Dodaj do ulubionych

lofty w Żyrardowie?

IP: *.aster.pl 25.11.06, 19:11
słyszeliście coś o Starej Przędzalni w Żyrardowie. miszkający tam znajomi
mówią, że coś się dzieje na terenie byłych zakładów lniarskich. jest strona
internetowa, wygląda to nieźle. myślę, że Żyrardów niedługo będzie
alternatywą dla tych których nie będzie stać na Warszawę. dobry dojazd a
lofty są teraz modne, te w Łodzi okazały się strasznie drogie, nie wiem jak w
żyrardowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: leniu Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:14
      Bylas kiedys w Zyrardowie? To miasto slums. Poza tym wiecej tam dresiarzy niz w
      Wolominie!!!
      • Gość: monia Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.aster.pl 26.11.06, 19:20
        teraz slums, ale co bedzie kiedys? dresiarze sa wszedzie. w żyrardowie nie
        bylam to fakt, ale chyba z ciekawosci sie wybiore. slyszalam cos zupelnie
        innego, ze miasto jest ciekawe architektonicznie choc bardzo bardzo zaniedbane.
        z zaniedbaniem mozna walczyc, z architektonicznym barbarzyństwem walczyć trudno

• Gość: leniu Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:50
          zaniedbane to malo powiedziane! Tragedia. Poza tym mentalonosci i ludzi nie
          wymienisz... Mam znajomych z Zyrardowa i wiekszosc juz uciekla do Grodziska
          • ben333 Re: lofty w Żyrardowie? 27.11.06, 13:06
            Masz znajomych z Żyrardowa? Nie masz klasy. Ja nie znam nikogo z Żyrardowa bo
            klasę mam i na pewno z nikim z żyradowa się nie poznam.

Do założyciela wątku proszę o link do strony o tych loftach w tej tragicznie
            zaniedbanej miejscowości aczkolwiek integralnej częsści naszego urokliwego
            województwa.
            • Gość: monia Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.aster.pl 27.11.06, 18:49
              nie pamietam teraz tej strony ale znalzałam ją przez googla wpisując po
              prostu "stara przędzalnia". możesz mi wyjaśnic co ma klasa, lub jej brak, do
              Żyrardowa. Twoją opinię na temat braku klasy przyjmuje z pokorą sadzac że masz
              mocne podstawy by tak twierdzić. zdradź je.
              • Gość: ja Re: lofty w Żyrardowie? IP: 81.219.8.* 27.11.06, 19:23
                slumsy to są:
                na Ochocie, Mokotowie, Żoliborzu, Bielanach, Woli i na całej drugiej stronie
                Wisły. Tylko ceny jakby bardziej...hm....urynkowione... :-)))))))))
                • Gość: Gnom Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:47
                  google prawde ci powie!

www.staraprzedzalnia.pl
            • zarembski Re: lofty w Żyrardowie? 02.01.07, 21:13
              > Masz znajomych z Żyrardowa? Nie masz klasy. Ja nie znam nikogo z Żyrardowa bo
              > klasę mam i na pewno z nikim z żyradowa się nie poznam.

Tym tekstem pokazałeś właśnie, że koło klasy to Ty kiedyś stałeś i można Cię
              postawić w jednym rządku z tymi dresiarzami. :P

Akurat ja pochodzę z Żyrardowa i wiem dokładnie co się w tym mieście dzieje. I
              zapewniam Cię, że jedyną dolegliwością tego miasta jest brak pracy dla ludzi.
              Liczę na to, że ktoś wreszcie zacznie tam inwestować.
          • Gość: Aygor Re: lofty w Żyrardowie? IP: 193.24.14.* 28.12.06, 10:04
            Zyrardow to miasto-katastrofa: mowia nawet dziwna gwara - zupelnie jakbym
            znalazl sie na Slasku
        • Gość: lans m IP: *.spray.net.pl 01.01.07, 16:10
          monia dobry PR robisz! ale slums to slums!
          ile twoi szefowie cenią za metr tego szitu?
          • Gość: monia Re: m IP: *.acn.waw.pl 02.01.07, 22:56
            może to i PR, ale z deweloperem mam tyle wspolnego, ze chce tam cos kupic a
            lepiej kupic coś co inni też chcą kupić, to sie nazywa redukcja dysonansu
            poznawczego i podobno kazdy to ma

podobno pierwsze mieszkania byly ponizej 3 tys teraz ok 4
      • zarembski Re: lofty w Żyrardowie? 02.01.07, 21:04
        A tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma tam pracy i ludzie nie mają co robić. Ci,
        którzy mogliby rozwinąc to miasto, dawno się z niego wynieśli - a szkoda. Mam
        nadzieję, że takie inwestycje będą sprzyjały rozwojowi tego miasta.
    • Gość: Zyrardowianka Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:58
      Wszystkie mieszkania z pierwszego etapu sa juz sprzedane!!!
      to o czyms swiadczy!! ceny rosną kto pierwszy ten placi mniej

a wiem ze kupili tam mieszkania prezesi kilku znanych firm dla swoich dzieci,
      rzeźbiarze, kilku aktorow, i ktos z TVP,

ja sie nie zalapalam na mieszkanie z pierwszego etapu ale z 5.000 zrobilam
      rezerwacje na projektowane kolejne etapy w GIGANTYCZNYCH budynkach !!! juz nie
      nie moge doczekac!! o zgrozo!! tam jest wysoko!!

tak tam trafilam bo jakies gapy podobo nie umieja!

www.google.pl/search?hl=pl&q=stara+przedzalnia&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
      • Gość: misiek Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.aster.pl 29.12.06, 19:21
        Te plany mieszkań wyglądają tragicznie. Pokoiki 6 metrowe i 3 metrowe łazienki.
        Za komuny budowano większe.
        • aimiejego Re: lofty w Żyrardowie? 03.01.07, 08:32
          Powierzchnia pomieszczeń odpowiada możliwościom finansowym polskich kupców (jak
          przyjdą zagraniczni to będzie lepiej, ale przy dużo wyższych cenach za metr).
          Zresztą pokój 6 m2 może być bardzo przytulny.
    • Gość: Anty loft Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:11
      Mnie się nie podoba. Budynek jest okropny, a sasiedztwo fabryk przygnębiające.
      Moze ktos lubi takie klimaty, zresztą reklama dźwignią handlu więc właściwie
      kazde g... mozna sprzedać jako coś wyjątkowego.
      • Gość: Dominik Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:19
        lofty sa teraz bardzo trendy ;)
        • Gość: remek Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.aster.pl 01.01.07, 17:41
          świetna stronka... ale GDZIE SĄ CENY?
        • aimiejego Re: lofty w Żyrardowie? 03.01.07, 08:40
          Nie śmiej się. Dzięki takim inwestycjom w mniej reprezentacyjnych lokalizacjach
          na zamieszkanie w loftach może sobie pozwolić więcej osób. Należy przyklasnąć
          takim inicjatywom deweloperów, a nie zrzędzić. Poza tym wkrótce Żyrardowem i
          innymi małymi miastami w sąsiedztwie stolicy zainteresują się Hiszpanie i
          Irlandczycy, a wtedy ceny dobiją do poziomu znanego dziś z przemysłowych
          dzielnic Warszawy. Dzięki temu ci, którzy teraz kupują te lofty, a są to głównie
          Polacy, będą mogli sprzedać obcokrajowcom i sporo zarobić. Chyba dobrze, że
          Polacy się wzbogacą kosztem innych, nieprawdaż?
          • Gość: Zyrandol Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:20
            akurat w Zyrandolku Chinczycy wykupuja lofty - za gorsze i cesje odstepuja juz
            kilka razy drozej
    • Gość: Tomek Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:26
      Nie wiem skąd te podniecenie loftami w jakiejś prowincjonalnej mieścinie.
      Zupełnie nikt na forum nie interesuje się o wiele atrakcyjniejszymi pod każdym
      względem loftami U Scheiblera w Łodzi.
      • Gość: Mat Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:02
        Miejscowość może prowincjonalna ale poza Łodzią to najlepiej zachowane i
        najbardziej klimatyczne zabytki XIX wiecznego budownictwa przemysłowego w
        regionie, w Warszawie niczego takiego nie uświadczysz. A z Żyrardowa do
        Warszawy jest połowę bliżej niż z Łodzi, poza tym autostrada będzie tuż tuż.
        • Gość: Pustak Re: lofty w Żyrardowie? IP: 217.116.110.* 02.01.07, 00:41
          Wiesz, bo najgorzej jest prowadzic rozmowe z takimi "Tomkami" co to wszystko
          krytuja, zanim sie z tematem doglebnie zapoznaja.
          • Gość: ziuta Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 08:32
            Po pierwsze bliżej, po drugie taniej na tyle, że normalny człowiek może kupić.
            PO trzecie tam jest fajnie :)
            • Gość: Tranformers Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.orange.pl 02.01.07, 13:36
              bede mieszkac w ruinach polskiego przemyslu
              • Gość: :) Re: lofty w Żyrardowie? IP: 217.116.110.* 03.01.07, 14:50
                To co jednemu sie podoba drugiemu wcale nie musi. Sa gusta i gusciki a na temat
                gustow sie nie dyskutuje
                • Gość: Pomoge Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.orange.pl 04.01.07, 12:53
                  Doradzam w kredytyach

Hanna Kęs

503 874 000
      • Gość: tez z Żyrardowa Re: lofty w Żyrardowie? IP: 195.164.254.* 04.01.07, 14:31
        Witajcie!
        Żyrardów ma swoje plusy jak i minusy. plusy- szybki dojazd do warszawy (pociągi
        pospieszne i osobowe, choć teraz troszkę poprzestawiane przez remont torów),
        przewidywana w niedługim czasie autostrada i obwodnica, tansze zycie i usługi
        niż z Warszawie, plan rewitalizacji- dzieki unijnym pieniądzom zmiany zaczynaja
        byc widoczne, bardzo ładna architektura- jesli ktos lubi czerwoną cegłę, nowy
        młody prezydent, nowi inwestorzy - ale wciąż wiele do zrobienia. Minusy-
        faktycznie jest sporo dresów, ale studiując w Toruniu dresy spotykałam też
        codziennie na Szerokiej:-), w niektórych miejscach po ciemoku lepiej nie
        chodzić, duże bezrobocie- choć chyba czesc bezrobotnych nie jest zmotywowwana
        do szukania pracy. Dla tych którzy dojażdzaja do pracy w Warszawie- miejsce
        fajne i tanie przede wszystkim (mieszkania będą naprawdę atrakcyjne, oczywiście
        pod warunkiem akceptacji idei "loftów" i mieszkania w obiektach
        poprzemysłowych). Ceny faktycznie dużo niższe niż np. w Łodzi, ale na pewno
        duże dla przeciętnego Żyrardowianina, dlatego też mieszkania nabywają głównie
        osoby spoza miasta, ale to dobrze, świeża krew pozwolo może spojrzeć na
        problemy tego miasta z innje perspektywy...
        • Gość: SUPER LOFCIARA Loft snuf snuf IP: 217.116.110.* 05.01.07, 18:46
          Mieszkam w zyrandolku cale zycie i nei wiedzialem dresu na oczy
          • Gość: Adam Re: Loft snuf snuf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 19:31
            Nie musicie sie klocic i tak juz zostaly tylko same duze mieszkania.
            • Gość: Arek Re: Loft snuf snuf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:36
              czy ktos ma jakies informacje (cena, metrarze) ew. namiary na lofty ?
              • Gość: arnik Re: Loft snuf snuf IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 23:43
                strona internetowa: www.staraprzedzalnia.pl

:)
                • Gość: gosc Re: Loft snuf snuf IP: *.orange.pl 10.01.07, 10:47
                  www.staraprzedzalnia.pl
                  • Gość: loftloft Re: Loft snuf snuf IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.01.07, 10:58
                    Czy ktos sprawdzil umowe, jaka oferuje developer na te lofty? Ja sprawdzilem-
                    pierwsze primo nie ma prawa wlasnosci do tych budynkow a jedynie uzytkowanie
                    wieczyste. Drugie primo w umowie zobowiazuje sie do sprzedazy lokali ktorych
                    nie jest wlascicielem ( bo patrz pierwsze primo). Trzecie primo- firma to
                    przedsiebiorstwo rodzinne i nikt wam nie zagwarantuje, ze prezes i jrgo zona
                    rzeczywiscie dokoncza inwestycje. Tyle na poczatek, wnikliwi niech lepiej
                    sprawdza, od jakiej firmy chca kupic te cudne mieszkania
                    • Gość: Iron Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.orange.pl 10.01.07, 20:17
                      nie wiem co w tym dziwnego sam jestem w dyrektorem w banku i tez zatrudniam tam
                      rodzine - trudno zebym zatrudnial ludzi obcych mi albo z UFO.
                      Niektorzy chyba powinnie troche bardzie poznac sie z litera prawa zanim cos
                      napisza na forum
                      • Gość: Joasia Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:38
                        Jakie sa ceny za metr ? bo na stronie nie ma nic a nic.

JK
                        • Gość: ella Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.acn.waw.pl 12.01.07, 23:03
                          było ok. 3 tys w starej przedzalni II, w dużym budynku teraz jest chyba 4 tys
                          • Gość: DO_Elli Re: lofty w Żyrardowie? IP: *.orange.pl 13.01.07, 10:06
                            Kupilas tam mieszkanie ?

Mozesz cos powiedziec wiecej o umowie ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka