Dodaj do ulubionych

Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno

19.01.07, 22:14
WITAM
SZUKAM LUDZI KTóRZY KUPILI LUB MAJą ZAMIAR KUPIć MIESZKANIE W PIASECZNIE PRZY
UL. DOWRCOWEJ BUDOWANEJ PRZEZ FIRMę ASCOMP INRERNATIONAL SP ZOO PIASECZNO.
ZASTANAWIAM SIę NAD KUPNEM U NICH MIESZKANIA ALE MAM PARę OBIEKCJI DOT. UMOWY.

POZDRAWIAM I CZEKAM NA KONTAKT
Obserwuj wątek
    • Gość: mexxi Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.piaseczno.robbo.pl 20.01.07, 17:13
      A mają jakąś stronę www?
      • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 20.01.07, 22:40
        Witam
        Tak , www.ascompint.pl.Mają juz jakieś osiągniecia , ale mieszkania budują
        pierwszy raz!wcześniej budowali domy i lokale uzytkowe.
    • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:38
      Witam! Ja rowniez jestem zainteresowana ta oferta i tez szukam jakis informacji
      na ten temat i na temat inwestora(boje sie przekretow). Co budzi watpliwosci w
      ich umowie?Cyy maja pozwolenie na budowe?(bo nigdzie w necie nie znalazlam).
      Czy zaczeli juz cos budowac, jesli tak to w jakim stanie jest budowa? Prosze
      odpiszcie szybko!
      • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 25.01.07, 23:00
        Witam
        Ja mam parę watpliwości co do tej firmy ale sam zastanawiam sie czy kupić u nich
        mieszkanie. Po pierwsze bardzo mnie zastanawia jeden fakt:maja pozwolenie na
        budowę ale nie wiem czy ostateczne, po drugie w pozwoleniu zapisane jest że w
        budynku będzie 20 lokali a nie jak na prospekcie 47 apartamentów, po trzecie
        umowa jak na moje oko jest bardzo nie jasna. Ja obecnie będe konsultował się z
        prawnikiem ijak tylko bedę coś więcej wiedział to dam znać.A co Ci udało się
        konkretnego dowiedzieć o tej firmie.czekam na info.
        • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:42
          O to chodzi ze nic sie nie dowiedzialam o tej firmie, bo nie mozna nic znalezc.
          Masz moze umowe w formie elektroniczenej? Dalabym ja zaprzyjaznionym prawnikom.
          Nie mam mozliwosci pojechac teraz do Piaseczna, ale czy wiesz na jakim etapie
          jest budowa? Zastanawia mnie jeszcze jedno: dlaczego ludzie nie wykupili tam
          jeszcze mieszkan? Przeciez w Piasecznie jest teraz szal na mieszkania, a tam
          maja jeszcze wolne. Boja sie, bo to nowa firma, czy chodzi o cos innego?
      • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.aster.pl 27.01.07, 19:12
        Obecnie wymieniono stare baraki na nowe i kopia dol pod garaz.
        Lokalizacja jest ciekawa, blisko PKP, i tylko jeden blok, a to IMO wielki plus.
        Z tego co sie dowiedzialam to pozwolenie na budowe zostalo zaskarzone przez
        sasiada, ktory nie chcial miec bloku na dzialce obok. Niestety nie wiem na jakim
        etapie jest postepowanie ....
    • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:40
      Czytalam juz ta umowe, ma kilka niescislosci, ale moze uda sie cos z nimi
      wynegocjowac.
    • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.aster.pl 27.01.07, 19:03
      Witam,

Zamierzam kupic mieszkanie w tej inwestycji. Boje sie, bo buduja pierwszy
      budynek wielorodzinny i cos moze im nie wyjsc.
      A z drugiej strony jak to pierwsza tego typu inwestycja to beda sie starac, aby
      w przyszlosci miec czym sie chwalic.....

Aneta
      • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 28.01.07, 20:29
        witam ponownie
        Mam umowę w formie elektronicznej, jak tylko podacie mi swoj adres internrt.
        prywatny to wam prześlę.Ja mam pare watpliwości co do umowy i zastanawiam się
        nad podpisaniem jej w formie aktu notarialanego.Nie wiem czy widziałyście
        pozwolenie na budowę,jest napisane w nim że jest tam 20 lokali-a w prospekcie
        informacyjnym 43 apartamenty?Fakt że pow. calego budynku jest zgodna z umową ale
        bardzo mnie to zastanawia czy czasem pozniej nie będziemy musieli dopłacac do
        tego interesu.
        Po drugie w umowie &2 mówi zę : 1.przewidywany termin złożenia przez ASCOMP
        oświadczenia o gotowości przekazania nabywcy lokalu mieszkalnego-" ośiadczenie
        "to dla nas nie korzystne , jakie oświadczenie powinno być :przewidywany termin
        odbioru lokalu ustala sie na dzień .....

itd. Słuchajcie, jak bedziecie miały jakieś sugestie i informacje o ewentualnych
        wnegocjowanych & umowy to bardzo proszę o info na priwa :red0@poczta.onet.pl lub
        gg:9211587

pozdrawiam
        red
    • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:10
      Witajcie! Co do moich obiekcji dot. umowy to:
      1.nieprecyzyjnie sformułowany przedmiot umowy
      2.nie ma ostatecznego terminu zawarcia umowy sprzedaży
      3.Spółka może wcześniej żądać spłaty należności, a to nie jest fair
      4.kiedy będzie ukończona cala inwestycja
      5.co w przypadku jeżeli po protokole zdawczo-odbiorczym ekipy budowlane
      uszkodza szyby (patrz par. 3 ust. 7 umowy)
      6.niesprawiedliwy jest zapis mówiący o odsetkach ustawowych od nie wpłaconych
      rat, nawet jeśli będzie zgoda na przesunięcie terminu
      7. i co to oznacza, że po spełnieniu warunków strony zawrą akt notarialny
      8. nie ma nic mowy w cenie o jednorazowej zapłacie 5.000 zł za przyłącze wody
      9. Brak jest rękojmi z tytułu dokonanych robót, przynajmniej na rok
      10.co w przypadku jeżeli termin wydania będzie się przedłużał
      11.Odstąpienie od umowy tez jest nie zbyt jasne

Czekam na wasze uwagi. Pozdrawiam!
      • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 29.01.07, 23:38
        witam
        A to moje spostrzezenia:
        1. & 2 proponuje zamienić termin złożenia oświadczenia o gotowości przekazania
        lokali na termin odbioru lokali,
        2. &2.3 prponuje dodac: chyba ze są one typowe dla danej pory roku
        3. &2.5 w przypadku nie przekazania nabywcy lokalu w terminie odbioru lokalu
        Ascomp będzie zobowiazany do zapłty kary umownej w wysokości odsetek ustawowych
        od dokonanych wpłat za każdy dzień opóżnienia
        4.& 3.4 proponuje dodac:nabywca zobowiązany jest uiszczać zryczałtowane
        należności czynszowe z tytułu kosztów utrzymania budynku od dnia odbioru lokalu
        5 & 3.5 przyczyną odmowy odbioru lokalu może być nie uzyskanie przez Ascomp
        decyzji o użytkowaniu lokalu wymaganej prawem
        6 &3.6 do czasu usuniecia usterek przez Asc...nabywca jest zwolniony z
        zryczałtowanych należności czynszowych z tytułu kosztów utrzymania budynku

to są propozycje zmian (&-paragraf umowy)zaproponowane przez mojego znajomego
        prawnika. Ciekawy jestem czy ktoś z was podpisuję na dniach umowę z Ascomp bo
        mi powoli kończy się termin rezerwacji mieszkania.Bardzo prosze o info co mozna
        ewentualnie negocjować w umowie i czy mozna ja podpisac w formie
        notarialnej?Jeśli mozecie to podajcie mi namiary na banki które kredytują dziure
        w ziemi i uruchamiaja tak wysokie transze.
        pozdrawiam i czekam na informacje

red
    • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:27
      Witajcie! Dzisiaj moj narzeczony byl u nich na rozmowie w sprawie umowy,
      przekazal im wszystkie sugestie i maja sie odezwac. Pan, z ktorym rozmawial
      (polityk,a nie prawnik) niby jest od umowy, ale stoi nad nim ktos jeszcze i
      wszelkie uwagi musi skonsultowac z innymi ludzmi. Zgadzaja sie na podpisanie
      umowy w formie aktu notarialnego. Byc moze wplate pieniadzy uda sie rozlozyc na
      mniejsze raty. Na razie nic wiecej nie wiemy. A jak u was stoją sprawy? PS.A
      jesli chodzi o pozwolenie, to rzeczywiscie maja tylko na 20 lokali, ale juz
      zlozyli wniosek do urzedu o zmiane. Pozdrawiam i czekam na wiadomosc!
      • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.aster.pl 31.01.07, 20:07
        Witam,

Przeduzylismy rezerwacje....

Zastanawiam sie czy zmiana w projekcie ma wplyw na pozwolenie na budowe, czy
        mozna je "anulowac" itp. Czy sasiad, ktory juz wczesniej zaskarzyl decyzje moze
        miec prawo do ponownego odwolania....
        Co o tym sadzicie???

Na razie czekamy... mam nadzieje, ze nie doczekamy sie podwyzki cen :-)))

Aneta
        • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:26
          Ten pan od umowy mowil,ze teraz jeszcze jest po starej cenie, ale w lutym
          szykuja podwyzke. Ile w tym prawdy, to nie wiemy.
          • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 31.01.07, 23:09
            Cześc
            ja też dziś byłem u nich.Trochę mi sie nie podoba podejscietego "kierownika
            sprzedazy" Ja wstepnie ustaliłem termin podpisania umowy na 10 lutego ale boje
            sie że ta inwestycja jest jakaś mało czytelna, tzn. brak ostatecznego
            projektu,warunkijakie wynegocjowałem sa jeszcze do dyskusji i nie wiadomo z kim
            będziemy ja podpisywać.dodatkowo człowiek który uwaza sie za koordynatora jest
            mało kompetentny.Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, pozwolenie na budowę jest
            wystawione przez wojewodę Mazowieckiego ale nie ma na niej klauzuli
            ostateczności a ja mam zamiar kredytowac sie .Wiem że banki wymagaja kompletu
            dokumentacji i pozwolenia ostatecznego.Jak tylko uda mi sie coś dowiedzieć to
            chętnie podzielę się informacjami.Pozdrawiam
            RADEK
            • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:23
              Czesc Radek! A czy moglbys napisac takie warunki udalo Cie sie wynegocjowac?
              Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam!
    • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:34
      Mam jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda,że w mieszkaniach woda będzie
      podgrzewana przez piecyki gazowe? Trochę mnie martwi ten fakt.
      • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:16
        Niestety z tymi piecykami to prawda. Co o tym sądzicie?
        • djsuski Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 06.02.07, 18:11
          Cześć

Podobno z piecykami, jeśli są dobre to nawet się korzystnie finansowo wychodzi
          za ogrzewanie. Podobno lwią część opłat w sieci ciepłowniczej płacimy za straty
          przesyłowe, gotowość itp. Minus jest taki że jak się zepsuje to tylko nasz
          kłopot. Po drugie o opłacalności gazu jako medium do ogrzewania decyduje
          "dziadzia Wladimir" ze wschodu. A lubi "kręcić" kurkami. Co do pieców
          zastosowanych w tym domu to mają to być piece niemieckie Buderus. Konkretnego
          modelu na poczekaniu pan od sprzedaży mieszkań nie był w stanie podać.
          • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 06.02.07, 19:10
            Cześć Asia ja jestem jeszcze w oczekiwaniu na ostateczną forme umowy, ale
            kierownik sprzedazy obiecał mi żę prześle mi ja wcześniej.Jak chcesz to mogę
            przesłać Ci moje propozycje nad którymi ma sie Pan Łukasz zastanowić.Podaj mi
            swojego maila to wyślę ci wszystko co mam do poprawki.
            Czy ktoś z Was ma juz wyznaczony termin podpisania umowy i czy ktoś z was
            podpisuje ja w formie aktu notarialnego?

Pozdrawiam Radek
            • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.stacje.agora.pl 07.02.07, 08:18
              Radku,

Czy mógłybyś przysłać również mi wersję umowy, którą będziesz podpisywał?
              Byłabym Ci wdzięczna jako przyszłemu sąsiadowi (w.kalemba@poczta.fm) . My
              chcielibysmy podpisać umowę na początku przyszłego tygodnia i raczej nie będzie
              w formie aktu notarialnego.Jesli tylko uda się wybudowąć blok bez żadnych
              komplikacji to nie potrzebuję umowy w takiej formie. Najbardziej boję się
              bankructwa firmy, a nie ważności zapisów w umowie..

Ps. Ciekawe dlaczego nic jeszcze nie sprzedali???

POzdr.Aneta
              • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 07.02.07, 09:02
                Anetko nie ma sprawy prześlę,my również podpisujemy umowe na poczatku tygodnia,
                boje sie tylko tego że plany mieszkań i miejsc postojowych nie sa ostatecznie
                zatwierdzone i mam nadzieje ze nie bede miał problemu z kredytem.
                Pozdrawiam
                Radek
                • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.stacje.agora.pl 07.02.07, 10:13
                  Bylismy w kliku bankach z dokumentacja daną nam przez firmę i w żadnym (
                  przynajmniej przy pierwszej rozmowie) nie widzieli problemów.

Ps. Jestem dobrej myśli....fajnie byłoby mieszkać w bloku, który nie jest
                  częścią wielkiego Titanica ;-))
                  Aneta
              • Gość: konkot Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.devs.futuro.pl 07.02.07, 14:24
                Jeśli możesz, podpisuj umowę w formie aktu notarialnego. Tylko akt daje Ci
                "ważność zapisów w umowie" i pozwala na przeniesienie własności domu/mieszkania
                na nabywcę w razie problemów z developerem. Oraz zabezpiecza przed wybudowanie
                domu za Twoje pieniądze, a potem np. zerwaniem umowy przez developera pod byle
                jakim pretekstem. Warto odżałować te parę groszy, żeby być PEWNYM inwestycji.
                • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 08.02.07, 13:55
                  Witam
                  Co słychac na temat umów?podpisuje ktos z Was umowe i kiedy?Ja mam mały metlik w
                  głowie ale jestem dobrej mysli, Wynegocjowaliście coś!!!!!!
                  Pozdrawiam
                  Radek
                  • Gość: kiku Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: 195.205.24.* 13.02.07, 11:50
                    po ile oni sprzedają
                    • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.stacje.agora.pl 13.02.07, 12:54
                      5000zl/m2

Pozdr.Aneta
                      • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 13.02.07, 20:12
                        cześć
                        widzę Anetko zę tak jak ja sprawdzasz codziennie forum , szkoda tylko że nikt
                        nowy nie włancza sie do naszych rozwazań na temat tej inwestycji.ja jutro rano
                        bedę miał umowe i zobaczymy czy warto było zawracać sobie głowę.pozdrawiam

Asia odezwij się, napisz nam czy zrezygnowałaś i dlaczego.

RED
                        • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.stacje.agora.pl 14.02.07, 12:48
                          :-)

Miejmy nadzieję, że nie jestesmy jedynymi osobami, które interesują się tą
                          inwestycją ( czyt. szaleńcami :-) ).

Pozdr.Aneta

• Gość: Krzysiek D. Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:21
                            Witam,
                            niejesteście jedyni którzy interesują się tą inwestycją. Ja niedawno znalazłem
                            tą ofertę więc szukam wszelkich informacji na ten temat. Dlaczego od lutego
                            nikt nie napisał nic nowego ? Czy dzieje się coś niedobrgo z tą inwestycją ?
                            Bardzo proszę o informację bo mam podpisać umowę na mieszkanie nr 15. Czy może
                            ktoś już podpisał umowę na to mieszkanie.
                            I przy okazji inne pytania:
                            1. CZY W OGÓLE KTOŚ PODPISAŁ UMOWĘ Z TYM DEVELOPEREM ?
                            2. CO Z TĄ CIEPŁĄ WODĄ ?
                            3. CZY KTOŚ NEGOCJOWAŁ UMOWĘ NA PŁATNOŚĆ W TRANSZACH ZALEŻNYCH OD POSTĘPÓW
                            BUDOWY ?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź !
                            • redwyr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 03.04.07, 22:33
                              to proste
                              wszyscy zrezygnowali z tej inwestycji, szkoda nerwów i pieniedzy
                              • Gość: Asia Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:27
                                Witam! I bardzo was wszystkich przepraszam, ze sie tak dlugo nie odzywalam, ale
                                naprawde nie moglam. Ja i moj narzeczony zrezygnowalismy z tej inwestycji, bo
                                oni za bardzo krecili, a jak im podalismy nasze propozycje zmian to w ogole sie
                                do nas nie odezwali-widocznie tak im zalezy na klientach. Zdecydowalismy sie na
                                rynek wtorny-przynajmniej nie kupujemy kota w worku. Czasem przejezdzamy kolo
                                ul.Dworcowej, a tam ciagle tylko dziura w ziemi. Watpie zeby sie wyrobili do
                                grudnia. Moja siostra kupuje mieszkanie w Starej Iwicznej, maja oddac w
                                kwietniu 2008, a juz stoi caly blok. Wiec panowie z Ascomp niech nie
                                sciemniaja, ze uda im sie oddac w grudniu. A jesli nawet to ciekawe w jakim
                                stanie bedzie ten blok?!? Pozdrawiam i zycze powodzenia!
                                • Gość: zniesmaczony Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 19:06
                                  Witam wszystkich.

Firmę Ascomp International i ich inwestycję pod jakże szumnym
                                  tytułem "Apartamenty Opera", chciałbym Wam bardzo zdecydowanie odradzić i przed
                                  nią przestrzec.

Prezentują oni wprost skandaliczne podejście do klienta a proponowana umowa
                                  przewstępna jest to przeogromny bubel prawny, zawierający mnóstwo
                                  nieprecyzyjnych przepisów umożliwiających manipulację, rozkładający całkowicie
                                  nierówno współodpowiedzialność kupującego i sprzedającego. Brakuje m.in
                                  jakichkolwiek zapisów dotyczących kar za opóźnienia w budowie, natomiast za
                                  każdy dzień opóźnienia każą sobie płacić odsetki i uważają że umowę mogą sobie
                                  zerwać pod byle pozorem. Nie zawarto nawet słowa na temat rękojmi i gwarancji
                                  co nawet na tak spaczonym rynku mieszkań jak nasz jest skandalem. Ogólnie cała
                                  umowa to jedno wielkie nieporozumienie, wygląda jakby nie pisał tego prawnik,
                                  tylko jakiś cwaniaczek-naciągacz któremu się wydaje że skoro nieruchomości są
                                  drogie to można ludziom wciskać każdy kit, bo presje rosnących cen odbiera im
                                  rozum.

Wiele umów z developerami zawiera mniejsze czy większe nieprawidłowości ta
                                  jednak swoją nieucziciwością i amatorskim przygotowaniem bije wszelkie rekordy.
                                  Umowa ma nie tylko mankamenty prawne, ale po prostu stoi w całkowitej
                                  sprzeczności ze zwykłym zdrowym rozsądkiem (na zasadzie - sprzedającemu wolno
                                  wszystko, a ty płać, cicho siedź i się nie interesuj swoimi prawami)

Do tego firma traktuje klienta lekceważąco marnując jego czas i szargając
                                  nerwy - najpierw wprowadzają w błąd obiecując, że można będzie negocjować, po
                                  czym zaczynają nieco kręcić,a w końcu na spotkanie przychodzą bez żadnych
                                  modyfikacji w umowie i zgadzają się tylko na zmianę rozłożenia procentów
                                  poszczególnych wpłat za budowę lokalu(oczywiście nie zgadzając się na
                                  skojarzenie ich z postępmai na budowie). Uważają, chyba że mają doczynienia z
                                  idiotami.

Do tego cały czas utrzymują że umowa jest całkowicie zgodna z prawem,
                                  argumentując, że "tak mówi ich prawnik", na wzmianki o tym że zawiera klauzule
                                  niedozwolone przez UOKiK (Urząd Ochrony Konsumentów i Konkuencji) Pani która ze
                                  mną rozmawiała zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że to po prostu nie prawda i
                                  przecież nie muszę kupować. W ogóle starała się zasugerować że wolno im robić
                                  co chcą a jak mi się coś nie podba to powinienem spadać na drzewo.

Podobnie jak przedmówcy rozmawiałem z pracującymi na ich budowie i wszystko
                                  wskazuje na to że termin ukończenia (31.12) jest całkowicie nierealny, Pani
                                  która ich reprezentuje tą uwagę oczywiście całkowicie zignorowała.

W ogóle firma jest firmą córką jakieś większej (Global Group czy coś takiego),
                                  która zajmuje się różnymi rzeczami, a teraz zdaje się ubzdurało im się, że
                                  powinni zaistnieć w nieruchomościach.

Radzę omijać szerokim łukiem. Zresztą według moich informacji ta ich inwestycja
                                  nie cieszy się wcale wielkim powodzeniem, dotąd udało się im raczej znaleść
                                  niewielu naiwnych. Wystarczy zresztą spojrzeć na ten wątek i opinie tu
                                  prezentowane żeby mieć pełną jasność na temat tego "developera". Z tak uczciwym
                                  i rzetelnym podejściem do klienta nie nadają się nawet do tego żeby postawić za
                                  przeproszeniem publiczny sracz, nie wspominając już o budynku mieszkalnym.
                                  Trzymajcie się od nich jak najdalej!!

W razie jakichkolwiek pytań na ten temat proszę o kontakt
                                  gg 1643510
                                  pnietz@aster.pl
                                  • agnieszka146 Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno 19.05.07, 23:25
                                    Czy jest wśród WAs ktoś, kto kupił tam mieszkanie? Codziennie obserwuję te
                                    budowę i nie widac tam żadnych ogladających ją przyszłych mieszkańców.
    • Gość: beta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 09:15
      Czy nie ma wśród was nikogo, kto ma zamiar kupić tutaj mieszkanie lub już kupił.
      Ostatnio nic się nie dzieje na budowie.
      • Gość: Aneta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.aster.pl 27.05.07, 19:55
        Hej.

Miałam wielką ochote na kupienie mieszkania w tej inwestycji mieszkania.

Niestety rozmowa z osobą oferującą mieszkanie była tak wielką klapą ( aż dziw,
        że firma pozwala sobie na zatrudnianie takiego" debila"), że zrezygnowałam....

Pozdr.Aneta
        • Gość: kriss Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 17:51
          Cześc
          Byłem zainteresowany tą ofertą nawet zadzwoniłem i tymczasowo zarezerwowałem
          jedno mieszkanie (42,7 m) inwestycja wydaje się ciekawa, ale po tym co tu
          przeczytałem mam coraz więcej wątpliwości czy mógłby ktoś napisac jak wygląda
          aktualnie sytuacja z tą inwestycją, może jest ktoś kto śledzi na bieżąco postęp
          prac. Wdzięczny byłbym też za wszystkie informacje o inwestorze. pozdrawiam
    • Gość: kriss Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.mofnet.gov.pl 15.06.07, 11:33
      Może ktoś coś więcej wie o tej inwestycji i deweloperze. Wpisy nie są zbyt
      pochlebne ale podobno się poprawia. będę wdzięczyny za wszelkie uwagi.
      Pozdrawiam
      • Gość: beta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 22:33
        Czy naprawdę nikt z was nic nie wie o tej budowie???????
        • Gość: gość Wykończenia Wnętrz i Remonty IP: 81.219.54.* 02.11.07, 10:27
          Oferujemy kompleksowe usługi remontowo - wykończeniowe w zakresie:
          - malowanie i tapetowanie,
          - szpachlowanie i wyrównywanie ścian,
          - stawianie ścianek działowych z karton gipsu,
          - montaż sufitów podwieszanych, montaż paneli podłogowych,
          - układanie podłóg,
          - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
          - glazura i terakota,
          inne prace wykończeniowe wewnątrz budynku.
          Szybka realizacja zlecenia, rzetelne wykonanie, wolne terminy!

Świadczymy usługi na terenie Warszawy, Piaseczna i okolic.

Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu

• gosia2236 Re: Wykończenia Wnętrz i Remonty 10.01.08, 19:21
            Dysponujemy wolnymi terminami na luty 2008.
            Serdecznie zapraszamy.
        • Gość: rekin Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: 82.139.47.* 16.11.07, 18:33
          No ja kupiem i jakos sie buduje , zobaczymy. Mam nadzieje że będzie OK! Mówią że
          realny jest 1 kwartał - ale wydaje mi sie ze bardziej realny jest 2 kwartał
          2008. jak ktoś też kupił tam mieszkanie - niech się odezwie. Razem zawsze raźniej;-)
          • Gość: ptr Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: 217.153.224.* 21.11.07, 15:49
            No ja akurat nie kupilem pare tygodni temu. Zaważyły wątpliwości co do umowy poruszane także w tym wątku wcześniej ale także pewne kwestie osobiste. Tyle że mnie jakiś miesiąc/dwa temu na umowie termin ukończenia określano na II kwartał. Wątpie aby aż tak ostro przyśpieszyli zwłaszcza że firma najwyraźniej buduje za pieniądze pozyskane ze sprzedaży mieszkań i dlatego się to tak ciągnie.
          • Gość: szpak Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.chello.pl 21.11.07, 18:27
            Heyka,
            Ja tez jetem żywo zainteresowany ich ofertą. Mam wstępnie
            zareazerwowany lokal, na poniedziałek umówiłem się na rozmowę,
            wcześniej mam dostac umowe w wersji elektronicznej. Mam do Ciebie
            pytanie - podpisałeś umowę po tych wszystkich negatywnych
            informacjach jaki tu podano. Negocjowałeś coś??? Zmianiałes umowe??
            Mi dziś Pani podała zakończenie budowy i oddanie do użytku przełom
            II/III kwartał...po tym co przeczytałem to okres sie tylko wydłuża...
            Mam by szczery ze po przeczytaniu tego wszystkiego co jest tu
            napisane mój entuzjazm się zmniejszył...
            • Gość: rekin Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: 195.90.102.* 24.11.07, 20:26
              W sumie to nie było wielkich możliwości negocjacji umowy, ale udało
              się nam przesunąć terminy wpłat kolejnych transz oczywiście na naszą
              korzyść. Rozmowa z Panią prezes nas uspokoiła, bo jest to osoba
              udzielająca wszelkich informacji. Faktycznie od gościa z którym
              rozmawialiśmy na początku nie kupiłbym nawet skarpetek a co dopiero
              mieszkania za taką kasę. Teraz widać, że budowa ruszyła i pewnie 2
              kwartał to realny termin. pozdrawiamy !!!!
              • Gość: Arosa Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: 83.238.11.* 27.11.07, 14:11
                Witam,

Mieszkam na przeciwko w nowym budynku obok (zaznaczę że oddanym w
                terminie i pięknym :)
                Z tego co ja widze przez balkon ta budowa Ascomp to jakiś niewypał.
                Też kiedyś (jak zaczynali kopać) interesowałam się zakupem tam
                mieszkania i pani zapewniała mnie że termin grudzień 2007 to wogóle
                na 100% (wręcz się oburzyła że śmiem wątpić). Zrezygnowałam i
                dobrze. Teraz z ubawieniem od kilku miesięcy obserwuje 4 panów
                (słownie czterech)rodem z różnych stron wschodniej Europy
                pracujących na budowie + dźwig sztuk raz. Panowie zaczynają o 10 i
                kończą koło 17, z czego dwóch pracuje a dwóch wspiera ich duchowo...
                To się developer obłowi, jak sprzeda mieszkania wybudowane w bloku
                przez 4 osoby...mmm. Rekod świata normalnie!
                Obecnie są na wysokości prawie 3 piętra (i już mogą oglądać mój
                telewizor przez okno)...a gdzie tam jeszcze jedno + wykończenie
                (uhuhuhu....z rok jeszcze...).
                Zwróćcie też ludzie uwage z czego Wam budują mieszkania. Pustak,
                bloczek czy cegła. Ascomp buduje z najpodlejszych pustaków których
                jakość nie odpowiada nawet budowie garaży a co dopiero mieszkań
                (tfuu). Więc nie fascynujcie się ceną 5 k za metr, bo prędzej czy
                później dopłacicie do interesu słono.

Przyszli sąsiedzi mimo wszystko witani serdecznie z bloku obok Wam
                macham :)
                Arosa
                • Gość: beta Re: Ascomp Internationale Sp Z o o Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 14:26
                  Rzeczywiście, budowa jest strasznie prymitywna. Nikt nigdzie nie buduje już z
                  białej cegły (pustaków). Postęp prac - znikomy. Podobno mieli jakieś problemy z
                  pozwoleniem na budowę czy z jego zmianą. .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka