Gość: bunia IP: *.stacje.agora.pl 11.07.05, 11:27 czy ktoś z Was wie coś więcej nt. ich inwestycji na Tarchominie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anula_am Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.gov.pl 11.07.05, 14:29 Inwestycja obok Wansbudu, przed wjazdem na teren prywatnych posiadlosci. Oznacza to, ze przez osiedle beda przejezdzac osoby ktore na nim nie mieszkaja, a ktore musza dojechac do swoich domkow. Poza tym, osiedle nie ma windy (co dla mnie bylo istotne), a garaz bedzie kilkupoziomowy na zewnatrz, obok budynku ktory jest usytuowany blizej ul. Mehoffera. Sa tylko male mieszkania (2,3- pokojowe), bo 4-pokojowe zostaly juz sprzedane. Bliskosc cmentarza (vis a vis), no i okna jednego z budynkow beda wychodzic na okna Wansbudu (a tam odleglosc jest bardzo mala) - to co ze odgradzac je beda drzewa (dla mnie za blisko, chyba nawet mniej niz 15 m). Ale jesli chodzi o obsluge, to polecam - niewiele jest takich deweloperow, ktorzy moga poszczycic sie dobra obsluga, ale przeciez nie to sie kupuje. Ceny mieszkan jak na Tarchomin idealne. Wybor pozostawiam przyszlym zainteresowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszliMIESZKANCY Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:40 Przejezdzac bede tylko ci ktorzy musza, czesc mieszkajacych na posesjach za osiedlem zgodnie z prawem powinna dojezdzac od drugiej strony.Ci ktorzy musza dostana piloty do szlabanu- mam nadzieje za tak bedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:41 Właśnie dziś byłam to obejrzeć - całkiem fajne - chociaż rzeczywiście blisko cmentarza. Ale za to piękny las w pobliżu.. No i blisko Mehoffera, jeśli trzebaby z autobusu skorzystać:) Co prawda jeszcze się buduje, ale chyba zacznę się powoli dowiadywać czegoś o developerze... Mam nadzieję, ze nie są oszustami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.chomiczowka.net.pl 20.07.05, 09:01 Może ktoś już się zdecydował? Będę wdzięczna za każde info- jak negocjce umowy oraz warunków zakupu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierreb Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:12 budują też na skarbka z gor tzn postawili tam tablice:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 26.07.05, 10:23 Witam - juz Wam mogę trochę opowiedzieć, bo właśnie podpisałam z nimi umowę... Obsługa super!!! Nawet udało mi się zmienić 2 zapisy w umowie:) i to bez żadnego problemu.. Mam tylko do wyjaśnienia jakieś szczegóły, bo bank ma pare zastrzezen/pytan - ale mam nadzieje, ze nie bedzie z tym problemu. Ogólnie cała inwestycja jest finasowana przez BPH, jesli cos sie stanie z developerem - BPH ciagnie cala inwestycje dalej (Łącznie ze sprzedażą pozostałych mieszkań i przekazaniem kluczy). Na placu budowy byłam już kilka razy -postępy widać. Zresztą jeśli tak by się stalo, że opóźnia sie z budową, BPH przestaje im dostarczać dalszą kasę i naklada na nich ciężkie odsetki za nieterminowość.. Jesli chcielibyście coś jeszcze wiedziec - służę pomocą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: flamenco - Orco Property Group IP: 195.116.118.* 09.08.05, 14:44 Bardzo proszę o więcej informacji nt. developera. Bardzo poważnie zastanawiam nad kupnem mieszkania na osiedlu Flamenco. Czy umowa jest OK i jakie zapisy w umowie udało Ci się wynegocjować? Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 09.08.05, 15:09 Hej, Developer sprawdzony przeze mnie, bank i expandera. Mam wszelkie możliwe wypisy (też pobrane z Sądu:) Umowę podpisałam jakieś 2 tyg. temu. Ogólnie jest w porządku, aczkolwiek udało mi się wynegocjować 2 rzeczy (niby mało istatne ale mi ktoś doradził zeby tak zrobić: 1) regulamin porządkowy dla właścicieli ma dot. tylko i wyłącznie spraw czysto społecznych (a nie np trybu zarządzania nieruchomością). 2) w zapisie o "czynszu" - zamiana na zaliczkę na poczet opłat za prąd, wodę etc. (czynsz płacą najemcy a nie właściciele). Ogólnie wszystko już mam dopięte wlącznie z kredytem. U developra musialam pojawic sie jakies 3-4 razy, bo bank prosił o kolejne dokumenty i podpisy, ale super obsługa- szybko pomogla i nie stwarzała zadnych problemów. Mieszkanie kupilam w budynku Płn. bo w południowym zostały albo male albo zbyt duże jak na moja kieszeń :) W razie jakichs dodatkowych pytan sluze pomoca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: flamenco - Orco Property Group IP: 195.116.118.* 10.08.05, 10:56 Dzięki za informację! Byłam wczoraj w biurze i faktycznie firma robi pozytywne wrażenie. Również wybrałam mieszkanie w budynku północnym i myślę, że się na nie zdecyduję. Muszę jeszcze zorientować się w kredytach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 10.08.05, 14:34 Proszę bardzo! No na mnie też wywarli pozytywne wrażenie.. A z kim mialaś do czynienia? Ja trafilam na mloda P. Annę i naprawde w wielu sprawach już mi pomogła. Jeśli chodzi o kredyt nie polecam poszukiwań na własną rękę - żmudna robota i bezsensowna strata czasu.. Polecam Expandera (darmowy, dostaje prowizję od banku). Mi Expander bardzo ułatwil załatwianie wszelkich formalności (sami pofatygowali się nawet do Sądu żeby sprawdzić developera:) A mogę podpytać o nr mieszkania, którym jesteś zainteresowana? Mój to 19tka na IIp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 10.08.05, 20:55 witam a czy oprócz możliwości zmian w umowie udało się komuś wynegocjować upust cenowy? bo mieszkania wyglądają bardzo ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 11.08.05, 12:38 Witam, mi upustu cenowego nie udało się wywalczyć. Nie chcą tez zejść z tych 10% na wejście, za to wydłużają termin wpłaty tej pierwszej raty (7 dni to stanowczo za mało). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: flamenco - Orco Property Group IP: 195.116.118.* 11.08.05, 08:57 Witam! Również rozmawiałam z p. Anną. O ile nie ma ich więcej w Orco, to pewnie ta sama. Zyczliwa i pomocna. Właśnie dzisiaj wybieram się do Expandera i rozeznam się w sytuacji. Chcę też porównać ofertę BPH, chociaż też słyszałam, że Expander jest najkorzystniejszy. Numer mieszkania 51, IIIp., dwa pokoje. Proszę, wyglada na to że będziemy sąsiadkami (o ile zdecyduję się na to osiedle)! Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
nefi4 Re: flamenco - Orco Property Group 11.08.05, 09:41 Witam, Ja również niedawno podpisałam umowę z Orco. W umowie zmieniono na moją prośbę kilka zapisów głównie w celu uszczegółowienia pewnych kwestii, na zmiany dotyczące terminów nie zgodzono się. Moje mieszkanie znajduje się w budynku północnym w klatce 19 na I piętrze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: flamenco - Orco Property Group IP: 195.116.118.* 11.08.05, 12:00 Proszę, to będziemy sąsiadkami! Czy mogę wiedzieć które zapisy uszczegółowiałaś? Czytam umowę, pewne rzeczy wyłapuję, ale nie mam doświadczenia z tego typu sprawami i boję się, że naprawdę ważne kwestie umkną mojej uwadze. Dzięki z góry! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nefi4 Re: flamenco - Orco Property Group 11.08.05, 12:47 dodałam zapisy o możliwości zaproszenia na odbiór lokalu osoby trzeciej i podpisania umowy w formie aktu notarialnego. Inne zmiany były raczej redakcyjne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 11.08.05, 11:44 No proszę - na mieszkanie 51 też miałam rezerwację! :) Expandera polecam, bo pomoże dobrać odpowiedni kredyt. Ja miałam w zasadzie w fazie końcowej do wyboru 2 banki: GE Money i BPH. Zdecydowałam sie na GE ponieważ ma o wiele mniejsze opłaty manipulacyjne (750 zł w moim przypadku, a w BPH: 5600!!! bo nie doliczają kwoty prowizji do kwoty kredytu). Poza tym GE ma niższe oprocentowanie (w kredycie w CHF). Jest jeden mankament - GE daje kredyt max. na 95% wartości inwestycji a BPH na 100% (ale ja 10% wpłacałam sama). Co do umowy - nie udało mi się zejść z tych 10% na wejście, ale udało mi się wydłuzyć termin jej wpłaty z 7 do 14 dni (to bardzo ważne, bo załatwainie formalności z bankiem też trwa, mimo że decyzja jest w 2 dni). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: flamenco - Orco Property Group IP: 195.116.118.* 11.08.05, 12:02 To dopiero zbieg okoliczności! A mogę wiedzieć dlaczego zmieniłaś lokum? Idę dzisiaj do Expandera, zobaczę co mi zaproponują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 11.08.05, 12:34 Zmieniłam lokum za namową mojego narzeczonego - bał się trochę 3p. (chociaż teraz też mieszkamy na 3p bez windy:) ale stwierdził, że latwiej to zawsze wejść na 2gie niz 3cie:) (chociaż tamto mieszkanko (51) jest z fajniejszej strony - my z okna kuchennego bedziemy widzieli parking naziemny poziomowy... Co do Expandera - polecam panią Alicję z filii na J.Pawła II 29. Super kobieta, strasznie pomocna i spokojna i naprawde zna się na tym co robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 27.08.05, 13:19 Coś cicho na tym forum. Na stronie Orco też niewiele widać. Czy jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maximuss2 Re: flamenco - Orco Property Group 11.10.05, 10:34 Obsługa miła, ale mieszkania nie posiadają piwnic ani żadnych innych pomieszczeń gospodarczych, co przy malutkich metrażach jakie są w tej inwestycji może być dużym problemem. Nie ma również windy, co na pewno wpłynie na ich cenę na rynku wtórnym. Nie ma również garażu podziemnego tylko paking jak w galerii handlowej. Dużo tych minusów. Znacie jakieś fajniejsze inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: flamenco - Orco Property Group IP: 212.75.114.* 11.10.05, 12:09 sąsiednia majolikowa Odpowiedz Link Zgłoś
maximuss2 Re: flamenco - Orco Property Group 13.10.05, 09:39 Umowa którą proponuje Orco zawiera wiele niedozwolonych klauzul. Czy udało się komuś wynegocjować jakieś zmiany, a jeżeli tak to proszę o informację jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.stacje.agora.pl 13.10.05, 11:26 Wynegocjowałam 2 rzeczy: zmianę z "czynszu" na "zaliczkę ekspolatacyjną" (to niby drobna sprawa ale moze miec poważne konsekwencje"; poza tym udało mi się przedłużyć termin pierwszej wpłaty raty. Uważam ze ta umowa jest i tak o niebo lepsze od tych proponowanych przez np. JWC :) Konsultowałam ją z osobą, która ma pojęcie o sprawach administr. i nie miała więcej zastrzeżeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maximuss2 Re: flamenco - Orco Property Group 13.10.05, 12:12 A np. zapis, że Kupujący musi odebrać mieszkanie nawet jeżeli występują wady i usterki. Od wtedy trzeba płacić za eksploatację, a Orco ma 60 dni na usunięcie usterek. Jakie będą koszty zarządzania nieruchomością? Nie ma żadnych kar za opóźnienia, nie ma daty przeniesienia własności mieszkania. To tylko przykłady. Takich zapisów jest dużo więcej. Jeżeli chodzo o J.W. to ich umowa została zakwestionowana przez J.W. i wiele zapisów zostało uchylonych, a poza tym dlaczego porównywać się do najgorszych na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:24 bez przesady. jak beda usterki uniemozliwiajaca zamieszkanie to nie trzeba przejmowac lokalu. data przeniesienia wlasnosci moze nie jest napisana co do dnia, ale jest okreslone, ze ma nastapic w ciagu 6 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
maximuss2 Re: flamenco - Orco Property Group 17.10.05, 14:28 Czy wiecie coś więcej na temat planowanej trasy Nadwiślańskiej, która według różnych źródeł ma przebiegać od 50 do 300 m od budynku Orco. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.zawalski Re: flamenco - Orco Property Group 21.12.05, 13:40 Witam, Mapę planowanego mostu Północnego i trasy można znaleźć na stronie Siskom'u: www.siskom.waw.pl/mapy.htm Wygląda na to, że trasa pójdzie po południowej stronie ulicy Światowida, czyli będzie ok. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.10.05, 19:49 Ja też jestem zainteresowany zakupem mieszkania u tego Developera.Gdzie sprawdzałaś informacje o firmie(ponieważ jest to ich pierwsza inwestycja mieszkaniowa w Polsce mam pewne obawy co do tego że zwiną interes i szukaj wiatru w polu.... - aczkowlwiek plany co do budowy następnych osiedli mają spore).Może rzeczywiście wszystko będzie ok - oby! MAm nadzieję że uda mi się załatwić wszystkie formalności i zostanę właścicielem swojego M.Jeśli masz jakieś informacje o firmie to odpisz.Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:34 Witam, ja sprawdzałam ich wykonane inwestycje w Polsce i za granicą (oczywiście w internecie). Poza tym przejechalam sie do sądu po KRS a potem sama na własną rękę ściągnęłam z sądu wypisy z ksiąg wiecz. (na wszelki wypadek). Zawsze jest jakieś ryzyko - tu przekonał mnie fakt iż cała inwestycja jest a) finansowana, b) na bieżąco kontrolowana przez BPH. Jeśli "inwestor się zwinie" BPH bierze na siebie skończenie inwestycji oraz dalszą odsprzedaż mieszkań (podpisujesz to przy umowie). pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.chello.pl 23.10.05, 10:12 Oni wybudowali jakis hotel w warszawie i bodajze City Center pawilon handlowo- uslugowy.Zobaczcie www.orco.pl A ja pozdrawiam przyszlych sasiadow z osiedla Majolikowa :-)Zobaczcie do Wansbudu, a moze tu sie komus spodoba... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:03 Czy ktoś znalazł jakieś inne wady tej inwestycji niż te powyżej ??? Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w budynku północnym. mieliście jakieś problemy ??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
benedek Re: flamenco - Orco Property Group 27.11.05, 08:34 my kupilismy mieszkanie w budynku poludniowym. przerazajace maja stawki za zmiany architektoniczne! chyba se wynajmiemy ekipe jakas, bo za wyburzenie jednej scianki i domurowanie wraz zprzeniesieniem telefonu z domofonem chca ok 3000 zl. pozatym mam nadzieje ze bedzie ok, niskie bloczki, blisko lasek, spokojna okolica.. i knajpa jest blisko. pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
nefi4 Re: flamenco - Orco Property Group 27.11.05, 13:35 Ja kupiłam 55m w północnym. Mnie nieprzyjemnie zaskoczyły koszty zmian lokatorskich w tym oplata manipulacyjnej jaka pobierają za naniesienie zmian na projekt mieszkania. Ale poza tym jest ok. deweloper pewny, bloki niskie, mieszkanie rozkładowe a okolica fajna. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beneq Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 05.12.05, 13:45 Witam, To prawda, za zmiany liczą sobie grubo... ale cóż, potem pisanie jakichś chorych podań o możliwośc samodzielnego dokonania zmian itd. Poza ty reszta jest ok. My mamy mieszkanko w północnym budynku, pozdrawiamy sąsaidów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.zawalski Re: flamenco - Orco Property Group 21.12.05, 13:35 Witam wszystkich, Jestem właśnie na etapie podejmowania ostatecznej decyzji. Jakby co to budynek północny. Witam sąsiadów :) Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus280 Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:45 o jakich podaniach mówisz? to że sobie tam wyburzę a tu dostawię ściankę nie wymaga żadnych papierów... chyba że o czymś nie wiem PS. w sobotę popołudniu byliśmy zerknąć na budowę, zresztą w tygodniu jesteśmy tam co drugi dzień. budowa się posuwa w szybkim tempie i być może mieszkania oddadzą dużo wcześniej. w każdym bądź razie jest to jedna z nielicznych inwestycji na tarchominie gdzie robota wre nawet w sobote. - to taki pozytywny akcent, pozdrawiam sąsiadów. PS2. a wczoraj okolo północy koło naszych bloczków szwendał się zając z pobliskiego lasku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beneq Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 27.12.05, 22:31 Witam! Z tego co się orientuję to musisz mieć zgodę spółdzielni na dokonywanie zmian (chodzi tu najprawdopodobniej o jakieś atesty czy coś w tym stylu), oczywiście jeżeli spełniasz ich wymagania to jest to "formalność", ale zawsze zabiera czas i nerwy, natomiast jeżeli masz mieszkanie w kredycie to musisz o wszystkich zmianach informować bank - to są informacje od ludzi którzy robili takie zmiany mniej lub bardziej legalnie. Z dobrze poinformowanego źródła wiem że jeżeli ktoś chciałby się podjąc takich zmain na własną rękę, to przy wyburzeniu jednej ściany można zaoszczędzić ok 1500 pln, biorąc pod uwagę ceny proponowane przez Orco. Poza tym musisz się liczyć ze stratą czasu jaką poniesiesz na ewentualne remonty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:26 Witam Sąsiadów, Kupiliśmy niedawno mieszkanie w budynku północnym. Czy ktoś jest chętny na grę w piłkę?? Tu gdzie mieszkam mam z kim a jak się przeprowadzę na Majolikową to będzie trzeba zebrać ekipę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:07 Zgłaszam się jako chętna :) Budynek Północny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:01 No to zagramy w przeciwnych drużynach bo ja budynek północny :-) Chyba że... umówimy sie z sasiadami z za miedzy czyli Wansbudem i rozprawimy się z nimi :-) P.S. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla sąsiadów, głównie życzę Wam odbioru dobrze wykonanego mieszkania (i w terminie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 02.01.06, 16:08 to chyba najwyższy czas na forum osiedlowe? Zapraszam wszystkich zainteresowanych forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36046 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl 02.01.06, 15:05 Witam! Ja chętnie piłkę kopać będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus280 Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:52 napewno trochę czasu by się znalazło, byłoby fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus280 Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.05, 19:52 no właśnie... czas. i tu faktycznie orco ma przewagę Odpowiedz Link Zgłoś
marx13 Re: flamenco - Orco Property Group 12.01.06, 20:50 ja tez sie pisze na kopanie pilki:) budynek polnocny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok !Inwestycja Flamenco - MOIM ZDANIEM POMYŁKA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 02:25 Witam Wszystkich, Od miesiąca intensywnie szukam mieszkania w Wwie. Byłem na targach Expo XXI i dostałem ofertę firmy ORCO. Wszystko super - ładny folder i ach.. te wizualizacje... po prostu poezja. Rozkłady mieszkań - najlepsze jakie widziałem! Orientacja lokali - fenomenalna! Juz miałem kupic mieszkanie, podpisać umowę... Ale postanowiłem wybrać się obejrzeć to cudo. Jak dojechałem to mnie ZWALIŁO!!!! 1. Przez osiedle przebiega droga - dojazdówka dla ludzi mieszkających w domach jednorodzinnych. Na końcu drogi znak: zakaz wstępu droga prywatna! Jak wszedłem na drogę prywatną - zaraz mnie pogodnili! Ci w domkach jednorodzinnych to jacyś paskudni ludzie - a to od nich ORCO kupiło grunty pod budowę inwestycji. ONI tez będą przejeżdzali przez zamknięte osiedle, aby dojechać do swych domków. Z nimi będa awantury o wszystko. 2.Orientacja i rozkład mieszkań - Super ! - ALE CO Z TEGO!!! - Od WSCHODU trzypiętrowe garaże NAZIEMNE (Co za developer buduje coś takiego na takiej wsi jak Tarchomin? Toż to nie ma miejsca pod ziemią??). Z garaży smród samochodów i hałas. Poza tym będą zasłaniały piękny widok na przyjaciół z innego świata podziemnego.... - Od POŁUDNIA odległy o - zgadnijcie ile???? - 12 metrów czyli minimum ile potrzeba budynek "B" Wansbudu. Ci co będa mieli tarasy od tej strony będą zaglądać sąsiadom w okna, w sypialnie a może nawet w majtki. Cień z drzew i z drugiego budynku. Po cholerę mieć taras po stronie południowej, kiedy tam nigdy słońce nie doświeci!! Nigdy się nie człowiek nie opali! - Od ZACHODU - hit sezonu!! - domki jednorodzinne z watahami szczekających psów. Po prostu UROKLIWIE! Jak jeden burek w nocy zacznie szczekać, to wszystkie burki we wsi zaczną! I tak przez całą noc. A spróbujcie sąsiadów poprosić o uciszenie psów - to was poszczują. Miłych snów... - Od PÓŁNOCY - pusta działka, ale idealna na postawienie tak samo dużego, blisko postawionego budynku jak ten Wansbudu. I widok na luksusową szklarnię z dojrzewającymi ogórami. Mieszkańcy budynku Północnego - niedługo nacieszycie się widokiem! 3. OKOLICA - ZERO pszedszkoli, ZERO sklepów, TRAGICZNY DOJAZD do Wwy. Dwa autobusy 133 i 126 kursujące co 30 minut. Tragedia! Jechałem z Placu Konstytucji - Plac Wilsona - Mehoffera - Majolikowa w sumie 1godzinę i to w niedzielę! Wyobrażam sobie co się dzieje w dni robocze... Trzeba mieć samochód żeby tam mieszkać. A Modlińska i tak zakorkowana. Nie daj Bóg, żeby człowiek się rozchorował, albo chciał wieczorem kupić chleb - czeka Cię głód. A najbliższy sklep - po drugiej stronie Cmentarza. 4. Wybudowali garaże naziemne to i piwnic nie wybudowali - dla mnie totalna porażka! Chyba się developer boi zajrzeć pod ziemię przez ten okoliczny cmentarz. 5. Cena za m2 - 3650PLN. Sorry, ale w takim miejscu, przy tak beznadziejnej infrastrukturze, przy tak fatalnym dojezdzie do Wwy i agresywnych okolicznych mieszkańcach - to o 2000 PLN za dużo. KIEPSKĄ mam opinię o firmie ORCO skoro wystartowała w Polsce z tak nieatrakcyjną i nieprzemyślaną inwestycją. Co z tego, że w Pradze zbudowali tyle fajnych domków - to są wszystko tylko wizualizacje, czyli oszustwo. Już wolałbym kupic mieszkanie od J.W. Construction przy Marcina z Wrocimowic, albo "Pod Dębami" - oba miejsca blisko pętli Nowodwory. Tam przynajmniej psy dupami nie szczekają. Ale wiadomo - ludzie wszystko kupią bo mają ciśnienie na zakup mieszkania do 1 kwietnia 2006, bo im nadzór bankowy ukróci branie kredytów na 100% wartości inwestycji... ALE ZASTANÓWCIE SIĘ KOCHANI DOBRZE NAD TAKIMI INWESTYCJAMI JAK TA, BO POTEM NIE BĘDZIE ODWROTU! OPAMIĘTAJCIE SIĘ, TO JEST JUŻ OBJAW JAKIEJŚ HISTERII ZBIOROWEJ KUPOWAĆ MIESZKANIA ZA TAKĄ CENĘ W TAKIM MIEJSCU!!! Ja szukam swojego wymarzonego M gdzie indziej. I wszystkim dobrze radzę nie sugerować się tym co pokazują w kolorowych, błyszczących folderach bo TO JEST LIPA. Trzeba się koniecznie na miejsce budowy przejechać. Pozdrawiam, Smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Nonsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:25 Po cholere piszesz tego samego posta na kilku forach ? Na innym forum kilka osob skomentowalo te bzdury, nawet nie raczyles odpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tescovodka Re: !Inwestycja Flamenco - MOIM ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 22:50 to zależy z której strony sie kupi mieszkanie. po części się z tobą zgadzam, ale... rok szukaliśmy i jest bryndza, orco wcale nie jest takie zle w porownaniu do (qt)asbudu czy innego jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.chello.pl 11.03.06, 11:25 szafirowa aleja wydaje sie byc lux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fam Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:55 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: flamenco - Orco Property Group IP: 212.244.29.* 31.03.06, 11:33 Poczytałam, poczytałam ale nic mnie nie zniechęciło. Z utęsknieniem czekam, kiedy dostaniemy klucze. Jakiejś małej imprezki integracyjnej też nie mogę się doczekać. Pozdrówki dla sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.chello.pl 01.04.06, 16:03 Sporo juz wybudowali wam tego Flamenco. Jeszcze kilka miechów i po meble do sklepu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 18:33 I bardzo fajnie. Fajne bedzie to osiedle. I ladne mieszkania. I deweloper w porzadku. Jedna z lepszych propozycji na Tarchominie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: flamenco - Orco Property Group IP: *.chello.pl 03.05.06, 21:54 Zostały do sprzedania tylko 3 mieszkania.Cieszycie sie? Odpowiedz Link Zgłoś