Dodaj do ulubionych

Dr.Marcus Construction

IP: *.chello.pl 22.11.06, 13:02
czy ktossłyszał coś o tej firmie? Jakieś opinie, doświadczenia?czy ktos
interesował sie juz bliżej ich osiedlem Motylkowa?
Obserwuj wątek
    • jsroda Re: Dr.Marcus Construction 22.11.06, 13:47
      Tak. Nie ma kanalizacji (szambo) Nie dają pieca ani grzejmików, nie robią też
      instalacji wodnej! Tylko kable energetyczne. Dziewczyna w biurze sprzedaży zna
      tyle co widzi na planie - powierzchnie domów i działek, ie umie odpowiedziec na
      pytania dot. umowy ani tym bardziej kwestie techniczne.
      Ale - cena w tzw porównaniu do przyjęcia, okolica moze się podobać, na planach
      osiedle wygląda ładnie.
      Ta firma w warszawie nic nie budowała - tylko jak na stronie w kaliszu.
      • jsroda Re: Dr.Marcus Construction 01.12.06, 14:35
        uwaga na trasę olszynki grochowskiej i ulicę nowozwolenską. Są w planach
        miasta - chociaz nie wiadomo kiedy to ruszy, gmina ma zarezerwowane tereny.
        Obydwie bardzo blisko osiedla. Ja rezygnuje.
        • Gość: attache1974 I umowy nie dają do domu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.12.06, 21:05
          No właśnie punkt 5 umowy mówi że strony mogą odstąpić od umowy - zarówno ja
          jak i oni - bez żadnego opisu kiedy to może mieć miejsce.
          Budynki stoją już na poziomie stropu parteru i podłogi pierwszego piętra -
          robotnicy pozwolili wejśc do środka - salonik malutki 26m2.
          W załączniku do umowy nie ma z czego budują dom - na serio zapomnieli to
          wpisać - więc mogą zbudować ze wszystkiego - w swoich papierach mają że dom
          będzie z ceramiki ale w załączniku do umowy nie ma o tym ani słowa.

I czemu umowy nie dają do ręki przed podpisaniem rezerwacji co wynosi 4000
          zeta. ??
          • Gość: Leff Re: I umowy nie dają do domu IP: *.axelspringer.pl 06.12.06, 09:49
            Umowe daja mozna sie z nia zapoznac, ja nie mialam z tym problemow. Po ciezkich
            doswiadczeniach z poprzednim developerem, jestem mile zaskoczona checia
            wspolpracy ze strony dr Marcus. Umowa, zgadzam sie nie nadaje sie do podpisania
            i nalezy ja przeredagowac, ale kazda umowe mozna negocjowac, i akurat oni nie
            robia z tym problemu. Sa bardzo pomocni, sprawdzilam wszystkie dokumenty sa
            aktualne, ksiegi nie sa obciazone. Jezeli chodzi o zalaczniki do umowy
            dotyczace wykonczenia, uzupelniaja je bez problemu, ze wszystkimi szczegolami.
            Na budowie jest dostepny pan Dawid, inspektor budowlany, ktory odpowie na
            wszystkie nutujace pytania. Jestem troche zaniepokojona informacjami o planach
            budowy tras w poblizu osiedla :((( o tym faktycznie nic nie mowia, ale to mozna
            sprawdzic. Poza tym przy ostanim szlaenstwie z mieszkaniami postawa developerow
            pozostawia wiele do zyczenia, w przypadku Marcusa moze wiele jest watpliwosci,
            ale sa ona naprawde chetni do wspolpracy. Trzeba miec swiadomosc, ze to my
            kupujemy mieszkanie a rynek budowlany jest bardzo trudny w obecnym czasie,
            dlatego musimy wszystkiego sami dopilnowac, najlepiej zaufac sobie, nie
            developerowi i wszystko sprawdzic, na nikogo liczyc nie mozemy, bo kilentow
            developer i tak znajdzie.
            • Gość: Tomasz Re: I umowy nie dają do domu IP: *.aster.pl 11.01.07, 20:33
              Ja też nie miałem z tym żadnych problemów. Na wstępie został mi okazany projekt
              i poinfomowano mnie o możliwości jej negocjacji.
              Rozważając "za i przeciw" tej inwestycji zdecydowaliśmy o jej zakupie.
              Za przważyło:
              - lokalizacja łatwy dojazd do centrum, blisko stacja PKP "W-wa Międzylesie"
              przystanek autobusowy tuż przy osiedlu.
              - ładna architektura (oglądałem wiele podobnych inwestycji i są to zazwyczaj
              ściśnięte szeregowce na malutkiej działce często trzykondygnacyjne - przykład
              na Sęczkowej) - tu są rozłożyste, dwu kondygnacyjne, brak skosów na drugiej
              kondygnacji, pokoje ustawne i jasne
              - niezłe materiały użyte do budowy (biorąc pod uwagę oczywiście iż jest to
              inwestycja developerska)
              na nie było:
              - bliskość planowanych tras (ale po pierwsze są na razie tylko planowane, a po
              drugie jeśli ziści się plan to widzę w tym też dobre strony jak: poprawa
              komunikcji z centrum, poprwa infrastruktury związana z taką iwestycją, a poza
              tym przy tego typu inwestycjach obecnie są bardzo ostre wymogi jak "ekrany
              akustyczne", odpowiednia odległość od zabudowań itp.) Poza tym trudno
              jednocześnie mieszkać w Warszawie i odczuwać komfort mieszkania na wsi.
              - brak kanalizacji (szambo) - ale jest to jak najbardziej stan przejściowy, po
              pierwsze już jest projektowany tzw kolektor W, po budowie którego sieć
              kanalizacyjna powstanie a poza tym wymogi unijne nie pozwolą długo na
              utrzymanie obecnego stanu w Wawrze, a wybrany obecnie burmistrz jest mocno
              zdeterminowany aby infastruktura kanalizacyjna szybko powstała

Mając na uwadze powyższe zdecydowaliśmy się na tę inwestycję.
              pozdrawiam
              Tomek
    • Gość: witek Re: Dr.Marcus Construction IP: *.aster.pl 03.12.06, 09:58
      dr marcus nie raczył poinformować mnie ani o trasie olszynki grochowskiej (pół
      biedy) ani o nowozwoleńskiej, równoległej do zwoleńskiej i graniczącej z
      działkami pod budowę. Tak wiec ta inwestycja będzie w przyszłości bezpośrednio
      otoczona przez trase olszynki grochowskiej (przewidziana wzdłuż motylkowej) i
      nowozwleńskiej za płotem, która w przyszłości ma doprowadzać ruch do mostu na
      zaporze (nieźle). Wszystko jest w planach, rezerwy pod budowy są przygotowane,
      może i nie zanczną w najbliższych latach realizować tej inwestycji drogowej ale
      w koncu zaczną. A jeszcze umowa, jeżeli już ktoś chce ją podpisac niech
      wcześniej skontaktuje sie z dobrym prawnikeim - a sie wtedy zdziwi - ogólnie do
      przeredagowania a w zasadzie napisania od nowa .
      pozdrawiam
      witek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka