Dodaj do ulubionych

Spray telefon ,kablówka , internet

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.10.02, 17:31
Witam wszystkich ,którzy zechcą zabrać głos w nurtującej mnie sprawie .

Będę mam nadzieje szczęśliwym mieszkańcem os. Akacje 8 w DD .
Dowiedzałem się ostatnio ,że usługi telefoniczne ,kablówki i internetu ma
świadczyć firma Spray . Niestety nie wiele o niej wiadomo i nie chdzi mi tu o
jakiś pomówienia które wyczytałem na forum Akacji 6, ale chciałbym uzyskać
wiarygodne informacje od osób kożystających z ich uług.
Słyszałem ,że działają już od jakiegoś czasu w Ursusie , Targówku i Woli .
Być może ktoś z Państa zechce się podzielić swojmi doświadczeniami w
obcowaniu z tą firmą

z góry dziękuje

zyber Akacjie 8
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 14.10.02, 09:41
      Ja mieszkam na Zielonym Zaciszu o korzystam z telefonu i kablowki w Sprayu.
      Nie moge nic zlego powiedziec. Telefon - troszeczke tanszy niz TPSA.
      Kablowka duzo tansza od konkurencji. Wszystkie polskie kanaly sa do tego 3
      programy muzyczne i wszystkie discovery. Dodatkowo kilka niemieckojezycznych i
      CNN.
      Z Internetu nie korzystam wiec nic nie moge powiedziec.

POZDRAWIAM
      • Gość: ereno Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.chello.pl 14.10.02, 11:09
        Ja takze mam zostac mieszkancem Akacji 8, K22.
        Mozesz sprecyzowac jakie to sa oplaty i ile dales za podlaczenie.
    • Gość: wim Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: proxy / 10.30.1.* 14.10.02, 12:09
      ja mam ich telefon i jestem zadowolony
    • Gość: Xen Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 14.10.02, 14:55
      Mieszkam na Targówku, osiedle Malborska.
      Spray podłączył mi telefon w tydzień po podpisaniu umowy,
      dwa dni po dokonaniu przeze mnie opłaty za podłączenie (366 zł. )
      Stosują też sprzedaż wiązaną telefon + kablówka + stałe łącze
      co sprawia, że montaż jednego z medii jest "za darmo".
      Pozdrawiam

Xen
      • Gość: k\ Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 16:02
        Czy możecie podać mi namiary na tą firmę?
        Dzięki
        • Gość: Xen Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 14.10.02, 18:26
          Gość portalu: k\ napisał(a):

> Czy możecie podać mi namiary na tą firmę?
          > Dzięki

www.spray.net.pl
          Xen
          • Gość: k\ Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.02, 10:05
            Dzięki Xen.
    • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 15.10.02, 11:03
      Witam,

> Być może ktoś z Państa zechce się podzielić swojmi doświadczeniami w
      > obcowaniu z tą firmą

Korzystam z pełnego pakietu usług tej firmy i mogę powiedzieć tak:
      Internet - na naprawdę dobrym poziomie. To oczywiście w dużej części zasługa
      Netii, która jest tu nadrzędnym operatorem. Sieć (na os. Zielone Zacisze)
      dostarczana jest tą samą parą przewodów co telefon. Technologia nazywa się Long-
      Rich Ethernet i tak się w rzeczywistości zachowuje - czyli pracuje prawie jak
      sieć lokalna ;) Do wyboru publiczny numer IP, bądź prywatny i żadnych
      ograniczeń jak w "dziwnej" Neostradzie,

telefon - jeśli wziąć pod uwagę przeprowadzanie lokalnych rozmów, to nie mam
      żadnych zastrzeżeń. Natomiast kiedy idzie o połączenia wykonywane na komórki,
      to często nie a można zainicjować połączenia. Trzeba wtedy kilka razy
      spróbować, aż się powiedzie. Inna sprawa... Spray niestety nie może uporać się
      z usługami dodanymi, związanymi z telefonią. Są one na bardzo, bardzo niskim
      poziomie, panowie chyba się jeszcze uczą programować centrale, bo marnie to
      wygląda. Identyfikacja mojego numeru telefonu działa losowo, ale częściej
      wcale. Poprosiłem raz z ciekawości o biling... to jest zagadka dla wytrwałych,
      jaki algorytm stosuje Spray przy naliczaniu opłat. Różnica kwot z faktury i
      bilingu wynosiła ok. 2 zł, dlatego nie traciłem już bardziej cennego czasu na
      dochodzenie skąd ta nieprawidłowość,

kablówka - jak najbardziej O.K. Oferta jest wystarczająca, jakość dobra. Mam
      tylko problem z MTV, który nie może mi się wstroić, nawet jeśli podaję mu
      częstotliwość. Ale to może mój TV...

Podsumowując jakość i standard usług, nie jest tragicznie. Ale byłoby naprawdę
      dobrze, gdyby nie ten nieszczęsny telefon. Ale jest bardziej istotna kwestia,
      jeśli chodzi o firmę Spray. Panuje w tej firmie przeogromna dezorganizacja. Nie
      wiem czym jest to spowodowane, ale z całą pewnością można za to winić dyr.
      Brzezowskiego, który jest szefem firmy (firm, bo tak naprawdę jest Spray i
      Spray Media). Wygląda to tak:
      - księgowość myli faktury i wysyła czyjeś na mój adres,
      - przez dwa miesiące mieli problemy z aktualizacją siedziby mojej firmy na
      fakturze,
      - nie odpowiadają na część e-maili,
      - dane na WWW są nieaktualne,
      - po godzinie 16 odzywa się automatyczna sekretarka, a w niej przeraźliwy głos.
      Później bywa tak, że ten "głos" nie reaguje na zostawione wiadomości.

Odnoszę wrażenie, że firma składa się z dyrektora, księgowej, dwóch handlowców
      i dwóch administratorów - to wszystko. Może się mylę, ale dlatego tak jest, bo
      odczuwam jakąś nietypową izolację firmy od otoczenia. Na stronie WWW podany
      jest tylko e-mail do serwisantów (dobrze chociaż, że panowie są mili i jeśli
      mogą, to starają się zrealizować prośbę), a brakuje jakiegoś ogólnego adresu.
      Wiem, że istnieje spray@spray.net.pl, ale dlaczego nie widać go na website?
      Może dlatego, że nikt nie ma ochoty odpisywać na spływające tam listy. Ja na
      firmę nowych technologii to naprawdę jakiś nietypowy zwyczaj :) gdyż firmy
      raczej "chwalą się" swoimi danymi i podają bezpośredni kontakt do kompetentnych
      osób.

To tyle, co mogę powiedzieć na temat współpracy z firmą Spray :) Powinno być
      zdecydowanie lepiej, bo inaczej firmę zastąpi sprawniejsza konkurencja. Ale
      póki co jestem ich abonentem.

Pozdrawiam
      i życzę wszystkim przyjemnego odbioru.
      Mariusz
      • Gość: Alex Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 15.10.02, 14:46
        > Technologia nazywa się Long Rich Ethernet i tak się w rzeczywistości
        > zachowuje - czyli pracuje prawie jak sieć lokalna ;)
        > Do wyboru publiczny numer IP, bądź prywatny i żadnych
        > ograniczeń jak w "dziwnej" Neostradzie,

A mi w Spray-u powiedzieli, ze moge wybrac tylko publiczny IP. Mieszkam w
        Ursusie.

Alex
        • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 15.10.02, 19:59
          > A mi w Spray-u powiedzieli, ze moge wybrac tylko publiczny IP. Mieszkam w
          > Ursusie.

Być może nie mają u Ciebie sprzętu obsługującego NAT. Wolałbyś prywatny IP?

Mariusz
          • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 16.10.02, 09:55
            Ja tez mieszkam na ZZ ale nie korzystam z internetu a jedynie z kablowki i
            telefonu.
            Jaki jest transfer w internecie?
            Pisales cos, ze idzie on po linii telefonicznej? Myslalem, ze po kablowce ale
            moze sie myle.
            • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 16.10.02, 14:03
              > Ja tez mieszkam na ZZ ale nie korzystam z internetu a jedynie z kablowki i
              > telefonu.
              > Jaki jest transfer w internecie?

To zależy od pory dnia, no i oczywiście od miejsca (serwera) gdzie zaglądasz.
              Ale w uproszczeniu mogę powiedzieć, że z zachodu pliki nie ciągną się raczej
              wolniej niż 20 KB/s (zakładając, że odległy serwer jest sprawny), a często
              spokojnie ok. 50 KB/s. Z Polski oczywiście bywa lepiej, tu strumień leci lekko
              ok. 50 KB/s, a w przypadku pracy np. na serwerze podpiętym do GIX-a na ul.
              Brzeskiej (oczywiście o odpowiedniej porze dnia lub nocy :)) niekiedy
              przerzucam dane z prędkością 210 KB/s! Czyli w praktyce jest nawet przyjemniej
              niż w teorii :)

> Pisales cos, ze idzie on po linii telefonicznej? Myslalem, ze po kablowce ale
              > moze sie myle.

Tak, Internet bazuje na linii telefonicznej, transmisja odbywa się na
              odpowiedniej podnośnej. Do linii podłączone mam urządzenie Cisco LRE, a z niego
              wychodzi odseparowany sygnał telefoniczny i Ethernet.

Pozdrawiam,
              Mariusz
              • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 16.10.02, 14:37
                Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.
                Widze, ze sie na tym niezle znasz.

Mysle caly czas nad podlaczeniem sie do internetu ale jeszcze nie przywiozlem
                sobie tutaj komputera.

POZDRAWIAM serdecznie
                • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 16.10.02, 15:01
                  > Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.
                  > Widze, ze sie na tym niezle znasz.

Służę uprzejmie :) Po prostu pracuję "w branży".

> Mysle caly czas nad podlaczeniem sie do internetu ale jeszcze nie przywiozlem
                  > sobie tutaj komputera.

No póki co w Sprayu Internet funkcjonuje naprawdę dobrze.
                  Nie przywiozłeś... tzn. że pochodzisz z innego miasta?

Pozdrawiam,
                  Mariusz
                  • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 16.10.02, 16:05
                    Nie mieszkalem w Warszawie ale na ZZ nie mam jeszcze gdzie tego komputera
                    postawic. Rozgladam sie za biurkiem pod komputer i jakimis szafkami do pokoju,
                    w ktorym ten komputer bedzie stal.
                    • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 16.10.02, 20:29
                      > Nie mieszkalem w Warszawie ale na ZZ nie mam jeszcze gdzie tego komputera
                      > postawic. Rozgladam sie za biurkiem pod komputer i jakimis szafkami
                      > do pokoju, w ktorym ten komputer bedzie stal.

Ja też jeszcze pracuję na biurku "pożyczonym" od żony, póki nie zrobię sobie w
                      gabinecie dużego blatu :)

Pozdrawiam,
                      mariusz
                  • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 16.10.02, 16:10
                    Na ktorej klatce mieszkasz? Ja na V.
                    • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 16.10.02, 17:35
                      > Na ktorej klatce mieszkasz? Ja na V.

Na III.
                      • Gość: czajka Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: 213.17.175.* 16.10.02, 22:36
                        Ja też mieszkam na III klatce na ZZ. I korzystam z Internetu w Sprayu. Jak na
                        razie jestem zadowolona - transfer jest szybki. Myślałam że będzie gorzej.
                        Telewizji nie mam więc nie mogę nic powiedzieć. Jeżeli chodzi o samą instalację
                        to trochę im to zajęło bo okazało się że w danym momencie nie mieli wolnych
                        numerów IP.

Pozdrawiam
                        • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 17.10.02, 09:17
                          Drodzy sasiedzi.
                          A jak myslicie - duzo jest w naszym bloku uzytkownikow internetu w sprayu?

Czy widac podlaczenie kolejnego? Czy transfer wtedy sie obniza?

Co myslicie o sieci osiedlowej?
                          • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 17.10.02, 13:19
                            > Drodzy sasiedzi.
                            > A jak myslicie - duzo jest w naszym bloku uzytkownikow internetu w sprayu?

To tylko moje przypuszczenia, ale myślę, że ok. 30.

> Czy widac podlaczenie kolejnego? Czy transfer wtedy sie obniza?

Nie czuć tego. Oczywiście do czasu, póki nie pojawi się na tym samym
                            interfejsie pasjonat ściągania divx-ów czy innych ciężkich rzeczy :)

> Co myslicie o sieci osiedlowej?

Powiem szczerze, że na chwilę obecną nie jestem tematem za bardzo
                            zainteresowany. Co nie oznacza, że takie zainteresowanie się u mnie nigdy nie
                            pojawi. Żyję "z Internetu" i muszę mieć odpowiedni komfort pracy, a na razie
                            Spray ten komfort jest w stanie mi zapewnić. W dodatku, wg mnie, kwota
                            abonamentu jest na odpowiednim poziomie.

No ale jeśli Pan dyrektor SB będzie brał pod uwagę oferty innych operatorów, to
                            z chęcią je przejrzę i podzielę się swoimi uwagami na ten temat.

Pozdrawiam,
                            mariusz
                            • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 17.10.02, 14:42
                              I powiem szczerze, ze licze na Twoja porade przy wprowadzaniu innych operatorow
                              internetu.
                              Ja jeszcze chwile poczekam. Az tak bardzo internetu nie potrzebuje. Mam go w
                              pracy a w domu sluzylby mi wylacznie do szukania i sciagania ciekawych a czasem
                              ciezkich rzeczy.

POZDRAWIAM
                              • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 17.10.02, 15:10
                                > I powiem szczerze, ze licze na Twoja porade przy wprowadzaniu
                                > innych operatorow

Służę radą i pomocą.

> internetu.
                                > Ja jeszcze chwile poczekam. Az tak bardzo internetu nie potrzebuje. Mam go w
                                > pracy a w domu sluzylby mi wylacznie do szukania i sciagania ciekawych
                                > a czasem ciezkich rzeczy.

:-))

Pozdrawiam,
                                mariusz
      • Gość: taurus Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: proxy / 213.25.97.* 17.10.02, 16:05
        Odnosnie MTV mam ten sam problem. Panowie serwisanci stwierdzili, ze to wina
        mojego telewizora. MTV jest pierwszym programem na wysokim pasmie i
        widocznie "mam problem z glowica". Jak widac nie tylko ja...
        • zabrocki Re: Spray telefon ,kablówka , internet 17.10.02, 16:14
          > Odnosnie MTV mam ten sam problem. Panowie serwisanci stwierdzili, ze to wina
          > mojego telewizora. MTV jest pierwszym programem na wysokim pasmie i
          > widocznie "mam problem z glowica". Jak widac nie tylko ja...

Ooo... w takim razie to jest potwierdzenie problemu. Czy czytają ten wątek
          osoby, które mają podobne zakłócenia na tym kanale? Za często telewizji nie
          oglądam, mimo wszystko jeśli znajdą się jeszcze inne osoby zainteresowane
          tematem, to wystosujemy wspólne pismo do operatora z prośbą o zmianę kanału.
          • Gość: zyber Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 15:27
            Witam

dziekuje za wszystkie informacje z uwagą je przeczytałem

pozdrawiam zyber
            • Gość: isa BBC Prime IP: 193.0.117.* 18.10.02, 15:34
              Czy Spray oferuje także BBC Prime?
              • zabrocki Re: BBC Prime 18.10.02, 18:25
                > Czy Spray oferuje także BBC Prime?

Nie mam na liście tego programu.
    • pawel112 Re: Spray-mniej niż zero? 21.10.02, 11:42
      Witam wszystkich,
      Zaletą Spraya jest to, że ... zakłada telefon, kablowke i internet.
      Wadą jest to, że mają totalny bałagan w papierach, zero organizacji i raczej nie radzą sobie z obsługą,
      coraz większej liczby, abonentów.
      Dlatego radzę się zastanowić przed wyborem firmy, bo mozna wpasć w niezłe błoto.
      Sam byłem "napalony" na Spraya, ale im bliżej poznaję tą firmę tym bardziej się zniechęcam.
      Tylko czy wybór innej firmy, też nie odbije się nam czkawką.
      Stan obsługi klienta w Polsce jest raczej mizerny...

Pzdr
      • Gość: zyber Re: Spray-mniej niż zero? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 16:04
        Witam

z uwagą zapoznałem się z Pana opiną i jest to pierwsza informacja , raczej zła !

czy byłby Pan tak uprzejmy i opisał bardziej szczegółowo z
        jakimi "przykrościami" możemy się spotkać ?

z góry dziękuję
        zyber
        • zabrocki Re: Spray-mniej niż zero? 21.10.02, 16:18
          > czy byłby Pan tak uprzejmy i opisał bardziej szczegółowo z
          > jakimi "przykrościami" możemy się spotkać ?

Podałem kilka przykładów w poście z dn. 15-10-2002 11:03.
      • zabrocki Re: Spray-mniej niż zero? 21.10.02, 16:11
        > Zaletą Spraya jest to, że ... zakłada telefon, kablowke i internet.
        > Wadą jest to, że mają totalny bałagan w papierach, zero organizacji i raczej
        > nie radzą sobie z obsługą, coraz większej liczby, abonentów.

Zgadza się, dokładnie o tym samym napisałem w pierwszej mojej wypowiedzi w tym
        wątku. Panuje tam okropna dezorganizacja.

> Tylko czy wybór innej firmy, też nie odbije się nam czkawką.
        > Stan obsługi klienta w Polsce jest raczej mizerny...

Ja bym nie generalizował. Przecież tak naprawdę to nie firmy same w sobie są
        kiepskie, tylko ich menadżerowie mało wykształceni, z bardzo małym
        doświadczeniem, marną wyobraźnią albo zerowym wyczuciem biznesowym, ewentualnie
        wszystkie te kwestie naraz. Wszystko to zależy od ludzi, którzy pilnują
        interesów firmy. A naprawdę jest coraz więcej takich (nawet z kapitałem
        wyłącznie polskim), które szanują swoich klientów, co za tym idzie - swoją
        ciężką pracę.

Pozdrawiam,
        mariusz
        • Gość: Sebastian Re: Spray-mniej niż zero? IP: XBSVR* / 40.0.96.* 22.10.02, 09:52
          Zawsze zdarzaja sie firmy gdzie przy tak duzej ilosci abonentow bedzie balagan.
          To jest chyba trudne do opanowania.
          Spray nie jest tak potezny jak UPC czy Aster i trzeba im wybaczyc balagan.
          Do mnie jeden rachunek przychodzi na inne imie i numer mieszkania a drugi na
          inny. Zglaszalem to juz 2 razy ale ciagle to samo. Sa to jednak drobnostki.
          Firma jest bardzo konkurencyjna cenowo i dlatego sie utrzymuje.

Moim zdaniem nie ma co narzekac. Sa pewne niedociagniecia ale moze sie
          poprawia. Ja wole placic 24 zl i miec malutkie klopoty z TV niz 44 i miec to
          samo. W poprzednim mieszkaniu mialem Aster i tez ciagle cos sie dzialo.
          Wylaczali kablowke, przestawiali kanaly. Moze sie zdarzyc.
          POZDRAWIAM
          • zabrocki Re: Spray-mniej niż zero? 22.10.02, 21:38
            > Zawsze zdarzaja sie firmy gdzie przy tak duzej ilosci abonentow
            > bedzie balagan.
            > To jest chyba trudne do opanowania.

Znam firmy, które dają sobie z abonentami radę. Po prostu ich menadżerowie
            myślą ;-)

> Spray nie jest tak potezny jak UPC czy Aster i trzeba im wybaczyc balagan.

Wątpię, że gdyby stali się bardziej potężni, to zrobiłby się większy porządek.

> Do mnie jeden rachunek przychodzi na inne imie i numer mieszkania a drugi na
            > inny. Zglaszalem to juz 2 razy ale ciagle to samo. Sa to jednak drobnostki.

Czy to nie ja przynosiłem Ci rachunek... :)

> Firma jest bardzo konkurencyjna cenowo i dlatego sie utrzymuje.

To prawda. W szczególności jeśli chodzi o Internet i TVK.

> Moim zdaniem nie ma co narzekac. Sa pewne niedociagniecia ale moze sie
            > poprawia. Ja wole placic 24 zl i miec malutkie klopoty z TV niz 44 i miec to
            > samo.

Ja również :))

Pozdrawiam,
            mariusz
            • Gość: Sebastian Re: Spray-mniej niż zero? IP: XBSVR* / 40.0.96.* 25.10.02, 09:50
              To chyba ty mi przynosiles ten rachunek :)))
    • pawel112 Re: Spray a konkurencja 24.10.02, 08:29
      Witam,

piszecie ze oferta Spray'a jest bardzo korzystna.
      Zapoznałem sie z ofertą Aster i mam pewne wątpliwosci czy az tak bardzo odbiegają cenowo.
      Mają jakies pakiety zintegrowane, gdzie podłączenie wyniesie nas aż niecałe 4 PLN.
      Za TV płaci się więcej, ale też jest więcej o 1/3 programów.
      Dostęp do HBO i CANAL+ (Spray nie ma).
      Spray kiedys też ma dorzucić jeszcze 10 programów ale abonament też podwyższy o około 10 PLN.
      Jednego jestem pewien, ze napewno reprezentują wyzszy poziom obsługi klienta niż Spray.
      Korzystałem z ich usług w zasadzie od początku ich istnienia - bez zastrzeżeń.

Strona Aster: www.astercity.com.pl

Czekam na Wasze opinie, bo konkurencja dla Spraya na ZZ musi być. Inaczej Spray nigdy nie otrząsnie się ze swojej
      beznadziejnosci.

Pzdr
      • zabrocki Re: Spray a konkurencja 24.10.02, 09:47
        > Czekam na Wasze opinie, bo konkurencja dla Spraya na ZZ musi być.
        > Inaczej Spray nigdy nie otrząsnie się ze swojej beznadziejnosci.

Niestety pozostaje nam tylko czekać do momentu, aż konkurencja będzie tematem
        naszego osiedla zainteresowana.
        • Gość: Sebastian Re: Spray a konkurencja IP: XBSVR* / 40.0.96.* 25.10.02, 09:57
          Konkurencja jak najbardziej jest potrzebna.

A co do kanalow to ja nie potrzebuje placic 20zl wiecej i miec w swoim
          telewizorze programy, ktorych nigdy nie ogladam (wloskie, tureckie, indyjskie
          itp.)
          Ponadto chcialbym dodac, ze od srody jest 10 nowych kanalow.
          • Gość: taurus Re: powrot MTV IP: *.ey.com.pl / 195.187.23.* 25.10.02, 13:48
            Ostatnio w obrebie programow MTV byla jakas zawierucha, ktora w zamierzeniu
            miala chyba poprawic odbior MTV. Jednak u mnie wynikiem sa szumy (choc obraz
            lepszy i brak rozstrojenia odbiornika w momencie przelaczenia na ten kanal).

Czy u was jest podobnie?
            • Gość: zigi Re: powrot MTV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 15:51
              Witam

problemy mogą wynikać ze zmiany częstotliwości nadawania programu , a przede
              wszystkim nastąpiła zmiana fonii z mono na stereo .
              trzeba zmienić system .

pozdrawiam
              zigi
          • zabrocki Re: Spray a konkurencja 25.10.02, 16:45
            > A co do kanalow to ja nie potrzebuje placic 20zl wiecej i miec w swoim
            > telewizorze programy, ktorych nigdy nie ogladam (wloskie, tureckie, indyjskie
            > itp.)
            > Ponadto chcialbym dodac, ze od srody jest 10 nowych kanalow.

No proszę, nie wiedziałem. Pamiętam tylko jakieś wcześniejsze zapowiedzi.
            Dzisiaj zaczął się weekendos, to trzeba nastroić pudło :)

Pozdrawiam,
            mariusz
            • Gość: Sebastian Re: Spray a konkurencja IP: XBSVR* / 40.0.96.* 25.10.02, 17:40
              Dokladnie tak. Trzeba poszukac.
              U mnie powiekszylo sie do 43 programow a to juz wyglada niezle.
              Dodano Viva Polska, CNBC, BBC World i kilka innych
    • Gość: Sebek Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: 212.244.51.* 25.10.02, 11:22
      Ja mam pytanie do osob które juz korzystają z uslug firmy Spray.
      Ile placiliscie za podlaczenie pakietu/ów TV, telefon, Internet?
      Wedlug oficjalnego cennika to wychodzi ok 1000 zł.
      UPC i Aster oferują to samo za ok 4 zł BRUTTO !
      Ale moze Spray oferuje jakies preferencyjne stawki?
      Na moim osiedlu operatorem ma byc SPRAY (mieszkancy nie mogli o tym decydowac)
      i wcale mi się nie usmiecha placic za przylaczenie 250 RAZY WIECEJ niz u
      wiekszych i lepszych firm konkurencyjnych.
      • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: XBSVR* / 40.0.96.* 25.10.02, 17:37
        Obecnie jest jakas promocja i cena jest zalezna od pakietu.
        Ja bez tej promocji za podlaczenie telefonu i tv placilem 366zl.
        Teraz chyba mozna to zrobic za 120.
    • pawel112 Re: Spray telefon ,kablówka , internet 29.10.02, 08:23
      Witam,

wczoraj zasiadłem przed telewizor, myslę obejrzę sobie jakis meczyk, udało mi się przekonać
      żonę, włączam Polsat sport a tu ............... nic !?
      O przepraszam byla informacja typu: "Twój czas na oglądanie tego kanału minął".
      Zdenerwowany zacząłem przeglądać pozostałe kanały i brakuje jeszcze Polsatu 2.

Żadnej zapowiedzi, ot tak poprostu sobie zdjeli programy.
      Gdyby to były tylko programy typu Polsat2 to w porzadku, ale zdjąć jedną z największych atrakcji kablówki
      Spraya...

A może tylko u mnie są takie problemy ?

Pzdr
      • Gość: Wiki Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.10.02, 09:55
        U nas też nie ma ani Polsatu Sport ani Polsatu2. Do tego dochodzą częste zmiany
        kanałów i częsty brak jakiegokolwiek programu w ciągu dnia.
        • Gość: Sebastian Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: *.xh1.lilly.com 29.10.02, 10:48
          Nie wiem jak to jest z brakiem kablowki w trakcie dnia gdyz zawsze jestem w
          pracy ale w weekendy jest OK.
          To prawda, ze nie ma ani Polsatu2 ani Polsatu Sport.
          Moim zdaniem powinien byc jakis kanal informacyjny, w ktorym moglibysmy sie
          dowiedziec czy czasem jutro nie wywala nam np TVN-u
          • Gość: Michał Re: Spray telefon ,kablówka , internet IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 29.10.02, 12:22
            Witam,

Właśnie mam zamiar zakupić pełny pakiet w spray'u (TV, telefon, internet). Mam
            jednak kilka obaw. Może ktoś pomoże mi je rozwiać.
            1. Podpisuję umowę na rok i nie mam żadnej gwaracji ceny. Czy mam się czego
            obawiać? Może inaczej, czy oni często zmieniają ceny (TV, telefon)?
            2. Czy ktoś jest podłączył spray'owy konwerter wewnętrzny do komputera z
            Linux'em.
            Tak wogóle to dzięki za opis usług. To pomaga w wyborze.
            Pozdrawiam,
            Michał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka