Dodaj do ulubionych

Ronson - Imaginarium

03.01.07, 22:58
Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie w nowej inwestycji przy ul. Gwiaździstej?
Obserwuj wątek
    • jarozygpl Re: Ronson - Imaginarium 04.01.07, 00:46
      tak,
      pzdr sasiada/sasiadke

jarozygpl@NOSPAM.gazeta.pl
      • Gość: marek Re: Ronson - Imaginarium IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 20:07
        Ja również kupiłem

lulek@NOSPAMnospamASTER.PL
    • Gość: thelims Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 09.01.07, 20:55
      Ja przesądny nie jestem, ale nazwa inwestycji mocna jest;)

lima
    • Gość: Renius Re: Ronson - Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:05
      A co sadzicie o tym developerze? Prosze o opinie
      • Gość: panie.janku Re: Ronson - Imaginarium IP: 83.143.162.* 10.01.07, 15:36
        deweloper w sumie w porzadku. budynki wygladaja na solidne i z dobrych materialow.
      • Gość: panie.janku Re: Ronson - Imaginarium IP: 83.143.162.* 10.01.07, 15:38
        ...poza tym ze ciezko sie do nich dodzwonic.
    • aimiejego Re: Ronson - Imaginarium 10.01.07, 21:51
      Świetna inwestycja, świetna lokalizacja i prestiżowa nazwa, świadcząca o tym, że
      mieszkańcy aspirują do przynależenia do najbardziej kreatywnej części
      społeczeństwa, której nieobca jest fantazja i odważne, inspirujące spojrzenie w
      przyszłość. Oczywiście, ceny muszą odpowiadać nazwie i statusowi mieszkańców.
      Dlatego nie sądzę, już z samego faktu, że bycie elitą kosztuje, aby ktoś kupił
      tam mieszkania poniżej 15 tys. za metr nawet, jeśli ceny dewelopera będą trochę
      niższe.
      • joa21 Re: Ronson - Imaginarium 11.01.07, 09:16

to juz jest nudne jak na kazdego posta odpowiadasz w ten sposob
        • Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:48
          Ciekawa jestem, czy ktos z przyszlych mieszkancow tego osiedla zastanawial sie
          w jakie problemy sie pakuje.
          Mam na mysli dojazd. Zostal on zaplanowany od cichej, slepej uliczki
          Tczewskiej. Ulica ma byc poszerzona, ale w dalszym ciagu bedzie ograniczona
          przez istniejacy budynek dawnej fabryki Blaszanki.
          W tej chwili ma ona 4 rodziny stalych mieszkancow i korzystaja z niej
          pracownicy naroznej firmy Nepentes. W ciagu dnia nie ma wiekszego problemu przy
          tej ilosci samochodow. Ale w godzinach szczytu wjazd, a szczegolnie wyjazd z
          Tczewskiej urasta do dramatu. Nie rozwiazana jest sprawa petli autobusowej na
          ulicy Gwiazdzistej. Autobusy blokuja widocznosc, blokuja jezdnie ( jedna nitka,
          na ktorej jest przystanek). Wyjazd polega na uprzejmosci kierowcow jadacych od
          Wislostrady lub/i od Podlesnej. Przy skrecie z Gwiazdzistej w Tczewska w lewo,
          zdarza sie, ze Gwiazdzista jest blokowana az do skretu z Podlesnej.
          I tak sie dzieje przy kilku samochodach. Jak zatem architekt wymyslil ten
          dojazd dla kilkudziesieciu samochodow? To bedzie codzienna gehenna. Sprawa
          petli ciagnie sie kilkanascie lat i jest nierozwiazywalna, swiatel nie bedzie,
          taka mam info z gminy, a deweloper chce tylko dobrze zarobic. Co dalej beda
          przezywali mieszkancy, to juz nie jego sprawa.
          Korzystniejszy bylby dojazd od strony samej petli, tuz pod nitka prowadzaca do
          Wislostrady, jest tam miejsce na utworzenie pasa wlaczajacego do ruchu, ale z
          jakichs nieznanych powodow zarzucono ten pomysl.
          Nie bagatelizujmy tego. Teraz wszystko wyglada pieknie, koszmar sie dopiero
          zacznie, jak przybedzie mieszkancow.
    • Gość: hj Re: Ronson - Imaginarium IP: 195.212.53.* 11.01.07, 09:35
      Powiem szczeze, ze inwestycja jest na zadupiu, obrzezach miasta (na wysokosci
      Tarchomina). Z tego co slyszalem to ceny >10K m2. Pomio ze chwala sie ze placi
      sie za kameralnosc i bliskosc terenow zielonych, sam budynek bedzie blisko
      bardzo ruchliwego „Wybrzeza Gdanskiego”. Cena to przegiecie wg. mnie w stosunku
      do lokalizacji, a jakosc budynkow nie jest tego warta.
      • witalik Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 13:54
        Zadupie zadupiem, ale niktórym (jak ja:) takie odludzia się podobają. Co
        innego, czy dźwięki od ruchliwej ul. Wyb.Gdańskie nie będa zakłucac "śpiewu
        ptaków i cykad" oraz czy da się cos poprawic odrobinę z komunikacją, czyli
        wyjazdem z Tczewskiej?

maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=warsaw,+poland&ie=UTF8&z=16&ll=52.286971,20.978758&spn=0.009542,0.02
        9569&t=h&om=1

Developer wygląda na solidnego - kiedyś zastanawiałem się nad kupnem u nich
        mieszkania w Pegazie. Ale 10000/m2 - wygląda drogo, choc sądząc po stronie
        internetowej połowa mieszkań juz sprzedana...
        • ddb2 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 14:38
          O spiewie ptakow zapomnij. Przez zamkniete okno niewiele slychac, a otworzyc
          sie nie da, bo takie sa wsciekle komary przez caly sezon.
          • Gość: Z Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: 62.140.211.* 11.01.07, 15:58
            1. z problemami z wyjazdem to stanowczo przesada - na osiedlu imaginarium nie
            będzie mieszkać tak wiele osób - są to niewielkie kameralne budynki a
            gwiaździsta nie jest tak ruchliwa. niedaleko są ogromne bloczyska osiedla ruda
            gdzie każdy ze zjazdów na gwiaździstą obsługuje kilkakrotnie większą ilość aut
            i jakoś da się wyjechać. jeżdże często podleśną i gwiaździstą do wisłostrady
            (także w godzinach szczytu) i nie przypuszczam, żeby to był jakiś wielki
            problem. jedynie autobusy mogą trochę ograniczać widoczność przy wyjeździe.

2. Proszę spojrzeć na mape - to miejsce nie jest na wysokości tarchomina.
            względem umiejscowienia względem centrum miasta lokalizację można uznać za
            dosyć atrakcyjną. do centrum nie jest daleko, po godzinach szczytu autem 10 -
            15 min do centrum, w godzinach szczytu najwyżej 25. 3 linie autobusowe z pętli
            w 5 min dostarczają cię do metra na pl wilsona. jest to wymarzone miejsce dla
            osób lubiących rolki, rower, spacery z psem, bieganie, spacery bez psa,
            dokarmianie wiewórek bądź obserwację saren - tuż za oknami lasek bielański -
            bardzo ładny las, miejscami drzewa 200 letnie i starsze, jedyna na terenie
            W-wy pozostałość puszczy mazowieckiej. po drugiej stronie bardzo ładnie
            zagospodarowany park, skąd urokliwą aleją nad starorzeczem wisły
            (tzw. "kanałek") można dostać się do parku kępa potocka, także bardzo
            urokliwego. dalej jeszcze jest prawie bezpośrednie połączenie z parkiem przy
            cytadeli, uliczki starego żoliborza oficerskiego, park żeromskiego. wzdłuż tych
            terenów ciągne się ścieżka rowerowa - można nią w 15 minut dojechać na stare
            miasto a w drugą stronę wzdłuż lasku bielańskiego do parku młocińskiego, który
            także jest wspaniałym terenem spacerowo-piknikowym i skąd jest juz bardzo
            blisko do puszczy kampinoskiej. wszyscy miłośnicy spędzania aktywnie wolnego
            czasu mogą pozazdrościć tej lokalizacji.

3. architektura osiedla jest bardzo ładna, dużo okna, ciekawe rozkłady mieszkań.

4. no to teraz łyżka (kilka łyżek) dziegciu:
            - bliskość wisłostrady generuje spory hałas - każdy kto chciałby tam
            zamieszkać powinien odwiedzić tą okolice wcześniej i sprawdzić czy za tą cenę
            jest w stanie to zaakceptować
            - tylko niewielka część mieszkań będzie miała okna wychodzące na las - reszta w
            stronę wisłostrady i pętli albo na busynki gospodarcze lub warsztat samochodowy
            - w lecie komary tną
            - bliskość osiedla ruda które jest po blokowiskiem

5. cena - mieszkania są tyle warte ile ludzie zapłacą

6. zastrzegam, że nie kupiłem tam mieszkania ani nie zamierzam się tam
            przeprowadzać ani sprzedawać tam żadnej nieruchomości - po prostu dość dobrze
            znam okolicę

• Gość: quba Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.crowley.pl 11.01.07, 15:47
          Lokalizacja mnie się też akurat podoba. Deweloper jest sprawdzony (o ile to
          realnie możliwe) i buduje dość solidnie.
          Wadą jest oczywiście bliskość bardzo intesywnego ruchu.

Natomiast moim zdaniem ceny są już zbyt wysokie. Za 55 metrowe mieszkanie chcą
          650.000 PLN z garażem ale w stanie surowym. Czyli realnie to mieszkanie
          kosztuje nabywcę nie mniej niż 700.000 PLN (zależnie od standardu wykończenia).
          Według mnie to za drogo.
          • herox Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 11.01.07, 16:20
            Gość portalu: quba napisał(a):

> Według mnie to za drogo

Ludzie, nie przesadzajcie,
            nie mówcie, że was nie stać.
            A jak stać to się nie zastanawiać tylko brać, drożej będzie o 50-100%.
            Przecież pieniędzy w skarpecie trzymać nie będziecie.

Śmiało, głowa do góry, będzie git.
            • Gość: quba Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.crowley.pl 11.01.07, 17:14
              Oj Herox czułem, że odpowiesz w podobnym tonie:)))

Jakkolwiek nie mam tej pewności co Ty, to moim zdaniem cena tych mieszkań jest
              bardzo wysoka i wiele wyższa już nie będzie.
              Dlatego nie kupiłbym tam mieszkania.

Mieszkanie 55m za 700.000 PLN gdyby miało rosnąć tylko o 10% rocznie, to za 3
              lata musiałoby kosztować ponad 930.000 PLN (wzrost cen o 50%-100% od
              dzisiejszego poziomu możesz włożyć między bajki), co moim zdaniem nie jest
              realne.

Dlatego, jeśli chodzi o lokalizację i dewelopera jestem "za", natomiast w
              przypadku cen jestem "przeciw".
              • Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:38
                Z napisal:
                >>>>1. z problemami z wyjazdem to stanowczo przesada - na osiedlu imaginarium
                nie
                będzie mieszkać tak wiele osób - są to niewielkie kameralne budynki a
                gwiaździsta nie jest tak ruchliwa. niedaleko są ogromne bloczyska osiedla ruda
                gdzie każdy ze zjazdów na gwiaździstą obsługuje kilkakrotnie większą ilość aut
                i jakoś da się wyjechać. jeżdże często podleśną i gwiaździstą do wisłostrady
                (także w godzinach szczytu) i nie przypuszczam, żeby to był jakiś wielki
                problem. jedynie autobusy mogą trochę ograniczać widoczność przy wyjeździe.<<<

Ulica Tczewska jest malenka i cicha, wyjazd z niej odbywa sie dzieki
                grzecznosci kierowcow jadacych Gwiazdzista, a jest to nieprzerwany sznur w
                godzinach szczytu. Ktos, kto tylko przelatuje Gwiazdzista, nawet nie zauwaza
                Tczewskiej i czekajacych na wyjazd samochodow.
                Nie sposob porownywac prostych dojazdow do osiedla Ruda, ze skomplikowanym
                wlaczaniem sie do ruchu na Gwiazdzistej. Powtarzam - problem petli jest jest
                nie do przeskoczenia, autobusy calkowicie ograniczaja mozliwosci ruchu.
                Ostrzegam, bo problemy beda, wiem to doskonale, bo od kilku lat poruszam sie w
                tym rejonie i widze, co sie dzieje. A jesli mowimy o kameralnosci osiedla to 65
                mieszkan x 2 samochody x kilka wjazdow i wyjazdow dziennie i mamy horror.
                Prosze dowiedziec sie w wydziale architektury Bielan. Wiedza o tym doskonale.
                • Gość: bob Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:31
                  Gratuluję!!!
                  Ja zazwyczaj wyjeżdżam do pracy (wyjazd) i z niej wracam (wjazd).
                  Nie mam żadnej frajdy kilka razy dziennie wjeżdżając i wyjeżdżając z domu.
                  Jeśli koleżanka to lubi - chyba będzie jedną z niewielu takich na tym
                  osiedlu...:) Ale wszyscy będą Ją znali....
                  • Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:30
                    >>>>Gratuluję!!!
                    >>>>Ja zazwyczaj wyjeżdżam do pracy (wyjazd) i z niej wracam (wjazd).
                    >>>>Nie mam żadnej frajdy kilka razy dziennie wjeżdżając i wyjeżdżając z domu.
                    >>>>Jeśli koleżanka to lubi - chyba będzie jedną z niewielu takich na tym
                    >>>>osiedlu...:) Ale wszyscy będą Ją znali....

Pisane po paru glebszych?

• tessa80 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości 14.02.07, 21:31
                      Julia - mierzysz wszystkich swoją miarą.
        • Gość: Witalik Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowane IP: 62.29.166.* 13.01.07, 17:54
          Dziś z ciekawości się przejechałem w to miejsce, gdzie idzie budowa. I muszę
          się skorygowac - Wyb.Gdańskie nie daje tam hałasu. Ale nie wiem, kto tam będzie
          słyszał odgłosy natury - "puszczyków, sów i odgłosy strumienia", bo hałas
          dolatuje wprost z ul.Podleśnej, i co-co, ale cicho tam nie jest aż nijak :(

A poza tym - 4-pokojowe mieszkanie za 1mln zł! No nie mogę.
          • Gość: loo Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 22:56
            Ja akurat mieszkałem w okolicy od 30 lat więc moje opinie mogą być nieco
            "skrzywione" tym niemniej pare uwag padło tu delikatnie chybionych.

1. "Straszny wyjazd z tczewskiej".
            Jestem tam codziennie i bardziej mi to przypomina wiejskie zadupie niż ruchliwą
            ulice. 54 mieszkań wygeneruje raczej ruch wyjazdowy niż mega ruch na gwiaździstej.

2. Hałas.
            W parku w stronę wisłostrady jest cisza i słychać plusk wody, "ptaków śpiew".
            Najpierw przyjechać - zobaczyć potem komentować polecam.

3. kosmiczna cena
            to nie jest blokowisko, budynki nie mają 10 pięter tylko 2 (i to z szybkimi
            windami). Pokażcie ile macie takich w Warszwie - w lesie. 2km. od stacji metra?
            Tuz przy pętli autobusowej? Oczywiście dla tych co szukają okazji po katem
            cena/m2 mozna o tym zapomniec. To propozycja dla tych którym pasuje żoliborz/las
            /kameralny budynek i sa skłonni za to zapłacić.

pozdrawiam
            • Gość: kleks_1 Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 09:42
              Wyjazd z tczewskiej jest bardzo trudny w godzinach szczytu, gdy ruch na
              gwiazdzistej jest ogromny. Autobusy kompletnie blokuja gwiazdzista, stoi za
              nimi sznur samochodow, a takze utrudniaja widocznosc. Znam to z autpsji, bo do
              niedawna mieszkalem na tczewskiej. Dadam jeszcze, ze te tereny sa bardzo
              podmokle, z mnostwem komarow i wilgocia. W piwnicy od jesieni do poznej wiosny
              stala woda.
            • Gość: beata Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: 83.238.100.* 15.02.07, 13:41
              proszę powiedzcie, czy da się tam żyć, 25 metrów od lasu i kanałku (jak się
              dowiedziałam) z komarami, czy będą to takie chmary, że nie wyjdę od maja do
              października na balkon....???
            • Gość: Aga Re: Ronson - Imaginarium - wątpliwości skorygowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:46
              Też tam mieszkałam 25 lat, teraz wyprowadziłam się na Młociny ale chce wrócić
              dlatego się zainteresowałam tą inwestycją :)
              Co do korków na Gwiaździstej to Państwo mocno przesadzacie...
              Co do komarów i hałasu też...
              Rozglądam się od jakiegos czasu za ciekawą inwestycja "w okolicy" ale ta mnie
              przekonała!
              Jutro ide na spotkanie :)
        • Gość: ina mieszkam w pobliżu IP: *.aster.pl 14.01.07, 11:22
          Przekleństwej tej okolicy są komary - mieszkając w centrum osiedla Ruda na 3
          pietrze mam ich bardzo dużo latem, nie ma ich podobno od 6 pietra, ale w
          odległości 7 km od centrum taki zakres terenów ziolonych to luksus w obecnych
          czasach. Czekałam na tę inwestycje ponad 1,5 roku, ale ceny mnie odstraszyły i
          nie kupiłam.

Hałas - bez przesady , porównując z Wiślanymi Ogrodami to będzie bardzo cicho -
          współczuje mieszkancom Wisłanych Ogrodów, bo tam im huczeć będzie zarówno Trasa
          Torunska jak i Wislostrada. W Imaginarium będzie raczej cicho , bo dookoła
          jest troche budynków, które wygłuszą, ale za dużą bliskość lasu zapłacą
          komarami :-).

Ruch będzie tu coraz wiekszy, bo coraz więcej się buduje w tej okolicy - to
          minus z pewnością,ale takie czasy że każdy kawałek ziemi musi byc zabudowany
          • Gość: luu Re: mieszkam w pobliżu IP: 81.15.160.* 16.01.07, 14:40
            to możeby machnąć bezpośredni dojazd do podleśnej?

...albo chociaż dodatkowy pas dla wjeżdżających z tczewskiej
            • Gość: Z Re: mieszkam w pobliżu IP: 62.140.211.* 16.01.07, 15:27
              A machnij se pan! bezkolizyjne jakieś najlepiej

A pod względem bliskości i obfitości terenów zielonych (sam Lasek Bielański to
              nikatowy na skalę europejską kawałek prawdziwej puszczy w środku miasta) to
              lokalizacja jest świetna. Do tego dochodzi park nad starorzeczem oraz
              połączenie do Kępy Potockiej. Wspaniałość. A komary? no cóż będą też komary.
              las nie jest z plastiku. las żyje.

Hałas będzie zależał od tego na jaką stronę będą wychodzić okna. W nocy może
              być jednak trochę uciążliwy. W dzień, w godzinach szczytu trudno rozpoznać czy
              hałas idzie od podleśneij, gwiaździstej, z pętli autobusowej czy od wisłostrady.

Mieli to zacząć budować już 2 lata temu - wtedy może bym się zdecydował ale
              teraz zainwestowałem już w inną lokalizację

• Gość: ddb2 Re: mieszkam w pobliżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:03
                to możeby machnąć bezpośredni dojazd do podleśnej?

Pewno! Fragmentem Marii Kazimiery przy samym lesie. A ze wąsko? To wywalic
                kawal lasu, w koncu ludzie placa tyle za mieszkania. Nalezy im sie!

• Gość: kleks_1 Re: mieszkam w pobliżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:53
                  Na planie nie ma miejsc parkingowych, nie wszystko da sie zalatwic garazem.
                  Zdaje sie, ze od strony parkowania tez szykuja wszystkim mieszkancom lepsze g...
    • Gość: Rubik Re: Ronson - Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:09
      jak oceniacie firme Ronson?
      • Gość: adax Re: Imaginarium-kpiny w zywe oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:52
        Czy wiecie, ze ronson w imaginarium nie zapewnia ANI JEDNEGO (!) miejsca
        parkingowego? Na jedno mieszkanie przypada jedno miejsce garazowe. A reszta
        samochodow gdzie? Za kazdym razem, zeby sie zatrzymac trzeba bedzie wjechac do
        garazu, a samochody gosci? Beda parkowac w lesie? To jakies kpiny za wielkie
        pieniadze!
    • Gość: klklkl Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 15.02.07, 18:43
      Lokalizacja jest rewelacyjna

komary to pryszcz przy tej lokalizacji

cena odpowiada lokalizacji i kameralności osiedla

Bawi mnie tylko reklamowanie 2-piętrowych bloków mieszkalnych z
      kilkudziesięcioma mieszkaniami jako "wille". Łatwo się narazić na śmieszność gdy
      się przegnie za bardzo.
      • Gość: miki01 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:35
        To reklamowane, jako malenkie, kameralne osiedle, zajmuje na razie 1/5 dzialki.
        Mozna sie wiec spodziewac, ze w zamysle jest zbudowanie calkiem poteznego
        osiedla. W tej chwili zabudowywany jest kazdy splachetek wykupionego fragmentu
        dzialki. Nie przewidziane jest ANI JEDNO miejsce parkingowe dla gosci, czy dla
        drugich samochodow wlascicieli mieszkan ( jest tylko 1 miejsce garazowe na
        mieszkanie). Po przebudowie ulicy Tczewskiej nie bedzie mozliwosci parkowania
        samochodow ani na ulicy ( jest waska, ma byc poszerzona zaledwie o 2 metry i w
        tym ma powstac chodnik po drugiej stronie, czyli sama jezdnia de facto sie nie
        poszerzy ), ani takiej mozliwosci nie ma w okolicy (petla autobusowa).
        Projekt domow tez co najmniej zastanawia.
        Budynki wygladaja jak urwane. Na dachach maja byc tarasy. Tarasy otoczone
        murami? Czy ktos z panstwa chcialby przebywac na, dajmy na to, 15 metrowym
        tarasie, otoczonym dookola murem wysokosci 2 metrow?
        Wyglada na to, ze szykowany jest podklad do nadbudowy kolejnych pieter.
        • Gość: gosia_iv Re: Ronson - Imaginarium IP: *.chello.pl 19.02.07, 12:24
          co do miejsc parkingowych to Ronson ma taki styl - w żadnej z inwestycji nie
          przewidziane są miejsca parkingowe - do sprawdzenia Pruszkowska, PegazI,
          PegazII, Lazurowa...A zatem nic się w tym temacie nie zmienia...Z miejscami
          jest koszmar...
          • Gość: jaro Re: Ronson - Imaginarium IP: *.pl.tesco-europe.com 19.02.07, 13:27
            jest troche miejsc powyzej liczby mieszkan, dla kogo nie wiem bo nie
            potrzebowalem wiec nie pytalem,
            a muru ma oczywiscie nie byc,
            a nadbudowa innymi mieszkaniami? raczej bzdura - ktos zaplacil za ten taras
            przeciez konkretne pieniadze
            • Gość: miki01 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:58
              Jaro napisal:>>>a muru ma oczywiscie nie byc,

Troche sie nie zrozumielismy. Mur fabryczny rzeczywiscie ma byc rozebrany, ale
              tarasy na trzeciej kondygnacji sa otoczone dwumetrowym murem. To dopiero
              przyjemnosc siedziec w takiej betonowej norze.
              Okolica jest bardzo specyficzna, rezerwat, otulina rezerwatu, o czym nie
              wszyscy wiedza i zielony Marymont, uniemozliwiaja parkowanie, gdzie popadnie.
              Na Podlesnej jest zakaz, na Gwiazdzistej petle 5 linii autobusowych. Okaze sie,
              ze najblizsze miejsce, gdzie bedzie mozna zostawic samochod, to placyk pod
              mostem Grota-Roweckiego.
              • Gość: Ata Re: Ronson - Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:18
                tarasy mają po kilkadziesiąt metrów a nie kilkanaście więc nie będzie
                to "betonowa nora"
              • Gość: Znający projekt Re: Ronson - Imaginarium IP: *.jmdi.pl 28.03.07, 22:05
                Tarasy mają od 70m2 do 120m2 i są otoczone ścianami ale na każdym z tarasów
                jest otwór w ścianie o szerokości ok.5m i wysokości 2m z balustradą (widać to
                nawet na wizualizacjach na stronie Ronsona). Z norą to nie ma nic wspólnego. A
                co do nadbudowywania to kompletna bzdura. Tam nie można wyżej budować ze
                względu na lasek bielański
    • Gość: ciekawy Re: Ronson - Imaginarium IP: *.aster.pl 02.03.07, 23:35
      czy te mieszkania byly juz na rynku wtornym ?
      • ddb2 Re: Ronson - Imaginarium 12.03.07, 19:37
        klklkl napisal(a):

cena odpowiada lokalizacji i kameralności osiedla

Bawi mnie tylko reklamowanie 2-piętrowych bloków mieszkalnych z
        kilkudziesięcioma mieszkaniami jako "wille". Łatwo się narazić na śmieszność gdy
        się przegnie za bardzo.

O jakiej kameralnosci mowa? Te dwa budynki, to dopiero pierwszy etap. W
        projekcie jest docelowo osiem czternastometrowych, szerokich budynkow.
        Zabudowany dolkadnie ma byc caly teren dawnej fabryki. Takze o zadnej
        kameralnosci mowic nie mozna. Dodac do tego kitu koszmar z poszukiwaniem
        miejsca na zaparkowanie samochodu ( Tczewska bedzie objeta zakazem parkowania)
        i juz wspolczuje ludziom, ktorzy zaplaca po 11 tys. za metr mieszkania, a
        otrzymaja w zamian lokum na podmoklym terenie, wilgotny klimat i codzienny
        horror komunikacyjny.
    • Gość: k27 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.ipgum.pl 13.03.07, 06:37
      czy rzeczywiście tak dobrze sprzedają się tam mieszkania jak twierdzi developer???
      • Gość: joana Re: Ronson - Imaginarium IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 07:44
        Chyba nie, bo ustawili bilboarda z reklama o sprzedazy mieszkan w tym miejscu.
        • Gość: k27 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.ipgum.pl 13.03.07, 11:48
          ale ponoć dostępne już tylko partery?
          nie reklamują zbytnio, a ceny przecież wysokie
          • Gość: ddb2 Re: Ronson - Imaginarium IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 15:11
            Sporo bylo zarezerwowanych, byc moze nie wszyscy sie zdecyduja. To pierwsze 58
            z 600 mieszkan. Ciekawi mnie, ile z tych osob uwierzylo, ze bedzie mieszkac w
            kameralnym osiedlu?
            A wracajac do parkowania, to malo kto mysli o tym, szukajac mieszkania. Tu jest
            w ofercie wylacznie 1 miejsce garazowe na mieszkanie, a w poblizu wszystkie
            ulice sa objete zakazem, a tam, gdzie zakazu brak, jest petla kilku linii
            autobusowych.
            Inna sprawa to, ze w okolicy nie ma kanalizacji i w powietrzu czesto unosi sie
            charakterystyczny zapaszek szamba, nie mowiac jak jest, gdy podjezdzaja
            szmbiarki.
            • Gość: loo Re: Ronson - Imaginarium IP: 81.15.160.* 07.05.07, 13:15
              Skąd Ci przyszło do głowy 600 mieszkań?

w planach jest 130 i 4 budynki, to wciąż niedużo.
              • Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 14:37
                Sprawdz lepiej w wydziale architektury na Bielanach. Wlasnie dokupili reszte
                dzialki i beda dogeszczac budynkami. Na razie przewiduja ich 8, okno w okno i
                czarna sciana lasu, a z drugiej strony bliziutko duzy budynek fabryczny, ktory
                nie bedzie wyburzany. No cudnie!
                • Gość: Zuzia Re: Ronson - Imaginarium IP: *.eranet.pl 14.05.07, 23:44
                  Myśle że Ronson bardzo by się ucieszył gdyby miał tam do sprzedania 600
                  mieszkań, biorąc pod uwagę ich ceny:)

Wiecie że mieszkania pojawiły się na rynku wtórnym i to w kosmicznej cenie 16
                  tys za metr, jeśli taki poziom jest realny to ja chętnie sprzedam swoje
                  mieszkanie.

O którym budynku fabrycznym piszecie? Byłam dzisiaj w Ronsonie i oni twierdzą
                  że wkrótce zaczną wyburzanie a jedyny budynek jaki ma zostać to ten szary
                  biurowiec na rogu Tczewskiej i Gwiaździstej
                  • Gość: Julka Re: Ronson - Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 07:35
                    Wielki szary budynek od strony Gwiazdzistej zostaje. I szereg mieszkan bedzie
                    mialo wlasnie na niego widok. Zwazywszy bliskosc obu budynkow, swietnie
                    pomyslane - przed oknami monotonna, szara budowla i zero slonca. Podobna
                    sytuacja od strony Lasku Bielanskiego, z tym, ze zamiast gmachu - ciemna sciana
                    z drzew. Slonce dochodzi tylko na ostatnie pietro. Do tego pejzazu nalezy
                    dolaczyc spora wilgoc, ktora z racji bliskosci wod gruntowych i otoczenia w tym
                    rejonie utrzymuje sie zawsze, a z czego w ogole nie zdaja sobie sprawy
                    szczesliwi nabywcy, a Ronson milczy o swoich problemach z rozpoczeciem budowy
                    wlasnie z tego powodu.
                    Ronson wcale nie moze sprzedac tych mieszkan. Sporo zostalo i nie ma na nie
                    chetnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka