Dodaj do ulubionych

Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE

IP: *.centertel.pl 13.06.07, 20:18
Szukam do kupienia segmentu bądz bliźniaka w nowej inwestycji w Wawrze, która
zakończy się w przyszłym roku. Najlepiej gdzie dopiero rozpoczęła się lub
rozpocznie sprzedaż.Będę bardzo wdzięczne za wszelką pomoc i namiary. mój mail
jarekjan@poczta.fm moje GG 1675393
Obserwuj wątek
    • Gość: n Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.centertel.pl 14.06.07, 12:54
      Byle nie developer house
      • Gość: n Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.centertel.pl 16.06.07, 18:06
        widze, że wybór mały coś
    • Gość: b Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej IP: 217.11.136.* 18.06.07, 09:07
      Wczoraj widziałam budowę osiedla Prymulki, w Radości. Nie mają swojej strony i
      brak info w necie na ten temat. Całość ogrodzona, ładna działka, stawiają już
      pierwsze bliźniaki. Przy Wale Miedzeszyńskim (od strony parawanu
      dźwiękoszczelnego), w okolicy Sęczkowej też teren jest ogrodzony i od kilku dni
      widnieje tablica informacyjna. Deweloper - jansan.
      • Gość: wowa Re: Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej IP: *.aster.pl 19.06.07, 22:04
        My z żoną zapisaliśmy się na segmencik na os. Prymulki.Jutro chcę podpisać
        umowę przedwstępną .Strona internetowa to :www domy.zgr.pl Pozdrawiam.
        • Gość: prymulkowa lady Re: Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej IP: 217.96.0.* 20.06.07, 11:35
          no to witam sasiada :)
          My na razie mamy rezerwacyjna a przedwstepna podpisujemy w lipcu.
          Moze dobrze byloby zostac w kontakcie?
          • thesopranos Re: Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej 20.06.07, 11:48
            a w jakiej cenie są te domki? nie mogę znaleźć nic na stronie
            • Gość: prymulkowa lady Re: Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej IP: 217.96.0.* 20.06.07, 12:06
              najlepiej zadzwonic, bo wszystko zalezy od metrazu i wielkosci dzialki.

Obsluga jest tam bardzo mila

• Gość: taa Re: Prymulki w Radości, i okolice Sęczkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 02:03
          z tej wlasnie strony, dość...

» Strona Główna
          » O Nas
          » Standar"""t""" Developerski
          » Rzuty """Domków"""
          » Galeria
          » Wizualizacje """domków"""
          » Kredyt
          » Plan Osiedla
          » Lokalizacja
          » Kontakt
    • Gość: jeero Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:45
      W tamtej okolicy tradycyjnie buduje firmy Brandt i Ajax:

www.brandtsa.pl
      www.brandtsegmenty.waw.pl

Na stronach nie ma informacji o nowych inwestycjach ale trzeba dzwonic, moze cos
      przygotowuja...
      • Gość: Jarek Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.centertel.pl 18.06.07, 21:39
        Niestety teraz nic nie maja.
        • Gość: roxi Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.06.07, 09:51
          Terra Development
          budują nedaleko na Jeziorowej bliźniaki i segmenty.
          Teren ogrodzony materiały zwiezione,juz zaczyna się budowa.

www.terra-development.pl/
          • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:18
            ktora bedzie skonczona jak sie dwie niedziele zejda do kupy
      • Gość: babab Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:38
        Jeszcze widzialam eko dewelopment i pogodneosiedle.pl
    • abborygenka Wawer - Anin, okolica Instytutu Kardiologii 26.06.07, 17:16
      W Aninie widziałam świeżo ogrodzony teren pod budowę, w bardzo ładnym miejscu -
      pomiędzy ulicami Pazińskiego i Czatów. Trudno powiedzieć, czy to będą segmenty,
      czy mieszkania. Byłam tam jakieś trzy tygodnie temu, jeszcze nie było żadnych
      tablic.
      • Gość: padusza Re: Wawer - Anin, okolica Instytutu Kardiologii IP: *.netia.pl 10.07.07, 15:16
        Do Prymulkowej Lady

Czy podpisała Pani umowę na kupno domu na Osiedlu Prymulki? Z mężem też
        jesteśmy zainteresowani. A czy orientuje się Pani jaka jest odległość domów, i
        czy na 100% będzie palc zabaw na osiedlu.
        Aga
        • Gość: prymulkowa lady Re: Wawer - Anin, okolica Instytutu Kardiologii IP: 217.96.0.* 11.07.07, 10:35
          Witam :)

umowe rezerwacyjne podpisalam, a umowe w postaci aktu podpisujemy w tym miesiacu.

Jesli chodzi o odległości, to najlepiej zadzwonic i dopytac, bo inne odlegosci
          bede przy segementach a inne przy blizniakach. Mozna tez przejechac sie na
          budowe i zobaczyc jak to wyglada w realu (choc na razie tylko segementy). Wydaje
          mie sie ze przy segmentach beda ogordki ok 50 - 60m.

Jesli chodzi o plac zabaw, to wlascicel powiedzial ze bedzie to zalezalo od nas.
          Mieszkańcy zdecydują jak zagospodarować powierzchnię przeznaczona na plac zabaw.

pozdrawiam
          • Gość: padusza Re: Wawer - Anin, okolica Instytutu Kardiologii IP: *.netia.pl 11.07.07, 11:39
            Mam pytanie odnośnie umowy, czy miała Pani jakieś zastrzeżenia? Czy jest
            możliwy wgląd w umowę w celu skonsultowania się z prawnikiem?
            Aga
            • martaba2 Prymulki 11.07.07, 15:18
              oczywiscie, mozna konsultowac umowę jak rowniez negocjowac jej warunki
              • Gość: padusza Re: Prymulki IP: *.netia.pl 11.07.07, 16:30
                Czy Pani wynegocjowała dużo zmian, jeśli tak to jakie?
                Aga
                • Gość: prymulkowa lady Re: Prymulki IP: 217.96.0.* 12.07.07, 10:32
                  a czy Pani wogole widziala umowe?
                  • Gość: padusza Re: Prymulki IP: *.netia.pl 12.07.07, 11:44
                    jeszcze nei widziałam
                    • Gość: gosc Re: Prymulki IP: *.securities.com.pl 12.07.07, 13:20
                      Najpierw niech Pani zapozna się z umową - najlepiej podpisać w formie aktu
                      notarialnego - jest to najbezpieczniejsze dla nas klientów. Umowa cywilnoprawna
                      jest trochę inna. Generalnie umowa w formie aktu jest ok. My wprowadziliśmy
                      tylko niewielkie korekty.
    • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:27
      serdecznie odradzam terra deweloper buduja wolno,oddanie mialo byc w grudniu
      2006.konca nie widac.podpisujac umowe koniecznie w formie aktu.a co do
      wlascicieli wplac im transze ostatnia a wtedy zobaczysz? polecam POGODNE
      OSIEDLE najlepsza inwestycja w okolicy powodzenia
      • Gość: FoX Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.aster.pl 14.07.07, 23:27
        > wplac im transze ostatnia a wtedy zobaczysz?

mozesz powiedziec co zobacze ? bo ostatniej jeszcze nie wplacilem ale pierwsza i
        owszem

FoX
        • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 14.07.07, 23:31
          Zobaczysz jak będą mieli się głęboko w d....
        • Gość: antyterra Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 22:52
          Co do Terra to dopiszę: domy i działki robią wrażenie. Firma jest rodzinna i
          początkowo wydają się bardzo mili. Ceny jednak mocno przesadzone jak na
          standard, wielkość domu, lokalizację - w okolicy można o wiele taniej. Dodatkowo
          budują na nisko położonym i mocno podmokłym gruncie, wszędzie wokół stoi woda,
          stąd nazwa Jeziorowa - tam są problemy, a oni bynajmniej nie robią nic
          szczególnego w tym kierunku (np. porządnego osuszenia terenu przed budową) -
          można mieć przykrą niespodziankę za parę lat. O tym problemie akurat usłyszałem
          przy okazji prowadzonych tam intensywnych inwestycji przez Developer House. Ci w
          Terra twierdzą, że nie ma tam żadnych problemów z wodą.
          Niestety trudno o firmie powiedzieć, że są uczciwi, rzetelni, profesjonalni czy
          chociaż kulturalni. Po początkowej słodkości szybko można przekonać się, że
          starają się jak najwięcej wyciągnąć z klienta i robią to bezpardonowo - ciężko w
          związku z tym wierzyć w ich wcześniejsze obietnice. Na hasło "umowa przedwstępna
          w formie aktu notarialnego", próby negocjacji umowy czy fakt, że prawnik ma
          spojrzeć na umowę reagują lamentem i oskarżeniami o brak zaufania, sporo zapisów
          w umowie łapie się pod spis zakazanych klauzul publikowany przez UOKiK
          (osobiście znalazłem 8), słyną z podwyższania ceny bez powodu (łatwo im to
          idzie, bo w umowie wpisują sobie prawo do jednostronnego wypowiedzenia umowy bez
          podania przyczyny), kręcą już przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej, z
          wszystkiego robią problem, jak nie robi się wszystkiego wg ich instrukcji to
          lamentują o zaufaniu i podważanie ich wiarygodności, plotkują o konkurencji.
          Reasumując: mocno przepłacona inwestycja, niski standard wykończenia, dużo
          nieprzyjemności z deweloperem, kiepska droga (porozmawiajcie z ludźmi tam
          mieszkającymi ile już czekają na kawałek asfaltu), można spodziewać się
          problemów z realizacją, bardzo niekorzystna umowa. Lokalizacja kusząca (fajny
          wyjazd na Wał, blisko sklepy, szkoła, park przy kościele), ale teren podmokły i
          nisko położony, a Wisła bardzo blisko. Przy ulewie robi się tam już kiepściutko
          bez udziału rzeki.
          • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:51
            lepiej tego opisac nie mozna bylo mam nadzieje ze jestesmy sasiadami bo
            myslalam ze tylko mi wszystko przeszkadza.ja bym jeszcze dopisala o zakonczeniu
            ktore mialo byc w grudniu a jest raptem koniec lipca i o brame,ogrodzenie
            dzialek nie mozna sie doprosic straszne
          • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:02
            mam serdeczna prosbe powiedz jakie sa te punkty niezgodne i ktore mozna zglosic
            w uokik chetnie dam im nauczke ja sie na ta slodycz niestety zlapalem
            • Gość: antyterra Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 23:23
              Swoją drogą to też mam ochotę z tym coś zrobić, bo w moim wypadku umowa to nie
              był najbardziej bezczelny i łamiący prawo element.
              Co do niektórych zapisów w umowie od nich które znalazłem w spisie zakazanych
              klauzul:
              - prawo dewelopera do wypowiedzenia umowy bez podania przyczyny (prosta sztuczka
              na podbijanie ceny lub sprzedaż komuś innemu po korzystniejszej cenie lub w
              wypadku problemów z kupującym; huczy ostatnio od takich przypadków),
              - prawo do jedostronnego odbioru technicznego w wypadku nieobecności kupującego
              we wskazanym terminie (powinno być przynajmniej "nieusprawiedliwionego"),
              - zmuszanie kupującego do dopłaty w przypadku gdy działka lub dom okażą się
              większe o ponad 2% niż wg umowy,
              - ograniczenie kary za opóźnienie w oddaniu budynku do 5% oraz zrzeczenie się
              wszelkich innych roszczeń (nieproporcjonalne w stosunku do odsetek jakie musi
              płacić kupujący),
              - ograniczenie możliwości przeniesienia zobowiązań umowy na kogoś innego (tylko
              za zgodą dewelopera).

• Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:44
                to sa umowy juz nowe ja kupilem segment w 2006 te co juz stoja i ktorych nie
                mozemy sie doprosic zeby skonczyli oddanie mialo byc grudzien 2006 jest koniec
                lipca jestem ciekawy kiedy skoncza to inwestycje co teraz zaczeli
              • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:44
                lipca jestem ciekawy kiedy skoncza to inwestycje co teraz zaczeli
              • Gość: gosc Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:48
                lipca jestem ciekawy kiedy skoncza to inwestycje co teraz zaczeli CIEKAWI MNIE
                CO OPOWIADAJA LUDZIA DLACZEGO TO STOI w takim stanie mury ida szybko u nas tez
                tak bylo ale zaraz zaczna sie schody nie polecam osoba ktorzy chca zamieszkac w
                terminie
    • Gość: kkoval Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 15.07.07, 08:24
      jest jeszcze osiedle przy ul. Celulozy
      buduje to radosc sp. z o.o. www.radosc.com.pl

polowa, jesli nie wiecej sprzedana, w zeszlym tygodniu
      bardzo kameralne osiedle, tanio

zapraszam na:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=61340503&a=61340503
      • Gość: Mala Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:15
        Czy pogodne osiedle nie zostalo juz przypadkiem wybudowane w zeszłym roku? I juz
        nie ma sprzedazy?
        • Gość: dudus Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:06
          Są następne etapy.
        • Gość: GOSC Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 08:27
          Teraz sprzedają IV etap. Domy piękne tylko cena dla mnie już trochę za wysoka.
          Zaczyna się od 830 tys., ale jakbym miała tyle to z pewnością bym kupiła.
          • czesiu71 Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 20.07.07, 10:01
            Korzystając z chwili wolnej chwili w wakacyjny czas przejechałem się na Wawer,
            gdzie też rozważaliśmy zakup segmentu/bliźniaka i się przeraziłem! Osiedla
            (przepraszam za wyrażenie, ale inaczej nie można) nasrane jedne przy drugim,
            np. pięć szeregów domów, inne osiedla w totalnym polu, poza tym obok bieda-
            domków chwasty wielkości człowieka, ulice to jakieś rozlatujące się płyty
            betonowe, brak jakichkolwiek chodników (np. na ul. Kadetów, którą dochodzi się
            do osiedli Brandta), brak infrastruktury, zero sklepów... pustynia!
            Ludzie, co Wy w tym Wawrze widzicie?! Jedyny atut zamieszkania tam to
            lokalizacja (ok. 6 km. od Sródmieścia).
            Ja ostaecznie wybrałem segment na kameralnym osiedlu 4 segmentów w Łomiankach -
            w promieniu kilometra mam wszytsko - dwa markety, wszelakiej maści usługi, dwa
            banki, szkołę podstawową, przedszkola, pocztę, kościół. Sugeruję więc szukania
            czegoś w okolicznych miejscowościach z rozwiniętą infrastrukturą na miarę
            potrzeb przeciętnego człowieka. A ta część Wawra wydaje się totalnie
            niedoinwestowana i przypomina mi Siekierki, gdzie przez wiele lat był zakaz
            budowy nowych domów (a nawet modernizacji dotychczasowych).
            • mna Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 20.07.07, 10:18
              To fakt.Lepsza infrastruktura jest jest w bezp pobliżu linii otwockiej ale znów
              ceny. Daletego ja wolę mieszkanie na Pradze Pd jeśli ze względów rodznnych
              muszę mieszkać w tej czesci aglomeracji warszawskiej. Co o Wawra to wszyscy
              liczą ze z czasem będzie tam coraz lepiej, że te rejony będa się rozwijać i ich
              domy domki zyskają dużo na wartości.
            • Gość: gość Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.mpwik.com.pl 20.07.07, 10:55
              Codzienny dojazd do Łomianek to strata czasu i paliwa - a w skali roku ??
              Nie mozna całego Wawra porównywać do Ul. Kadetów, są bardzo przyjemne tereny w
              okolicy ze sklepami, szkołami, przedszkolami itp.
              • mna Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 20.07.07, 11:29
                Gdzie na przykład?
            • Gość: Lori Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:14
              Jak rozumiem, w swoim poscie odnosisz sie do bliskiego Wawra (osiedle Las).
              Skoro tak, to w obrebie 1 km jest centrum handlowe Promenada (z supermarketem
              Alma) oraz dwa Tesca przy Fildorfa. Zycze Ci takich sklepow w Lomiankach!

Kosciol i poczta sa rowniez blisko (osiedle Goclaw), szkola podstawowa przy
              Seczkowej.

Dojaz autobusem do centrum trwa 15-20 min. Samochodem, w najgorszych korkach,
              rowniez dojedzie sie w 15-20.

Okolica jest niezbyt ciekawa, ale duzo sie tam buduje (jeszcze w tym roku gmnia
              budowa bedzie ulice Seczkowo, robina jest kanalizacja). W perspektywie 15-20 lat
              powinna sie znacznie zmienic. Dodatkowo planowana jest stacja metra przy petli
              Goclaw.
              • czesiu71 Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 20.07.07, 11:44
                No cóż, nie chcę z tego wątku robić dyskusji o wyższości Łomianek nad Wawrem,
                ale sami mnie prowokujecie... Co do marketów to są Markpol i Globi, tylko na
                potrzeby Łomianek, a nie jak Tesco całego Gocławia i okolic, czy Promenady, z
                której korzysta pewnie cała Praga Południe, dojazd samochodem do pl.Wilsona (do
                metra, autobusu, tramwaju, dalej nie ma co się pchać autem) to 20-30 min., w
                przyszłym roku zostanie otwarta stacja Młociny pod hutą, więc czas dojazdu
                wyraźnie się skróci, kanaliza jest, przedszkoli chyba z osiem itd. itd. Aha,
                poza bardzo prężnie działającym Domem Kultury z ofertą dla każdego jest też
                przytulna Jazz-Cafe, w której tylko w tym roku występowali m.in. A.M. Jopek czy
                G.Turnau. Chyba robię się coraz bardziej łomiankowski patriota... To, co jak
                sam piszesz w Wawrze powstanie w perspektywie 15-20 lat ja mmam już dzisiaj.
                Co do Wawra generalnie nie mam nic, tam też skierowałem swoje pierwsze kroki,
                gdy szukałem segmentu/bliźniaka. Chętnie osiedliłbym się w Aninie, Radości czy
                Międzylesiu, ale niestety budowane tam domy przekraczają moje możliwości
                finansowe.
                • Gość: Lori Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:22
                  Nie rozumiem argumentu, ze skelp ktory jest 'tylko na potrzeby' pewnego rejonu,
                  jest gorszy od sklepu 'tylko na potrzeby' innego rejonu. Sklep to sklep. Co
                  wiecej Goclaw powierzchniowo jest ponad 10 razy mniejszy od Lomianek (wystarczy
                  spojrzec na mape). Mimo ze stoja tam wyzsze budynki, watpie by byla tam wieksza
                  liczba mieszkancow.

Dorosla osoba zeczywiscie dojechac samochodem w 20-30 min. do placu Wilsona, ale
                  dzieci musza tam jechac autobusem podmiejskim, co pewnie trwa 40 min (do placu
                  Wilsona, do cetnrum pewnie jest jeszcze 15 min wiecej). Sam pamietam, jak moi
                  znajomi w LO na dlugie dojazdy strasznie nazekali.

Jesli chodzi o wystepy i koncerty, to watpie by w Jazz-Cafe bylo ich wiecej niz
                  w Promenadzie. Chociaz ja i tak o to nie dbam, bo ostatnio na koncercie to bylem
                  w Katowickim Spodku ;)

• czesiu71 Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 20.07.07, 12:56
                    Chodzi o to, że na 15-tysięczne Łomianki są dwa markety, a tylko w zasobach
                    Spółdzielni Mieszkaniowej Gocław-Lotnisko znajduje się 13 tysiecy mieszkań
                    (por.Wikipedia), więc chyba jasne jest, że kolejki do kas, żeby to już tak
                    łopatologicznie wytłumaczyć, są pewnie ze trzy razy dłuższe.
                    Co do dzieci - żona odprowadza je ok. 400 metrów do jednego z ośmiu przedzkoli
                    szerokim chodnikiem, bez obawy że ją ktoś przejedzie (patrz: Kadetów), gdy
                    podrosną pójdą do jednej z dwóch szkół podstawowych, potem do jednego z dwóch
                    gimnazjów, liceum itd. Rzut beretm (mieszkam 3 km. od granicy Wawy) są też
                    Bielany, na terenie których szkół róznych szczebli też nie brakuje.
                    Nie wiem, kto występował w Promenadzie. Jazz-Cafe to kameralna knajpka, zaś
                    atmosfera koncertów jest super. Ludzie przyjeżdżają z Wawy (niektórzy pewnie
                    nawet z Wawra...)
                    • Gość: iras75 Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.chello.pl 21.07.07, 08:18
                      Ile płaciłeś w łomiankach i czy są jeszcze jakieś inwestycje?
                      • alinaw1 Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE 21.07.07, 09:38
                        Nie chciałabym wchodzić w dyskusję o wyższości Łomianek nad Wawrem czy
                        odwrotnie. Wawer znam doskonale, co jakiś czas nachodziło mnie by jednak tu się
                        wyprowadzić lecz ten pomysł upadł. Najgorsze (precz koszmarze) to Wawer-Las.
                        Już parokrotnie była dyskusja na tym forum o tym zjawiskowym miejscu. Wbrew
                        nazwie nie ma tu żadnego lasu, trochę jeszcze łąk i chaszczy, które i tak
                        wkrótce zalane zostaną kolejnym betonem pod następne "kameralne segmenty" z
                        ogródeczkami wielkości chusteczki do nosa. Wygląda to jak piękne nowoczesne
                        więzienie. Ludziska tylko tu nocują (tak przynajmniej wynikało z postów
                        pisanych przez mieszkańców jeszcze przed wakacjami). Zgadzam się co do
                        chodników i stanu tutejszych dróg. Z wózkiem nie przeszłabym nigdzie! Zero
                        infrastruktury, w pobliskim ogródku jordanowskim zawsze siedzi kilku
                        zapijaczonych autochtonów. Park? Najbliższa ścieżka rowerowa wzdłuż wału.
                        Korki, brak zieleni (choć developerzy usilnie przedstawiają tę okolicę jako
                        zieloną, cichą itd), infrastruktury, terenów rekreacyjnych, ogólny bałagan. Dla
                        kogoś bez samochodu (jak ja) to utrapienie straszne.
                        • Gość: gość Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.mpwik.com.pl 23.07.07, 13:47
                          Znam wielu ludzi, którzy przeprowadzili się do Wawrca z Mokotowa, Ursynowa czy
                          Gocławia i bardzo sobie chwalą tą zmianę. Cisza, spokój,brak uciążliwości
                          związanych z pociągami, tramwajami, samolotami, osiedle zamnięte, blisko szkoła
                          dla dzieci, mniejsze sklepy, superowy dojazd do Centrum. Same superlatywy.
                          Dojazd do centrum ulicą Bronowską, Wał Miedzeszyński i Most - 10 minut.
                          Nikt przecież na siłę nie musi jeździć ul. Kadetów, to nie jest przecież jedyna
                          droga. A jak juz mieszka w pobliżu tej ulicy to jego problem, sam przecież sie
                          na to zdecydował.
                          • Gość: . Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: 213.241.64.* 26.07.07, 16:50
                            Każdy ma sowiej upodobanie odnośnie osiedla na którym chce się mieszkać i nie
                            wszystkim się dogodzi.
                            Wawer a dokładnie osiedle las na dzień dzisiejszy jest jaki jest. Ale to
                            wszystko powoli się zmienia. Zaczynają już układać kanalizację, dlatego do tej
                            pory na ulicach leżały płyty betonowe – bez sensu było robienie ulicy
                            asfaltowej po to by później ja kuć by puścić pod nią rury.

Planowana jest kolejna ulica – przedłużenie Bora Komorowskiego co znacznie
                            ułatwi mieszkańcom życie.

I jeszcze jedno choć bardzooo odległe. Planowana jest linia metra na Gocław.

Pozdrawiam

• Gość: kkoval Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 23:28
                              no z linią metra to już przesadziłeś :)

ps. cały czas szukam ludzi z osiedla przy ul. celulozy, wiem że monotonny jestem, ale może ktoś się znajdzie :)
                • Gość: łomwawer Re: Szukam nowej inwestycji (segmenty) w WAWRZE IP: 195.42.249.* 27.07.07, 10:57
                  Wawer.
                  Zalety:
                  - była tania ziemia i domy (w czasie przeszłym - bo już nie jest),
                  - brak blokowisk i całej związanej z tym menażerii,
                  - blisko do Centrum,
                  - jest miejska komunikacja autobusowa
                  Wady:
                  - fatalny stan ulic,
                  - infrastruktura miejska (szkoły, sklepy itp. nie nadąża za wzrostem ilości
                  mieszkanców)
                  - brak terenów publicznych ja np. parki
                  - wszystko pogrodzone płotami nowych osiedli.
                  - ulica Patriotów i tory kolejowe, które skutecznie odcinają mieszkańców od
                  Mazowieckiego Parku Krajobrazowego

Ale Wawer to duża dzielnica i nie można uogólniać, mieszkanie przy granicy z
                  Radością to zupełnie co innego niz np. na osiedlu Las.

Łomianki
                  Zalety:
                  - bardzo ładna okolica (Park Młocinski itp.)
                  Wady:
                  - zawsze było drogo,
                  - jedyny dojazd ul. Pułkową (i wszystko jasne ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka