Dodaj do ulubionych

JWC-FORT BEMA

07.01.03, 13:06
Czekam na wszelkie informację o tej inwestycji. Zamierzam kupić tam
mieszkanie mimo wszystkich zarzutów stawianych JWC. Biorąc pod uwagę ceny
mieszkań na tym osiedlu oraz lokalizację wydaje mi się, że to ciekawa
propozycja. Co Wy na to?
Interesują mnie rónież informacje nt. nowej "ulgi budowlanej" tzn. odpisów
odsetek od kredytów (przez ile lat można odpisywać odsetki, czy kredyt może
być spłacany w systemie rat malejących, czy może być zaciągany w tylko w PLN,
itd.)
Obserwuj wątek
    • Gość: czwartkowa Re: JWC-FORT BEMA IP: 212.244.157.* 08.01.03, 11:59
      cześć
      Nie chcę cię namawiać do zmiany twojego postanowienia, ale wydaje mi się że JWC
      narazie tylko zbiera klientów (tzn kaskę od przyszłych lokatorów) na tą
      inwestycję. Przejeżdżam tamtędy dosyć często i tak naprawdę to za dużo na tej
      budowie się nie dzieje, a chciałabym zauważyć, że tak na dobrą sprawę to
      ogłoszenia w gazetach o tej budowie JWC umieszczała już dużo wcześniej a niżeli
      developerzy którzy budują się obok.
      POZDRAWIAM
      czwartkowa

• Gość: koko Re: JWC-FORT BEMA IP: *.gallery.devs.futuro.pl 08.01.03, 14:41
        Czy Fort Bema to to samo co Ogrody Bema ???
        • Gość: Kerrick Re: JWC-FORT BEMA IP: *.edipresse.pl 10.01.03, 00:16
          Bardzo dlugo wybieralem developera, ktory by wybudowal mi mieszkanie i
          sprawdzilem dosyc dobrze JW. Mam znajoma ktora tam pracowala i zrezygnowala
          poniewaz nie mogla dluzej oszukiwac ludzi. Napisze to tylko raz... Nie kupuj u
          JW!!! 80% skarg i narzekan adresowanych do JW na forum gazety (nie tylko) jest
          prawda!! Wiem ze maja niskie ceny ale w zadnym wypadku nie oplaca sie u nich
          kupowac mieszkania. Sa tacy ktorzy mowia ze JW sie poprawilo... Jest to
          bzdura!!! Kupilem mieszkanie u innego developera o 400 zl drozej na metrze ale
          wiem ze zrobilem bardzo dobra inwestycje. Pamietaj: BIEDNI KUPUJA DROZEJ. I
          lepiej na tym wychodza. Oczywiscie slowo biedni jest moze troche nie na miejscu
          ale chodzi o to by zaplacic troche wiecej za cos z czego bedziesz naprawde
          zadowolony przez dluuuuuuuuuuugie lata.

Zycze powodzenia i pozdrawiam.
          • Gość: Nisia Re: Nie bójcie się JWC IP: *.se.com.pl / 10.0.122.* 10.01.03, 13:41
            Mój drogi, biedni nie budują bo ich po prostu na to nie stać :-(
            Budują osoby zamożne lub osoby pewne swojej pracy gdy w grę wchodzi kredyt
            bankowy. Mnie nie stać by było kupić mieszkanie o 400 zł drożej na metrze
            dlatego wybrałam JWC. Mam już dosyć czytania na forum jacy to oni są okropni.
            Osobiście znam firmy i osoby które mają gorsze mieszkania i mogą narzekać na
            innych developerów czy też na Spółdzielnie Mieszkaniowe. Czy widziałeś kiedyś
            jak elewacja wystaje poza dach ..... i nie jest to budynek budownay przez JWC.
            Znajomemu w Piasecznie przewróciła się ściana............ i tego domu też nie
            budowało JWC.
            JWC ma tanie materiały i tanich wykonawców co nie oznacza, że wszystkie ich
            inwestycje są aż tak kiepskie, że za chwile się rozlecą. Kupiłam mieszkanie na
            DP i zamierzam czuć się tam dobrze i umieć się cieszyć z mojego mieszkania,
            czego i Wam wszystkim życzę.
            Pozdrawiam
            Ania B.
          • Gość: Zenek Re: JWC-FORT BEMA IP: *.crowley.pl 10.01.03, 14:34
            Kerrick gnido -martw się lepiej o swoje osiedle na Brzezinach -słyszałem, że
            mają duże problemy finansowe.
            Mieszkam na osiedlu JWC w DW i jest ok. -ściany mam proste, okna szczelne,
            wentylacja działa poprawnie.
            • Gość: czwartkowa Re: JWC-FORT BEMA IP: 212.244.157.* 10.01.03, 14:49
              Jestem pod wrażeniem "wysokiej" kultury Zenka. Wydaje mi się że każdy ma prawo
              na forum wyrazić swoje zdanie i opinie i nawet jeżeli są one zupełnie inne od
              prezentowanych przez ciebie to nie upoważnia to nikogo do wyzywanie kogoś od
              gnid. Świadczy to o twoim niskim poziomie. Oby jak najmniej takich osób
              odwiedzało strony GW.
              • Gość: Kerrick Re: JWC-FORT BEMA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 17:43
                Dzieki za pomoc.
                Uwazam tak samo.
                Nie bede tlumaczyl Agromana bo nie ma z czego, sa w porzadku. To ze raz
                znalazlo sie paru krzykaczy na forum gazety, ktorzy nie przeczytali dobrze
                swoich umow to tylko swiadczy zle o nich.
                Wracajac do gnid to niestety twoi sasiedzi beda mieli z taka do czynienia.
                Jesli chodzi o moje uwagi odnosnie JW to niestety sa one poparte wieloma
                konkretami, ktore znam z zycia swoich znajomych jak tez i na forum gazety ich
                nie brakuje. Staram sie tylko doradzic tym ktorzy jeszcze tego bledu nie
                popelnili. Oczywiscie nie wszyscy z tego musza korzystac. W tym jednak wypadku
                trudno bedzie uczyc sie na wlasnych bledach po fakcie zakupu.

Pozdrawiam wszystkich madrych Polakow przed szkoda.
                • Gość: Kerrick Re: JWC-FORT BEMA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 18:00
                  Do Nisi.

Biedni oczywiscie nie kupuja mieszkan bo nie stac ich na to, ale nie o to mi
                  chodzilo. Jesli juz ktos decyduje sie na wydanie ciezko zarobionych pieniedzy
                  na mieszkanie lub na wziecie kredytu na 25 albo 30 lat to powinien dobrze
                  sprawdzic w co inwestuje. Ja musialem wziac kredyt, mimo ze nie narzekam na
                  zarobki; coz taka jest sytuacja w naszym kraju ze daleko nam do standardow
                  zarobkowych zachodniej Europy, a ceny mamy Europejskie. Ale wolalem wziac
                  wiekszy kredyt by kupic lepiej (jednak w rozsadnej cenie), niz lapac sie na
                  lep bardzo niskich cen. Sporo myslalem o JW jednak jak juz pisalem
                  skorzystalem z doswiadczen innych i nie kupilem tam. Teraz jestem zadowolony z
                  tej decyzji bo nie bede placil 25 lat kredytu za cos z czego nie bylbym
                  zadowolony, a moze nawet przeklinalbym siebie za tak glupia decyzje.
                  Wiadomo, ze nie ma doskonalych spoldzielni mieszkaniowych ani developerow na
                  polskim rynku mieszkaniowym. Trzeba zatem poszukac takiego ktory spelnia
                  wiekszosc naszych oczekiwan a reszte jestesmy w stanie zaakceptowac. Jesli
                  chodzi o JW to stosunek niezadowolonych do zadowolonych jest zbyt duzy i
                  stanowczo odradzam kupowanie tam swojego M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka