Dodaj do ulubionych

Desperacja deweloperów rośnie....

IP: 82.177.11.* 25.02.08, 11:27
Dzisiaj po drodze do pracy napotkałem na Placu Bankowym grupę
młodych ludzi w firmowych strojach dewelopera z transparentem "Lofty
za 5500 zł" która to grupa wchodziła przed samochody kiedy było
czerwone światło i prezentowała tenże transparent zdumionej
gawiedzi. Desperacja sięgneła bruku - dosłownie. No cóż aż by się
chciało przywołać nie tak dawne deklaracje "ekspertów"
i "analityków" jaką to super inwestycją są lofty...i będą tylko
drożeć. Z obowiązku dodam, że chodzi o Starą Przędzalnię.
www.staraprzedzalnia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: qwe Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:42
      No jak ktoś lubi mieszkać w zimnej śmierdzącej lodówce ,
      to może sobie kupić loft . Dzieci mają gwrantowaną krzywicę
      albo nawet gruźlicę .
      • Gość: developer Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:57
        Heh a i tak ludzie musza gdzieś mieszkać i chcą polepszyć za wszelką
        cenę swój byt bo np: lubia się pochwalić rodzince i znajomym nowym
        mieszkankiem lub domem więc o Klientów się nie boję heh i tak
        prędzej czy później do mnie traficie...przynajmniej część z Was.
        Zapraszam Serdecznie ah jeszcze jedno mam się bardzo dobrze i
        naprawdę po urlopie na Tahiti jestem bardzo wypoczęty heh
        • Gość: kupiec Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.tpnet.pl 25.02.08, 14:27
          jasna sprawa, wierzę że ci dobrze
          jednak w 2003 była niezła zwałka,
          teraz będzie duuużo większa,
          cierpliwości jeszcze i trzeba będzie liczyć straty
          aha podaj nazwę swojej firmy,
          nie chciałbym być klientem takiego srola
    • Gość: gość developer napisał reklamę: IP: *.acn.waw.pl 25.02.08, 14:53
      oto reklama developera:

"CENY W BLOKACH POSZYBOWALY W GORE...

DLACZEGO TAK SIE STALO ???

ODPOWIEDZ JEST DOSC PROSTA - "SPEKULACJA I ZBIOROWA PSYCHOZA"

PAMIETAJ, KUPUJAC MIESZKANIE BARDZO CZESTO ZADLUZASZ SIE NA WIELE LAT...

JAK MYSLISZ CO SIE STANIE GDY CENY PRZEWARTOSCIOWANYCH BLOKOW ZACZNA SPADAC ???

WSZYSTKIE TEGO KONSEKWECJE PONIESIESZ TY !!!

JAK MYSLISZ, DLACZEGO KOSZT BUDOWY MIESZKANIA JEST KILKA RAZY WIEKSZY NIZ KOSZT
      BUDOWY DOMU ???

DLACZEGO MIESZKANIE JEST TAKIE DROGIE SKORO NIE MA TO UZASADNIENIA EKONOMICZNEGO ???

ODPOWIEDZ JEST PROSTA :

KTOS CHCE NA TOBIE ZBYT DUZO ZAROBIC !!!"

www.allegro.pl/item316420135_mieszkanie_160m_warszawa_wejdz_koniecznie.html
      • Gość: dev Re: developer napisał reklamę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 15:03
        Nikt nikogo nie zmusza do zakupu więc jak się znajdują tacy co chcą
        bądź muszą kupić i za cenę ofertową, to co zabronisz im bo
        zazdrościsz developerowi zarobku? Chcesz kontrolować ile developer
        ma zarabiać? komuszku?
        • Gość: gość Re: developer napisał reklamę: IP: *.acn.waw.pl 25.02.08, 15:07
          chory jesteś na głowę? To developer napisał taką a nie inną reklamę. Pewnie
          dlatego, że "nie znajdują się już tacy, co chcą kupić za cenę ofertową". Czytaj
          ze zrozumieniem pajacu.
    • bolek_z_mielca Re: Desperacja deweloperów rośnie.... 25.02.08, 18:39
      Byłeś kiedyś w Żyrardowie?
      Dla mnie to normalne że tam jest 2 razy taniej niż w Ursusie.
      • Gość: shila Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 19:21
        z tego samego powodu Warszawa powinna być tańsza 2 x od Berlina i 5 x od Londynu
        czyli ok 3 tysiecy za m2 a jak jest??? głupota Polaków nie zna granic!!!
        • Gość: mgmg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.aster.pl 25.02.08, 19:28
          oraz ze 2,5 x droższa od Bukaresztu i Kijowa, a nawet o 50% od
          Moskwy i Petersburga.. głupota polaków nie zna granic podobnie jak
          twoja mądrość shila
          • Gość: shila Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 19:37
            gdybyś kiedykolwiek był w tych miastach to byś tak nie napisał. Bukareszt to
            piękne miasto a Kijów jest stolicą kraju z największym potencjałem w regionie.
            Moskwa to piękna, wielka, obrzydliwie bogata stolica wielkiego mocarstwa.
            Warszawa ma się nijak do tych miast - co najwyżej do stolicy Afganistanu, ale to
            nie europa. Warszawa to najbrzydsza i najgorsza pod kątem rozwoju stolica EU -
            we wszystkich rankingach.
            • Gość: mgmg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.aster.pl 25.02.08, 19:41
              trawa jest najbardziej zielona tam gdzie nas nie ma

...nie mamy co rozmawiać skoro sobie z góry założyłas że nie byłem w
              tych miastach. Przyjmij do wiadomości że rozmowa polega na wymianie
              poglądów , i nie każdy ma takie jak twoje.
              • Gość: Shila Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 20:42
                wprawdzie jestes zwyklym trollem ale Ci odpowiem.

1.gdybys tam byl to bys glupot nie pisal
                2.nie praw moralow o wymianie pogladow bo sam napisales o mnie, ze
                jestem nie madra
                3.warszawa jest brzydka i zacofana i powie Ci to praktycznie kazdy kto
                chociaz troche podrozuje, nawet w porownaniu do innych miast Polski
                • zyski_na_papierze Re: Desperacja deweloperów rośnie.... 25.02.08, 21:03
                  wg ONZ (bądź co bądź mniej subiektywne) Warszawa to dobre miejsce do życia:
                  www.tvn24.pl/-1,1523391,wiadomosc.html
                  ...zwłaszcza gdy porównać ją z Azerbejdżanem lub Nikaraguą
                • Gość: mgmg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.aster.pl 25.02.08, 21:04
                  >1.gdybys tam byl to bys glupot nie pisal

Jeżeli uważasz że wiesz lepiej ode mnie gdzie byłem a gdzie nie, to
                  jak myślisz, taka postawa świadczy o mnie czy o tobie?
                  Zresztą z domen .ro i .ru udzielałem się już nawet na tym
                  forum ;)) .. robię tam interesy więc trudno żebym tam nie był..;)
                  Pod twoją rozwagę po raz kolejny poddam pewną ciekawostkę logiczną
                  która na pewno cię zdziwi: nie wszystko, z czym się nie zgadzasz,
                  musi być głupotą.

>2.nie praw moralow o wymianie pogladow bo sam napisales o mnie, ze
                  > jestem nie madra

A jednak pozwolę sobie prawić morały. To ty napisałaś o głupocie
                  wszystkich Polaków (btw - czy sama jesteś Polką?;)). Mówiąc
                  nieskromnie zrobiłem to sporo subtelniej, i co najważniejsze
                  odniosłem tylko do ciebie - co jest zwyczajną diagnozą, a nie
                  bezprawnym uogólnieniem na cały naród.

3. De gustibus non disputandum est. Właściwie to myślałem że my
                  dyskutujemy o raczej dochodach a nie o urodzie miast. Jeżeli chodzi
                  o estetykę to najpiękniejsze miasto świata to faktycznie moim
                  zdaniem Petersburg;) Ale reszta jak na chwilę obecną nie przebija
                  nas pięknem.
                  • Gość: mggg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.aster.pl 25.02.08, 21:06
                    'reszta'- miałem na mysli te o których rozmawialiśmy, tzn Kijow i
                    bukareszt
                  • steady_at_najx Re: Desperacja deweloperów rośnie.... 26.02.08, 10:03
                    mgmg co bys nie powiedzial i jakich bys argumentow nie uzyl - Wawa jest brzydka i przykro mi z tego powodu jako Polakowi.

Miasto bez duszy (i nie ma co sie obrazac tak jest) - zatloczone, bez dobrej komunikacji (zenujaca jedna linia metra), pelne dziurawych ulic i wypelnione brzydkimi dzielnicami-sypialniami.

Jedyne co ma to aspiracje do cen najwiekszych i najladniejszych miast na swiecie..... smutne.
                    • Gość: gosciu Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:24
                      a czy inwestorom zakladajacym kolejne oddzialy bankow, korporacji
                      itd zalezy na tym ze miasto jest brzydkie???
                      dla nich wazne jest to ze to miasto w dalszym ciagu jest stolica 40-
                      milionowego panstwa. i ten naplyw kapitalu generuje kolejne miejsca
                      pracy. reszte dopowiedz sobie sam
                      • Gość: podwarszawiak Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.chello.pl 26.02.08, 23:14
                        Do śmiechu doprowadzają mnie wypowiedzi ze Warszawa jest brzydka, że bezduszna,
                        że do niczego itd itp. Większość tak piszących jednak przyjechała do tego miasta
                        i to z własnej woli. Warszawa jest jaka jest, a jak wam nie odpowiada to fora ze
                        dwora na swoje piękne wioski, które mają tyle uroku i klimatu. J jestem spod
                        Warszawy ale olbrzymią część swojego życia spędzam w tym mieście i uważam że
                        jest ono lepsze niż Kraków, Poznań i Wrocław razem wzięte.
                        • Gość: greg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 23:26
                          A odpowiedz szczerze, czy byłeś kiedyś we Wrocławiu?
                          Każdy Warszawiak, który widział Wrocław nigdy już nie powie, że Warszawa jest
                          ładnym miastem.
                          • Gość: 10% Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:34
                            Nigdy nie mów "każdy warszawiak". Uogólnienia prowadzą do faszyzmu;p
                            Ja byłem we Wrocławiu, Krakowie, Gdańsku, Poznaniu i jeszcze kilku innych miastach.
                            Nie zmieniłbym Warszawy na żadne z nich.
                            Nawet jeśli mają większą starówkę:)
                            • ekaunt Re: Desperacja deweloperów rośnie.... 26.02.08, 23:58
                              Warszawa jest na bodajże 55 miejscu wśród miast na świecie pod względem jakości
                              życia - czyli transportu, czystości, edukacji, biznesu etc.
                              Ja bym chętnie Warszawę zamienił na Monachium chociażby - z całą moją sympatią
                              dla Wawy i mojej Starej Ochoty :)
                              A co do desperacji developerów - to żadna desperacja - zwykła reklama. Jak się
                              sprzedawało wszystko na pniu to takie działania nie były potrzebne, teraz są -
                              to wszystko. Rozumiem, że nie można przepadać za deweloperami, ale nie
                              opowiadajmy głupot, że byle mniej lub bardziej udana reklama to od razu akt
                              desperacji.
                          • Gość: podwarszawiak Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.chello.pl 27.02.08, 00:03
                            Byłem w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Gdyni i w paru innych miastach w Polsce i w
                            Europie. We Wrocławiu akurat nie. Nie napisałem że Warszawa jest najładniejsza
                            bo widziałem kilka ładniejszych miast ale to miasto da się pokochać. Większość
                            wybrzydzających to jednak przyjezdni, którzy stękając i marudząc pokazują
                            kompleksy jakie ich miasta mają w stosunku do stolicy.
                            Jestem przekonany że gdyby w Krakowie wybuchło powstanie i Niemcy zrównaliby z
                            ziemią Wawel i rynek to po komunistycznej odbudowie byłby tak samo "uroczy". Ja
                            Warszawę kocham właśnie za charakter.
                            • dr_andrzej_lepper Re: Desperacja deweloperów rośnie.... 27.02.08, 00:09
                              ja bylem w Warszawie kilka razy w ostatnich 2ch latach i musze napisac, iz jest
                              to PIEKNE miasto :) Wroclaw znam jak wlasna kieszen, Krakoof jest jak dla mnie
                              zbyt POP - klimat klimat- wielka kupa a nie klimat, od kiedy tam turystyka sie
                              rozwinela. Warszawa jest piekna, wielka i dzika :):):):):) mam nadzije, ze
                              znajdzie sie dla mnie w Niej miejsce :)
                            • Gość: greg Re: Desperacja deweloperów rośnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 02:01
                              Ja jestem warszawiakiem od urodzenia, ale Wrocław mnie zauroczył. Z gustami
                              jakoby się nie dyskutuje, ale wydaje mi sie, że to porównywanie Warszawy i
                              Wrocławia to trochę tak jak porównywanie poloneza z samochodem sportowym. Kto
                              przejechał sie porsche nigdy nie powie, że polonez jest lepszy. No chyba, że
                              właśnie w polonezie poprosił o rękę swoją ukochaną. Ale to już jest o czym inna
                              historia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka