Dodaj do ulubionych

Milenium - Tarchomin do mieszkancow

27.02.03, 10:12
czy ktos z osob, ktore mieszkaja juz na osiedlu Milenium na Tarchominie (mam
na mysli blok III) podpisal moze akt notarialny z sp-nia? A moze jest ktos,
kto odebral mieszkanie w bloku II? Ciekawa jestem, czy wszystko jest OK...
Nata
Obserwuj wątek
    • iml Re: Milenium - Tarchomin do mieszkancow 27.02.03, 14:40
      Zgodnie z umową podpisywanie aktów notarialnych ma się rozpocząć w ciągu trzech
      miesięcy od wydania pozwolenia na użytkowanie budynku. Bud III jest jeszcze nie
      wykończony i trwają tam wciąż prace (głównie garaż i tarasy parteru). Sadzę, że
      jak dobrze pójdzie to w kwietniu to skończą, a wtedy.... W każdym razie myślę,
      że z podpisywaniem aktów mamy czas co najmniej do wakacji.
    • Gość: mo Re: Milenium - Tarchomin do mieszkancow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 18:10
      mieszkańcy

nie orientujecie się czy za budynkiem nr II wzdłóz Kościoła bedzie kiedyś jakiś
      normalny chodnik. Przejście tą drogą kończy się dla mnie spodniami w błocie po
      kolana, a niestety musze pokonywać ta trasę codziennie do przystanku na
      Ćmielowskiej.
      Szczerze mówiąc przystanek jest jak dla mnie trochę za daleko, mam nadzieję, że
      kiedyś powstaną jakieś chodniki, między innymi obok kościoła, co nam znaczne
      skróci drogę i czas.

pozdrawiam
      Millenijnych sasiadów
      • Gość: Ewa Re: Milenium - Tarchomin do mieszkancow IP: 217.11.142.* 03.03.03, 08:42
        Nie wiem czy predzej wybuduja droge czy ja sobie predzej kupie samochod w akcie
        desperacji...
        Pozdrawiam sasiadow z nogami w blocie
    • Gość: m&k Re: Milenium - Tarchomin do mieszkancow IP: 213.17.180.* 03.03.03, 09:25
      o tak dojście na przystanek jest tragiczny !!!!!
      Po kilku dniach "błotnej" wedrówki staje sie to uciążliwe.
      Kupujac mieszkanie nie zastanawiałam się zbytnio nad tym, teraz stwierdzam, że
      mógłby by być trochę bliżej. No i ta droga...
      • Gość: Misiek Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: *.crowley.pl 04.03.03, 12:21
        Proszę o odpowiedź Hauera podającego się za jednego z projektantów osiedla. Od
        kiedy się wprowadziłem mam kłopot z ciągle zaparowanymi szybami, a z kratek
        wentylacyjnych nawiewa zimne powietrze, do tego stopnia, że w dużym pokoju
        musiałem całkowicie zakryć kratkę. Nawiewniki są otwarte non stop, a przecież
        po to były montowane jak mówiono, żeby nie parowały szyby. Początkowo myślałem,
        że to z powodu "mokrych prac" lub że ściany jeszcze nie wyschły itd. Mokre
        prace były zakończone 2 miesiące temu, mieszkanie jest ciągle ogrzewane,
        utrzymuje się temp. na poziomie 20-22C. Czy jest możliwe, że szyby wentylacyjne
        zostały źle zaprojektowane, a może jakiś robol zostawił w szybie kawał betonu
        lub styropianu, czy coś takiego można reklamować i jak sprawdzić czy to wina
        wentylacji?. Proszę o odpowiedź.
        • Gość: m&k Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 213.17.180.* 04.03.03, 14:48
          czy osiedle bedzie strzeżone?
          jeśli tak to mam nadzieję że zrobią jakieś przejście za budynkiem II w kierunku
          Kościoła żeby nie robić "kółka" idąc przez bramę główną na przystanek.
        • Gość: mała Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: *.woi.waw.pl 04.03.03, 15:49
          Z przykrością muszę cię poinformować, iż podobny do twojego problem mają moi
          rodzice. Sprowadzeni przez spółdzielnię kominiarze stwierdzili, iż przyczyną
          takiego zjawiska są poprzerywane przez sąsiadów - przy remontach mieszkań -
          szyby wenylacyjne. Jedyną radą jest podobno ich wymiana , ale ponieważ cała
          inwestycja jest kosztowna to spółdzielnia się wypięła. Dodatkowo niestety muszę
          cię poinformować przy poprzerywanych ciągach wentylacyjnych większym problemem
          niż wichura w domu są "zapachy" od sąsiadów. Jedno co mogę dodać na pocieszenie
          to że problem ten dotyczy starego 25-letniego płytowca.
          Na razie spróbuj pogadać z sąsiadami w pionie - może ktoś ruszał wentylację, a
          jeśli nie zawsze istnieje nasza ukochana spółdzielnia.
          Powodzenia!

W kwestii strzeżonego osiedla - to jest to wpisane chyba w Standardzie
          wykończenia - osiedle ogrodzone i monitorowane. Natomiast co się tyczy drogi to
          jest ona zaplanowana w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. Czy
          będzie? Byc może, ale jeśli już to najwcześniej jak się skończy budowa. A jak
          na razie chyba nikt nie zamierza jej kończyć... Podobno błoto impregnuje
          obuwie...
        • Gość: hauer Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 62.233.202.* 04.03.03, 16:39
          przeczytałem, konsultuje.
          pytanie - które piętro, budynek i numer miszkania. Czy ścianki w mieszkaniu
          były przebudowane (np: czy kuchnia została właczona do pokoju dziennego?).
          postaram się szybko odpowiedzieć.
          • Gość: hauer Re: opd IP: 62.233.202.* 04.03.03, 16:47
            jeszcze jedno. nie musicie się obawiać żadnych zapachów od sąsiadów. każde
            miszkanie ma swoje własne kanały wentylacyjne (wentylacja grawitacyjna). wiem,
            że wykonawca dbał o jakość wykonania tego elementu budynku, i nie powinno być
            problemów z niedrożnością kanałów wnetylacyjnych.
          • Gość: Misiek Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: *.crowley.pl 04.03.03, 16:49
            Oczywiście budynek III, mieszkanie nie było przebudowywane (projekt jest bardzo
            sensowny i nie wymagał przeróbek), kratki (szyby) wentylacyjne nie były
            ruszone, wszystko co związane z wentylacją pozostało bez zmian. Więcej chętnie
            podam na priva jeśli Ci to odpowiada.
            • Gość: m&k Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 213.17.180.* 05.03.03, 08:43
              Panie Hauer

Interesuje mnie kwestia strzeżonego osiedla - proszę o więcej szczegółów.

• Gość: hauer Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 62.233.202.* 05.03.03, 08:55
                wydaje mi się, że to jest pytanie nie do mnie. wegłóg moich danych osiedle
                będzie zamknięte. w projekcie mówiło się o 2 bramach. jedna w okolicy portierni
                (pomieszczenia ochrony) i druga "pożarowa" w okolicach obecnego biura budowy
                (ta brama miała być zamknięta i używana tylko w nagłych przypadkach). kwestja
                ustalenia zakresu ochrony należy do spółdzielni i do państwa.
            • Gość: hauer Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 62.233.202.* 05.03.03, 08:57
              bardzo proszę. proszę o e-mail
              • Gość: sąsiad Re: Milenium - Tarchomin do Hauera IP: 212.160.146.* 05.03.03, 09:20
                Mam ten sam problem z nawiewem przez kratką wentylacyjną co Misiek. Posiadam
                namiar na osobę odpowiedzialną za wentylację mieszkań.(Wcześniej zgłaszałem
                ten problem Inspektorowi Nadzoru) Mogę podać telefon. Niestety trzeba poczekać
                na cieplejsze dni, kiedy stopnieje śnieg. Ekipa musi wejść na dach i
                sprawdzić piony wentylacyjne.
                • Gość: sąsiad Re: Milenium - Pytanie do Hauera IP: 212.160.146.* 05.03.03, 09:33
                  Wspominałeś, że każde
                  mieszkanie ma swoje własne kanały wentylacyjne (wentylacja grawitacyjna).
                  Jednym z powodów źle działającewgo obiegu powietrza może być zatkany kanał,np.
                  w wyniku przeróbek np. umieszczenie rury w pionie. Czy taki zabieg któregoś
                  z sąsiadów może mieć wpływ na cyrkulację w moim mieszkaniu? Czy też każdy lokal
                  ma niezależny kanał i powyższe nie ma wpływu na działanie wentylacji.
                  Jakie eszcze mogą być przyczyny "wdmuchiwania" powietrza do lokalu?
                  • Gość: hauer Re: hauer-odp IP: 62.233.202.* 05.03.03, 10:12
                    każde mieszkanie ma swój niezależny kanał, bądź kanały wentylacyjne. jeśli
                    ktokolwiek chciałby zaszkodzić twojemu mieszkaniu musiałby wykuć dziurę w
                    ścianie żeby dostać się do innych kanałów i też nie miałby gwarancji że dostał
                    się do właściwiego. musiałby też mieszkać nad tobą.
                    w sprawie tego nieszczęsnego nawiewu zimnego powietrza do mieszkania przez
                    kratkę wentylacyjną. osobiście mam ten sam problem w mieszkaniu, w którym
                    obecnie mieszkam. konsultowałem tą sprawę i okazało się że problem może wynikać
                    ze zbyt dużej szczelności okien. spróbuj wykonać mały test, a mianowicie otwórz
                    okno w pomieszczeniu gdzie problem występuje i zobacz czy nie nastąpiła poprawa.
                    czasami zdarza się, że przy dużej szczelności okien następuje zjawisko
                    odwrotnego ciągu w kanałach wentylacyjnych. tak więc pomocą może być
                    ustawienie okien w pozycji "rozszczelnionej".
                    pozdrawiam
                    • Gość: Misiek Re: hauer-odp IP: *.crowley.pl 05.03.03, 10:28
                      Podaję swój e-mail misiek1336@wp.pl Proszę o odpowiedź.
                    • Gość: sąsiad Re: hauer-odp IP: 212.160.146.* 05.03.03, 10:30
                      Dzięki za info. Dziś wieczorem przetestuję według Twojego scenariusza. Z
                      drugiej strony gdy na dworzu trzyma mróz, trudno cały czas mieć otwarte
                      okno. Dobrze, że wiosna niebawem nadciągnie.
        • dar-ek Re: Milenium - Tarchomin do Hauera 05.03.03, 12:07
          1.O kłopotach z prawidłowym ciągiem i wętylacją słysze prawie od wszystkich
          moich znajomych którzy kupili nowe mieszkania (od różnych developerów).
          U siebie w 3 letnim mieszkaniu mam to samo.
          Nie skarży się tylko moja ciotka u której w starym bloku są zainstalowane na
          dachu mechaniczne wentylatory ;).

2.Jeszcze pytanie do "jedynkowców". Czy w naszym budynku coś sie dzieje, bo po
          wstawieniu połowy okien jakoś nie widze żadnych zmian - szczególnie w skrzydle
          bez okien. Termin czerwiec/lipiec znowu sie oddala...
          • iml Re: Milenium - Tarchomin do Hauera 05.03.03, 12:53
            Codziennie rano przyglądam się co robią robotnicy. Według mnie ostatnio
            wstawiali ścianki działowe w I i może dlatego z zewnątrz nie było za bardzo
            widać postępów. W drugiej części II najprawdopodobniej zrobili tynki i zaczęli
            robić wylewki. Przez tą cholerną zimę wydłużą się terminy pewnie na wszystkich
            budowach.
            • Gość: Misiek Re: Milenium - Do Hauera IP: *.crowley.pl 06.03.03, 08:06
              Jeszcze raz podaję swój e-mail misiek1336@wp.pl Uprzejmie proszę o kontakt.
              • Gość: hauer Re: Milenium - IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 10:08
                nastąpiła jakaś poprawa?
                • Gość: sąsiad Re: Milenium - IP: 212.160.146.* 11.03.03, 10:24
                  Rzeczywiście jakby przestało nawiewać przez kratkę wentylacyjną. Na wszelki
                  wypadek powtórzę eksperyment.
                  • Gość: sąsiad Re: Milenium - błotne manewry IP: 212.160.146.* 11.03.03, 14:36
                    Niestety mróz puścił i zaczął się koszmar wiosennych roztopów. Nie ma
                    możliwości aby wyjść lub dojść do osiedla suchą stopą. Codziennie rano w
                    geście rozpaczy wyglądam prze okno i spoglądam na pole boju, gdzie będę musiał
                    stoczyć codzienną walkę z siłami przyrody. Patrząc przerażonym wzrokiem widzę
                    sąsiadów zmagających się z kałużami i błotem. Każdy opracował swoją własną
                    metodę, oto niektóre z nich:

1. Metoda jednej pary butów - Efekt zmiana kolorystyki obuwia tudzież
                    dolnych części spodni. Aby doprowadzić buty do porządku potrzebne jest
                    dodatkowe 5 minut, szczotka, i pasta.
                    2. Metoda butów zastępczych. Efekt jak wyżej. Zamiana obuwia na bardziej
                    gustowne i z pewnością czystsze, następuje na chodniku. Trwa to szybciej niż
                    czyszczenie, ale powstaje problem dodatkowego bagażu.
                    3. Metoda ochraniaczy – dzięki reklamówkom z Championa lub Leader Price można
                    uchronić buty przed zabrudzeniem. Widok osoby paradującej w zawiązanych
                    siatkach na stopach jest zapewne zabawny, ale sposób dosyć skuteczny.

Kiedyś siedząc przed telewizorem i oglądając takie widoki w serialu Alternatywy
                    śmiałem się do łez. Teraz też się uśmiecham się codziennie, ale za to bardziej
                    nerwowo.

P.S. Muszę pamiętać aby dziś w sklepie zapakować każdą kajzerkę w oddzielną
                    siatkę. Jutro w drodze do pracy, reklamówki będą jak znalazł.
                    • Gość: Ewa Re: Milenium - błotne manewry IP: 217.11.142.* 11.03.03, 14:58
                      Uśmiałam się - to było dobre. Wprawdzie mój śmiech jest już przez łzy, bo
                      uważam sytuację za skandaliczną i zaczynam się zastanawiać czemu wcześniej nie
                      przewidziałam tego, że szanowna spółdzielnia nie zapewni nam drogi do osiedla i
                      na osiedlu (nie wspomnę już o końcowym odbiorze bud. nr III do marca br... -
                      przypomnę, że budynek do wykończenia oddali we wrześniu). No cóż może pan
                      prezes zamiast życzyć wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet spełni moje
                      życzenie: DROGA DOJAZDOWA i OSIEDLOWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      pozdrawiam współtowarzyszy moich trosk,
                      mocno wnerwiona Ewa
                    • Gość: monika Re: Milenium - błotne manewry IP: 213.17.180.* 11.03.03, 15:00
                      dobrze ze ci humor dopisuje :)

śledzę forum często, a że moja dobra koleżanka kupiła mieszkanie na osiedlu
                      millenium wątki z nim zwiazane czytam z zainteresowaniem. Otóż odwiedzając
                      osiedle ostanio szczerze mówiąc przeżyłam mały szok. Zgadza się, to jest
                      budowa, bałagan musi być ale "sorry winetu" aż taki???
                      Mam nadzieję, i moja kumpela rówież, że woissena pora przyczyni sie co ogólnych
                      porządków na osiedlu, no a w szczególności drogi - jest w fatalym stanie.
                      Odwiedzam sporo osiedli dopiero budujacych się (jestem na etapie kupna
                      mieszkania) ale na prawdę na Millenium haos jest okropny. Miszkania ładne,
                      przestrzenne, rozplanowanie ok, ale wokół osiedla haos niesłychany.
                      • Gość: sąsiad Re: Milenium - błotne manewry IP: 212.160.146.* 11.03.03, 16:10
                        Rozumiem, że na tym etapie inwestycji nie ma szans na wybudowanie drogi
                        dojazdowej z prawdziwego zdarzenia. Ale prowizoryczną ścieżkę wyłącznie do
                        użytku pieszych można by wykonać tanim kosztem.
                        Tym bardziej, że brak możliwości dostania się na teren osiedla i poruszania
                        się po nim, może zniechęcić potencjalnych klientów.
                        • dar-ek Re: Milenium - błotne manewry 11.03.03, 17:15
                          > Tym bardziej, że brak możliwości dostania się na teren osiedla i poruszania
                          > się po nim, może zniechęcić potencjalnych klientów.

...i zniechęca Panie Prezesie
                          np. mój kolega był zainteresowany dużym mieszkaniem w bud. I ale jak wjechał w
                          to błoto i do tego zobaczył stan budowy który nie wskazuje zupełnie na
                          możliwość zamieszkania do końca wakacji to raczej już tu nie wróci
                          • Gość: pisiu Re: Milenium - błotne manewry IP: 217.153.60.* 12.03.03, 09:36
                            Wydaje mi się że nie powinno być problemem zrobienie ścieżki szerokości 2metrów
                            i wysypanie jej żwirem/żużlem ewentualnie wykombinować płyty chodnikowe z
                            odzysku - to byłby tylko mały gest dobrej woli ze strony spółdzielni a być może
                            niewspółmierny w stosunku do korzyści jakie można osiągnąć (sprzedaż kolejnych
                            lokali). Panie prezesie - proszę wywrzeć jakiś nacisk na wykonawcę w tej
                            sprawie - wszak ludzie tam już mieszkają.

Pozdrawiam
                            • Gość: Ewa Re: Milenium - błotne manewry IP: 217.11.142.* 12.03.03, 13:58
                              Niestety dbanie o marketing jak również o mieszkańców, którzy zapłacili już za
                              swe mieszkanka na tym uroczym osiedlu pełnym udogodnień (ach my frajerzy), nie
                              należy do mocnych stron tej spółdzielni. Pan prezes zaś woli chyba przemilczeć
                              ten mały problemik, a my sobie możemy narzekać - i tak wszystko idzie w eter.
                              Wczoraj już nawet nie dało się zaparkować samochodem, bo traktor tak zrył już
                              istniejące błoto, że ani rusz do przodu czy do tyłu.
                              No to miłego mieszkania życzę wam i sobie, obyśmy nie ugrzęźli na dobre i
                              modlili się - nie wiem, chyba znowu o mrozy :)
                              Ewa
                              • Gość: jacekfrydryszak1 Re: Milenium - błotne manewry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 21:04
                                Pan Prezes niczego nie zamierza przemilczać!
                                Wiosenne roztopy to niestety najgorszy okres na niezakończonej budowie.Ze
                                względu na zmarzlinę sięgającą ponad metr,do chwili obecnej nie można było
                                przystąpić do wykonywania dróg.Prace zostaną rozpoczęte w przyszłym tygodniu i
                                warunki poruszania się po terenie budowy ulegną poprawie.
                                Za przejściowe trudności przepraszam - Jacek Frydryszak.
                                • Gość: Ewa Re: Milenium - błotne manewry IP: 217.11.142.* 13.03.03, 08:39
                                  Dziękujemy za odpowiedź,
                                  Chyba znowu idzie mróz, wiec pewnie z przyszlotygodniowych planów nici. Ale
                                  potem znów przyjdą roztopy i będzie można robić drogę. Wczoraj pojawiło się
                                  kilka palet drewnianych ustawionych przy dojściach do bud. III i II, ale też
                                  nie załatwaiją one do końca sprawy, bo nie dochodzą do końca osiedla, więc tak
                                  czy inaczej grzęźnie się w błocie. Może da się jakoś przedłużyć te ścieżki?
                                  Pozdrawiam
                                  Ewa
    • Gość: m&k Re: Milenium - Tarchomin do mieszkancow IP: 213.17.180.* 12.03.03, 14:41
      Panie Prezesie

zapraszam do odwiedzenia budujących sie inwestycji np. Dom Development czy
      EBEJOT (ul. Dzieci Warszawy). Na budowie panuje ład i porządek, chociaż część
      bloków jest w trakcie budowy. Mieszkańcy który odebrali mieszkania mają
      wykończone dziedzińce w blokach, normalne oświetlenie, a przede wszytkim
      normalne chodniki. Przecież w bloku III i jak zauwazyłam,w bloku II mieszkają
      ludzie no i cały czas osiedle odwiedzają potencjalni klienci.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka