Gość: A IP: 217.11.142.* 22.07.03, 12:43 Moze ktos z Was wie, w ktorym banku jest najmniejsze oprocentowanie na kredyt mieszkaniowy w pln? Dzieki i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vodnik Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 22.07.03, 12:55 Gość portalu: A napisał(a): > Moze ktos z Was wie, w ktorym banku jest najmniejsze oprocentowanie na kredyt > mieszkaniowy w pln? > > Dzieki i pozdr. nie daj skusic jedynie oprocentowaniem, sprawdz prowizje i wszelkie ewentualne inne dopłaty, czy istnieje mozliwość bezprowizyjnej wcześniejszej spłaty. zdarza sie ze banki reklamuja niskie oprocentowanie, ktore jednak wzrasta np. po 2 latach. ja mogę polecić lukasbank, bo między innymi mają oprocentowanie ściśle związane ze stawką Wibor3M vodnik Odpowiedz Link Zgłoś
rtartas Re: Kredyt mieszkaniowy w pln 22.07.03, 13:07 Dokładnie, samo oprocentowanie to mało. Do tego dochodzi ubezpieczenie kredytu (jeśli taką opcję wybierzesz), ubezpieczenie mieszkania, ubezpieczenie na życie (jeśli kredyt bieżesz sam), możliwość wcześniejszej spłaty bez prowizji, możliwość przewalutowania bez prowizji (jeśli zamiast w PLN chciałbyś zmienić na jakąś walutę), brak opłaty za rozpatrzenie wniosku - i jeszcze parę innych. Ja ze swej strony polecam Kredyt Bank (stawka 3miesięczny WIBOR +1% - obecnie jest to trochę ponad 6%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: 217.11.142.* 22.07.03, 13:36 Dzieki i moglibyscie mi dac jakies nammiary na te banki, albo adres gdzie moge informacje o te prowizje i oplaty sciagnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek mBank IP: 212.160.138.* 22.07.03, 13:44 Ciekawe rozwiązanie przedstawił mBank mPlanFinasowy, środki na ror obnizają kapitał od którego płacone są odsetki, dodatkowo od zaoszczedzonych odsetek nie płaci się podatku Belki. Stawka max. to 9,75% + 2% prowizji. MOżliwośc wcześniejszej spłaty (równe raty kapitałowe i zmienne odsetkowe) bez prowizji. Tyle wyczytałem w internecie, jestem ciekawy opinii osób które z tego skorzystały. Pomysł wart rozważenia. Inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 11:07 Ja najprawdopodobniej zaciągnę kredyt złotówkowy w BZ WBK (5,49% zmienne), wcześniejsze spłaty - bez opłat, nie trzeba ubezpieczać kredytu do czasy wpisu hipoteki, prowizja od przyznanego- do negocjacji. podstawowe info na www.bzwbk.pl pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: 217.11.142.* 25.07.03, 15:27 Sprawdzilam na ich stronie. 5,49% to tylko na pierwszy rok, pozniej bedzie oprocentowanie zmienne (ktore w tej chwili jest 7,99) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: 217.11.142.* 25.07.03, 15:30 Hey, czy to nie Ty kiedys zalozyles ten watek o Baranowitz'u?? Tez szukam informacje o tej firmie, moze juz cos wiecej sie dowiedziales? Pozdr. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZRobert Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 20:56 Gość portalu: ww napisał(a): > Ja najprawdopodobniej zaciągnę kredyt złotówkowy w BZ WBK (5,49% zmienne), > wcześniejsze spłaty - bez opłat, nie trzeba ubezpieczać kredytu do czasy wpisu > hipoteki, prowizja od przyznanego- do negocjacji. podstawowe info na > www.bzwbk.pl > pozdrawiam i życzę powodzenia Pięknie ale: wcześniejsza spłata minimum 3 krotność raty, Umowa kredytowa lekko mówiąc nie do przyjęcia zanim podpiszesz daj prawnikowi to Ci wszystko pokaże, czas oczekiwania kosmiczny pomimo obietnic na początku, oprocentowanie takie TYLKO w pierwszych 2 latach później kosmicznie wysokie - sprawdź aktualne na stronie to sam zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.03, 15:36 Gość portalu: A napisał(a): > Moze ktos z Was wie, w ktorym banku jest najmniejsze oprocentowanie na kredyt > mieszkaniowy w pln? > > Dzieki i pozdr. w BPHPBK od 5,96% /wibor=5,16 +0,8% marza/ ja mam 6,14 (wibor był wtedy 5,14 + 1% marza stala przez cały okres kredytowania) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.03, 15:38 > w BPHPBK od 5,96% /wibor=5,16 +0,8% marza/ > ja mam 6,14 (wibor był wtedy 5,14 + 1% marza stala przez cały okres > kredytowania) plus prowizja od przyznanego kredytu 1% dla mnie bo mam ROR - nie wiem ile dla innych ale BPHPBK ma podpisane umowy z niektorymi deweloperami i wtedy tez prowizja jest 1% lub 0,99% JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.net-serwis.pl 25.07.03, 15:59 Ja rówież wzięłam kredyt w BPH PBK - jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 22:04 ja tez w CHF czy jest OK - zobaczymy w 2035 roku :-))) Gość portalu: beata napisał(a): > Ja rówież wzięłam kredyt w BPH PBK - jest ok. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 25.07.03, 22:08 Ja mam w ING WIBOR 3M + 1,2%. Nie narzekam. pozdr Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Kredyt mieszkaniowy w pln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.03, 12:34 ale napisz jaką masz prowizję od wcześniejszej spłaty w ING? wibor 3M jest zawsze wyższy niż w BPH wibor 6M JR Odpowiedz Link Zgłoś