Gość: Oko IP: *.koba.pl / *.koba.pl 12.03.06, 23:53 Obok Pałacu Kultury ma powstać jakiś apartamentowiec.Dosyć wysoki .Czy ktoś wie o jakiego dewelopera i inwestycję chodzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.bas.roche.com 13.03.06, 09:32 Developer Orco. Nie wiem na jakim są etapie - słyszałem coś o problemach z gruntem - wieża ma być bardzo wysoka, więc i fundament odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.europe.hp.net 13.03.06, 12:45 Są na etapie zdobywania warunków zabudowy. W teorii mają je dostać do końca miesiąca ale miasto już to pare razy odwlekało, bez podania powodu oczywiście. Planowane rozpoczęcie budowy (a raczej rozbiórki) to sierpień a wysokość budynku 192 metry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.chello.pl 13.03.06, 17:39 kilkadziesiat tysiecy za metr !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:12 Kilkadziesiąt to może nie (no chyba że na najwyższych piętrach) - ale co najmniej z 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.03.06, 01:01 15 tys. to bardzo tanio byloby.Sa - byly budowy w Warszawie po 27 tys./m2 - wiem to od rzeczoznawcy ,ktory wycenial moje mieszkanie.Trudno mi bylo uwierzyc,ale pokazal mi wycene mieszkania - stan deweloperski po 24 tys. i po 27tys. za m2. tez w centrum,ale nie na Placu Defilad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:11 dokładnie! 15 tyś to było dawno temu, np w Operze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko Orco-informacje IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.03.06, 08:49 Może ktoś zamieścić linka do informacji o tej inwestycji , nie mogę nic znaleźć. Co do cen to myślę,że to zależy od standardu.Jeśli będzie wysoki to może być i więcej niż 15 000 zł .Ale jeśli to ma mieć 192 m i marketing zadecyduje inaczej to może być trochę niższy standard i taniej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko Re: Orco-informacje IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.03.06, 09:17 Orco Propert Group przy ul.Złotej 44 Ale na stronie firmowej info brak :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniex Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.bnww.pl / *.crowley.pl 15.03.06, 09:55 na razie bym sie tym nie ekscytowala. i na pewno nie inwestowala w to, przynajmniej na obecnym etapie - zbyt duzo problemow prawnych jeszcze przed nimi... czy tam jest w ogole uregulowany stan prawny gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:01 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yurek Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.chello.pl 25.03.06, 10:13 Tarchomin -> Flamenco oraz Białołęka -> Szafirowa Aleja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko 4-5.tysE/m2 !!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.04.06, 14:00 Z ciekawości zadzwoniłem do Orco i usłyszałem od Pani,że cena za metr miezkania ma być około 4-5 tys. EURO . Bliższe informacje są dostępne od poniedziałku do piątku 022- 622-13-00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Obok Pałacu Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:06 Centrum jest fajne ale nie okolice Pałacu Kultury......tam jest straszne promieniowanie. czasami nie działa mi tam alarm samochodowy i muszę wszystko zamykać kluczykiem zamiast tylko kliknąć....lub coś nie tak jak rozmawiam przez komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś