Dodaj do ulubionych

manifa antywojenna

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.03, 18:39
a możeby tak zorganizować w Bielsku manifę antywojenną? wiem, że to w sumei
nic nie da...ale jednak, warrto pokazać, że nie chcemy wojny
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: manifa antywojenna IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 21:25
      To stań pod zamkiem z tabliczką : "I love Saddam" albo "I love Putin, Schröder
      and Chirac" !
      A do tego krzycz : "Chcę klęski Ameryki, bo wtedy będzie znowu Bielitz-Biala
      i nie będzie Polski"
      • Gość: jowna Re: manifa antywojenna IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.03, 21:35
        ?? mam rozumieć, że USA to wspaniałe państwo, Bush- sprawiedliwy wśród
        narodów, bardzo dobrze, że napadli na Irak, łamiąc konwencję międzynarodową,
        jaką same podpisali, tak? Mam się cieszyć, że kochani, doskonali Amerykanie
        wymordują Irakijczyków, aby "uwolnić" ich od reżimu Saddama Husajna i stworzyć
        im całkiem nowe państwo- 2nd America. Mam się cieszyć, że nasz rząd ma nas w
        dupie przystępując do wojny, niezgodnie z konstytucją? Mam się wreszcie
        cieszyć, że USA i tak nie odpowie za to co zrobiło? Nie, nie stane i nei będę
        krzyczeć: Kocham Saddama, bo go nei kocham, nie będę tez krzyczeć: niech żyje
        USA, niech żyje wybawiciel świata George Bush! Widzisz, pokój to bardzo cenna
        rzecz, a to, że nie potrafimy w nim żyć naprawdę bardzo źle o nas świadczy. I
        powiem więcej- wstydzę się, że jestem Polakiem, wstydzę się za to, co zrobili
        panowie Miller i Kwaśneiwski...
        • Gość: Michał Uspokój się histeryczko IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 23:15
          Saddam jest tylko pretekstem.
          To jest brudna polityka, tak brudna, że bardziej się nie da.
          To jest walka o PANOWANIE NAD SWIATEM.
          Francja, Rosja i Niemcy chcą wykopać USA do Ameryki i sami rządzić.
          Dlatego szczują pacyfistów na Busha.
          Bush nie jest swięty i co z tego, ze masz rację co do złamania prawa
          międzynarodowego,
          ale jak USA przegra, to panowanie SOJUSZ NIEMIECKO-ROSYJSKI znowu wykończy
          Polskę.
          I nie tylko Polskę, bo Czechy, czy Węgry, czy Łotwę, czy Estonię, czy Litwę
          też !
          Dlatego władze tych państw są po stronie USA !

Zacznij myśleć !
          • Gość: ania Re: Uspokój się histeryczko IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 11:02
            Czy sądzisz ,że jeżeli u naszych bram, staną Rosja lub Niemcy albo oba te
            państwa jednocześnie to USA będą nas bronić ( w jakimkolwiek sensie-militarnie,
            środkami dyplomatycznymi itd...)? Zastosuj sam daną przez Ciebie radę -zacznij
            myśleć.I jeszcze jedno- w dzisiejszych czasach lepiej być histeryczką niż
            naiwniakiem.
            • Gość: Michał Tchórzostwo IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 15:45
              Cały twój pacyfizm to zwykłe tchórzostwo.
              Boisz się według zasady : "lepiej być niewolnicą niż martwą".
              Stoi za tobą zwykły strach przed Niemcami i Rosją.
              USA to jedyna gwarancja bezpieczeństwa Polski, bo nasi sąsiedzi ze Wschodu i z
              Zachodu nie budzili, nie budzą i nie będą budzić zaufania.
              Jak uda się nam załatwić bazy USA w Polsce, to będzie super, bo przed USA mają
              stracha.
              A jak myślisz, że sąsiedzi to aniołki, to zapraszam do Oświęcimia.
              A mój dziadek zginął w Katyniu.
              A ja już nie chcę żadnej wojny w Polsce i dlatego popieram USA.

• sikawa "Chcesz mieć pokój, szykuj wojnę" 21.03.03, 20:12
                Tak mówili Rzymianie.
                Mojego dziadka zabili w Auschwitz dziadowie tych demonstrujących na ulicach
                niemieckich pacyfistów.
                Jakoś do dzisiaj nie mogę uwierzyć w dobroć Niemców.
                Za dużo moja rodzina wycierpiała.
                Gdyby tylko byli przeciwko wojnie, to byoby OK.
                Ale oni nienawidzą Ameryki, nienawidzą Wielkiej Brytanii, uważają Polskę
                za "osła trojańskiego" USA.
                A to pachnie Adolfem.
                Na drogach obowiązuje zasada ograniczonego zaufania do innych kierowców.
                W polityce jest tak samo.
    • Gość: Rafek Re: manifa antywojenna IP: 195.116.105.* 21.03.03, 14:11
      Nie ma nic gorszego od ekologów i pacyfistów!
      Można protestować przeciwko wojnie w Iraku, ale trzeba sobie zadać pytanie - do
      czego doprowadziło by ciągłe uchwalanie nowych rezolucji w ONZ oraz zanawa w
      kotka i myszkę z inspektorami d/s rozbrojenia Iraku. Saddam jest ludobójcą -
      nikt nie może z tym faktem polemizować. Co z tego, że tak jak każdy dyktator,
      nie usprawiedliwia go również fakt, iż pewne motywy kierujące jego działaniami
      są oparte o kulturę i religię tej części świata. Pozostawienie Saddama samopas
      w praktyce mogło doprowadzić do konfliktu na znacznie szerszą skalę.
      Najważniejsze jest, aby Polska odniosła z polityki proamerykańskiej korzyści!
    • Gość: pacyfista Re: manifa antywojenna IP: 151.92.176.* 21.03.03, 16:33
      wojna jest wojną, a więc, precz z wojną chcę pokoju i w Polsce i na
      świecie !!!!!
      • tomek9991 Re: manifa antywojenna 21.03.03, 18:13
        Nie można patrzeć na ten konflikt w kategoriach "pokój za wszelką cenę".
        Bandytów na ulicy nie prosi się o zachowanie spokoju, tylko sie do nich
        strzela. Oni nie mają żadnej litości dla swoich ofiar, dlaczego mieć litośc dla
        nich? Paranoicznych dyktatorow cwiczylismy na wlasnej skorze, kto pamięta dziś
        o 100 tysiącach ofiar, unieszkodliwionych na zawsze w ramach "umacniania wladzy
        ludowej" i setkach tysięcy wywiezionych, rozstrzelanych, zaglodzonych na
        wschodzie... Takie są koszty dyktatury. Chwała Krzakowi, że miał dość
        charakteru żeby dać w łeb małemu stalinkowi.Najlepiej na tym wyjdą nieszczęsni
        Irakczycy!

• slezan Re: manifa antywojenna 22.03.03, 23:02
          Zgadzam się z tą argumentacją. Natomiast gadanie o tym, że trzeba popierać USA,
          bo Niemcy są be jest jak dziecięce gaworzenie. Swoją drogą, gdyby w przypadku
          klęski Busha miała wrócić Bielitz-Biala to poważnie zastanawiałbym się czy nie
          zmienić frontu;-)))
    • albrecht1 Re: manifa antywojenna 23.03.03, 07:30
      Ja jednak wolę by taka wojnę prowadziły USA, niż obłąkany dyktator. Kotoś już
      tutaj napisał o policji. Nie trzeba jej lubić, by czuć się bezpiecznie i mieć
      świadomość, że ktoś to bezpieczeństwo gwarantuje.
    • Gość: jo Re: manifa antywojenna IP: 217.96.34.* 26.03.03, 12:25
      Sądzę że to nie jest sprawiedliwa wojna. Nie mam wielkich złudzeń co do Chiraca
      czy Schroedera, ale oni mają rację mówiąc że inspekcje ONZ przynosiły rezultaty
      i że Saddam obecnie nikomu nie zagrażał. Inaczej niż Korea, która ma broń
      masowego rażenia, przyznaje się do tego, wyrzuca inspektorów i grozi całemu
      światu. A Amerykanie na to patrzą i nie widzą - dlaczego? Jakie mogą być
      rezultaty tej wojny na Bliskim Wschodzie? Następne wojny - z Syrią, kurdyjsko-
      turecka, dalszy ciąg obustronnego terroru w Izraelu i Palestynie? Nóż mi się w
      kieszeni otwiera jak słyszę Amerykanów mówiących o tym że ich czołgi niosą
      Irakijczykom wolność i demokrację, jeszcze tak niedawno sami doświadczaliśmy
      wolności i demokracji przyniesionej przez czołgi (emblematy na czołgach inne,
      ale misja zbawiania świata taka sama). W doktrynie militarnej USA jest zapis,
      że Stany mogą interweniować na całym świecie jeśli uważają że ich interesy mogą
      być zagrożone - jeśli to się wymknie spod kontroli to niezależnie od dobrych
      być może intencji pół świata bedzie w stanie wojny z Ameryką!!! Nasze miejsce
      jest w sercu Europy, a tam się trudno dostać włażąc jankesom do d... Wasze
      gadki o tchórzostwie pacyfistów są żenujące: w wojennej atmosferze to
      przeciwstawienie się wojnie wymaga odwagi, a nie pokrzykiwania jurnych
      komandosów spod ciepłej pierzyny. Tak jak ten kto popiera Busha nie jest
      mordercą, tak ten kto mu się sprzeciwia nie jest tchórzem!!!
      • Gość: Michał Bez histerii ! Wolę być cynikiem ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 22:57
        Wojna w Iraku to TYLKO wojna o panowanie nad światem.
        Saddama popiera po cichu Rosja, Francja i Niemcy.
        Jak Bush przegra, to ci 3 kolesie będa rządzić ( aż później się pokłócą jak
        Stalin z Hitlerem ).
        I to, czy ta wojna jest słuszna, czy nie, NIE MA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA.
        Zawsze dla jednej strony wojna jest słuszna i ma ona rację, a dla drugiej
        strony to ona ma rację.
        My jeseśmy po stronie USA. MOżeszbyć po stronie drugiej, ale Auschwitz i Katyń
        to nie wirtualne zabawy.
        • Gość: jo Re: Bez histerii ! Wolę być cynikiem ! IP: 217.96.34.* 27.03.03, 18:16
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Wojna w Iraku to TYLKO wojna o panowanie nad światem.
          > Saddama popiera po cichu Rosja, Francja i Niemcy.
          > Jak Bush przegra, to ci 3 kolesie będa rządzić ( aż później się pokłócą jak
          > Stalin z Hitlerem ).
          > I to, czy ta wojna jest słuszna, czy nie, NIE MA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA.
          > Zawsze dla jednej strony wojna jest słuszna i ma ona rację, a dla drugiej
          > strony to ona ma rację.
          > My jeseśmy po stronie USA. MOżeszbyć po stronie drugiej, ale Auschwitz i
          Katyń
          > to nie wirtualne zabawy.

Nie zgadzam się z Twoją logiką, że trzeba być po jednej albo po drugiej stronie
          w tej wojnie. Ja nie jestem przeciw Bushowi ani za Chirakiem albo co gorsza
          Saddamem, ja jestem przeciw wojnie jako sposobowi rozwiązywania problemów. Mam
          nadzieję że zginie jak najmniej ludzi a wojnę przegra zarówno Saddam (którego
          pewnie zabiją i ja go nie będę żałował) jak i Bush (który mam nadzieję straci
          poparcie Amerykanów a potem fotel prezydenta).Wiem że są sytuacje gdy wojny są
          konieczne, ale w tym wypadku nic nie wskazuje na to że tu i teraz wojna była
          konieczna. To co mówisz o logice bycia za czy przeciw stronom w tej wojnie
          wcale nie jest takie cyniczne jak myślisz, jest po prostu dość prymitywne. Tak
          jak granie kartą Katynia czy Auschwitz. Teraz niestety to Amerykanie mają obóz
          koncentracyjny na Guantanamo. Zbrodnie nie są przypisane do jakiejś
          narodowości, są związane z pewnym sposobem myslenia o świecie. Tam gdzie jest
          przekonanie o własnej wyższości, nieomylności, misji zbawiania świata i
          uświadamiania na siłę ludziom gdzie jest ich dobro, tam musi się pojawić też
          zbrodnia. Niezaleznie od tego czy ludzkośc od złego zbawia siłą Lenin, Stalin,
          Hitler, Saddam czy dzielny naród amerykański wraz ze swoim polskim sojusznikiem.
          • Gość: Michał Re: Bez histerii ! Wolę być cynikiem ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 19:47
            Ale tak zawsze było, jest i będzie, że decydują silniejsi.
            A dla nas Polaków lepsi są ZAWSZE Amerykanie od trójcy Francja-Niemcy-Rosja.
            Ja nie chcę wojny w Polsce i dlatego jestem po stronie USA.
            Hitler-bandyta zaczął wojnę, bo wiedział, ze mu nic nie zrobią.
            Na świecie potrzebny jest policjant, który da w mordę bandycie takiemu jak
            Saddam. A że policjant jest brutalny.
            Wąznę, ze jest skuteczny.
    • Gość: komar Co to jest " manifa" IP: *.visp.energis.pl 28.03.03, 00:16
      Gość portalu: jowna napisał(a):

> a możeby tak zorganizować w Bielsku manifę antywojenną? wiem, że to w sumei
      > nic nie da...ale jednak, warrto pokazać, że nie chcemy wojny

Może mi ktoś wytłumaczy co to jest ta "manifa" i w jakim języku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka