Dodaj do ulubionych

HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 14:48
A moze ktos cos jednak slyszal o tej lokalizacji i wykonawcy???????
Obserwuj wątek
    • Gość: ma Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: 157.25.119.* 03.12.02, 16:27
      tak słyszałam. buduje sie mi tam nawet lokum. coś więcej to pytaj.
      • Gość: rafal Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 16:41
        Gość portalu: ma napisał(a):

> tak słyszałam. buduje sie mi tam nawet lokum. coś więcej to pytaj.

super! przeszukiwalem cale forum poszukujac informacji i nic nie znalazlem. czy
        oni sa tacy dobrzy, ze nikt nie narzeka?;-)
        a tak powaznie to mam pare pytan.
        spolka Invest 2000 SA ma dosc krotka historie. grunt obciazony jest spora
        hipoteka z tytulu zaciagnietego kredytu. czy istnieje jakas obawa nie
        splacenia przez nich tego kredytu?
        jak sie dowiedzialem na budowie nastapila przerwa paromiesieczna w realizacji
        inwestycji z powodu braku funduszy. uwazasz, ze maja szanse oddac ten blok w
        terminie? ile juz sprzedali mieszkan?
        • Gość: ma Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: 157.25.119.* 05.12.02, 11:42
          Cisza w eterze myslę, ze jest spowodowana rozmiarami inwestycji. Nie wiem ile
          już sprzedali? Może ty masz najnowsze dane? To prawda, ze firma nie ma
          najbogatszej historii, ja zaryzykowałam i im zaufałam wlasciwie tylko na podst.
          1 inwestycji w Wawrze.
          Kiedy ukończą? Nie wiem ale przestój w budownie nie był długi 1,5-2 mcy. Do
          tej pory wszystko szło wg harmonogramu.
          Gdzie sprawdziłeś to obciążenie gruntu? Jak ja podpisywałam umowę to oni
          jeszcze budowali ze srodków wlasnych i nie mieli kredytu. Nie orientuje się w
          tym ale czy grunt jest zawsze „zaangazowany” przy zaciągnieciu kredytu?

• Gość: rafal Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 16:41
            > Cisza w eterze myslę, ze jest spowodowana rozmiarami inwestycji. Nie wiem ile
            > już sprzedali? Może ty masz najnowsze dane?
            Ja tez dokladnie nie wiem bo sa w tym temacie dosc tajemniczy. niemniej jednak
            kiedy bylem tam ogladac mieszkanie 68m to wybor mialem calkiem spory....

> Gdzie sprawdziłeś to obciążenie gruntu? Jak ja podpisywałam umowę to oni
            > jeszcze budowali ze srodków wlasnych i nie mieli kredytu. Nie orientuje się w
            > tym ale czy grunt jest zawsze „zaangazowany” przy zaciągnieciu kred
            > ytu?
            dostalem kopie wyciagu z ksiegi wieczystej. zaciagneli kredyt w pazdzierniku
            pod zastaw gruntu. w wyciagu widzialem tez, ze sa wymienione osoby, ktore maja
            prawo do czesci gruntu z tytulu zakupionego mieszkania. nie jestem zbyt biegly
            w kwestiach prawnych i dlatego zastanawiam sie czy w razie klopotow ze splata
            kredytu bank bedzie tez scigal osoby tam wymienione??

mam propozycje, to jest moj mail prywatny: rgreen141@hotmail.com - moze tak
            bedzie nam latwiej i szybciej porozmawiac o tej inwestycji??

• libertator Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 05.12.02, 20:05
              W razie gdy grunt jest obciążony hipoteką, a obecnemu właścicielowi
              (developerowi)nie wyjdzie, to grunt się sprzedaje, a z uzyskanych pieniędzy
              zaspokaja się wg kolejności osoby wpisane do hipoteki. Reszta - posiadaczy
              mieszkań (bo przecież nie ma własności przed sprzedażą notarialną) zostaje na
              lodzie. Jeśli ktoś jest jednak właścicielem lokalu (po akcie),ale obciążonego,
              to sytuacja jest analogiczna, tyle że właścicele mieszkanek muszą spłacić
              sumkę na którą opiewa hipoteka..
              Jeśli chcecie ryzykować z hipoteką to polecam J.M. Property na Żelaznej w
              centrum. Mieszkania super, a developer solidniejszy (przynajmniej mieszkania
              są gotowe), a cena 1100 $/m i można tą cenę jeszcze negocjować..
              • Gość: rafal Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 14:34
                Dzieki za informacje. Tego sie wlasnie obawialem z ta hipoteka....

JM Property tez przegladalem. Rozmawialem tez z nimi o cenach ale byli jacys
                tacy 'sztywni'... Jak sadzisz, na jaki discount mozna liczyc przy sredniej
                wielkosci mieszkaniu??
                • Gość: mario Re: HARFOWA - ISAN INVEST / INVEST 2000 IP: 195.136.95.* 10.12.02, 08:57
                  Hej

We wrzesniu mialem zarezerwowane tam mieszkanko ... ale sie wycofalem ...
                  - nie za bardzo ufalem im co do terminu ...i co do ogolnych mozliwosci
                  dokonczenia tej inwestycji ... co sie potwierdzilo ...staneli :-(, teraz
                  dostali kredyt i moze troche rusza -ale tylko moze,
                  - nie jasne sa plany zabudowy okolicy, podobno ma zaraz obok ma powstac
                  supermarket budowalny i stacja benzynowa,

Ogolnie za duzo tych "moze" - a mam znajomych, ktorzy umoczyli kase bo bylo za
                  duzo "moze" :-(
                  Polecam WSM Ochota - chyba maja jeszcze kilka mieszkanek przy Dickensa - ja
                  sobie tam lokum zafundowalem - lepsza lokalizacja, gotowe - bez ryzyka .

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka