Gość: nulka IP: *.pl 18.07.02, 08:18 Napiszcie jak mieszka się w tym bloku. Czy kłopoty spółdzielni są w jakiś sposób przez Was odczuwane i jak jest z wpisem do księgi wieczystej. Czy są jakieś problemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nulka Re: stryjeńskich 19 IP: *.pl 18.07.02, 14:30 Gość portalu: nulka napisał(a): > Napiszcie jak mieszka się w tym bloku. Czy kłopoty spółdzielni są w jakiś > sposób przez Was odczuwane i jak jest z wpisem do księgi wieczystej. Czy są > jakieś problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Film Re: stryjeńskich 19 IP: *.pl 18.07.02, 21:55 Ladne mieszkania w dobrej lokalizacji. Mozna jeszcze kupic ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatal Re: stryjeńskich 19 IP: *.pl 19.07.02, 19:56 Oj, oj. Spoldzielnia PAX, bedaca wlascicielem tego budynku, wywolala juz wiele watkow na tym forum. Jednak od pewnego czasu sytuacja zaczyna sie uspokajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: stryjeńskich 19 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.07.02, 11:10 Lokalizacja rewelacyjna. Mieszkasz na trasie spacerowej do lasu (wreszcie wymieniono koszmarne płyty z Moczydłowskiej na kostkę). Do Hita i Geanta na zakupy trzeba jednak podjechać. Do metra jest 10 min. spacerku. Ogromu budynku się nie odczuwa (może inne zdanie mają ci, którzy mają okna na podwórko). Ja mam widok na las, górkę, ruiny folwarku, no i sypiącą się bazę sprzętową. Zachody słońca są REWELACYJNE, powietrze też. Trochę straszą puste lokale użytkowe na parterze, ale z czasem pewnie się zapełnią (na razie są 2 banki, kiosk i studio urody). Jeśli chodzi o spółdzielnię, to jej problemy są niestety odczuwalne. Oddanie II etapu się ślimaczy, więc mieszkasz cały czas na-przy placu budowy. Poza tym, był jeden przypadek zakręcenia ciepłej wody przez wodociągi z powodu niezapłaconych rachunków. Jest jeszcze jeden "kwiatek", który mnie bulwersuje: od maja spółdzielnia narzuciła w czynszu opłatę za energię elektryczną zewnętrzną wyższą niż płacę za energię zużytą w mieszkaniu (a wszyscy mamy kuchnie elektryczne!!!)- dla mnie to kant, który nie może mieć uzasadnienia ekonomicznego (nikt ze znajomych w innych spółdzielniach nie płaci nic takiego). Jeżeli chodzi o księgę wieczystą, to - nie jestem ekspertem - raczej długa droga, bo masz tutaj własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu. Ponadto kredyt (o nim w innych wątkach o PAXie), wzięty pod hipotekę działki, więc tym bardziej perspektywa założenia księgi się oddala. Pozdrawiam i mimo wszystko namawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieda Re: stryjeńskich 19 IP: *.pl 22.07.02, 21:48 A czy spoldzielnia przedstawila jakis plan wyjscia z zapasci finansowej? Czy ktos z Was rozpozanl skutki bankructwa spoldzielni? Mam nadzieje, ze nowy wlasciciel budynku - przejetego z masy upadlosciowej - nie bedzie mogl wyproscic Was z mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: stryjeńskich 19 IP: 2.3.STABLE* / 192.168.140.* 23.07.02, 09:10 > (o nim w innych wątkach o PAXie), wzięty pod hipotekę działki, więc tym > bardziej perspektywa założenia księgi się oddala. > Pozdrawiam i mimo wszystko namawiam, Hmm - musicie miec bardzo mocne nerwy :)... Z Twojego opisu wyglada to mniej wiecej tak jak cos takiego: Kupilem sobie samochod. W zasadzie jezdzi (ale jeszcze nie ma szyb i zderzaka), co prawda nalezy doplacic producentowi do kazdego kilometra przejechanego przeze mnie. Zaplacilem za niego, ale nie jest moj bo producent wzial za neigo kredyt i czasami spusza paliwo mimo, ze ja za niego zaplacilem :))) Przeciez jest tyle gotowych mieszkan na rynku - czyzby ta oferta byla az tak konkurencyjna cenowo??? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: stryjeńskich 19 IP: *.acn.waw.pl 23.07.02, 10:12 Dwa ostatnie posty mają niewiele wspólnego z zapytaniem Nulki. Ja po prostu udzieliłem Nulce odpowiedzi na jej pytanie. Jeśli chcecie znowu wałkować sprawę upadłości, to załóżcie nowy wątek, albo wróćcie do wątku "Spółdzielnia mieszkaniowa PAX", chociaż tam też się zaczęło od niewinnego pytania o to jak się mieszka i o czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: stryjeńskich 19 IP: 2.3.STABLE* / 192.168.140.* 23.07.02, 14:15 Gość portalu: Jacek napisał(a): > upadłości, to załóżcie nowy wątek, albo wróćcie do wątku "Spółdzielnia > mieszkaniowa PAX", chociaż tam też się zaczęło od niewinnego pytania o to jak > się mieszka i o czynsz. Nie mam zielonego pojecia o PAX - ale zainteresowala mnie Twoja odpowiedz - nie bierz tego do siebie nie chce nikogo obrazic - z tego co piszesz sytuacja nie wyglada najlepiej - a jednak polecasz kupno mieszkania w tej spoldzielni. Stwierdzam jedynie, ze musicie miec bardzo mocne nerwy - mnie malo co nie puscily jak mialem ok 3 tygodni opoznienia w oddaniu mojego mieszkania :) - stad ta odpowiedz... pozdrawiam Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: stryjeńskich 19 IP: *.hpl.eu.honda.com / 207.129.53.* 24.07.02, 10:48 Gość portalu: Jacek napisał(a): > i mimo wszystko namawiam, > Jacek W tym stwierdzeniu to juz przesadziles. Nie namawiaj ludzi by inwestowali w podejrzany interes. Po pierwsze inwestycja jest ciagle nierozliczona finansowo (I etap równiez), tak wiec sam niewiesz ile kosztowalo Cie Twoje mieszkanie. 2. Przeciagajacym sie drugim etapem tez beda obciazone mieszkania z pierwszego. 3. Społdzielnia nie życzy sobie wplat za czysz na jej konto, tylko na konto nieznanego funduszu. 4. W czynszu pojawiaja sie coraz to nowe pozycje do placenia (np. energia elektryczna na zewnątrz) i pewnie to nie koniec 5. Na ksiege wieczysta nie ma co liczyc wogole, bo nie wiadomo kto i kiego splaci milionowe dlugi PAX Mozna by bylo wymieniac jeszcze dlugo. Namawianie kogos na kupno mieszkania w tej inwestycji mozna tlumaczyc tylko checia sprzedania swojego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: stryjeńskich 19 IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 24.07.02, 13:15 polecam kupno mieszkania przy ul.stryjeńskich 19. zostało jeszcze 10 mieszkań do sprzedaży. lokalizacja super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: stryjeńskich 19 IP: 217.153.60.* 24.07.02, 14:13 Rzeczywiscie super oferta 1) na gruncie jest kilkunasto milionowa hipoteka załozona jako zabezpieczenie kredytu dla PAX - kiedy zostanie zdjęta ? nie wiadomo 2) Inwestycja nie jest zakończona a wiec ciagle coś sie tam buduje i ma sie pod oknem plac budowy (równiez nie wiadomo kiedy to sie skonczy) 3) inwestycja nie jest rozliczona a wiec nie wiadomo ile tak na prawde trzeba bedzie zaplacic za te mieszkania bo moze przysc doplata 4) dopuki inwestycja nie jest zakonczona to sytuacja w przypadku upadku spoldzilni jest bardzo kiepska bo zeby zamieszkac w budowanym mieszkniu trzeba splacic dlugi spoldzielni 5) Spoldzilnia ma obecnie zablokowane konta przez komornika co oznacza ze ma problemy z regulowaniem na biezaco rachunkow jak zarzadca budynkow ale tak poza tym to wszysko jest super ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: stryjeńskich 19 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 14:32 Gość portalu: toms napisał(a): > Rzeczywiscie super oferta > > 1) na gruncie jest kilkunasto milionowa hipoteka załozona jako zabezpieczenie > kredytu dla PAX - kiedy zostanie zdjęta ? nie wiadomo > 2) Inwestycja nie jest zakończona a wiec ciagle coś sie tam buduje i ma sie pod > > oknem plac budowy (równiez nie wiadomo kiedy to sie skonczy) > 3) inwestycja nie jest rozliczona a wiec nie wiadomo ile tak na prawde trzeba > bedzie zaplacic za te mieszkania bo moze przysc doplata > 4) dopuki inwestycja nie jest zakonczona to sytuacja w przypadku upadku > spoldzilni jest bardzo kiepska bo zeby zamieszkac w budowanym mieszkniu trzeba > splacic dlugi spoldzielni > 5) Spoldzilnia ma obecnie zablokowane konta przez komornika co oznacza ze ma > problemy z regulowaniem na biezaco rachunkow jak zarzadca budynkow > > ale tak poza tym to wszysko jest super ... Jedno sprostowanie, hipoteka nie jest kilkanaście ale 55 mln zł Odpowiedz Link Zgłoś