Dodaj do ulubionych

Grupa ECO - Bobrowiecka

07.06.05, 00:29
Witam wszystkich,
jestem zainteresowany kupnem mieszkania przy ulicy Bobrowieckiej. Wykonanwcą
jest Grupa Eco. Sprawdzałem wiadomości o tym inwestorze na forum GW i
zaczynam mieć wątpliwości co do kupna mieszkania. Powiem jednak że
lokalizacja jest fajna i warunki również korzystne. Chciałbym otrzymać jakieś
nowsze informacje o Grupie Eco oraz opinie osób zainteresowanych tą
inwestycją.
Obserwuj wątek
    • Gość: ardi Re: Grupa ECO - Bobrowiecka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 00:50
      A ja mam mieszkanie przy Czerskiej (I etap) i jakoś nic mi nie dolega i przez
      cały czas kontaktów z ECO byłem raczej zadowolony (ideału raczej nigdzie się
      nie osiągnie). Odzywam się, bo na początku, jak szukałem mieszkania, to byłem
      zaniepokojony, że nic sie o tym developerze nie pisze. Ale od czasu podpisania
      umowy (listopad 2003) doszedłem do wniosku, że jeśli o kimś dużo piszą, to jest
      to pierwszy sygnał ostrzegawczy. Polecam Eco, a żeby nie było, że coś mnie z
      nimi wiąże, to prosze spojrzeć, jak mało jest postów na ich temat przez
      ostatnie miesiące w porównaniu z innymi firmami, A jeśli nie piszą, to jest
      dobrze, bo formum developerskie jest raczej dla uwag negatywnych, nie dla
      pochwał! Mówiąc poważnie, to nie ma do nich większych pretensji. może poza
      projektowaną ulicą między Orłami. Wykończenie niezłe, wszystko w terminie, to
      naprawdę duży plus. Więc chyba Bobrowiecka powinna być ok! Szkoda tylko, że
      mają fioła na punkcie aneksów. Kuchnia to jest jednak kuchnia! Życzę powodzenia!
      • tonyclifton Re: Grupa ECO - Bobrowiecka 07.06.05, 14:29
        A jak jest z izolacyjnością akustyczną mieszkań w ECO? Ostatnio jest to duży
        problem w nowych budynkach. Deweloperzy bezczelnie nie przejmują się
        jakimikolwiek normami.
        Co do aneksów to pamiętam projekty z Czerskiej i rzeczywiście mnóstwo było
        aneksów bez okna.
        TC
    • Gość: Mysza Re: Grupa ECO - Bobrowiecka IP: *.rodamco.pl 20.10.05, 09:43
      Hmm, z informacji na tym forum wynika, że developer jest solidny, żadnych
      opóźnień itp, budynek już jest w stanie surowym (7 Pięter), co do ich rachunku
      powierniczego to de facto jest to rachunek zablokowany tzn. wszelkie wypłaty z
      niego są dokonywane po akceptacji kredytującego ich banku czyli BRE Bank.
      Zabezpiecza to więc kupujących od defraudacji pieniędzy przez zarząd spółki.
      BRE udzielając kredytu sprawdza wiarygodność spółki i nie sądzę, żeby
      zdecydował się finansować jakikolwiek niepewny interes. Miejsce pod wzgledem
      komunikacyjnym jest super, trasy szybkiego ruchu są na tyle daleko, żeby nie
      sprawiać problemów i na tyle blisko, że jest dogodny do nich dojazd. Nie należy
      się moim zdaniem martwić to, iż budynek buduje nie bezpośrednio Eco, ale ich
      spółka celowa - jest to naturalny wymóg banku, utworzenie tzw. SPV (special
      purpose vehicle) właśnie po to, żeby uchronić inwestycje od pzeszłości, długów
      itp. Pracuję w podobnej branży więc wiem, że taka procedura to standard.
      Ogólnie dobrze to wygląda, niestety zmuszają do zakupu garażu, no i cena jest
      wysoka, ale z drugiej strony taki jest teraz rynek. Ja jeszcze przemyślę, ale
      prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kupię tam "dwójkę" i niech się dzieje wola
      nieba:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka