Dodaj do ulubionych

Program "Sprawa dla reportera"

05.07.06, 09:15
Widziałem ostatnią w niedzielę (2 lipca 2006) w TV zapowiedź programu "Sprawa
dla reportera". Omawiana miała być sprawa fatalnie zbudowanego osiedla.
Widziałem że z wiekszości balkonów odpadł tynk na zewnątrz i widać było gołe
cegły, tynk odpadał też z elewacji.

Może ktoś z Was to oglądał ? Jaki deweloper to zbudował i gdzie ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: + Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.polkomtel.com.pl 05.07.06, 09:20
      developer Multi hekk budujący w większości w Piasecznie. unikaj tej firmy jak
      ognia. w programie chodziło o budynek "titanic".
      • Gość: + Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.polkomtel.com.pl 05.07.06, 09:28
        tu masz linka
        www.titanic.xtra.pl/
    • krzysztofforr Re: Program "Sprawa dla reportera" 05.07.06, 09:29
      Program był wczoraj (04.07), niestety w porze meczu Niemcy - Włochy, co na
      pewno odebrało mu trochę widowni. Dotyczył sfuszerowanego osiedla w Piasecznie
      zbudowanego przez Multi-Hekk. Według mojej wiedzy, pozyskanej również za
      pośrednictwem tego forum, firma ta słynie z dyskusyjnej jakości budowanych
      przez siebie mieszkań. Sławna jest również z powodu produkowanej we własnym
      zakresie cegły.
    • Gość: ciekawa Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:24
      Czy od nich jeszcze ktoś kupuje mieszkania???? To co zobaczyłam w tym
      programie, to zgroza! Ale najlepsza była babka z Multi-Heka , która za nic nie
      czuje się odpowoedzialna, tylko zwala na spółdzielnię. Współczuję tym
      mieszkańcom.......
    • Gość: gosc Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.acn.waw.pl 05.07.06, 17:22
      Dużym błędem w tej sprwie jest to, że prawo spółdzilcze jest jakie jest i daje
      możlwość robienia ludzi w trąbe w majestecie prawa. Po drugie członkowie
      spółdzieli zostali oszukani, przynajmniej tak zrozumiałam, bo władze spóldzieli
      ponieważ ta nie poinformowałych ich o fakcie zawarcie umowy na generalne
      wykonawstwo z firmą multi-hekk. Po trzecie władze spółdzielni dopóściły się
      rażących zaniedbań nie kontrolując budowy a także nie dokonywał odbioru etapowych.
      Po oddaniu budynku mieszkańcom spóldzilenia nie potrafiał w odpowiednim terminie
      wyegzekwować od wykonawcy poprawy usterek ani odszkodowań. Jest to przykałd
      jakiejś chorej patologii i naprawdę nie chce mi się wierzyć, że przed tak długi
      okres czasu ówczesne władze spółdzielni nie potrawiły sprawy rozwiązać, albo im
      sie nie chciało albo dostali do łapy za umoczenie tej sprawy.
    • Gość: :-( Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.chello.pl 05.07.06, 22:08
      trzeba sie modlic, zeby blok nie poszedl do rozbiorki. No moze maja jakies
      metody na wzmocnienie konstrukcji ale to jest kosztowne.
      • Gość: z zacisza Re: Program "Sprawa dla reportera" IP: *.elsnerow.waw.pl 05.07.06, 22:23
        Za tydzień lub dwa w "Sprawie ..." będzie kolejny program przekrętach "SBM
        Augustówka" i ich próbie wyłudzeń ogromnych peniędzy od mieszkańców osiedla
        Elsnerów na Zaciszu. Polecam - takich sk... z zarządu i rady nadzorczej dawno
        nie widzieliście!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka