Dodaj do ulubionych

Siedlisko Konwalie - Gemma

13.03.07, 11:13
Witam

Czy ktoś kupił już tam dom/segment
Jakieś opinie ogólne o lokalizacji i developerze
No i ewentualne wrażenia z współpracy, elastyczność itp.

Adres strony www.gemma.waw.pl - Siedlisko Konwalie

Pozdrawiam

Grzesiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: *.hietzing.xdsl-line.inode.at 19.03.07, 09:45
      Jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, a przed świętami podpisuję umowę
      przedwstępną. Lokalizacja jest fajna, wszystkie tereny w tej okolicy
      przeznaczone są na bud. jednorodzinne, obok nas powstaje kolejne osiedle.
      Ludzie na budowie to polacy, już stoi kilka pierwszych murów.
      O firmie brak negatywnych opinii, może to i dobże a jak będzie.....
      Z rozmów wstępnych ludzie w firmie są bardzo otwarci i elastyczni, ja jestem w
      trakcie projektowania wnętrza (!) z architektem> Wszystkie problemy czas nam
      sam przyniesie.
      Szukam pozostałych współwłaściieli. Chętnie wymienię opinię i doświadczenia. A
      może założymy swoje własne forum.
      Pozdrawiam
      OLA
      • Gość: simba Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: 217.17.35.* 21.03.07, 13:07
        Ja również jestem zainteresowana tą inwestycją i z chęcią wysłucham za i
        przeciw. Czy ktoś zna tego developera?
        • konefka29 Re: Siedlisko Konwalie - Gemma 21.03.07, 14:49
          Podciagam watek, bo tez szukam opinii na temat tego dewelopera.
          • Gość: simba Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: 217.17.35.* 22.03.07, 11:57
            podciągam... chyba na razie nikt się nie interesuje tą inwestycją
            • Gość: simba Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: 217.17.35.* 22.03.07, 12:34
              developerem jest DOM J.M. Woźnica, Gemma to biuro projektowe
            • Gość: maciek Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:11
              Wygląda fajnie i interesującego dla mnie problem to dojazd...Jak pomyśle o
              korkach na Puławskiej to brrrr inaczej brałbym od razu
              • Gość: kwiatostan Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: *.chello.pl 23.03.07, 19:00
                Zastanawiam się nad zakupem czegoś w Konwaliach. W kontakcie bezpośrednim z
                firma J.M. Woźnica jest dobrze. Standard za cenę określam jak średni, średni
                rozkład pomieszczeń, elewacja zaprojektowana dość ciekawie jak na masówę.
                Ogólnie cena trochę zbyt wysoka jak na oferowany standard.

Uwagi co do lokalizacji:
                - w pobliżu linia wysokiego napięcia (psuje krajobraz i włosy stają dęba na
                karku jak się pod tymi przewodami przechodzi)
                - bardzo blisko linia kolejowa (hałas będzie odczuwalny kilkanaście razy na dobę)
                - widać podchodzące samoloty do lądowania (hałas średnio uciążliwy - mniejszy
                niż w Mysiadle)
                - budynki budowane na terenie gliniastym, jeśli firma nie wykona drenażu to będą
                takie skutki po opadach deszczu:
                img181.imageshack.us/my.php?image=p1085957zy8.jpg (to jest osiedle
                wybudowane w Mysiadle przez konkurencję - 1.5 km na północ)
                - planowana droga ekspresowa północ-południe albo puławska-bis (poprawa
                komunikacji z Wawa, nie wiem jak taka odległość (około 1-1.5 km) może mieć wpływ
                na uciążliwość dla mieszkańców Konwalii (hałas/spaliny)

To na razie tyle :)
                • Gość: wera Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 21:49
                  A czy ktoś z Was się dowiadywał, czy developer zamierza coś zrobi z tym
                  gliniastym podłożem, aby uchronic mieszkancow przed takimi sytuacjami jak
                  powyzej?
                  Czy wydaje sie Wam, że ta inwestycja jest lepsza od sąsiadującego "naszego
                  miasteczka"?
                  • Gość: kwiatostan Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: *.chello.pl 23.03.07, 23:28
                    Inwestycja Konwalia nie jest lepsza pod względem podłoża od Naszego Miasteczka,
                    bo jest na tym samym podłożu. Zarówno w Naszym Miasteczku jak i w Konwalii,
                    jeśli nic nie zostanie z tym zrobione można spodziewać się, że mieszkańcy będą
                    doczynienia z wspólną nazwą dla obu inwestycji: Kraina Tysiąca Jezior.

Firma jedna i druga "ma w planach" zrobienie drenażu. Brak jednak zapisu
                    wykonania drenażu w standardzie wykonania. Czyli nie spodziewam się, że firmy
                    cokolwiek zrobią żeby uchronić mieszkańców przed niewsiąkającą wodą. A
                    nawieziona warstwa ziemi może okazać się zbyt mała, żeby wchłonąć nagromadzoną
                    wodę.
                    • Gość: simba Re: Siedlisko Konwalie - Gemma IP: 217.17.35.* 26.03.07, 10:41
                      A czy ktoś z Was już zdecydował się na zakup segmentu w tej inwestycji?
                      Interesuje mnie jakie opinie o niej mają banki? Może już ktoś załatwiał kredyt
                      i może napisać coś więcej...
                      • konefka29 Re: Siedlisko Konwalie - Gemma 01.04.07, 11:58
                        Ja kupilam segment w Siedlisku:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46811
                        • emiczekk Re: Siedlisko Konwalie - Gemma 08.06.07, 13:24
                          wiecie moze ile nalezy wplacic przy umowie rezerwacyjnej i czy ta kwota jest
                          zwrotna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka