Dodaj do ulubionych

DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z gruntem !

IP: 195.116.5.* 18.09.02, 09:02
Przyszli mieszkancy DD na Boguslawskiego !!!
Zaciekawily mnie papiery, Otoz okazalo sie, ze wlascicielem gruntu NIE JEST
DD, a firma DOM CITY.... W umowie, sprzedajacym jest DD, a nie ma slowa o
wlasnosci gruntu.... ???????????????? Pomozcie !
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa21 Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun IP: *.future-net.pl 18.09.02, 10:01
      Już Toboe pomagam. Ponieważ zakup ziemi przez spółkę zagraniczną (DD ma kapitał
      brytyjski) wymaga zgody MInistertwa Sprawa Wewnętrznych DD utworzyło spółkę z
      polskiem kapitałem Dom City, aby mogli bez zbędnych formalności kupić ziemię.
      • Gość: Admin Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun IP: 195.116.5.* 18.09.02, 10:11
        Gość portalu: aaa21 napisał(a):

> Już Toboe pomagam. Ponieważ zakup ziemi przez spółkę zagraniczną (DD ma
        kapitał
        >
        > brytyjski) wymaga zgody MInistertwa Sprawa Wewnętrznych DD utworzyło spółkę z
        > polskiem kapitałem Dom City, aby mogli bez zbędnych formalności kupić ziemię.

W takim razie, dlaczego nie ma o tym slowa w umowie ??? Tak jakby kupujacy byl
        tylko i wylacznie wlascicielem mieszkania, a o wlascicielu gruntu DOM CITY nie
        ma ma slowa. Czyli tak, jakby kupic mieszkanie bez prawa wlasnosci gruntu...???
    • sir_maur Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun 20.09.02, 10:18
      Gość portalu: admin napisał(a):

> Przyszli mieszkancy DD na Boguslawskiego !!!
      > Zaciekawily mnie papiery, Otoz okazalo sie, ze wlascicielem gruntu NIE JEST
      > DD, a firma DOM CITY....

A o jakich papierach mowisz??? O pozwoleniu na budowe? Tam faktycznie jest
      napisane, ze DD dzierzawi grunt od Dom City sp. zoo, z tym ,ze owo pozwolenie
      na budowe wydane bylo na podstawie wniosku DD z 30 kwietnia 2001. Natomiast
      grunt jest wlasnoscia DD dopiero od czerwca 2001. Sprzedaz miszkan w tej
      inwestycji ruszyla , jak mi sie wydaje, w sierpniu, wiec dlatego w umowach nie
      ma slowa o DOm City...

Popros DD o ksero aktualnego wyciagu z KW.

Pozdr.
      sir_maur

• nailz Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun 20.09.02, 11:50
        Witam,
        Jest to kolejny sposob na obchodzenie przepisow, niestety
        wszyscy w Polsce sa tak przerazeni zakupem ziemi przez
        obcokrajowcow,ze zostalo stworzone prawo ktore ta
        sytuacje reguluje, szkoda ze nikt nie wpadl na to iz tak
        naprawde nie ma az tak wielu chetnych na zakup ziemi, ale
        to juz problem politykow...
        Maur, cos nasze forum ucichlo :-)))
        Pozdrowka
        • sir_maur Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun 20.09.02, 13:20
          Witam, witam,
          Prawde mowiac, ja sam nie za wiele czasu mialem, zeby sie wypowiadac na
          grupie...Ale z drugiej strony nie za bardzo bylo o czym, a to wbrew pozorom
          znaczy ze jest dobrze.... Warbud buduje caly czas w niezlym tempie, oby nic sie
          przed oddaniem budowy nie zmienilo...

Uwazam ze aktywnosc na grupie wzrosnie w miare oddawania mieszkan;-))) Wtedy
          zapewne pojawia sie jakies problemy wymagajace dyskusji...;-)

Czas jakis temu rzucilem haslo spotkania...ale jakos bez echa przeszlo...

Pozdr i zycze milego łyk-endu;-)
          sir_maur
          • Gość: kokala Re: DOM DEVELOPMENT-Bogusławskiego-problem z grun IP: 195.116.5.* 23.09.02, 11:33
            sir_maur napisał:

> Witam, witam,
            > Prawde mowiac, ja sam nie za wiele czasu mialem, zeby sie wypowiadac na
            > grupie...Ale z drugiej strony nie za bardzo bylo o czym, a to wbrew pozorom
            > znaczy ze jest dobrze.... Warbud buduje caly czas w niezlym tempie, oby nic
            sie
            >
            > przed oddaniem budowy nie zmienilo...
            >
            > Uwazam ze aktywnosc na grupie wzrosnie w miare oddawania mieszkan;-))) Wtedy
            > zapewne pojawia sie jakies problemy wymagajace dyskusji...;-)
            >
            > Czas jakis temu rzucilem haslo spotkania...ale jakos bez echa przeszlo...
            >
            > Pozdr i zycze milego łyk-endu;-)
            > sir_maur

Witam,
            no wlasnie cos przycichlo te forum na YAHOO... Warto tam zajrzec - polecam nowe
            zdjecia z wnętrza !!!

Pozdr,
            Kokala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka