Dodaj do ulubionych

"UNIWERSBUD"??????OSIEDLE"PARK NAD STRUMYKIEM"????

13.08.03, 00:09
CZY KTOŚ ZNA TĄ FIRME???? KUPIŁ KTOŚ TAM MIESZKANIE??? CZY WARTO KUPIĆ TAM
MIESZKANIE???? CZY KTOŚ MIESZKA JUŻ NA TYM OSIEDLU??? PROSZE O INFORMACJE
I OPINIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 14.08.03, 09:00
      to samo pytanie zadawałam jakis czas temu, ale mi nikt nie dał znaku zycia. Też
      chcesz tak kupić mieszkanko? Ja już mam zarezerwowane i z prowadzonych rozmów
      wynika, że chyba są w porządku. Ale najlepiej to porozmawiać z mieszkańcami już
      mieszkającymi na osiedlu. A w którym budynku chcesz kupić mieszkanie? a może
      segment? Pozdrawiam
    • Gość: aaa Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 10:13
      ja chciałam tam swego czasu kupić segment, ale od wielu miesięcy oglądałam to
      osiedle i zaniepokoiło mnie to, że nic tam się nie dzieje, mieszkania owszem
      budują ale segmenty stoją, dowiedziałam sie, że wydali pieniadze na budowe
      stanu surowego i mysleli że częsc przedadzą i dalej będa kończyć nastepne etapy
      a tu nic, wszystko stoi i czeka, tylko nie iwem, jak długo. Kupując więc tam
      mieszkanie warto sie chyba zastanowic, czy przez kilka lat nie beda tam stały
      niezamieszkanie segmenty.
      • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 14.08.03, 14:34
        segmenty mi w niczym nie przeszkadzają, bo nawet w przyszłości ich nie będę
        widzieć z moich okien, no chyba że się wychylę.
    • Gość: zuzka 'UNIWERSBUD' - scyzus odezwij sie IP: 213.17.227.* 18.08.03, 14:49
      no i co z tym mieszkankiem? kupujesz? bedzie sąsiad czy nie?
      • Gość: FrodoB UNIWERSBUD - EKO BUD IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.03, 00:02
        Universbud to ta sama firma co Eko-Bud, to cos jakby ich biuro handlowe. Ja
        osobiscie chcialem kupic od nich segment, ale po przeswietleniu firmy, umowy,
        po rozmowach z mieszkancami juz istniejacych osiedli, po ogledzinach ich
        inwestycji - no i po sprawdzeniu robot na inwestycji "Zascianek" w Wilanowie -
        po tych wszystkich historiach nie dotknalbym firmy nawet dlugim patykiem.
        Sposob w jaki buduja i potem oddaja mieszkancom stawia ich w scislej czolowce
        firm, z ktorymi nie nalezy miec nic wspolnego (budowa wyglada jak dzika,
        rozmawia sie tam glownie po rosyjsku, teren nieogrodzony itp - zupelnie inaczej
        jak w umowie). A mieszkancy psiocza na nich jak diabli...
        • madzia.witkowska Re: UNIWERSBUD - EKO BUD 19.08.03, 11:31
          Gość portalu: FrodoB napisał(a):

> Universbud to ta sama firma co Eko-Bud, to cos jakby ich biuro handlowe. Ja
          > osobiscie chcialem kupic od nich segment, ale po przeswietleniu firmy, umowy,
          > po rozmowach z mieszkancami juz istniejacych osiedli, po ogledzinach ich
          > inwestycji - no i po sprawdzeniu robot na inwestycji "Zascianek" w Wilanowie -

> po tych wszystkich historiach nie dotknalbym firmy nawet dlugim patykiem.
          > Sposob w jaki buduja i potem oddaja mieszkancom stawia ich w scislej czolowce
          > firm, z ktorymi nie nalezy miec nic wspolnego (budowa wyglada jak dzika,
          > rozmawia sie tam glownie po rosyjsku, teren nieogrodzony itp - zupelnie
          inaczej
          >
          > jak w umowie). A mieszkancy psiocza na nich jak diabli...

wcale się z tym nie zgadzam, Eko-Bud to zupełnie co innego, to nie ta sama
          firma. Chyba ci się cos pomyliło stary?
      • scyzus Re: 'UNIWERSBUD' - scyzus odezwij sie 19.08.03, 11:26
        Potym co napisał "FrodoB",wstrzymam się i poszukam jeszcze w innych firmach
        bud.,może znajde jeszcze coś ciekawego . Ty też zastanów sie jeszcze.
        Pozdrawiam
        • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD' - scyzus odezwij sie IP: 213.17.227.* 19.08.03, 12:10
          Scyzus, czy byłeś na budowie w Józefosławiu? To nie ta firma, coś się wam
          popieprzyło? Ogrodzone, wybudowane, wykończone i polscy robotnicy, pracujący
          solidnie. Najpierw się zastanówcie co piszecie, a potem kogoś obrażajcie. Poza
          tym kupując mieszkanie - kupuje je od Dixpolu, wiesz o tym?
    • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 19.08.03, 14:49
      no i co? wycofujesz się? trudno, po sąsiedzie.
      • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 25.08.03, 09:07
        Scyzus, i co?
        Widzę, że tylko głupoty potraficie pisać o dewelopwrze, wczesniej go nie
        sprawdzając.
        • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 26.08.03, 15:31
          Właśnie kupiłam na początku sierpnia, już w formie aktu notarialnego,
          mieszkanie na tym osiedlu i bardzo sobie chwalę tę inwestycję. Mając do
          czynienia już wcześniej z nieuczciwym deweloperem, nie pchałabym się już w
          podobny interes. Prześwietliłam ich na wylot zanim podjęłam decyzję o zakupie
          mieszkania na tym osiedlu. Wykonawcą osiedla jest UNIWERSBUD, ale inwestorem
          spółka DIXPOL. Ponieważ UNIWERSBUD, który jeszcze 2 lata temu był właścicelem
          całej tej inwestycji nie miał na tyle pieniędzy, aby dokończyć ją zmuszony
          został do znalezienia kupca. Inwestycję tą kupił gość z Izraela, który z takiej
          działalności inwestorskiej żyje. Niejedną już taką inwestycję uratował w
          Polsce. Sprzedaż mieszkań bardzo ruszyła w tym roku. Ubiegły rok był drętwy,
          zresztą jak cała nasza polska gospodarka. Ludzie bali się tu kupować, bo
          wydawało się, że za chwilę to wszystko padnie. Jakoś przetrwali ten trudny
          okres i co najważniejsze nie narobili długów. Nieruchomość jest czysta, bez
          hipotek. Technologia budowy - tradycyjna i solidna. Trochę przeinwestowali
          jeżeli chodzi o segmenty, chociaż są piękne to trudno znaleźć na nie kupców, bo
          są wielkie i wraz z działką dają niezłą sumkę, coś ponad 500. 000 zł. Podobno
          będą je dzielić na mieszkania, wtedy zejdą migiem. Miałam do czynienia z p.
          Pyrakiem z Uniwersbudu i p. Paradowskim z Dixpolu i nie mogę zarzucić tu
          niekompetencji, zwłaszcza p. Pyrakowi. Zawsze znajdował czas na omówienie
          szczegółów, pomógł w aranżacji mieszkania a przy negocjacji ceny nie był nie
          ugięty. Stawiam ich w dobrym świele, ale tak właśnie z mojego punktu to wygląda.
          Pzdr.
          • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 27.08.03, 11:13
            Edy, a w którym bloku kupione mieszkanko? Moje sie jeszcze buduje i dach
            stawiają. Ale już sie nie mogę doczekać! Co do p. Pyraka - bardzo miły
            człowiek, tez nam pomaga. Nie mam zatrzeżeń co do nich, chociaż sie słyszy o
            różnych śwństwach ze strony deweloperów. Oni są w porządku. Czekam Edy na
            odpowiedź, Zuzka
            • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 27.08.03, 12:03
              moje mieszkanko jest na I piętrze w bud. o nr roboczym 48, od strony
              południowej. Właśnie tam zaraz jadę, muszę pogadać o ewen. zatrudnieniu
              Uniwersbudu do robót wykończeniowych (glazury, terakoty, gładzi itd.). Dziś już
              nie zajrzę na forum. Do jutra:)))
              Pozdrawiam.
              • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 27.08.03, 12:40
                moj blok ma numer 53 - to ostatni w tym rzędzie co sie budują, II piętro z
                widokiem na "strumyk", he he
                ty masz 70-tke? to jakieś dwa bloki nas dziela
                Witaj sąsiadko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 28.08.03, 09:37
                  zgadza się ta 70 - tka. Sąsiadko a kiedy swoją 80 - tkę odbierasz? Widzę,że
                  budowa śmiga. Już robią dach. My zamierzamy wprowadzić się dopiero wiosną.
                  Wczoraj poznaliśmy naszą sąsiadkę z parteru a sąsiadów z parteru obok w budynku
                  już znamy. Aha! dowiedziałam się,że trochę segmentów zeszło. Czyli ruszyło
                  się.Im więcej nas będzie,tym koszty utrzymania osiedla zmaleją. Wspólnota
                  mieszkaniowa już została zawiązana. Czekamy, aż będzie nas trochę i wynajmiemy
                  wówczas firmę zarządzającą osiedlem.
                  Pozdrawiam,
                  edy
                  • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 28.08.03, 12:20
                    My tez dopiero na wiosne sie wprowadzimy, ale poki co to jestesmy w momencie
                    rysowania sobie projektow, gdzie sciany maja byc. Ale super zabawa, ty tez
                    przez to przechodzilas, prawda?
                    podobno ma nie byc wspolnoty miezkaniowej ze wzgledu na segmenty, tylko
                    spoldzielnia/administracja czy cos takiego? Czy moze zle nas poinformowano?
                    • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 28.08.03, 15:30
                      nic mi o tym nie wiadomo, co do innej formy zarządu. Cokolwiek by to jednak nie
                      było musi zarządzać osiedlem, bo kto pozamiata na chodnikach osiedlowych, kto
                      podetnie trawkę i podleje kwiatki, nie mówiąc już o sprzątaniu klatek
                      schodowych.
                      Jeśli chodzi o ścianki działowe to naprawdę super zabawa. Żałuję, że teraz nie
                      mogę już nic zrobić, bo już stoją. Jeszcze chętnie zmieniłabym co nieco.
                      Obecnie jestem na etapie gromadzenia różnych urządzeń i materiałów
                      wykończeniowych. Sama czuję się wykończona tym ciągłym jeżdżeniem po mieści i
                      porównywaniem cen.Teraz szukam wc z kompaktem i zastanawiam się, czy umywalka
                      ma być wpuszczana w blat czy na postumencie? Masz w tym doświadczenie Zuzka?
                      Poradź:)))Kibelek nie może być podwieszany po teściowa waży 116 kg. Powaga.

• Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 29.08.03, 12:30
                        To z tym kibelkiem naprawde masz problem, ale muszę ci powiedzieć że wc typu
                        kompakt nie jest zły. A masz kibelek oddzielnie? czy dużą jedną łazienkę? My
                        robimy oddzielnie wc z łazienką i piecyk wciskamy do kibelka - cos na wzór
                        mieszkania Uniwersbudu (wejście na skos). A co do umywalki - jeżeli masz obok
                        pralkę to zrób blat po całości i pod umywalką jakąś szafke? Ja tak chcę mieć,
                        ale zobaczymy co wyjdzie w praniu.
                        Miłego weekendu, zajrze dopiero w poniedziałek
                        Zuzka
                        • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 01.09.03, 10:25
                          Cześć Zuzka!
                          dzisiaj będziemy na budowie między 15 a 17. W tym czasie przywiozą nam wannę,
                          mamy spotkanie też z glazurnikiem i elektrykiem, którego na pewno w swoim
                          czasie poznacie - p. Koźmiński. Miłoby było się spotkać:)))
                          A co do łazienki, to mamy ją wspólną z wc, bo chcieliśmy wygospodarować miejsce
                          na garderobę. Niestety piec pozostał w łazience i będzie ją "zdobił". Pralka
                          będzie stała po innej stronie niż umywalka, ale przez weekand podjęłam decyzję,
                          że kupię jednak umywalkę na pół - lub całym postumencie a kibelek stojący, bo
                          okazało się, że musielibyśmy przerabiać rury na wiszący.
                          To co! Do zobaczenia???
                          • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 01.09.03, 11:34
                            Czesc,
                            bedzie nam milo poznac sasidow, tylko nie wiem kiedy sie wybierzemy teraz do
                            Jozefoslawia, bo w piatek do Trojmiasta jedziemy. A potem 20 wrzesnia slub mamy
                            i kupe spraw do zalatwienia. Na pewno bedziemy ok. 10 wrzesnia w Uniwersbudzie,
                            ale nam sie zejdzie u nich ze dwie godzinki - bedziemy doladnie scianki stawiac
                            razem z nimi. Juz mniej wiecej wiemy co i jak, ale sama wiesz, ze rysunki nasze
                            nie sa jasne dla robotnikow itp. i nie maja nic wspolnego z dobrymi planami. A
                            moze przejdziemy na prv? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam sąsiadów.
                            • Gość: edy Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: *.man.polbox.pl 01.09.03, 11:59
                              no jasne. Zuzka, a czy możesz podać mi swój mail, bo mój zawiera w adresie imię
                              i nazwisko, a jeśli twój jest podobny to podam Ci mój firmowy:
                              skslegal@warman.com.pl - to jest mail ogólny w mojej firmie, dlatego napisz
                              hasło ADRES a ja już sobie odnajdę i odpiszę.
                              • Gość: zuzka Re: 'UNIWERSBUD'??????OSIEDLE'PARK NAD STRUMYKIEM IP: 213.17.227.* 01.09.03, 12:13
                                wyslane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka