Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH

• sdarp "czarna" lista z forum SISKOMu 16.12.06, 19:06
      Proponuje uzupełnić czarną listę o wątek z forum

TAK dla Obwodnicy w Warszawie

Wątek pt. Inwestycje mieszkaniowe przy planowanych trasach
      w którym są opisywane przypadki zatajania i marginalizowania przez developerów informacji na temat planowanych tras szybkiego ruchu koło ich inwestychij.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&wv.x=2&a=26011205
      • Gość: gh Re: "czarna" lista z forum SISKOMu IP: 212.75.100.* 06.02.07, 22:49
        nawet tu zakłamani pajace z SISCOMU dotarli..............

koniec świata.
    • Gość: Woo Re: Developerzy IP: *.acn.waw.pl 17.12.06, 16:30
      a ja zareklamuję...
      developer.info.pl/
      • Gość: gość portalu Re: Developerzy IP: 217.17.47.* 26.12.06, 14:59
        A może by tak napisać w punktach kodeks podpisywania umowy z deweloperami (ale
        nie to co nam się wydaję a konkrety)
        np:
        1. podpisuj umowę przedwstępną z notariuszem !! i dlaczego?
        2.musi być pozwolenie na budowę ,bo.........

itp itd

do dzieła Rodacy ,nie mądrzcie się tylko pomagajcie
        POZDROWIENIA
        • Gość: gosc z niemiec Re: Developerzy IP: *.proxy.aol.com 08.02.07, 23:10
          popieram calkowicie stwierdzenie-rodacy do dziela !!w polsce wszystko sie
          odbywa jakos na opak!!mam skale porownawcza,bo przed 7 laty kupilam mieszkanie
          w niemczech,a corka w maju 2006 w polsce-i od samego poczatku z nia
          dyskutowalam,ze to cos nie tak ?!w niemczech-znajdujesz dewelopera,podpisujesz
          z nim wstepna umowe;rozpatrywana jest twoja zdolnosc kredytowa-jesli wszytko
          gra idziecie razem do notariusza,gdzie podpisuje sie umowe wstepna ( KTORA
          OBOWIAZUJE OBIE STRONY !!!)po kazdym etapie wykonczeniowym,sa przelewane
          pieniazki zgodnie z umowa,nie ma czegos takiego (jak w przypadku corki),ze
          wszystkie mieszkania nie sa jeszcze sprzedane,wiec calosci sie nie oddaje!tu
          deweloper po prostu do czasu kiedy nie znajdzie kupca,sam jest wlascicielem i
          mieszkania sa przez niego wynajmowane!na budowe mam prawo wstepu o kazdej porze
          dnia,bez jakis idiotycznym wykretow,ze nie mozna,bo mieszkanie otynkowane a ja
          jak wejde to cos porysuje a pozniej przy odbiorze bede stwarzac problemy ???!to
          jakas paranoja !!!plus tego w kazdym momencie budowy,o ile oczywiscie prace nie
          sa jeszcze za mocno zawansowane,mam prawo cos zmienic ( korzystalam z tego
          czesto :))w USTALONYM terminie mieszkanie jest oddawane(u mnie nie bylo
          opoznienia),ale gdzie sie zdazaly-to sa placone ciezkie pieniadze za to!
          przelewa sie ostatnia rate,po podpisaniu umowy u notariusza !corka powinna
          dostac klucze 30.11.06,a teraz sie slyszy o kwietniu!pytam gdzie odsetki karne-
          cisza w eterze !NIEDOPUSZCZALNE !!
          byc moze nie to forum,ale w temacie mieszkan -korci mnie bardzo zgloscic sprawe
          do trybunalu europejskiego w sprawie udzielania kredytow mieszkaniowych w
          naszej polsce !to nie jest normalne,ze nie wiem jakie raty co miesiac bede
          placic !!!tu tez bierze sie kredyt na 30 lat,ale pierwsza umowe podpisuje sie
          najczesciej na 5,ewentualnie 10 lat !to juz lezy w gestii kupujacego na jakie
          ryzyko sie odwazy!w zaleznosci jakie oprocentowanie bylo w dniu brania kredytu-
          jesli niskie decyduje sie na 10 lat,jesli wysokie biore na 5,ryzykujac ze albo
          sie zmniejszy w miedzy czasie,albo nie(wtedy pech),ale przynajmniej wiem ze 5
          lat co miesiac splacam ta sama kwote,nie obchodza mnie kursy dolara ,euro,czy
          franka!!a to ze w polsce ,raty zmieniaja sie co miesiac,albo dwa-uwazam za
          calkowicie niezgodne z prawem!banki i tak zarabiaja krocie!rozpisalam sie,ale
          zgodnie z tytolem-RODACY DO DZIELA,WEZCIE SPRAWY W SWOJE RECE !!pozdrawiam
      • janpulnowemiastopruszkow Re: Developerzy 19.02.18, 13:11

W dniu 23 listopada 2017 roku w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturacyjnych (00-454 Warszawa, ul. Czerniakowska 100A) złożony został wniosek o ogłoszenie upadłości dłużnika:

JPG INVESTMENTS Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I Sp. komandytowa

Sygn Akt. X Gu 2181/17

BANKRUCTWO DEWELOPERA INWESTYCJI:

NOWE MIASTO PRUSZKÓW

WIĘCEJ INFORMACJI :
        janpul-bankrut.pl
        informacja@janpul-bankrut.pl
    • Gość: xteam mennica Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:46
      Beznadziejni oszukują ile tylko mogą na materiałach, rozliczeniach ....
      poprostu tragedia i zasłaniają sie tanim budownictwem
    • dobrarada5 Re: CZARNA LISTA 22.01.07, 19:26
      NA SZCZEGÓLNE MIEJSCE W TYM RANKINGU ZASŁUGUJE FIRMA "DEVELOPER HOUSE"
      WARSZAWA, OKOLICE WAWRA.
      WYBITNA JEDNOSTKA, KTÓRA BUDUJE BLOK CZTEROPIĘTROWY OD 2005 ROKU, A STOI W TEJ
      CHWILI FUNDAMENT I JEDNO PIĘTRO (W PIERWSZYM Z CZTERECH PLANOWANYCH BUDYNKÓW A
      CO LEPSZE WYBUDOWALI TO NA NIE SWOIM GRUNCIE.
      DO TEGO ŚCIĄGAJĄ Z LUDZI KASĘ ZA REZRWACJĘ I ROBIĄ WSZYSTKO, ABY PRZYPADKIEM
      JEJ NIE ZWRÓCIĆ KIEDY CHCE SIĘ ZREZYGNOWAĆ.

KILKA OSÓB PRÓBUJE WEJŚĆ Z NIMI NA DROGĘ SĄDOWĄ ALE JAK TO ZWYKLE BYWA PEWNIE
      NIE ŁATWO BĘDZIE Z NIMI WYGRAĆ.

OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA!!!!
      • Gość: developer house Re: developer house IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:07
        beda kolejne publikacje oszukanych klientow. koszmar. a wlasciciele z wyrokami
        rozbijaja sie super limuzynami.
        • 44obcy Re: ZAMBET nie polecam 09.02.07, 00:43
          NIE POLECAM. do czasu podpisania umowy mili , przychylni. potem zaczeły się
          problemy, na obmiar końcowy trzeba czekać 1, 5 roku , okna zmiast zapisanych w
          umowie Sokółka założone najtańsze na rynku Magnus, z którymi od początku
          problemy i awarie przez dwa lata zgłaszania usterek zero gwarancji. wentylacja
          od początku wadliwa na całym drugim piętrze , osiedle miało być ogrodzone
          zamknięte a w rzeczywistości ogrodzili tylko z 3 stron , tandetne wykonanie
          prac, mnóstwo usterek,użyte tandetnej jakości materiały , nie zagodność
          budynku z wizualizacją przed sprzedażą ,nie uznawanie okresu gwarancyjnego a
          zainteresowanych zapraszam na ulicę WARSZAWSKĄ 47 I 47A W WARSZAWIE WESOŁEJ
          chętnie prozmawiam na temat tej firmy, oraz pokażę jaki reprezentują poziom
          wykonanych prac, jakość użytych materiałów i jak to wygłąda po 2 latach po
          oddaniu bydynku. kontakt 44obcy@gazeta.pl
          • Gość: oszukana Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.aster.pl 11.02.07, 18:06
            Niestety NIE POLECAM pomimo panujacej na rynku tarchominskim bardzo dobrej opini.

To fakt, ze budują ponoć porządnie i solidnie, a nade wszystko terminowo oddają
            mieszkania. Niestety zeżarła ich żądza pieniadza i osiaganie najwyzszych zysków
            kosztem wszystkiego i wszystkich! Klient jest traktowany przedmiotowo, a
            jakiekolwiek ustalenia ladują w koszu. Dane słowo czy zapewnienia w ogóle się
            nie liczą. Zerowa kultura załatwiania biznesu i jeszcze mniej skrupółów.
            Prawdziwe SĘPY DEVELOPERSKIE! I jeszcze probują bezczelnie wmówic, że są w
            porządku, bo mi chcą oddać zaliczkę... Szczyt bezczelności. Na prawde żenujące...

Perfidne zapisy w umowie pozwoliły im po półrocznym przeciaganiu sprawy w
            idealnie białych rękawiczkach wycofać się z umowy. Śmieją się nam teraz w twarz
            planując wzrost ceny o dobre 20-30%. Przez nich stracilismy jakże cenne poł
            roku!!! Już nie załuję, że u nich nie zamieszkamy, nie mogę sobie tylko jeszcze
            wydarowac swojej własnej głupoty, i że aż tak im zaufalismy, a teraz zostalismy
            z niczym...
            • Gość: gość Re: Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.flashnet.pl 11.03.07, 11:38
              przy tej konunkturze sprzedadzą te mieszkania innym niezorientowanym w temacie,
              jednak firma z dobrej zchodzi ciągle w dół do beznadziejnie zarządzanej no i
              nie godnej zaufania. Jej zarząd zapomniał że opinię firmy budowano przez
              dobrych kilka lat, poprzez szacunek do skłądanych deklaracji, teraz tego nie
              ma. Już nawet nie chodzi o to że robią z gęby cholewkę, tam nawet nie ma z kim
              rozmawiać. No a przykro mi to mówić, nie są samowystarczalni. administrują
              dwoma osiedlami, jeszcze bo coraz gorzej wywiązują się ze swoich obowiązów,
              dlatego jeśli się nie opamiętają to mogą się obudzić z ręką w nocniku.
              Zwłaszcza że nadal nie mają pozwolenia na budowę i nadal wymieniają starą kadrę.
              No a z nowinek to szykuje się zmiana dyr, jedynej rozsądnej osoby, która wie co
              robi i ciągnie tą firmę. Zobaczymy jak będą działać dalej, trzeba obserwować.
              życzę im jednak wszystkiego dobrego.
              • Gość: Uwaga !!!!!!!!!!!! Re: Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.elsnerow.waw.pl 11.03.07, 12:29
                Uważajcie na tego developera bo to oszuści. Jak na początku inwestycji
                rozpoczynają od przekrętu. Nie chcą płacić należnej prowizji pośrednikowi przy
                zakupie gruntu to należy domniemać, że przyszłych nabywców też oszukają.
                Pani prezes Domańska udaje wielkiego developera a kantuje kiedy tylko może.
                Przy zwieraniu umów podaje się raz za osobę fizyczną a raz za panią prezez BMI.
                Adres korospondencyjny podaje do Otwocka na ul. Kołątaja to taki adres w kit.
                Przed podjęciem współpracy należy dokłdnie prześwietlić tą firmę żebyście
                później nie szukali swoich pieniędzy, bo to firma KRZAK, KRZAK się wyrwie i po
                firmie a pani Domańska bogatsza o waszą krwawicę.
                • Gość: Mehoffera Re: Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 17:08
                  Po co wprowadzasz ludzi na forum w błąd. BMI to sprawdzony
                  deweloper, który wybudował ponad 700 mieszkan. Nie mają
                  zacięgniętych kredytów, spraw w sądzie jak większośc firm z branzy.
                  W otwocku mają księgowośc i notariusza (drogiego). Mieszkania
                  sprzedaja bez wad prawnych. Ja jestem bardzo zadowlony a najbardziej
                  z boiska na naszym osiedlu, gdzie na innych osiedlach mogą tylko
                  pomarzyć. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z dewelopera.
                • Gość: mehoffera Re: Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 17:11
                  Dodam jeszcze że jak kupowałem mieszkanie na Mehoffera to można było
                  dostać do wglądu lub xero na życzenie dokumentów firmy. Firma działa
                  od 1996 roku. Więc nie jest taki krzak.
            • Gość: strumyczek Re: Srebna Gora - BMI Z Tarchomina IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 16:48
              Ale zostaliście z oddanym zadatkiem i to powiększonym dwa razy. Mam
              identyczną sytuację. pokaz mi inwestycję która przyniesie w 2
              miesiące 30tyś. bardzo porządny sposób prowadzenia biznesu. A rynek
              jest rynkie,\i muszą reagować na zmiany cen.
    • Gość: moreti4 HS Development - Warszawa Marki IP: *.aster.pl 12.02.07, 02:58
      coz - polecam watek: forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=92788
      • Gość: kotek HS Development - Warszawa Marki IP: *.jjs-isp.pl 18.04.09, 17:44
        potwierdzam!hs development z daleka od tej firmy (mini firmy). caly
        czas na osiedlu mamy nie odebrane budynki i nie mozna sie
        zameldowac.to juz z 8 miesiecy opoznienia (prad np. mamy caly czas
        budowlany na osiedlu). firma nie realizuje jakichkowliek poprawek i
        gwarancji a mam ich cala liste, zglaszane mailowo i pisemnie, odzewu
        wlasciwie brak. tzn przepraszam odzew byl. przyszla ta sama ekipa
        wypelnic fuga glazure klinkierowa na elewacji (po 6 miesiacach od
        zgloszenia problemu -jednego z wielu). niestety, gdy wyschla fuga
        okazalo sie ze juz nadaje sie do poprawki, popekana i z
        przebarwieniami (temp. w nocy ponizej zera byla). zatrudnia totalna
        ekipe partaczy.w srodku krzywo postawione slupy konstrukcyjne, mam
        inna liczbe schodow niz na projekcie, niechlujstwo wykonania
        totalne.nierowna i zle wytynkowana elewacja. płot i bramę mamy
        niepomalowaną od kwietnia 2008 (a jest kwiecien 2009)i mimo
        wielkorotnych wezwan dotad nie zostalo to zrobione. podmurowka od
        plotu byla poprawiana z 5 razy u mnie, caly czas sie luszczyla. plot
        z jednej strony 3 razy poprawiali, z drugiej 4 razy. nie byli w
        stanie w jednej lini ustawic slupkow na przestrzeni 10 i 20 metrow.
        brak jakiegokolwiek nadzoru nad praca ekipy i jakiegolwiek poczucia
        odpowiedzialnosci za produkt ktory zostal nam sprzedany. wlasciciel i
        jednoczesnie jedyny czlonek zarzadu ma bylych klientow gdzies.
        ostrzegam! jesli ktos chce sie o tym przekonac osobiscie zapraszam na
        osiedle na piaskowej. prosze porozmawiac z kimkolwiek z osob
        pomieszkujacyh tutaj. pomieszkujacych bo przeciez nie mozemy tu
        mieszkac na stale, gdyz dzieki firmie HS development nie mozemy sie
        wprowadzic.
    • Gość: GOŚĆ Signum Construction - wykonawca- uważajcie IP: *.centertel.pl 23.02.07, 00:41
    • Gość: Zenon UWAGA ludziska!!! będzie czytelniej !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:32
      Proponuję, piszmy w temacie developera - będzie łatwiej zlokalizować swojego,a
      w treści nasze uwagi(spóźnienia,wady, złodziejstwo itp.)
      • Gość: Zenon Rekordaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:38
        Developer spóźnia się z oddaniem inwestycji w Pruszkowie na ul.
        Sprawiedliwości - na razie o kwartał - zbbaczymy co dalej. Ponad to nie
        powiadamia o tym, zmienia plany tzn co innego mam podpisane z umowie a co
        innego od pewnego czasu funkcjonuje na jego stronie w internecie. PORÓWMNAJCIE
        swój plan mieszkania z tym w internecie na stronie Rekordu bo kręcą!!!.
        Następna jego inwestycja to Pruszków ul.Zakątna (termin oddania IVkwartał 2007)-
        ciekawe kto im kupi jak będą tak kręcić.
        pozdrawiam
    • Gość: makakkk Sp Mieszk SAM-81 z Orlej 6B, Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:19
      Międzyzakładowa Spóldzielnia, tak jak wszystkie spółdzielnie to:

Dopłaty, dopłaty i wyrównania, a mieszkania nieoddane!
    • Gość: mika Re: Signum Construction IP: *.centertel.pl 24.02.07, 21:20
      signum construction
      • 44obcy kup mieszkanie w Zambecie i mieszkaj w tandecie!!! 28.02.07, 18:20
        Ostrzegam przed tą firmą , tandetne wykonie, nie w terminie, inne produkty
        zamontowane niż w umowie, zero gwarancji. Trzymajcie się od nich z daleka.,
    • Gość: misia Jankowski, Pulchny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:24
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,3939975.html
    • Gość: Artur ZAMBET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:37
      !!! ZAMBET !!! - naciągacze, podpisują umowy przed otrzymaniem pozwolenia na
      budowę, zwodzą, łżą w żywe oczy, nie dotrzymują terminów, koszmar !!!
    • Gość: wiad Augustowka, Warszawa Troj, zarski & janas & kumple IP: *.aster.pl 10.05.07, 00:21
      poczytajcie forum Zacisze-Elsnerow
      • Gość: olala Na Skraju Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:43
        Beznadziejne traktowanie klientów (olewka totalna!). Mieli oddać inwestycje
        Belvedere-Bielany do 31.12.2006 a jeszcze do dnia dzisiejszego budynek nie jest
        ukończony - nie wykończony garaż, bardak dookoła budynku, brak prądu (tłumaczą,
        że to przez STOEN, ale co mnie to obchodzi developer powinien zadbać o to aby w
        budynku był prąd w mieszkaniach). Dodatkowo przywalili opłaty "przejściowe" 6,5
        zł za m2, w tym nie ma opłaty za wodę i ogrzewanie! A akty notarialne może będą
        w przyszłym roku...Oszuści i tyle!!!
    • Gość: moni Re: Willa Słowicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.07, 13:15
      Czy wiecie coś na temat inwestycji Willa Słowicza w Piasecznie?
      Buduje Amt-Investments i to ich pierwsza inwestycja w Polsce. Tylko
      że stojące już, niemal wykończone segmenty, w niezłej cenie nie
      znajdują nabywców - wszyscy się wycofują - ciekawe co jest nie tak?
      • Gość: matt Nieuczciwi developerzy IP: *.era.pl 24.09.07, 13:02
        Witam,

kolejna firma na listę to Olmont Investmens. Osiedle Rodzinne w Ursusie.
        Opóźnienie w podpisywaniu aktów 1,5 roku. Są zarządcą do momentu sformalizowania
        wspólnoty więc z czynszami robią co chcą - brak sprzątania klatek i garażów,
        składowanie materiałów budowlanych (budują III etap i kończą II) na miejscach
        garażowych, wynajęcie ochrony do pilnowania materiałów i sprzętu budowlanego na
        koszt mieszkańców (jest naliczana opłata za ochronę osiedla a było już kilka
        włamań - ochrona ma wytłumaczenie że chronią tylko budowę), itd, itd.

Pomimo zakończenia budowy II etapu (oddali klucze lokatorom) nie podpisują aktów
        notarialnych (wszystkie aspekty formalne to umożliwiają) gdyż chcą jak najdłużej
        "administrować" osiedlem czyli nic nie rozbić a tylko brać pieniądze.

NAPRAWDE NIE POLECAM - POMIMO KORZYSTNYCH CEN WARTO SIE ZASTANOWIC NAD PORZADNYM
        DEVELOPEREM
    • Gość: gość JANPUL IP: 195.42.249.* 24.09.07, 17:39
      Zrewali ze mną umowę mimo że zaklinali się że sa w Polskim Związku
      Firm Deweloperskich. Prezes bezczelny wręcz chamski.
      • Gość: gość Re: JANPUL=Jankowski Pulchny IP: 195.42.249.* 24.09.07, 17:41
      • Gość: mikael Re: JANPUL IP: *.chello.pl 24.09.07, 17:58
        A mozna prosic wiecej szczegolow?
        Kiedy zerwali umowe i na jakiej podstawie?
        • Gość: ze Trasbud Trasbud Trasbud IP: *.crowley.pl 14.04.08, 20:01
          deweloper zbywa nas już 9 miesięcy wciąż przekładając termin oddania. Pierwotnie
          był to sierpień 2007. deweloper nie zna sie na budowaniu. w mieszkaniach w
          przedpokojach znajduja sie blaszane puszki rozdzielnikowe, ktore pwinny byc m
          scianach, a na korytarzach po scianach ida rury!!! w biurze zbywaja nas juz od
          roku a umowa jest tak skonstruowana, ze nie musza placic za opoznienia.
          dodatkowo metraze mieszkan sie nie zgadzaja, a umowa zabezpiecza ich przed
          roszczeniami w tej sprawie. Ostrzegam lojalnie by sie nie pakowac we wspolprace
          z ta firma i ich prezesami, panami Stefańskim i Budziakiem.
        • fariana81 Re: JANPUL 11.05.14, 20:29
          No właśnie jestem ciekawa, napiszecie coś wiecej? A moze to tylko plotki konkurencji? :D Pytam, bo ja podpisałam umowe w ubiegłym miesiacu i wszystko jest OK. Nic im nie mogę zarzucic, wszystko przebiega zgodnie z umową. Kredyt dostałam, zapłacone, sfinalizowane, teraz tylko czeac na urzadzanie mojego wymarzonego mieszkania w nowym miescie pruszkow ( www.nowemiastopruszkow.janpul.pl ) :D Jest tu ktos, kto tez kupil tam mieszkanie?
          Gość portalu: mikael napisał(a):

> A mozna prosic wiecej szczegolow?
          > Kiedy zerwali umowe i na jakiej podstawie?
    • Gość: A. T. Pirelli RE i Warbud budują groźne buble na Bemowie IP: 199.67.203.* 28.09.07, 14:55
      Od 2 lat jestem właścicielką mieszkania na ostatnio modnej ulicy
      Obrońców Tobruku. Mieszkanie ma 2 pokoje o powierzchni 52 m oraz 32-
      metrowy taras na ostatnim piętrze. Od marca 2007 moje nowe
      mieszkanie, (na które zaciągnęłam kredyt hipoteczny) jest obecnie
      całe zalane i zagrzybione przez ukrytą wadę konstrukcyjną
      przynależnego do mojego mieszkania tarasu (analiza rzeczoznawcy). Od
      marca 2007 jestem w sporze z developerem i wykonawcą budynku, a w
      swoim mieszkaniu nie mogę mieszkać, gdyż wymaga kompleksowego
      remontu (zarówno tarasu jak i wnętrza). Zagrzybienie jest szkodliwe
      dla zdrowia. Developer odwleka naprawę usterki i prawdopodobnie będę
      zmuszona zaciągnąć kolejny kredyt i dokonać odpowiednich napraw
      samodzielnie oraz dochodzenia zwrotu kosztów sądownie (szacowany
      koszt robót to 25 000 PLN). Problem, który posiadam dowodzi, że
      Pirelli buduje buble i żąda za nie ogromną cenę!!!!

Pozdrawiam,
      Anna Tarnowska.
    • Gość: developer house deweloper house IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:34
      Oszusci naciagacze zwykle łajdactwo i partanina. Przyklad z
      drastycznym podniesieniem cen po zawartej juz umowie, nie chcieli
      oddac zadatku, mieszkanie mialo miec inny rozklad, pietro i garaz
      podziemny a okazalo sie, ze jest zupelnie inny plan zatwierdzony i
      moje mieszkanie nie byloby tym, ktore chcialem kupic. A przez ponad
      rok nie pokazywali praw do gruntu, wiec w koncu wycofalem = wyrwalem
      zaliczke bez podwojnej wysokosci ale moimi pieniedzmi obracali ponad
      rok.
      • Gość: sexy cylichowska tepoz IP: *.polsat.net.pl 11.12.08, 21:57
        slyszalem od znajomych wiele na ich temat, ale jakos nie widze
        komentarzy na tym forum, buc moze maja uklad z wybiorcza
    • Gość: Jan zarski janas zeranski Augustowka warszawa IP: *.ipartners.pl 14.10.07, 00:10
    • Gość: AMB Re: CZARNA LISTA IP: *.acn.waw.pl 04.03.08, 00:18
      Czy ktoś z Was słyszał o Radzymin Trust Development? www.rdt.com.pl
      Czy są wiarygodni? Piszcie swoje uwagi please.
    • Gość: AMB Re: CZARNA LISTA IP: *.acn.waw.pl 04.03.08, 00:21
      Czy ktoś z Was słyszał o Radzymin Trust Development? www.rtd.com.pl
      Czy są wiarygodni? Piszcie uwagi odnośnie tej firmy
    • Gość: quek EGRIB IP: 213.199.219.* 05.03.08, 11:50
      poczytajcie inne wątki...
      • Gość: edw Re: EGRIB IP: *.centertel.pl 24.05.08, 23:18

O perypetiach z deweloperami można też napisać na e-deweloper.org
        W tej chwili nie ma zbyt wielu wpisów na forum, ale liczba osób czytających :) systematycznie wzrasta.

-------------
        e-deweloper.org
        deweloperzy pod lupą klientów
    • Gość: zwycięzca wygrałem z developerem!!! IP: *.centertel.pl 07.07.08, 16:02
      chętnie podzielę się kontaktem do panów którzy skutecznie pomogli mi
      w boju z developerem...a batalia była wielka bo mi nie chciał oddać
      kaski ani sprzedać domu...
      piotrw43@onet.eu
    • Gość: ptaszek Włodarzwska na Czarną liste IP: 83.238.103.* 28.07.08, 15:53
      Zrywają umowy , podwyższają ceny , przykład ulica KEN w Warszawie
      • Gość: Gość Re: Włodarzwska na Czarną liste IP: *.t-mobile.pl 25.04.12, 15:52
        popieram
        Włodarzewska S.A.
        Włodarzewska Inwestycje
        • elvisek3 [...] 27.11.12, 13:30
          Treść postu jest niedostępna.
    • tuzinek55 Uwaga- SAM-81, ul.Orla 6B, Warszawa 28.10.08, 15:22

Mieszkania odebralismy już ponad dwa lata temu i do dnia dzisiejszego nie mamy
      szans na otrzymanie aktów notarialnych.
      Otrzymanie pozwolenia na użytkowanie ciągnęło się jeszcze rok temu. Niedawno
      otrzymaliśmy prąd z elektrowni- wcześniej także i z tym były problemy i prąd był
      dostarczany jako budowlany.
    • Gość: Peter House Peter House Sp. z o.o. - nie kupować IP: *.171.122.118.static.crowley.pl 29.10.08, 11:16
      Odradzam
    • Gość: nabity w butelkę czarna lista firm developerskich Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:31
      PDM Development Sp.. z o.o. ul. B. Prusa 2, 00-493 Warszawa, który
      miał budować „Osiedle przy parku” w Siemianowicach Śl.
      Po podpisaniu aktu notarialnego pobrał 30% zaliczki. Nie buduje, nie
      chce oddać pieniedzy, nie odbiera telefonów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka