Dodaj do ulubionych

jkj development lewandów

22.10.06, 18:50
witam
jkj development sprzedaje mieszkani na Lewandów. Nie mają jeszcze chyba
pozwolenia na budowę, a nazywa sie ta inwestycja Lewandów IV.
Czy jest ktos, kto mieszka w mieszkaniach wybudowanych przez jkj, ewantualniw
wie cos o tym developerze i tej inwestycji. Planują na II kwartał 2008
pozdrawiam i czekam na informacje
Obserwuj wątek
    • dziusiek Re: jkj development lewandów 23.10.06, 18:42
      witam ponownie
      może jest jednak ktos, kto zna tego developera i wie coś więcej o jego
      inwestycji na ul Lewandów
      pozdrawiam
      • Gość: bini Re: jkj development lewandów IP: *.jmdi.pl 24.10.06, 09:10
        5.500 zl za m2 drogo, stanowczo za drogo jak na tamta lokalizacje
      • Gość: Andrzej Re: jkj development lewandów IP: 194.158.194.* 17.03.07, 16:02
        Witam, prawdopodobnie Państwo rozmawiacie o o osiedlu na którym i ja zakupiłem
        mieszkanie. Również i mnie niepokoi sytuacja zaistniała w związku z zakupem tej
        działki. Kupiłem mieszkanie w bloku nr 15. ostatnio otrzymałem e-maila od JW o
        treści, (Proszę się nie denerwować w związku z przedłużającą się procedurą
        uzyskania pozwolenia na budowę na Lewandowie. Etap 1 bud.10-15 pozwolenie
        31.03.2007r). Jeżeli Państwo macie więcej informacji to prosiłbym albo podać na
        formu albo przesłąć e-mailem na adres Andrzejb28@interia.pl za co z góry bardzo
        dziękuję. Andrzej
    • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 24.10.06, 14:59
      Podpisaliśmy umowę z tym developerem i z niecierpliwością czekamy na pozwolenie
      na budowę. Słyszeliśmy wiele dobrego o nim, jednak niepewność zawsze jest.
      Pozdrawiam i powodzenia.
      • dziusiek Re: jkj development lewandów 24.10.06, 15:33
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Podpisaliśmy umowę z tym developerem i z niecierpliwością czekamy na pozwolenie
        >
        > na budowę. Słyszeliśmy wiele dobrego o nim, jednak niepewność zawsze jest.
        > Pozdrawiam i powodzenia.

Drogi Gosciu pewnie będziemy sąsiadami.
        Napisz proszę jak wyglądają sprawy związane z wodą, kanalizacją, ogrzewaniem na
        tym osiedlu.
        Nie dopytałem tego
        Pozdrawiam
    • dziusiek Re: jkj development lewandów 25.10.06, 17:16
      podciągam
      • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 26.10.06, 14:06
        Wiem jak wygląda sprawa ogrzewania: wszystkie mieszkania mają swoje piece
        gazowe, które ocieplają mieszkanie i wodę ( na planach mieszkań są widoczne -
        przeważnie w łazience lub garderobie). Dobre rozwiązanie ponieważ można samemu
        decydować ile chce się płacić za ogrzewanie, a w lecie nie płaci się wcale...
    • dziusiek Re: jkj development lewandów 26.10.06, 21:36
      Drogi gościu dziękuję za informację
      może ktoś jeszcz kupił, zamierza kupić tam mieszkanie i ma jakie informacje
      pozdrawiam
      • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 27.10.06, 11:49
        Jesli chodzi o bloki JKJ to niestety nie znajdziesz nikogo z doswiadczeniem,
        gdyz pierwsze bloki w wykonaniu tego dewelopera dopiero sie buduja.
        • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 27.10.06, 22:23
          W ofercie jkj można doczytać iz woda jest miejska, niestety rónież to, że teren
          będzie ogrodzony - ogrodzeniem drewnianum bez podmurówki, a w bloczkach będą
          tylko imstalacje do domofonu, a juz samego użądzenia jkj nie zapenia...
          • dziusiek Re: jkj development lewandów 27.10.06, 22:37
            witam
            wynika z tego że oszczędzają, ale taki jest chyba standart developerski
            byłem tam widziałem lokalizacje i ich wcześniej wybudowane domy - nawet są tam
            ludzie i mieszkają, wyglądają na zadowolonych
            może jeszcze ktoś coś wie o ich lewandowie IV
    • dziusiek Re: jkj development lewandów 02.11.06, 22:17
      witam raz jeszcze
      czy są tacy, którzy podpisali umowy rezerwacyjne na lewandów 4?
      pozdrawiam
    • Gość: gostek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:22
      witam
      może ktoś z was podpisał umowę rezerwacyjną z jkj na lewandów IV i zechce
      podzielić się uwagami na temat umowy i developera ?
      pozdrawiam
      • Gość: ja Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:59
        podpisałem umowę, wygląda to nieźle, realizacja II połowa 2008
        o jkj słyszałem dobre rzeczy
        • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 01.12.06, 10:51
          Podpisałeś umowę rezerwacyną, czy przyrzeczenia sprzed.? My mamy podpisać w
          najbliższym czasie umowę przerzeczenia i nie jest już tak kolorowo: termin
          oddania grudzień 2008 i cena garażu dastycznie podskoczyła (w naszym przypadku
          o 70%) pomimo zagwarantowanej ceny i terminu w umowie rezerwacyjnej! A przy tym
          wszystkim właściciel jest bardzo niemiły i traktuje klientów jak
          przeszkadzajacych petentów!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gość ja Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 16:32
            witam
            teraz już umowę przyrzeczenia sprzedaży
            co do ceny garażu to nie wiem, ja mam miejsce postojowe w cenie niezmienionej,
            co do właściciela , to raczej w porządku, termin realizacji niestety to nie II
            kwartał - raczej koniec 2008
            miało i mogło być szybciej
            pozdrawiam ew. sąsiada
          • Gość: hooo Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 09:31
            Cena za rok wyda się wymarzona. Potraktujcie to jako inwestycje a w między
            czasie odkładajcie kasę. Za rok się okarze, że wzrost cen + to co odłożyliście
            da Wam ok 30-40% zysk. A więc opłacone odsetki od kredytu na jakieś 15 lat.

Dzielnica przypomina Wilanów 20 lat temu. Wokół dużo inwestycji oraz niedaleko
            lasy. W przyszłym roku przeprowadzam się w okolice z samego centrum.

Pozdr!
            • Gość: Jacek Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 02.12.06, 15:48
              W tamtej okolicy buduje DOMDEVELOPMENT osiedle DERBY 8,10,11 cena jest niższa a
              i strone osiedlową mają www.derby.waw.pl
              m2 kosztuje ok. 4800
              • Gość: Jan Re: jkj development lewandów IP: *.spray.net.pl 03.12.06, 15:09
                4800hehe mieszkan juz niema dawno tam.Znajdz mi za 6000 to bedziesz dobry.Juz
                ktoss sperzedał gotowe za 8100-gołe z 2 miejscami parkingowymi na derbach.
                • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 04.12.06, 15:34
                  Na niektórych forach można wyczytać, że JKJ upadło!!!! Czy ktoś coś słyszał na
                  ten temat?
                  • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 04.12.06, 15:53
                    Czy umowa nie wzbudziła w nikim wątpliwości: kary niedotrzymania terminu po 150
                    dniach zwłoki, harmonogram spłat (wszystkie raty do wpłacenia rok przed
                    planowanym oddaniem)... i masa tego typu zapisów? Czy ktoś negocjował z
                    Jasińskim?
                    • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 04.12.06, 16:00
                      A to, ze JKJ stosuje teraz takie umowy, ze ma takie warunki to coz. Mozna albo
                      wchodzic w to albo nie, niestety. Mamy wolnosc przeciez. A to ze z etyka jest
                      na bakier... Coz - Jasinski co chcial to zarobil, teraz nie musi sie juz tak
                      naginac - zdobyl opinie poprzednimi budowami i teraz zaczyna od tego odcinac
                      kupony.
                      Rynek nieruchomosci jest juz tak posuniety do absurdu, ze jakby czlowiek chcial
                      wejsc w inwestycje zgodna ze zdrowym rozsadkiem to albo trzeba by poczekac
                      pewnie z nastepne piec lat na takie cudo, albo samemu zbudowac, albo zacisnac
                      zeby i placic. Straszne ale prawdziwe.
                      Co do zmian to nie sadze aby cokolwiek dalo sie wynegocjowac.
                  • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 04.12.06, 15:54
                    Czlowieku, nie siej paniki. Przejedz sie na budowe, zawitaj do biura, wszystko
                    dziala.
                  • Gość: gość ja Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:45
                    witam
                    piszesz - na niektórych forach - to znaczy gdzie ?
                    pozdrawiam
                    • Gość: ja Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 06.12.06, 14:11
                      witam
                      byłem w biurze, odebrałem uprawomocnienie pozwolenia na budowę, świeży krs,
                      na budowie pracują, ktoś tu mąci
                      pozdrawiam
                      • Gość: GOŚĆ Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 30.01.07, 14:47
                        Witam wszystkich, forum o jkj jakoś ucichło. Czy ktoś wie co słychać na
                        budowie, posuwa się do przodu, czy jest szansa, że wyleją fundamenty w lutym
                        pod nasze bloczki... Pozdrawiam i czekam na wieści.
                        • Gość: michal Re: jkj development lewandów IP: 195.22.116.* 31.01.07, 20:50
                          narazie wysypali ziemię i cisza, zaczną robić po zimie, i tak mają dużo zapasu
                          bo nie planowali zaczynać przed wiosną a lekka zima im to umożliwiła.
                          Jak wszystko dobrze pójdzie to w czerwcu już będzie stan surowy, więc wszelkie
                          zmiany donoście do jkj przed kwietniem
                          Jeżeli chodzi o łatwość kontaktu i dostępność to nie mam żadnych zastrzeżeń.
                          Miałe do czynienia z kilkoma deweloperami ale u żadnego nie mogłem bez problemu
                          porozmawiać z właścicielem i od niego usłyszeć zapewnienia.

pozdrawiam
                          • Gość: witomin 44 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:46
                            podisaliśmy właśnie umowe przyrzeczenia z jkj, mają juz pozwolenie na budowę
                            więc wydaje sie ze wszystko jest ok...
                            Miła obsługa klienta, polecam
                        • Gość: ja1 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:19
                          O ile wiem to fundamenty na lewandowie już są wylane, powoli budynki pną się w
                          górę. Wszystko do przodu!
                          Pozdrawiam
                          • Gość: G Re: jkj development lewandów IP: *.arup.com 26.02.07, 08:34
                            Witam!
                            Naprawdę już wylane fundamenty?? Pracuję tak, ze od 1,5 miesiaca nie moge tam
                            dotrzeć, jak jest jeszcze jasno :D
                            Podzielcie się informacjami, jeśli macie...:):)
                            Pozdrawiam!
                            • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 05.03.07, 11:53
                              Oczywiście fundamenty wylane nawet ściany juz widać , ale nie pod bloki tylko
                              domki!!! Bloki będą budowane w 2 kolejności i jak mówił p. Jasiński przez
                              zupełnie inną ekipę. ... jednak coś na budowie się dzieje i to jest
                              pocieszające ... szkoda tylko, że nie przy blokach :-(
                              • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 05.03.07, 16:42
                                Proponuje przejazdzke na budowe - z tego co widac to sa budowane zarowno domki
                                jak i bloki. Od strony trasy torunskiej wyrosly partery, ale blokow. Domki od
                                tej strony maja wylane na razie tylko fundamenty.
                              • Gość: on 44 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:26
                                Nawet nie musieliśmy rozmawiać z P.Jasińskim, w weekend byliśmy na budowie i na
                                naszym bloku jest już wylany strop nad parterem.... huraaa...
                                • Gość: ja Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 06.03.07, 15:26
                                  witam
                                  na naszym tzn na którym, możesz podać numer tego bloku ?
                                  pozdrawiam
    • Gość: on 44 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:10
      blok 23
      • Gość: ja Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:39
        witam
        a co dzieje się z blokiem 24c ?
        może ktoś coś wie ?
        • Gość: ktos Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:34
          rozmawialiśmy ze znajomymi ktorzy niebawem beda odbierac mieszkanie z
          wczesniejszego etapu, podobno wszystko jest bez zarzutów a jkj wywiazalo sie z
          terminow...
          • Gość: monia Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:46
            o to podobnie jak my , moze bedziemy sasiadami?
            • truskawka83 Re: jkj development lewandów 18.03.07, 01:15
              witam,
              czy ktos z Was zmieniał coś w treści umowy rezerwacyjnej lub przyrzeczenia? jak
              bardzo są elastyczni na takie zmiany?
              Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 18.03.07, 12:08
                nie są elastyczni bo nie muszą, jak każdy deweloper teraz
                • Gość: raf Re: jkj development lewandów IP: *.acn.waw.pl 21.03.07, 13:16
                  ej luz, też chyba zamierzam tam zakupić kawałek mieszkania.
                  może ktoś wie jak tam dojechać.
                  obecnie cenę podskoczyła 200 na metrze, ale i tak nie jest żle.
                  pozdrawiam
                  • Gość: kaja 33 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:11
                    I tak ich cena wydaje sie byc nabardziej atrakcyjna w oklolicy... I maja juz
                    pozwolenie a to jest duzym atutem... Pozdrawiam
                    • Gość: kaha Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:35
                      pozwolenie?....właśnie że nie mają(na ten ostatni etap) ,więc ceny mogą się
                      jeszcze zmienić!
                      • Gość: jmst Re: jkj development lewandów IP: *.krasnystaw.net 28.04.07, 11:21
                        Byłem tam ostatnio i widać postęp na budowie , już jest cały parter. Ale to w
                        mieszkaniach gdzie mieli pozwolenie. Na bloki bliżej ul.Lewandów pozwilenia
                        jeszcze nie mają . Zastanawiam się czy nie kupić tam mieszkania .
        • Gość: Syrenka Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 21.05.07, 12:16
          Byłam dzisiaj na budowie. Weszłam już do "prawie swojego" mieszkanka przy 23c!
          Do 24 c też już mozesz wejsc :)
          W przyszłym tygodniu mam podpisać umowę, ale czytając te komentarze zaczynam się
          bać....
          • mtr10 Re: jkj development lewandów 21.05.07, 13:31
            za "chwilkę" bede nergocjował podpisanie umowy - zobaczymy czy uda się usunąć
            waloryzację...
            SYRENKO - poproś przemiłe Panie z jkj o przesłanie projektu umowy, zobaczysz
            czy się zgadzasz. Podczas pierwszych spotkań dostałem inną umowę a ostateczną -
            inną...
    • Gość: lokatorka Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:06
      Czy może ktoś kupił dom z IV etapu bliżej trasy Toruńskiej.
      • kaka73 Re: jkj development lewandów 06.05.07, 10:01
        Wiecie może, czy mają mieszkania 2 pokojowe jeszcze? Czy umowy są tak
        podpisane, że mogą zmienić ceny po podpisaniu?
        • ska_kanka ostrzegam przed jkj development lewandów!!! 14.05.07, 11:18
          Ponad rok temu podpisalismy z mezem umowe rezerwacyjna z tym developerem, co
          prawda nie ma mieszkanie, a na dom (blizniak) na ul. Lewandow. Opieralismy sie
          na opiniach osob, ktore kupily dom u tego developera, obejrzelismy jego
          poprzednie inwestycje, nie znajdowalismy powodow do tego, aby mu nie zaufac.
          Jednak:
          Po podpisaniu umow rezerwacyjnych JKJ zmienilo sobie koncepcje wygladu osiedla,
          co zmusilo nas do ponownego wyboru domu w
          cenie wyzszej (o 20 tys zl), a nastepnie do konca kwietnia tego roku developer
          zwodzil nas klamstwami co do uzyskania pozwolenia na budowe. W efekcie po ponad
          roku czasu poinformowal nas, ze jednak domu nam nie wybuduje i zwrocil na konto
          kwote rezerwacyjna, nawet bez odsetek, bez zadnego przepraszam czy pocalujcie
          mnie w d... Dodam, ze dzwonilismy do developera co miesiac, pytalismy co z
          pozwoleniem na budowe, czy cos sie zmienilo, czy moze inwestycja nie wypali - a
          JKJ namietnie krecilo. Podobno woli na miejscu domow wybudowac bloki, bo to sie
          bardziej oplaca... Stracilismy czas i pieniadze - bo przez rok ceny
          nieruchomosci mocno poszly w gore - no i odsetki od 10 tys zl, ktorych nie
          raczyl oddac. No ale wzial sobie po 10 tys od kilkunastu rodzin, fajny kredyt
          na roczek, prawda?...?
          Potwornie zrazilismy sie do developerow i ich obietnic. Prawdopodobnie kupimy
          teraz mieszkanie, bo na dom nas nie stac:( - no coz mielismy pecha, bo
          trafilismy na zwyklego cwaniaczka. Tak wiec uwazajcie, gdzyz po tym developerze
          mozna sie wszystkiego spodziewac, nie wierzcie w jego zapewnienia, domagajcie
          sie umow z konkretnymi zapisami. I najlepiej jednak kupowac mieszkanie/dom od
          developera ktory ma pozwolenie na budowe.
          Acha, dodam ze na targach w lutym 2006 roku nasza inwestycja miala byc oddana
          we wrzesniu 2007 (takie tam targowe obiecanki-cacanki...), mamy maj 2007 i
          spora grupa rodzin pozostala z niczym.

Wniosek - NIE POLECAM TEGO DEVELOPERA!!!

Nasze Kochane Szczęście
          • mtr10 Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! 14.05.07, 22:59
            no właśnie,
            czy ktoś z forumowiczów negocjował zapisy w umowie przyrzeczenia??? niektóre
            zapisy są nieciekawe.....
          • Gość: .aj Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: 195.47.239.* 15.05.07, 09:35
            Miejcie w nosie JKJ - sprobujcie moze zainteresowac sie kupnem dzialki i
            zleceniem budowy domu firmie budowlanej. W Warszawie wciaz jest sporo dzialek,
            na Bialolece jest ich cala masa, wiec podejrzewam, ze w tej samej cenie uda sie
            Wam postawic wlasny dom. Owszem - jest z tym zapewne duuuzo wiecej zalatwiania,
            ale moze warto sprobowac?
          • Gość: mati40 Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:11
            Ja w dniu dzisiejszym podpisalem z jkj umowe przedwstepna na dom, na który
            wczesniej rowniez mialem umowe rezerwacyjna... Z pewnoscia mielisscie zapis w
            umowie ze jesli do konca kwietnia jkj nie uzyska pozwolenia na budowe to umowa
            wygasa....to kwestia rodzaju zawieranej umowy.... nalezy uwazac co
            podpisujemy... a jkj wcale nie jest złe tak jak to opisaliscie...
            • ska_kanka Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! 15.05.07, 18:51
              To co opisalam, to fakty - a umowa rezerwacyjna miala tresc taka, jaką jkj
              przedstawialo wszystkim. O zapisie do konca kwietnia nie bylo mowy. Zapytam,
              jesli mozna, za jaka cene jkj planuje sprzedac Panstwu dom?
              Dodam, ze nasz dom mial powstac w szeregu kilkudziesieciu domow, z czego
              pozwolenie na budowe jkj dostalo tylko na czesc budynkow (info od jkj), na
              pozostala czesc mial dostac pozwolenie "wkrótce"...
              Oprocz nas sa inne rodziny w dokladnie takiej sytuacji jak my, wiec nie
              wyssalam sobie tej historii z palca.
              • Gość: Polus Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.jsenergy.pl 17.05.07, 17:41
                Osobiscie podpisalem umowe rezerwacyjną z JKJ-em w zeszłe wakacje (prawie rok
                temu). Pozwolenie na budowe Pan MJ mial otrzymac jesienia (we wrzesniu 2006).
                We wrzesniu dowiedzialem sie o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego co
                spowodowalo podobno ponowne rozpatrywanie wniosku o pozwolenie na budowe w
                gminie. Poniewaz ceny rosna z miesiaca na miesiac jesienia 2006 rozpoczalem
                inwestycje z innym developerem. Moja umowa rezerwacyjna wygasala w lutym 2007.
                Tak jak sadzilem do lutego pozwolenia "nie bylo". W tym czasie moj nowy
                developer wykonczyl dom do stanu developerskiego (m.in.dzieki łagodnej zimie).
                Moim zdaniem JKJ nie mial i chyba nadal nie ma interesu w szybkim uzyskaniu
                pozwolenia. Dzieki opoznieniu moja umowa wygasła - oczywiście dostałem
                propozycję jej przedłużenia, ale z uwzględnieniem wzrostu kosztów w tym czasie.
                Teraz słyszę o waloryzacji ceny.... Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem
                dziury w ziemi przy tak niestabilnym rynku..... I jesli ktos zawiera
                jakakolwiek umowe - to TYLKO NOTARIALNIE !!! Tylko taka umowa jest pewna. I
                jeszcze jedno - jesli ktos mowi ze skonczy inwestycje pod koniec 2008 roku (bo
                tylko taki termin jest realny w tej chwili) - to doliczcie do tego minimum 6
                miesiecy na formalnosci w gminie i przeniesienie wlasnosci. Moze w przypadku
                JKJ to nawet wiecej - skoro pozwolenia nie moga uzyskac od roku ;-) Pozdrawiam
                wszystkich i zycze powodzenia.
            • darkowsky Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! 18.05.07, 00:51
              Mati40 ,

Powiedz prosze, z jakiego etapu jest dom z pozwoleniem na budowe, na ktory
              podpisales umowe? Ile czasu czekales na podpisanie umowy przedwstepnej od
              momentu podpisania umowy rezerwacyjnej i o ile wiecej musiales doplacic temu
              "uczciwemu" developerowi?

• Gość: Gość Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 19:33
            Ja również miałem umowę rezerwacyjną na domek na który nie było pozwolenia na
            budowę. Pod koniec kwietnia 2007 na pytanie co dalej p. Jasiński zaproponował
            nam alternatywę: 1. przedłużenie umowy rezerwacyjnej na kolejne trzy miesiące z
            zastrzeżeniem, że jeśli koszty robocizny wzrosną umowa zostanie rozwiązana 2)
            podpisanie umowy przedwstępnej na domek, który już miał rozpoczęte fundamenty na
            Lewandowie IV we fragmencie osiedla,na które pozwolenie już było (w tej samej
            cenie co w umowie rezerwacyjnej). Zdecydowaliśmy się na to drugie rozwiązanie i
            teraz domek jest w fazie zalewania stropu. Także jeśli chodzi o moje zdanie
            dotyczące tego Developera to jest jak najlepsze. Tym bardziej, że już nawet na
            etapie załatawiania kredytu nie było żadnego problemu z otrzymywaniem
            dodatkowych dokumentów, podpisaniem aneksu, czy przedłużeniem terminu wpłaty
            pierwszej raty.
            • Gość: Usz Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 18:01
              Na który domek? Może będziemy sąsiadami.
              Jaki masz termin zakończenia?
              • Gość: arcus Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.r.kbt.pl 20.05.07, 23:10
                33, termin zakończenia to teoretycznie październik 2008, chociaż stan
                developerski zamknięty powinien być do października 2007
                • Gość: Usz Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.pekao.com.pl 21.05.07, 09:47
                  To będziemy sąsiadować ogródkami.
                  • Gość: arcus Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.r.kbt.pl 21.05.07, 20:28
                    Miło poznać, do zobaczenia na parapetówie :)
                    • Gość: Usz Re: ostrzegam przed jkj development lewandów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:18
                      Do zobaczenia.
    • gk123456 Re: jkj development lewandów 15.05.07, 19:23
      Witam serdecznie, trochę zaniepokoiła mnie sprawa rozwiązania umowy
      rezerwacyjnej przez JKJ.
      Ja mam podpisaną umowę przedwstępną gdzie jest info. że zmiana ceny może
      nastąpić tylko i wyłącznie po zmianie podatku VAT, a rozwiązanie umowy tylko z
      winy kupującego.
      Zastanawiam się jak wyglądają prawnie ewentualne próby zerwania umowy
      przedwstępnej jak już poszło kilka transz do JKJ.
      • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.pekao.com.pl 16.05.07, 14:45
        Ja zawarłam umowę w tym roku na dom na który jest pozwolenie.
        Developer był otwarty na negocjacje umowy i jak dotychczas prace wykonywane są
        zgodnie z postępem robót, a nawet szybciej.
        Uważam że nie należy zawierać umów rezerwacyjnych bo własnie najstotniejszym z
        ryzyk jet nie otrzymanie pozolenia przez developera w okreslonym terminie
        pozwolenia na budowę i to nie zawsze z jego winy.
        • Gość: rafał Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:42
          w przyszlym tygodniu podpisuje umowe na dom, jest juz pozwolenie i
          wynegocjowalem tez drobne zmiany w umowie, osobiscie nie mam nic do zarzucenia
          jkj
          • mtr10 Re: jkj development lewandów 16.05.07, 21:23
            witaj,
            a jakich zmianach mówisz w umowie, bo ja co chwila dostaje coraz to nowe
            zapisy - ostatni był o waloryzacji.. proszę o kontakt na maila gazetowego
            • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.pekao.com.pl 17.05.07, 09:37
              O jakiej waloryzacji mówisz?
              Czy masz zamiar podpisać dopiero umowę?
              Na dom czy na mieszkanie?
              • mtr10 Re: jkj development lewandów 17.05.07, 12:26
                mieszkanie.......

6. Strony zgodnie postanawiają, iż cena określona w ust. 1 ulegnie
                zwiększeniu (waloryzacji) o wyrażony w procentach wskaźnik cen towarów i usług
                konsumpcyjnych publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (o ile wskaźnik ten
                będzie dodatni) lub o wskaźnik cen produkcji budowlano – montażowej publikowany
                przez Główny Urząd Statystyczny wg zasad opisanych w niniejszym ustępie. Cena
                będzie waloryzowana od dnia podpisania umowy rezerwacyjnej. Waloryzacja ceny
                odbywać się będzie comiesięcznie wg wskaźnika cen towarów i usług za dany
                miesiąc (o ile wskaźnik ten będzie dodatni) i dotyczyć będzie każdej wpłaty
                raty ceny oznaczonej w umowie, w tym w harmonogramie określonym w § 7 ust. 4.
                Następnie dane z waloryzacji comiesięcznej zostaną przez Inwestora porównane z
                kwartalnie ogłaszanym wskaźnikiem cen produkcji budowlano – montażowej i o ile
                wskaźnik ten będzie wyższy od wskaźnika cen towarów i usług (dla okresu
                objętego choćby częściowo harmonogramem spłaty) – Inwestor dokona ostatecznej
                waloryzacji całej ceny przy zastosowaniu tego wskaźnika w odniesieniu do części
                ceny określonej w § 7 ust. 4 Umowy. Kwotę waloryzacji, obliczoną według
                powyższych zasad Kupujący zobowiązuje się wpłacić w terminie wymagalności
                ostatniej części ceny lub w terminie wyznaczonym przez Inwestora, nie później
                niż przed odbiorem lokalu. Sprzedający przedstawi Kupującemu wyliczenie
                waloryzacji wraz z powiadomieniem o możliwości odbioru lokalu.

co raz mniej mi się to podoba....
                • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 17.05.07, 14:28
                  zajebiscie. nic tylko zakupic (obstawiam, ze w wiekszosci juz to uczyniono)
                  teraz materialy, a pozniej zbierac pieniazki zgodnie z punktem 6 podpisanej
                  umowy.
                • klaryssa Re: jkj development lewandów 17.05.07, 14:57
                  Dowiedziałam się że zapis tego typu jest niezgodny z prawem, czy wie może ktoś
                  jak to podważyć? Na stronach UOKiK jest lista zakazanych kaluzul i faktycznie
                  podobna funkcjonuje (chyba pozycja 284-nie jestem pewna)Nie jestem prawnikiem,
                  ale może ktoś już próbował to sprawdzić.
        • mrmrooz Re: jkj development lewandów 05.07.07, 22:39
          A na który domek? Bo ja właśnie podpisałem na numer 22 - jeden z pierwszych od
          strony ul. Lewandów.

Pozdrawiam
          Michał M
          • mrmrooz Re: jkj development lewandów 06.07.07, 20:30
            A czy ktoś się orientuje gdzie dokładnie buduje swoje osiedle JW (oczywiście w
            odniesieniu do jkj)?
            Bo pani z JW nie była w stanie mi wytłumaczyć dokładnie przez telefon - a to co
            oni tam budują to będzie dość spore...

Pozdrawiam
            Michał M
            • Gość: gosc Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 06.07.07, 20:33
              niestety - to chyba będzie równoległe do osiedla jkj
              pozdrawiam
              • mrmrooz Re: jkj development lewandów 07.07.07, 11:28
                To wiem, chodzi mi o odległość od i po której stronie.

Michał
                • mtr10 Re: jkj development lewandów 08.07.07, 13:15
                  to moze jak juz jest kilku sąsiadów - to może jakiś grill na fundamentach
                  zrobimy ;)
                  • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:53
                    a nie no, fajny pomysł, integracja bardzo ważna jest :)
                  • Gość: Syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: *.aster.pl 11.07.07, 19:58
                    Zaczynam powoli mieć tego wszystkiego dosyć, ale do grilla chyba wytrwam ;-)
      • Gość: carlos Re: jkj development lewandów IP: *.spray.net.pl 17.05.07, 19:49
        dla JKJ wystawiam zdecydowanie komentarz negatywny.
        Miałem podpisaną umowę rezerwacyjną w 2006 na dom ale najpierwa JKJ zmienił
        plan zagospodarowania (zupełnie inny rozkaład domu i niższy standard
        wykończenia- bez tynku ociepleń w pomieszczeniach na półpiętrze),
        a później warunki finansowe i przesunął termin realizacji o rok późniejszy.
        Więc żenada - JKJ szuka jeleni a później wystawia do wiatru.
        Zaliczkę zwrócił ale straconego czasu w którym nastąiły znaczne podwyższki -
        już nie.
        Podobno Jasiński senior był OK ale junior to mały kombinatorek, np
        mówi "negocjować można ale ceny nie zmniejszę" :)

więc odradzam JKJ i pozdrawiam
        carlos

• Gość: ARI Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:49
      Zawarłam umowę na dom który ma pozwolenie, Czy Wasze obawy dotycza tylko umów
      rezerwacyjnych?
      • mtr10 Re: jkj development lewandów 17.05.07, 22:13
        umowy przyrzeczenia sprzedaży - masz już taka??
        • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:23
          mam umowę przedwstępną sprzedaży, ale nie w formie aktu notarialnego.
          • mtr10 Re: jkj development lewandów 17.05.07, 22:26
            ja dostałem umoweprzyrzeczenia sprzedaży z takimi zapisami, że jest nie do
            przyjecia! szczególnie wypowiedzenie umowy bez przyczyny za wypłatą odstępnego
            5%!!!!! i waloryzacja....
            • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:38
              myślę że odstępne można wynegocjować na wyższe, a waloryzacji nie mam wcale
              • mtr10 Re: jkj development lewandów 17.05.07, 22:40
                no własnie - ciekawe dlaczego ja mam... ponegocjuje w przyszłym tyg...
                • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:43
                  powodzenia myślę że się uda
                  • mtr10 Re: jkj development lewandów 17.05.07, 22:45
                    napisze co z tego wyszło...
                    pozdrawiam
          • darkowsky Re: jkj development lewandów 18.05.07, 00:57
            Jesli umowa przedwstepna to tylko i wylacznie w formie aktu notarialnego.

Polecam ciekawy link:
            dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2563385.html
            • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.pekao.com.pl 18.05.07, 09:14
              tak naprawdę w sytuacji gdy developer zbankrutuje i będzie miał cały majątek
              zajęty to niewiele mi pomoże akt notarialny.
              ja nie miałam umowy rezerwacyjnej a umowę przedwstepną podpisałam na IV etap z
              pozowleniem na budowę (bo na część IV etapu było już w zeszłym roku
              pozowolenie)
              • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:40
                pomoże o tyle że będziesz mógł dochodzić swoich praw w sądzie, ja mam umowę
                cywilno-prawną ale czytając negatywy coraz bardziej przekonuje sie do aktu...
                wiem że wszystkie negatywy dot. umów rezerwacyjnych które w tym przypadku nic
                nie dają , no ale zawsze by sie spokojniej spało przez ten rok :)
                • Gość: ari Re: jkj development lewandów IP: *.pekao.com.pl 18.05.07, 14:38
                  Ciekawa jestem czy terza zechcieliby zawrzeć taką umowę
                  • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:06
                    no też jestem ciekawa jak to wyjdzie :)
                    • Gość: miki 33 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:00
                      Ja mam zawarta umowe przyrzeczenia na mieszkanie na etapie 5 i wlasnie
                      ustalilam date zawarcia przedwstepnego aktu, developer nie stwarzal zadnych
                      problemów, a po zawarciu aktu będę napewno spala spokojniej..... pozdrawiam i
                      powodzenia, ps rowniez mialam zapis w umowie o wskazniku waloryzacji....ta
                      dzisiejsza sytuacja gospodarcza..
                      • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:16
                        ja na szczęście nie mam o waloryzacji, ale mam wiele innych też groźnych,,
                        takie czasy :) pozdrawiam blok 24b /reni
                        • Gość: jolka Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:12
                          Witam, na moim bloczku 23D jest już 2 piętro, budynki rosną z dnia na dzień.
                          Myślę że będzie wcześniejsze oddanie. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                          • Gość: .aj Re: jkj development lewandów IP: 195.47.239.* 13.06.07, 14:22
                            Od postawienia murow do odebrania kluczy jeszcze daaleka droga.
                          • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 18.06.07, 13:45
                            Witam sasiadeczkę, ja również cieszę się z 2 piętra w bloczku 23d - byam już w
                            swoim mieszkanku... W przyszłym tygopdniu będą rozpoczynali prace nad dachem
                            (więźbą dachową czy cos takiego...). A jesli można zapytać to na którym piętrze
                            sąsiadka będzie mieszkała??
                      • truskawka83 Re: jkj development lewandów 10.06.07, 23:46
                        Witaj Miki33, czy będziesz mieszkała w budynku 8C?
                        pozdrawiam
                        • Gość: jagoda Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:57
                          Zauważyłam, że budowa ostatnio idzie bardzo szybko, w moim bloku są już ściany
                          2 piętra, jak narazie same plusy dla jkj, pozdrawiam 24c
                          • mtr10 Re: jkj development lewandów 23.06.07, 12:17
                            witajcie,
                            czy ktoś z sąsiadów zamieszkujących 2 piętro w blokach dokupił poddasze??
                            • Gość: Syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: *.aster.pl 24.06.07, 11:28
                              mtr, czy w końcu udało Ci się usunąć waloryzację? U mnie w umowie została,
                              natomiast tak jak mówiłeś, dostałam do podpisu inną umowę, niż wstępnie mi
                              pokazywano. Bardziej niepokoi mnie wzrost cen budowlano-remontowych...
                              Mimo wszystko, wbrew opiniom z forum p. Jasiński nie był aż tak oporny na zmiany
                              w umowie, jak pisano.
                              Budowa postępuje zaskakująco szybko. Mam nadzieje, że już niebawem będzie relaks
                              na swoim :-)
                              Pozdrawiam sąsiadów!
                              • mtr10 Re: jkj development lewandów 24.06.07, 11:40
                                tak , usunelismy waloryzację, a rozmowa z prezesem Jasińskim była jak
                                najbardziej przyjemna.... a gdzie bedziesz mieszkać, w bliku czy domku???
                                • Gość: Syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: *.aster.pl 24.06.07, 11:45
                                  Najmniejsze istniejące mieszkanko w bloku 23C. Ale za to z oooogromnym tarasem ;-))
                                  • mtr10 Re: jkj development lewandów 24.06.07, 11:49
                                    ja w budynku 8d, ale z poddaszem... ;)

i dlatego szukam kogoś kto kupił we wcześniejszym etapie (teraz budowanym) bo
                                    chce zobaczyć gdzie "przebił" się na poddasze i z kim rozmawiał w tym
                                    temacie....
                                    • Gość: Syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: *.aster.pl 24.06.07, 12:03
                                      Ja chcę całkowicie przenieść kuchnię i rozmawiałam o tym z kierownikiem budowy.
                                      Miał wyrazić zgodę na zmiany i wstępnie wyraził ;-) Jutro jadę ustalić resztę i
                                      dowiedzieć się co z kim i za ile.
                                      Jaka jest powierzchnia poddasza? Bo początkowo laska z biura proponowała mi
                                      właśnie mieszkanko z poddaszem, ale jako przeznaczenie sugerowała pomieszczenie
                                      gospodarcze, a nie jak mi sie wydawało np. możliwość antresolki czy coś w tym stylu.
                                      • mtr10 Re: jkj development lewandów 24.06.07, 12:19
                                        40 m2, wysokość z planów to min 227 więc spokojnie sypialnie tam zrobie
                                        • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 27.06.07, 12:45
                                          mtr, już Ci wszystko piszę co wiem. Nie dotarłam jeszcze na budowę. Za chwilę
                                          postaram się urwać z pracy i podjechać do biura. Kierownik budowy to p. Robert
                                          Dragun. Pewnie powinien tam siedzieć w godzinach działań budowlanych, ale pewnie
                                          różnie to bywa. Na pewno panie z biura podadzą Ci do niego tel. komórkowy, mi
                                          się udało go złapać przypadkiem na terenie. Nie wiem jeszcze kto robi wycenę i
                                          jak powinien wyglądać projekt zmian, ale po powrocie opiszę rezultat mojej
                                          wyprawy :-)

Pozdrowionka!
                                      • mtr10 Re: jkj development lewandów 24.06.07, 20:32
                                        rozumiem, że rozmawiasz z kierownikiem budowy... czy są jakieś godziny pracy
                                        tego pana?? a może masz kontakt do niego....
                                      • mtr10 Re: jkj development lewandów 25.06.07, 15:33
                                        Syrenko, jak przebiegła wizyta dziś na budowie....?????
                                  • Gość: rene Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 08:58
                                    Odwiedziłam wczoraj "plac budowy". Ok. 17-tej prace szły pełną parą. Postępy
                                    widać gołym okiem. Domki znajdujące się vis a vis bloku 23a mają już dachy,
                                    wstawione okna i są tynkowane z zewnątrz. Naszym bloczkom też przybywa murów.
                                    Rozpoczęte też zostały prace następnego etapu. Niepokoi mnie natomiast jedna
                                    sprawa. Otóż w bardzo bliskiej odległości od granicy naszego osiedla zostały
                                    usypane góry piachu, wokół których kręcą się pracownicy i pracują koparki.
                                    Wygląda to na początek jakiejś innej budowy. Próbowałam podpytać "naszych"
                                    budowlańców, ale nie umieli mi nic powiedzieć. Czy ktoś coś wie na ten temat.
                                    Pozdrawiam.
                                    • Gość: Zadie Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 25.07.07, 06:19
                                      Jest to osiedle JW Construction Lewandów Park - etap II. Będzie przylegało
                                      bezpośrednio do naszego terenu. Najbliżej - do bloków 23b i 23c. Plan osiedla
                                      można b.łatwo znależć w internecie np.:
                                      www.mojemieszkanie.waw.pl/osiedle.jpg
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: Zadie Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:00
                                        poprawka :)
                                        bardziej aktualny plan znajdziesz np. tu:
                                        www.emieszkania.com.pl/id33653_mieszkanie_lewandow.html
                                        Ale w sumie nie mają jeszcze pozwolenia na budowę, kto ich tam wie co zbudują...
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: rene Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:21
                                          Dziękuję bardzo za informacje. Szkoda tylko, że takie duże osiedle
                                          najprawdopodobniej wybudują nam pod oknami. Ale może powodu znacznej ilości
                                          mieszkańców poprawi się nam w tej oklicy infrastruktura? Pozdrawiam.
                                          • lewandowiczka okna 08.11.07, 13:29
                                            kochani,
                                            ja zakupiłam pół bliźniaka, chciałabym dodać dwa okna dachowe za
                                            które szef dał zaporową cenę w sumie 4 tyś. Macie jakieś info jak
                                            można tą cenę zbić?
                                            dzięki
                                            • Gość: Zadie Re: okna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 15:45
                                              Nie można... Ale próbuj i daj znać czy się udało :)
                                              pozdrawiam sąsiadkę
                                            • Gość: dz Re: okna IP: 193.111.166.* 08.11.07, 16:12
                                              Niestety próbowałam również negocjować ale się nie udało.
                                              • lewandowiczka Re: okna 09.11.07, 13:10
                                                no..... mi też się nie udało:((( a jakie macie doświadczenia w
                                                sprawie zamiany bramy wjazdowej na posesje i bramy garażowej? bo to
                                                chciałabym jeszcze zmienić.

A tak wogóle jakie macie nr. domków, może już jesteśmy sąsiadami? :)
                                                • Gość: dz Re: okna IP: 193.111.166.* 09.11.07, 14:08
                                                  bramę również wymieniliśmy i też niestety nic nie udało sie
                                                  wynegocjować.
                                                  Domek blisko trasy toruńskiej.
                                                  Ale w okna myślę że i tak warto jest zainwestować, bo po ich
                                                  wstawieniu w pomieszczeniach na garażem jest super jasno.
                                                  Pozdrawiam
                                                  • lewandowiczka Re: okna 09.11.07, 16:11
                                                    okna ważne są.a jeśli mogę wiedzieć ile daliście za bramę i jakie?na
                                                    kiedy macie ustanowione oddanie nieformalne domku? my na czerwiec a
                                                    mamy domek bliżej ul. lewandów
                                                  • Gość: dz Re: okna IP: 193.111.166.* 09.11.07, 16:50
                                                    bram garażowa - 2.800,-
                                                    Bardzo zainteresowął mnie termin nieformalnego oddania bo my nic w
                                                    tej kwestii nie usatalaliśmy. Możesz coś napisać na ten temat?
                                                    W naszym domu kończona jest hydraulika (może już została skończona)
                                                    brakuje tynków wewnętrznych i oczywiście bramy, parapetów i drzwi
                                                    zewnętrznych.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • lewandowiczka Re: okna 14.11.07, 14:38
                                                    my jak kupowaliśmy dom dostaliśmy info że nam oddadzą dom do
                                                    robienia w środku w czerwcu. Powiedzieli że najprawdobodobniej tak
                                                    może być(ale wiesz może tak nie być)

a nasz dom terez jest w fazie budowania 1 piętra.
                                • Gość: jarek Re: jkj development lewandów IP: *.wro.vectranet.pl 24.06.07, 22:00
                                  rozmowy z prezesami bedą coraz przyjemniejsze :)hehehe
                                  • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 26.06.07, 10:31
                                    z poddaszem niestety nie jest tak kolorowo, ponieważ wszystko trzeba zrobić tam
                                    we własnym zakresie (ocieplenie, wylewki, skosy itp.) Powierzchnia poddasza to
                                    ok 30 - 40 metrów, ale ze skosami - spadek 30 stopni (przy krawędzi bloku
                                    wysokość = 0, a w najwyzszym miejscu ponad 270), jednak spokojnie można tam
                                    zrobic sypialnię i jakieś pomieszczenie. W bloku 23 d sa juz belki dachowe więc
                                    można naocznie zobaczyć jak to będzie wygladało...
                                    • Gość: ewa Re: jkj development lewandów IP: *.subscribers.sferia.net 12.07.07, 02:32
                                      Kochani, czy ktoś z Was maił kłopoty z uzyskaniem kredytu? U mnei procedura
                                      ciągnie się od czerwca, a termin miałam na koniec maja. Pan Jasiński w rozmowie
                                      zgodziłsię na koniec czerwca, jest już prwie połowa lipca, ja mam kredyt
                                      przyznany (decyzja pozytywna), ale są kłopoty z firmą ubezpieczająca kredyt w
                                      okresie do ustanowienia wpisu hipoteki w kw na rzecz Banku. Wygrałam negocjacje
                                      z bamiem i firmą ubezpieczeniową. Wysłałam dziś do firmy faxem pismo w tej
                                      sprawie, napisałam, ze czekam na podpisanie umowy. Załączyłam decyzję z banku i
                                      dowód ostatniej wpłaty. Aż boję się zadzwonić i zapytać co oni na to.
                                      Strasznię się niepokoję, bo nie stać mnie już teraz na zakup mieskzania w
                                      warszawie. Ktoś kiedyś napisał, że p. Jasiński nie robi problemów i raczej nie
                                      jest skłonny do rozwiązania umowy, ale u mnie to wyjątkowo się chrzani.
                                      Wpłaciłam mu już 37 tys. muszę jeszcze ok. 130 tys. dopłacic, to jest tak kwota
                                      którą długo wiszę.
                                      Z drugiej strony to chyba duzo jest ludzi, kórzy maj,ą problemy z procedurami
                                      kredytowymi, sprawy ciągną się po kilka tygodni, póltora-2 m-ce.
                                      • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.subscribers.sferia.net 12.07.07, 09:02
                                        Ja miałam 1,5 miesiąca na załatwianie i z ledwością starczyło
                                        dosłownie "na styk", stres na maxsa bo bez problemów się nie obyło
                                        ale jest, a od firmy ubezpieczającej kredyt (pomost) nie było żadnych zastrzeżeń
                                      • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 12.07.07, 13:16
                                        Papiery złożyłam 29 maja. Decyzję już mam, ale co z tego, skoro i tak od 26
                                        czerwca non stop słyszę: "jeszcze 2-3 dni i się z panią skontaktujemy. Do tego
                                        pismo z JKJ sprzed 2 tygodni, że w związku z szybszym zakończeniem budowy II
                                        piętra mam 7 dni na wpłatę kaski... A Bank na luzie cierpliwie każe czekać...
                                        • Gość: ewa Re: jkj development lewandów IP: *.subscribers.sferia.net 13.07.07, 00:06
                                          Wspólczuję i rozumiem, bo mam podobnie. Ale nie sądzę aby firma orziwązała
                                          umowę, słyszałam, że dotychczas byli raczej wyrozumiali.
                                          Syrenko, 3mam kciuki!
                                          • darkowsky Re: jkj development lewandów 16.07.07, 14:40
                                            Witam,

Ja juz mam pozytywna decyzje kilku bankow , jest tylko jeden warunek dotyczacy
                                            kwestii prawnych dzialki 87. Dotyczy nowej inwestycji, ktora pozwolenie na
                                            budowe otrzymala na poczatku maja.
                                            Czy ktos na tym forum otrzymal juz kredyt, a w jego umowie widnieje
                                            dzialka nr 87. Jesli tak to w jakim banku?

• Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 19.07.07, 10:10
                                              Darkowsky, nie chcę złorzeczyć i straszyć, ale pozytywna decyzja to dopiero mały
                                              kroczek w długiej podróży.
                                              Ewa, dziękuję za kciuki, chyba pomogły -kredyt podpisany i pieniążki już są! ;-))
                                              • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.subscribers.sferia.net 19.07.07, 10:30
                                                a wiecie może jak się będzie nazywać ta ulica przy której będziemy mieszkać?czy
                                                są już jakieś propozycje na sympatyczną nazwę?
                                                • Gość: rene Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:54
                                                  Ten temat jak i parę innych poruszano na forum naszego
                                                  osiedla:groups.google.pl/jkj lewandow/topics?Ink=oa&hl=pl. Proszę zajrzyj na
                                                  nie.
                                                  • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 20.07.07, 11:48
                                                    za pomocą tego linku niestety nie można dostac się na wspomniane forum. Czy cos
                                                    z moim kompem nie tak...., czy jest jakaś pomyłeczka w linku ???
                                • Gość: kasia JKJ lewandów: blok 23b czy 8b - który wybrac? IP: *.chello.pl 26.07.07, 21:26
                                  Czy ktoś może mi doradzić, w którym bloku lepiej kupić mieszkanie. Za
                                  blokiem 23b jest podobno jakiś "kanalik" z wodą...? Czy to może być
                                  bardzo uciążliwe?
                                  Czy ktoś wie na jakich numerach działek są te bloki i czy w obu
                                  przypadkach JKJ ma już wszystkie dokumenty niezbędne do uzyskania
                                  kredytu?
    • odzyskaj.premie.kredytowa Re: jkj development lewandów 21.07.07, 19:05
      Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym?
      Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj
      warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych.

Tel: 0694 705 175
      info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl
    • Gość: kasia Re: jkj development lewandów blok 23b czy 8b? IP: *.chello.pl 26.07.07, 21:31
      Czy ktoś może mi doradzić, w którym bloku lepiej kupić mieszkanie. Za
      blokiem 23b jest podobno jakiś "kanalik" z wodą...? Czy to może być
      bardzo uciążliwe?
      Czy ktoś wie na jakich numerach działek są te bloki i czy w obu
      przypadkach JKJ ma już wszystkie dokumenty niezbędne do uzyskania
      kredytu?
      • Gość: rene Re: jkj development lewandów blok 23b czy 8b? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:31
        W pobliżu 23b nie zauważyłam żadnego kanaliku, ale też nie mogę stwierdzić, że
        na pewno go tam nie ma. Bardziej interesowało mnie otoczenie bloku 23a. Bloki
        oznaczone numeracją 23 i 24 mają pełną dokumentację wymaganą do uzyskania
        kredytu (załatwiałam go w marcu i było wszystko ok). Co do bloków oznaczonych
        symbolem "8" to nie jestem zorientowana. Bloki "8" znajdują się bliżej ul.
        Lewandów, więc jeśli ktoś jest spieszony to będzie to miało dla niego duże
        znaczenie. Od bloku 23a do przystanku po wertepach szłam ok. 15 minut. Od "8"
        będzie krócej. A najlepiej pojedź Kasiu na budowę i sprawdź naocznie.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ewela jkj development lewandów mieszkanie z poddaszem IP: *.chello.pl 28.07.07, 20:07
          Czy ktoś orientuje się ile może wynieść koszt ocieplenia strychu. Zastanawiam
          się nad kupnem takiego mieszkania ale przerażają mnie dodatkowe koszty związane
          z wykończeniem. Jest jeszcze opcja z tarasem 50m....
          • mtr10 Re: jkj development lewandów mieszkanie z poddasz 29.07.07, 19:48
            witam,
            ja kupiłem mieszkanie za strychem i na razie nie wiem ile mnie to będzie
            kosztowało, ale pomysl jaką super sypialnię mozna tam zrobić.Na razie to
            zastanawiam sie ile okien dachowych mam założyć....
    • mtr10 Re: jkj development lewandów 30.07.07, 23:17
      i jak przyszli sąsiedzi - może jakieś spotkanie zorganizujemy w naszym
      przyszłym miejscu zamieszkania....???
      • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:21
        oki, jestem za
    • dziusiek Re: jkj development lewandów 02.08.07, 20:48
      groups.google.pl/group/jkj_lewandow?hl=pl
      na tej stronie znajdziecie zdjęcia między innymi bloku 24c z dnia dzisiejszego
      (w plikach)
      pozdrawiam
      • mtr10 Re: jkj development lewandów 03.08.07, 20:44
        czy ktoś z sąsiadów z wykupionym poddaszem zamierza zakładać okna dachowe??
        proszę o poradę bo nie wiem ile okien zamówić...
        • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 08.08.07, 10:48
          Ja zamierzam wypieścić tarasik ;-))))))))
          Jak tylko go zrobię, zapraszam wszystkich na zimniuteńkie piwko ;-))))
          • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 08.08.07, 10:50
            Aaa, a post poniżej oznaczał, że nie mam poddasza, więc tym samym nie wiem, ile
            okien trzeba zamówić :-(
            • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:35
              Syrenko , co będziesz kombinować z tarasem. ? bo też sie w sumie to
              zastanawiam, coś w stylu ogrodu czy może jakieś letnie pomieszczenie?
              na ile można zabudować ten taras ,pytałaś moze?

• Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 22.08.07, 12:40
                Reni, obawiam się, że tarasu nie pozwolą nam zabudować -przynajmniej przez
                najbliższe kilka lat -podobno na Targówku przez najbliższe 3 lata JW nie
                pozwoliło postawić szyby zamiast kratki oddzielającej zwykłe balkony sąsiedzkie.
                Wcześniej myślałam właśnie o zabudowie wszystkiego, żeby stworzyć ogród zimowy i
                byłoby bosko, a teraz chyba postawię na ciemne drewno teakowe, tuje dookoła i
                baaardzo dużo zieleni. No, chyba że sąsiedzi będą fajowscy, to zrezygnuję z tuj ;-)
                • Gość: reni0001 Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 09:07
                  fajnie, juz nie mogę się doczekać, sąsiedzi będą napewno OK.
                  a jak nie to juz teraz zapraszam na pifko/kawę i plotki ;)))))))
                  ps.ja myślałam żeby zabudowac tylko połowę tarasu ..jakąś ścianke z
                  luksferów postawić,, itp no i dużo zieleni :) ale zobaczymy jak to
                  będzie
        • Gość: sąsiad jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:23
          Witam,

to głownie zalezy od przyszlego zastosowania
          i podzialu poddasza.
          My zażyczyliśmy sobie 4 (po 2 na pomieszczenie)

Pozdro
          • mtr10 Re: jkj development lewandów 09.08.07, 12:13
            witam,
            a ile płaciłeś za jedno okno?? okna wybiera JKJ czy samemu można
            wybrać??
            • Gość: sąsiad jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:06
              cena okna jest zalezna od miejsca montazu
              i obliczana indywidualnie spytaj w biurze JKJ

okna montuja veluxa takze godne polecenia
              • mtr10 Re: jkj development lewandów 09.08.07, 16:49
                hmmm, ciekawe dlaczego....

a w jaki spsób pokazałeś im gdzie zamontować te okna???
                • Gość: sąsiad jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:03
                  Takie rzeczy się nanosi na planie,
                  pewnie dostałeś/łaś jako załącznik
                  do umowy sprzedaży ??
                  • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 10.08.07, 12:38
                    odpowiedź jest prosta jedno okno typu velux o wymiarach 118/78
                    kosztuje w JKJ 2 tysiace i nie ma znaczenia w którym miejscu i ile
                    okien zamawiasz... cena jest dość wygórowana, ponieważ na rynku
                    takie okno kosztuje 850 zł a montaż 400 ... różnica jest ogromna
                    • mtr10 Re: jkj development lewandów 10.08.07, 21:33
                      niestety - nie mamy wyjścia...a co do ceny to niestety prawda... :(
                      • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 12.08.07, 19:45
                        a możeby tak zamontować okna we własnym zakresie... ma się chyba
                        tylko(albo aż) do straceia gwarancję na dach... może ktoś wie na
                        jaki okres Jaińaski daje taką gwarancję???
                        • mtr10 Re: jkj development lewandów 15.08.07, 21:53
                          misiu kolorowy,
                          rozumiem, że masz zamiar doprowadzić na poddaszę ogrzewanie i prąd.
                          Dowiadywałeś się już coś w tym temacie???
                          • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.08.07, 17:30
                            Wszystko jest do zrobienia, w sprawie grzejników, wody i odpływ
                            należ rozmawiać z hydraulikiem. Natomiast prąd podprowadzamy już po
                            odbiorze technicznym (ale myślę, żę można załatwić podprowadzenie
                            wcześniej z elektrykiem)
                            • mtr10 Re: jkj development lewandów 19.08.07, 21:15
                              to dobrze, już mam namiary na obu Panów (elektryk i hydraulik)
                              zobaczymy ile sobie krzyknął za podprowadzenia. A masz już ekipę,
                              która ociepli poddasze czy dogadujesz się z ekipą jkj???
                              • Gość: misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów IP: 81.210.12.* 20.08.07, 10:30
                                elektryk jest dość zasadniczy i stanowczy do niego trzeba dzwonić
                                wcześniej przed wejściem jego ekipy do danego mieszkania - potem nie
                                ma mozliwości powrotu (tak mówi) dopiero po odbiorze technicznym
                                (tylko ciekawe ile sobie wtedy krzyknie...) Ja osobiście elektrykę,
                                ocieplenie zleciłam ekipie wykończeniowej. Rozmawiałam już z
                                fachowcami - hurtowo (wykończenie kuchni, łazienki, podłogi, ściany
                                na dole i górze) za całe mieszkanie wyjdzie taniej. Mir10 w którym
                                bloku masz mieszkanie??? może będziemy sąsiadami?
                                • mtr10 Re: jkj development lewandów 20.08.07, 15:12
                                  8D w moim bloku dopiero ściany 1 pietra stawiają, więc jeszcze
                                  trochę...ale chciałbym to sobie poukładać...
                                  Odezwij się na mojego maila gazetowego, może się spotkamy na budowie
                                  i pogadamy o szczegółach...
                                  pozdrawiam

• mtr10 Re: jkj development lewandów 20.08.07, 15:13
                                  i jeszcze zapytam o okna - jaki rozmiar montujesz u siebie???
                                  • misiu.kolorowy Re: jkj development lewandów 21.08.07, 10:33
                                    planuję standard 118/78 ale dopiero w przyszłości, z pewnością nie
                                    zapłacę Jasińskiemu takiej kasy za 1 okno!!!
                                    • mtr10 Re: jkj development lewandów 21.08.07, 12:10
                                      nie wiem czy to będzie możliwe przed końcem gwarancji na dach -
                                      znając życie JKJ zabezpieczy się przed takimi akcjami.... niestety
                                      • kowcia witam sąsiadów (przyszłych) 24.08.07, 19:22
                                        zastanawiamy sie nad zakupem mieszkania od jkj dev i mam kilka pytań:
                                        czy w tych mieszkaniach nie ma okablowania do netu? na naszym planie nie ma
                                        miejsca na pralkę. czy to standard?
                                        • kowcia Re: witam sąsiadów (przyszłych) 30.08.07, 07:39
                                          halo halo
                                          jest tu ktoś?
                                        • dziusiek Re: witam sąsiadów (przyszłych) 30.08.07, 11:44
                                          witam
                                          w mieszkaniu 40 m nie ma miejsca na pralkę, nie wiem jak jest w innych - i to
                                          mały problem
                                          co do netu - nie wiem, jest tylko linia telefoniczna i tv
                                          który twój bloczek? - nasz 24c
                                          pozdrawiam
                                          • kowcia Re: witam sąsiadów (przyszłych) 30.08.07, 13:39
                                            chyba 8c, jeszcze nie wiem do konca, caly czas sie zastanawiamy i
                                            czekamay na Pana Szefa bo na urlopie jest narazie. Czaimy sie na to
                                            4 pokojowe z tarasem i na planach pralki nie ma, nie wiem, może tam
                                            gdzie piec jest wstawia sie pralkę.
                                            • dziusiek Re: witam sąsiadów (przyszłych) 30.08.07, 13:50
                                              jeżeli już - pralkę pod piec, który wisi.
                                              ale nie wiem, czy to dobre dla pieca
                                              pozdrawiam
                                              • jagod-a303 bloczek 24c 11.10.07, 17:00
                                                ostatnio podpisałam umowę z jkj na mieszkanko w 24 c.
                                                udało mi sie przesunąć bez problemu termin wpłaty na taki jak
                                                chciałam. Patrząc na budowę firma mocno się przykłada. Pozdrawiam
                                                sąsiadów!!!
                                                • Gość: rene Re: bloczek 24c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:57
                                                  Cieszymy się, że do nas dołączyłaś. Na razie wszystko jest OK.
                                                  Pozdrowienia od sąsiadów z bloku 23a.
                                                • dziusiek Re: bloczek 24c 11.10.07, 19:17
                                                  jagod-a303 napisała:

> ostatnio podpisałam umowę z jkj na mieszkanko w 24 c.
                                                  > udało mi sie przesunąć bez problemu termin wpłaty na taki jak
                                                  > chciałam. Patrząc na budowę firma mocno się przykłada. Pozdrawiam
                                                  > sąsiadów!!!

pozdrawiam sąsiadkę z 24c - to też nasz bloczek
                                                  czy wiesz może coś o terminie oddania lokali - czy dalej jest to 4 kwartał 2008 ?
                                                  pozdrawiam
                                                  • magpas Re: bloczek 24c 12.10.07, 11:18
                                                    Witam wzsystkich sąsiadów!

podobno dopiero na wiosnę będą zakładać kanalizację i gaz, więc mimo
                                                    tak posuniętej budowy naszego bloczku nie zanosi się chyba na
                                                    oddanie wcześniej niż w wakacje - czyli prawdopodobny i sugerowany
                                                    przez JKJ termin oddania inwestycji
                                                  • Gość: kasieńka Re: bloczek 23a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 18:32
                                                    witam wszystkich!
                                                    My będziemy mieszkać w budyneczku 23 a i ostatnio byliśmy na budowie.Miło
                                                    popatrzeć na nasze mieszkanko i sobie po nim pochodzić.Miejmy nadzieje że jak
                                                    najszybciej skączą.

• Gość: rogi6 Re: bloczek 24c IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 19:45
                                                    byłem ostatnio w swoim mieszkanku i juz sa wszystkie instalacje blok
                                                    24c lokal 3.13 pozdr dla wszystkich sąsiadów
    • sto_krotka20 Re: jkj development lewandów 29.10.07, 11:58
      Witam!!!Przyszłych sąsiadów
      My zakupiliśmy mieszkanko w bloku 24a na 2 pietrze.Mieszkanko choć małe troszkę
      pozmienialiśmy niektóre ściany z innych zrezygnowaliśmy.Wczoraj byliśmy na
      budowie i na razie nam sie podobają te zmiany(mam nadzieje że to się nie zmieni
      jak zaczniemy urządzać mieszkanko).
      • Gość: szukam sasiadow Re: jkj development lewandów IP: *.aster.pl 18.02.08, 10:35
        szukam sasiadow z bloku 8a lewandow termin oddania 31.12.2008
        • daniello.1 Re: jkj development lewandów 18.02.08, 10:39
          szukam sasiadow z bloku 8a ul.lewandow termin oddania
          31.12.2008.blok juz stoi i zastanawiam sie czy bedzie jakis poalizg
          z oddaniem?
          • Gość: m+a Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 27.02.08, 19:36
            witam
            wlasnie dzis podpisalismy umowę na mieszkanko w 8a - podobno glazurników itp
            mozna juz na sierpień zamawiac. W 8a jest juz elektryka i hudraulika. będę
            tynkowac teraz.
            • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:56
              Witam Sąsiadów z bloczku 8A, zapraszam na forum:
              groups.google.pl/group/jkj_lewandow/topics?lnk=oa&hl=plPozdrawiam
              • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:57
                Przesadziłem z tym linkiem:
                groups.google.pl/group/jkj_lewandow/topics?lnk=oa&hl=pl
                • Gość: Worri Re: jkj development lewandów nietypowe pytanie IP: *.aster.pl 02.03.08, 23:31
                  Witam.
                  Mam odnośnie nietypowe pytanie a mianowicie jeżeli mnie nie stać na wykończenie
                  całego poddasza,co z moim rzekomym sąsiadem który będzie miał przymarzanie od
                  sufitu (czyli poddasza i dachu).
                  Czy Jasiński nie powinien zostawić nam wełne na stropie na poddaszu tak jak bylo
                  na rysunku w umowie.
                  Czekam na odp sąsiadów =)
            • daniello.1 Re: jkj development lewandów 04.03.08, 19:23
              witam sasiadow a ktore mieszkanko? my bedziemy mieszkac na parterze
              pozdrawiam
              • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 21:46
                8A rosnie w siłe:) zbliza siwe chyba termin połozenia podłogówki... Decyduje sie
                ktos? Pozdrawiam
                • Gość: lodger Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 13:23
                  Witam!
                  Zapraszam na forum przyszłych mieszkańców domków budowanych przez JKJ na Lewandowie.
                  Oto adres:
                  www.lewandow4internetowa.fora.pl/
                  Pozdrawiam:)
                • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 11.03.08, 14:01
                  Czy w bloku 23C to ja sama będę mieszkała?
                  Niech się ktoś do mnie wprowadzi....
                  • Gość: rogi6 lokal 24c Re: jkj development lewandów IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 19:41
                    pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                  • mateuszleszczynski Re: jkj development lewandów 07.07.08, 12:12
                    23C, mieszkanko narożne od strony garażu, 40 m, taras 65 m2...:):):)
                    • mateuszleszczynski Re: jkj development lewandów 07.07.08, 12:15
                      Pomyłka... 23A...:)
                      Czy ktos jeszcze w 23A? Może na parterze od strony pola?:)
                      • Gość: Zadie Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 15:02
                        Na pewno 23A? Tu nie ma mieszkania 40m z tarasem...
                        pozdrawiam sąsiada :)
                        • Gość: macko Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:40
                          Chodzi pewnie o mieszkanko z 65 metrowym ogródkiem a nie tarasem...
                          Pozdrawiam
                          • mateuszleszczynski Re: jkj development lewandów 09.07.08, 08:16
                            Dokładnie o to mi chodzi...:):):)
                            Kolega może z 23A?:)
                            • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 22:58
                              Nie, ja z 8:) Ale tez będę właścicielem podobnego ogródka;) Przeczyałem dzis na
                              googlowyn forum że ogródki 24 maja sie zmniejszyć...
                              Pozdrawiam
              • frag-ila Re: jkj development lewandów 15.04.08, 12:57
                Czy ktoś ma może jakieś przecieki kiedy planowane jest oddanie
                kluczy do bloków?
                • Gość: 123 Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 15.04.08, 16:24
                  przecieki - może lipiec, sierpień?
                  • frag-ila Re: jkj development lewandów 24.04.08, 09:03
                    Z bardzo wiarygodnego żródła wiem że mieszkańcy bloków 23 i 24 będą
                    mogli robić parapetówkę na przełomie sierpnia i września:):)
                    • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:23
                      A moze jakieś wiarygodne wiesci odnosnie 8??:) czeriwc??:)
                      • jarco.1 Re: jkj development lewandów 07.05.08, 20:02
                        witam wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla JKJ Lewandów. mój
                        numer budynku to 23 C. Z tego co się dowiedziałem (konkrety mają
                        być w czerwcu) to po wakacjach rozpocznie sie oddawanie bloków
                        (wrzesień-pzździernik)
                        • Gość: syrenka_23C Re: jkj development lewandów IP: 62.233.207.* 20.05.08, 12:08
                          Nareszcie mam jakiegoś sąsiada w moim bloku! Witamy :-))
                          Kurcze, sporo rozbieżności się pojawia... Jakoś w marcu, jak byłam na budowie,
                          to mówili, że oddawanie bloków zacznie się na początku czerwca....
                          Tak czy inaczej piękne brązowe drzwi od mieszkanka były już zamknięte na klucz :-))
                    • foczka7 Re: jkj development lewandów 08.05.08, 15:40
                      potwierdzam, potwierdzam :)
                      wiec drodzy sasiedzi bedzie głosno
                      • Gość: Madzia Re: jkj development lewandów IP: 83.238.6.* 18.05.08, 11:01
                        Witam sąsiadów, mam mieszkanie w budynku 8b. Oddanie ma nastąpić podobno w
                        okolicach października :):) w zeszłym tygodniu bylam na budowie, jest już
                        wylewka a w budynku 8a nawet drzwi do mieszkań :):) nie wiem czy wiecie ale jw
                        obok dostalo pozwolenie na budowe i ruszyly koparki. niestety mniej pocieszające
                        i przerazajaca jest bliskosc stawianych przez nich bloków i tym samym widok z
                        okien, pocieszajace zas ze ostatecznie ruszyli z budowa.
                        • doraq Re: jkj development lewandów 01.06.08, 23:55
                          Dzień dobry, witam przyszłych sąsiadów!
                          Jest ktoś na forum z bloku 8c??
                          Zastanawiam się,dlaczego nie ma w nim jeszcze zrobionego dachu (we
                          wszystkich pozostalych budynkach juz jest...).
                          I czy ma ktos informacje, kiedy mieszkanka z 8c beda do odbioru? Bo
                          ja juz sie doczekac nie moge :)
                          Pozdrowienia!
                          • Gość: telea Re: jkj development lewandów IP: 212.160.172.* 10.06.08, 14:00
                            Witam Doraq. Podpisałam umowę na mieszkanko na 2p.z poddaszem w
                            budynku 8c:-) Dziś byłam na budowie i dach powoli się buduje :-)))
                            Termin oddania...niestety są same przypuszczenia:-(Pozdrowionka!
                            • doraq Re: jkj development lewandów 15.07.08, 10:22
                              Super, to bedziemy sasiadkami!
                              Ja dzwonilam do JKJ i powiedzieli, ze 8c okolo pazdziernika
                              oddadza, juz nie moge sie doczekac!
    • bassb Re: jkj development lewandów 02.06.08, 14:46
      Witam sąsiadów z bloku 24C. Rozmawiałem dzisiaj z jedną z dziewczyn
      pracujących u Jasińskiego w biurze, powiedziała, że odbiór mieszkań
      rozpocznie się z początkiem sierpnia.
    • mateuszleszczynski Re: jkj development lewandów 07.07.08, 13:17
      Witam!
      Czy ktos sie może orientuje, jak wygląda sprawa TV w budynkach wielorodzinnych? Chodzi mi o to, czy jakies kablówki się przymierzają do wejścia? Bo mam okna na wschód i mógłby byc problem z montazem stelity...:)
      Pozdrawiam!
      • betteralone Re: jkj development lewandów 19.10.08, 19:13
        Tia... Margo Sat - zenada.
        • Gość: Maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:05
          Witam, jako mieszkancy przecież nie musimy po prostu podpisywać umów z tym
          Marnym satem. Zawsze jest cyfra... Prądu nie ma a już kablówkę montujecie??
          Czyli ściana od strony Marek jest w innym kolorze niż wszystkie pozostałe? W
          blokach 8 też tak bedzie??
          Pozdrawiam
          • frag-ila Re: jkj development lewandów 24.10.08, 15:48
            Dla mnie Pakiet Pełny Programów Telewizyjnych przez nich proponowany
            w cenie 43zł jest wystarczający w zupełności. Internet mam obecniue
            1024 i tam również zamówię taki sam za 90zł. Kwota 134zł miesięcznie
            jest dla mnie wporządku i chętnie skorzystam z ich usług.
            Nie mam większych wymagań.
    • Gość: pająk Re: jkj development lewandów IP: *.centertel.pl 06.08.08, 06:54
      niepokorna firma. np. nie tynkuje budynków(?)bo to rzecz gustu
      lokatorów! W tej sytuacji sami lokatorzy szukaja na rynku wykonawcy,
      dogadują się z sąsiadami i tynkują -różnie.Są firmy na Białołęce,
      które tak budują, że nie wiadomo czy sie jeszcze nie zepsuli czy to
      nowa generacja wykonawców. Dbałość, staranność, troskliwość-do
      tabliczek z numerami domów włącznie. JKJ stosuje sktóty, które
      przekładaja sie na dodatkowe koszty, ale prezes sympatyczny. Coś za
      coś:).
      • Gość: ja Re: jkj development lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 08:39
        Hę?!!!
      • frag-ila Re: jkj development lewandów 16.09.08, 15:29
        Na innym forum przyszłych mieszkańców Lewandowa wyczytałam, że
        podobno odbiory zaczeły sie od 15 września. Czy ktoś coś wie więcej
        na ten temat?
        • dziusiek1 Re: jkj development lewandów 16.09.08, 18:31
          frag-ila napisała:

> Na innym forum przyszłych mieszkańców Lewandowa wyczytałam, że
          > podobno odbiory zaczeły sie od 15 września. Czy ktoś coś wie więcej
          > na ten temat?

owszem
          zaczęli od domków i lokali od trasy toruńskiej
          pozdro
          • frag-ila Re: jkj development lewandów 20.09.08, 22:21
            www.lewandow4internetowa.fora.pl/index.php
    • Gość: ddddd Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:40
      ddddd
      • frag-ila Re: jkj development lewandów 08.08.08, 08:43
        Ja zamieszkam w bloku 23A, parter, mieszkanie 32 metry z ogródkiem,
        po sąsiedzku przez ścianę mam garaż i śmietnik:) Byłam wczoraj na
        budowie, z 10 pracowników przemalowywało ściany z
        koloru "sraczkowatego" na łososiowy. Droga stanęła w miejscu,
        stawiają płotki wokół domków jednorodzinnych, zatoczki, parking
        gotowy, latarnie postawione, drzwi do klatki wstawione. Ile ja mam
        jeszcze czekać? Aż do października?
        • Gość: dorcia Re: jkj development lewandów IP: *.marquard.pl 19.08.08, 10:56
          ja tak myślę że październik to realny termin:)
          • frag-ila Re: jkj development lewandów 22.08.08, 11:04
            Była 2 tygodnie temu i wczoraj na budowie. Jestem załamana:( Idzie
            to wszystko jak krew z nosa, budowa drogi wogóle nie ruszyła,
            chodniki nie położone, malują teraz bloki na różne kolory najpierw
            sraczkowaty potem łososiowy a teraz na biało. Nie mają co robić
            tylko malowaniem się zajęli bez sensu. Pełno piachu, gruzu, ja mam
            obawy czy oni oddadzą te bloki w październiku.
            • Gość: maciek Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 12:13
              Witam
              Ja sie ciesze że maluja na biało:) zlikwiduja może jeszcze te
              okropne ozdoby:)Umowy mamy podpisane do końca roku i wtedy bedą
              oddawac...
    • Gość: mahadeva czyli to jest ok deweloper? :) IP: 62.29.169.* 01.09.08, 10:05
      • doraq Re: jkj development lewandow 28.09.08, 21:17
        Hej, i co? Ktos juz odebral mieszkanie? Obiecywali, ze zaczna
        oddawac pod koniec wrzesnia. Ja juz sie doczekac nie moge, a dawno
        nie bylam na budowie i nie wiem, jak tam postepy.
        Ostatnio widzialam tylko, ze juz wszystkie mieszkania z ogrodkami
        maja kamienne chodniczki przed wyjsciem "balkonowym"...
        Pozdrawiam!
        • Gość: maciek Re: jkj development lewandow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 09:19
          Mieszkania odbieraja teraz sasiedzi z bloków 24 i chyba 23. Na naszych 8 robione
          sa teraz elewacje, rozstawione rusztowania przy blokach a,b,c. Ja osobiscie wole
          odebrac mieszkanie jak juz beda podpioete wszystkie media, gotowa droga i inne
          tam parkingi. Generalnie osiedle nabiera bardzo pozytywnego kształtu. Pozdrawiam
          • frag-ila Re: jkj development lewandow 06.10.08, 12:17
            23 jeszcze nie oddają, z tego co wiem z innego forum to w piątek
            oddawali dopiero w 24B a jeszcze zostaje 24C i kilka domków
            jednorodzinnych i wtedy może 23A bo jest praktycznie gotowe w
            porównaniu z 23 B, C, D.
            • Gość: rene Re: jkj development lewandow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 16:29
              Blok 23a: umówiłam się na odbiór w środę 8.10.br.
              • doraq Re: jkj development lewandow 10.10.08, 19:43
                Dzieki za informacje! Czyli moze juz niedlugo i my - osemki
                odbierzemy!
                Nie ukrywam, ze spadl mi kamien z serca, bo dzis w Wyborce sie
                naczytalam o tym, ze deweloperzy bankrutuja i juz mi przed oczami
                stanal film "Plac Zbawiciela" :)
                A jakie jest jeszcze inne forum o Lewandowie? Bo ja szukalam przez
                Google, ale nic nie znalazlam...
                • dziusiek1 Re: jkj development lewandow 10.10.08, 22:53
                  szukaj tu groups.google.pl/group/jkj_lewandow/topics?lnk=oa&hl=pl
            • frag-ila Re: jkj development lewandow 13.10.08, 11:16
              Ja mam odbiór w dniu dzisiejszym, blok 23A:):):)
              • dziusiek1 Re: jkj development lewandow 14.10.08, 17:28
                frag-ila napisała:

> Ja mam odbiór w dniu dzisiejszym, blok 23A:):):)

witam
                jak odbiór? a co z mediami- czy będzie gaz, woda i prąd do 15 października ?
                pozdrawiam
                • Gość: Michal Re: jkj development lewandow IP: *.aster.pl 19.10.08, 19:10
                  Witam siasadow - 24C z tej strony :) Mieszkanie odebralem -
                  generalnie dziadostwo. Poziom wykonania marny, sciana pistacjowa od
                  strony Marek wola o pomste do nieba. Archotekt (tfu) sie chyba
                  nacpal! Domofonu nie ma. Telewizja kablowa bedzie... ale jaki shit.
                  Margo Sat. Oferta vs cena dno i bable. Poziom rozmow z developerem
                  zenujacy. Takie pospolite polaczki. :(
                  • betteralone Telewizja kablowa i Internet - Lewandow JKJ 19.10.08, 19:18
                    Hej sasiedzi, niedawno dowiedzialem sie, ze dostawca TV SAT i
                    Internetu bedzie firma Margo Sat. Jak przejrzalem ich oferte -
                    kanaly i Internet vs. cena to mnie malo krew nie zalala. Wejdzie na
                    strone Margo Sat i zobaczcie z jakim smietniskiem nasz "kochany"
                    developer podpisal umowe. Proponuje abysmy wymusili na developerze
                    podpisanie umowy z kims innym. Najlepszym rozwiazaniem jest SPRAY,
                    ktore na Bialolece obok na Derby jest. Ale czy im sie zachce...
                    zenada.

Pomijam juz kolor sciany od strony Marek - kolor
                    nachlanego "architekta".

Tia...

Pozdrowka sasiedzi :) Dajcie znac kto z 24 C :)
    • frag-ila Re: jkj development lewandów 28.10.08, 18:23
      Czy ktos wie czy do końca października media będą podłączone w
      blokach 23?
      • dziusiek1 Re: jkj development lewandów 28.10.08, 22:06
        co i kiedy będzie podłączone nie wie nawet prezes Jasiński -
        nie wygląda to niestety najlepiej
        pozdro
        • Gość: betteralone Re: jkj development lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 19:22
          Kierownik budowy twierdzi ze wszystko bedzie do 15 listopada ale ja
          w to nie wierze. Maja jakies problemy. Ponoc problem jest z
          poddaszem poniewaz wyciecie w stropie zostalo wykonane bez wiedzy
          architekta (poddasze). Oni sami nie wiedza, ale wkurza mnie ze
          klamia prosto w oczy. Juz 4 razy slyszalem rozne terminy podlaczenia
          i nic. Zreszta ten developer to shit i nikomu kto chce mieszkanie
          tam kupic - ODRADZAM.
          • Gość: Ja Re: jkj development lewandów IP: *.chello.pl 02.11.08, 22:07
            Taaak, ponoć wiesz o czym piszesz, ale nie jestem pewna...
            • frag-ila Re: jkj development lewandów 01.12.08, 09:43
              Mam już gaz i wodę w mieszkaniu:) W tym tygodniu ma byc prąd i
              uruchamianie pieców gazowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka