Gość: Autor IP: *.chello.pl 16.12.06, 23:40 Kameralny budynek przy ul. Nasielskiej, w bliskiej odległości Ronda Wiatraczna. Nowoczesna architektura, 2 mieszkania na piętrze, tylko 8 apartamentów. Info: neobud@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:20 Poproszę ceny, rzuty i ogólne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:45 Z tego co widać projekt zapowiada się świetny projekt. Mało jest interesującej architektury w stolicy. Każda perełka jest grzechu warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:09 A co to za firma Neobud? Jakieś info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 20.12.06, 21:59 Już czytałem o tej firmie wczesniej. Założył ją były członek zarządu Bouygues Immobilier czy Dom Development. Byłem na ich stronie, krótko, ale zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:16 jaki jest adres? Odpowiedz Link Zgłoś
aimiejego Re: Nasielska Residence 21.12.06, 13:40 W Krakowie, na terenie dość spokojnego blokowiska stosunkowo niedaleko centrum, powstanie budynek z cenami za metr przekaczającymi 11 tys. Skoro więc w pipidówie ceny osiągają taki poziom, to tutaj przy Nasielskiej przewiduję jakieś 14-15 tys. za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:52 Z tego co ja się dowiedziałam to na początek za 50 m2, chcą 325 tysiów. Nawet jeśli coś później podniosą i tak będzie ok. A lokalizacja to podstawa - 10 min. Trasą na Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:11 Jeśli tak jak zapowiadają w ofercie, wybudują ten budynek w architekturze nowoczesnej Francji, no to fiu fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:10 Zarezerwowałem na Nasielskiej mieszkanko. Bezpłatnie, ale jestem 1-wszy. Mam nadzieję, że cen nie podniosą, choć znając życie to z 25% dźwigną. A może nie. Już się nie mogę doczekać planów i wizualizacji, ale każdy kameralny budynek będzie lepszy od wieżowców, nawet tych nazywanych apartamentowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non-vidi Re: Nasielska Residence IP: *.centraleurope.com.pl 21.12.06, 17:36 tak, to faktycznie fenomenalny projekt! co prawda nie widzialem wizualizacji ani planow, ale sa rzeczywiscie imponujace! bardzo kameralny projekt, niezwykle ekskluzywny. a jak blisko centrum! prestizowa okolica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:32 Gość portalu: non-vidi napisał(a): >prestizowa okolica! Prawie tak prestiżowa jak Żoliborz :)))))))) Ale jak wiemy prawie robi różnicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 21.12.06, 21:46 A co w tym Żoliborzu fascynującego? Stare budynki (vide Popiełuszki, Marymoncka), często wysokie galerowce, wygląda jak NRD... Trochę lepiej niz w socjaliźmie. A Praga, Grochów ma swój klimat. Nie jest to Mokotów oczywiście, ale bez przesady. Jeśli kogos stać to niech płaci 10 tyś. za metr. Ja dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustafon Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 22:35 Widać, że koleżanka Madzia to warszawianka z świeżego zaciągu. Marymoncka nigdy nie była na Żoliborzu, to już Bielany. Jakie galerowce, jakie NRD ? A Słowackiego, Stary Żoliborz, Żoliborz Urzędniczy, Oficerski, czy Dziennikarski ? To chyba już wykracza poza możlwiości poznawcze koleżanki Madzi. Zabudowa na północ od linii ulicy Popiełuszki ma już bardziej masowy charakter i czasami do charakteru Żoliborza pasuje jak wół do karety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 21.12.06, 21:50 Wystarczy poczytać non-vidi i poprosić o przesłanie info. A poza tym ważna jest bliskość i szybkość dojazdu do centrum. Mnie grzecznościowo wysłali szkice i wygląda to ekskluzywnie. Choć fakt, każdy ma inne pojęcie ekskluzywności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zas Re: Nasielska Residence IP: *.pekao.com.pl 22.12.06, 09:31 Ekskluzywny szkic, prestizowa strona, projekt perelka, ekskluzywna lokalizacja, tuz kolo Mokotowa, najbardziej ekskluzywnego z ekskluzywnych. Ludzie co to jest za watek? Na stronie developera prawie zadnych informacji, Olszynka Grochowska nagle sie stala drugim Beverly Hills, a mieszkania za 6,5 tys. to musi byc projekt perelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:11 Mieszkam na Grochowie i wypraszam sobie Panie ZAS. Myślisz, że jak jesteś z Czerniakowa to jakiś lepszy jesteś. A może z Polski przyjechałeś i masz wyrobiony pogląd? Olszynka Grochowska to świetne miejsce, a nie każdego stać na Mokotów. I lepiej mieszkać w kameralnej kamienicy niż w pseudoapartamentowcu na Mokotowie na 300-tu ludków. A może zazdrość żżera..? Udanego Nowego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zas Re: Nasielska Residence IP: *.pekao.com.pl 22.12.06, 10:22 Zzera, zzera mnie bardzo. Przeciez napisalem, ze Olszynka to przecudowne miejsce, a projekt to cos niesamowitego i jak tu nie zazdroscic i jeszcze ta nazwa, ohhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:29 Lubię ten klimat Grochowa. Może to nie Wilanów, Mokotów czy Ursynów. Niech wszystko inne się schowa. Ta ziemia dała mi synów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:06 Grochowskie rymy??? ;) Fajne. Mieszkanie przy Nasielskiej? To jest dobre miejsce. Nasielska kojarzy mi się z sielską atmosferą, sielanką... Oby budynek był ładny, bo ceny są do przyjęcia. 40 m2 jest już moje, jejeje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiko Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:25 Fantastyczny marketing macie w tej neo-budzie, pogratulowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Nasielska Residence IP: *.zamosc.mm.pl 23.12.06, 11:43 to super, że udało Ci się coś zarezerwować. Macie może namiary na tę firmę?? można jeszcze jakiąś chatkę zarezerwować?? z góry dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 13:10 www.neobud.pl, neobud@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Nasielska Residence IP: *.chello.pl 28.12.06, 11:40 Dostałem odp. i praktycznie zostały 2 mieszkania. 1 zarezerwowałem, bo cena jest całkiem przyzwoita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Nasielska Residence IP: *.u.mcnet.pl 28.12.06, 13:11 Które mieszkanie zarezerwowałeś?? to 27m2?? z ogródkiem?? Własnie myślę o rezerwacji, ale nie moge się zdecydować. Cena jest troche wyskoka, ale pewnie będzie jeszcze wyższa więc nie ma na co czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 08:56 Ja nie zwlekałem, bo niedługo trzeba będzie zapłacić z 8 tyś. Zarezerwowałem te na parterze: 32 m2 z ogródkiem i 27 m2. Po połączeniu będzie 59 m2 i może nawet 3 pokoje uda się zrobić... No i ogródek z ogrodzeniem na 1,8 m. Już się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juva Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:12 czy ktoś ma do nich numer telefonu? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:01 Na razie prowadzą korespondencję by mail. Biuro dla ludności ma być od lutego. A teraz to mają internetowe biuro sprzedaży. Rzeczywiście, są NEO... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juva Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:39 Dzieki. Już napisali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:18 Ja dostałem od Neobudu plany lokali i jestem bardzo pozytywnie zbudowany. Nie wiem jeszcze kto projektował te apartamenty, ale powierzchnia rozplanowana jest rewelacyjnie. Patrząc jak inni deweloperzy robią ciasne klity z ciemnymi kuchniami byle tylko wycisnąć jak najwięcej mieszkań, to w 'NR' jest bosko. 3 pokoje na 56 czy 59 m2 to szyszunia. Niestety, tylko zdolności kredytowej na takie cacko nie mam, no chyba że na 27 m2 kawalerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofii Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 29.12.06, 22:49 Kameralny ok, ale ilu piętrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 29.12.06, 23:23 W sumie ma być 3 kondygnacje. Taki fajny MDM. Zważywszy, że mam mieć standard nowoczesnej rezydencji, to z tym MDM-em trochę przesadziłem, hehe. Niezależnie od tego cieszę się, że zarezerwowałem sobie mieszkanie bo z odp. Neobudu wynika, że rozchodzą się bardzo szybko, a raczej rozeszły, bo zostało ponoć jedno małe mieszkanie. No, ale to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 10:30 Wiecie czy zostały jeszcze jakieś apartamenty do kupienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 11:51 Zobacz na neobud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:17 Na Czapelskiej sprzedaja już za 6900/m2... Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Nasielska Residence 04.01.07, 12:21 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Zarezerwowałem na Nasielskiej mieszkanko. Bezpłatnie, ale jestem 1-wszy. Mam > nadzieję, że cen nie podniosą, choć znając życie to z 25% dźwigną. A może nie. > Już się nie mogę doczekać planów i wizualizacji, ale każdy kameralny budynek > będzie lepszy od wieżowców, nawet tych nazywanych apartamentowcami. To jest właśnie pociąganie cen i tworzenie kolejek! jeszcze bez planów i cen rezerwować mieszkanie? Nie szalejcie tak ludzie. A swoją drogą, czy powstają gdzieś jeszcze normalne budynki, nie residence, normalne ładne mieszkania nie apartamentowce. Moda na wyszukane nazwy nie zawsze zgadza się z rzeczywistością, o czym nawet nie wiedzą developerzy (miałam kupić mieszkanie na ostatnim piętrze. To było 1 z 3 mieszkań. Było droższe niż reszta. Dlaczego? Pani odpowiedziała: Bo to jest penthouse". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:00 Ja dostałem plany oraz wstępną wizualizację i to rzeczywiście jest rezydencja miejska. Normalne bloki to widzę codziennie, a ten budynek wygląda b. ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:14 Proponuję mojej imienniczce P. Alinie W najpierw zapoznać się z tematem, co przesyłają klientom, jak ich traktują itp. Mnie się podoba, dostałam odp. po 5 min., a mieszkania są świetnie zaprojektowane (z resztą to nie tylko moja opinia - vide forum). Jak widać, tzw. "ekspertów" jest ci u nas dostatek... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:05 Te apartamenty mają bardzo ładny i funkcjonalny rozkład. I to się ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantos Re: Nasielska Residence IP: *.aster.pl 04.01.07, 21:18 Po ile sprzedają mieszkania. Grupa invest planuje niedaleko 2 nowe inwestycje i chcą około 6900 zł/m2 Proszę o informację w celu porównania ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 04.01.07, 22:02 Zależy od metrażu. Jest nieco taniej. Ale nie cena jest najważniejsza tyko to, że to jest naprawde kameralny budynek. Więc opłaty niższe, choć ponoc jest szansa, że czynszu nie będzie, tylko fundusz remontowy. A to daje pare stówek miesięcznie oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
snakecorn Re: Nasielska Residence 05.01.07, 10:05 Zrodlo PWN: apartament 1. «luksusowo urządzone, wielopokojowe mieszkanie lub podobne pomieszczenie w hotelu» 2. «reprezentacyjne i prywatne wnętrze pałacowe» Trzy pokoje na 56 lub 59 metrach to jest apartament? Kawalerka 27 lub 32 metry to jest apartament? Zrodlo PWN: rezydencja - «budowla lub zespół budowli stanowiące siedzibę o charakterze reprezentacyjnym» Teraz rozumiem, dlaczego czynszu nie bedzie. Smieciarka czy dozorca beda pracowac dla was za darmo, tylko po to zeby miec mozliwosc podziwiania tej reprezentacyjnej siedziby. Pozdrawiam Snakecorn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:20 Kolejny "spec od wielkich chec"... Snakecornie chyba wszystko pomyliłeś. Cynizm to pewnie wszystko co masz... Apartament charakteryzuje wykończenie z dobrej jakości materiałów, drewnianych okien, płytek kamiennych na elewacjach, niebanalna architektura, kameralna zabudowa itp. A to, że nie ma 100 m2 tylko 3 razy mniej... I co z tego? Mnie stać na 30 m2, ale chcę mieszkać w ładnym budynku, a nie w galerowcu czy mrówkowcu. A swoje mieszkanko urządzę na lux. Więc będę miała swój apartament. Może mały, ciasny, ale własny. Odpowiedz Link Zgłoś
snakecorn Re: Nasielska Residence 05.01.07, 11:45 >Snakecornie chyba wszystko pomyliłeś. Ja czy PWN? >Apartament charakteryzuje... Skad ta definicja? Zwlaszcza fragment o plytkach na elewacji? >A to, że nie ma 100 m2 tylko 3 razy mniej... I co z tego? Co z tego?????? To jest wlasnie roznica miedzy apartamentem, a kawalerka. >A swoje mieszkanko urządzę na lux. Moze lepiej urzadzic normalnie, a nie na lux, a zaoszczedzone pieniadze przeznaczyc na kupno nromalnego mieszkania, a nie klitki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:09 Jak się nie ma co się lubi... Poza tym każdy ma wolny wybór. Ja już go dokonałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:47 Widzę, że większość na forum chwali tę inwestycję... I miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 17:46 Miejsce jest ok. A inwestycja jest rzeczywiście kameralna. Oby takich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Nasielska Residence IP: *.centertel.pl 06.01.07, 18:10 to już nawet nie roztrojenie jaźni, ale rozwielokrotnienie... Widzę że nikt poza inwestorem się nie interesuje inwestycją. Mimo wszystko powodzenia, ale unikaj takiej żenady.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 07.01.07, 17:17 A tak na poważnie, można cos jeszcze kupić na nasielskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:38 Dostałam info, że praktycznie wszystkie mieszkania są zarezerwowane, ale można wpisywać się na listę rezerwacyjną. Jak ktoś zrezygnuje, to jest szansa kupić sobie mieszkanie. Paradoks polega na tym, że ogólnie mieszkania mają swoją cenę, a chętnych i tak jest sporo. Pewnie lepiej (tzn. taniej) i tak nie będzie, tylko drożej, niestety... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinaw1 Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:52 Wszyscy podniecają się tu brakiem czynszu i kameralnością. Nie ma możliwości niepłacenia czynszu (choć te opłaty różnie mogą się nazywać)> Po drugie- kameralny wcale nie oznacza miły, spokojny, nieuciążliwy itd. Piszę to z własnego doświadczenia. Mieszkam ulicę dalej w kameralnym budynku z 8 mieszkaniami. Sporów jest całe mnóstwo (gdzie 2 Polaków tam 3 opinie- znacie to przysłowie), opłaty wcale niemałe (np. sprzątaczka dostaje takie samo wynagrodzenie jak w sąsiednim 12 mieszkaniowym bloku, tak samo administrator budynku pobiera identyczne wynagrodzenie- a ceny rozkładają się na wszystkich!). Poza tym wystarczy, że dwóch właścicieli mieszkań (urządzili w nich biuro) nie płaci i mamy problem (sami musimy zakładać za nich opłaty, sprawa sądowa wspólnoty mieszkaniowej kontra nierzetelni właściciele wygrana ale cóż z tego, skorio dalej nie płacą). Ten mój wpis tutaj to tylko tak na marginesie. Moi znajomi widząc tak mały budyneczek przekonani są, że płacimy sto zł miesięcznie i jest super. A wcale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:26 Powinniście mieć coś na zasadzie wspólnoty. Jakiś gospodarz czy administrator by się wam przydał. Gdy jest mały budynek można ograniczyc koszty. Moja znajoma mieszka w budynku 10-lokalowym na Mokotowie (!) i płaci 200 zł (!) tzw. czynszu. Do tego oczywiście prąd, woda i inne media. Ale i tak jest b. b. tanio. A przy kredycie na 30 lat to takie 200, 300 złociszów w kieszeni to bardzo duża ulga dla domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Nasielska Residence IP: *.europe.hp.net 08.01.07, 14:14 Ludzie... w ŻADNYM budynku gdzie jest wspólnota nie ma "czynszu". Płaci się koszty utrzymania budynku plus fundusz remontowy. I niby jak ma się tego uniknąć, kto niby to pokryje? W mniejszym budynku łatwiej zmniejszyć koszty utrzymania i fundusz remontowy też moze być niższy, więc "czynsz" moze być ciut mniejszy, ale wcale nie ma takiej reguły. Ja w tej chwili mieszkając w bloku gdzie jest prawie 80 mieszkań przeliczając na metr płacę mniejszy "czynsz" niż poprzednio mieszkając w bloku gdzie mieszkań było 15. Nie ma żadnej reguły. Ważne jest by budynek był dobrze ocieplony, nie były bez sensu oświetlone klatki calutką noc czy ktoś na nich jest czy nie, by nie było zbytniego ogrzewania w hali garażowej, energooszczędna winda itp. A to nie ma aż takiego przełożenia na to czy budynek jest duży czy mały, raczej kwestia jakości wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:43 Co prawda to prawda. No, właśnie o to chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Nasielska Residence 08.01.07, 15:08 Upieram się, że liczba mieszkańców jest b. ważna. Popsuła się u nas brama. Miało płacić 6 lokatorów (bo tych 2 zawsze się miga). Wypadło sporo. Był remont dachu. Z funduszu remont. nie wystarczyło (po 2 latach składek, a poza tym minęło równiutko 2 lata gwarancji), kolejna składka na 6 mieszkań. To samo z domofonem. Budynek ma 7 lat. Zaproponowałam malowanie klatek schodowych, bo są już bardzo zniszczone. Zgodziło się tylko 2 lokatorów. Jeśli na klatce są 4 mieszkania- koszty byłyby mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janinka Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:39 Chciałam poczytać na temat Rezydencji Nasielskiej, a tu o czynszach, hehe. Proponuję założyć osobny wątek. A czy ktoś pomyślał o względach bezpieczeństwa? W budynku, który ma pare mieszkań jest ono o wiele większe. Wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:22 Czy wszystkie mieszkania zostały zarezerwowane? Ktoś ma jakieś info? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Nasielska Residence IP: *.u.mcnet.pl 18.01.07, 10:43 Tak, podobno wszystki mieszkania sa zarezerwowane. Ale podobno utworzyła się jakaś kolejka, w razie gdyby ktoś zrezygnował z mieszkania. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jva Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:43 Czy ktoś może wie w którym miejscu na nasiesielkiej będzie ta inwestycja? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 18.01.07, 20:36 Z tego co wiem, to można jeszcze kupić kawalerkę. A na inne aparatmenty jest właśnie lista. Ma to powstać na rogu Nasielskiej i Osowskiej. I rezerwacje mają podpisywać jakoś w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:46 Czy znacie to miejsce? Ja dotąd mieszkałam na Bemowie i się wyprowadzam, ale na Gocławiu mam znajomych i mi polecili to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:08 Grochów to Grochów. Praskie klimaty. Polecam. Nie ma co nawet przyrownywac do Białołęki, tarchomina czy innego Ursusa. Fajne miejsce to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:40 Zgadzam się. Na Tarchominie cena metra to już lekko 6 tys. a tak daleko od swiata, że szkoda gadać. Realnie oceniając, jeśli cena m2 nie jest większa na Pradze Płd. niż 7 tys. to nie tylko warto kupić, ale trzeba. Na rynku wtórnym w nowym budynku m na Grochowie 'kosztuje' już więcej niż 8 tys. za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Róża Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:26 A dlaczego Residence ??? Jeśli kameralny budynek to super, ale Residence na Pradze ? Raczej kamienica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:50 A co to za różnica czy residence czy kamienica? Byle tylko niski budynek był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahoo Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 11.02.07, 11:43 Kolega mieszka obok, więc się zainteresowałem tematem. Dostałem wizualizacje i rzuty i wygląda to bardzo korzystnie. W marcu mają podpisywać umowy rezerwacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:13 A jaka jest cena za m2 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nasielska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:59 To zależy od metrażu, ale średnio jakieś 7 tysięcy za metr. Za 50 m2 350 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
malowana.lala jakim cudem... 14.02.07, 14:55 inwestycja na kilka mieszkan, momo to od prawie 2 miesiecy nadal nie wszystkie sa zarezerwowane? to zastanawiajace. poza tym, po tym jak ktos napisal, ze zostalo ostatnie mieszkanie okazuje sie, ze sa jeszcze inne wolne. mam podejrzenia, ze sprzedajacy na razie testuje rynek i probuje uchwycic gorna, mozliwa do uzyskania cene. te 6 tys sprzed 2 m-cy to marzenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
mna Re: jakim cudem... 14.02.07, 22:26 A cóz to za developer. Czy już coś zbudował? W Warszawie a moze gdzie indziej? Jakim kapitałem dysponuje czy działka JEST JEGO WŁSANOSCIA? Kto jest właścicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: jakim cudem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:06 Jeśli HM Inwest sprzedaje na Czapelskiej za 6900/m2 to wiadomo, że 7000 tysięcy to już standard, więc nie ma się czemu dziwić, że nie chcą sprzedawać za 5 czy 6 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: jakim cudem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:18 Ja otrzymałem rano info, że jest jeszcze 1 mieszkanie wolne. Na logikę - jesli mieszkanie jest zarezerwowane to nie znaczy, że już sprzedane. Zawsze się można rozmyslić. A jeśli umowy maja byc w marcu, to np. ja mogę zarezerwować 10 mieszkań w 5 inwestycjach, a potem z nich zrezygnować. Mam takie prawo. Chociaż takie prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
malowana.lala Re: jakim cudem... 15.02.07, 12:50 wlasnie to mialam na mysli. przeciez moglabym zarezerwowac 5 mieszkan. rezerwacja do niczego mnie nie zobowiazuje. moge sie wycofac. a tu nawet nie ma chetnych na rezerwacje. a do osoby powyzej - to chyba oczywiste, ze przed podpisaniem umowy sprawdza sie takie podstawowe rzeczy, jak pozwolenia, kwestie wlasnosci oraz spolke. Gość portalu: Adam napisał(a): > Ja otrzymałem rano info, że jest jeszcze 1 mieszkanie wolne. Na logikę - jesli > mieszkanie jest zarezerwowane to nie znaczy, że już sprzedane. Zawsze się można > > rozmyslić. A jeśli umowy maja byc w marcu, to np. ja mogę zarezerwować 10 > mieszkań w 5 inwestycjach, a potem z nich zrezygnować. Mam takie prawo. Chociaż > > takie prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: jakim cudem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:15 A może nie ma chętnego, bo mieszkanie ma wysoką cenę? Z resztą, jakie to ma znaczenie. Widać, że wogóle chętni są i dobrze. Osobiście wolę małe projekty od kolosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Grochów/Gocławek IP: *.chello.pl 15.02.07, 23:26 7 tyś. za m2 to dużo, ale nie tak źle. Agena, Budimex, BRE sprzedają na Pradze mieszkania po 8-9 tys., to średnia wychodzi 8,5 tys. Więc 7-7,5 to jeszcze nie najdrożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Grochów/Gocławek IP: *.chello.pl 20.02.07, 00:08 Na ostatnich Targach jeden z deweloperów nazwał cenę 7 tys. promocją. Ale jak patrzeć wzdluz i wszerz to taniej już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Grochów/Gocławek AGENA IP: 195.42.249.* 02.03.07, 15:48 a ciekawe czy wiecie ile dajecie zarobic takiemu deweloperowi :) Agena development to nowa spolka firmy Odmet, mieszkania w budynku miedzy Szwedzka a 11 Listopada firma miala zaczac sprzedawac na jesieni zeszlego roku za 4,8-5,0k/m2, jednak na skutek wzrostu cen w wawie stwierdzili ze nie beda sprzedawac tylko budowac dalej, bo maja kase. Sprzedaz uruchomili 4 miesiace pozniej, za srednio 8k/m2. I teraz niech ktos mi powie, co takiego sie stalo w ciagu kwartalu ze cena wzrosla o 60%. Zakladajac, ze przy cenie 5k/m2 firma miala zysk ok 20%, to teraz ile ma? 100% Czemu ludzie placa tak wysokie marze deweloperom? pogielo ich? pierwsze mieszkanie w tym bloku kupil wlasciciel firmy, reszta malo kto sie interesuje, bo ludzie nie chca tyle placic. Te, co sa zarezerwowane, to kupila je Agencja Mienia Wojskowego. Nikt z normalnych klientow nie chce tego kupowac po takiej cenie. Pulapka chciwosci, Panie Deweloperze? jesli ktos chce jakies inne info, zapraszam aero900@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: Nasielska Residence IP: *.pekao.com.pl 02.03.07, 12:09 halo neobud? co ostatnio taki spadek aktywnosci na forum? wasza strona nie dziala? czy wszystko w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:36 Mnie napisali, że nie będzie umów rezerwacyjnych w marcu, ale od razu przedwstępne, ale za to w maju. Nie wiem co o tym mysleć. Czekać czy szukać czegoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 14.03.07, 23:19 hahaha kurde ale się uśmiałem....Nie no oczywiście czekaj aż raczą Ci sprzedać. A za czym chcesz czekać? Aż obniżą cenę? Taaaak, na pewno przedłużyli to do maja bo dla nich liczy się zadowolenie klienta i pewnie prognozują spadek cen w maju dlatego każą czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 19.03.07, 22:37 Ja myślę, że lepiej już podpisać od razu umowę przedwstępną niż rezerwacyjną, by ją potem mi zerwali. Przynajmniej jest pewność ceny. I to jest przynajmniej w tym sensie uczciwe postawienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 15.03.07, 19:42 witam Codziennie chodzę Nasielską do pracy, i szczerze mówiąc nie wiem w którym miejscu miałby stanąć opisywany apartamentowiec.Prawdopodobnie na końcu ulicy ,przy torach.Co to za developer? Wchodziłam na stronę www ale informacje są bardzo skromniutpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Nasielska Residence IP: *.chello.pl 19.03.07, 21:37 Nie przy torach, tylko na rogu Nasielskiej i Osowskiej. Mają wyburzyć istniejacy budynek. Odpowiedz Link Zgłoś