Dodaj do ulubionych

Negocjacje cenowe z developerem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 11:05
Jestem umówiona z prezesem firmy developerskiej na rozmowę o upuście ceny za
mieszkanie 120m2+2miejsca garażowe. Proszę podzielcie się Waszymi
osiągnięciami w obniżaniu cen podawanych przez developerów, pozdr. ala.
Obserwuj wątek
    • Gość: jonas Re: Negocjacje cenowe z developerem IP: *.kra.cdp.pl / 192.168.1.* 08.04.03, 11:53
      Sprobuj wybadac jakie jest zainteresowanie dana inwestycja (np. dzwoniac i
      pytajac o rozne inne mieszkania, ale tak by nie rozmowca nie wiedzial ze to
      dzwoni ciagle ta sama osoba) a takze zdobadz informacje z sasiedztwa, jesli
      ktos inny buduje w poblizu. Zwykle tak wielkie mieszkania [musisz bys niezle
      kasiasta, tak na marginesie:)) ] nie sprzedaja sie szybko, no chyba ze bardzo
      atrakcyjna okolica, i developerzy sa sklonni spuscic z ceny5-10%. Rowniez
      znaczenie moze miec sposob placenia. Jesli wplacisz od razu cala kwote, to
      wrecz domagaj sie dalszych 2-5% upustu.
      A w ogole to chcialbym miec takie problemy...
      pozdr,
      jonas
    • Gość: niucher Re: Negocjacje cenowe z developerem IP: *.argo.pl / 192.168.105.* 08.04.03, 14:45
      Bardzo zależy od Developera. Ponieważ dosyć długo szukaliśmy mieszkania 5
      pokojowego spełniającego nasze oczekiwania - to miałem okazję do kontaktów z
      różnymi developerami. Skłonność do rabatów jest raczej odwrotnie proporcjonalna
      do sytuacji finansowej developera. Ponadto zdecydowanie większe rabaty można
      było dostać w firmamch gdzie mieszkania stały i to długo. GW podaje że są
      możliwe do 30 % - mi się takie wysokie nie zdarzały. Natomiast 10 % - owszem.
      Nie do końca się zgadzam z poprzednią opinią iż duże mieszkania się wolniej
      sprzedają. Jeśli mieszkanie jest generalnie " ciekawe " i za rozsądną cenę to w
      miarę szybko znajduje chętnych niezależnie od powierzchni. To na które się
      zdecydowałem ma 140 m i jest dwupoziomowe. Dostałem rabat 100zł/m2 + rabat z
      tyłu ustalonego harmonogramu wpłat - dodatkowe jakieś 7%.
      Sprawdź developera ! Opinia bankowa, bilans, zaświadczenia o niezaleganiu,
      + opinie firm zrzeszających d.
      Pozdrawiam
      • Gość: ala Re: Negocjacje cenowe z developerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 14:54
        jonas, niucher- bardzo mi pomogliście, dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka