Dodaj do ulubionych

Pierwsza wizytacja

05.06.07, 13:14
Cześć,

Zakładam ten wątek zaciekawiony czy ktoś już umówił się na pierwsze oglądanie
mieszkania, jeżeli tak to na kiedy. Prosze też wpisywać wrażenia czyli: jak
to wygląda w rzeczywistości.

My jeszcze nie wiemy na kiedy się umówić (teraz obrony, pisanie pracy itp.).
ale jak cos bede wiedzial to dam znac.

pzdr. Kazik
Obserwuj wątek
    • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 05.06.07, 19:55
      ta wizytacja to jedna wielka sciema dzisiaj tam bylem i powiedziano mi ze nie
      wiadomo kiedy niewiadomo co wlasciwie to nic nie wiadomo w tej sprawie :/
      • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 12.06.07, 09:16
        Dzwoniliśmy wczoraj do biura Acciony i kobieta powiedziała że oglądanie będzie
        w drogiej połowie czerwca. Pewnie znowu tylko tak gada żeby jej na razie dać
        spokój. Będziemy ją atakować za tydzień, może coś się w końcu wyjaśni.
        • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 12.06.07, 17:27
          tyle sie wyjasni ze znow przesuna termin/cos naobiecuja a final bedzie taki ze
          mieszkanie 1 raz zobaczysz przy odbiorze kluczy 2 miesiace po planowanym oddaniu
          zawartym w umowie...
          • allika Re: Pierwsza wizytacja 13.06.07, 11:22
            Ja również wczoraj dzwoniłam do Acciony w sprawie dni otawtych naszego budynku.
            Pani nie potrafiła mi podać dokładnego terminu, ale zapewniała, że odbędą się
            jeszcze w czerwcu. Zapisała moje nazwisko i telefon kontaktowy (mówiła, że robi
            listę osób zainteresowanych). Kiedy będzie coś wiadomo zadzwoni. Chciałam więc
            zachęcić wszystkich do telefonowania do naszego dewelopera i wyrażania chęci
            obejrzenia swojego M. Być moze gdy będzie dużo chętnych przyśpieszą termin.
            Pozdrawiam
            • katiusza1981 Re: Pierwsza wizytacja 19.06.07, 17:09
              Dzwoniłam w sprawie "dni otwartych". Pani kazała zostawić telefon i
              poinformowała, że za jakiś tydzień będą się kontaktować. Zobaczymy...
              • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 22.06.07, 01:21
                Super, warto wiedziec, to i ja zadzwonie.
                Jak duzo osob bedzie ich atakowac, to moze cos sie ruszy...
                pozdrawiam :)
                • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 27.06.07, 12:35
                  Dzwoniłam dzisiaj do Acciony - mają już pierwszy termin oglądania 07 lipca, ale
                  podobno jest bardzo dużo chętnych osób (zapisanych na listę) i będą dzwonić po
                  kolei i umawiać. Już się nie mogę doczekać ;)
                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 27.06.07, 20:42
                    Ja też dziś dzwoniłam i powiedzieli mi dokładnie to samo. Też się nie mogę
                    doczekać! Mam nadzieję, że szczęśliwcy z początku listy podzielą się wrażeniami
                    na forum :)
                    • allika Re: Pierwsza wizytacja 28.06.07, 09:00
                      My też dzwoniliśmy jeszcze raz. Na odwiedzanie naszych mieszkań Acciona
                      zarezerwowała 4 soboty lipca i jak powiedzieli może zamiast jednej soboty
                      któryś dzień w środku tygodnia.
                      Pozdrawiam
                      • ama159 Re: Pierwsza wizytacja 28.06.07, 14:12
                        Byłam wczoraj w Accionie i to samo mi powiedziano, że poinformują nas o
                        terminie i godzinie. Podobno na liście jest wpisanych 90 chętnych, więc muszą
                        to jakoś ogarnąć.
                        • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 28.06.07, 17:48
                          ja bylem dzisiaj w tygodniu tez bedzie mozliwosc obejzenia mieszkan
                          • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 29.06.07, 11:26
                            belmooo napisał:

> ja bylem dzisiaj w tygodniu tez bedzie mozliwosc obejzenia mieszkan
                            Sorry, ale nie zrozumiałam. Pewnie pomogłaby interpunkcja :). Tzn byłeś i
                            oglądałeś czy byłeś i się pytałeś kiedy można oglądać?
                            • allika Re: Pierwsza wizytacja 29.06.07, 12:58
                              wg mnie: ja byłem dzisiaj i dowiedziałem się że oprócz weekendów w dni
                              powszednie też będzxie można oglądać swoje mieszkania :o)
                              • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 29.06.07, 21:19
                                ooo wlasnie o to mi chodzilo :) z gory przepraszam. jak kazdy doktór jestem
                                analfabeta ;) pozdrawiam
                                • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 30.06.07, 16:00
                                  a już miałam nadzieję że komuś udało sie wejść ;)
                                  • katiusza1981 Re: Pierwsza wizytacja 05.07.07, 13:03
                                    :-)
                                    Dziś dzwonili!
                                    Wizyta w poniedziałek rano. Zdam relację obiecuję.

Maksymalnie mogą wchodzić 2 osoby, trzeba zabrać dowód i "gumiaki" bo podobno
                                    dużo błota. Juz nie mogę się doczekać!
                                    A może ktoś ma termin na dzisiaj lub weekend? Koniecznie dajcie znać!
                                    • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 05.07.07, 13:44
                                      Ale Ci fajnie. Koniecznie napisz jakie wrażenia po wizycie.
                                    • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 05.07.07, 20:34
                                      Ojej! :))) już się nie mogę doczekać Twojej relacji! Do nas jeszcze nie
                                      dzwonili, ale chyba jesteśmy na szarym końcu...
                                      • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 05.07.07, 20:51
                                        ja jestem 55-ty na liscie ;) predko pewnie tam nie wejde ;)
                                        • allika Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 08:13
                                          No własnie katiusza, czy wiesz może którzy jestescie na liście? My 33-ci i
                                          ciekawa jestem kiedy wejdziemy. Czekamy na relację z wizyty.
                                          Pozdrowienia.
                                          • joaskaw Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 12:20
                                            Ja jestem 76 w kolejnosci i uslyszalam, ze w lipcu nie da rady, dopiero w
                                            sierpniu bede zwiedzac. Ale wczesniejsze numery maja szanse! Ma tez chyba
                                            znaczenie w ktorej klatce jest mieszkanie, najpierw chyba idzie klatka A.
                                            • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 12:41
                                              kuerwa...:/ ja klatka B coprawda ale przydaloby sie zebym w miare szybko
                                              wprowadzil projektantke do kuchni...nie wiem jak u Was ale ja podpisalem umowe
                                              koncem czerwca a termin realizacji polowa pazdziernika..niezly przemial maja
                                              • joaskaw Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 12:49
                                                Ja tez bede mieszkac w B. :)
                                                Z projektami jest tak, ze fabryka potrzebuje 4 tygodni na zrobienie mebli i
                                                dlatego trzeba tak wczesnie te sprawy zalatwiac, gdy czlowiek marzy o tym, zeby
                                                w listopadzie juz mieszkac "na swoim". Ale przeciez projektantka moze isc wraz
                                                z Toba na zwiedzanie i wtedy zmierzyc wszystko co potrzebne?
                                                • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 12:54
                                                  no moze moze :) tylko juz do mnie dzwoni ze najlepiejby bylo juz to zobaczyc ;)
                                                  poki co robi na podstawie projektu ale firma w ktorej ja zamawialem (mebel rust)
                                                  potrzebuje co najmniej 2 miesiecy ;)
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 21:03
                                                    A która klatka jest A, a która B? Ja jestem od Kwiatkowskiego - to jestem A czy
                                                    B? a na tej liście to chyba jestem 99, bo się o niej strasznie późno
                                                    dowiedziałam :(
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 06.07.07, 21:30
                                                    P.S.: Doczytałam na planie - jestem w B. W dodatku na 13 piętrze. Jeśli idą
                                                    klatkami od A i piętrami, to jeszcze sobie dłuuuuugo poczekam :( Liczę na
                                                    obszerne relacje sąsiadów!!!
                                                  • katiusza1981 Re: Pierwsza wizytacja 08.07.07, 23:25
                                                    Już jutro zdam relację!
                                                    Ja mam mieszkanie na 4 piętrze od strony Fieldorfa (chyba klatka A).
                                                    Pan z działu technicznego, który dzwonił, mówił, że podzielił mieszkańców ze
                                                    względu na piętra (zaczynając od dołu) o klatkach nic nie wspominał. Jutro mogę
                                                    go coś podpytać o kolejność.

• katiusza1981 Re: Pierwsza wizytacja 09.07.07, 13:39
                                                    Powiem wam, że bardzo zadowolona wróciłam z pierwszej wizytacji naszego bloku.
                                                    I dziś dowiedziałam się o oficjalny adres, Bora Komorowskiego 21 :-)

W kolejności idzie klatka A od dołu. Podczas wizytacji spotkałam sąsiadów z
                                                    piętra, byli umówieni na tę samą godzinę, miał być trzeci sąsiad ale nie
                                                    dotarł. Zbierani są sąsiedzi z jednego piętra, parami albo trójkami. Przed nami
                                                    już ktoś był, my byliśmy drudzy.
                                                    W sumie 10-15 minut oglądałam mieszkanko.
                                                    Ściany gładziutkie, kąty proste :-)
                                                    Wszystko wskazuje na to, że przylożyli się.
                                                    Ja robiłam zmiany w układzie ścian, grzejników i elektryce, na tym się
                                                    skupiłam, wynika, że wszystko według projektu zrobili. Oczywiscie w tak krótkim
                                                    czasie to nie byłam w stanie co do milimetra obmierzyć wszystkiego, ale
                                                    najbardziej "strategiczne" miejsca tak, np. kuchnię pod zabudowę szafek itp.
                                                    Balkon fajny, w moim przypadku jest oddzielony od sąsiada taką nieprzezroczystą
                                                    szybą, wygląda ok, wykończony terakotą. Okna mojego mieszkania wychodzą na
                                                    stronę południową, myślę, że mieszkanko dzięki sporym oknom będzie ładnie
                                                    doświetlone. Parapety mogą być.

W naszej klatce są dwie windy, przy każdej z nich szklane drzwi, a za nimi, z
                                                    mojej strony 5 sąsiadów, z drugiej 3. Nie wiem jak to wygląda na innych
                                                    piętrach, może rozkład jest inny.

Podobno ma być Rossmann, Lukas Bank, no i jest trochę miejsca na inne usługi.
                                                    Pomiędzy klatkami przy wejściu do wind jest takie fajne miejsce gdzie będzie
                                                    posadzona trawka, jak urośnie myślę, że będzie to wyglądało estetycznie.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę.
                                                    Ogólnie, wyszłam z uśmiechem na ustach.
                                                    Czekam na wasze relacje!!!

• lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 09.07.07, 15:17
                                                    SUPER! Wielkie dzięki za relację! Od rana sprawdzałam co chwilę, czy coś się
                                                    pojawiło. Cieszę się, że wszystko wygląda OK i czekam niecierpliwie na kolejne
                                                    relacje!!!
                                                  • zarloczek Re: Kto z Was jest z 14 piętra w klatce A? 10.07.07, 12:58
                                                  • allika Re: Kto z Was jest z 14 piętra w klatce A? 10.07.07, 13:15
                                                    My co prawda nie jestemy z 14 ale z 13 piętra w klatce A. Chyba będziemy
                                                    mieszkanć mniej wuięcej pod Tobą.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • zarloczek Re: Kto z Was jest z 14 piętra w klatce A? 10.07.07, 14:02
                                                    Tak pamiętam, że Wy na 13:). Szukam sąsiadów z tego samego piętra do oglądania
                                                    mieszkania.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aloboda Re: Pierwsza wizytacja 11.07.07, 15:09
                                                    Dzisiaj z żoną zwiedzaliśmy teren budowy. Wrażenie jak najbardziej pozytywne.
                                                    Poziom -1 to poziom garaży, na 0 jest kompleks handlowy, winda umieszczona jest
                                                    na poziomie +1 i wchodzi się po schodkach od strony Bora Komorowskiego. Koło
                                                    windy zamiast okien i przejść wstawiane są na razie płyty wiórowe, które jak
                                                    inżynier powiedział mają "zasłonić nas tymczasowo na czas budowy" :-) Samo
                                                    mieszkanie wyglądało całkiem elegancko, na pierwszy rzut oka nie widać żadnych
                                                    niedoróbek. Od wind do mieszkan w przejściu są drzwi odesparowujące klatkę
                                                    schodową. Drzwi wejściowe wzmacniane. Balkon ok, leży już GRES, brakuje jeszcze
                                                    tylko tynku na betonowej wewnętrznej części balkonu. Wewnątrz w pomieszczeniach
                                                    wszystko już otynkowane i w zasadzie przygotowane do odbioru technicznego.
                                                  • aloboda Re: Pierwsza wizytacja 11.07.07, 15:12
                                                    aha zapomniałem dodać - wydaje mi się że wizytacje odbywają się pietrami licząc
                                                    od dołu. Nie wiem czy jest jakaś reguła z klatkami. My byliśmy na 5 piętrze
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 08:20
                                                    aloboda napisał:

> aha zapomniałem dodać - wydaje mi się że wizytacje odbywają się pietrami
                                                    licząc
                                                    >
                                                    > od dołu. Nie wiem czy jest jakaś reguła z klatkami. My byliśmy na 5 piętrze

Aloboda, możesz napisać w której klatce masz mieszkanie? Ciekawi mnie czy
                                                    nadal najpierw "idzie" klatka A czy zapraszają na odwiedziny od najniższych
                                                    pięter z obu klatek.
                                                    Pozdrawiam

• aloboda Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 09:53
                                                    mamy mieszkanie w pierwszej klatce licząc od strony ul. Fieldorfa. To chyba
                                                    klatka A
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 10:21
                                                    Czyli rzeczywiście najpierw zapraszają klatkę A. My mamy mieszkanie na 13
                                                    piętrze w tej klatce, to chyba jeszcze trochę potrwa zanim się dostaniemy.
                                                  • barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 11:03
                                                    My mamy na 11 piętrze w klatce A i zaproponowali nam termin wizytacji na 20
                                                    lipca na 10:00 rano. Więc pewnie niedługo i do was zadzwonią.
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 11:24
                                                    barbi9001 napisała:

> My mamy na 11 piętrze w klatce A i zaproponowali nam termin wizytacji na 20
                                                    > lipca na 10:00 rano. Więc pewnie niedługo i do was zadzwonią.

Dzięki za informacje. Na cały przyszły tydzień wyjeżdżamy na urlop czyli
                                                    tydzień od 23 lipca jest dla nas ok a wtedy pewnie bedziemy się mogli
                                                    spodziewać telefonu.
                                                    Pozdrawiam
                                                    PS. Dostałaś w końcu z Acciony ten podpisany aneks?

• barbi9001 Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 12:28
                                                    :) dzisiaj możemy odebrać aneks.
                                                  • aloboda Re: Pierwsza wizytacja 11.07.07, 15:14
                                                    miejsce na liście nie ma znaczenia. My jestesmy na 56 miejscu na liście a
                                                    zwiedzaliśmy dzisiaj. tak jak napisałem wczesniej lecą prawdopodobnie od
                                                    najniższych pięter wzwyż.
                                                    Co do pozostałych bloków bocznych inżynier stwierdził że zaczną budowę pod
                                                    koniec wakacji i że będą budować "pewnie ze dwa lata.."
                                                  • zarloczek Re: Pierwsza wizytacja 12.07.07, 22:54
                                                    No to czekaja nas fajne atrakcje przez te dwa lata. Pocieszam się, że do 14
                                                    piętra dźwigi sięgać nie powinny.
                                                    Co do oglądania... wyjeżdżamy na urlop 28 lipca ciekawe czy zdążymy przed
                                                    wyjazdem coś zobaczyć.
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 16.07.07, 21:59
                                                    Dzisiaj dzwonili do nas ;0) 13-te piętro klatki A umawiają na 24.07.
                                                  • zarloczek Re: Pierwsza wizytacja 17.07.07, 09:17
                                                    Swietnie! To znaczy, że i my się wyrobimy przed urlopem.
                                                    Allika Pamiętasz ile jest mieszkań u Was na piętrze?
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 17.07.07, 15:47
                                                    Chyba 8 mieszkań. 5 po naszej stronie i 3 po przeciwnej.Zapytam jeszcze męża i
                                                    wieczoram odpiszę.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • zarloczek Re: Pierwsza wizytacja 18.07.07, 10:50
                                                    Dzięki serdeczne, Pozdrawiam
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 19.07.07, 14:29
                                                    Zarloczku, pytałam męża. Tak jak napisałam w naszej klatce na 13 piętrze jest 8
                                                    mieszkań.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • maaarcinek Re: Pierwsza wizytacja 19.07.07, 23:18
                                                    piętro 9

oglądałem 18/07 - generalnie jesteśmy b zadowoleni. jedyna lipa jaką
                                                    wychwyciliśmy to błednie zamocowany grzejnik w łazience ( nie na tej ścianie).
                                                    Poza tym super.

Najważniejsze że od wtroku będzie można odbierać z SM przydziały i zakładać
                                                    księgi wieczyste i robić wpisy... zawsze to kredyt potanieje :-)
                                                  • rambo1232 Re: Pierwsza wizytacja 25.07.07, 18:22
                                                    Ma ktos moze orientacje, kiedy bedzie ogladanie mieszkan klatki B, pietro 12-13?
                                                    W Accionie nie mozna sie nic dowiedziec, a chcemy urlop zaplanowac:)

R.
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 25.07.07, 20:42
                                                    Mamy dokładnie ten sam problem... W Accionie nic nie wiedzą. Myślę, że jeszcze
                                                    ze 2 tygodnie minimum poczekamy...
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 26.07.07, 00:41
                                                    ja licze na koniec tygodnia ew poniedzialek-wtorek...ale ja V pietro...ogolnie
                                                    zarobiony jestem ostatnio przydaloby sie to szybko obejzec..
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 26.07.07, 10:37
                                                    ja mysle belmoo ze bedzie to najszybciej w poniedzialek w przyszlym tygodniu
                                                    (to jest tym juz sierpniowym). Mam nadzieje ze wyrobia sie do 10 sierpnia z tym
                                                    bo pozniej mam tez urlop io nie zamierzam z enigo rezygnowac (na szczescie mam
                                                    rodzicow w wawie wiec jakby co to oni sobie to poogladaja).

belmooo napisał:

> ja licze na koniec tygodnia ew poniedzialek-wtorek...ale ja V pietro...ogolnie
                                                    > zarobiony jestem ostatnio przydaloby sie to szybko obejzec..
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 26.07.07, 18:30
                                                    ja mam nadzieje bo juz mnie kobita z mebel rusta caly czas napastuje ze
                                                    chetnieby obejzala cale mieszkanie...mie sie az tak bardzo nie spieszy...chociaz
                                                    z drugiej strony...;) a Ty jestes B klatka??i masz bron Boze 2 pokoje??cos mi
                                                    sie wydaje ze my przez sciane mozemy mieszkac...
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 08:49
                                                    Belomooo,
                                                    nie wiem czy wiesz ale do mieszkania mogą wejść tylko dwie osoby dorosłe. Także
                                                    jeśli chciałbyś obejrzeć mieszkania ze swoją druga połówką, to nie wiem czy
                                                    wpuszczą jeszcze kogoś, np. projektanta. Co oczywiście nie oznacza, że nie
                                                    można próbować ;o) Pisze to czysto informacyjnie.
                                                    Mam również do Was prośbę. Zapytajcie bardziej dociekliwie niż my o ochronę,
                                                    miejsce stacjonowania jakiejś ochrony i teren, który będzie chroniony. Zapewne,
                                                    tak jak i nam pokażą Wam wejście do klatek. I sprawa wygląda tak: od ul. Bora-
                                                    Komorowskiego wchodzi się po schodach, a potem są wejścia do klatek. Dopiero
                                                    przy drzwiach do klatek znajdują się domofony. Przy schodach (tych wejściowych
                                                    od ulicy znajduje się winda dla osób niepełnosprawnych i wózków. I jeśli
                                                    ochrona naszego bloku będzie zaczynała sie przy wejściu do klatek, to boję się,
                                                    żeby te schody, ta winda i domofony nie zostały zdewastowane. Miałam nadzieję,
                                                    że zaraz przy ulicy, gdzie zaczynają sie schody założą jakąś bramę. Ale skoro
                                                    domofony są wyżej to chyba nie mają zamiaru tego zrobić, bo jak np. zadzwoni do
                                                    nas gość?
                                                    My pytaliśmy o tę sprawę, ale nie potrafili nic konkretnego powiedzieć. Może do
                                                    czasu, kiedy Wy będziecie zwiedzać mieszkania coś się wyjaśni.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Iza
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 11:06
                                                    Czesc,

Wlasnie przed chwila dzwonil do mnie gosc z acciony (niestety tak niewyraznie
                                                    sie przedstawil ze nawet imienia nie zapamietalem) i dal mi do wyboru sroda
                                                    godz 10 albo nic. Stad jade ogladac swoje mieszkanie w sorde o 10. Przyu okazji
                                                    uswiadomil mnie ze mieszkam w klatce C na 5 pietrze (do tej pory myslalem ze w
                                                    B, sam juz nei wiem dlaczego:). Ale szansa na to bysmy byli sasiadami jest
                                                    (mozemy np dzielic balkon :), wlaszcza ze w moim mieszkaniu sa ich az dwa). A
                                                    mieszkanie mam 3 pokojowe, dla ulatwienia w znajdywaniu sasiadow dodam ze numer
                                                    ma 14.

pozdrawiam.

belmooo napisał:

> ja mam nadzieje bo juz mnie kobita z mebel rusta caly czas napastuje ze
                                                    > chetnieby obejzala cale mieszkanie...mie sie az tak bardzo nie
                                                    spieszy...chocia
                                                    > z
                                                    > z drugiej strony...;) a Ty jestes B klatka??i masz bron Boze 2 pokoje??cos mi
                                                    > sie wydaje ze my przez sciane mozemy mieszkac...
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 11:10
                                                    ps. allika postrama dowiedziec sie o tą ochronę, ale co do dewastacji budynku
                                                    to chce ciebie uprzedzic ze tego nie unikniesz. Tutaj mieszkalo bedzie ponad
                                                    300 osob w tym duzo dzieci, czesc predzej czy pozniej cos na scianach nabazgra
                                                    (wiem bo mieszkalem juz w tak duzym bloku to jest niestety nie do unikniecia).
                                                    Pozniej budynek dojdzie do siebie zawzyczaj to jest tak ze dzieci jak dorosna
                                                    to sie wyprowadza zostana same starsze lub spokojniejsze osoby, blok sie
                                                    odremiontuje i dalej az tak barzo niszczony nie bedzie (widze taki proces w
                                                    moim bylym bloku)
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 12:02
                                                    u mnie w umowie sa 3 osoby wpisane i 3 osoby moga wejsc na budowe i to jest juz
                                                    oficjalnie potwierdzone...;) zastanawiam sie tylko kiedy wpuszcza klatke
                                                    B...Kazikss jesli Ty jestes klatka C (ta od Kwiatkowskiego) mieszkasz na 5
                                                    pietrze masz 3 pokoje i 2 balkony to wychodzi na to ze bedziemy jednak mieszkac
                                                    przez sciane..masz od strony wisly salon z aneksem a od bora 2 sypialnie??z tego
                                                    co pamietam plan budynku to na 90% tak jest..
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 13:14
                                                    No belmoo piszesz jakbys czytal moj plan miekszania :). Tak zdecydowanie
                                                    wszystko sie zgaza wiec bedziemy sasiadami przez sciane i (oba?) balkony.

W takim razie do zobaczenia "przez balkon"

pzdr. Kazik

belmooo napisał:

> u mnie w umowie sa 3 osoby wpisane i 3 osoby moga wejsc na budowe i to jest
                                                    juz
                                                    > oficjalnie potwierdzone...;) zastanawiam sie tylko kiedy wpuszcza klatke
                                                    > B...Kazikss jesli Ty jestes klatka C (ta od Kwiatkowskiego) mieszkasz na 5
                                                    > pietrze masz 3 pokoje i 2 balkony to wychodzi na to ze bedziemy jednak
                                                    mieszkac
                                                    > przez sciane..masz od strony wisly salon z aneksem a od bora 2 sypialnie??z
                                                    teg
                                                    > o
                                                    > co pamietam plan budynku to na 90% tak jest..
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 14:24
                                                    noo to pjona sasiedzie ;) znam Twoje mieszkanie bo sam sie do niego
                                                    przymierzalem...;) teraz mam taki sam metraz tylko inny uklad (salon + sypialnia
                                                    + aneks od strony wisly i jedna sypialnia od strony bora) 2 balkony rowniez z
                                                    czego jeden dlugi na 12m (ten od strony poludniowej)Masz szczescie bo Tobie
                                                    sasiedzi z bloku 5 pietrowego nie beda zagladac w okna..;)
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 14:25
                                                    aaaa i ta wieksza lazienke mamy tej samej wielkosci i w tym samym miesjcu ;)
                                                  • zarloczek Re: Pierwsza wizytacja 27.07.07, 16:54
                                                    Witam
                                                    Panowie, którzy oprowadzali nas po budowie powiedzieli, że ochrona ma mieć
                                                    swoją budkę tuż przed schodami.
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 30.07.07, 08:40
                                                    To byłoby super! Tylko nie wiem co wtedyz domofonami, które znajdują się na
                                                    górze schodów.....
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 30.07.07, 13:17
                                                    Allika, może będą dwa zestawy domofonów, widziałem już takie rozwiązania,
                                                    musisz pokonać podwójne zasieki by dostać sie do domu.
                                                    1. ochrona przy wejsciu na "posesję" czyli przed całym kompleksem
                                                    2. domofon przy wejsciu na klatkę

belmoo, wiesz to bylo OSTATNIE (dosłownie, nie licząc tych których drzwi
                                                    balkonowe prowadza pięc pięter niżej bo tych jeszcze nie sprzedali) mieszkanie
                                                    sprzedane w tym budynku wiec ja sie nie mialem nad czym zastanawiac :), ale sam
                                                    układ mi się podoba (moza tylko te waskie sypialnie troche przeszkadzają ale
                                                    jest to do przełkniecia). A jak tam przygotowania do wykańczania? ja narazei
                                                    jestem w totalnym rosole. CZytalem ze kuchnie robisz u Rusta, jezeli mozna
                                                    zapytac to ile ci za nią policzyli?

allika napisała:

> To byłoby super! Tylko nie wiem co wtedyz domofonami, które znajdują się na
                                                    > górze schodów.....
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 30.07.07, 14:46
                                                    a beda videodomofony czy zwykle domofony??:P

No kuchnie robie z Rusta...wyszla mniej wiecej tyle co Opel Astra III z
                                                    przyzwoitym silnikiem i bajerami (ale bede mial drogi sprzet)...generalnie jesli
                                                    chodzi o ceny to u nich sa z kosmosu ale ladnie robia ;) oczywiscie mozna
                                                    zrobic to taniej rezygnujac np z wyposazenia w szafkach albo blatu granitowego
                                                    ale wtedy meble traca cos ze swojego uroku..
                                                    Ponadto mam juz plytki i wyposazenie tej wiekszej lazienki...nad reszta sie
                                                    jeszcze zastanawiamy ;)
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 13:12
                                                    No to ja już zwiedziłem swoję przyszłe mieszkanko:)

bellmo twoje też widziałem, bo na razie szyba oddzielajaca nasze balkony jest
                                                    jakby to ująć "wyimaginowana?", ale niestety miales zamkniety balkon a przez
                                                    szybe nie szlo zrobić zdjęć (nawet probowałem ale nic z nich nie wyszlo).

Ogólne wrazenie musze przyznac ze mam pozytywne, tynk na sicanach jest polozony
                                                    w miare rowno (ja wypatrzylem moze ze trzy miejsca gdzie trzeba bedzie to
                                                    poprawic). wszystko zrobione jest porzadnie: okna parapety, kaloryfery
                                                    wylaczniki swiatla, i raczej nie ma sie do czego przyczepiac pod wzgledem
                                                    technicznym. Najwiekszym mankamentem u mnie przynajmniej (a ze zwiedzilem
                                                    rowniez mieszkania sasiadow z pietra to wiedzialem ze tam tez) jest
                                                    rozplanowanie kibli (przepraszam za kolokwializm). Rury od kibli (czyli te
                                                    miedzy kiblem i pionem) ida niestety nie w sicanie a wewnątrz lazienki (jezeli
                                                    zaplanowaliscie sobie z pania architekt ze kibel bedzie w innym miejscu niz na
                                                    planie to sie nie zdziwcie, bo oznacza to tyle co dodatkowe 0,5m szarej rury
                                                    średnicy 13cm przy scianie, cos mi sie wydaje ze duuuuze grono osob bedzie
                                                    miale ubikacje wbudowane w gipsoscianke), podobnie w kuchni u mnie przez pół
                                                    sciany jest rura 10cm bo odplyw jest gdzie indziej niż rury od wody. Poza tym
                                                    pion wentylacyjny (potrzebny do kuchenki/okapu) jest po przeciwleglej stronie
                                                    niz faza do kuchenki czyli bede musial cos zrobic z rura wentylacyjną na calej
                                                    szerokości kuchni. Ale za to bardzo ladny widok z okien, cicha i fajna winda
                                                    (apropo wiecie ze u nas nie ma parteru, i belmo wcale nie mieszkamy na 5 a na 6
                                                    pietrze jak sie okazuje bo to jest 5 kodygnacja czyli 6 pietro??? nie wiem jak
                                                    oni do tego doszli ale ja bylem skolowany). To chyba tyle realcji

btw,. apropo kuchni to bylem u rusta i jak mi przywasolili astrę II to
                                                    postanowilem poszukac czegos innego. Zanalzlem ich dostawców (firmy które dla
                                                    nich robią meble i inne używki) i zamawiam same fronty + skrzynie + inne
                                                    pierdoły i zamierzam sam z teściem to skręcić wyjdzie mniej wiecej 60% taniej,
                                                    przy użyciu najdroższych zawiasów, szuflad, carg itd,. tylko ze kupowanych
                                                    samemu (ty wiez ze oni mają na samych cargach przebicie 150%, przy czym ja
                                                    kupuje w hurtowni). a sprzet jakiej firmy biezesz bo u nie to bedzie troche
                                                    kompletowania lodowka liebherr'a, zmywarka AEG reszta whirpool'a (w sklepach
                                                    internetowych za taki zestaw wyjdzie jakies 13tys.)
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 13:40
                                                    hehe :) no ja ogladam we wtorek o 10:00 :) wiem ze nie ma szyby na balkonie bo
                                                    widze nasze okna codziennie ;) co do kuchni to wiesz ja nie mam ani czasu ani
                                                    umiejetnosci zeby samemu meble skladac...wiem ze to cholernie drogo ale przyjada
                                                    zamontuja i swiety spokoj ;) co do sprzetu u mnie tez kazdy pies z innej budy;)
                                                    samsung/gorenje/ariston/siemens generalnie nie oszczedzalem ;) sprzet zalatwilem
                                                    poza rustem wyjdzie jakies 20 kawalkow (ale lodowka side by side piekarnik z
                                                    bajerami..) przez te wszystkie szalenstwa meblowanie w tym roku sie skonczy
                                                    pewnie na kuchni lazience i podlodze...ale bedziemy mieszkac we dwoje mlodzi
                                                    jestesmy i piekni;) poki co spac na materacu mozna ;) a jak zagladales do mnie
                                                    to pewnie widziales ten wielki slupek i drzwi bez nadprozy ktore poki co okazaly
                                                    sie niezlym niewypalem ;) a AEG dobra firma rodzice maja w domu caly sprzet w
                                                    zabudowie i chwala

• kazikss Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 13:51
                                                    slupek widzialem io rzeczywiscie zastanawialem sie po co on jest, co do drzwi
                                                    to nie zwrocilem uwagi, zastanowilo mnie jeszcze jedno, czemu u ciebie gniazdko
                                                    atenowe (to ze zlaczem TV i Radio) jest na scianie w korytarzu (moze zle
                                                    widzialem bo szyba troche odbijala, ale tak mi sie jakoś wydawało)?

pzdr.
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 14:04
                                                    slupek jest po to zeby wstawic w nim lodowke (gleboka na 76cm) a od strony
                                                    salonu powiesic na nim TV poza tym gdyby nie on to ktos stojacy u mnie w
                                                    drzwiach wejsciowych widzialby moj caly salon..a tego nie lubie..poza tym na tym
                                                    slupku sa wszystkie wlaczniki/wylaczniki a jak sie go jeszcze oblozy piaskowcem
                                                    i ladnie podswietli to juz w ogole bedzie cacy..poza tym wydziela on niejako
                                                    czesc jadalna w ktorej bedzie stal stol...a co do gniazdka tv wg planu mialobyc
                                                    wlasnie na slupku na dole od strony salonu...w kazdym razie sam to sprawdze we
                                                    wtorek...
                                                  • allika Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 15:13
                                                    kazikss napisał:

Najwiekszym mankamentem u mnie przynajmniej (a ze zwiedzilem
                                                    > rowniez mieszkania sasiadow z pietra to wiedzialem ze tam tez) jest
                                                    > rozplanowanie kibli (przepraszam za kolokwializm). Rury od kibli (czyli te
                                                    > miedzy kiblem i pionem) ida niestety nie w sicanie a wewnątrz lazienki
                                                    (jezeli
                                                    > zaplanowaliscie sobie z pania architekt ze kibel bedzie w innym miejscu niz
                                                    na
                                                    > planie to sie nie zdziwcie, bo oznacza to tyle co dodatkowe 0,5m szarej rury
                                                    > średnicy 13cm przy scianie, cos mi sie wydaje ze duuuuze grono osob bedzie
                                                    > miale ubikacje wbudowane w gipsoscianke),

U mnie też niestety na poł łazienki wystaje rura kanalizacyjna od toalety :o(
                                                    Przez to nie zmieści się kabina pryszniocowa, którą planowaliśmy zamontowac
                                                    oprócz wanny. Nie znam się co z tym dalej zrobić. Fachowcy mam nadzieję doradzą.

Przypomniało mi się jeszcze, że podczas naszego oglądania pytaliśmy, kiedy
                                                    przewidują odbiory techniczne. Zakończenie budowy, tak jak mamy w umowie do 30
                                                    września (nie przewidują ani opóźnień ani przyśpieszenia) a odbiory techniczne
                                                    chcą zrobić w ciągu pierwszych dwóch tygodni października. Hmm, nasz budynek
                                                    liczy 205 mieszkań więc niezłe będą musieli narzucić tempo :) Doliczyłam się
                                                    około 14 mieszkań dziennie. Nie wiem czy to realne.
                                                    Pozdrowienia dla wszystkich Sąsiadów!
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 16:28
                                                    No cos tak czuje ze duzo ludzi bedzie musialo zmienic swoje plany co do wygladu
                                                    lazienki.

allika, niestety z ta rura nic nie zrobisz, chyba ze ubikację umiescisz w
                                                    miejscu gdzie wychodzi ona ze sciany (u mnie natomiast spwodowaloby to
                                                    umieszczenie kibla majestatycznie na srodku lazienki :), w scianę jej się wkuć
                                                    skolei nie da bo poprostu się nie zmieści (jest szersza od ściany). Ja już
                                                    widzę że będzie to spory problem, a zonie na pewno sie zdjecia z wizyty w
                                                    lazience nie spodobają.

pzdr.

btw.
                                                    Belmoo no wlasnie mowilem o tych gniazdkach na slupie.
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 01.08.07, 16:55
                                                    no dobra a jak jest z domofonami???zwykle czy poszli na bogato i mamy
                                                    videodomofon??;)
                                                  • kazikss Re: Pierwsza wizytacja 02.08.07, 09:32
                                                    Zmartwie cie nie pooglądasz sobie gości przy wejsciu, mamy zwykłe domofony,
                                                    (takie czarne, cyfrowe). W twojej klatce jest ten plus ze sa fajnie
                                                    zainstalowane nie tak jak wszedzie w scianie a w takim postumencie przed scianą
                                                    (trudno to opisac zobaczysz to zrozumiesz o co mi chodzi)

pzdr Kazik

__________________________________________________________________
                                                    Zaobrączkowałem się czy to znaczy że teraz dostanę dopłatę z Unii?
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 07.08.07, 11:55
                                                    tak wiec ja tez juz dostapilem zaszczytu obejzenia mieszkania ;)

wszystko cacy tak jak pisaliscie jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to parapety
                                                    po zewnetrznej stronie okien...takie jakies majace wiele wspolnego z technologia
                                                    Gierkowska ;) poza tym bardzo wysoki standart wykonczenia wejscia do klatek i
                                                    cale zaplecze bloku ze tak powiem - super :) u mnie nie ma rury w kiblu tej na
                                                    ktora narzekaliscie ;) nie wiem jakim cudem ale jej nie ma wiec projekt lazienki
                                                    w moim przypadku zostaje :) kazik postument na domofon tez widzialem ;) buda
                                                    ochroniarzy ma byc dostawiona przed samymi schodami (po lewej stronie) ladnie
                                                    wykonczone klatki schodowe parking podziemny tez nienajgorszy

ogolnie same superlatywy :) pozdrawiam sasiadow :)
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 18.08.07, 14:10
                                                    Ja dostąpię zaszczytu zwiedzenia m w końcu we wtorek o 10.00.
                                                    NARESZCIE!
                                                  • katiusza1981 Re: Pierwsza wizytacja 21.08.07, 11:54
                                                    Lady.stardust,czekamy na releacje z wizytacji :-)
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 21.08.07, 14:20
                                                    A więc W KOŃCU i ja zwiedziłam swoje mieszkanie - dziś o 10.
                                                    Wrażenia z wizytacji super pozytywne! Mieszkanko co prawda w
                                                    rzeczywistości wydaje się mniejsze, niż na planie [29 m], ale jest
                                                    zgrabne, jasne i naprawde super wykończone. W zasadzie to tylko
                                                    podłóg brakuje i sprzętów i można się wprowadzać. Wszystko zrobili
                                                    zgodnie z planem i naszymi zmianami, wszystkie grzejniki,
                                                    podłączenia, kontakty, etc - naprawdę nie ma do czego się
                                                    przyczepić. A jaki widok z okna!!! No mówię Wam - super, chociaż
                                                    nie na stronę Wisły, ale i tak widać całą Wa-wę aż po horyzont,
                                                    nawet Most Świętokrzyski widać, naprawdę super! Natrzaskaliśmy
                                                    zdjęć dla reszty rodziny ;-) Ja jestem zachwycona, tata trochę
                                                    marudził, że mieszkanie "takie małe", ale dla mnie super!
                                                    Zwiedzaliśmy też klatkę i poziom wejścia, wszystko jest bardzo
                                                    porządnie zrobione. No i poznałam sąsiadów zza ściany, wszyscy
                                                    mniej więcej w moim wieku i bardzo sympatyczni. Kurcze, już by
                                                    mogli dawać te klucze ;-) pozdrowienia dla Wszystkich Sąsiadów!
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 22.08.07, 14:36
                                                    to wrzuc mnie na maila gazetowego fotki z widokiem od Ciebie z okna ;) jestem
                                                    ciekaw jak to wyglada 7 pieter nade mna ;) pozdrawiam
                                                  • lady.stardust Re: Pierwsza wizytacja 22.08.07, 15:19
                                                    Fotki wyslane :)
                                                  • belmooo Re: Pierwsza wizytacja 22.08.07, 15:21
                                                    zuch dziewczyna dzieki :D
                                                  • j_ustynka Re: Pierwsza wizytacja 24.08.07, 19:10
                                                    No wreszcie i ja mogłam obejrzeć swoje mieszkanko. Nie jest ono duże
                                                    bo ma tylko 29 m2 .Jest ono na 4 kondygnacji, niby 3 piętro (nie
                                                    mogę się w tym połapać).Ogólnie jestem bardzo zadowolona!! Chociaż
                                                    na planie wydawało się nieco większe, ale i tak jest
                                                    przytulne. „Ciasne ale własne”:)) Najchętniej to już bym tam
                                                    została:) Niech oni już zaczną oddawać te klucze……Kto jeszcze
                                                    mieszka na tej samej kondygnacji co ja?? Chciałabym poznać
                                                    przyszłych sąsiadów:)
    • pietur Re: Pierwsza wizytacja 24.08.07, 15:40
      Dzis dzwonilem do Acciony. Mila pani wziela moj numer telefonu i powiedziala ze skontaktuja sie ze mna gdy moje pietro bedzie wizytowane.
      Czy jeszcze ktos z forumowiczow ma mieszkanie na klatce A na 12 pietrze i czeka na wizytacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka