scarlet_s 12.09.10, 22:46 Witam. Znowu nurtuje mnie problem wagi u mojej córeczki. Czy to norma że roczne dziecko od 6 miesiąca życia przybrało tylko 2,2 kg? Córeczka mało ostatnio je a bardzo dużo się rusza, czy to dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaaniusia Re: Waga roczniaka 14.09.10, 14:29 moj od 6 miesiaca przybrał 1,400. teraz ma roczek i wazy 8 kg. Norma to pewnie nie jest, ale dla mego dziecka to norma. on poprostu tak wolno przybiera. Jesli Twoje dziecko zdrowe to nie masz czym sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
sara29044 Re: Waga roczniaka 14.09.10, 19:32 Witam, Mój synek za tydzień skończy roczek i waży 8.900 kg. Jego waga urodzeniowa wynosiła 4kg, więc waży malutko. Mnie również zaczęło to bardzo niepokoić. Dostałam skierowanie od pediatry ( po zrobieniu wszystkich podstawowych badań - krew, mocz, kał, które wyszły dobrze) do poradni endokrynologicznej. Dzisiaj byliśmy właśnie w tej poradni i dostaliśmy skierowanie na badania krwi w kierunku celiaki i to skierowanie na badanie "potu "w kierunku mukowiscydozy! co mnie bardzo zmartwiło :-( Chociaż wiem, że to tylko rutyna, boję się. Dodam, że dziecko jest pogodne i dobrze się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Waga roczniaka 14.09.10, 21:15 najprawdopodobniej z powodu ruchliwości proszę nanieść na siatki centylowe i zobaczyć plus jesli mało je to warto dawać bardziej tłusto Odpowiedz Link Zgłoś