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 155.140.122.* 24.05.05, 15:58
          A propos drogi... w moim poprzednim miejscu zamieszkania była podobna sytuacja.
          Urzędnicy w gminie nie chcieli zgodzić się na wybudowanie nowej drogi ponieważ
          twierdzili, że kontynuowana budowa osiedla spowoduje zniszczenie nowej
          nawierzchni przez ciężki sprzęt w postaci betoniarek i innych ciężarówek.
          Trudno było się nie zgodzić z taką argumentacją. Po zakończeniu budowy osiedla
          gmina w ciągu kilku tygodni wybudowała nową drogę. Sądzę, że tym razem bedzie
          tak samo... tym bardziej że rzecz się działa w tej samej gminie (teraz
          dzielnicy).
          • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 24.05.05, 16:05
            To ciekawe, bo Supo twierdzi, że pozostałe działki które pozostały w okolicach
            Trzcinowej nie będą już raczej podlegały komasacji aby na nich postawić coś
            większego niż domek w ogródku.
            W związku z tym co piszesz mieszkańcy z Trzcinawej II i I będą mogli wystapić do
            dzielnicy o zrobienie porządku z ulicą.
            Jezeli już jesteśmy przy ulicach, to czy ktoś wie czy do Trzcinowej będzie
            dochodzić inna jeszcze ulica czy to zostanie już ślepy odcinek?

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
            • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 01.06.05, 18:48
              anda99 napisała:

> To ciekawe, bo Supo twierdzi, że pozostałe działki które pozostały w okolicach
              > Trzcinowej nie będą już raczej podlegały komasacji aby na nich postawić coś
              > większego niż domek w ogródku.
              > W związku z tym co piszesz

Moze niechcacy(?) wprowadzaja Cie w blad :) Tak samo jak mieszkancow Trzinowej
              I, ze na terenie na ktorym teraz stanie nowy budynek, nic sie nie bedzie
              dzialo. Tlumaczyli to zawilosciami prawnymi (spadkowymi). Oczywiscie musieli
              klamac, bo jezeli byla jakas sprawa w toku, to nie sadze by przy naszym
              sadownictwie tak szybko by sie rozwiazala. Oczywiscie nic nie mam przeciwko
              nowym sasiadom - wrecz przeciwnie. Im nas wiecej, tym wiecej bedzie sie dzialo
              na nasza korzysc. Jednak radze spojrzec na teren, na ktorym teraz rosnie
              szczaw. Calkiem spory i pewnie SUPO ma na niego chrapke :)
              • Gość: mulp Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 213.17.166.* 10.06.05, 13:01
                Kto widział na stronie Supo wizualizację nowej inwestycji na Trzcinowej i wie o
                co chodzi? Bo ja za nic nie mogę dopasować tego do rzeczywistości - chyba, że
                to jest czysta abstrakcja i wprowadzanie nowych klientów w błąd.
                • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 10.06.05, 14:27
                  Witaj,

Widziałam plany całego budynku, wizualicację i realną sytuację na Trzcinowej.
                  Zauważone róznice w wizualizacji:
                  1. oczywiscie ulica nie jest z asfalu ale z płyt - temat byl juz poroszany na
                  forum
                  2. bryła budunku z wizualizacji mniejwięcej pokrywa się z planami budynku.

Nie widziałam jeszcze planu zagospodarowania przestrzeni wiec trudno powiedziec
                  czy będzie to budynek za parkanem jak Trzcinowa I czy tez bez jak pokazuja w
                  wizualizacji.

Pozdrawiam
      • Gość: klient Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.met.pl / 217.153.134.* 07.09.05, 16:41
        Kupiłem mieszkanie w inwestycji przy ulicy Trzcinowej II dokładnie sprawdzając
        okolice. Rzeczywiście "tor bocznicowy" bo chyba tak to się fachowo nazywa koło
        inwestycji jest wykorzystywany przez pociągi towarowe. W tym czasie jak robiłem
        objazd akurat jeden przejeżdżał. Mi osobiście to nie przeszkadza gdyż zdaje
        sobie sprawę,że mieszakm w Warszawie a nie na wsi. Firma została mi polecona
        przez znajomego, który kupił mieszkanie na Trzcinowej I i jest bardzo
        zadowolony. Wydaje mi się, że tory istnieją tam od dłuższego czasu i nikt ich
        po cichu nie zwija na noc żeby przyszli klienci ich nie widzieli.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka