Dodaj do ulubionych

Złota lista firm deweloperskich

IP: *.aster.pl 07.01.07, 15:16
Proszę o wpisywanie deweloperów , którzy w 100% wywiązali
się z umowy albo takich , którzy są wg. was po prostu OK .
Obserwuj wątek
    • Gość: mgg Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.ro 07.01.07, 15:22
      zet, dyskutujemy sobie na innym watku, wiec tu wrzuce Ci moj typ.. Wersal
      Podlaski - wplacilem kase, dom stoi, opoznienie symboliczne - 2-3mies,
      niedorobek i usterek podobno cala masa ale ja tam sie im nie przygladam , bo
      skoro mi nie przeszkadzaja to nie widze powodu. Nie narzekam
      • Gość: jan Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 07.01.07, 15:27
        nie ma takich developerow - kazdy mniej lub bardziej wali w ch..a
    • Gość: najeźdźca Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.pr.radom.net 07.01.07, 17:01
      Nie napiszę o moim, bo jest cudowny wziął pieniądze, wybudował i zarządza jak
      wszystkimi dotychczas postawionymi budynkami. Jest rewelacyjny, na każdym etapie
      budowy zaglądasz na jego www. i po prostu oglądasz zdjęcia. Poślizgu w budowie O.

Nie napiszę, bo chcę kupić od niego jeszcze jedno mieszkanko, a to ...już wyścig.
      • Gość: felek Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 08.01.07, 09:21
        Kochany "najeźdźco" - wreszcie cos cudownego - koniecznie podaj adres!
        A KIEDY BEATYFIKACJA ?
    • Gość: teraz polska JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:15
      no dobra, żartowałem...
      • Gość: ZEB Re: JW Construction IP: 62.140.211.* 08.01.07, 14:32
        A kto może powiedzieć coś złego/dobrego o Echo Investment

rozpatruję kupno mieszkania od nich
        • Gość: OK Echo Investment IP: *.emea.csc.com 08.01.07, 16:33
          Kupilem od nich mieszkanie na Inflackiej w pierwszym etapie i jak dotad nie
          moge narzekac.
          • blablablabla1 Re: Echo Investment 08.01.07, 17:21
            A są jakieś kwestie, na które warto zwrócić uwagę?

w umowie?
            jak z odbiorem - dużo poprawek?

Jakiego macie zarządcę i jak to wyglądało z zakładaniem wspólnoty?
          • Gość: Klen Re: Echo Investment IP: *.acn.waw.pl 27.02.07, 22:15
            Echo Investment? Są lepsi od JW Construction, ale nie na tyle, aby ich polecać.
            Jak przyjdzie do problemów z mieszkaniem, to wtedy wychodzi ich prawdziwe
            nastawienie do klienta, a także z jakich materiałów i w jaki partacki sposób
            budują. Te niby luksusowe apartamenty co reklamuja są często z gorszych
            materiałów niż zwykłe mieszkanka solidniejszych firm.
            • Gość: Jarisek Re: Echo Investment IP: 62.29.248.* 28.02.07, 09:31
              Potwierdzam, że jak przyjdzie do usuwania usterek, to jedyne co Echo umie
              robić, to zwalać winnę na innych i cały czas wymyślać preteksty, że nie mogą
              odpowiadać za nie swoje błędy. Ciekawe jest to, że jak przyjdzie ich
              przedstawiciel na oględziny, to sam się skarży, że Echo buduje byle jak, a
              potem on musi się na tym głowić. Grzecznie przyznaje racje i mówi, że jest
              zwolennikiem robienia wszystkiego porządnie, a nie prowizorycznymi naprawami.
              Ale to on tylko mówi. Potem, po paru tygodniach, przychodzi pismo od
              pełnomocnika zarządu, że nie mogą uznać roszczeń, bo to wina klienta, że coś
              pęka czy przycieka albo że oględziny nie wykazały występowania usterki, albo że
              stosowane powszechnie technologie dopuszczają takie zjawiska i jest to normalny
              objaw eksploatacyjny.
            • Gość: Z Re: Echo Investment IP: 62.140.211.* 01.03.07, 12:03
              a gdzie kupiłeś ich mieszkanie?
    • Gość: 52,3 m3 EDBUD Nieruchomosci IP: 212.160.210.* 08.01.07, 15:15
      Cenę podwyższają góra jeden raz, opóźnienia w rozpoczęciu budowy to max 8
      miesięcy, no i większa część gruntu na których budują ma uregulowane prawa
      własności. Myśle, ze jak na Warszawe są nie do pobicia. Poważnie.
      • Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 08.01.07, 16:06
        myślę,ze jeszcze nie zapoznałeś się z umową, która jest do pobrania na ich
        stronie.Znacznie więcej miałbyś do powiedzenia
      • Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 08.01.07, 17:28
        O ile i w jakim momencie EDBUD podwyższył ci cenę mieszkania?? Bo ja mam z nimi
        umowę rezerwacyjna na mieszkanie w plaza bis
        • Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 08.01.07, 19:23
          Osiedle Zdrój - Etap 1 tu chciałam kupić.ale po przeanalizowaniu umowy
          zrezygnowałam to rozbój.Poczytaj ile oni mogą ,a ile kupujący?
          • Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:50
            Znam ta umowę i z tego co wiem, to umowy wszystkich developerów tak
            wyglądają.Jeżeli chodzi o podwyższenie ceny o wspólczynnik GUS to też
            standard,możesz uściślić co Cię w niej zaniepokoiło??
            • Gość: Agness Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:59
              Aby zamknąć usta tym, którzy piszą, że wszyscy developerzy są tacy sami..
              Widzicie coś, do czego można się przyczepić??

ebejot.pl/wzory/wstepna_g1.pdf

Agness
              • Gość: Amarez Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.acn.waw.pl 08.01.07, 22:33
                Umowa może być, może te daty wpłat transz uzależnione od dat a nie od postępów
                na budowie. Wszystko ok tylko kto by chciał mieszkać w Ursusie? i tu tkwi
                problem, a ci co mieszkają to trzeba przyznać że do wyboru mieli tylko
                Białołękę.
                • Gość: Agness Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:00
                  Amarez, naucz się czytać ze zrozumieniem. Pokazałam dobrą umowę, w której od
                  developera się wymaga tak jak od kupującego. Przestań zawzięcie przerabiać
                  większość wątków na rankingi dobrych i złych dzielnic.

Skorosze nijak nie mają się do starego Ursusa. A po drugie to za tamtą cenę
                  miałam swobodny wybór, ponieważ byłam gotowa zapłacić więcej, ale osiedle mi
                  się po prostu spodobało - potrafisz to zrozumieć??

Żeby nie było - Bielany były droższe o <800/m2, Bemowo podobnie, Ursynów odpadł
                  w przedbiegach. Początkowo planowałam zakup na Obrońców Tobruku, ale dla Ciebie
                  to pewnie też kiepska okolica..

Agness
                • Gość: Actchris Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.action.pl 29.01.07, 13:19
                  Każdy normalny

Skorosze ( ursus ) dojazd autem do centrum ok 10 min, galeria mokorów 8 min,
                  piaseczno 20 min więc uważam że są to bardzo sęspowne czasy dojazdu.

• Gość: as Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.chello.pl 27.02.07, 07:23
                    Skorosze ( ursus ) dojazd autem do centrum ok 10 min, galeria mokorów 8 min,

dobre naprawde dobre :))))) ale byla juz artystka ktora z gory kalwarii jechala
                    do centrum 20 min

• Gość: Zonk Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.01.07, 00:28
                Agness, brawo za Twą czujność. :-)) Pozostaje sie cieszyć z wyboru Ebejotu i z
                niecierpliwością czekać na dni otwarte G1 w tę sobotę, by móc podziwiać, że
                warto było. No i ta planowana na osiedlu fontanna niejako na deser, nieco na
                przekór tym, którzy twierdzą, że Ursus jest be, a Białołęka czy Tarchomin jest
                cacy. :-))
                A tak poza tym to trochę szkoda, że Ebejot nie buduje w innych dzielnicach, ale
                przecież godnych uwagi developerów jest więcej. I całe szczęście.
            • Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 09.01.07, 10:57
              Z wypowiedzi Twojej wynika,że nie znasz treści lub jesteś ich przedstawicielem
              Wskaźnik GUS oczywiście -normalna sprawa. Natomiast cała reszta np
              "Uzyskanie ostatecznego pozwolenia na budowę powinno nastąpić nie
              później niż do stycznia 2007 r."
              "Termin przekazania lokalu do prowadzenia robót wykończeniowych oraz termin
              zawarcia umowy sprzedaży w formie aktu notarialnego zostanie wskazany w umowie
              realizacyjnej, przy czym przekazanie lokalu do prowadzenia robót
              wykończeniowych nastąpi pomiędzy 24 a 26 miesiącem od uzyskania ostatecznego
              pozwolenia na budowę, a zawarcie umowy sprzedaży w formie aktu notarialnego
              nastąpi nie później niż w terminie 12 miesięcy od przekazania lokalu do
              prowadzenia robót wykończeniowych"
              Powiedz mi kiedy będę miała to mieszkanie.Jeżeli jesteś zainteresowany polecam
              o przeanalizowanie.
              • Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 09.01.07, 11:45
                Nie jestem przedstawicielem EDBUDU , ale wkurza mnie jak ktoś ciągle się
                czepia. Nie zabardzo wiem też, czego tu nie rozumiesz?? między 24 a 26
                miesiącem się wprowadzasz, a akt notarialny dostajesz max 12 miesięcy po
                wprowadzeniu ( termin ten nie jest zależny od developera).
                • Gość: ZW Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:06
                  Do "gościówy": polecam adres: <Developer.info.pl>
                  EDBUD nie działa na bezludnej wyspie i stąd zapewne różne jego "procedury".....
                  ale z etyką zawodową, normalną ludzką przyzwoitością, jaka powinna towarzyszyć
                  ludzkim działaniom, niestety (!!!) zbyt często się rozmija! Przykro mi ale tak
                  niestety jest.
        • Gość: gościu Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:03
          np w inwestycji na gocławiu po podpisaniu umów przedwstępnych i po szacowanym
          czasie uzyskania pozwolenia na budowę kazdy musiał dopłacic po pareset złotych
          do metra lub pa pa; umowa była tak skonstruowana, ze wygasała w pewnym momencie
          wiec nawet nie było podstaw do dyskusji
          teraz to juz bardzo popularny sposób (p. Pirelli-Okopowa) ale wtedy to była dla
          mnie niespodzianka
          mimo takiego małego zonka polecam Edbud
    • jaqbek2 Re: Złota lista firm deweloperskich 08.01.07, 19:23
      Jest taki jeden. Ebejot
      • Gość: kinia Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:35
        Ja kupiłam mieszkanie w firmie Mac Plast. osiedle Garden Plaza. Deweloperzy są
        ok. To firma rodzinna. Od czasu jak kupiłam mieszkanie cena wzrosła trzy razy
        ale na mieszkania gdzie nie było nawet rezerwacji. Jak jest rezerwacja to nie
        podnosza. Umowa ok, dostalam ja tydzień przed podpisaniem. Na aneks sie zgodzili
        jak mi w banku przeciagali podpisanie umowy kredytowej. Co miesiac dostaję
        zdjęcia z budowy, dostałam zaproszenie na imprezę wmurowania kamienia, kartkę na
        swieta itp... Jak do tej pory nie narzekam i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej.
        • Gość: Asia Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.outsourcing.atman.pl 09.01.07, 18:11
          Dom Development- opóźnienia zero, dobrzy wykonawcy jak np. warbud, cena stała,
          usterki rzecz jasna, ale współpracują w sprawie nawprawy ew. fuszerki.
          nie mam jeszcze aktu notarilanego wiec ewentualne "jaja" mogą wyjść własnie
          wtedy..
          • Gość: hj Re: Złota lista firm deweloperskich IP: 195.212.53.* 09.01.07, 19:53
            DomDevelopment buduje tani chłam
            • Gość: ADA Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 09.01.07, 20:13
              Nie pomyliles developerów?
        • Gość: elo Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.sggw.waw.pl 10.01.07, 13:49
          coś za słodko w tym poście :)
      • Gość: Yop Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 06.03.07, 22:10
        Nie chce tu podpadac ludziom ktorzy gardza dzielnicami typu Ursus bo pewnie
        nigdy tam nie byli duszac sie na swoim blokowisku w ursynowie, ale
        ja osobiscie moglbym polecic Orkiestra Development i osiedle harmonia ... dla
        niektorych "niestety" tez na ursucie , choc bardzo blisko Alei Jeroz.
        Ekipa jest naprawde super mila (rowniez po podpisaniu umowy i wplaceniu kasy),
        nie robia wielkich akcji pod tytulem odsetki karne za dzien opoznienia w
        uiszczeniu kolejnej transzy itp,
        Ogolnie, odnosze bardzo dobre wrazenie, a samo osiedle jest moim zdaniem
        naprawde ladne i kameralne (3 pietrowe buynki) nawet w porownaniu do budyneczkow
        Ebejotu.
        pzdr
    • Gość: Piter Simur -Ursynów IP: 212.75.102.* 09.01.07, 22:49
      Polecam. Spóldzielnia działa na zasadach developera(mieszkania są własnością
      hipoteczną).Świetna współpraca (ukłony dla Pani B.Zaroń która prowadzi teczki
      każdego mieszkania - ludzie normalnie drugie IPN ;)), nogłem wprowadzić wiele
      zmian jeszcze na etapie budowy (Nugat II). Przy odbiorze właściwe nie było się
      czego przyczepić a w dodatku dostałem za różnicę kosztów jeszcze zwrot -
      niewielki ale na lodówkę starczyło.
      • marekmusial Re: Simur -Ursynów 26.02.07, 21:45
        Zgadzam sie. Pani Zaron jest bardzo pomocna i konkretna. Ogolnie wszystko
        zalatwione w najlepszym porzadku. Pozdrawiam
    • Gość: agnita Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:34
      Co możecie powiedź o SUPO?
      Planuję kupić u nich tylko po tym co naczytałem sie na ich temat sama nie wiem.
      Czy jest ktoś zadowolony z ich pracy?

Dziękuję!
    • Gość: Mulan Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 09.04.07, 17:59
      super deweloperem jest firma AGMET. Polecam, właśnie odebrałam mieszkanie w
      Parku Leśnym.rzetelni i oczywiście oddali mieszkanie przed terminem.
      • Gość: komunista Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.crowley.pl 16.07.07, 10:21
        Dalej uważasz że agmet to super deweloper? Jak nie będziesz mógł wyjechać z
        osiedla to pewnie zmienisz zdanie o tej firemce. Budynki I i II etapu pękają!
        Nawet nie chce myśleć co będzie z III i IV wybudowanym z gorszych materiałów.
        To ich pierwsza inwestycja deweloperska a już naciągają ludzi! 9 pięter zamiast
        4, nie wykonywanie napraw gwarancyjnych - zemsta za protesty mieszkańców. Agmet
        jest beznadziejnym deweloperem!!!! Miszkaniec PL
      • Gość: komunista Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.crowley.pl 16.07.07, 10:22
        I jeszcze jedno. Jak od;bierałem mieszkanie to też piałem z zachwytu. Szybko mi
        przeszło. Nie życze Ci tego ale rzeczywistość PL nie jest tak piękan jak to
        wygląda w biurze sprzedaży.
        • Gość: farsa Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:10
          Przerażający jest fakt ze 99 % nie ma pojęcia o czym pisze na tym forum.
          Przypomina to debatę dzieci w piaskownicy na temat tego co ich zabawka potrafi i
          jakie ma moce ...
          Owszem developerzy w Warszawie są jacy są. Czy ktoś wam przystawił pistolet do
          głowy i kazał kupować od nich mieszkanie ? Czytaliście umowy ? Podpisaliście a
          teraz macie pretensje do kogo ?
          Jak czytam o tym ze przychodza jakies pisma z zarzadu iz nie uwzgledniaja
          reklamacji etc... BOZE LUDZIE !!! Potraficie wziasc kredyt na 40 lat na
          mieskzanie a nie umiecie myslec ?!
          Nasuwa sie pewne powiedzenie :
          Dlaczegos biedny ? Bos GLUPI
          Dlaczegos Glupi ? BOS BIEDNY
          Co do developerow i wzrostow cen ...
          Prosze Panstwa Co u was jest za darmo ?
          Cena cementu wynosi na dzien dzisiejszy ok 360 zł [ + 30 % ] wzgledem ostatniej ceny
          srednia cena 1 mkw wykonawczego PM
          4500 zł . Jesli Developer jest dupa nie biznesmen podpisze cyrograf na ustaona
          kwote ale jesli nie chce sadzic na mine siebie i mieszkancow ma zapis ze cena
          moze ulec zmianie... owszem sa cwaniaki ktorzy z tego korzystaja ale to Polska
          nie elegancja Francja i naprawde szczerze radze zanim podpiszecie umowe
          przeczytajcie ja najlepiej z kims kto sie na tym zna bo sam prawnik sprawdzi
          tylko i wylacznie poprawnosc paragrafow ale technicznych spraw nie zna !!!
          Kto projektowal Panstwa inwestycje ? Kto byl Generalnym wykonawca a kto
          podwykonawca ? Co Developer dla Panstwa zrobil ? Czy przychodzac do biura
          sprzedazy mieli Panstwo : doradzcow kredytowych na miejscu? Czlowieka od
          ubezpieczenia mieszkania ? Czy byl do dyspozycji aarchitekt ktory aranzowal
          odplatnie lub nieodplatnie mieszkanie ? Kto zna odpowiedz na te pytania z Panstwa ?

Wiec błagam bo rece opadaja jak sie czyta wypowiedzi ''doroslych'' ludzi ze dali
          sie nabic w butelke badz sa niezadowoleni.
    • Gość: Lokator Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:07
      Z ręką na sercu BMI sp. z o.o. www.bmi.com.pl Obecnie budują tylko na Białołęce
      • Gość: odkryta Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 22:32
        Potwierdzam BMI firma solidna. Szanują terminy i ludzi.
      • Gość: Add Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 16:56
        BMI może być na tej liście. Szybko i solidnie budują.
        • Gość: enkor Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:16
          To ta firma która zrywała umowy po 4.500PLN za metr i żądała 7000PLN?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=52101133

A co powiesz, jak podniosą Tobie cenę do 9000PLN?
    • Gość: audi Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 17:18
      Polecam kontak z dziewczynami z BMI. Jak się dobrze pogada to
      jeszcze same oprowadzą po budowie.
      • Gość: enkor Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:15
        To ta firma która zrywała umowy po 4.500PLN za metr i żądała 7000PLN?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=52101133
        Jeżeli tak to umieszczanie jej na złotej liście jest troszkę nie na miejscu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka