Gość: andy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.06, 10:09 czy ktos cos wie o postepie prac bo wyglada to jakos niemrawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 17.04.06, 15:23 Właśnie coś niemrawo im to idzie w porównaniu z inwestycjami z okolicy! Oby nie wróżyło to czegoś złego. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.06, 18:02 bylem na miejscu budowy 20.04 - praca na calego: kilku pracownikow, koparka, itd ale na efekty chyba trzeba bedzie jeszcze troche poczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 24.04.06, 14:19 Też tam dzisiaj przejeżdzałam i rzczywiście praca wre... Tylko ja mam cały czas wrażenie, że jakoś to wszysko idzie im w zwolnionym tempie. Np. inwestycja na brukselskiej już praktycznie stoi, a zaczeli praktycznie w tym samym czasie!!! hm, dziwne. A ty Adny co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 16:05 Z jednej strony spodziewalbym sie bardziej dynamicznej budowy, bo pozwolenia mieli ok, mieszkania sprzedaly sie na pniu i pierwsze raty ludzie juz zaplacili, wiec nie ma powodu dla ktorego cos mialoby opozniac budowe. Z drugiej strony wiem, ze dosyc dlugo trwaly prace nad ostatecznymi planami budynku i garazy, wiec moze to jest powodem opoznionego startu budowy. Mysle, ze jezeli w ciagu miesiaca, dwoch budowa nie nabierze tempa trzeba bedzie zaczac nekac Bete telefonami. Poki co mam zamiar sledzic plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 05.05.06, 12:16 Nie wiesz czy te prace związane z ostatecznymi planami budynku i garazy miały charakter jakiś poważniejszych zmian? Jestem trochę zdezorientowana, bo plany które widziałam w październiku 2005 różnią się od tych co widziałam na początku tego roku!!! Natomiast co do tempa prac na budowie to chyba nie ma szans na przyspieszenie, bo Beta przyjmuje standrdowy czas 1,5 roku na budowę. Zresztą wszystkie ich budynki, niezależnie od ilości mieszkań znajdująch się w nich były tak długo budowane. Stąd, myślę, że telefony ponaglające nic nie pomogą i chyba pozostaje cierpliwie śledzić plac budowy. Chyba niedługo będą wylewać strop!!!!! A i wycieli to największe drzewo co blokowało dostęp światła do mieszkań od bajońskiej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.06, 20:25 Nie wiem dokładnie jakie były zmiany w planach mieszkań (o zmianach w moim mieszkaniu rozmawiałem osobiście z panią architekt), ale wiem, że plan garażu został uszczuplony o kilka miejsc parkingowych. A czy Ty masz już ostateczne plany - chodzi mi o takie zwymiarowane, z elektryką itd.? W ostatnią niedzielę (15.05) byłem obejrzeć budowę i wygląda, że coś się wreszcie ruszyło - przynajmniej pojawiły się słupy konstrukcyjne na kolejnym poziomie. Mam nadzieję, że teraż efekty prac będą bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 15:02 budowa ruszyla - wreszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 29.05.06, 23:22 Ruszyła i to całkiem konkretnie, bo już został zalany strop....i pojawił się nawet dźwig olbrzym.... Spółdzielnia ocenia wykonanie swoich prac na około 30%!! Wracając jeszcze do spraw projektowych, mam pytanie czy komunikowałeś się z Panią architekt, która robiła projekty dla Bety czy to był zupełnie inny architekt? Ja cały czas czekam na aktulne plany mieszkania, bo chciałabym zacząć już wizulaizację swojego m2 i nie mogę się doczekać, bo ciągle z jakiś dziwnych powodów jest ich brak. Zastanawiam się czy bezpośrednio nie uderzyć do Pani architek z Bety po te plany z pominięciem prezesa JK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 10:42 O planach mojego mieszkania rozmawialem z architektem Bety, czyli pania Markiewicz. Ona zapewniala mnie, ze to spoldzielnia sama powiadomi nas o tym, ze plany sa gotowe i przygotuje teczke do obioru u prezesa JK. Fakt faktem, ze do dzis nic takiego sie nie wydarzylo. Z kolei prezes zapewnial, ze plany powinny byc gotowe do konca I kwartalu 2006 tak, aby mozna bylo przedyskutowac ewentualne zmiany z architektem do polowy roku. Sprobuje do nich zadzwonic - moze czegos sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 13.07.06, 23:13 Witam, Ostatnie odwiedziny na budowie podbudowały mnie bardzo. Już kończą drugie piętro i jak tak dalej pójdzie to blok stanie do końca września!!! Z placu budowy ma też ważne informacje dla nas, na działce obok zaraz po zakończeniu naszej budowy, będzie się budował nowy blok - coś niewielkiego, a przy samej trasie Ł buduje się też kolejny blok (na około 20 mieszkańców). Czy masz już jakieś wieści w sprawie aktualnych planów mieszkań??? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.06, 21:44 To prawda, że budowa ruszyła z kopyta. Na razie wygląda to trochę betonowo, ale mam nadzieję, że niedługo pojawią się cegiełki. Co do planów to rozmawiałem z prezesem K. i oznajmił mi, że aktualne plany mieszkań są u niego (takie zwykłe z rozkładem pomieszczeń i metrażem), natomiast plany elektryczne i wodno-kanalizacyjne będą około września / października. I że dostaniemy je pocztą. Więcej nie udało mi się od niego wycisnąć. Ze zdziwieniem czytam, że coś jeszcze się zmieści między naszym budynkiem a blokiem, który obecnie stoi na Bajońskiej... Dla nas to dobrze, bo będzie ciszej (no może na początku trochę hałasu z placu budowy). Natomiast totalnie zdębiałem, gdy zobaczyłem ogrodzenie tuż przy trasie Ł.W Warszawie zabudowuje się dosłownie każdy centymetr. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 02.08.06, 17:41 W najbliższym tygodniu mieszkańcy inwestycji przy ulicy bajońskiej 9a otrzymają listy ze spółdzielni z informacją o aktualnych planach mieszkań (z tego co wiem u niektórych niewielkie zmiany nastąpią) do aranżacji i planach dot elektyrki, więc można umaiać się z architektem. miłego planowania, pozdrawiam, vedziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.06, 15:11 Właśnie wczoraj dostałem list z planami. Na szczęście nic nie zostało zmienione w moim mieszkaniu, o czym bym już nie wiedział (metraż nieznacznie się zwiększył). Spółdzielnia dała termin 15.09. na wprowadzanie zmian oraz opcję zainstalowania dodatkowego wyjścia na internet, doprowadzenia trójfazy do kuchenki elektrycznej itp. Wszystko to oczywiście za dodatkową opłatą. Zastanawiam się też, jakie czekają nas dopłaty w finalnym rozliczeniu. Cena metra kwadratowego w naszym budynku choć nominalnie wysoka, to w porównaniu z okolicznymi inwestycjami była bardzo atrakcyjna. Nie chciałbym żeby spółdzielnia teraz próbowała "równać w górę"... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.205.147.* 03.08.06, 15:35 a czemu nie. Woda i piana to zarobek barmana. Przykładowo przy Kobielskiej cena była 3600zł/m2. Przy Kickiego walneli już 4600zł/m2. No to tak rozliczą Kobielską żeby było 4250zł, i powiedzą że to i tak najtaniej w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 12.09.06, 15:13 Witam, Mam pytanie czy oddałeś już do spółdzielni plany swojego mieszkania po tzw. zmianach aranżacyjnych. Ja właśnie próbowałam negocjować obsunięcie w przekazaniu zmian i niestety nie udało mi się. Pani w spółdzielni była stanowcza i powiedziała, że nie mogą czekać, bo już weszli na budowę murarze i trwają prace!! Jeśli mogę spytać dużo zmieniałeś w swoim mieszkaniu? Ja na peweno decyduję się na zmianę okna nieotwieralnego - które Pani architekt uwzględniła w moim mieszaniu na okno otwieralne, bo to paranoja żeby robić okno, które się nie otwiera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 18.09.06, 22:43 Hej, Swoje zmiany przesłałem już do spółdzielni (do terminowości zmobilizował mnie wyczekany urlop, z którego właśnie wróciłem) a było ich trochę (w sensie ilościowym) - głównie drobne przesunięcia ścian i zmiany miejsca gniazdek elektrycznych oraz kaloryferów. Mam jednak poważne obawy, czy spółdzielnia dokładnie zrozumie o co mi chodzi. Starałem się bardzo precyzyjnie opisać moje zmiany i nanieść je na plany, ale przecież nie powstały z tego profesjonalne rysunki. A jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach.Ciekaw też jestem na jaką kwotę zostaną wycenione moje fanaberie? Nawiasem mówiąc, czy na Twoich planach ogólnych i elektrycznych wymiary różniły się? U mnie była wolna amerykanka, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 30.09.06, 19:48 niestety ..... u mnie też ale ja się tym nie przejmuję, bo przecież obliguje nas główny projekt, a nie ten elektryczny!!! Jeśli chodzi o kwestie rozliczeniowe to też jestem pełna obaw z tego względu, że jak poprosiłam Pana Prezsa o wstępny kosztorys do zmian jakie naniosłam w projekcie to odpowiedź brzmiała, że nie ma takiej możliwości i że go nie zrobi, bo to jest problem ze względu na kilku wykonawców, którzy robią tzw wykończeniówkę!!! Więc kupujemy tzw. kota w worku... A co do wyposażenia naszych mieszkań w instalcję elektryczną tzn. ganizda to jest to wersja bardzo uboga (w sumie kaloryferów też nam pożałowali) jak na apartament!! Nie wiem jaki masz metraż ale przy moich prawie 60 m dali około 10 gniazdek, a jak dla mnie to trochę mało. Wiesz chciałabym wiedzieć ile kosztuje takie gniazdko, żeby przy rozliczeniu mieszkania nie okazało się, że zapłacę fortunę! Ale jak to stwierdził Pan Prezes udzielenie takich informacji na tym etapie jest nie możliwe!!! W sumie ciekawa jestem kiedy będzie można wejść do środka, ale to chyba jak będą te nasze ścianki działowe bo teraz nawet bym nie wiedziała gdzie jest moje mieszkanie!! pozdro vedziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 11.02.07, 17:02 Z tego co ostatnio widzialem na budowie wynika, ze chyba zblizamy sie do finalu. Miejmy nadzieje, ze szczesliwego:) Czy wiesz cos na temat planowanego terminu odbioru i koncowego rozliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 05.03.07, 11:03 Witajcie mieszkańcy APARTAMENTOWCA Bajońska! Brzmi to dość górnolotnie, bo przy tylu problemach jakie mieliśmy nie wiem czy można tą inwestycję nazwac w ogóle apartamentowcem.. Przejrzalam szybko Waszą wczesniejszą korespondecnję na forum i żałuję, zę tak późno ją znalazłam... Byłam własnie w ten weekend na budowie i zauwazyłam ze zrobili już elewacje jednej ściany, także zakłądam że tynki w środku już są. chyba że macie śieższe informacje? Co do terminu zakończenia inwestycji, to ma to byc czerwiec, czy tak? Mieszańcy przy ul. bajońskiej budźcie się, bo lato tuż tuż! Pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 06.03.07, 16:07 Czesc Agniecha, Milo, ze pojawil sie nowy sasiad :) w grupie razniej, szczegolnie, ze zbliza sie temat doplat i zobaczymy czym sie SBM wykaze. Jak kupowalem mieszkanie byla mowa o blisko zerowych doplatach - zobaczymy. Rozmawialem w zeszlym tygodniu z Prezesem, nie chcial okreslic sie co do terminu oddawania naszych apartamentow, planowo ma byc to II kwartał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 06.03.07, 16:58 Witaj, i tak wciąż jet nas tutaj mało :) Zgadza sie, też tak zostałam poinformowana co do terminu oddania - podobno czerwiec, zobaczymy. Na zerowe dopłaty to raczej nie mamy co liczyć, bo jak w grudniu oddawali klucze na Kobielskiej, to chyba wyliczyli na 150 zl dopłaty za m kw. A biorąc pod uwagę obecną sytuację w branży budowlanej i wzrost płac (najszybszy w tej branży!), to należy chyba się liczyć z dość wysokimi dopłatami...Oby jednak nie, czego sobie i Tobie zyczę :) Nie wiesz przypadkiem czy została wyjasniona sprawa monitoringu? Czy będzie to instalacja kamer czy też ochrona na miejscu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 07.03.07, 17:34 Witam, Zerowych doplat tez sie nie spodziewam ale z drugiej strony jakis istotnych tez nie. Rozumiem, ze wzrost plac w budownictwie byl ale w naszym przypadku powinno byc rozliczenie o faktyczne koszty a nie statystyke. No ale zobaczymy jak to bedzie, przylaczam sie do zyczen :) Co do monitoringu to wydaje mi sie ze beda kamery (ja taka opcje wybralem), pozostale opcje wychodzily dosc drogo - maly budynek, ale tez twardych faktow nie znam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 08.03.07, 11:34 Witaj, fajnie by było.... Ja też optowałam za kamerami, zobaczymy co z tego wyjdzie :) W kazdym razie dzieki za info. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 194.73.103.* 14.03.07, 14:27 A propos wzrsotu ceny mieszkan w ciagu roku: Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych w lutym tego roku był o 1,9 proc. wyższy niż w lutym 2006 r. i o 0,3 proc. wyższy niż w styczniu - poinfomował Główny Urząd Statystyczny w komunikacie. Najwięcej w stosunku do ubiegłego roku - o 3,4 proc. - wzrosły ceny mieszkań. I takie podwyzki wydaja mi sie racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.net-serwis.pl 19.03.07, 18:25 hej, tak, tak...raczej powinnismy liczyc z dopłatą do m kw. mam jedno inne pytanie, a propos bycia cżłonkiem spółdzielni i uiszczenia składki członkowskiej. ja taką składkę zapłaciłam już w listopadzie 2005 i teraz pajace przysyłają mi jakieś bardzo enigmatyczne pismenko, w której po raz drugi proszą o wypełnienie deklaracji członkowskiej i uiszczenia jakichś udziałów w kwocie 800 zl. czy możesz mi proszę powiedzieć, czy też miałeś z czymś takim do czynienia (2 razy składka/udziały członk.), czy to tylko kolejny przejaw niekompetnecji i jednego wielkiego burdelu w tej pseudo spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 20.03.07, 21:28 Pisma jeszcze nie dostalem ale wiem, ze cos takiego Beta wysyla. Jedna skladke tez juz placilem w tym samym czasie co Ty tj. 11.2005. Co do tych 800 zl to tez sie tym zbulwersowalem ale jak spojrzalem do "skrócony opis przedsięwzięcia inwestycyjego..." pkt 6, który pewnie tez dostalas wraz z umowa to zauwazylem, ze te 800 zl jest tam ujete wiec nie jest to nic extra choc wg mnie tez placimy 2 razy za to samo. No coz chyba nie ma co kruszyc o to kopii ale czujnosc nalezy zachowac :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 21.03.07, 14:10 Hej, juz sie dowiedzialam, ze te 800 zl to są udziały w spółdzielni (wcześniejsza opłata to była składka czlonkowska), które podobno podlegają zwrotowi....Ale kto ich tam wiem. I tak zawsze wyjdą "na swoje". No cóż, pozostaje nam płacić..... termin oddania: czerwiec (ale Pani I. jak zwykle niewiele więcej wiedziała....) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 02.04.07, 10:24 Hej, czy juz moze cos wiadomo, kiedy szanowna Beta planuje oddanie M na Bajońskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 194.73.103.* 03.04.07, 14:03 Ciao, Wczoraj rozmawialem z Prezesem, nic nie chce jeszcze zdradzac ale na moje pytanie czy w zwiazku z tym beda jakies opoznienia odpowiedzial, ze nie. Bardziej mnei interesuja kwestie doplat - jak beda za duze to maja przechlapane bo nikt nie bedzie chcial u nich kupic mieszkania. Ale Prezes w tej kwestii tez nie chcial jeszcze sie deklarowac. Pozyjemy, zobaczymy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:26 Pozdrawiam sąsiadów Dopłaty muszą być w spółdzielni rozliczone według przedstawionych nam kosztów i mogą być jakiekolwiek jednak zgodne z fakturami. W czasie spotkania w spółdzielni dowiedziałem się że" wykonawca podwyższył koszty. Większość zagłosowała za monitoringiem, jednak gotowa jest stróżówka i w każdej chwili możemy, jeśli chcemy zmienić zdanie. Mi się wydaje że monitoring jest o.k. Ktoś stara się o pozwolenie na budowę pomiedzy naszym a starym blokiem Oddanie powinno być w czerwcu ale sam wykonawca nie jest w stanie określić. Na miesiąc przed oddaniem odbedzie się spotkanie i dowiemy się pewno tam o kosztach - liczę na to że spółdzielnia negocjowała koszty racjonalnie. Dlaczego - bo zakładali w kalkulacjah przerwę na zimę, której nie było, pracuje mniej ludzi ale dłuzej. Materiały mogli zakupić wcześniej bo wszyscy bardzo szybko wszystkie raty uregulowali. A jak jest naprawdę to się okaże Do zobaczenia na bajońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy213 Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 12.05.07, 21:11 witam, koszty musza byc udokumenowane. Duze doplaty nie sa w interesie naszym i spoldzielni - w sumie to to samo. Materialy jak slusznie zauwazyles zakupili wczesniej wiec ewentualne doplaty nie moga byc duze. Nie wiesz kiedy mam byc to spotkanie ? Z tego co wiem firma, ktora wykancza nasz blok ma umowe do 30.06 ale slyszalem, ze sie maja wyrobic wczesniej - tak tez to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 13.05.07, 22:32 Witam, Ja natomiast słyszałam, że ostateczny termin ukończenia robót to 28.06 (w sumie to żadna różnica)!!! Ale chyba problem pojawia się w postaci osoby malarza, kóry dopiero obmalował 5 i 4 piętor (przenosi się teraz na 3p.), więc szczęśliwcy co mają na tych piętrach mieszkania. Nie wiem jaki będzie rezultat całej sprawy, ale jeśli tak dalej pójdzie to przez "pana malarza" oddanie mieszkań sporo się opóźni!!! Pytanie jaka będzie rekcja spółdzielni i czy wogóle będę chcieli na to pójść (oby zmienili wykonawcę, bo marnie to widzę)?? Cała reszta prac wykończeniowych wygląda, że jest na dobrej drodze, dlatego chyba nie ma co się martwić:))) Mam tylko pytanie czy wy też mieliście problemy z oficilanym wejściem do swoich mieszkań (mam tu na myśli problemy robione przez Pana prezesa). pozdrawiam, vedziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 195.94.216.* 16.05.07, 12:58 Witaj, problemy z P. Prezesem to juz chyba chleb powszedni....a owszem, z wejsciem na mieszkanie tez mielismy problemy, ale podobno po wczesniej umowionej wizycie w wyznacoznych godzinach (smieszne!!!) mozna wejsc na mieszkanie. Mam zamiar wlasnie sprobowac wejsc tam ponownie. Dzwonilam dzisiaj do spoldzielni i zgadza sie, firma wykonawcza do konca czerwca ma czs na oddanie inwestycji, takze pozostaje nam czekac....Pewnie szybciej jak 30.06 nie ma co liczyc, ze bedzie gotowe. To tyle, czekam na kazde nowe wiesci! Pozdr. agniecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:39 Dzisiaj zaglądałem do środka po uprzednim umówieniu się ( tylko w środy i w godzinach pracy). Poza mną były podobno jeszcze 4 rodziny. Wygląda ładnie obejrzałem miejsce garażowe i lokal. Niestety wpuścili nam do środka rurę wentylacji mechanicznej, której nie było na planach. Informowali że skończą w czerwcu. Niestety za żadne skarby nie chcą wpuścić ekip prywatnych na wykończenia przed tym terminem. No i dowiedziałem się że brama garażowa ma 2 m 40 cm więc się zmieszczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 194.73.103.* 21.05.07, 09:49 Witam, Tak jak pewnie wszyscy ja rowniez nie moge sie doczekac oddania lokali. Ekipa wykonczeniowa jest ok, przynajmniej jak patrze na efekty i nie ma co zmieniac a na pewno nie teraz. Widze, ze negatywne emocje w stosunku do Prezesa narastaja. Mam nadzieje, ze Prezes spelni jednak nasze oczekiwania i doprowadzi do szybkiego i bez bolesnego oddania lokali Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 194.73.103.* 24.05.07, 13:34 Co do wykonczenia mieszkan mam jedno zasadnicze zastrzezenie. Nie wiem czy zwrociliscie uwage ale barierka bakonu a podloga balkonu jest bardzo duza szpara - ponad 10 cm. Mysle ze jak ktos ma male dzici to bedzie musial czesto chodzic po rozne rzeczy na dol lub co gorsza dzieci beda wkladaly tam nogi itd. Chyba trzeba cos z tym zrobic bo dotyczy wszystkich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.eranet.pl 25.05.07, 16:42 Humor mi się popsuł W połowie czerwca spotkanie lokatorów i wszystkie szczegóły. Zakończenie i wpuszczenie ekip wykańczających prywatnych 1 SIERPIEŃ. Dopłaty będą bo spółdzielnia nie będzie do nas dokładać. Jakie to się dopiero dowiemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 28.05.07, 23:33 Mi również, a to z tego powodu, że maiłam okazję odwiedzić swoje mieszkanie a tu niespodzianka!!!! Na suficie, na zewnętrznych ścianach niezlicozna ilość purchli, wygląda to jak by coś się wytrąciło z tynku(wiem, że podczas ujemnych temperatur nie było jeszcze ocieplenia styropianem). Czy wy też mieliście w swoich mieszkniach te purchle??? Słyszałam, że na 4-ym pięterze w jednym z lokali odpadł tynk czy to ma jakiś związek??? A i jeszcze jeden hit z budowy - na klatce schodowej zamontowano barierki w kolrze fiolet!!!!!! Co za idiota z tego architekta nie mam słów...to jest naprawdę przesada z tym kolorem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 22.06.07, 09:25 Witam sąsiadów, Jak wrażenia po zebraniu w spółdzielni??? pozdrawiam i życzę miłego piątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tie Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: 193.24.24.* 22.06.07, 16:38 nie wiem ja w waszym budynku ale u mnie również wybudowany przez betę to było jedno słowo: Żenada. Lub łagodniej: Ciężki niesmak. BTW: u nas kilka lat po oddaniu budynku nadal nie ma wspólnoty mieszkaniowej (i jest to standard w budynkach bety nigdzie nie ma o ile wiem wspólnoty) więc proponuje od początku lobbować za szybkim podpisywaniem aktów i zmiany własności na hipoteczną (teraz łatwiej bo założenie KW już nie kosztuje tak zaporowo). Liczenie że jakoś będzie może spowodować, że Beta będzie administratorem budynku baaaardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.aster.pl 24.06.07, 08:24 Co do spotkanie to jak dla mnie troche bicie piany. Bo informacje na co mam uwazac przywykanczaniu mieszkania nie powinna byc glownym tematem. Uciekli oczywiscie od tematu doplat bo by ich ludzie rozniesli. Wiadomo, ze wiedza jakie sa doplaty skoro mamy te info dostac w przyszlym tygodniu. Wydaje mi sie ze warto sprawdzic indywidualnie rozliczenie - faktury do czego daje nam prawo - ustawa a jak doplaty beda za duze to audyt. Troche kicha, ze nie bedzie dostepu do garazu do czsu odbioru technicznego. To ze za to nie placimy jest farsa bo my placimy za wszystko. Co do przewlaszczenia to wiadomo ze chca zeby bylo jak najwiecej mieszkan spoldzielczych bo wtedy im placimy kase a przy wlasnosci to jak juz sie nam spodoba. Nie jest na szczescie nas duzo wiec jak beda trudnosci to latwo (mam nadzieje) bedzie sie nam skrzyknac o zadzialac. Mam nadzieje, ze nie przezyje niemilych rozczarowan co do jakosci wykonczenia mieszkania czego pozostalym sasiadom rowniez zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 02.07.07, 09:18 Witam wszystkich sąsiadów, Czy dostaliście już listy z Bety ws. wstępnego rozliczenia lokali oraz wszystkich innych magicznych kwot do rozliczenia??? Czekam na wasze opinie na ten temat!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remun Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.net-serwis.pl 02.07.07, 19:21 Dzwoniłem do spółdzielni w czwartek tj. 28 czerwca. Dostałem info że "trwają analizy" ;))) i informacja zostanie wysłana w piątek a najpóźniej w pierwszych dniach tego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: SBM Beta - ul. bajonska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:41 Dopłatę dostałem. I powiem ze spółdzielnia zachowała się fair. Dobrze że profesjonalnie większość rzeczy płacili z naszych zaliczek i koszty im nie podskoczyły. Przy tym co dzieje się dziś na rynku należy im pogratulować. Kamień spadł mi z serca i ulżyło trochę. Przy takiej kwocie nie warto chyba nawet sprawdzać kosztów budowy. Jako że płatność jest do 31.07 wiem już czemu można wchodzić do pomieszczeń z wykończeniem dopiero 1.08. Odpowiedz Link Zgłoś
liwar Re: SBM Beta - ul. bajonska 25.07.07, 14:20 Witam, czy ktos moze powiedziec ile ta doplata wyniosla ? Zastanawiamy sie ile my bedziemy musieli doplacic za m2 . Nowa inwestycja Bety Kickiego 4a . z gory dziekuje i pozdrawiam , Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: SBM Beta - ul. bajonska 01.08.07, 16:51 Witam sąsiada z Kickiego, Dopła wyniosła 210 zł za m2. pozdrawiam, sąsiadka z Bajońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon wczoraj odbior techniczny 02.08.07, 11:16 witam sasiadow (dosc dalekich) ja z poprzednije inwestycji z Kobielskiej. Wczoraj wydzwaniajac do aministracji z reklamacja sie dowiedzialem"Panie nikogo nie ma dzis odbiore techniczny bajonskiej" wiec pewnie niedlugo dostaniecie klucze pozdrawiam i milego mieszkania PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: wczoraj odbior techniczny IP: 195.94.216.* 02.08.07, 14:13 Witam Sąsiadow z Bajońskiej! I jak wczorajszy odbiór techniczny? Czy wszyscy są zadowoleni ze stanu końcowego? U mnie znalazło sie parę rys na szybie, ale poza tym to w zasadzie ok. Przynajmniej na pierwszy rzut oka. Jeszcze tylko fachowiec musi na to oko:) Może ktoś ma ochotę się podzielić swoimi spostrzeżeniami/uwagami? Pozdrawiam i życzę szybkich prac wykończeniowych. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: wczoraj odbior techniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:13 Stan mieszkania naprawdę w porządku. Byłem z architektem i aż się zdziwił. Jedyne niemiła jest kwota czynszu. Za porównywalne mieszkanie w ścisłym centrum opłata jest o 40 % mniejsza a zawiera fundusz remontowy, którego u nas nie ma. Proponuję poprosić spółdzielnie o podanie kosztów składowych. A propos wspólnoty mieszkaniowej zgodnie z prawem spółdzielczym nie liczyłbym na jej założenie. należy więc kontrolować spółdzielnie w sprawie kosztów. Też życzę miłych wykończeń i zobaczymy kto pierwszy się wprowadzi. Widziałem jedno z mieszkań w naszym budynku w ofercie na sprzedaż za jedyne 13500 PLN za metr Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
girasole7 Re: wczoraj odbior techniczny 16.08.07, 15:08 Witam proszę o podanie jaka jest wysokość tego czynszu? Pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: wczoraj odbior techniczny 06.12.07, 10:07 Witam sąsiadów, Czy ktomuś z Was udało się już wyremontować mieszkanie i zamieszkać?? pozdrawiam vedziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: wczoraj odbior techniczny IP: *.ahk.pl 21.12.07, 13:37 Tak, my juz mieszkamy od ponad tygodnia.Mieszka sie calkiem fajnie, ale sporo ludzi jeszcze wykancza... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: wczoraj odbior techniczny IP: *.acn.waw.pl 26.12.07, 21:13 Ja już mieszkam 3 miesiąc. Najpierw zamieszkane były dwa mieszkania ale powoli powoli sąsiedzi się wprowadzają. Tylko garażu i schowka brak Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: wczoraj odbior techniczny 02.01.08, 13:06 Witam sąsiadów w nowym roku, Ja jeszcze się nie wprowadziłam i dlatego trochę zazdroszczę mieszkanjącym sąsiadom, ale już niedługo:) Sprawa garaży to rzeczywiście nie mały problem przede wszystkim ala tych co już mieszkają, bo znależć miejsce na bajońskiej to nielada wyzwanie. Prezes JK zwodzi nas już w tej sprawie ładne parę miesięcy! Ostatnio twierdził, że do 15 grudnia 2007 na 100% wyborbią się z oddaniem garaży. A tu nowy rok nas zastał..i nic!! Lecz problem garażu nie jest jednynym, bo również nikt z nas nie może się zameldować w budynku, ze względu na to, że nie został on jeszcze oddany do użytku. Nie wiem czy wszyscy dokładnie obejrzeli swoje rachunki ze STOENU ale one też są wyższe ze względu włśnie na ten fakt. Pozdrawiam, vedziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: wczoraj odbior techniczny IP: *.ahk.pl 09.01.08, 09:31 ja rowniez witam sasiadow w nowym roku! no wlasnie, za pasem mamy polowe stycznia, a tu nic nie slychac na temat oddania garazy- chyba ze ktos ma swiezsze wiesci? mieszka sie sympatycznie, tylko od czasu do czasu piec w kotlowni nawala i jest zimmno w calym mieszkaniu. ale musze przyznac ze ekipa sprawnie zadzialala i szybko usterke usunela :) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
andy213 Re: wczoraj odbior techniczny 09.01.08, 13:14 i ja rowniez witam sasiadow w Nowym Roku! wedlug informacji od prezesa JK garaze maja byc oddawane w polowie stycznia (podobno spoldzielnia czeka tylko na jakies ostateczne pismo i zaraz potem mamy podpisywac protokoly odbioru). w dalszej kolejnosci ma nastapic formalne oddanie budynku, o czym zostanie poinformowany stoen, co z kolei ma sprawic, ze bedziemy miec normalna taryfe na energie zamiast obecnej budowlanej. mam nadzieje, ze faktycznie bedziemy mogli parkowac w budynku juz za kilka dni:) mam tez pytanie do osob, ktore juz mieszkaja - czy prace wykonczeniowe w innych lokalach sa bardzo uciazliwe? chodzi mi glownie o halas i zapachy lakierow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohun zakup mieszkania IP: *.chello.pl 13.01.08, 14:11 szukam mieszkania w tej okolicy znalazłem ofertę za 11000zl/m2 w Waszym bloku, ale dla mnie troche za duzo... Moze ktos z was chce sprzedac mieszkanie? I tak z ciekawosci ile placiliscie developerowi za metr?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: wczoraj odbior techniczny IP: *.ahk.pl 14.01.08, 09:01 witaj, ja juz mieszkam od polowy grudnia i w zasadzie nie narzekam na prace wykonczeniowe sasiadow. od czasu do czasu ktos postuka mlotkiem za sciana,ale w zasadzie sa sie wytrzymac i wszystko w miare sprawnie przebiega.mam nadzieje, ze Twoje prognozy sie sprawdza i ze rzeczywiscie wkrotce bedziemy mogli parkowac w garazu a nie na ulicy, gdzie raz przesuneli nam auto, bo betoniorka chciala wjechac na budowe obok... Pozdrawiam i zycze milego tygodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
andy213 Re: wczoraj odbior techniczny 25.01.08, 20:04 No i sie wreszcie doczekalismy!!! Garaze i komorki oddane - teraz to juz tylko mieszkac spokojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś