moni-nomi 04.03.07, 22:12 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, buduje An-łuk. Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym deweloperem? Czy ktoś z was kupił tam mieszkanie?Jakie mieliście zastrzeżenia do umowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.chello.pl 04.03.07, 22:33 Wejdź na forum Osiedla Legionów. To pierwsz inwestycja Anłuku. Po wielu innych problemach w tym roku zaczęły im np. przeciekać stropy w garażach... Odpowiedz Link Zgłoś
suiana Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 05.04.07, 16:52 ja kupiłam mieszkanie w drugiej inwestycji tego developera i choć blok jest niski budowa dosyć się wlokła,ale za to jutro odbieram moje pierwsze w życiu własne mieszkanie i nie posiadam się ze szczęscia,W październiku 2006 dostałam pismo o przymusowym wykupie garażu ,ale i tak miałam je kupiuć więc nie narzekam,problemy napewno będą z terminowym oddaniem budynku,ale ja poza tym z Anłuk-iem nie miałam żadnych problemów i współpracę jak dotąd sobie chwalę.Z tego co się orientuję,a naprawdę wiem wiele na ten temat,teraz każy developer się opóźnia .Ja jestem szczęśliwa,że dzień na który tak długo czekałam w końcu nastał,pozdrawiam serdecznie i życzę podjęcia słusznej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-nomi Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 06.04.07, 16:02 Dzieki,decyzję już podjęliśmy i kupiliśmy 58m2 na osiedlu Wiosenna.Poki co z An- lukiem nie ma problemow, umowe podpisalismy notarialnie, prawnik nie mial do niej zastrzezen i czekamy cierpliwie na 1 kwartal 2008(prawdopodobny termin oddania). A jak sie mieszka w Zabkach?JJest bezpiecznie?ak wyglada dojazd kolejka?Poki co mieszkam na Powislu,wiec nigdy nie mialam problemow z komunikacja..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suiana Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:11 Od 4 lat mieszkam na Mokotowie w Warszawie,ale wcześniej przez 4 lata mieszkałam właśnie w Ząbkch,kolejką nie jeździłam bo mieszkałam blisko przystanku autobusowego linni 145,teraz powstała nowa linia X,która będzie ruszać spod mojego bloku w stronę Warszawy.Już nią jechałam-do Ratusza na Placu Bankowym bo tam dojeżdza-jechałam 20 minut,ale to było po godzinie 18,00 ,więc korków nie było,myślę natomiast,że nie będzie tak źle chodż korki do czterech śpiących są nieuniknionei niestety trzeba się na to przygotować i uzbroić w cierpliwość szczególnie w godzinach rannych. W Ząbkach mieszkalo mi się bardzo dobrze,dlatego właśnie tutaj kupiłam mieszkanie,jest dość bezpiecznie i cicho.Pozdrawiam serdecznie i życzę spokoju na resztę świat Wielkiej Nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.r.kbt.pl 08.04.07, 18:53 niebezpiecznie wejdz na stone Ząbek i sobie poczytaj. Zero dojazdu wieczne korki a czas oczekiwania na wypis z hipoteki w Wołominie 6-8 miesięcy. Więc odpowiedz sobie na zadane pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-nomi Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 08.04.07, 21:53 Dziękuję i również życzę pogodnych i wesołych Świąt-już następne w nowym mieszkaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriis Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.aster.pl 14.04.07, 10:20 witam przyszly sasiedzie, my tez kupilismy 58 m na tym osiedlu :D moj nr gg 977833 jest moze juz jakies forum tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-nomi Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 20.04.07, 15:06 Witam,ciesze sie,ze juz widac oznaki ze ktos jeszcze kupuje mieszkania na osiedlu wiosenna. Kiedy wybieralismy bylo jeszcze duzo wolnych lokali. W ktorej klatce kupiles mieszkanie? My mamy w A na IV pietrze(wychodzace na 2 strony). Co do forum osiedla,widzialam,ze ktos zalozyl watek,ale narazie bez zadnych postow. Pozdrawiam i w razie jakis pytan podaje jeszcze swoj nr.gg:1430480 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.kredytbank.com.pl 23.04.07, 13:02 My także kupiliśmy w Ząbkach od Anłuku mieskznaie- 52 m. kw. Zanim jednak podjęliśmy deyzję czytałąm forum mieszkańców Osiedla Legionów. Nie zraziły mnie te opinie. Do wszystkiego trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku, dystans i pilnować swoich sprw, pytać i dowiadywać się. Z AnŁukiem współpracuje mi się bardzo dobrze, jestem w stałym kontakcie z Panią Anną Suliga, mogę jej się o wszystko zapytać, gdy mam wątpliwości, odwiedzam także co pare tygoni plac budowy- interesuje mnie na co są wydawane moje pieniądze. Wierzę, ze wszystkie ewentualne problemy,które powstaną przy odbiorze miesakania( nie wierzę, zeby było to wcześniej niż lipiec-sierpień 2008 )- da się rozwiazać. Trochę optymizmu, dobrej woli i wiedzy wystarczy. Zaznaczam, ze podpisałam umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego i firma nie moze mnie niczym zaskoczyć, czuję się spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Wiosenna Ząbki IP: *.aster.pl 14.04.07, 10:38 @moni-nomi a jak mieliscie podane w umowie - ze do kiedy maja lokale oddac?? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-nomi Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 20.04.07, 15:02 W akcie notarialnym mamy podany koniec czerwca 2008 jako ostateczny termin oddania lokalu,po ktorego uplywie an-luk bedzie placil karne odsetki.Ale sadze,ze zdaza wczesniej wybudowac,a ten termin ma ich tylko zabezpieczyc przed ew.wyplata odszkodowan mieszkancom. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia-mr Re: Osiedle Wiosenna Ząbki 23.04.07, 13:50 ja tez mam na umowie termin:30 czerwca 2008 r.ale jestem pewna,ze oddanie sie opozni,a oni maja nam zwracam ewentualne odsetki dopiero gdyby termin oddania przedluzlby sie o ponad 3 miesiace.. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia-mr Re: Osiedle Wiosenna Ząbki -mieszkania 23.04.07, 14:08 Z tego co się dowiadywałam w biurze, to Anłuk sprzedał jak do tej pory tak ok. połowy mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski forum osiedla Wiosenna 23.04.07, 10:53 zapraszam na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47152 Odpowiedz Link Zgłoś