18.01.07, 15:17
Ja też jestem tym nieszczęśnikiem, który podpisał umowę z tymi palan...tami.
Zapisy umowy przedwstępnej zostały oczywiście zmienione na naszą niekorzyść,
a mianowicie trzeba im wszytko zapłacić przed odebraniem lokalu, podpisanie
aktu notarialnego: będa nam narzucać notariusza.
Teraz zamierzam zbadać zapisy umowy przedwstepnej z tzw. klauzulami
niedozwolonymi UOKiK i jak coś znajdę wysle to do rzecznika praw konsumentów.
Umowę przedstępna będę musiał podpisać w formie aktu notarialnego ze wzgledów
podatkowych - jak mi beda robić trudnosci to rezygnuję z nich, kupie sobie
działkę i wyjade z tego chorego kraju.Amen
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec2011 Re: Dolcan 09.07.14, 19:25
      Szukam osób, które tak jak ja zostały oszukane przez dewelopera DOLCAN. Osób, które tak jak ja walczą latami o odzyskanie własnych pieniędzy i zgodzą się wziąć udział w programie publicystycznym dotyczącym działalności "dewelopera roku 2011". Jeśli w jakikolwiek sposób zostałeś oszukany przez którąkolwiek ze spółek dolcan napisz.
      mieszkanie@autograf.pl

• edyskaaa3 Re: Dolcan 25.07.14, 13:55
      Tyle negatywów :/ Ja już od dawna mieszkam w budynku Dolcana, kilka osób z moich znajomych również. Szczerze mówiąc nie zostaliśmy oszukani pod żadnym względem - wręcz przeciwnie, bylam miło zaskoczona podejściem do klienta (nie tylko do mnie) w związku z zakupem mieszkania i ewentualnymi udogodnieniami. Z tego co widzę planowane są kolejne inwestycje z ich strony, ale niewiele pojawia się negatywnych wpisów. Może to kwestia podejścia dwóch stron, a nie tylko jednej :) Ja szczerze polecam tego developera.
      • tk-1 Re: Dolcan 03.09.14, 09:57
        autorzy tych dwóch ostatnich wpisów pozamieszczali swoje wpisy o podobnej treści we wszystkich wątkach na forum na gazeta.pl dotyczących dolcana

widać dolcan zatrudnia takich "prostowaczy" bardzo krzywej rzeczywistości, którą sami stworzyli

nic tylko pogratulować ....
        • stuntman-mark Re: Dolcan 08.09.14, 16:53
          Twoja wypowiedź i fakt że tak mocno śledzisz te wszystkie wątki bardziej pasuje na opłacaną działalność dla firmy której zależy na pogorszeniu wizerunku tego dewelopera, a jeśli poszkodowana osoba szukająca innych towarzyszy niedoli nie podaje żadnych konkretnych informacji to trudno ją poważnie traktować

pzdr.
          • arek-zabki Re: Dolcan 09.09.14, 00:48
            Szanowny Panie.
            Zapewniam Pana że na tym forum, bardzo często pojawiały się tzw. "odważne wypowiedzi" mieszkańców osiedla Orla II, którzy podawali w wątkach swoje istotne zastrzeżenia wobec dewelopera "budującego z pasją", podając także bardzo często konkrety i szczegóły jego machlojek.
            Za każdym razem kiedy tylko pojawiały się takie posty, ja jako administrator tego forum, dostawałem w trybie natychmiastowym pismo od prawników firmy Dolcan, (a deweloper zatrudnia ich chyba ze trzydziestu). z żądaniem natychmiastowego usunięcia wpisu, (oczywiście pismo w odpowiednim tonie - zastraszenia i gróźb) i z podaniem odpowiednich paragrafów KPC i przepisów obowiązujących na forum "gazeta.pl".
            Za każdym razem, pod groźbą sprawy sądowej o zniesławienie, żądano usunięcia takich wpisów, albo występowano do spółki gazeta.pl, o ich usunięcie.
            Tak że, proszę nie mieć pretensji do użytkowników tego forum, o to że już tutaj nie podają konkretów, tylko poprzez to forum organizują się by przedyskutować niektóre sprawy poprzez korespondencję prywatną.

A prywatnie od siebie dodam że, to forum powstało tylko i wyłącznie dla tego, że ten deweloper od samego początku istnienia naszego osiedla, nie traktował jego mieszkańców poważnie. Chętnie brał pieniądze za lokale, ale na tym zawsze kończyła się jego dobra wola wobec mieszkańców. Proszę poczytać wcześniejsze wątki, a dowie się Pan, przez jaką mękę przechodzili ludzie z tym deweloperem, który wykonywał buble budowlane, unikał jak ognia wykonywania napraw reklamacyjnych, i rzadko kiedy wywiązywał się w 100% z umów zawartych z właścicielami.
            Być może w chwili obecnej Dolcan, (czy też już może Dolkan II, III, lub IV) buduje już lepiej i lepiej traktuje swoich klientów. Aczkolwiek wpisy które pojawiają się na forach różnych osiedli wybudowanych ostatnimi czasy przez nich, nie potwierdzają niestety takiego faktu.

Pozdrawiam - Admin.
    • stuntman-mark Re: Dolcan 30.08.14, 14:42
      dokładnie, co złego zrobili i przy jakim osiedlu? zresztą droga prawna chyba była by łatwiejsza niż szybsza niż szukanie ew. pokrzywdzonych i nagrywanie programu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka