Gość: zet IP: *.aster.pl 07.01.07, 15:16 Proszę o wpisywanie deweloperów , którzy w 100% wywiązali się z umowy albo takich , którzy są wg. was po prostu OK . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgg Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.ro 07.01.07, 15:22 zet, dyskutujemy sobie na innym watku, wiec tu wrzuce Ci moj typ.. Wersal Podlaski - wplacilem kase, dom stoi, opoznienie symboliczne - 2-3mies, niedorobek i usterek podobno cala masa ale ja tam sie im nie przygladam , bo skoro mi nie przeszkadzaja to nie widze powodu. Nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 07.01.07, 15:27 nie ma takich developerow - kazdy mniej lub bardziej wali w ch..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najeźdźca Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.pr.radom.net 07.01.07, 17:01 Nie napiszę o moim, bo jest cudowny wziął pieniądze, wybudował i zarządza jak wszystkimi dotychczas postawionymi budynkami. Jest rewelacyjny, na każdym etapie budowy zaglądasz na jego www. i po prostu oglądasz zdjęcia. Poślizgu w budowie O. Nie napiszę, bo chcę kupić od niego jeszcze jedno mieszkanko, a to ...już wyścig. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 08.01.07, 09:21 Kochany "najeźdźco" - wreszcie cos cudownego - koniecznie podaj adres! A KIEDY BEATYFIKACJA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz polska JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:15 no dobra, żartowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEB Re: JW Construction IP: 62.140.211.* 08.01.07, 14:32 A kto może powiedzieć coś złego/dobrego o Echo Investment rozpatruję kupno mieszkania od nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Echo Investment IP: *.emea.csc.com 08.01.07, 16:33 Kupilem od nich mieszkanie na Inflackiej w pierwszym etapie i jak dotad nie moge narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
blablablabla1 Re: Echo Investment 08.01.07, 17:21 A są jakieś kwestie, na które warto zwrócić uwagę? w umowie? jak z odbiorem - dużo poprawek? Jakiego macie zarządcę i jak to wyglądało z zakładaniem wspólnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klen Re: Echo Investment IP: *.acn.waw.pl 27.02.07, 22:15 Echo Investment? Są lepsi od JW Construction, ale nie na tyle, aby ich polecać. Jak przyjdzie do problemów z mieszkaniem, to wtedy wychodzi ich prawdziwe nastawienie do klienta, a także z jakich materiałów i w jaki partacki sposób budują. Te niby luksusowe apartamenty co reklamuja są często z gorszych materiałów niż zwykłe mieszkanka solidniejszych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarisek Re: Echo Investment IP: 62.29.248.* 28.02.07, 09:31 Potwierdzam, że jak przyjdzie do usuwania usterek, to jedyne co Echo umie robić, to zwalać winnę na innych i cały czas wymyślać preteksty, że nie mogą odpowiadać za nie swoje błędy. Ciekawe jest to, że jak przyjdzie ich przedstawiciel na oględziny, to sam się skarży, że Echo buduje byle jak, a potem on musi się na tym głowić. Grzecznie przyznaje racje i mówi, że jest zwolennikiem robienia wszystkiego porządnie, a nie prowizorycznymi naprawami. Ale to on tylko mówi. Potem, po paru tygodniach, przychodzi pismo od pełnomocnika zarządu, że nie mogą uznać roszczeń, bo to wina klienta, że coś pęka czy przycieka albo że oględziny nie wykazały występowania usterki, albo że stosowane powszechnie technologie dopuszczają takie zjawiska i jest to normalny objaw eksploatacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Echo Investment IP: 62.140.211.* 01.03.07, 12:03 a gdzie kupiłeś ich mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 52,3 m3 EDBUD Nieruchomosci IP: 212.160.210.* 08.01.07, 15:15 Cenę podwyższają góra jeden raz, opóźnienia w rozpoczęciu budowy to max 8 miesięcy, no i większa część gruntu na których budują ma uregulowane prawa własności. Myśle, ze jak na Warszawe są nie do pobicia. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 08.01.07, 16:06 myślę,ze jeszcze nie zapoznałeś się z umową, która jest do pobrania na ich stronie.Znacznie więcej miałbyś do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 08.01.07, 17:28 O ile i w jakim momencie EDBUD podwyższył ci cenę mieszkania?? Bo ja mam z nimi umowę rezerwacyjna na mieszkanie w plaza bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 08.01.07, 19:23 Osiedle Zdrój - Etap 1 tu chciałam kupić.ale po przeanalizowaniu umowy zrezygnowałam to rozbój.Poczytaj ile oni mogą ,a ile kupujący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:50 Znam ta umowę i z tego co wiem, to umowy wszystkich developerów tak wyglądają.Jeżeli chodzi o podwyższenie ceny o wspólczynnik GUS to też standard,możesz uściślić co Cię w niej zaniepokoiło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agness Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:59 Aby zamknąć usta tym, którzy piszą, że wszyscy developerzy są tacy sami.. Widzicie coś, do czego można się przyczepić?? ebejot.pl/wzory/wstepna_g1.pdf Agness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.acn.waw.pl 08.01.07, 22:33 Umowa może być, może te daty wpłat transz uzależnione od dat a nie od postępów na budowie. Wszystko ok tylko kto by chciał mieszkać w Ursusie? i tu tkwi problem, a ci co mieszkają to trzeba przyznać że do wyboru mieli tylko Białołękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agness Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:00 Amarez, naucz się czytać ze zrozumieniem. Pokazałam dobrą umowę, w której od developera się wymaga tak jak od kupującego. Przestań zawzięcie przerabiać większość wątków na rankingi dobrych i złych dzielnic. Skorosze nijak nie mają się do starego Ursusa. A po drugie to za tamtą cenę miałam swobodny wybór, ponieważ byłam gotowa zapłacić więcej, ale osiedle mi się po prostu spodobało - potrafisz to zrozumieć?? Żeby nie było - Bielany były droższe o <800/m2, Bemowo podobnie, Ursynów odpadł w przedbiegach. Początkowo planowałam zakup na Obrońców Tobruku, ale dla Ciebie to pewnie też kiepska okolica.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Actchris Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.action.pl 29.01.07, 13:19 Każdy normalny Skorosze ( ursus ) dojazd autem do centrum ok 10 min, galeria mokorów 8 min, piaseczno 20 min więc uważam że są to bardzo sęspowne czasy dojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.chello.pl 27.02.07, 07:23 Skorosze ( ursus ) dojazd autem do centrum ok 10 min, galeria mokorów 8 min, dobre naprawde dobre :))))) ale byla juz artystka ktora z gory kalwarii jechala do centrum 20 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: Porządna umowa - wzór do naśladowania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.01.07, 00:28 Agness, brawo za Twą czujność. :-)) Pozostaje sie cieszyć z wyboru Ebejotu i z niecierpliwością czekać na dni otwarte G1 w tę sobotę, by móc podziwiać, że warto było. No i ta planowana na osiedlu fontanna niejako na deser, nieco na przekór tym, którzy twierdzą, że Ursus jest be, a Białołęka czy Tarchomin jest cacy. :-)) A tak poza tym to trochę szkoda, że Ebejot nie buduje w innych dzielnicach, ale przecież godnych uwagi developerów jest więcej. I całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.tktelekom.pl 09.01.07, 10:57 Z wypowiedzi Twojej wynika,że nie znasz treści lub jesteś ich przedstawicielem Wskaźnik GUS oczywiście -normalna sprawa. Natomiast cała reszta np "Uzyskanie ostatecznego pozwolenia na budowę powinno nastąpić nie później niż do stycznia 2007 r." "Termin przekazania lokalu do prowadzenia robót wykończeniowych oraz termin zawarcia umowy sprzedaży w formie aktu notarialnego zostanie wskazany w umowie realizacyjnej, przy czym przekazanie lokalu do prowadzenia robót wykończeniowych nastąpi pomiędzy 24 a 26 miesiącem od uzyskania ostatecznego pozwolenia na budowę, a zawarcie umowy sprzedaży w formie aktu notarialnego nastąpi nie później niż w terminie 12 miesięcy od przekazania lokalu do prowadzenia robót wykończeniowych" Powiedz mi kiedy będę miała to mieszkanie.Jeżeli jesteś zainteresowany polecam o przeanalizowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.chello.pl 09.01.07, 11:45 Nie jestem przedstawicielem EDBUDU , ale wkurza mnie jak ktoś ciągle się czepia. Nie zabardzo wiem też, czego tu nie rozumiesz?? między 24 a 26 miesiącem się wprowadzasz, a akt notarialny dostajesz max 12 miesięcy po wprowadzeniu ( termin ten nie jest zależny od developera). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:06 Do "gościówy": polecam adres: <Developer.info.pl> EDBUD nie działa na bezludnej wyspie i stąd zapewne różne jego "procedury"..... ale z etyką zawodową, normalną ludzką przyzwoitością, jaka powinna towarzyszyć ludzkim działaniom, niestety (!!!) zbyt często się rozmija! Przykro mi ale tak niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: EDBUD Nieruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:03 np w inwestycji na gocławiu po podpisaniu umów przedwstępnych i po szacowanym czasie uzyskania pozwolenia na budowę kazdy musiał dopłacic po pareset złotych do metra lub pa pa; umowa była tak skonstruowana, ze wygasała w pewnym momencie wiec nawet nie było podstaw do dyskusji teraz to juz bardzo popularny sposób (p. Pirelli-Okopowa) ale wtedy to była dla mnie niespodzianka mimo takiego małego zonka polecam Edbud Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Złota lista firm deweloperskich 08.01.07, 19:23 Jest taki jeden. Ebejot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:35 Ja kupiłam mieszkanie w firmie Mac Plast. osiedle Garden Plaza. Deweloperzy są ok. To firma rodzinna. Od czasu jak kupiłam mieszkanie cena wzrosła trzy razy ale na mieszkania gdzie nie było nawet rezerwacji. Jak jest rezerwacja to nie podnosza. Umowa ok, dostalam ja tydzień przed podpisaniem. Na aneks sie zgodzili jak mi w banku przeciagali podpisanie umowy kredytowej. Co miesiac dostaję zdjęcia z budowy, dostałam zaproszenie na imprezę wmurowania kamienia, kartkę na swieta itp... Jak do tej pory nie narzekam i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.outsourcing.atman.pl 09.01.07, 18:11 Dom Development- opóźnienia zero, dobrzy wykonawcy jak np. warbud, cena stała, usterki rzecz jasna, ale współpracują w sprawie nawprawy ew. fuszerki. nie mam jeszcze aktu notarilanego wiec ewentualne "jaja" mogą wyjść własnie wtedy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Złota lista firm deweloperskich IP: 195.212.53.* 09.01.07, 19:53 DomDevelopment buduje tani chłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 09.01.07, 20:13 Nie pomyliles developerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.sggw.waw.pl 10.01.07, 13:49 coś za słodko w tym poście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yop Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 06.03.07, 22:10 Nie chce tu podpadac ludziom ktorzy gardza dzielnicami typu Ursus bo pewnie nigdy tam nie byli duszac sie na swoim blokowisku w ursynowie, ale ja osobiscie moglbym polecic Orkiestra Development i osiedle harmonia ... dla niektorych "niestety" tez na ursucie , choc bardzo blisko Alei Jeroz. Ekipa jest naprawde super mila (rowniez po podpisaniu umowy i wplaceniu kasy), nie robia wielkich akcji pod tytulem odsetki karne za dzien opoznienia w uiszczeniu kolejnej transzy itp, Ogolnie, odnosze bardzo dobre wrazenie, a samo osiedle jest moim zdaniem naprawde ladne i kameralne (3 pietrowe buynki) nawet w porownaniu do budyneczkow Ebejotu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Simur -Ursynów IP: 212.75.102.* 09.01.07, 22:49 Polecam. Spóldzielnia działa na zasadach developera(mieszkania są własnością hipoteczną).Świetna współpraca (ukłony dla Pani B.Zaroń która prowadzi teczki każdego mieszkania - ludzie normalnie drugie IPN ;)), nogłem wprowadzić wiele zmian jeszcze na etapie budowy (Nugat II). Przy odbiorze właściwe nie było się czego przyczepić a w dodatku dostałem za różnicę kosztów jeszcze zwrot - niewielki ale na lodówkę starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmusial Re: Simur -Ursynów 26.02.07, 21:45 Zgadzam sie. Pani Zaron jest bardzo pomocna i konkretna. Ogolnie wszystko zalatwione w najlepszym porzadku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnita Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:34 Co możecie powiedź o SUPO? Planuję kupić u nich tylko po tym co naczytałem sie na ich temat sama nie wiem. Czy jest ktoś zadowolony z ich pracy? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulan Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.aster.pl 09.04.07, 17:59 super deweloperem jest firma AGMET. Polecam, właśnie odebrałam mieszkanie w Parku Leśnym.rzetelni i oczywiście oddali mieszkanie przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunista Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.crowley.pl 16.07.07, 10:21 Dalej uważasz że agmet to super deweloper? Jak nie będziesz mógł wyjechać z osiedla to pewnie zmienisz zdanie o tej firemce. Budynki I i II etapu pękają! Nawet nie chce myśleć co będzie z III i IV wybudowanym z gorszych materiałów. To ich pierwsza inwestycja deweloperska a już naciągają ludzi! 9 pięter zamiast 4, nie wykonywanie napraw gwarancyjnych - zemsta za protesty mieszkańców. Agmet jest beznadziejnym deweloperem!!!! Miszkaniec PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunista Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.crowley.pl 16.07.07, 10:22 I jeszcze jedno. Jak od;bierałem mieszkanie to też piałem z zachwytu. Szybko mi przeszło. Nie życze Ci tego ale rzeczywistość PL nie jest tak piękan jak to wygląda w biurze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farsa Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:10 Przerażający jest fakt ze 99 % nie ma pojęcia o czym pisze na tym forum. Przypomina to debatę dzieci w piaskownicy na temat tego co ich zabawka potrafi i jakie ma moce ... Owszem developerzy w Warszawie są jacy są. Czy ktoś wam przystawił pistolet do głowy i kazał kupować od nich mieszkanie ? Czytaliście umowy ? Podpisaliście a teraz macie pretensje do kogo ? Jak czytam o tym ze przychodza jakies pisma z zarzadu iz nie uwzgledniaja reklamacji etc... BOZE LUDZIE !!! Potraficie wziasc kredyt na 40 lat na mieskzanie a nie umiecie myslec ?! Nasuwa sie pewne powiedzenie : Dlaczegos biedny ? Bos GLUPI Dlaczegos Glupi ? BOS BIEDNY Co do developerow i wzrostow cen ... Prosze Panstwa Co u was jest za darmo ? Cena cementu wynosi na dzien dzisiejszy ok 360 zł [ + 30 % ] wzgledem ostatniej ceny srednia cena 1 mkw wykonawczego PM 4500 zł . Jesli Developer jest dupa nie biznesmen podpisze cyrograf na ustaona kwote ale jesli nie chce sadzic na mine siebie i mieszkancow ma zapis ze cena moze ulec zmianie... owszem sa cwaniaki ktorzy z tego korzystaja ale to Polska nie elegancja Francja i naprawde szczerze radze zanim podpiszecie umowe przeczytajcie ja najlepiej z kims kto sie na tym zna bo sam prawnik sprawdzi tylko i wylacznie poprawnosc paragrafow ale technicznych spraw nie zna !!! Kto projektowal Panstwa inwestycje ? Kto byl Generalnym wykonawca a kto podwykonawca ? Co Developer dla Panstwa zrobil ? Czy przychodzac do biura sprzedazy mieli Panstwo : doradzcow kredytowych na miejscu? Czlowieka od ubezpieczenia mieszkania ? Czy byl do dyspozycji aarchitekt ktory aranzowal odplatnie lub nieodplatnie mieszkanie ? Kto zna odpowiedz na te pytania z Panstwa ? Wiec błagam bo rece opadaja jak sie czyta wypowiedzi ''doroslych'' ludzi ze dali sie nabic w butelke badz sa niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:07 Z ręką na sercu BMI sp. z o.o. www.bmi.com.pl Obecnie budują tylko na Białołęce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkryta Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 22:32 Potwierdzam BMI firma solidna. Szanują terminy i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Add Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 16:56 BMI może być na tej liście. Szybko i solidnie budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enkor Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:16 To ta firma która zrywała umowy po 4.500PLN za metr i żądała 7000PLN? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=52101133 A co powiesz, jak podniosą Tobie cenę do 9000PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audi Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.acn.waw.pl 08.09.07, 17:18 Polecam kontak z dziewczynami z BMI. Jak się dobrze pogada to jeszcze same oprowadzą po budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enkor Re: Złota lista firm deweloperskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:15 To ta firma która zrywała umowy po 4.500PLN za metr i żądała 7000PLN? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=52101133 Jeżeli tak to umieszczanie jej na złotej liście jest troszkę nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś