culebrita 09.05.07, 16:32 Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z ta firmą? Interesuje mnie osiedle Wał Miedzyszyński - ich nowa inwestycja. Będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewar121 Re: Developer House 09.05.07, 17:14 Poszukaj na tym forum. Zdaje się było tu bardzo wiele komentarzy na temat tej firmy. Z tego co pamiętam były tez programy w TVN. Większość ludzi odradzała kontakty z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
culebrita Re: Developer House 10.05.07, 16:28 Dzięki, poczytałam i nie brzmi to zachęcająco;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter1 Re: Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:14 Jeżeli szukasz segmentu w tej okolicy to spróbuj w firmie Brandt lub Terra Development (też nie są idealni ale chyba za bardzo nie ma wyboru) . Zaczynają budowę na ul. Jeziorowej. Są tam też inwestycje małych devloperów. O Developer House jest mnóstwo bardzo złych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
culebrita Re: Developer House 15.05.07, 15:35 Dzięki za informację. Muszę wybrać się w weekend i poszukać, chociaż z takiego jeżdżenia też do końca nie wiele wynika;-) Niesamowite szaleństwo na tym rynku nieruchomości. Dopiero co znalazłam cos ciekawego po trzech tygodniach wszystkie segmenty były juz wykupione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga212 Re: Developer House IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 17:15 Ja tez szukam czegos ciekawego na Wawrze- nie powiem kusi mnie ten Deweloper House chociaz opinie sa generalnie nieciekawe i sama nie wiem co zrobic- bo niby jest dużo domkow czy segmentow ale ich metraz jest przerazajacy. Ja szukam czegos w okolicach 130 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Developer House IP: *.eranet.pl 18.07.07, 11:20 Ta firma to banda oszustow ponad rok temu wplacilam rezerwacje na wymarzone cztery katy a tu ani domu ani pieniedzy Dom powinin byc oddany w tym roku a oni nawet nie maja pozwolenia na budowe Cena nieruchomosci wzrosla 100% a oni maja to gdzies i proponuja nowe cenny Pani w firmie jest bardzo nie sympatyczna a na pytanie jak dlugo mam jeszcze czekac odpowiedziala ze moze nawet kilka lat Wiec zdala od tych oszustow bo oni sa mili do momentu podpisania umowy i wplacenia pieniedzy a potem to mozna tylko sie najezdzic nadzwonic stracic zdrowie pieniadze i nadzieje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:03 zastanawiam sie jak dlugo to cholerne prawo bedzie po stronie zlodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga212 Re: Developer House IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 18:57 Wlasnie wrocilam z firmy Deweloper House- bylam zainteresowana domem 139 m przy ul. Jeziorowe cena do wczoraj byla 595 tys a dzis jest juz 652 tys- to tak w ramach ciekawostki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Developer House IP: *.aster.pl 16.05.07, 23:11 A jutro będzie 900 tys. Niestety takie posty często się pojawiają przy okazji dyskusji o Developer H... bo pracownice tej fimy w zakresie obowiązków mają wpisane aktywne uczestnictwo w listach dyskusyjnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veronica Re: Developer House IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 19:32 Dostali podobno pozwolenie na budowę, dlatego pewnie cena poszła w górę. Wszędzie tak jest. Jak Terra Development dostała pozwolenie to cena poszła nawet 100 tys. w górę. Ja też się zastanawiam nad Developer House, ale też trochę zniechęciły mnie posty na ich temat i sama nie wiem co zrobić. Podoba mi się też inwestycja Peter House, tylko chyba okolica trochę może być głośna. Widziałam też dzisiaj inwestycje Mostostal Technika w okolicy Bysławskiej i muszę powiedzieć, że bardzo ładne domy stawiają i niedrogo, na dużych działkach, ale niestety to już Falenica,a my chcielibyśmy trochę bliżej centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House IP: *.ukdc.aig.com 24.05.07, 11:38 DEVELOPER HOUSE SP. Z O.O. TO OSZUST!!! Wykorzystując boom na rynku nieruchomości oszukuje ludzi inwestujących oszczędności życia w wymarzone domy, budowane przez tę spółkę, nie dotrzymuje żadnych podanych przez siebie terminów. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH ZAINTERSOWANYCH KUPNEM DOMÓW OD TEJ SPÓŁKI, CHYBA, ŻE CHCĄ INWESTOWAĆ W NOWE LUKSUSOWE SAMOCHODY PREZESÓW SPÓŁKI (można sprawdzić tuż przed siedzibą na parkingu!!!) ZAMIAST W OBIECANE PRZEZ FIRMĘ DOMY. Z developerem w żaden sposób nie można dojść do porozumienia. Tradycyjnie w takich przypadkach jedyny przedstawiciel spółki przebywa na zwolnieniu lekarskim i nie wiadomo kiedy z niego wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House IP: *.global.medtronic.COM 01.06.07, 16:28 zgadzam sie - DH to oszust i niezwykle ciezko odzyskac bylo zaliczne rezerwacyjna - okazalo sie, ze nie ma pozwolenia na budowe, potem buduje na nie swoim gruncie, nie ma garazy podziemnych, metraz zmieniony i lokalizacja mieszkania zarezerwowanego tez i cena razaco wzrosla - nie chcieli oddac rezerwacji, ale oddali. szczerze odradzam jakikolwiek kontakt. a widzialam sporo zdjec z budowlanej partaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Developer House IP: *.aster.pl 03.06.07, 16:05 to oszusci !! nie placa wykonawcom i za materialy opozniaja wszystko zreszta wiecej na www.forumbudowlane.pl/viewforum.php?f=92 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Developer House IP: *.chello.pl 03.06.07, 16:12 Już tyle osób zostało przez tych łotrów oszukanych, a oni nadal zeruja na ludzkiej naiwności. czy w zyciu jest jakas sprawiedliwość?? ja mam taka nadzieję ze jest i w koncu ktoś im się dobierze do skóry. ludzie jak najdalej od tego nikczemnego kłamliwego developera. kiedyś byli łowcy skór, grobelny, teraz mamy developer house. tylko dlaczego oni są jeszcze na wolności i bezkarnie oszukują ludzi??? taka jest niestety nasza polska szara rzeczywitość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House IP: 213.77.49.* 05.06.07, 07:43 Jak rozumiem piszesz o Palmowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House IP: *.eranet.pl 18.07.07, 11:40 Szukam ludzi ktorzy wplacili rezerwacje na segment na ul Poprawnej Nie wiem co mam robic czekac do skutku czy probowac odebrac pieniadze Pomozcie Moze ktos jest w podobnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magellan77 Re: Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 17:08 Ja również wpłaciłem rezerwacje na segment na ulicy Poprawnej. W zasadzie jestem już zdecydowany, żeby sie wycofać ze współpracy z tymi cwaniakami, ale na razie nie mam na to czasu. Jeżeli zdecydujesz się walczyć o wpłaconą opłatę rezerwacyjną, to się na to tym trochę znam z racji wyknywanego zawodu i moge udzielić ewentualnie kilku porad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszusci Re: Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:28 mozna by sie rozpisac na temat cwaniactwa i zwyklego lajdactwa dewelopera i jego przedstawicieli; ostrzegam lepiej trzymac sie daleko niz miec zszargane nerwy pieniadze wyrzucone i tragiczny stan mieszkania bez podpisanego aktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann65 Re: Developer House IP: *.eranet.pl 04.06.07, 16:56 Kupiłam od nich dom na jeziorowej,miał być gotowy do końca ubiegłego roku,do chwili obecnej niektórzy nie mają zrobinych instalacji ,tynków ,wylewek,a inni robia je na własną rękę ,pomimo ,że zapłacili za nie .Nie ma normalnej drogi dojazdowej do osiedla,po deszczu toniemy w kałużach i wiele innych problemów,a tak apropos finansów,to w razie jakiegokolwiek spożnienia z zapłatą w wyznaczonym przez nich terminie np.4 dni spożnienia to przy domu za 600.000zł to 2.400zł odsetek i nie ważne,że przyczyna opóżnienia leży po stronie banku. Mocno sie zastanów,jedynym motywem zakupu domu przeze mnie była cena. Odpowiedz Link Zgłoś
morrwa Re: Developer House 11.06.07, 17:05 No tak... Developer house faktycznie buduje fatalnie. Faktycznie nie dotrzymuje terminów. Ale... jest cenowo konkurencyjny. A dla kogoś takiego jak ja , kto nie ma góry złota, to jedyna szansa na coś własnego. Ja na razie nie narzekam. Dom oddano mi w terminie. Nie chciałam, by cokolwiek z wykończenia było po ich stronie, tak więc nie sfuszerowali więcej niż mogli. Dom wykańczam i za kilkanaście tygodni mam zamiar się wprowadzić. Póki co Developer H. kończy osiedle, a my i reszta sąsaidów notuje skrzętnie, gdzie są opuźnienia (np.: przyłącza mediów) i mam nadzieję, że grupowo wystąpimy o odsetki. Usterki popoprawiali na nasze wezwanie, a reszty dopilnowaliśmy by zrobili jak należy. Słowem: jak ktoś może sobie pozwlić na lepszego dewelopera to zdecydowanie odradzam DH. Jak nie może - to i z tym można sobie poradzić. Jedna rzecz tylko: patrzeć im na ręce, sprawdzać, każdy kwitek, wykonczenie pozosawić sobie. P.S. Może na naszym osiedlu nie jest tak źle, bo mieszkają na nim pracownicy tej firmy, więc jak nas oszukają to nie będą spali spokojnie, oj nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były zainteresowan Re: Developer House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Re: Developer House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:57 Zwróćcie uwagę, że osiedle Wał Miedzeszyński, jest zlokalizowane niemal przy samej planowanej południowej obwodnicy Wwy (autostrada), a na pytanie dotyczące tego faktu pracownica DH odpowiedziała, że nie wie gdzie ta obwodnica będzie biec (?!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House IP: *.eranet.pl 18.07.07, 12:00 kupno jakiejkolwiek inwestycji tej firmy to zyciowa pomylka To oszusci nabieraja ludzi biora pieniadze nie majac pozwolenia na budowe to jest nielegalne sama sie dziwie ze jeszcze nikt im sie nie dobral do dupy Ostrzegam przed ta firma z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:05 co sie dzieje z osiedlem PEONI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Developer House IP: *.czytelnik.pl 09.08.07, 15:14 Dzięki Wam ominęłam inwestycję Palmowa. A już się do niej zabierałam. Jesteście nieocenieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Developer House IP: *.jmdi.pl 05.09.07, 22:21 Po pierwsze firmy Developer House i E.M.A Developer to praktycznie jedna firma. Jedną prowadzi tatuś drugą córki. Ja kupiłem segmeny w Legionowie od EMY i miałem go odebrać 30 czerwca. Jak na razie go nie odebrałem i chyba jeszcze to potrwa (niestety nawet oni nie wiedzą ile). Nie wolno wierzyć w ani jedno słowo przedstawicieci firmy, wszystko musi być na piśmie, a każdą umowę trzeba przeczytać 5-6 razy. Jeżeli chodzi o jakość budowy powiem tak: fachowcy, którzy oglądali ze mną mój nowy dom powiedzieli, że konstrukcyjnie OK, ale estetyka tragedia. Wszystko jest robione "na odwal się" byle szybciej i taniej. Odpowiedz Link Zgłoś