Gość: prl IP: *.hogart.com.pl 30.07.07, 13:12 Czy w dzisiejszych czasach buduje się z wielkiej płyty? Myślałem że nie, a tu niespodzianka. Derby 15 (czy ileś tam) są składane z prefabrykatów img404.imageshack.us/my.php?image=dpp280008bi9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mna Re: Dom Development z wielkiej płyty 30.07.07, 13:53 JWC też buduje z prefabrykatów. A przynajmniej wiem ze wybudował w ten sposób osiedla w Zabkach, Dabrówce Szlacheckiej na Tarchominie do 2002 r. widziałam to na włąsne oczy. Teraz już może nie bo obecnie nie sprzedaje taniej swych mieszkań jak w inwestycjach o których piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 13:37 >JWC też buduje z prefabrykatów. A przynajmniej wiem ze wybudował w ten sposób osiedla w Zabkach, Dabrówce Szlacheckiej na Tarchominie do 2002 r. widziałam to na włąsne oczy.< A ja na własne oczy widziałem że w Ząbkach na pewno JWC nie budowało z prefabrykatow. Ktoś z nas "mija się z prawdą". Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Dom Development z wielkiej płyty 30.07.07, 17:33 Tylko budynek C jest częściowo z prefabrykatów. DD tego nie ukrywa: domdevelopment.pl/nieruchomosci-w-warszawie/aktualnie-w-sprzedazy/mieszkania/derby-15/standard-c.html Wg GUS w 2006 roku oddano 972 mieszkania w technologii wielkopłytowej w 23 budynkach i dodatkowo 146 w technologii wielkoblokowej w 4 budynkach (gdzie prefabrykaty są mniejsze). To w sumie ok. 2% mieszkań oddanych poza budownictwem indywidualnym. www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_bud_mieszk_kw_2006.zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.acn.waw.pl 31.07.07, 18:06 Fakt, wygląda to na wielką płytę tylko ciekaw jestem czym się różni z lat '70, ale czego można się spodziewać, na dalekiej Białołęce przecież apartamentowca z kamieniami, marmurami i basenami nikt budować nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: 217.17.40.* 31.07.07, 22:42 byłem wczoraj na budowie derby 15 bo jestem w trakcie nabywania mieszkania na tym osiedlu i jak dla mnie wszystko wygląda ok ja mam lokal w bloku D z widokiem na C całe osiedle jest budowane podobnie konstrukcja beton wypełnienie scian zewnetrznych czerwona cegła. bardziej mnie zastanawia co zrobią z tym pasem zieleniny wzdłuż osiedla czy będzie tam droga jak to jest w projekcie zagospodarowania przestrzeni? sprzedawca zapewiał ze nie ale wiadomo kity trzeba wciskać, żeby wszystko sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWKO Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.crowley.pl 03.09.07, 18:08 NAIWNIAKU WIRZYSZ SPRZEDAWCOWI ??? MIĘDZY BUDYNKAMI BEDZIE TRASA I TO NIE MAŁA :):) OBEJRZYJ PLANY W GMINIE BEZMYSLNY I NAINY CZŁOWIEKU !!! TRASA BEDZIE I TO WIELKA, ALE TOBIE NIE PRZESZKODZI 6 PASÓW. BĘDZIESZ MIAŁ SLICZNE EKRANY PRZED MIESZKANIEM I CUDOWNY ZAPACH. GRATULACJE!! A JAK BEDZIE SIE ROZWIJAC TWOJE DZIECKO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWKO czub Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: 213.199.219.* 06.09.07, 15:03 Idź się wysikać i wróć! Jak nie wiesz to się nie udzielać. Pieprzysz bzdury. Trasa będzie ale za osiedlem, a tu chodzi o drogę serwisową między budynkami. Widziałeś kiedyś trasę ekspresową między budynkami w odległości 10 metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:19 Witam Na woli DD też buduje z wielkiej płyty. Szczęka mi opadła jak zorientowałem się że mieszkanie po 7000PLN/m^2 będzie tak zbudowane Obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:51 na Woli 7 tys/m2? Zarty? Tak malo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA ;) Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.acn.waw.pl 03.09.07, 20:24 A możesz podac gdzie na Woli robią z płyty? Zastanawiałem się nad Olbrachta - to to? Na ich stronie nic o tym nie ma, a w biurze też zaprzeczają, że na Woli mają coś takiego? thanx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.aster.pl 10.09.07, 15:03 Inwestycja przy ul. olbrachta to osiedle nazwane "KRÓLA OLBRACHTA" Opis inwestycji DD na ul. Olbrachta : domdevelopment.pl/olbrachta-lokalizacja Forum Osiedla : oko.nae.pl/ Tak osiedle jest z prefabrykatow. Nie to nie jest "wielka plyta". jam Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Dom Development z wielkiej płyty 04.09.07, 12:24 Kiedyś słyszałem na Bruna gdzie też DD buduje tzw apartamentowiec, że takie bloki to się kiedyś mrówkowcem nazywało.....He he he he he. Że tez ludzie tyle kasy wydają, że w mrówkowcu mieszkać.To naiwniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: 83.243.104.* 05.09.07, 11:23 Widocznie ich na to stac i maja chec mieszkania w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Dom Development z wielkiej płyty 05.09.07, 12:42 Gość portalu: tomi napisał(a): > Widocznie ich na to stac i maja chec mieszkania w tym miejscu No wiem że ich na to stać, tylko wydaje mi się, że przy takich kosztach postępuje się bardziej zdroworozsądkowo. No ale co kraj to obyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommen Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: 194.4.130.* 06.09.07, 10:28 powiedz co cię tak naprawdę obchodzi kto i co sobie kupuje. To tylko i wyłacznie jego sprawa, jego pieniądze i jego ewentualne kłopoty. Komu co do tego ? Nie rozumiem celu wpisywania tego typu postów. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Dom Development z wielkiej płyty 06.09.07, 12:32 Wypowiadam swoje zdanie na ten temat.Wydaje mi się, że jest to jak najbardziej prawidłowe działanie na forum, prawda? Gość portalu: tommen napisał(a): > powiedz co cię tak naprawdę obchodzi kto i co sobie kupuje. To tylko > i wyłacznie jego sprawa, jego pieniądze i jego ewentualne kłopoty. > Komu co do tego ? Nie rozumiem celu wpisywania tego typu postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:57 mrowkowce to bylo cos ! paskudne ale mialy okna i widok z okna i szafe np dalo sie wstawic DD Obroncow Tobruku "apartamentowiec" widok z oknien wszystkich 3 pt " wspomnienie z wiezienia" z malutenkim dziedzincem w srodku sciany cienkie miejsce na szafe 0. Wspolne balkony w ciagu technologicznym Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: Dom Development z wielkiej płyty 06.09.07, 08:57 Z prefabrykatów Dom Development wybudował także Olimpie II i Fort Bema... cóż tak jest taniej i szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: 83.243.104.* 06.09.07, 09:54 A z kad wiesz ze jest taniej? Kiedys wpadla mi w rece pubkikacja na temat nowych prefabrykatow i okazalo sie ze cena jest porownywalna a parametry techniczne sa duzo lepsze. Pytanie jest - czy my nie jestesmy uprzedzeni do tego typy technologi ( wielka plyta z lat 70 to nie to samo choc wyglad podobny ) 60 % inwestycji mieszkaniowych w Finlandi i podobno w niemczech jest w ten sposob budowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Dom Development z wielkiej płyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:04 a co byc chcial recznie robiona cegle ? ale nie martw sie na taki kit pt "cegla" nabralo sie kilka milionow rodakow. Teraz maja zle zaizolowane sciany z pustakow rozwalajace sie przy pierwszej probie wbicia gwozdzia Odpowiedz Link Zgłoś