Gość: anitadr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:36 witam wszystkich, czy moglby ktos polecic mi dobrego prawnika ktory pomoze mi przejsc przez kruczki prawne umowy developerskiej. z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: szukam prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 01:13 znam takiego, nazywa się Tymon i jest w tych sprawach specem, proponuje napisać na wslegal@wslegal.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: szukam prawnika IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 24.06.05, 15:57 Myślę, że mógłbym Pani pomoc w sprawie umowy developerskiej. moje_mieszkanie@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adw. Agnieszka Swa Re: szukam prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:53 Polecam usługi naszej Kancelarii tj. Kancelarii Adwokackiej. Dudzińska Swaczyna. Spółka Partnerska, ul. Kielecka 6/4 w Krakowie, tel. 0 502 674 950 lub 412-60-61. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: szukam prawnika IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 16:58 Jeżeli zaś jest Pani z Warszawy polecam swoje usługi (równeiż w ramach Kanclearii). Podaję mój nr tel. 0603 961 232. Pozdrawiam, Kasia Michno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: szukam prawnika IP: *.bartycka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:23 Dopytam: Ile kosztuje taka usługa(i)? Czy oprócz detekcji potencjalnych min, obejmuj to też propozycje zmian? Ile czasu potrzeba by przeanalizować umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: szukam prawnika IP: *.devs.futuro.pl 03.07.05, 12:28 To zalezy6. Wypunktowanei kwestii niebezpiecznych nieodłącznie wiąże sie z zaproponowaniem zmian, pryznajmniej ja tego sobie inaczej nie wyobrażam. Koszt takiej usuługi to łącznie z wyjasnieniem kleintowi sensu poprawek 200, myślę że max. 300 zł. Czasem bywa tak, że developer część poprawek zaakceptuje, a część zapsiów zmieni jeszcze inaczej i powtsaje potzreewba dalsej konsultacji - wtedy ju zosiągamy ok. 300 zł za całość. Zdarza się też, że przedsatwiciele/prawnik developera chcą spotkać się z klientem, żeby mu wytłumaczyć, że proponowane przez nich zapisy są "jedynymi łusznymi". Jeżeli klient potrzebuje asysty prawnika (brałam udziął w kilku takich rozmowach i wiem, ze to coś daje) koszt jeszcze trochę wzrasta. Ale to już do uzgodnienia pomiędzy stronami. Myślę, ze te stawki, które podaje są z gatunku tych bardziej umiarkowanych, oddających wartość pracy przy przyłożeniu się przez prawnika - np. aplikanta, a nie nastawionych na "zdarcie" z klienta. Pozdrawiam, Kasia kmichno@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś