Gość: kokos IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 25.01.03, 12:25 Mam pytanie odnośnie TBSów w Warszawie ,ale chodzi mi o typowe TBSy-czyli budownictwo czynszowe gdzie wpłacam tylko część kwoty za mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: werka Re: TBS-w Warszawie IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 27.01.03, 14:47 odp: miałam okazję dać się wciągnąć w taka inwestycję i cieszę się ,że udało mi się z tego wywinąć. TBS wcale nie jest tani , mieszkanie nigdy nie jest Twoje , chociaż niemalże przez całe życie spłacasz kredyt. Dobrze zastanów sie zanim wdepniesz w coś takiego. Koszty sa mniej więcej takie : ja za swoje 50 m musiałabym płacić miesięcznie prwie 800 pln + opłata za garaż (każdy musi go wytkupić ) , za oświetlenie klatek, antenę ;windę itp. rzeczy osobno. Za ten luksus płacisz na wstępie ok. 50.000 pln , potem kaucja ok 5 tysięcy przy wprowadzeniun się (o ile masz szczęście że wybudowali -mój blok miał prwie dwa lata poślizgu ) Poza tym sądy sa zawalone sprawami przeciwko TBS-om , które nie dokończyły budowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś