Dodaj do ulubionych

SM Dziesiątka

19.03.03, 14:18
Czy ktos wie cos o w/w spóldzielni, budynek koło Ghandi
na ursynowie planowali skonczyc w:
- marcu '02
- czerwcu '02
- wrzesniu '02
około grudnia '02

a potem to juz nie wiem, za kazdym razem pani w
informacji zachęcała do kupowania , juz zaraz,
natychmiast, na pytanie czemu prace sie nie posówają
nie chciała odpowiadac, ale zawsze dodawała "ze juz
tylko wykonczenie na zewnątrz i gotowe", tylko ze w
srodku nic nie ma.

Kolejny budynek krzak ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 23.03.03, 18:31
      Szukam kogos, kto ma do czynienia z SM Dziesiatka bo ja jestem poszkodowana!!!
      Sprawa jest nie ciekawa.
      looos napisał:

> Czy ktos wie cos o w/w spóldzielni, budynek koło Ghandi
      > na ursynowie planowali skonczyc w:
      > - marcu '02
      > - czerwcu '02
      > - wrzesniu '02
      > około grudnia '02
      >
      > a potem to juz nie wiem, za kazdym razem pani w
      > informacji zachęcała do kupowania , juz zaraz,
      > natychmiast, na pytanie czemu prace sie nie posówają
      > nie chciała odpowiadac, ale zawsze dodawała "ze juz
      > tylko wykonczenie na zewnątrz i gotowe", tylko ze w
      > srodku nic nie ma.
      >
      > Kolejny budynek krzak ?
      • looos Re: SM Dziesiątka 24.03.03, 13:05
        Zadzwoniłem zeby zobaczyc co mi pani powie...

no wiec,
        "planowane oddanie koniec II kwartału tego roku",
        "wszystkie przyłącza już są... tylko jeszcze nie
        podłączone do budynku" "no są na zewnątrz, trzeba je
        tylko przyłączć do instalacji w budynku", "zostało
        jeszcze do zrobienia elewacja i wykończenie w środku, no
        wie pan, klatki schodowe, itd",

Na pytanie czy było jakies opóźnienie budowy:
        "no wie pan, tak jak u wszystkich, przez tą ostrną zimę"

Nie pytałem dlaczego rok temu tez miało byc w okolicach
        czerwca oddane. Stan obecny zdajsie jest identyczny ze
        stanem z początku sierpnia 2002 roku :(

• Gość: jap Re: SM Dziesiątka IP: 195.136.36.* 24.03.03, 13:57
          looos napisał:

> Na pytanie czy było jakies opóźnienie budowy:
          > "no wie pan, tak jak u wszystkich, przez tą ostrną zimę"
          >
          Ostra zima??? Po drugiej stronie Pileckiego inna firma buduje, aż furczy! Zima
          im jakoś nie przeszkadza.
      • Gość: yol_k Re: SM Dziesiątka IP: *.acn.waw.pl 24.03.03, 18:38
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> Szukam kogos, kto ma do czynienia z SM Dziesiatka bo ja jestem poszkodowana!!!
        > Sprawa jest nie ciekawa.

Na czym Twoje poszkodowanie polega?
        Czy jesteś członkiem tej spółdzielni oczekującym na mieszkanie?
        Jeśli tak, to dowiedz się ilu jest członków budujących to domostwo.

Może tu zachodzić klasyczny przypadek braku wystarczającej obsady
        członkowskiej, np. budynek ma 200 lokali, a członków jest 40.
        Przy czym budowę faktycznie finansuje grupa frajerów, którzy regularnie
        wpłacają kolejne raty wkładu budowlanego, a inna grupa, związana z zarządem
        spółdzielni pasożytuje na tych naiwnych, trzymając w rękach pewną pulę lokali,
        bez wpłacania pełnej sumy wkładu.
        Zaczyna brakować pieniędzy i budowa staje. W tej sytuacji spółdzielnia zaciąga
        kredyt, tłumacząc naiwnym ludziom, że inaczej się nie da, pakując ich w jeszcze
        gorsze położenie, bo kredyt trzeba spłacić, a liczba członków od tego nie
        przybywa.

Inny problem to sprawy gruntowe, które mogą być nieuregulowane, częstym
        przypadkiem są działki o tzw. niestalonym stanie prawnym czy też grunt może być
        zabezpieczeniem zaciągniętego kredytu.

Warto się o te rzeczy dowiedzieć - jeśli jesteś członkiem tej spółdzielni, to
        zrób to koniecznie na piśmie. Jeśli spółdzielnia nie odpowie Ci lub będzie
        kręcić - uciekaj stamtąd.

• Gość: pj Re: SM Dziesiątka IP: *.telenergo.pl 26.03.03, 08:58
      Skoro już pojawił się wątek spółdzielni Dziesiątka na Pileckiego to
      przestrzegam wszystkich potencjalnych kupców, że na budowie od zeszłej wiosny
      NIC się nie dzieje (wiem co piszę, bo mam widok z okna na tą budowę).
      Tłumaczenia że winna jest zima to klasyczna na naszym rynku mieszkaniowym
      bezczelność (inaczej: robienie ludzi w ...) developerów/spółdzielni.
      • Gość: Mieszkaniec obok Re: SM Dziesiątka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 13:18
        Mieszkam z widokiem na 10tkę i potwierdzam, od roku wiatr przewiewa pokoje
        budynku,
        po drugiej stronie pileckiego dom development buduje jak opętany - panowie
        robią do 21 aż miło popatrzeć
        pytałem się developerów na imielinie co sądzą o 10tcę i kręcą nosem że raczej
        ta inwestycja im nie wychodzi
        • Gość: d Re: SM Dziesiątka IP: *.pekao-fs.com.pl 02.04.03, 10:27
          Dziesiątka ma straszne długi, nie płaci wykonawcy, roboty są wstrzymane. Jak
          nie dostaną jakiejś kasy, mieszkańcy będą musieli sami to dokończyć. A prezes
          jezdzi Lexusem ;)
          Oj te spółdzielnie...
    • Gość: Anna Re: SM Dziesiątka IP: *.server.ntl.com 10.04.03, 21:02
      Czy teraz juz zaczelo sie cos dziac na budowie?
      Nie mam mozliwosci byc w Warszawie.
      Na mieszkanie czekam juz 5 rok. To straszne...
      • Gość: pj Re: SM Dziesiątka IP: *.telenergo.pl 14.04.03, 09:30
        Niestety postępów (a nawet budowlańców) nie widać ...
        • Gość: ob Re: SM Dziesiątka IP: *.nestle.pl 14.04.03, 12:10
          Tam obok buduje SM Domino. Czy tam cos sie dzieje?
          • Gość: Anna Re: SM Dziesiątka IP: *.server.ntl.com 14.04.03, 17:59
            Prawdopodobnie budowa ma ruszyc w tych dniach, bo jest nowy wykonawca, ktory ma
            wykonczyc budynek w zamian za mieszkania. To najnowsze wiadomosci od pani przaz
            telefon. Jak bedzie - zobaczymy!
            • Gość: DrOzda Re: SM Dziesiątka IP: *.siemens.pl 15.04.03, 13:49
              Gość portalu: Anna napisał(a):

> Prawdopodobnie budowa ma ruszyc w tych dniach, bo jest nowy wykonawca, ktory
              ma
              > wykonczyc budynek w zamian za mieszkania. To najnowsze wiadomosci od pani
              przaz
              > telefon. Jak bedzie - zobaczymy!
              No to "fajnie" Ciekawe o ile podskoczy cena jeśli trzeba je będzie sfinansować
              z pieniędzy spółdzieców :(
              • Gość: paveua Re: SM Dziesiątka IP: 126.17.26.* 13.05.03, 09:11
                No dziś tam dzwoniłem - cena = 4300, a do wszystkich mieszkań większych niż 1
                pok trzeba dokupić garaż za 30k.
                Termin - podobno koniec IIIQ2003.

pozdr
                • Gość: Anna Re: SM Dziesiątka IP: *.server.ntl.com 26.05.03, 15:19
                  Czy cos sie dzieje na budowie?
                  • Gość: M. Re: SM Dziesiątka IP: *.server.ntl.com 22.06.03, 23:30
                    Czy sa jakies wiadomosci odnosnie budowy?
                    • looos Re: SM Dziesiątka 23.06.03, 10:35
                      Przejeżdzałem niedawno obok, coś niby drgneło, pojawiło
                      się cos na scianie zewnętrznej

--
                      L.
                      • Gość: R.T. Re: SM Dziesiątka IP: *.server.ntl.com 04.07.03, 22:52
                        I na tym sie chyba zakonczy, bo zmowu budowa stanela. Czy ktos moze mi
                        wytlumaczyc co sie tam dzieje?
                        • Gość: I.T. Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 17.07.03, 22:48
                          Poszukuje czlonkow S.M.Dziesiatka. Co myslicie o tym ostatnim pismie?
                          • Gość: Vodnik Re: SM Dziesiątka IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 18.07.03, 08:51
                            Widziałem wczoraj budynek SM Dziesiątka przy Gandhi. Mimo, ze widać, że jest w
                            dużym stopniu zrealizowany, to jednak nie wolno dać się zwariować i przyjmować
                            od "pani z telefonem" informacje, ze budowa zostanie ukonczona w III kwartale
                            2003. Według mnie jeśliby stał się cud i prace ruszyły pełna parą to pierwszych
                            mieszkań należałoby się spodziewać nie wcześniej niż pod koniec I kwartału
                            2004, ja jednak obstawiam , że prędzej dom postawi budujące tuz za inwestycją
                            Pekao Development (chociaż dopiero leją fundamenty).

vodnik
                            • Gość: E Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 22.07.03, 22:09
                              Prace zostaly wstrzymane, z powodu braku pieniedzy, a zaden bank nie chce
                              udzielic kredytu. Wiec nie ma na co liczyc!
                              • Gość: Vodnik Re: SM Dziesiątka IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 23.07.03, 08:09
                                Gość portalu: E napisał(a):

> Prace zostaly wstrzymane, z powodu braku pieniedzy, a zaden bank nie chce
                                > udzielic kredytu. Wiec nie ma na co liczyc!

tymczasem, czytajac dodatek nieruchmosci do GW sprzed okolo miesiąca wśród
                                listy inwestycji jest wymieniona inwestycja SM Dziesiątki przy Gandhi z
                                infromacją "Do zamieszkania" :-)
                                • Gość: nina Re: SM Dziesiątka IP: 158.66.113.* 06.08.03, 11:33
                                  bylam zainteresowana ta inwestycja w grudniu 2001. wtedy stalo juz 8 pieter.
                                  pani bardzo zachecala. cena jakies 3800 o ile pamietam. zniechecilo mnie to, ze
                                  to byla spoldzielnia, oraz lokalizacja - to miejsce nie moze miec dobrej
                                  energii, stojac na tylach centrum onkologii, gdzie jest tyle cierpienia
                                  ludzkiego i smierci. poza tym - kiepska (najblizsza okolica). strasznie sie
                                  ciesze, ze zrezygnowalam. od prawie roku juz mieszkam w swoim nowym mieszkanku.
                                  dla tych, co kupili w dziesiatce, jest tylko jedno wyjscie - zorganizujcie sie
                                  i walczcie w grupoie o swoje prawa.
                                  zycze powodzenia
    • Gość: magda Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 09.08.03, 00:23
    • Gość: magda Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 09.08.03, 00:25
      Czlonkowie chcac ratowac Spoldzielnie sa chetni doplacac do mieszkan i
      wykupowac miejsca postojowe, nawet ci, ktorzy ich nie potrzebuja. Tylko co z
      tymi, co juz nie maja z czego doplacac?
      • Gość: viva Re: SM Dziesiątka IP: *.poczta / 10.1.22.* 21.08.03, 16:04
        z tego co ja wiem cos tam sie dzieje, jest nowy zarzad, ktory otrzyma
        wynagrodzenie dopiero po realizacji inwestycji (ludzie wyciagneli wczesniej
        dwie inne spoldzielnie), caly czas trwaja rozmowy z bankami i wykonwacami
        • Gość: SL Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 21.08.03, 22:24
          Znaleziono nowego wykonawce. Wiec miejmy nadzieje, ze inwestycja zostanie
          zakonczona pomyslnie.
          • Gość: szary Re: SM Dziesiątka IP: 217.153.22.* 22.08.03, 10:42
            Gość portalu: SL napisał(a):

> Znaleziono nowego wykonawce. Wiec miejmy nadzieje, ze inwestycja zostanie
            > zakonczona pomyslnie.

Skąd to wiesz, dobry człowieku ?
            Napisz coś więcej, rozzbudzisz jeszcze większe nadzieje....

pzdr
            Szary
            • Gość: SL Re: SM Dziesiątka IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.08.03, 20:14
              Wiem to od Zarzadu Spoldzielni.
              • Gość: Alicja Re: SM Dziesiątka IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 12:33
                Jestem niedoszlym lokatorem Dziesiatki. we wczesniejszym liście było pytanie o
                stan prawny ziemi. Mam xero KW, działki na których jest niedokończony budynek
                sa własnością Spółdzielni.Entuzjastycznie przyjęta zmiana Zarządu w listopadzie
                2002r. na dzien dzisiejszy nie rokuje nadziei na zakończenie inwestycji. Nie
                prawda jest, że Zarząd nie pobierał wynagrodzenia. Licząc uposażenie 2 członków
                Zarządu jedno mieszkanie poszło na pensje. Minął prawie rok nowych rządów
                chciałabym znależć współlokatorów, którzy z determinacją wyegzekwuja od Zarządu
                prawdziwe informacje o stanie budowy. I jaki jest termin upadłości Spóldzielni.
                • Gość: Alicja Re: SM Dziesiątka IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 09:29
                  Wczoraj dowiedziałam się, że we wrześniu ma być Walne Zgromadzenie. Licząc czas
                  zgodny ze Statutem potrzebny na zawiadomienie spółdzielców to we wrześniu tego
                  roku się nie wyrobimy. Zaangażowanie Rady jak i Zarządu jest szokujące swoją
                  bezczelnością. Zgodnie z prawem do końca czerwca powinno być zwołane WZ celem,
                  którego jest przedstawienie przez Zarząd bilansu za rok poprzedni i uzyskanie
                  absolutorium przez Członków Zarządu do pracy na rok następny.
                  Zgodnie ze Statutem Zarząd obowiązany jest do zwołania Nadzwyczajnego WZ na
                  żądanie przynajmniej 1/10 liczby członków Spółdzielni, nie mniej jednak niż
                  trzech członków. Na dzień dzisiejszy mam chętne 4 osoby aby spotkać się
                  oficjalnie i dowiedzieć jakie są zamierzenia i jakie dokonania Zarządu. Jeśli
                  ktos z członków spółdzielni przejawiał by zainteresowanie takim spotkaniem to
                  proszę o kontakt.
                  • Gość: alicja Re: SM Dziesiątka IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 08:57
                    wczoraj było Walne trwało 45 min. Jak na katastrofalną sytuację Spóldzielni
                    cierpliwość członków zdumiewajaca. Jeśli ktoś chciałby prawnie zabezpieczyć
                    chociaż część swoich pieniędzy proszę o kontakt 648-14-62. Moja cierpliwość sie
                    skończyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka