Dodaj do ulubionych

MSM NOWY DOM 82

IP: *.ipartners.pl 22.01.03, 10:16
Witam ponownie na forum.Moje wizyty są teraz rzadsze,bo mniej pytań
kierowanych jest bepośrednio do mnie.Odpowiadam na pytania zadania w ostatnim
okresie:
1.Nie zaniemówiłem.
2.Na budowie ostatni raz byłem w poniedziałek dnia 20.01.2003.
3.W budynku Nr 2 w osiedlu Milenium,lokale są przekazywane do prowadzenia
prac adaptacyjnych począwszy od dnia 23.01.2003.
4.Do chwili obecnej kredyt na realizację osiedla Słoneczny Stok nie został
udzielony.Trwają rozmowy z bankami.
Pozdrawiam - Jacek Frydryszak.
Obserwuj wątek
    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 22.01.03, 10:55
      Panie Jacku,
      Chciałabym zapytać, bo otrzymuję sprzeczne informacje od różnych osób, czy
      jest już wykonawca robót konstrukcyjnych kl. E i F na Słonecznym Stoku i kiedy
      nastąpi wznowienie tych robót.
      Pozdrawiam.
      • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl 30.01.03, 11:10
        Umowa z wykonawcą jest podpisana.W dniu 29.01.2003.przekazano formalnie plac
        budowy.Rozpoczęcie robót nastąpi w dniu 03.02.2003.
        Zapewniam wszystkich Państwa ,że Zarządowi Spółdzielni również bardzo zależ na
        pomyślnym zakończeniu realizacji.W sprawach pozostałych , poruszonych w piśmie
        z dnia 23,01,03 godz.8:45 proszę o kontakt osobisty.
        Pozdrawiam - Jacek Frydryszak.
    • Gość: mieszkanka Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 22.01.03, 13:44
      Panie Jacku

pragnę zwócić uwagę na zbyt lekceważące zachowanie Panów pracujacych na budowie
      osiedla Millenium.
      Chodzi mi o zajmujących się obsługa zainteresowanych kupnem mieszkań jak i
      przyszłych mieszkańców osiedla Millenium.
      • Gość: zainteresowany Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.woi.waw.pl 22.01.03, 15:33
        Nie mam zastrzeżeń co do osób pracujących na budowie osiedla Milenium -
        bardziej szokują mnie niektóre teksty pań pracujących w dziale sprzedaży - a w
        szczególności ich brak kompetencji i nieuprzejmość. O ile panów na budowie
        jestem w stanie zrozumieć - o tyle niekompetencji i braku dobrej woli oraz
        ogólnego bałaganu w dziale sprzedaży raczej nie. Sprzedajecie państwo towar
        luksusowy, a podejście jak przy sprzedawaniu marchewki. Przykre.
      • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl 30.01.03, 11:18
        Bardzo dziękuję za krytyczne uwagi dotyczące pracy działu sprzedaży.Dołożymy
        wszelkich starań aby poprawić jakość obsługi.Jednocześnie chciałbym
        powiedzieć,że spotykałem się wielokrotnie z przejawami uznania dla pracy osób w
        tym dziale zatrudnionych.
        Ze spółdzielczym pozdrowieniem - Jacek Frydryszak.
    • Gość: kinga Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 16:25
      witam

ja osobiscie nie mam zastrzeżeń co do pracy pań z działu handlowego, ale
      kontaktuję się tylko z działem z ul. Targowej, szczegolnie mila i pomocna jest
      Pani Ewa W. takze moze warto do niej sie wybrac:)

pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców
      osiedla Słoneczny stok
      ja osobiscie kupilam mieszkanko w klatce I
      i mam nadzieje ze niedlugo je dostane.
      kinga

• Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 23.01.03, 08:45
        1/ Klatka I idzie całkiem nieźle. Ja w dalszym ciągu czekam jednak (wybaczcie,
        moi drodzy, ten chwilowy egoizm) na budowę konstrukcji klatek E i F. Dostaję
        sprzeczne informacje z działu sprzedaży. Nie wiem już w końcu, czy umowa z
        nowym wykonawcą jest podpisana czy nie i kiedy wreszcie zacznie się tam coś
        dziać.
        2/ Poza tym, płacę kasę wg umowy, kosztuje mnie to odsetki od kredytu, jeśli
        przekroczymy nowy termin, zapłacę następną ratę ubezpieczenia kredytu, no i
        wejdziemy wszyscy z kosztami w 2004 rok - jak będzie z podatkami od budów i
        materiałów? A jeśli zmienią się też inne regulacje prawne na naszą niekorzyść
        np. cena założenia KW i ustanowienia hipoteki?
        Mam czasami wrażenie, że tylko nam, przyszłym mieszkańcom, zależy na tym, żeby
        jak najszybciej i możliwie jak najlepiej skończyć inwestycję. Jeśli się mylę,
        proszę Zarząd o wybaczenie, po prostu niecierpliwie czekam, tak jak inni, na
        lepsze wieści i na efekty Waszych prac.
        3/ Chciałabym wiedzieć, dlaczego nie mamy kredytu bankowego - wiem, że banki
        niechętnie w tej chwili wchodzą w kredytowanie inwestycji budowlanych, ale
        może szukajmy równocześnie innej drogi. Na przykład spółdzielnie mogą się
        starać o środki z Krajowego Funduszu Mieszkaniowego na budowę mieszkań
        lokatorskich - jest więc jakaś opcja, która chociaż częściowo zaspokoiłaby
        potrzeby finansowe. Jednocześnie wzrosłaby liczba przyszłych mieszkańców,
        chętnych na ww. mieszkania lokatorskie, nie wszystkich bowiem stać na kupno
        własnego M.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się na
        Słonecznym Stoku (swoją drogą, jestem bardzo ciekawa, jak nazywać się będzie
        ulica, przy której zamieszkam - czyżby Al.Stanów Zjednoczonych).
        • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 28.01.03, 12:30
          Już wreszcie wiem!
          Informuję zainteresowanych, że klatki E i F ruszają w lutym.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Marta Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 29.01.03, 12:32
            Na początku czy na końcu lutego?
            Pozdrawiam!
            Marta
            • Gość: Zuza Re: MSM NOWY DOM 82 IP: altea:* / 172.10.11.* 29.01.03, 15:51
              Dzwonilam dzis do spoldzielni i powiedziano mi ze klatki E i F ruszaja w
              poniedxialek 3-go lutego (jest nowy wykonawca).

Pozdrawiam!

Zuza
              • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 30.01.03, 14:42
                Zgadza się. Nie chciałam podawać wcześniej terminu, żeby nie robić nadziei,
                tak na wszelki wypadek. Wykonawcę wstępnie sprawdziłam, wydaje się ok. -
                ludzie listów nie piszą :)

Mam nadzieję, że już 3 lutego będę Wam mogła dać znać, czy jest ekipa na
                budowie. Najpóźniej 4-go się odezwę.
                Pozdrowionka.
                • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 08:53
                  Słoneczny Stok - przybyło baraków, doprowadzili wczoraj rury spoza budowy na
                  jej teren. Jednak klatki E i F nieruszone (tak przynajmniej to wygląda).
                  Zresztą, cóż się dziwić, chwycił mrozek i spadł śnieg.

Dalsze wieści niebawem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka