Dodaj do ulubionych

Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZOK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:00
Szczyt glupoty jak ktos kupi za taka kwote za m2 mieszkanie. Standard
wykonczenia bez rewelacji. Budynek nie zachwyca,tylko lokalizacja jest ok. W
okolo mozna kupic m2 za 4000-4500zl, w Ursusie np 6000zl, Wlochy od 5800-
6800zl
A Pruszkow 6000zl DOBRE!
Dobre poczucie humoru maja tam w Rekordaw!

Ktos juz kupila tam mieszkanie?
Swietny interes hehehe
Obserwuj wątek
    • Gość: magii Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:28
      To jakis zart?
      • Gość: eeeeeeeeeeeee Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.aster.pl 05.12.06, 22:31
        A gdzie te mieszkania w Ursusie i we włochach po 6000 zł? Może link jakiś? Ja
        nic ponizej 7500 zł znaleźć nie mogę:(
        • Gość: ee Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:04
          tak szukasz jak potluczony!!!!
          jakie 7500 w Ursusie?
          • Gość: !! Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 75.126.48.* 10.03.07, 02:38
            co sie dziwicie. 7500PLN to NIC w Krakowie za 1m2 chca 10000EURO na Rynku

stufflix.com/index.html?&xlat=50.06106486837385&xlong=19.938189983367927&xzoom=16
        • Gość: Ulubieniec pruszków dwa pokoje IP: 193.24.24.* 06.12.06, 08:36
          A może jednak zamieszkać w pruszkowie - nowe 46m dwa pokoje I piętro oddanie
          mieszkania na początku 2007 - I kwartał . Strzeżone osiedle , budynki 2
          piętrowe , miejsce parkingowe . Cena do uzgodnienia
          Inwestycja Agroman.
          GG 3066924
          • marweg25 Re: pruszków dwa pokoje 06.12.06, 10:09
            Agroman to nie Pruszków, lecz Brwinów a to jest różnica.
            • Gość: ulubieniec Re: pruszków dwa pokoje IP: 193.24.24.* 06.12.06, 10:41

> Agroman to nie Pruszków, lecz Brwinów a to jest różnica.

a na czym polega ta różnica??
              • marweg25 Re: pruszków dwa pokoje 07.12.06, 09:24
                Np. na dostępie do państwowych żłobków, przedszkoli, szkół (jest sporo w
                Pruszkowie). Niby wszystko jest z bardzo blisko, ale w Pruszkowie czyli dla
                dzieci z Pruszkowa, bo to one mają pierwszeństwo przy zapisach. Dzieci z
                Parzniewa będą musiały być wożone do Brwinowa a to daleko i komunikacja
                kiepska.
                Komunkacja autobusowa jest też tak ustawiona, że jeździ głównie po Pruszkowie.
        • Gość: Mona Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.pwn.com.pl 06.12.06, 09:31
          A może Bemowo 86m2 po 6.800?
          Mona
    • Gość: ja A co w tym dziwnego!? IP: 81.219.8.* 05.12.06, 23:54
      Zapraszam do Pruszkowa zobaczyć, jak się zmienia!

Dojazd: WKD, SKM, KM - do samego centrum w 20 minut bez przesiadek niezależnie
      od pory dnia i roku, śniegu i korków

Klimat niewielkiego , przytulnego miasteczka, a nie jakieś blokowiska, świeżo
      upieczona warsiwka, itp.

Nowe super inwestycje - baseny (kryty i odkryty), bardzo ładny stadion, drogi
      (A-2, jerozolimskie, salomea-wolica, itp), piękny tor kolarski, kino 3-salowe,
      deptak miejski, centrum kulturalne, sale teatralno-koncertowe, odnowione duże
      parki, nowe eleganckie sklepy, nowoczesne szkoły z boiskami i salami
      gimnastycznymi, przedszkola licea, itp.

I wszystko w zasięgu krótkiego spaceru! Bez smrodu i hałasu z autostrad
      24h/doba.

Dla mnie ciężko chorym trzeba być aby kupować za 10tyś uapartament na POLU w
      Wilanowie, gdzie nawet zdezelowany tramwaj z kulawą nogą (i bez klimatyzacji)
      nie dojeżdża!

Ale ponoć głupich nie sieją! :-)
      • Gość: rrr Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 05:41
        Panie ja
        Moze za 10 lat bedzie tak jak Pan piszesz!
        A na razie uznaje wyzszosc Ursusa czy WLoch a tam 6 tys
        • Gość: maciek Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:15
          >Dojazd: WKD, SKM, KM - do samego centrum w 20 minut bez przesiadek niezależnie
          od pory dnia i roku, śniegu i korków<
          Zawsze smieszą mnie tego typu teksty: dojazd do centrum w 20 minut - ale do
          tego dojazdu trzeba chyba najpierw dojść lub dojechać, stacje kolejowe nie są
          chyba rozsiane po mieście jak przystanki ZTM. To po pierwsze. A po drugie po
          przyjeździe do centrum mamy to samo - przeważnie trzeba jeszcze gdzieś dojechać.
          Moze jednak liczmy czas od wyjścia z domu do przyjazdu w miejsce docelowe.
          • Gość: ja Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.devs.futuro.pl 06.12.06, 09:11
            Maćku:

a czy na Ursynowie wszyscy mieszkają blisko metra?

A co do Pruszkowa, to akurat w tej lokalizacji jest zarówno blisko do WKD, jak
            i SKM :-)) (5-10 MIN spacerkiem)

A po drugie po
            > przyjeździe do centrum mamy to samo - przeważnie trzeba jeszcze gdzieś
            dojechać
            > .

To prawda, ale jeśli znasz geometrię, to wiesz, że aby dotrzec do centrum,
            trzeba przejechac przez to, co do okoła. Fakt, po co jechać do centrum? Można
            przecież prcować na Mokotowie, czy wzdłuż upstrzonych biurowcami Alei, tudziesz
            na Ochocie, czy Woli. :-)

Zastanawiałeś się kiedyś ile jest z Tarchomina na Mokotów? :-))

> Zawsze smieszą mnie tego typu teksty

A mnie śmieszą, Ci którzy tak PRZEPŁACAJĄ myśląc, ze nie wiadomo, co kupili :-
            ) i cał przyjezdna warsiawka, która mysli , że za tablicą "Warszawa" kończy się
            świat i karyjera :-))))
            • crazyfrogie Re: A co w tym dziwnego!? 21.02.07, 23:01
              O, przepraszam bardzo!!! Ja też jestem przyjezdna!! I kupujemy mieszkanie w
              Piastowie. Wolę to niż jakieś blokowiska w Ursusie, które wyglądają jak reaktor
              atomowy!!

Jedyną wadą tzw. przyjezdnych jest tylko i wyłącznie brak topografii Warszawy. I
              złudne marzenie, że uda im się ominąć korki, hihi. Też tak miałam na początku.
              Po dwóch latach objaw ten zanika.
              Pozdrawiam :)
              • Gość: Warszawiak Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.aster.pl 11.03.07, 12:54
                i przez takich przyjezdnych są tylko korki wszędzie !!! Dawniej w W-wie to był
                jakiś klimacik, a teraz to tzw. warsiawka się zjeżdża ... zasuwają jak mrówki
                przez cały tydzień, a w piątek, sobotę jeżdżą do swoich wiosek - powrót w
                niedzielę wieczorem. Da się to odczuć, gdyż wszędzie korki !!! Ktoś tu miał
                rację z tym, że gracze z wiosek chcą mieszkać najlepiej w Centrum lub w innej
                prestiżowej dzielnicy. Każda lokalizacja poza granicami W-wy, jak np. Pruszków,
                Piasecznoto już nie ma prestiżu i wstyd rodzince powiedzieć, że kupuje się
                mieszkanie poza granicami W-wy, a nie w samym np. Centrum. Prawdziwi
                Warszawiacy za to mają dość samej W-wy bo tu już w sazadzie nie ma rdzennych
                Warszawiaków lub powyjeżdżali zagranicę bo mieli gdzies zasuwanie za marne
                grosze za które przyjezdni z pocałowaniem w rączkę zasuwają. Warszawa wynosi
                się z Warszawy i tyle !
              • Gość: koguto Re: A co w tym dziwnego!? IP: 192.193.245.* 20.06.07, 11:25
                kolezanko, jesli chcesz przypasowac Piastow (bloki) do Ursusa (osiedle
                Niedzwiadek) to chyba nie wiesz o czym mowa. Niedzwiadek jest chyba
                najladniejszym osiedlem typu wielka plyta w Warszawie, ilosc zieleni, miejsc
                zabaw dla dzieci i mozliwosci komunikacyjne nie porywnywanie lepsze niz w
                piastowie no chyba ze mowisz o domku w piastowie, ale tego chyba nie mozna
                porownywac.
                Dbalosc zarzadu osiedla w polaczeniu z dosc zasobna gmina jest nie do
                przecenienia. Dodatkowo poziom bezpieczenstwa na Niedzwiadku tez jest ok.
                Plac zabaw dla dzieci jeden z najlepszych i najwiekszych w Warszawie.
                Wiem z autopsji bo mieszkam to od zawsze i gdyby nie fakt ze cena w pruszkowie
                byla bardzo atrakcyjna (umowa z maja 2006 78m2+piwnica+8m2 balkonu za 269.000
                wlasnie w rekordaw) to nigdy by sie nie przeprowadzal.
                pozdrawiam
          • Gość: hj Re: A co w tym dziwnego!? IP: 195.212.53.* 06.12.06, 10:04
            Z tego co wiem to te kolejki nie swieca pustkami. Powiem wiecej, jest w nich
            tak niemilosierny scisk w godzinach szczytu, ze czasami poprostu nie da sie
            wejsc - wiec wiele ludzi woli jechac samochodem co nie daje juz "20min". Wiec
            trzeba czekac na kolejny. Z komunikacja miejska np. tramwaj nie ma az takiego
            problemu
            • Gość: ja Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.devs.futuro.pl 06.12.06, 10:17
              > Z tego co wiem to te kolejki nie swieca pustkami.

Ja jeżdżę z Pruszkowa (skąd zaczyna trasę SKM) i nie zdażyło mi sie jeszcze
              stać. Poza tym bilet aglomeracyjny tuż-tuż, więc ŚWIECĄCE PUSTKAMI pociągi KM
              zostaną włączone do systemu i rozładują tłok zaczynający się od Piastowa i
              Ursusa. Poza tym w SKM do tylko 19-22 minuty :-)

Z komunikacja miejska np. tramwaj nie ma az takiego
              > problemu

Nie cierpię tramwajów: strasznie szarpią, są GŁOŚNE nie mają klimy i co chwila
              stają. 16 km z Pruszkowa SKM trwa tyle, co 5 km tramwajem.
            • Gość: koguto Re: A co w tym dziwnego!? IP: 192.193.245.* 20.06.07, 11:27
              SKM w pruszkowie zaczyna trase wiec siedzace jest prawie zawsze
        • Gość: ja Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.devs.futuro.pl 06.12.06, 09:14
          Gość portalu: rrr napisał(a):

> Panie ja
          > Moze za 10 lat bedzie tak jak Pan piszesz!
          > A na razie uznaje wyzszosc Ursusa czy WLoch a tam 6 tys

Dla mnie nie ma różnicy, a infrastruktura w Pruszkowie dużo lepsza i skupiona
          (oczywiście tylko w dobrej lokalizacji).

A co do 10 lat - to oczywiście gruupa przesada. Już jest teraz ok. A w
          Warszawie jest wiele takich miejsc (blokowisk) , gdzie nawet za 10 lat nie
          będzie lepiej (a może i gorzej, np. autostrady na Bemowie:-)
          • Gość: ss Re: A co w tym dziwnego!? IP: 81.15.170.* 06.12.06, 12:11
            a widzieliscie projekt tej inwestycji?
            wstretny

www.rekordaw.pl
            i do SKM jest 20 min pieszo nie 10
            • Gość: ja Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.devs.futuro.pl 06.12.06, 12:23
              > i do SKM jest 20 min pieszo nie 10
              chyba w 15 cm szpilkach :-) i jest jeszcze WKD

co do "urody" projektu to sie zgadzam :-)
      • bbastek13 Re: A co w tym dziwnego!? 08.12.06, 11:50
        > kino 3-salowe, deptak miejski, centrum kulturalne, sale teatralno-
        > koncertowe, odnowione duże parki

jak mozesz to podaj adresy, bo nie moge znalezc tego kina, daptaka, centrum
        kulturalnego i teatru
        z gory dzieki
        • Gość: ja Re: A co w tym dziwnego!? IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 12:01
          > jak mozesz to podaj adresy, bo nie moge znalezc tego kina (na terenie Znicza-
          przebudowa małej hali), daptaka (Ul. Kraszewskiego), centrum
          > kulturalnego (pałacyk Sokoła - są już w necie plany rozbudowy i trwa przetarg
          na wykonawcę) i teatru (jedna scena w pałacyku sokoła, druga scena w kompleksie
          kinowym, a więc nawet 2 będą)
          • bbastek13 Re: A co w tym dziwnego!? 08.12.06, 21:15
            to mimo wszystko tylko plany, i boję sie ze naskrobane naprędce przed
            wyborami...
    • Gość: ss Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:52
      i najlepsze jest to ze blizej Centrum, przyjemniejsza inwestycje proponuje
      Edbud za 4 i 4,2 tys zl.
      To jest realna cena w Pruszkowie
      • marweg25 Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ 06.12.06, 17:42
        Co do lokalizacji to się nie zgodzę. Zakątna jest zdecydowanie bliżej stacji
        WKD, PKP/SKM i centrum miasta niż Edbud (inwestycja na tzw. szarym końcu ul.
        B.Prusa) - blisko cmentarza, bazaru i źródła wody oligoceńskiej -stąd nazwa
        inwestycji Zdrój. Poza tym Edbud chce 20% ceny mieszkania dostać wciągu kilku
        dni po zawarciu umowy, co jest całkowicie nierealne dla osoby chcącej kupić
        mieszkanie na kredyt.
        • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 06.12.06, 20:21
          4-4,2 NETTO dodajmy (plus np za każdy metr balkonu).

Myślę, że to taka KRÓTKA promocja ze strony edubu...
      • Gość: ulubieniec Prawda o Edbudzie IP: 193.24.24.* 07.12.06, 13:01
        Edbud nie jest rzeczywiście drogi , mieszkanie brutto z balkonem to koszt około
        4600 zł za metr plus obowiązkowo garaż
        mieszkanie - 4200 + VAT = 4494 / m
        balkon - 800/m + VAT = 856/m
        parking- 25000+ VAT = 30500

Przykładowe mieszkanie 47,5 m - dwa pokoje - z balkonem 5,7 za dwa lata do
        zamieszkania cena - 248400 zł całkiem tanio , prawda ??
        • Gość: AGA Re: Prawda o Edbudzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:26
          a podpisują już w Edbudzie umowy kupna sprzedaży? Bo mi 2 mc temu chceli
          wcisnąć umowę rezerwacyną: wpłacasz 20% kwoty mieszkania i zobowiązujesz się że
          jak dostaną pozwolenie na budowę to podpiszesz pod groźbą kar umowę której na
          oczy jeszcze nikt nie widział... To jest biznes genialny w swej prostocie. A ta
          obsługa klienta! Kiedy chciałam się dowiedzieć coś więcej o rozplanowaniu
          terenu, to pani oburzona zakrzyknęła "ależ to jeszcze zbyt wczesny etap na
          takie szczegółowe plany". Ale widać na tyle wczesny żeby sprzedawać kota w worku
        • marweg25 Re: Prawda o Edbudzie 07.12.06, 17:43
          Tyle, żem na takie mieszkanie trzeba mieć 50 tys. luzem na pierwszą wpłatę, bo
          w 2 dni kredytu mieszkaniowego nigdzie nie dostaniesz.
    • Gość: but Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.wavenet.pl 06.12.06, 18:51
      Za rok przekonasz się że nie miałeś racji, gdy mieszkania (nawet w zakichanym
      Pruszkowie) bedą kosztować 8.000-10.000 za m2
      • Gość: WPR Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:42
        Ty but! uwazaj z tym zakichanym Pruszkowem!
        Pewnie przeniosles sie z Siedlec do smiesznej w-wki i wielki miastowy chlopak z
        Ciebie!
        A w weekedn do mamusi do cycusia na wioske? Co?
        • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 06.12.06, 20:18
          To właśnie owa warsiawka, o której kilka postów wyżej wspominałem. Długo nie
          trzeba było czekać :-)
          • Gość: wsiury Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.chello.pl 07.12.06, 19:20
            Fajnie jak sie wsiury buraczane pały ze wiochy kłócom chłopoki.hehe
            • Gość: ulubieniec Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 193.24.24.* 07.12.06, 19:33
              Panie Wsiury.....
              można prosić o tłumaczenie doslowne cytowanego przez Pana zdania
              • Gość: pruszkuf-wsiury je Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 192.193.221.* 07.12.06, 21:25
              • Gość: pruszkuf wsiury [...] IP: 192.193.221.* 07.12.06, 21:38
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 22:26
                  Ale za to kulturalnie nie_odstajemy.. :-)

Zapraszamy KULTURALNYCH ludzi do Pruszkowa
                  • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 22:33
                    ..et si tu veux, je te le peux ecrairer plus precisement, da ich denke , dass
                    es um vieles besser ist, cuando alguien comprenda lo que se le dice, doesn't he?

ps. więc spadaj do swoich :-))))))))))))))))
                • Gość: czerniakowska Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:42
                  Ten klient sam sie kompromituje...
                  Internet pozwala mu zachowac anonimowosc. Mi jest za niego wstyd!
                  Jestem z Wwy i to taka sama wioska jak Pruszkow, Krakow czy Z.Gora
                  • Gość: wsiur z mokotowa Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 192.193.221.* 07.12.06, 23:05
                    spadam do swoich na żoli, a pruszkuf omijajcie z daleka, to dziwne jak takie
                    pruszkowskie lamery potrafią zachwalać swoją ochydną dziurę, każda inna
                    lokalizacja podwarszawska jest lepsza niż pruszków, na równi z pruszkowem jest
                    tylko otwock - nie ma pod warszawą większych wylęgarni złodzieji, dilerów,
                    bandytów, pijaczków, drobnych kombinatorów i półkretynów niż pruszków, sorry
                    ale jak cię nie stać na mieszkanie w porządnym miejscu to głosu nie zabieraj,
                    ryby i chamstwo z pruszkowa głosu nie mają, wracaj do swojej klity kolego
                    dokarmić prusaki i inne ochydztwo zamieszkujące twoją norę, z drugiej strony są
                    też plusy mieszkania w pruszkowie:
                    a) tanie wino tańsze niż w wawie
                    b) tanie drugi
                    c) łatwo znaleźć typa od czarnej roboty
                    d) do warszawy na tyle daleko, że gnijesz we własnym smrodzie
                    e) macie basen i nie musicie zatruwać naszych
                    f) tor kolarski też ale to nic dziwnego - dużo tam pedałów

• Gość: Anty JA Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 192.193.221.* 07.12.06, 23:10
                      Nowe super inwestycje w Pruszkowie
                      - baseny (kryty i odkryty) ŁAŁ - naprawdę są aż dwa???
                      - bardzo ładny stadion i drogi - proszę cię człowieku nie ośmieszaj się
                      - kino ma aż 3 sale - szczyt najnowszej techniki
                      - teatr (tylko kto tam będzie chciał wystawić sztukę)
                      - nowe eleganckie sklepy - żabka i biedronka

jak czytam te twoje wypociny rzygać mi się chce
                      • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 23:20
                        > - baseny (kryty i odkryty) ŁAŁ - naprawdę są aż dwa???

na kameralne, przytulne miasto więcej przecież nie trzeba! :-)

> - bardzo ładny stadion i drogi - proszę cię człowieku nie ośmieszaj się

skyscrapercity.com/showthread.php?t=183387
                        www.mazovia.pl/?a=news&id=3030
                        www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=215&Itemid=0

> - kino ma aż 3 sale - szczyt najnowszej techniki
                        Mój ulubiony Muranów ma raptem o 1 więcej, a Iluzjon to już kompletny high-tech!

> - teatr (tylko kto tam będzie chciał wystawić sztukę)
                        Nie bardzo rozumiem pytania....artyści?!

> - nowe eleganckie sklepy - żabka i biedronka

www.almamarket.pl/alma/pl/informacje_gieldowe/raporty/raporty_biezace/rok_2006/21/

www.ahold.pl/ahold/press/info/060928/

> jak czytam te twoje wypociny rzygać mi się chce

cela veut dire "vomire"?
                    • Gość: Agness Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:26
                      Nie wypowiadaj się na temat tego, czy kogoś "stać" na mieszkanie, czy nie. W
                      obecnych czasach żadnego Kowalskiego na nie nie stać, bo nie ma 200-300k na
                      koncie. Tak więc rozpatrywałabym to w kryteriach "wziąć 600k kredytu na 45 lat
                      i kupić na Żoliborzu" lub "wziąć 300k kredytu na 25 lat i kupić w Pruszkowie"

Wg moich kalkulacji to pierwsza decyzja jest durna, a nie druga.
                      Powyższa wypowiedź nie tyczy się tych, których dziadkowie dostali
                      swój "przydział" po wojnie, a następnie przekazują pokoleniowo aż dochodzi do
                      wnuków. Nie tyczy się także tych, którzy wyemigrowali za wielką wodę w latach
                      80-tych i zarobili na mieszkanie w 2 lata. Tyczy się obecnych REALIÓW życia w
                      stolicy.

Agness
                  • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 23:07
                    Ja myślę, że taki potok nienawiści mogła wywołać tylko ZAZDROŚĆ (pozostałe
                    kandydatki, mniej prawdopodobne: BEZSILNOŚĆ, SPADAJĄCA SPRZEDAŻ FIRMY,
                    PARTIOTYZM LOKALNY)

Myślę jednak , że to zazdrość i to dobry znak, bo potwierdza - chcąc, nie
                    chcąc - że zakup mieszkania w Pruszkowie, po nadal jeszcze przystępnych cenach,
                    jest dobrą decyzją życiową i dobrą inwestycją
                    • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 23:11
                      ..a Aleje będą niedługo 3-pasmowe (dostały właśnie fundusze unijne)i dojdzie A-
                      2 :-) w tej sytuacji o korki jestem spokojny. PRZYBYWAJCIE TŁUMNIE! :-)
                    • Gość: Anty JA Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 192.193.221.* 07.12.06, 23:15
                      Nie jest to potok nienawiści. Jestem bardzo wylewny bo mnie boli, nie??
                      Boli mnie wasza żałosność i kompleks waszej podwarszafki.
                      • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 23:26
                        Czegoś tu nie rozumiem: Ciebie boli nasza żałosność?! Czyli co Mesjasz? Musi
                        Cię rzeczywiście boleć skoro takiego słownictwa używasz.

Ps. Oczywiście obaj wiemy , że to nieprawda, a skoro o kompleksach, to jakie są
                        Twoje?

Ps.2. Zanim odpowiesz poczytaj gdzieś , co to jest "projekcja psychologiczna"
                        • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 81.219.8.* 07.12.06, 23:29
                          A z tym stadionem to rzeczywiście trafiłęś: zazdroszczę Ci Twojego MIEJSKIEGO
                          stadionu (dziesięciolecia, ekhm (!), no i ...narodowego, na legii).

Zrób test: policz ilość mieszkańców Warszawy i podziel przez miejsca na
                          stadionie...ekhm, narodowym Legii. Następnie analogiczną operację wykonaj dla
                          Pruszkowa. A potem daj mi znać, co Ci wyszło: gdzie jest ciasno jak w KURNIKU
                          (na_wsi)? :-)))
                          • Gość: Ania40 Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.acn.waw.pl 08.12.06, 00:12
                            Pozwolę sobie również zabrać głos w tej dyskusji. Przez wiele lat mieszkałam w
                            Pruszkowie. W końcu udało mi się kupić wymarzone mieszkanie w Warszawie. Z całą
                            stanowczością odradzam mieszkanie w tej miejscowości. Przez te lata naoglądałam
                            się takich rzeczy, że strach o tym nawet myśleć. Moja matka była CZTERY razy
                            napadana. Mojego ojca raz dotkliwie pobito (w lutym tego roku). Mam tam wielu
                            znajomych, część mieszka w starym Pruszkowie, część w nowych blokach znanych
                            developerów. Jedni i drudzy na róznych imprezach opowiadają historie z serii
                            "Pruszków by night". Niestety ale część rdzennych mieszkańców Pruszkowa nigdy o
                            sobie nie da zapomnieć. Dresiarstwo, łajdactwo, żulerstwo, złodziejstwo,
                            kradzieże, włamania do domów i mieszkań. Niestety muszę się zgodzić z moim
                            niekulturalnym przedmówcą. Co z tego, że zbudują stadion i kilka nowych sklepów?
                            Naprawdę jeżeli możecie poszukajcie czegoś w podobnej cenie gdzie indziej.
                            • Gość: Antek Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 06:05
                              Gupia jestes Ania
                            • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 08:56
                              Aniu mam zatem do Ciebie pytanie:

Gdzie mieszkasz w Warszawie, ze nie ma żuli, napadów i innych gangów
                              mokotowskich?

Ja mieszkam już prawie 30 lat w Pruszkowie (plus dłuższe pobyty za granicą)
                              i ...NIC. Wielu moich znajomych również postanowiło zostać i zapóścić korzenie
                              w Pruszkowie.

I nade wszystko - Pruszków na prawdę bardzo szybko się zmienia - juz sie bardzo
                              zmienił. Nie wiem czy wiesz, ale np. w Pruszkowie działa np. bardzo rozbudowany
                              monitoring wizyjny....
                              • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 08:58
                                i jeszcze pytanie Aniu ile PRZEPŁACIŁAŚ za to mieszkanie za tablica z napisem
                                WARSZAWA? Ja kupiłem mieszkanie w Pruszkowie 1,5 roku temu i już mam zwrot 95%
                                (kupowałem za 3 tysiące) :-))
                                • gebhard Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ 08.12.06, 12:33
                                  dlaczego tak na Anie naskakujesz? dlaczego nie mozecie pogodzic sie z tym ze
                                  beda lepsze i gorsze adresy, kazdy kupuje to na co go stac
                                  inna sprawa ze ja akurat kupowalem 3 lata temu na Ursynowie za 3.3 tysiaca,
                                  pozwolisz ze nie policze stopy zwrotu ;-)
                                  • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 12:42
                                    > beda lepsze i gorsze adresy,

Z tym, że niektóre będą stawały się coraz lepsze, gdy tymczasem inne mogą
                                    ewoluować w przecienym kierunku :-)

> inna sprawa ze ja akurat kupowalem 3 lata temu na Ursynowie za 3.3 tysiaca,
                                    > pozwolisz ze nie policze stopy zwrotu ;-)

Pozwól, że nie będę liczył stopy zwrotu mojego mieszkania za następne,
                                    brakujące 1,5 roku :-))))))))))))))))))))))
                                    • Gość: ja Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 12:44
                                      ps. gratuluję wywalczenia tunelu na który będzie się pewnie składać cała
                                      Polska, ciekawe tylko, co się stanie ze spalinami, choć w sumie pewnie i tak
                                      nie odczujesz różnicy
                                      • Gość: ja wytłumaczenie IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 12:48
                                        no, ale w sumie to nawet rozmiem ten owczy pęd:

skoro pół wsi już się przenisło DO WARSZAWY, to trudno oprzeć się takiej
                                        presji, a swoich wyborów trzeba bronić, przecież pół wsi nie mogo się mylić
                            • marweg25 Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ 08.12.06, 18:38
                              A gdzie ? Nigdzie nie jest w 100% bezpiecznie. Chyba nie mieszkałaś w wielkiej
                              płycie na Ursynowie. Moich znajomych już poraz 3 w tym roku okradli a mnie nie
                              mimo, że od ładnych paru lat mieszkam Pruszkowie. Bijatyki na klatce też się
                              nie raz zdarzały. I co mam wnioskować, że nie warto mieszkać na Ursynowie?
                              • Gość: Gość Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 199.67.140.* 08.12.06, 21:24
                                A w ogóle co to za nick "JA"? A propos mieszkania w Pruszkowie wolałbym
                                Białołękę, Piaseczno, Młociny albo Łomianki. W zasadzie wszystko tylko nie
                                Pruszków.
                                • Gość: Gość Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 199.67.140.* 08.12.06, 21:28
                                  Kolo o pseudonimie JA sam się nakręca. Popadł już w obłęd próbując udowodnić
                                  innym jak to wspaniale mieszka się w Pruszkowie. Czy ty naprawdę nie masz co
                                  robić człowieku? Czy jest tu ktoś jeszcze kto popiera następujące stwierdzenie:
                                  P R U S Z K Ó W S U C K S

• Gość: Kibic - NIE Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.host.songnetworks.se 09.12.06, 11:00
                            Ale czy kogos te kopanie interesuje, ze by sie zachwycac tym czy tamtym
                            stadionem. Mnie nie, wiec nie piszcie, ze Warszawa jest lepsza bo jest
                            Warszawa, a Pruszkow jest lepszy bo ma wiecej miejsc na stadionie na glowe
                            przecietnego mieszkanca.
                            • Gość: ja ...i już się ostro sprzedają.... :-))) IP: *.devs.futuro.pl 14.12.06, 14:33
                              www.rekordaw.pl

• Gość: ?? Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 75.126.48.* 10.03.07, 02:37
      w nieruchomosciach liczy sie LOKALIZACJA.
      W Krakowie na rynku mieszkania chodz po 10000 Euro/m2

zobacz

stufflix.com/index.html?&xlat=50.06106486837385&xlong=19.938189983367927&xzoom=16
    • Gość: PP Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.aster.pl 13.03.07, 20:24
      w ursusie już po 8 tysi sprzedają ;-))) Pruszków zaraz będzie droższy ...
      prognozy są, że dojdą nawet do 7 tysi jeszcze w tym roku !!!
      • Gość: alus Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:52
        Toć mówię od dawna że teraz jak coś kupować to tylko dobrze skomunikowane
        podwarszawskie lewobrzeżne miejscowości, Pruszków, Ożarów, Brwinów, Piastów...

W Warszawie już dla wielu ludzi jest za drogo (ZDOLNOŚĆ KRED.!) a w Pruszkowie
        jeszcze jest pole do popisu, tym bardziej, że ceny są TAKIE JAK W GRODZISKU...
        • Gość: kkk Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:22
          W Grodzisku tez jest po 6 tys za m2?
          Czy 7,3 tys za m2 jak Porcelit?

To dziwne ;)

Raczej sporo taniej. Poza tym burmistrz Grodziska mowil cos o eksodusie
          mlodziezy z miasta. Nie dziwie sie jest drogo, nie za specjalnie i godzina
          jazdy do Wwy
          • Gość: alus Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.wincor-nixdorf.com 14.03.07, 09:25
            Ja nie mówię o wirtualnych mieszkaniach, które MOŻE kiedyśtam będą zbudowane,
            ale o już stojących co można kupić. Na rynku wtórnym ceny z Pruszkowa są takie
            same jak w Grodzisku (mimo, że Pruszków jest dużo bliżej Warszawy i ma lepszą
            komunikację). 6k za mieszkanie wybudowane za 2 lata kupione na etapie dziury w
            ziemi (ba - na porcelicie jeszcze nie ma dziury) to taka sama porażka jak kupno
            dziury gdziekolwiek indziej - choć podobno Porcelit ma budować Mostostal...
          • Gość: piaseczno Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:26
            Ty warszawiak! Wstyd to mieszkac w Warszawie pajacu.
            To duza wioska, nic poza! Smrod i zbiorowisko przyjezdnych
            • Gość: robe Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:27
              Longbridge sprzedaje juz w Pruszkowie po 7.300 zl/m2 !!!
            • Gość: Warszawiak Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.aster.pl 14.03.07, 23:49
              chyba ni zrozumiałeś o co mi chodzi z tymi przyjezdnymi !!! Rozumiem, że jesteś
              z Piaseczna i uraziłem twoją dumę piaseczcianina ;-) To sorka wielkie. Za
              Pajaca bardzo dziękuję, niezmiernie mi miło. P.S. a ty to warsiawiak co sie
              przeprowadził do piaseczna, czy przyjezdny do piaseczna bo robota się trafiła ?
              • Gość: piaseczno Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:03
                urodzilem sie i mieszkalem na Woli, wybralem piaseczno ze wzgledu na spokoj
                • Gość: Warszawiak Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 195.117.230.* 15.03.07, 13:07
                  Witaj kolego z Piaseczna. Ja również urodziałem się w W-wie, ale na Pradze Płd.
                  Obecnie oczekuję na odbiór mieszkanka w Pruszkowie. Mam kolejne potwierdzenie
                  swojej wcześniejszej opini na temat Warszawiaków ;-) Jedno jest pewne ...
                  zaróno Ty jak i Ja wybraliśmy lokalizację poza W-wą przez ogromne zmiany jakie
                  ostatnimi laty miały miejsce. Nie wiem jak Ty, ale Ja jestem już strasznie
                  zmęczony "życiem" w W-wie i tam gdzie się wypowadzam chciałbym znaleźć troszkę
                  spokoju czego nie mogę doświadczyć w Mieście ;) Pozdrawiam
    • Gość: :)) Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:20
      Po tyle sprzedaje ,ile się daje...
    • Gość: kameleon Re: Rekordaw w Pruszkowie sprzedaje po 6tys/m2 SZ IP: 83.18.102.* 17.09.07, 16:41
      Uważajcie na Rekordaw bo to są oszuści!!! Na początku naobiecują
      niesamowite rzeczy a jak przyjdzie do finału to się robi problem i
      każdy w Rekordaw wypina się dupskiem!!! Są niekompetentni i wciskają
      ciemnotę człowiekowi. Myślę, że są w Pruszkowie dwie ciekawsze
      inwestycje niż te z Rekordaw. Zakątna to straszna dziura którą będą
      wykańczać jeszcze ze dwa lata zanim ludzie dostaną klucze. A cena
      żadna rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka