Gość: pax IP: *.chello.pl 22.11.06, 13:02 czy ktossłyszał coś o tej firmie? Jakieś opinie, doświadczenia?czy ktos interesował sie juz bliżej ich osiedlem Motylkowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jsroda Re: Dr.Marcus Construction 22.11.06, 13:47 Tak. Nie ma kanalizacji (szambo) Nie dają pieca ani grzejmików, nie robią też instalacji wodnej! Tylko kable energetyczne. Dziewczyna w biurze sprzedaży zna tyle co widzi na planie - powierzchnie domów i działek, ie umie odpowiedziec na pytania dot. umowy ani tym bardziej kwestie techniczne. Ale - cena w tzw porównaniu do przyjęcia, okolica moze się podobać, na planach osiedle wygląda ładnie. Ta firma w warszawie nic nie budowała - tylko jak na stronie w kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
jsroda Re: Dr.Marcus Construction 01.12.06, 14:35 uwaga na trasę olszynki grochowskiej i ulicę nowozwolenską. Są w planach miasta - chociaz nie wiadomo kiedy to ruszy, gmina ma zarezerwowane tereny. Obydwie bardzo blisko osiedla. Ja rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: attache1974 I umowy nie dają do domu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.12.06, 21:05 No właśnie punkt 5 umowy mówi że strony mogą odstąpić od umowy - zarówno ja jak i oni - bez żadnego opisu kiedy to może mieć miejsce. Budynki stoją już na poziomie stropu parteru i podłogi pierwszego piętra - robotnicy pozwolili wejśc do środka - salonik malutki 26m2. W załączniku do umowy nie ma z czego budują dom - na serio zapomnieli to wpisać - więc mogą zbudować ze wszystkiego - w swoich papierach mają że dom będzie z ceramiki ale w załączniku do umowy nie ma o tym ani słowa. I czemu umowy nie dają do ręki przed podpisaniem rezerwacji co wynosi 4000 zeta. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leff Re: I umowy nie dają do domu IP: *.axelspringer.pl 06.12.06, 09:49 Umowe daja mozna sie z nia zapoznac, ja nie mialam z tym problemow. Po ciezkich doswiadczeniach z poprzednim developerem, jestem mile zaskoczona checia wspolpracy ze strony dr Marcus. Umowa, zgadzam sie nie nadaje sie do podpisania i nalezy ja przeredagowac, ale kazda umowe mozna negocjowac, i akurat oni nie robia z tym problemu. Sa bardzo pomocni, sprawdzilam wszystkie dokumenty sa aktualne, ksiegi nie sa obciazone. Jezeli chodzi o zalaczniki do umowy dotyczace wykonczenia, uzupelniaja je bez problemu, ze wszystkimi szczegolami. Na budowie jest dostepny pan Dawid, inspektor budowlany, ktory odpowie na wszystkie nutujace pytania. Jestem troche zaniepokojona informacjami o planach budowy tras w poblizu osiedla :((( o tym faktycznie nic nie mowia, ale to mozna sprawdzic. Poza tym przy ostanim szlaenstwie z mieszkaniami postawa developerow pozostawia wiele do zyczenia, w przypadku Marcusa moze wiele jest watpliwosci, ale sa ona naprawde chetni do wspolpracy. Trzeba miec swiadomosc, ze to my kupujemy mieszkanie a rynek budowlany jest bardzo trudny w obecnym czasie, dlatego musimy wszystkiego sami dopilnowac, najlepiej zaufac sobie, nie developerowi i wszystko sprawdzic, na nikogo liczyc nie mozemy, bo kilentow developer i tak znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: I umowy nie dają do domu IP: *.aster.pl 11.01.07, 20:33 Ja też nie miałem z tym żadnych problemów. Na wstępie został mi okazany projekt i poinfomowano mnie o możliwości jej negocjacji. Rozważając "za i przeciw" tej inwestycji zdecydowaliśmy o jej zakupie. Za przważyło: - lokalizacja łatwy dojazd do centrum, blisko stacja PKP "W-wa Międzylesie" przystanek autobusowy tuż przy osiedlu. - ładna architektura (oglądałem wiele podobnych inwestycji i są to zazwyczaj ściśnięte szeregowce na malutkiej działce często trzykondygnacyjne - przykład na Sęczkowej) - tu są rozłożyste, dwu kondygnacyjne, brak skosów na drugiej kondygnacji, pokoje ustawne i jasne - niezłe materiały użyte do budowy (biorąc pod uwagę oczywiście iż jest to inwestycja developerska) na nie było: - bliskość planowanych tras (ale po pierwsze są na razie tylko planowane, a po drugie jeśli ziści się plan to widzę w tym też dobre strony jak: poprawa komunikcji z centrum, poprwa infrastruktury związana z taką iwestycją, a poza tym przy tego typu inwestycjach obecnie są bardzo ostre wymogi jak "ekrany akustyczne", odpowiednia odległość od zabudowań itp.) Poza tym trudno jednocześnie mieszkać w Warszawie i odczuwać komfort mieszkania na wsi. - brak kanalizacji (szambo) - ale jest to jak najbardziej stan przejściowy, po pierwsze już jest projektowany tzw kolektor W, po budowie którego sieć kanalizacyjna powstanie a poza tym wymogi unijne nie pozwolą długo na utrzymanie obecnego stanu w Wawrze, a wybrany obecnie burmistrz jest mocno zdeterminowany aby infastruktura kanalizacyjna szybko powstała Mając na uwadze powyższe zdecydowaliśmy się na tę inwestycję. pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Dr.Marcus Construction IP: *.aster.pl 03.12.06, 09:58 dr marcus nie raczył poinformować mnie ani o trasie olszynki grochowskiej (pół biedy) ani o nowozwoleńskiej, równoległej do zwoleńskiej i graniczącej z działkami pod budowę. Tak wiec ta inwestycja będzie w przyszłości bezpośrednio otoczona przez trase olszynki grochowskiej (przewidziana wzdłuż motylkowej) i nowozwleńskiej za płotem, która w przyszłości ma doprowadzać ruch do mostu na zaporze (nieźle). Wszystko jest w planach, rezerwy pod budowy są przygotowane, może i nie zanczną w najbliższych latach realizować tej inwestycji drogowej ale w koncu zaczną. A jeszcze umowa, jeżeli już ktoś chce ją podpisac niech wcześniej skontaktuje sie z dobrym prawnikeim - a sie wtedy zdziwi - ogólnie do przeredagowania a w zasadzie napisania od nowa . pozdrawiam witek Odpowiedz Link Zgłoś