tessa80 03.01.07, 22:58 Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie w nowej inwestycji przy ul. Gwiaździstej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarozygpl Re: Ronson - Imaginarium 04.01.07, 00:46 tak, pzdr sasiada/sasiadke jarozygpl@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ronson - Imaginarium IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 20:07 Ja również kupiłem lulek@NOSPAMnospamASTER.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thelims Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 09.01.07, 20:55 Ja przesądny nie jestem, ale nazwa inwestycji mocna jest;) lima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renius Re: Ronson - Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:05 A co sadzicie o tym developerze? Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie.janku Re: Ronson - Imaginarium IP: 83.143.162.* 10.01.07, 15:36 deweloper w sumie w porzadku. budynki wygladaja na solidne i z dobrych materialow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie.janku Re: Ronson - Imaginarium IP: 83.143.162.* 10.01.07, 15:38 ...poza tym ze ciezko sie do nich dodzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
aimiejego Re: Ronson - Imaginarium 10.01.07, 21:51 Świetna inwestycja, świetna lokalizacja i prestiżowa nazwa, świadcząca o tym, że mieszkańcy aspirują do przynależenia do najbardziej kreatywnej części społeczeństwa, której nieobca jest fantazja i odważne, inspirujące spojrzenie w przyszłość. Oczywiście, ceny muszą odpowiadać nazwie i statusowi mieszkańców. Dlatego nie sądzę, już z samego faktu, że bycie elitą kosztuje, aby ktoś kupił tam mieszkania poniżej 15 tys. za metr nawet, jeśli ceny dewelopera będą trochę niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 Re: Ronson - Imaginarium 11.01.07, 09:16 to juz jest nudne jak na kazdego posta odpowiadasz w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:48 Ciekawa jestem, czy ktos z przyszlych mieszkancow tego osiedla zastanawial sie w jakie problemy sie pakuje. Mam na mysli dojazd. Zostal on zaplanowany od cichej, slepej uliczki Tczewskiej. Ulica ma byc poszerzona, ale w dalszym ciagu bedzie ograniczona przez istniejacy budynek dawnej fabryki Blaszanki. W tej chwili ma ona 4 rodziny stalych mieszkancow i korzystaja z niej pracownicy naroznej firmy Nepentes. W ciagu dnia nie ma wiekszego problemu przy tej ilosci samochodow. Ale w godzinach szczytu wjazd, a szczegolnie wyjazd z Tczewskiej urasta do dramatu. Nie rozwiazana jest sprawa petli autobusowej na ulicy Gwiazdzistej. Autobusy blokuja widocznosc, blokuja jezdnie ( jedna nitka, na ktorej jest przystanek). Wyjazd polega na uprzejmosci kierowcow jadacych od Wislostrady lub/i od Podlesnej. Przy skrecie z Gwiazdzistej w Tczewska w lewo, zdarza sie, ze Gwiazdzista jest blokowana az do skretu z Podlesnej. I tak sie dzieje przy kilku samochodach. Jak zatem architekt wymyslil ten dojazd dla kilkudziesieciu samochodow? To bedzie codzienna gehenna. Sprawa petli ciagnie sie kilkanascie lat i jest nierozwiazywalna, swiatel nie bedzie, taka mam info z gminy, a deweloper chce tylko dobrze zarobic. Co dalej beda przezywali mieszkancy, to juz nie jego sprawa. Korzystniejszy bylby dojazd od strony samej petli, tuz pod nitka prowadzaca do Wislostrady, jest tam miejsce na utworzenie pasa wlaczajacego do ruchu, ale z jakichs nieznanych powodow zarzucono ten pomysl. Nie bagatelizujmy tego. Teraz wszystko wyglada pieknie, koszmar sie dopiero zacznie, jak przybedzie mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Ronson - Imaginarium IP: 195.212.53.* 11.01.07, 09:35 Powiem szczeze, ze inwestycja jest na zadupiu, obrzezach miasta (na wysokosci Tarchomina). Z tego co slyszalem to ceny >10K m2. Pomio ze chwala sie ze placi sie za kameralnosc i bliskosc terenow zielonych, sam budynek bedzie blisko bardzo ruchliwego „Wybrzeza Gdanskiego”. Cena to przegiecie wg. mnie w stosunku do lokalizacji, a jakosc budynkow nie jest tego warta. Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 13:54 Zadupie zadupiem, ale niktórym (jak ja:) takie odludzia się podobają. Co innego, czy dźwięki od ruchliwej ul. Wyb.Gdańskie nie będa zakłucac "śpiewu ptaków i cykad" oraz czy da się cos poprawic odrobinę z komunikacją, czyli wyjazdem z Tczewskiej? maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=warsaw,+poland&ie=UTF8&z=16&ll=52.286971,20.978758&spn=0.009542,0.02 9569&t=h&om=1 Developer wygląda na solidnego - kiedyś zastanawiałem się nad kupnem u nich mieszkania w Pegazie. Ale 10000/m2 - wygląda drogo, choc sądząc po stronie internetowej połowa mieszkań juz sprzedana... Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 14:38 O spiewie ptakow zapomnij. Przez zamkniete okno niewiele slychac, a otworzyc sie nie da, bo takie sa wsciekle komary przez caly sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: 62.140.211.* 11.01.07, 15:58 1. z problemami z wyjazdem to stanowczo przesada - na osiedlu imaginarium nie będzie mieszkać tak wiele osób - są to niewielkie kameralne budynki a gwiaździsta nie jest tak ruchliwa. niedaleko są ogromne bloczyska osiedla ruda gdzie każdy ze zjazdów na gwiaździstą obsługuje kilkakrotnie większą ilość aut i jakoś da się wyjechać. jeżdże często podleśną i gwiaździstą do wisłostrady (także w godzinach szczytu) i nie przypuszczam, żeby to był jakiś wielki problem. jedynie autobusy mogą trochę ograniczać widoczność przy wyjeździe. 2. Proszę spojrzeć na mape - to miejsce nie jest na wysokości tarchomina. względem umiejscowienia względem centrum miasta lokalizację można uznać za dosyć atrakcyjną. do centrum nie jest daleko, po godzinach szczytu autem 10 - 15 min do centrum, w godzinach szczytu najwyżej 25. 3 linie autobusowe z pętli w 5 min dostarczają cię do metra na pl wilsona. jest to wymarzone miejsce dla osób lubiących rolki, rower, spacery z psem, bieganie, spacery bez psa, dokarmianie wiewórek bądź obserwację saren - tuż za oknami lasek bielański - bardzo ładny las, miejscami drzewa 200 letnie i starsze, jedyna na terenie W-wy pozostałość puszczy mazowieckiej. po drugiej stronie bardzo ładnie zagospodarowany park, skąd urokliwą aleją nad starorzeczem wisły (tzw. "kanałek") można dostać się do parku kępa potocka, także bardzo urokliwego. dalej jeszcze jest prawie bezpośrednie połączenie z parkiem przy cytadeli, uliczki starego żoliborza oficerskiego, park żeromskiego. wzdłuż tych terenów ciągne się ścieżka rowerowa - można nią w 15 minut dojechać na stare miasto a w drugą stronę wzdłuż lasku bielańskiego do parku młocińskiego, który także jest wspaniałym terenem spacerowo-piknikowym i skąd jest juz bardzo blisko do puszczy kampinoskiej. wszyscy miłośnicy spędzania aktywnie wolnego czasu mogą pozazdrościć tej lokalizacji. 3. architektura osiedla jest bardzo ładna, dużo okna, ciekawe rozkłady mieszkań. 4. no to teraz łyżka (kilka łyżek) dziegciu: - bliskość wisłostrady generuje spory hałas - każdy kto chciałby tam zamieszkać powinien odwiedzić tą okolice wcześniej i sprawdzić czy za tą cenę jest w stanie to zaakceptować - tylko niewielka część mieszkań będzie miała okna wychodzące na las - reszta w stronę wisłostrady i pętli albo na busynki gospodarcze lub warsztat samochodowy - w lecie komary tną - bliskość osiedla ruda które jest po blokowiskiem 5. cena - mieszkania są tyle warte ile ludzie zapłacą 6. zastrzegam, że nie kupiłem tam mieszkania ani nie zamierzam się tam przeprowadzać ani sprzedawać tam żadnej nieruchomości - po prostu dość dobrze znam okolicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.crowley.pl 11.01.07, 15:47 Lokalizacja mnie się też akurat podoba. Deweloper jest sprawdzony (o ile to realnie możliwe) i buduje dość solidnie. Wadą jest oczywiście bliskość bardzo intesywnego ruchu. Natomiast moim zdaniem ceny są już zbyt wysokie. Za 55 metrowe mieszkanie chcą 650.000 PLN z garażem ale w stanie surowym. Czyli realnie to mieszkanie kosztuje nabywcę nie mniej niż 700.000 PLN (zależnie od standardu wykończenia). Według mnie to za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 16:20 Gość portalu: quba napisał(a): > Według mnie to za drogo Ludzie, nie przesadzajcie, nie mówcie, że was nie stać. A jak stać to się nie zastanawiać tylko brać, drożej będzie o 50-100%. Przecież pieniędzy w skarpecie trzymać nie będziecie. Śmiało, głowa do góry, będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.crowley.pl 11.01.07, 17:14 Oj Herox czułem, że odpowiesz w podobnym tonie:))) Jakkolwiek nie mam tej pewności co Ty, to moim zdaniem cena tych mieszkań jest bardzo wysoka i wiele wyższa już nie będzie. Dlatego nie kupiłbym tam mieszkania. Mieszkanie 55m za 700.000 PLN gdyby miało rosnąć tylko o 10% rocznie, to za 3 lata musiałoby kosztować ponad 930.000 PLN (wzrost cen o 50%-100% od dzisiejszego poziomu możesz włożyć między bajki), co moim zdaniem nie jest realne. Dlatego, jeśli chodzi o lokalizację i dewelopera jestem "za", natomiast w przypadku cen jestem "przeciw". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:38 Z napisal: >>>>1. z problemami z wyjazdem to stanowczo przesada - na osiedlu imaginarium nie będzie mieszkać tak wiele osób - są to niewielkie kameralne budynki a gwiaździsta nie jest tak ruchliwa. niedaleko są ogromne bloczyska osiedla ruda gdzie każdy ze zjazdów na gwiaździstą obsługuje kilkakrotnie większą ilość aut i jakoś da się wyjechać. jeżdże często podleśną i gwiaździstą do wisłostrady (także w godzinach szczytu) i nie przypuszczam, żeby to był jakiś wielki problem. jedynie autobusy mogą trochę ograniczać widoczność przy wyjeździe.<<< Ulica Tczewska jest malenka i cicha, wyjazd z niej odbywa sie dzieki grzecznosci kierowcow jadacych Gwiazdzista, a jest to nieprzerwany sznur w godzinach szczytu. Ktos, kto tylko przelatuje Gwiazdzista, nawet nie zauwaza Tczewskiej i czekajacych na wyjazd samochodow. Nie sposob porownywac prostych dojazdow do osiedla Ruda, ze skomplikowanym wlaczaniem sie do ruchu na Gwiazdzistej. Powtarzam - problem petli jest jest nie do przeskoczenia, autobusy calkowicie ograniczaja mozliwosci ruchu. Ostrzegam, bo problemy beda, wiem to doskonale, bo od kilku lat poruszam sie w tym rejonie i widze, co sie dzieje. A jesli mowimy o kameralnosci osiedla to 65 mieszkan x 2 samochody x kilka wjazdow i wyjazdow dziennie i mamy horror. Prosze dowiedziec sie w wydziale architektury Bielan. Wiedza o tym doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:31 Gratuluję!!! Ja zazwyczaj wyjeżdżam do pracy (wyjazd) i z niej wracam (wjazd). Nie mam żadnej frajdy kilka razy dziennie wjeżdżając i wyjeżdżając z domu. Jeśli koleżanka to lubi - chyba będzie jedną z niewielu takich na tym osiedlu...:) Ale wszyscy będą Ją znali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:30 >>>>Gratuluję!!! >>>>Ja zazwyczaj wyjeżdżam do pracy (wyjazd) i z niej wracam (wjazd). >>>>Nie mam żadnej frajdy kilka razy dziennie wjeżdżając i wyjeżdżając z domu. >>>>Jeśli koleżanka to lubi - chyba będzie jedną z niewielu takich na tym >>>>osiedlu...:) Ale wszyscy będą Ją znali.... Pisane po paru glebszych? Odpowiedz Link Zgłoś
tessa80 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 14.02.07, 21:31 Julia - mierzysz wszystkich swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witalik Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowane IP: 62.29.166.* 13.01.07, 17:54 Dziś z ciekawości się przejechałem w to miejsce, gdzie idzie budowa. I muszę się skorygowac - Wyb.Gdańskie nie daje tam hałasu. Ale nie wiem, kto tam będzie słyszał odgłosy natury - "puszczyków, sów i odgłosy strumienia", bo hałas dolatuje wprost z ul.Podleśnej, i co-co, ale cicho tam nie jest aż nijak :( A poza tym - 4-pokojowe mieszkanie za 1mln zł! No nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loo Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 22:56 Ja akurat mieszkałem w okolicy od 30 lat więc moje opinie mogą być nieco "skrzywione" tym niemniej pare uwag padło tu delikatnie chybionych. 1. "Straszny wyjazd z tczewskiej". Jestem tam codziennie i bardziej mi to przypomina wiejskie zadupie niż ruchliwą ulice. 54 mieszkań wygeneruje raczej ruch wyjazdowy niż mega ruch na gwiaździstej. 2. Hałas. W parku w stronę wisłostrady jest cisza i słychać plusk wody, "ptaków śpiew". Najpierw przyjechać - zobaczyć potem komentować polecam. 3. kosmiczna cena to nie jest blokowisko, budynki nie mają 10 pięter tylko 2 (i to z szybkimi windami). Pokażcie ile macie takich w Warszwie - w lesie. 2km. od stacji metra? Tuz przy pętli autobusowej? Oczywiście dla tych co szukają okazji po katem cena/m2 mozna o tym zapomniec. To propozycja dla tych którym pasuje żoliborz/las /kameralny budynek i sa skłonni za to zapłacić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks_1 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 09:42 Wyjazd z tczewskiej jest bardzo trudny w godzinach szczytu, gdy ruch na gwiazdzistej jest ogromny. Autobusy kompletnie blokuja gwiazdzista, stoi za nimi sznur samochodow, a takze utrudniaja widocznosc. Znam to z autpsji, bo do niedawna mieszkalem na tczewskiej. Dadam jeszcze, ze te tereny sa bardzo podmokle, z mnostwem komarow i wilgocia. W piwnicy od jesieni do poznej wiosny stala woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: 83.238.100.* 15.02.07, 13:41 proszę powiedzcie, czy da się tam żyć, 25 metrów od lasu i kanałku (jak się dowiedziałam) z komarami, czy będą to takie chmary, że nie wyjdę od maja do października na balkon....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:46 Też tam mieszkałam 25 lat, teraz wyprowadziłam się na Młociny ale chce wrócić dlatego się zainteresowałam tą inwestycją :) Co do korków na Gwiaździstej to Państwo mocno przesadzacie... Co do komarów i hałasu też... Rozglądam się od jakiegos czasu za ciekawą inwestycja "w okolicy" ale ta mnie przekonała! Jutro ide na spotkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina mieszkam w pobliżu IP: *.aster.pl 14.01.07, 11:22 Przekleństwej tej okolicy są komary - mieszkając w centrum osiedla Ruda na 3 pietrze mam ich bardzo dużo latem, nie ma ich podobno od 6 pietra, ale w odległości 7 km od centrum taki zakres terenów ziolonych to luksus w obecnych czasach. Czekałam na tę inwestycje ponad 1,5 roku, ale ceny mnie odstraszyły i nie kupiłam. Hałas - bez przesady , porównując z Wiślanymi Ogrodami to będzie bardzo cicho - współczuje mieszkancom Wisłanych Ogrodów, bo tam im huczeć będzie zarówno Trasa Torunska jak i Wislostrada. W Imaginarium będzie raczej cicho , bo dookoła jest troche budynków, które wygłuszą, ale za dużą bliskość lasu zapłacą komarami :-). Ruch będzie tu coraz wiekszy, bo coraz więcej się buduje w tej okolicy - to minus z pewnością,ale takie czasy że każdy kawałek ziemi musi byc zabudowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luu Re: mieszkam w pobliżu IP: 81.15.160.* 16.01.07, 14:40 to możeby machnąć bezpośredni dojazd do podleśnej? ...albo chociaż dodatkowy pas dla wjeżdżających z tczewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: mieszkam w pobliżu IP: 62.140.211.* 16.01.07, 15:27 A machnij se pan! bezkolizyjne jakieś najlepiej A pod względem bliskości i obfitości terenów zielonych (sam Lasek Bielański to nikatowy na skalę europejską kawałek prawdziwej puszczy w środku miasta) to lokalizacja jest świetna. Do tego dochodzi park nad starorzeczem oraz połączenie do Kępy Potockiej. Wspaniałość. A komary? no cóż będą też komary. las nie jest z plastiku. las żyje. Hałas będzie zależał od tego na jaką stronę będą wychodzić okna. W nocy może być jednak trochę uciążliwy. W dzień, w godzinach szczytu trudno rozpoznać czy hałas idzie od podleśneij, gwiaździstej, z pętli autobusowej czy od wisłostrady. Mieli to zacząć budować już 2 lata temu - wtedy może bym się zdecydował ale teraz zainwestowałem już w inną lokalizację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddb2 Re: mieszkam w pobliżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:03 to możeby machnąć bezpośredni dojazd do podleśnej? Pewno! Fragmentem Marii Kazimiery przy samym lesie. A ze wąsko? To wywalic kawal lasu, w koncu ludzie placa tyle za mieszkania. Nalezy im sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks_1 Re: mieszkam w pobliżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:53 Na planie nie ma miejsc parkingowych, nie wszystko da sie zalatwic garazem. Zdaje sie, ze od strony parkowania tez szykuja wszystkim mieszkancom lepsze g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubik Re: Ronson - Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:09 jak oceniacie firme Ronson? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adax Re: Imaginarium-kpiny w zywe oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:52 Czy wiecie, ze ronson w imaginarium nie zapewnia ANI JEDNEGO (!) miejsca parkingowego? Na jedno mieszkanie przypada jedno miejsce garazowe. A reszta samochodow gdzie? Za kazdym razem, zeby sie zatrzymac trzeba bedzie wjechac do garazu, a samochody gosci? Beda parkowac w lesie? To jakies kpiny za wielkie pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klklkl Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 15.02.07, 18:43 Lokalizacja jest rewelacyjna komary to pryszcz przy tej lokalizacji cena odpowiada lokalizacji i kameralności osiedla Bawi mnie tylko reklamowanie 2-piętrowych bloków mieszkalnych z kilkudziesięcioma mieszkaniami jako "wille". Łatwo się narazić na śmieszność gdy się przegnie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki01 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:35 To reklamowane, jako malenkie, kameralne osiedle, zajmuje na razie 1/5 dzialki. Mozna sie wiec spodziewac, ze w zamysle jest zbudowanie calkiem poteznego osiedla. W tej chwili zabudowywany jest kazdy splachetek wykupionego fragmentu dzialki. Nie przewidziane jest ANI JEDNO miejsce parkingowe dla gosci, czy dla drugich samochodow wlascicieli mieszkan ( jest tylko 1 miejsce garazowe na mieszkanie). Po przebudowie ulicy Tczewskiej nie bedzie mozliwosci parkowania samochodow ani na ulicy ( jest waska, ma byc poszerzona zaledwie o 2 metry i w tym ma powstac chodnik po drugiej stronie, czyli sama jezdnia de facto sie nie poszerzy ), ani takiej mozliwosci nie ma w okolicy (petla autobusowa). Projekt domow tez co najmniej zastanawia. Budynki wygladaja jak urwane. Na dachach maja byc tarasy. Tarasy otoczone murami? Czy ktos z panstwa chcialby przebywac na, dajmy na to, 15 metrowym tarasie, otoczonym dookola murem wysokosci 2 metrow? Wyglada na to, ze szykowany jest podklad do nadbudowy kolejnych pieter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_iv Re: Ronson - Imaginarium IP: *.chello.pl 19.02.07, 12:24 co do miejsc parkingowych to Ronson ma taki styl - w żadnej z inwestycji nie przewidziane są miejsca parkingowe - do sprawdzenia Pruszkowska, PegazI, PegazII, Lazurowa...A zatem nic się w tym temacie nie zmienia...Z miejscami jest koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Ronson - Imaginarium IP: *.pl.tesco-europe.com 19.02.07, 13:27 jest troche miejsc powyzej liczby mieszkan, dla kogo nie wiem bo nie potrzebowalem wiec nie pytalem, a muru ma oczywiscie nie byc, a nadbudowa innymi mieszkaniami? raczej bzdura - ktos zaplacil za ten taras przeciez konkretne pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki01 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:58 Jaro napisal:>>>a muru ma oczywiscie nie byc, Troche sie nie zrozumielismy. Mur fabryczny rzeczywiscie ma byc rozebrany, ale tarasy na trzeciej kondygnacji sa otoczone dwumetrowym murem. To dopiero przyjemnosc siedziec w takiej betonowej norze. Okolica jest bardzo specyficzna, rezerwat, otulina rezerwatu, o czym nie wszyscy wiedza i zielony Marymont, uniemozliwiaja parkowanie, gdzie popadnie. Na Podlesnej jest zakaz, na Gwiazdzistej petle 5 linii autobusowych. Okaze sie, ze najblizsze miejsce, gdzie bedzie mozna zostawic samochod, to placyk pod mostem Grota-Roweckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:18 tarasy mają po kilkadziesiąt metrów a nie kilkanaście więc nie będzie to "betonowa nora" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znający projekt Re: Ronson - Imaginarium IP: *.jmdi.pl 28.03.07, 22:05 Tarasy mają od 70m2 do 120m2 i są otoczone ścianami ale na każdym z tarasów jest otwór w ścianie o szerokości ok.5m i wysokości 2m z balustradą (widać to nawet na wizualizacjach na stronie Ronsona). Z norą to nie ma nic wspólnego. A co do nadbudowywania to kompletna bzdura. Tam nie można wyżej budować ze względu na lasek bielański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 02.03.07, 23:35 czy te mieszkania byly juz na rynku wtornym ? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Ronson - Imaginarium 12.03.07, 19:37 klklkl napisal(a): cena odpowiada lokalizacji i kameralności osiedla Bawi mnie tylko reklamowanie 2-piętrowych bloków mieszkalnych z kilkudziesięcioma mieszkaniami jako "wille". Łatwo się narazić na śmieszność gdy się przegnie za bardzo. O jakiej kameralnosci mowa? Te dwa budynki, to dopiero pierwszy etap. W projekcie jest docelowo osiem czternastometrowych, szerokich budynkow. Zabudowany dolkadnie ma byc caly teren dawnej fabryki. Takze o zadnej kameralnosci mowic nie mozna. Dodac do tego kitu koszmar z poszukiwaniem miejsca na zaparkowanie samochodu ( Tczewska bedzie objeta zakazem parkowania) i juz wspolczuje ludziom, ktorzy zaplaca po 11 tys. za metr mieszkania, a otrzymaja w zamian lokum na podmoklym terenie, wilgotny klimat i codzienny horror komunikacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k27 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.ipgum.pl 13.03.07, 06:37 czy rzeczywiście tak dobrze sprzedają się tam mieszkania jak twierdzi developer??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joana Re: Ronson - Imaginarium IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 07:44 Chyba nie, bo ustawili bilboarda z reklama o sprzedazy mieszkan w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k27 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.ipgum.pl 13.03.07, 11:48 ale ponoć dostępne już tylko partery? nie reklamują zbytnio, a ceny przecież wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddb2 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 15:11 Sporo bylo zarezerwowanych, byc moze nie wszyscy sie zdecyduja. To pierwsze 58 z 600 mieszkan. Ciekawi mnie, ile z tych osob uwierzylo, ze bedzie mieszkac w kameralnym osiedlu? A wracajac do parkowania, to malo kto mysli o tym, szukajac mieszkania. Tu jest w ofercie wylacznie 1 miejsce garazowe na mieszkanie, a w poblizu wszystkie ulice sa objete zakazem, a tam, gdzie zakazu brak, jest petla kilku linii autobusowych. Inna sprawa to, ze w okolicy nie ma kanalizacji i w powietrzu czesto unosi sie charakterystyczny zapaszek szamba, nie mowiac jak jest, gdy podjezdzaja szmbiarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loo Re: Ronson - Imaginarium IP: 81.15.160.* 07.05.07, 13:15 Skąd Ci przyszło do głowy 600 mieszkań? w planach jest 130 i 4 budynki, to wciąż niedużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 14:37 Sprawdz lepiej w wydziale architektury na Bielanach. Wlasnie dokupili reszte dzialki i beda dogeszczac budynkami. Na razie przewiduja ich 8, okno w okno i czarna sciana lasu, a z drugiej strony bliziutko duzy budynek fabryczny, ktory nie bedzie wyburzany. No cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ronson - Imaginarium IP: *.eranet.pl 14.05.07, 23:44 Myśle że Ronson bardzo by się ucieszył gdyby miał tam do sprzedania 600 mieszkań, biorąc pod uwagę ich ceny:) Wiecie że mieszkania pojawiły się na rynku wtórnym i to w kosmicznej cenie 16 tys za metr, jeśli taki poziom jest realny to ja chętnie sprzedam swoje mieszkanie. O którym budynku fabrycznym piszecie? Byłam dzisiaj w Ronsonie i oni twierdzą że wkrótce zaczną wyburzanie a jedyny budynek jaki ma zostać to ten szary biurowiec na rogu Tczewskiej i Gwiaździstej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 07:35 Wielki szary budynek od strony Gwiazdzistej zostaje. I szereg mieszkan bedzie mialo wlasnie na niego widok. Zwazywszy bliskosc obu budynkow, swietnie pomyslane - przed oknami monotonna, szara budowla i zero slonca. Podobna sytuacja od strony Lasku Bielanskiego, z tym, ze zamiast gmachu - ciemna sciana z drzew. Slonce dochodzi tylko na ostatnie pietro. Do tego pejzazu nalezy dolaczyc spora wilgoc, ktora z racji bliskosci wod gruntowych i otoczenia w tym rejonie utrzymuje sie zawsze, a z czego w ogole nie zdaja sobie sprawy szczesliwi nabywcy, a Ronson milczy o swoich problemach z rozpoczeciem budowy wlasnie z tego powodu. Ronson wcale nie moze sprzedac tych mieszkan. Sporo zostalo i nie ma na nie chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś