Dodaj do ulubionych

Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:18
jakieś informacje o tym developerze? na stronach piszą że są z Gorzowa Wlk,
nie budowali wcześniej w Waw. Wiem również że nie mają jeszcze pozwolenia na
budowę - ale spodziewaja się je otrzymać w przyszłym tygniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.devs.futuro.pl 31.08.06, 11:23
      www.kastel.com.pl

Ceny od 2800 od 3300 netto. Lokalizacja blisko kolejki WKD.
      • Gość: gonzoxx1 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 07:35
        rowniez blisko torów WKD, okolo 30 metrow od ogrodzenia
        • Gość: Kasia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 02.09.06, 20:39
          Wyglada ze z drugiej strony jakas fabryka jest? Wiecie co tam jest i czy
          smrodza lub sa glosni bo to jest niepokojace. Z boku jest jakas inna dzialka
          odgrodzona od strony Komorowa-co tam bedzie?Czy to moze bedzie ta sama
          inwestycja?
          Czy ktos z was dowiadywal sie o ceny i czy juz maja to pozwolenie???
          Tory kolejowe bardzoooo blisko-sadzicie ze to uciazliwe moze byc i wplynac na
          cene takiego mieszkania w przyszlosci?
          • Gość: aga Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:36
            Fabryka: byłam tam w sobotę, więc nie wiem co się dzieje po sąsiedzku w zwykły
            dzień, wygląda mi to raczej na jakieś opuszczone magazyny. Zgadzam się że to
            minus tej lokalizacji, cholera wie co tam jest a co będzie kiedyś.
            Tory WKD: mi osobiście wogóle nie przeszkadzają, WKD nie smrodzi jak samochody,
            i jest zdecydowanie cichsza, jeździ w dzień co 15 mn, wieczorem co 30 min, w
            nocy wogóle.
            Pozwolenie: mają mieć w tym tygodniu, ale mieszkań już nie ma, wszystko
            zarezerwowane. Może sie coś zwolni... ale lista oczekujących ponoć długa.
            Cena: 2800- 3300 + VAT, ale też nie wiadomo czy nie pójdzie w górę, ze względu
            na duże zainteresowanie
            Działka od Komorowa: tego nie zauważyłam
          • Gość: wfe Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:21
            Fabryka to:inco-veritas
            www.inco-veritas.com.pl/artykuly_scierne/witamy.html
            dalej niedokończona iwestycja "UNI" zakłady farmaceutyczne ( fundamenty nowego zakładu )
            działka przy Żwirowej jest do sprzedania, właściciel sprzedał najpierw działkę gdzie mają być wybudowane ( wasze ) domy i teraz szuka nabywcy na resztę terenu.
            • Gość: Ernest Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 01:49
              Działka ( 3 działki ) przy żwirowej od strony kolejki WKD nie są i nie będą na
              sprzedaż. Jeżeli o tych działkach piszesz to wprowdzasz ludzia w błąd.
              Działkę pod inwestycję osiedla spradzała firma "EWSA" Elektrociepłownie
              Warszawskie S.A.
              • damciu1982 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 20.09.06, 00:30
                > Działka ( 3 działki ) przy żwirowej od strony kolejki WKD nie są i nie będą na
                > sprzedaż. Jeżeli o tych działkach piszesz to wprowdzasz ludzia w błąd.
                > Działkę pod inwestycję osiedla spradzała firma "EWSA" Elektrociepłownie
                > Warszawskie S.A.

Napisz Ernest czemu te dzialki nie sa na sprzedaz??? Ktos je kupil i ma sie
                zamiar budowac czy inne jest przeznaczenie? pozdr
                • Gość: Ernest Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 212.2.99.* 24.09.06, 00:26
                  Przepraszam że tak odpowiem, ale po prostu nie są
                  • Gość: jaQbek2 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 24.09.06, 01:04
                    Trasa Książąt Mazowieckich? Przecież ustalone jest, że jej nie będzie
              • wfe416n Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 20.10.06, 16:32
                Gość portalu: Ernest napisał(a):

> Działka ( 3 działki ) przy żwirowej od strony kolejki WKD nie są i nie będą na
                > sprzedaż. Jeżeli o tych działkach piszesz to wprowdzasz ludzia w błąd.
                > Działkę pod inwestycję osiedla spradzała firma "EWSA" Elektrociepłownie
                > Warszawskie S.A.

przecież nie napisałem o działkach od strony wkd. Pierwsze - działkę sprzedała firma Nieruchomości EWSA Sp z o.o., po drugie - chodzi mi o działkę po dawnym Wydziale Sieci Cieplnej, ta na której były garaże, warsztaty i kontenerowy biurowiec - na wiosnę 2005 teren został zniwelowany i przygotowany do sprzedania i o tą działkę mi chodzi.
          • Gość: Marysia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 24.10.06, 14:05
            Te pawilony to magazyny jakiejś instytucji kościelnej. Kastel rozmawia o
            wykupieniu tego terenu. Działka z boku to ta sama inwestycja. Mieszkania
            wykupione tylko w budynkach A i B (I etap budowy), w kolejnych są jeszcze wolne
            lokale. Kolejka raczej nie jest uciążliwa. Pozwolenie mają uzyskać do końca
            tygodnia. Jeżeli chodzi o ceny, to w budynku A i B od 3300 do 3850 netto. W
            kolejnych budynkach ceny nie są jeszcze ustalone, ale może być drożej.
      • jaqbek2 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 12.09.06, 06:43
        W związku z tym, że będa windy, na dzień dzisiejszy cen ato 3500 za m2
        • Gość: gość Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:51
          Małe sprostowanie, oczywiście cena będzie wynosiła 3500 zł. netto.
    • dogomaniak Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 04.09.06, 10:28
      Mieszkania są zarezerwowane w pierwszych 2 budynkach, a w sumie planują 6.
      Budować mają od ul. Marii w stronę Komorowa (czyli ul. Żwirowej).
      Ciekawi mnie czy przeprowadzili badanie gruntu. Z tego co wiem podłoże jest
      torfowe, więc bardzo miękkie. I do tego podmokłe. A przewidują tam garaże
      podziemne! Jeśli zaś chodzi o bliskość WKD, to przewiduję atrakcje w rodzaju
      efektowych wibracji po każdym przejeździe kolejki (znam to z wizyt u siostry -
      mieszka przy torach WKD w Komorowie). W połączeniu z torfowym gruntem obawiam
      się również skutków ubocznych w postaci nierównomiernego osiadania budynku.
      Chętnie usłyszę opinię jakiegoś speca w tej dziedzinie.
    • Gość: Kasia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 04.09.06, 10:44
      Rozmawialam z sasiadem dzialki i powiedzal ze tylko skrajne budynki na dzialce
      sie beda nadawac bo w srodku dzialki jest podmokly teren. Nic nie wiem o
      torfowym podlozu.
      Przed chwila dzwonilam do dewelopera i pani powiedziala ze wszystkie mieszkania
      w pierwszym etapie sa zarezerwowane o podobno rezerwacje zaczeli 10 sierpnia:)
      Cizas, ja nie wiem jak ludzie wiedza kiedy kupowac i czy kupuja w slepo i
      wczesniej nawet tam nie byli tylko ogladali te ladne komputerowe fotki, ktore
      nic nie przedstawiaja?
      Podobno drugi etap budowy zacznie sie w 2008 a skonczy pewnie pod koniec 2009 a
      moze i 2010 kto wie( bo jak wszyscy budowlancy wyjada a Ukraincy nie przyjada
      to kto to zbuduje)? A do tej pory to mase rzeczy trendach i gospodarce moze
      sie zmienic.
      Teraz widze ze jest najlepiej kupic dzialke budowac dom bo jak mam kupic
      badziewne mieszkanie na Tarchominie z okropnym dojazdem to wole dodac nawet 20
      minut do dojazdu do pracy z daleszej odleglosci i miec dom. A na dobre
      mieszkanie z dobrym dojazdem trzeba czekac piec lat z tego polowac na niego ze
      dwa. Nie oplaca sie chyba....
      • Gość: gonzoxx1 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 194.181.22.* 04.09.06, 10:46
        dlatego tez rezygnuje z Kastel i Pruszkowa na rzecz inne lokalizacji, wole kupic
        poza tym na rynku wtornym - widze przynajmniej co kupuje ;)
        • Gość: kasia do gronz IP: *.aster.pl 04.09.06, 18:47
          rezygnujesz z inwesctycji? a miales tam cos zarezerwowane??:)bo jak tak to sie
          z checia w kolejke wepchne
    • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 217.153.99.* 04.09.06, 20:49
      witajcie ja do Pruszkowa sprowadzilam sie kilka lat temu, wtedy kupilam male
      mieszkanko i teraz tez jestem na etapie szukania wiekszego i ciekawej
      lokalizacji w Pruszkowie ale o tej Lipowej Ostoi same przykre rzeczy sie slyszy
      wiec sama nie wiem Co do rezerwacji to czasem deweloperzy tak specjalnie
      oszukuja zeby potem podniesc ceny ... Mysmy zarezerwowali mieszkanie na
      zbikowie w lipcu,bylismy tylko na poczatku na liscie rezerwowej, potem sie niby
      zwolnilo miejsce a potem okazalo sie ze spolka niepewna i zrezygnowalismy
      Jeszcze w zeszlym tygodniu dzwonili i pytali czy na pewno rezygnujemy bo o d
      wrzesnia to juz cena bedzie wyzsza ... Gdyby mieli tylu chetnych to by nie
      dzwonili przeciez ... A z ta Lipowa Ostoja to jakas lipa ... chyba bedzie wiec
      Ci ktorzy sie decyduja niech wszystko dokladnie przesledza Powodzenia
      • arabek71 Szukam nowego mieszkania Pruszków lub przy WKD 11.09.06, 22:46
        Skoro mieszkasz parę latek w Pruszkowie możesz cos wiesz na temat mieszkań tj:
        Szukam nowego mieszkania Pruszków lub Piastów lub na lini kolejki WKD
        najlepiej z dobrym dojazdem do
        w-wy (konkretnie bliskość WKD lub PKP)i KONIECZNIE Z TERMINEM ODBIORU
        NAJPÓŹNIEJ DO XII 2006.
        Może ktoś kupił, kupuje mieszkanie i jest zadowolony i mógłby spokojnie
        polecić konkretną inwestycję. Będę wdzięczny za info i służę kilkoma namiarami

• Gość: ela Re: Szukam nowego mieszkania Pruszków lub przy WK IP: 195.164.30.* 12.09.06, 12:28
          a jakiego metrazu szukasz?

wiem ze sa dostepne mieszkania:
          www.dor.pl oddanie w listopadzie
          • ona-25 Re: Szukam nowego mieszkania Pruszków lub przy WK 12.09.06, 12:59
            sa dostepne, bo sa "swietnie" ceny 50 m2 250 000 zl w Pruszkowie, to chyba
            lekka przesada.
      • damciu1982 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 12.09.06, 13:57
        czy ktos wie cos wiecej na temat planowanej Trasy Ksiazat Mazowieckich. jest
        wiele opinii na ten temat na forum ale nic konkretnego. podobno plany sa od
        wielu dziesiatek lat i na razie nic. ale moze niedlugo sie to zmienic.... moze
        to jest powod dla ktorego Kastel tak dlugo czeka na pozwolenie
        • Gość: jaQbek Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:16
          Kastel twierdzi, że dostali odpowiedź od prezydenta Pruszkowa, że tej trasy nie
          będzie.
          • damciu1982 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 16.09.06, 11:08
            Wiem, ja tez do nich dzwonilem. jesli to prawda to bardzo bym sie cieszyl bo
            jestem zainteresowany ta inwestycja..
            na stronie Pruszkowa jest mozliwosc zadawania pytan do Prezydenta Miasta, wiec
            wyslalem jedno dot. trasy Ksiazat Mazowieckich i czekam na odpowiedz.
            mam nadzieje, ze ja uzyskam i ze bedzie on pokrywala sie z ta z Kastela
          • damciu1982 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 16.09.06, 12:10
            Gość portalu: jaQbek napisał(a):

> Kastel twierdzi, że dostali odpowiedź od prezydenta Pruszkowa, że tej trasy nie
            > będzie.

A jak to wszystko mozna sprawdzic. podobno w zagospodarowaniu terenu jest
            przewidziane miejsce na trase szybkiego ruchu, natomiast Pani w Kastelu mowi, ze
            ta trasa w planowanej formie musiala by ludziom przechodzic przez podworka/domy
            (cos w tym rodzaju) i ze na pewno nie bedzie. Ale na pewno to ja teraz siedze i
            pisze posta!!
            jesli ktos cos wie wiecej to prosze o waidomosci. albo o info jak i gdzie mozna
            by sie bylo wiecej dowiedziec
            • Gość: Ernest Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 01:41
              Trasa Książąt Mazowieckich jest w planach od lat 70-tych
              i ma przebiegać dokładnie przy osiedlu
              tzn. od Pruszkowa (pod lub nad wiaduktem WKD), dalej przy torach kolejki,
              następnie dużym łukiem (tu planowane osiedle) w stronę ulicy lipowej i żwirowej
              (ulicę lipową przecina za cmentarzem żydowskim patrząc od strony Pruszkowa)
              Być może z budowy jej już zrezygnowano, ale o tym trzeba się dowiedzieć w
              Urzędzie Marszałkowskim wojew. Mazowieckiego
              • damciu1982 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 20.09.06, 00:36
                Gość portalu: Ernest napisał(a):

> Trasa Książąt Mazowieckich jest w planach od lat 70-tych
                > i ma przebiegać dokładnie przy osiedlu
                > tzn. od Pruszkowa (pod lub nad wiaduktem WKD), dalej przy torach kolejki,
                > następnie dużym łukiem (tu planowane osiedle) w stronę ulicy lipowej i żwirowej
                > (ulicę lipową przecina za cmentarzem żydowskim patrząc od strony Pruszkowa)
                > Być może z budowy jej już zrezygnowano, ale o tym trzeba się dowiedzieć w
                > Urzędzie Marszałkowskim wojew. Mazowieckiego

Dzwonilem do Urzedu Marszalkowskiego(nei pamietam jaki departament ale kilka
                razy mnie przekierowywano) i powiedziano mi, ze jest w planach. Cytuje:"po to
                sie planuje i wytycza trasy zeby budowac". ale podobno sa na razie wazniejsze
                rzeczy i w latach 2006-2013 nie przewidziano tej budowy. moze 2014-2020?
                Podobno tereny na ta trase zostaly "odchudzone" ale ciagle jeszcze mozna ta
                trase wybudowac? alternatywa bylaby trasa wzdluz kolei pkp
                ktos we wczesniejszych postach wspominal, ze sa juz jakies zabudowy na gruncie
                planowanym pod ta trase.czy to mozliwe?
                • Gość: madi Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 26.09.06, 17:35
                  Podbijam wątek.
                  Intersuje mnie ta inwestycja, ale obawiam się trochę tej trasy.
                  Kiedy ma ruszyc budowa?
                  Podzielcie się spostrzeżeniami.
                  • Gość: gość Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:51
                    Czy developer otrzymał już pozwolenie?
                    • Gość: bartek Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 06.10.06, 21:02
                      No właśnie - czy ktoś coś już wie? Nie mogłem się dodzwonić do developera dziś.
                      Lokalizacja wydaje sie fajna. Oczywiście pomijajac trase. Byłem na miejscu i
                      moje spostrzezenie jest takie, ze po zbudowaniu osiedla nie da się tam upchnąc
                      drogi, zzeby nie wiem co!
                      • Gość: mora Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:19
                        Dostali juz chyba pozwolenie na budowe.
                        • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 08:53
                          Zarezerwowałam tam mieszkanie. W czwartek otrzymałam wiadomość, żeby się stawić
                          w firmie w celu zapoznania się z umową. Dzwoniłam tam i usłyszałam nową cenę
                          3950 za metr. Miesiąc temu mówili, że będzie maksymalnie 3500 za metr.
                          • Gość: mora Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:18
                            No wlasnie i to jest cena netto.Drugie pietro kosztuje 4100 lub 4200 zl za
                            m2.Jeszcze oczywiscie obowiazkowy garaz za 15000 zl + 22 % Vatu.
                            • Gość: Damian Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 07.10.06, 12:17
                              no niezle. ale zaczynalo sie od 2800-3300 za m^2 netto - tak bylo jeszcze w
                              sierpniu. pozniej bylo 3500 z powodu dodania wind. a tu nagle 4100-4200 za m^2.
                              juz teraz wiem jak sei klientow przyciaga-zacheca. k... - wkurza mnie to.
                              rozumiem ze w ciagu miesiaca cena materialow wzrosla....
                              • Gość: Damian Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 07.10.06, 15:10
                                czy to 4100-4200 to brutto czy netto? sam nie mam w lipowej ostoi mieszkania
                                zarezerwowanego ale ogolnie chcialbym kupic w pruszkowie mieszkanie, interesuje
                                mnie rynek mieszkan i z tego co widze to i tutaj ceny zaczely smigac w gore, a
                                deweloperzy zmieniaja je jak chce i kiedy chca
                                • Gość: Marysia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 24.10.06, 14:22
                                  brutto
                            • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 07.10.06, 13:17
                              ja tez mam tam zerezerwowoane mieszkanie ale do mnie sie jeszcze nie odzywali.
                              ta inwestycja jest jakas feralna: najpierw bliskosc wkd, pozniej planowana trasa
                              ksiazat mazowieckich, pozniej opinie ze grunt jest podmokly, a teraz cena o 700
                              zl wyzsza nic podawana.ehhh...szkoda gadac

musze do nich w poniedzialek zadzwonic - cena jest 4200 na 2 pietrze ? i to jest
                              netto?
                              • Gość: mora Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:37
                                ja tez mam zerezerwowane mieszkanie, ale chyba zrezygnuje.Pani podawala mi
                                wczoraj ceny netto czyli ta 4100 zl lub 4200 zl na 2 pietrze to cena netto.Tez
                                mnie to niezle wkurzylo.
                                W ogole jakis dziwny sposob maja informowania ludzi, ktorzy maja u nich
                                rezerwacje.Wysylaja sms.Czesc ludzi dostala,a czesc nie.Nie jest to zbyt
                                powazne traktowanie.
                                • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 07.10.06, 20:42
                                  Mora masz maila, odezwalby sie do Ciebie na priva bo chcialbym pare spraw
                                  obgadac o Lipowej Ostoi
                                  • Gość: mora Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:33
                                    golden24@gazeta.pl
                                    • Gość: Jade Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 193.201.167.* 09.10.06, 16:47
                                      Przepraszam, że się wcinam ale z mężem mamy zarezerwowane mieszkanie na
                                      lipowej. Dostaliśmy wzór umowy i jesteśmy nieco zniesmaczeni.

Pozdrawiam,
                                      Jade
                                      • Gość: pedro Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.pg.com 09.10.06, 17:33
                                        ja tez dzis dostalem umowe do przeczytania no i to co od razu rzuca sie w oczy
                                        to wplaty niezalezne od wykonanych prac. I tak wszystkie pieniadze maja byc
                                        wplacone do maja 2008 a oddanie do kona sierpnia 2008 - ryzykowna sprawa. to
                                        tak na szybko... trzeb sie temu blizej przyjrzec ale nie wyglada to zachecajaco.

a jak sytuacje widza inni potencjalni zainteresowani.

warto byloby powymieniac sie spostrzezeniami

pozdro
                                        • alienxxx Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 09.10.06, 23:33
                                          dostalem dzis umowe ale nie mialem jeszcze czasu jej przejrzec
                                          tak czy inaczej chyba sie nie zdecyduje
                                          mam zarezerwowane mieszkanie 80 m2 - moze kogos zainteresuje
                                          cena 4100 + 7%, garaz 15000 +22%, taras iles tam

wychodzi 400 000 jak nic
                                          urzadzenie od 50 do 100 tys
                                          a czynsz 800 pln

chyba wybiore wlasny dom - taniej, lepiej, przyjemniej

jak przeczytam umowe dam znac
                                          • ona-25 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 09:08
                                            Czynsz bedzie wynosil 10 zl za m2 ?
                                            Ja tez mam rezerwacje,ale rezygnuje.
                                            • Gość: pedro Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.pg.com 10.10.06, 09:46
                                              czy sa jeszcze inni forumowicze zainteresowani Lipowa Ostoja? jakies
                                              przemyslenia/wrazenia.

ja bylem do tej pory bardzo zainteresowany mieszkaniem w Lipowej Ostoi, ale
                                              coraz wiecej rzeczy nie podoba mi sie. umowa jest w takiej formie dla mnie nie
                                              do przyjecia

pozdr
                                            • Gość: pedro Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.pg.com 10.10.06, 09:48
                                              moze zamiast rezygnowac sprobujemy sie jako grupa zorganizowac i powalczyc o
                                              lepsze warunki umowy (pewnie ceny sie juz nie zmieni).

jakos nie chce mi sie wierzyc ze wszyscy chca tak od razu zrezygnowac....
                                              • ona-25 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 10:04
                                                Pedro mozesz mi wyslac umowe w wersji elektronicznej ?
                                              • maja209 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 10:41
                                                zdarzaja sie takie przypadki ze warto walczyc Podobnie bylo z inwestycja ktora
                                                bylismy zainteresowani - Ogrody Piastowskie Mysmy ostatecznie zrezygnowali bo
                                                za duzo byly znakow zapytania ale wiem ze jakas grupka sie zorganizowala i
                                                ciutke sobie wywalczyli ....
                                                Jejku a skad takie duze czynsze ??? to chyba drozej niz w Pruszkowskiej
                                                Spoldzielni Mieszkaniowej choc ona slynie za najdrozsza w okolicy ...
                                              • Gość: Jade Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 193.201.167.* 10.10.06, 10:51
                                                My na razie nadal jesteśmy zainteresowani. Chociaż przyznam, że jak nie zmienią
                                                umowy to zrezygnujemy bo wpłacić pieniądze za np "dziurę w ziemi" to mi się nie
                                                uśmiecha.

Pozdrawiam,
                                                Jade
                                              • Gość: Marysia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 24.10.06, 14:32
                                                Bardzo chętnie się zorganizuję. Czekam na opinię Rzecznika Ochrony Praw
                                                Konsumenta. Odnośnie umowy, firmy Kastel i firmy Rajbud.
                                                Odezwę się.
                                        • Gość: Marysia Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.chello.pl 24.10.06, 14:27
                                          Witam.
                                          Również mamy z mężem zarezerwowane mieszkanie i podzielamy wasze wątpliwości na
                                          temat umowy. Wczoraj wysłałam ją do Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta i czekam
                                          na odpowiedź. Prosiłam również o opinię na temat firmy Rajbud (Kastel jest
                                          spółką kapitałową Rajbudu). Dam znać , jak sprawy się potoczą.
                                          • Gość: Michu Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:43
                                            Gość portalu: Marysia napisał(a):

> Witam.
                                            > Również mamy z mężem zarezerwowane mieszkanie i podzielamy wasze wątpliwości
                                            na
                                            >
                                            > temat umowy. Wczoraj wysłałam ją do Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta i
                                            czekam
                                            > na odpowiedź. Prosiłam również o opinię na temat firmy Rajbud (Kastel jest
                                            > spółką kapitałową Rajbudu). Dam znać , jak sprawy się potoczą.

Mario!
                                            I co z opinią Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta? Masz już jakieś wieści nt.
                                            umowy z Kastel???
                                            Pozdrawiam
    • maja209 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 10:59
      .
      • maja209 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 11:03
        kurcze ale z ta cena z m2 przesadzili ... W Ursusie, w W-wie ! przy Bohaterow W-
        wy a wiec blisko pkp i autobusow powstaje nowy bloczek i tam deweloper Dolcan
        Sp.z o.o. podaje cene za m2 - 3 860m2 brutto ... Kurde ja tez szukam i szukam w
        tym Pruszkowie ale widac ze mozna cos znalezc w podobnej cenie w Ursusie ...
        Jak dla mnie Urusus wygrywa choc mieszkam tu w Pruszkowie dopiero 4 lata ...
        moze sie myle ...
        • ona-25 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 11:10
          Mnie tez cena przerazila, nie spodziewalam sie az tak wysokiej.Tym bardziej,ze
          lokalizacja osiedla jest bardzo blisko torow,myslalam w zwiazku z tym cene beda
          mieli atrakcyjna.

I jeszcze jak slysze o tych czynszach, to mi sie tej Lipowej Ostoi odechciewa.
          • Gość: pedro Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.pg.com 10.10.06, 12:58
            10 zl za m^2 to sporo. jak to jest - czy w ta cene wlicza sie np. ochrona? moze
            cos jeszcze? rozumiem ze do tej kwoty dochodzi jeszcze woda i prad.

jakie sa ceny czynszu u innych deweloperow?

jako wspolnota mozna sobie pozniej wybrac innego administratora - zarzadce.
            wtedy zapewne mozna cene obnizyc czy myle sie?
            • pedrooo Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.10.06, 13:21
              Jakie wrazenia po przeczytaniu umowy.

ja mam kilka rzeczy, ktore musza byc zmienione albo zrezygnuje.

1. wplaty niezalezne od wykonanych prac!
              2. niekarzystne warunki pogodowe jako uzasadnienie opoznienia! to jest zalosne -
              w takim wypadku zawsze moga byc opoznienia: zima za zimna, lato za suche a
              wiosna zbyt deszczowa. a komunikat meterologiczne potwierdza to przeciez
              3. klient zobowiazuje sie dopelnic wszelkich formalnosci zwiazanych z
              uzyskaniem kredytu. a deweloper to juz nie musi?
              4.w samej koncowce mamy punkt o mozliwosci zmiany Lokalu przez dewelopera,
              Kleien moze sie nie zgodzic ale wtedy moze nastapic "potracenie ewentualnych
              kwot nalzenych Deweloperowi z tytulu JAKICHKOLWIEK wynagrodzen lub
              odszkodowan". nie chcialbym byc w skorze takiego klienta ktory bedzie podliczony

Pozdr,
              Pablo
              • Gość: kastel@kastel.com. Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.net-serwis.pl 19.10.06, 22:05
                Szanowni Państwo!
                W normalnym świecie istnieją pewne granice „radosnej twórczości”, dlatego
                niestety widząc, że jednak euforia tworzenia anonimowych autorów poniższych
                treści ponosi ich do granic absurdu, Zarząd Spółki Kastel Investment postanowił
                zająć stanowisko w sprawie przedstawianych absurdalnych wywodów.

1. Osiedle
                Osiedle Lipowa Ostoja zgodnie z podpisaną już umową, realizowane będzie pod
                nadzorem inwestycyjnym Banku PKO BPSA. Wszystkie wpłaty nabywców mieszkań
                lokowane będą na rachunku wydzielonych wpływów i zwalniane będą tylko i
                wyłącznie za zgodą inspektorów banku dla wykonawców prac budowlanych na ww.
                osiedlu za realnie wykonaną pracę.

2. Pozwolenie na budowę.
                Inwestycja nasza została zakwalifikowana przez władze miasta do inwestycji
                dużych, dajmy zatem czas stosownym urzędom na wnikliwe i zgodne z prawem
                przygotowanie pozwolenia. My też, podobnie jak Państwo z wielką niecierpliwością
                oczekujemy na ten dokument!

3. Trasa Książąt Mazowieckich.
                Trasa wpisana jest w planie wojewódzkim od około 30 lat i czy kiedykolwiek
                powstanie, konia z rzędem temu, kto to dziś przesądzi. Ewentualna trasa nie jest
                uwzględniona nawet w planach koncepcyjnych na najbliższe lata-o planach
                realizacyjnych nie wspominając.
                Czy jednak może powstać obwodnica Pruszkowa przez centrum miasta jeżeli z
                drugiej strony ma powstać inna oraz autostrada- niech Państwa logika odpowie sama.

4. Umowy.
                Wszystkie osoby, które odebrały komplet informacji o zarezerwowanym mieszkaniu
                otrzymały również projekt umowy z wyraźnym nadrukiem „wzór” – jak można jeszcze
                dokładniej opisać, że jest to jedynie projekt, nasza propozycja, a nie jakiś
                druk urzędowy?
                Wszystkie uwagi do przedstawionego projektu umowy, jeżeli tylko szanować będą
                interesy Państwa i Kastel Investment zostaną uwzględnione.

5. Cena
                Szanowni Państwo, na życzenie wielu przyszłych mieszkańców zmuszeni zostaliśmy
                do przeprojektowania budynków, aby można było zainstalować w nich windy (co musi
                wpłynąć na koszty). Obecna cena nie jest wiele wyższa od wstępnie kalkulowanej,
                ponieważ w przeciwieństwie do wcześniej planowanej zawiera już ceny balkonów i
                ogródków, tarasy natomiast są za dopłatą jedynie 400,00 zł netto za 1m2 z
                powodu konieczności zastosowania drogiej technologii odwadniającej i
                umożliwiającej założenie na nich ogrodów. Podkreślę, że do wstępnie kalkulowanej
                ceny informowaliśmy Państwa o dodatkowych kosztach balkonów i ogródków - teraz
                jest to w cenie!
                Jeżeli zatem przedstawiona architektura, nowoczesna technologia, standard
                wykończenia i elitarność osiedla z dołączonymi terenami sportowo-rekreacyjnymi
                nie zasługują na cenę 3950,00 zł netto za 1m2 (parter, I i II piętro) oraz
                4100,00 zł netto za 1m2 najwyższej kondygnacji z pięknym widokiem na otaczającą
                zieleń i jest porównywalna do budynków w znacznie gorszych lokalizacjach macie
                Państwo wolny wybór. Zamiast siać ferment i zamieszanie wśród osób zadowolonych
                z naszej inwestycji, proponujemy zakup mieszkań w innych miejscach i tam też
                popisywanie się swoimi domorosłymi przemyśleniami.

Szanowni Państwo!
                Osiedle Lipowa Ostoja przyjęta została przez przyszłych mieszkańców z bardzo
                dużym zainteresowaniem i do dnia dzisiejszego ciągle nim się cieszy!
                Zastanawiające jest zatem pojawienie się anonimowych wypowiedzi osób, na tematy,
                o których nie mają żadnego pojęcia (przykład „mądrości” o nośności gruntu - czy
                znacie Państwo architekta, projektanta konstrukcji-cudotwórcę, który z pełną
                odpowiedzialnością zaprojektuje budynek bez określenia rodzaju gruntu, na którym
                ma zostać posadowiony?), czy inne kwestie wyżej omówione, czy z pobłażliwym
                uśmiechem pominięte.
                Nie jestem zwolennikiem teorii spisków dziejowych, coraz częściej zastanawiam
                się jednak czy wymyślanie sztucznych problemów nie ma na celu doprowadzenia do
                rezygnacji z zakupu mieszkań, tylko po to, aby mógł kupić je ktoś inny, kto być
                może nawet jest zapisany na długiej tzw. liście rezerwowej i nie ma szans na
                zakup mieszkania nie tylko w I ale nawet w II etapie.
                Jeżeli macie Państwo jakiekolwiek pytania czy wątpliwości, chętnie o nich
                porozmawiamy, przedstawimy wszystkie dokumenty, poczynając od badań gruntu
                poprzez wszystkie inne.

Nam też zależy na miłej współpracy bez ulegania emocjom wywołanym przez
                mędrkujących anonimowych „geniuszy”.

Zarząd Spółki Kastel Investment
                • wfe416n Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 20.10.06, 16:40
                  Gość portalu: kastel@kastel.com. napisał(a):

> 3. Trasa Książąt Mazowieckich.
                  > Trasa wpisana jest w planie wojewódzkim od około 30 lat i czy kiedykolwiek
                  > powstanie, konia z rzędem temu, kto to dziś przesądzi. Ewentualna trasa nie jes
                  > t
                  > uwzględniona nawet w planach koncepcyjnych na najbliższe lata-o planach
                  > realizacyjnych nie wspominając.
                  > Czy jednak może powstać obwodnica Pruszkowa przez centrum miasta jeżeli z
                  > drugiej strony ma powstać inna oraz autostrada- niech Państwa logika odpowie sa
                  > ma.
                  >

a jak wybudują? to co logiką będziecie sie tłumaczyć?
                  Ludzie, to jest odpowiedź Zarządu firmy - to cyrk nie zarząd.
                  • wfe416n Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 20.10.06, 16:47
                    i jeszcze jedno, przypomina mi się historia Urysnowa i ( obecnie ) Łomianek - 30 lat temu opracowali plany autostrady/drogi szybkiego ruchu, na "logikę" kto je wybuduje - a obecnie są protesty i walenie głową w scianę. Maja budować i koniec, przecież były w planie zagospodarowania terenu i mieszkańcy o tym wiedzieli.
                • Gość: pedro Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 21.10.06, 00:31
                  Ciesze sie ze pojawila sie opinia Kastela na poruszane tamety. Oto moj komentarz:
                  > W normalnym świecie istnieją pewne granice „radosnej twórczości”, d
                  > latego
                  > niestety widząc, że jednak euforia tworzenia anonimowych autorów poniższych
                  > treści ponosi ich do granic absurdu

prosze nie przasadzac, ze ludzie sie interesuja inwestycja. Czesto sa to wydatki
                  zycia i inwestycje, ktore bedzie sie splacalo 30-40 lat. Stad potencjalni
                  kupujacy interesuja sie i staraja sie dowiedziec jak najwiecej. Przeciez mamy do
                  czyneinia z ogromna asymetria informacji, a wiara "na slowo" moze kosztowac
                  200tys i bank na karku.

> 1. Osiedle
                  > Osiedle Lipowa Ostoja zgodnie z podpisaną już umową, realizowane będzie pod
                  > nadzorem inwestycyjnym Banku PKO BPSA. Wszystkie wpłaty nabywców mieszkań
                  > lokowane będą na rachunku wydzielonych wpływów i zwalniane będą tylko i
                  > wyłącznie za zgodą inspektorów banku dla wykonawców prac budowlanych na ww.
                  > osiedlu za realnie wykonaną pracę.

Jesli to tak bedzie sie dzialo jak jest opisane powyzej to bardzo sie ciesze.
                  Dlaczego wiec w umowie nie ma wplat pieniedzy zaleznych od wykonanej pracy tylko
                  kalendarzowe terminy! A powodow mozliwych opoznien jest masa. Rozumiem wiec, ze
                  zaden problem zmienic to i uzaleznic wplaty od wykonanej pracy - takie male
                  dodatkowe zabezpieczenie dla PRAWIE idealnego systemu Kastela.

> 2. Pozwolenie na budowę.
                  > Inwestycja nasza została zakwalifikowana przez władze miasta do inwestycji
                  > dużych, dajmy zatem czas stosownym urzędom na wnikliwe i zgodne z prawem
                  > przygotowanie pozwolenia. My też, podobnie jak Państwo z wielką
                  > niecierpliwością oczekujemy na ten dokument!

Skad sie te opoznienia biora? Z problemami z odprowadzeniem wody czy tez moze z
                  takim wytyczeniem osiedla, zeby zmiescila sie jeszcze Trasa Ksiazat.

> 3. Trasa Książąt Mazowieckich.
                  > Trasa wpisana jest w planie wojewódzkim od około 30 lat i czy kiedykolwiek
                  > powstanie, konia z rzędem temu, kto to dziś przesądzi. Ewentualna trasa nie jes
                  > t
                  > uwzględniona nawet w planach koncepcyjnych na najbliższe lata-o planach
                  > realizacyjnych nie wspominając.
                  > Czy jednak może powstać obwodnica Pruszkowa przez centrum miasta jeżeli z
                  > drugiej strony ma powstać inna oraz autostrada- niech Państwa logika odpowie sa
                  > ma.

Logika mi podpowiada - moze byc ta trasa i tego nikt nie wie. Na razie ma byc i
                  to kategorii wojewodzkiej. Prawda jest, ze nie jest planowana na lata 2006-2013,
                  co pozniej, nie wiadomo.

> 4. Umowy.
                  > Wszystkie osoby, które odebrały komplet informacji o zarezerwowanym mieszkaniu
                  > otrzymały również projekt umowy z wyraźnym nadrukiem „wzór” –
                  > jak można jeszcze
                  > dokładniej opisać, że jest to jedynie projekt, nasza propozycja, a nie jakiś
                  > druk urzędowy?
                  > Wszystkie uwagi do przedstawionego projektu umowy, jeżeli tylko szanować będą
                  > interesy Państwa i Kastel Investment zostaną uwzględnione.

Drogi Zarzadzie, umowa ta jest naprawde zenujaca. Rozumiem, ze jest to projekt,
                  ale forma jest skrajnie krzywdzaca klienta. Zamiescilem juz wczesniej posta na
                  temat tej umowy - rozumiem, ze moze to wlasnie ten post zmobilizowal Panstwa do
                  reakcji. Skoro wszystko jest tak super jak Panstwo pisza, to czemu umowa jest
                  taka! jak na razie chroni interesy Kastela, klientow wcale. A przeciez, jak
                  Panstwo pisza, maja byc poszanowane interesy obu stron.

> 5. Cena
                  > Szanowni Państwo, na życzenie wielu przyszłych mieszkańców zmuszeni zostaliśmy
                  > do przeprojektowania budynków, aby można było zainstalować w nich windy (co mus
                  > i
                  > wpłynąć na koszty). Obecna cena nie jest wiele wyższa od wstępnie kalkulowanej,
                  > ponieważ w przeciwieństwie do wcześniej planowanej zawiera już ceny balkonów i
                  > ogródków, tarasy natomiast są za dopłatą jedynie 400,00 zł netto za 1m2 z
                  > powodu konieczności zastosowania drogiej technologii odwadniającej i
                  > umożliwiającej założenie na nich ogrodów. Podkreślę, że do wstępnie kalkulowane
                  > j
                  > ceny informowaliśmy Państwa o dodatkowych kosztach balkonów i ogródków - teraz
                  > jest to w cenie!
                  > Jeżeli zatem przedstawiona architektura, nowoczesna technologia, standard
                  > wykończenia i elitarność osiedla z dołączonymi terenami sportowo-rekreacyjnymi
                  > nie zasługują na cenę 3950,00 zł netto za 1m2 (parter, I i II piętro) oraz
                  > 4100,00 zł netto za 1m2 najwyższej kondygnacji z pięknym widokiem na otaczającą
                  > zieleń i jest porównywalna do budynków w znacznie gorszych lokalizacjach macie
                  > Państwo wolny wybór. Zamiast siać ferment i zamieszanie wśród osób zadowolonych
                  > z naszej inwestycji, proponujemy zakup mieszkań w innych miejscach i tam też
                  > popisywanie się swoimi domorosłymi przemyśleniami.

Pisza Panstwo, ze obecna cena nie jest o wiele wyzsza od planowanej. mialo byc z
                  windami 3500 za m^2, jest 3950. daje to dla mieszaknia 50m^ wzrost o prawie 25
                  tys. - to juz sporo dal wielu ludzi. Stad zapewne niezadowolenie osob... Dla
                  wielu natomiast nadal przystepna.

Podsumowujac, cos musi byc na rzeczy, skoro Zarzad tak ostro wypowiada sie w w/w
                  kwestiach. Skoro tak wielu jest klientow, listy rezerwowe takie dlugie, to czemu
                  Panstwo traca swoj cenny czas na tym skromnym forum... Prosze raz jeszcze
                  pamietac, ze dla wielu jest to inwestycja zycia, wiec zamiast poblazliwych
                  usmieszkow, radze raczej cierpliwosci w wyjasnianiu wszelkich watpliwosci, moze
                  i czasem wydajacych sie smiesznymi! Gdy polityka firmy bedzie jasna i
                  przejrzysta to i moze pytan bedzie mniej, a ich ton cieplejszy. Bo nie za checi
                  sie rozlicza, a za czyny!

Pozdrawiam,
                  Pablo

P.S. Po to jest wlasnie forum, zeby kazdy mogl napisac co go boli, co mysli itp.
                  Nikt nie obraza tutaj Zarzadu, ani jej czlonkow z imienia i nazwiska - dyskusja
                  prowadzona na temat roznych watpliwosci dot. planowanej budowy. Prosze o tym
                  pamietac wypisujac rozne opinie pod adresem "anonimowych geniuszy"
                  • Gość: Lex Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 213.77.89.* 24.10.06, 19:33
                    Zdecyduj się - jesteś Pedro czy Pablo ?

A tak poważniej, przyznaję Ci dużo racji; lecz nie wszystkie mankamenty tej
                    umowy zostały opisane na forum, a jest ich jeszsze sporo, i to bardzo istotne.
                    UOKiK suchej nitki na tej umowie nie zostawi - wszak tam są same niedozwolone
                    klauzule !!!
                    Pomijam przy tym brak spójności i logiki w umowie, ale jaki Zarząd taka umowa.
                    • Gość: Macca Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 82.177.11.* 25.10.06, 13:59
                      Widziałem tą umowę - przeciętna rynkowa - większość deweloperów takie ma.
                      Napewno jest korzystniejsza dla nabywcy niż proponowana przez JW. Poza tym
                      piszą, że to propozycja i jak ktoś ma jakieś pomysły zmian może uwzględnią.
                      Ja i tak zdecydowałem się na inną lokalizację. Dobrym rozwiązaniem jest
                      instytucja banku gwaranta.
                • Gość: Ilona Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 21.10.06, 00:40
                  5. Cena
                  > Szanowni Państwo, na życzenie wielu przyszłych mieszkańców zmuszeni zostaliśmy
                  > do przeprojektowania budynków, aby można było zainstalować w nich windy (co mus
                  > i
                  > wpłynąć na koszty). Obecna cena nie jest wiele wyższa od wstępnie kalkulowanej,
                  > ponieważ w przeciwieństwie do wcześniej planowanej zawiera już ceny balkonów i
                  > ogródków, tarasy natomiast są za dopłatą jedynie 400,00 zł netto za 1m2 z
                  > powodu konieczności zastosowania drogiej technologii odwadniającej i
                  > umożliwiającej założenie na nich ogrodów. Podkreślę, że do wstępnie kalkulowane
                  > j
                  > ceny informowaliśmy Państwa o dodatkowych kosztach balkonów i ogródków - teraz
                  > jest to w cenie!
                  > Jeżeli zatem przedstawiona architektura, nowoczesna technologia, standard
                  > wykończenia i elitarność osiedla z dołączonymi terenami sportowo-rekreacyjnymi
                  > nie zasługują na cenę 3950,00 zł netto za 1m2 (parter, I i II piętro) oraz
                  > 4100,00 zł netto za 1m2 najwyższej kondygnacji z pięknym widokiem na otaczającą
                  > zieleń i jest porównywalna do budynków w znacznie gorszych lokalizacjach macie
                  > Państwo wolny wybór. Zamiast siać ferment i zamieszanie wśród osób zadowolonych
                  > z naszej inwestycji, proponujemy zakup mieszkań w innych miejscach i tam też
                  > popisywanie się swoimi domorosłymi przemyśleniami.

jesli dobrze pamietam to od poczatku bylo mowione, ze balkony wliczane sa w cene
                  mieszkania! wiec ktos tu cos kreci. a co do terenow rekreacyjno - sportowych to
                  mam pytanie: czy maja juz Panstwo wykupiony teren pod te tereny? czy to sa na
                  razi edalekosiezne plany (czyt. mzonki), o takie moje szybkie domorosle przemyslenia

Ilona
                  • wfe416n Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 21.10.06, 18:40
                    Gość portalu: Ilona napisał(a):
                    > a co do terenow rekreacyjno - sportowych to
                    > mam pytanie: czy maja juz Panstwo wykupiony teren pod te tereny? czy to sa na
                    > razi edalekosiezne plany (czyt. mzonki), o takie moje szybkie domorosle przemys
                    > lenia
                    >
                    > Ilona

przecież już są - basen Kapry, tor kolarski ( w budowqie ) i boisko przy szkole nr 6
                    • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 22.10.06, 00:19
                      Czytaj uwazniej! to chodzi o obiekty sportowo-rekreacyjne budowane wraz z
                      inwestycja Lipowa Ostoja dla jej mieszkancow.
                      • wfe416n Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 22.10.06, 14:19
                        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Czytaj uwazniej! to chodzi o obiekty sportowo-rekreacyjne budowane wraz z
                        > inwestycja Lipowa Ostoja dla jej mieszkancow.

a Ty czytasz uważnie? aluzji nie widzisz? a gdzie mają powstać obiekty sportowo-rekreacyjne? przecież tam nie ma miejsca na normalne osiedle z dojazdem, chyba że myślisz o piaskownicy.
    • fiszki Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 11.10.06, 12:41
      Pedro, ja też bym prosiła o podesłanie umowy w wersji eletronicznej, jeśli
      masz. Też mamy z mężem rezerwację, ale jeszcze nie dzwonili z umową, no i
      ciągle się zastanawiamy, bo jednak cena poszła znacznie w górę, a to przecież
      stan surowy i to wszystko takie niepewne.
      • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 12.10.06, 19:18
        podnosze watek - cos wiecej wiadomo?
      • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 12.10.06, 19:18
        podosze watek - cos wicej wiadomo?
        • Gość: Ania Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.aster.pl 14.10.06, 13:01
          czy ktos juz kupil mieszkanie w tej inwestycji?
      • Gość: bziku Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:01
        Witam
        Pytanie - co myślicie o nowo budowanym bloku na ulicy ołówkowej >???
        trochę slamsy ale blisko do stacji - jakieś 300 m
        a cena 3500 zł
        co wy na to ?
        • Gość: Marysia Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.chello.pl 24.10.06, 14:49
          Poproszę o adres strony developera.

Dzięki
        • Gość: bziku Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:55
          WWW.BRFI.EU
          • maja209 Re: Nowa inwestycja w pruszkowie 06.11.06, 10:57
            propnuje wejsc na strone forum Pruszkowa i poczytac co o tym sadza mieszkancy :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=50944274&v=2&s=0
            • wfe416n Re: Nowa inwestycja w pruszkowie 06.11.06, 19:43
              maja209 napisała:

> propnuje wejsc na strone forum Pruszkowa i poczytac co o tym sadza mieszkancy :
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=50944274&v=2&s=0

maju to są dwie różne inwestycje - tu jest wątek o Lipowej a ty podałaś link do inwestycji na Ołówkowej.
              • Gość: gośc Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:05
                już otrzymali pozwolenie na budowę. Jestem w trakcie negocjacji warunków
                płatności. Te ,które zaproponowała firma wyjątkowo mi się nie podobają.
                Może ktoś już coś wynegocjował. Podzielcie się uwagami.
                • Gość: Gość Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: 83.238.0.* 07.11.06, 09:22
                  znajdź forum o tej inwestycii to pogadamy :) jest nas już mała grupka którzy
                  tam zainwestowali:)))
                  • lucia67 Re: Nowa inwestycja w pruszkowie 07.11.06, 12:28
                    a mógłbyś podać link do tego forum, z góry dzięki i pzdr,HMK
                    • Gość: Pedro Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.aster.pl 07.11.06, 19:08
                      dolaczam sie do pytania - jest jakies oddzielne forum na ktorym mozna pogadac?
                      jak wyglada sprawa umow - kazdy indywidualnie negocjuje czy wszyscy maja takie
                      same umowy?

Pozdr
                      • Gość: gosc Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.aster.pl 09.11.06, 08:22
                        ktos juz podpisal umowe?
                      • Gość: Gośc Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: 83.238.0.* 09.11.06, 09:00
                        BRFI Pruszkow (3) Gość: maddie - jest taki post-tam jest osoba która podała
                        swój mail.....
                        • Gość: asiadzik Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.chello.pl 09.11.06, 10:42
                          Na Ołówkowej ja kupiłam.Wciąż szukamy sąsiadów
                          jbd@vp.pl

Pozdrawiam
                          Joanna
                          • Gość: Pedro Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.aster.pl 09.11.06, 12:02
                            A jak wyglada sytuacja z Kastelem - czy kto sie juz zdecydowal na kupno? chetnie
                            bym porozmawial na temat umowy!
                            • Gość: gwozdź Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:39
                              dostalem odpowiedz od rzecznika praw konsumenta -> 10 uwag do umowy -
                              wykorzystywanie niedozowlonych klauzul
                              • Gość: gość Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:13
                                Zrezygnowaliśmy. Praktycznie prawie całą wartość mieszkania każą sobie wpłacić
                                w 2007, a oddanie dopiero pod koniec 2008 roku!
                                • Gość: gość Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:50
                                  dokladnie, za duzo niejasnosci chocby "przewidywany" termin zakonczenia
                                  inwestycji. Totolotek?
                              • lucia67 Re: Nowa inwestycja w pruszkowie 24.11.06, 12:45
                                gwozdź, a czy mógłbyś sie podzielić uwagami rzecznika. Ewentualnie pisz na
                                maila gazetowego. pzdr,
                                • Gość: gość Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:45
                                  mail wyslany

pzdr
                                  • emerix zmiany w umowie 10.12.06, 14:26
                                    Czy komuś udało się coś zmienić w umowie,płatności,warunki przeniesienia
                                    własności.
                                    Czy gwóżdż możę cós napisać na temat jaką odpowiedż dostał od rzecznika
                                    klientów,A może nawet przesłać na gazetowego mail-a.

z góry dzięki!!
                                    • Gość: gaja.d@poczta.onet lipowa Ostoja IP: 217.153.190.* 14.12.06, 12:02
                                      Hej,hej
                                      chcę kuić mieszkanie nr 52. Trochę boję się tej inwestycji, a szczgólnie
                                      wiarygodności inwestora. Co o tym sadzicie? DD
                            • Gość: gaja.d@poczta.onet Re: Nowa inwestycja w pruszkowie IP: 217.153.190.* 15.12.06, 10:05
                              Witaj, załapałam się na jedno z ostatnich mieszkań - Lipowa Ostoja. Jestem na
                              etapie propozycji wprowadzenia zmian w zaproponowanym projekcie umowy, kóry
                              jest beznadziejny! Chętnie porozmawiam na temet poszczgólnych zapisów i
                              propozycji ich zmian.
                        • hbr00 Re: Nowa inwestycja w pruszkowie 24.06.15, 20:56
                          Witam,

interesuje mnie zakup mieszkania w nowo budowanym bloku F (na dniach ma ruszyć budowa).
                          Czy możecie mi napisać, jak Wam się na osiedlu po tych kilku latach mieszka? Jaki jest czynsz + dodatkowe opłaty. Od Pani oprowadzającej mnie po wolnym mieszkaniu (chyba budynek D)usłyszałam, że czynsz wynosi 6 zł/m2, ale Wy piszecie o 10 zł. Możecie mi napisać jak to jest w rzeczywistości? Z góry dziękuję
                          Podaję mojego maila: hbr23@wp.pl
    • lucy76 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 24.11.06, 18:18
      Witajcie :)

w dniu dzisiejszym otrzymalam informacje , ze zwolnilo sie mieszkanie, ktore
      mnie interesowalo. Do pn mam dac odpowiedz czy decyduje sie na nie.

Czy moglby mi ktos podeslac na priva wzor umowy po kluczowych poprawkach?
      Dostalam wstepna wersje do zaznajomienia sie. temat dla mnie zupelnie nowy.nie
      wiem na co patrzec, co jest wazne itd.

pozdrawiam i dziekuje
      • Gość: hejho! Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:46
        a ktore?
      • czeslaw51 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 26.11.06, 19:07
        lucy76 napisała:

> Witajcie :)
        >
        > w dniu dzisiejszym otrzymalam informacje , ze zwolnilo sie mieszkanie, ktore
        > mnie interesowalo. Do pn mam dac odpowiedz czy decyduje sie na nie.
        >
        > Czy moglby mi ktos podeslac na priva wzor umowy po kluczowych poprawkach?
        > Dostalam wstepna wersje do zaznajomienia sie. temat dla mnie zupelnie nowy.nie
        > wiem na co patrzec, co jest wazne itd.
        >
        > pozdrawiam i dziekuje

Lucy mozesz podeslac i mnie umowe do przejrzenia (ta ze zmianami/poprawkami) -
        rowniez jestem zainteresowany kupnem mieszkania.

a tak w ogole to ktos wie ile zostalo juz mieszkan sprzedanych?

Czeslaw
        • Gość: gosc Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:40
          2 tygodnie temu bylo podobno okolo 10 wolnych.......
        • Gość: gaje.d@poczta.onet Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: 217.153.190.* 14.12.06, 11:56
          hej, hej
          chcę kupić mieszkanko na Lipowej Ostoji. Wzór umowy, którą mi przedstawili
          jest tragiczny. Czy Wam udało się cos wywalczyć? Gaja
    • lucy76 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 25.11.06, 17:42
      47 lub 48.......czy pyta ewentualny sasiad/ka

prosba do Marysi.....
      poprosze o informacje odnosnie zakazanych klauzul od rzecznika.

pozdrawiam
      • Gość: Autor Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:03
        to 47 czy 48?
        klauzele sa dostepne na stronie uokik'u, mozesz porownac/sprawdzic

jezeli beda w umowie to nie beda ciebie obowiazywac
    • lucy76 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 10.12.06, 17:42
      gwozdz

czy moge prosic o przeslanie informacji jakie dostales od rzecznika praw
      konsumenta?

dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: gość portalu Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:51
        zaraz, zaraz

to jeszcze nie podpisaliście umowy?
    • lucy76 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 15.12.06, 23:43
      ja jestem o krok od podpisania umowy.....
      wyslalam do nich umowe z pewnymi poprawkami, niestety zgodzili sie na niewiele
      zmian.

Czy ktos z ewentualnych, przyszlych sasiadow juz podpisal umowe??????
      • toyasz Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 26.12.06, 18:59
        Nie spać ludzie !Ktoś podpisał umowę z Kastelem w formie aktu notarialnego?
        Zmienił coś ważnego w umowię na korzyść.

odbiór :))

• lucy76 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 26.12.06, 19:40
      Ja chcialam podpisac umowe w formie aktu notarialnego. Otrzymalam od pracownika
      Kastel Inv telefon do notariusza, ktory mial mi wyjasnic dlaczego nie mozna
      podpisac umowy jako akt notarialny. Pani notariusz zagadala mnie prawniczym
      belkotem, z ktorego zrozumialam, ze Kastel bedzie jeszcze dokupywal dzialki
      obok, nie ma do konca zagospodarowanego terenu, nie wiadomo jak bedzie ze
      wspolnota mieszkaniowa ( czy na osobne budynki, czy na cale osiedle).

Nie znam sie na tym zupelnie, wiec sama nie wiem co o tym myslec.
      Jesli chodzi o umowe, uwzglednili troche poprawek, ale nie wszystkie.

Moze odezwie sie jeszcze ktos??????????????
    • hbr00 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 24.06.15, 20:57
      Witam,

interesuje mnie zakup mieszkania w nowo budowanym bloku F (na dniach ma ruszyć budowa).
      Czy możecie mi napisać, jak Wam się na osiedlu po tych kilku latach mieszka? Jaki jest czynsz + dodatkowe opłaty. Od Pani oprowadzającej mnie po wolnym mieszkaniu (chyba budynek D)usłyszałam, że czynsz wynosi 6 zł/m2, ale Wy piszecie o 10 zł. Możecie mi napisać jak to jest w rzeczywistości? Z góry dziękuję
      Podaję mojego maila: hbr23@wp.pl
    • rapsodiaaa33 Re: Kastel - Osiedle Lipowa Ostoja Pruszków 21.04.17, 16:19
      Zapraszam wszystkich "nieszczęśliwych" nabywców mieszkań w budynku F do zgłoszenia się na e-maila rapsodiaaa33@gazeta. pl, organizuje się grupa przyszłych mieszkańców, a jak wiadomo w grupie siła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka