Dodaj do ulubionych

Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock

IP: 82.177.111.* 07.03.08, 11:17
TBM DOM kolejny developer oszust.
Buduja w otwocku osiedle morskie oko, kolejno I, II i III etap.
z drobniejszych grzeszkow:
wielomiesieczne opoznienia, grzyb w mieszkaniach, plamy na sufitach
metr na metr, przeciekajacy dach, problemy z wentylacja, zle
osadzone okna = nasiakajace woda sciany, oczekiwanie na ciepla wode
po kilka minut, absolutnie zerowe zainteresowanie usunieciem usterek
w ramach gwarancji (wkrotce sprawy trafia do sądu)
do tego, wydaje mi sie, ze w miare powazna sprawa. developer (ktory,
po podpisaniu przez wszystich mieszkancow aktow not. nie jest juz
wlascicielem terenu I etapu nagle demontuje czesc naszego ogrodzenia
wjezdza koparka i robi przejazd na dalsze etapy pod naszymi oknami,
jednoczesnie obiecujac nowym klientom, ze bez problemu da wszystkim
klucze i piloty do naszej bramy zeby mogli sobie swobodnie jezdzic.
Po prostu skandal !!!
kolejna sprawa to brak planowanego placu zabaw, w ktorego miejscu
stoi teraz kolejny blok. a to oznacza, ze inwestor po cichutku
uszczknal sobie kawaleczek z naszego terenu i bez skrepowania nim
gospodaruje.
licze na to, ze oslabnie im troche zainteresowanie III etapem.
poza tym obserwuje te budowe codziennie z okna. 3 bloki buduja 3
rozne firmy podwykonawcze. srodkowy robia chyba jacys amatorzy. na
przyklad okna z ciezarowki postawione zostaly w blocie i pol dnia
darli sie na siebie, ze nie da sie ich dobrze obsadzic bo ramy sa
cale w piachu i w blocie... itd...
Obserwuj wątek
    • Gość: Anita Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.chello.pl 11.03.08, 19:53
      Podzielam w zupełności Twoje zdanie/przepraszam,że per Ty/i
      zastanawiam się, dlaczego nikt nie reaguje na tą samowole
      dewelopera, przecież z kameralnego osiedla z placem zabaw i oczkiem
      wodnym mamy okropne osiedle, blok w blok,gorzej niż w latach 70,
      dodałabym jescze brak normalnej drogi i oświetlenia.Nie dość,że to
      zadupie to jeszcze tak nas wykołowali.Kolega dziennikarz chciał
      wielokrotnie napisać artyk.w gazecie o tym boskim osiedlu chyba
      najwyższy czas żeby od tego zacząć.
      Pozdrawiam autora
      • Gość: Czarna Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.eranet.pl 18.03.08, 21:51
        Odbieram mieszkanie w kwietniu po półrocznym opóźnieniu, szczerze mówiąc nie
        wiem czy mam podpisać odbiór. Chętnie dołączę do grupy przeciw deweloperowi.
        Myślę że to skandal, że taki deweloper działa na rynku.
        Po pierwsze fatalne warunki podpisania umowy oczywiście dla kupującego, po
        drugie brak zapisu standardu wykończenia, kupuje się ale właściwie nie wiadomo co?
        Kto jeszcze odbiera wkrótce mieszkanie MORSKIE OKO II?
        • Gość: Magda Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.broadband.pl 26.03.08, 11:04
          Ja odebrałam tydzień temu. Podpisałam protokół bo niewiele mi da
          niepodpisanie go. Z ciekawostek - kupiłam piwnice za 4 tys. która ma
          1,5 wysokości. Nieźle!
          • Gość: M&M Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 80.50.239.* 07.04.08, 14:16
            Tez przestrzegam przed tym deweloperem. Miałem wątpliwą "przyjemność" kontaktu z prezesem TBM DOm - to skandal że tak nieuprzejmy człowiek jest prezesem. Ale nic to - to nie rodzina, na szczęście. Skandal polega na tym, że deweloper wziął kredyt pod zastaw hipoteki, która już sprzedał innym nabywcom nieruchomości. Z racji tego, że nie ma jeszcze aktu notarialnego - wiec w świetle prawa mógł to zrobić. Druga rzecz kredyt na te hipotekę ma spłacić do końca października 2008, a akt notarialny (jak na razie wystawił na termin koniec maja 2008). Pikanterii dodaje fakt, że w umowie przedwstępnej zobligował sie do podpisania aktu bez zadłużeń. Kolejny absurd - indywidualni nabywcy mogą odbierać mieszkania, ale i tak nic nie mogą zrobić w środku mieszkania, bo budynek jeszcze nie został oddany do użytkowania. Jeszcze na pisma wysyłane do prezesa. Było ich co najmniej 4 (wysyłane za potwierdzeniem odbioru). Nie odpowiedział ani razu. Sytuacja przypomina film Alternatywy 4 z filmu Barei. Koszmar mamy rok 2008 a sytuacja w nic się nie zmieniła. mam wrażenie, że ów deweloper to gorzej niż marna jakość budownictwa. Nie dajcie się oszukiwać temu co jest napisane na stronach www dewelopera. czytajcie BARDZO UWAżNIE umowę, która będziecie podpisywać. Kończy sie czas prosperity dla takich cieniarzy w budownictwie - ufam, że tak jest. Ufam, że jak się zbierze wspólnota to nie zostawimy na tym deweloperze suchej nitki.Ostrzegam wszystkich przed tymi ściemniaczami. Bo to łatwo zatrudnić pracownika, który naopowiada ludziom (kupującym) głupot a potem go zwolnić. I zrzucić na niego odpowiedzialność. Pieniądze wcześniej zainkasować. Czysty zysk dla dewelopera. Kolejna rzecz, to to że te budynki budowane sa na piaskach - pojawiają się problemy, bo grunt cały czas pracuje. Dlatego w nowych budynkach nie ma garaży podziemnych. Jak to zamierzają rozwiązać? Tego nie wie nikt. Jeśli ktoś chce tu kupić mieszkanie, to radzę sie naprawdę zastanowić, czy nie lepiej kupić płyty w Warszawie. Co z tego, że to nowe budynki skoro nie ma pewności że zaraz coś zacznie odpadać. Jeszcze się nie wprowadziliśmy a już są ubytki na klatkach - mowa o płytkach. Wstawiają popękane płytki gresowe na schodach i nawet się nie przejmują tym. Wiem że nie budują dla siebie - to dla innych można zrobić byle jak. W końcu przecież naiwni frajerzy zapłacili już wszystko. Chciałbym aby im ktoś wywinął numer i poczuli to we własnych kieszeniach co to znaczy wystawiać ludzi do wiatru i nie czuć się bezkarnym przy nieustannym kłamaniu innych
            • Gość: mi Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 82.177.111.* 19.05.08, 15:18
              hehe jak do prezesa wyslalem kilkanascie pism (za potwierdzeniem
              odbioru) i kazdym za przeproszeniem podtarl sobie dupe...
              • Gość: edw Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.centertel.pl 19.05.08, 23:36
                Na rzeczowe opinie klientów firm deweloperskich czeka nowe forum.

e-deweloper.org
                deweloperzy pod lupą klientów
                • Gość: MAGDA Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.net-serwis.pl 20.05.08, 10:29
                  Witam,

mieszkam na tym osiedlu morskie oko od roku. nie mieszka się tam źle, ale cale
                  tbm tom to firma działająca skandalicznie, naciągająca ludzi i mająca wszystko w
                  D...! SZCZERZE i gorąco proszę wszystkich chętnych na zakupienie kolejnych
                  mieszkań u tego developera BY TEGO NIE ROBILI!!!!Mam nadzieję, że chociaż w taki
                  sposób można uprzykrzyć tym patafianom życie!!!

TBM DOM - GRUPA MAKDOM - żYCZę WAM SAMYCH NIEPOMYśLNOśCI!!!!MAM NADZIEJE żE
                  SPOTKA WAS SPRAWIEDLIWOść....
                  • Gość: nabity w butelkę Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.subscribers.sferia.net 22.05.08, 18:29

Kupiłem mieszkanie na Morskim Oku II. Miałem zamieszkać w
                    październiku, a mamy już koniec maja, a ja nadal nie mieszkam, bo
                    developer ma wymówki wyzssane z palca. Osiedle miało być ogrodzone,
                    a teraz developer się wypiera i robi ze swoich klientów debili. Nie
                    polecam tego developera jak i całej firmy MAK DOM (powini nazywać
                    się mak oszuści) mam nadzieję, że inni nie dadzą się nabić w butelkę
                    jak ja. Myślę, że minął już czas takich naciągaczy w budownictwie.
                    PRZESTRZEGAM PRZED TYM DEVELOPEREM!!!!!
                    • Gość: niedoszły mieszkan Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.centertel.pl 03.06.08, 20:10
                      DZIĘKUJĘ Wszystkim za stworzenie tego forum własnie odwiedliście
                      mnie od kupna III Etapu a miałam sie juz zdecydowac na zakup !
          • Gość: realnie dwupokojowe za 220 000 zł w Otwocku IP: 217.153.86.* 04.03.09, 10:42
            Po zasadzeniu drzewka trzeba poczekać na owoce i czasami nasze
            wyobrażenia że będą to banany mijają się z rzeczywistością bo w
            polskich sadach najczęściej rosną jabłka. Dlatego lepiej od razu
            kupić owoc na jaki ma się ochotę i ...pieniądze. Teraz w 2009 roku
            od dewelopera można kupić gotowe mieszkanie (owoc) a nie dziurę w
            ziemi (drzewko) - skorzystajcie z tego.
            Na liście dobrych deweloperów również jest TBM DOM - i jest
            zdecydowanie jedynym z gotowymi fajnymi mieszkaniami.
            :) Liczy się fakt co się kupuje a nie od kogo ...

Miej oczy i swoje zdanie.
            Kup gotowe mieszkanie - rozkładowe (okna na obie strony budynku),
            widna kuchnia (okno również w kuchni) z ustawnym wygodnym balkonem,
            co tu dużo mówić sam(a) oceń:

www.makdom.com.pl/materials/rzuty/328.pdf

do tego mieszkania - duży ogródek można otrzymać w cenie. Umów się
            aby obejrzeć - bądź bezwzględny dla TBM DOM - żądaj natychmiastowej
            obniżki ceny!!!!!!!
            • Gość: MO II Re: dwupokojowe za 220 000 zł w Otwocku IP: 217.153.167.* 10.03.09, 09:53
              na ten post powyżej - odpowiadam. Prosze wejść na stronę www.morskieoko.waw.pl
              zarejestrować się na forum mieszkańców, którzy tam mieszkają. Konia z rzędem
              temu, który pochwali dewelopera :-) po przeczytaniu tego forum proszę wtedy
              podjąć decyzję. To są w Końcu wasze pieniądze, zobaczcie na co je przeznaczycie.
      • Gość: hojny dla TBM I love Otwock! IP: 217.153.86.* 04.03.09, 10:35
        Otwock powinien się rozwijać - władze miasta dokładają starań aby
        zachęcić inwestorów do budowania w tym miejscu. W najbliższym czasie
        zapowiadany jest boom w infrastrukturze!
        • Gość: leaokadia Re: I love Otwock! IP: 217.153.167.* 10.03.09, 09:56
          Taki wpis świadczy jedynie io szalonym optymismie postowicza. W Otwocku nic sie
          nie dzieje, nawet nie ma gdzie wyjśc, bo co najwyzej złamiesz zawieszenie w
          samochodzie na tych drogach lub noge na chodniku. Dość powiedzieć walejące się
          smieci na głównym parku obok dworca albo na osiedlach, smród w lasach, bo ludzie
          na łaki wylewają szmaba (pomimo tego ze maj zrobioną kanalizacje miejska - ale
          sie nie przyłaczaj do niej) smieci wyrzucala na łaki i do lasów.

Infrastruktra w Otwocku, dobre sobie. życzyłbym sobie tego, ale obawiam się że
          ktoś po prostu wyraził tutaj swoje pobożne zyczenia
    • Gość: jacek Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:22
      Niestety ja juz kupiłem w I etapie. Odbór maiłem mieć w XII 2007, do
      dziś jeszce nie zaczełem naweyt wykańczać wnętrza i nikt z biura w
      Otwocku nie jest w satnie powiedzieć kiedy będę mógł to zrobić.
      Tłumaczenie opóźnień jest tak żenujące, że nie będę tu przytaczał.
      Najgorsze jest to , że tbm dom chce abym odebrał mieszkanie, które
      nie ma pozwolenia użytkowania i nie wiqadomo kiedy będzie. Przecież
      bez tego tak naprawdę budynek nie istnieje.
      PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH , KTÓRZY KUPILI MIESZKANIA W I ETEPIE - NIE
      ODBIERAJCIE MIESZKAŃ BEZ POZWOLENIE UŻYTKOWANIA.
      Po takim odbiorze tbm dom wogóle nie będzie z Wami rozmawiał.
      • Gość: iga Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.crowley.pl 09.06.08, 15:07
        Ci co kupili mieszkania w etapie I dawno juz tam mieszkają,
        przynajmniej od 2005-2006 roku . Zapewne chodziło o etap II ,
        normalną rzeczą jest to ze odbiera sie mieszkania przed odbiorem
        inwestycji przez Inspektorat Nadzoru Budowlanego . Developre ma 1,5
        miesiaca na załątwienie formalności i oddanie budynków do INB. Co na
        terenie Morekie Oko II , ma nastapic do końca Czerwca .A to ze TBM
        DOM , jest niesamownicie niesłowny to inny temat , proponuje
        zalogowac sie na forum www.morskieoko.waw.pl , tam zainteresowani
        wiele wyczytają .
        Pozdrawiam
        • Gość: m Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 82.177.111.* 16.07.08, 18:27
          polecam - www.linia.com.pl/public/article.php?1-16207-0
    • slawoslaw Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 18.07.08, 08:07
      Omijajcie tego dewelopera szerokim łukiem, zresztą zajrzyjcie na
      forum www.morskieoko.waw.pl to zrozumiecie.
      • mc_koperdejl Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 23.07.08, 17:29
        bezczelni oszusci, potwierdza to 99 % mieszkancow
        • Gość: Jacek Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.net 27.07.08, 21:20
          Tylko w Polsce mieszkańcy wpłacają W CIEMNO pieniądze za nie wykończone mieszkania.
          Normalnie na świecie robi się tak że deweloper oddaje budynek, czyści go
          "picuje" ( trawniczki, huśtawki, fontanny ) a później ogłasza że można oglądać
          mieszkania i kupować.

Wchodzisz, podoba ci się to podpisujesz umowę - nie podoba ci się to szukasz
          gdzie indziej.
          A u nas??? na ura, aby szybciej, za własne pieniądze wpędzacie się w maliny
          kupując nie wykończone mieszkania.

Ja w Warszawie "kupowałem" tak 3x, za każdym razem Developer pogrywał tak jak
          opisujecie więc ostatecznie kupiłem działkę pod warszawą i wybudowałem dom.

Nikt mi łaski nie będzie robił i to jeszcze za moje pieniądze!!
          • Gość: moskwicz Polecam TBM DOM - Otwock IP: 217.153.86.* 07.08.08, 10:59
            Ja kupuję mieszkania w Otwocku w TBM DOM w każdym etapie, nie jest
            to moja jedyna inwestycja - faktycznie opóźnienie zakończenia budowy
            II etapu było ale powód był obiektywny. Gazociągi chciały służebność
            na przejście do inwestycji od miasta a miasto nie miało księgi
            wieczystej i sprawa utknęła. W normalnym trybie do założenia księgi
            przez Gminę Otwock i wpisu służebności mogłoby minąć ze 2 lata ale
            TBM skutecznie mediował i doprowadził do porozumienia. W moim
            przypadku mam termin przeniesienia własności we wrześniu i już
            jestem umówiony z TBM na 10.09.2008 więc problemu nie ma żadnego a
            mieszkanie będę miał za 3850 zł/mwk brutto. Teraz w Otwocku
            mieszkania są za 4500 - 6000 więc nie będę udawał skrzywdzonej
            sierotki tak jak większośc na tym forum. Nieoficjalnie wiem, że TBM
            musiał dopłacić wykonawcy i poniósł koszty utrzymania gotowych
            budynków w wydłużonym czasie. Póki co nie chcą dopłaty a mogliby
            żądać tak jak inni deweloperzy z tytułu indeksacji cen (materiałów i
            robocizny) na początku roku 2007 o kilkadziesiąt procent. Tak czy
            inaczej na mieszkaniach kupowanych od TBM zarabiam najwięcej ;)))))
            Polecam:
            www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=6&inwest=34&opisAll=true#opis
            • Gość: adamowski [...] IP: 10.201.3.* 06.11.08, 13:26
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • steady_at_najx Re: Polecam TBM DOM - Otwock 06.11.08, 15:05
                hehehe hehehe Naganiacze z samej Gazety Wyborczej/Agory !!!!!! :DD 1) Idioci piszecie z tego samego IP/klasy 2) piszecie z adresow 10. ktore sa NIEROUTOWALNE to znaczy ze system widzi was "od srodka" i dlatego widzi was po adresie wewnetrznym :)))
                • instytut_walki_z_maniactwem Re: Polecam TBM DOM - Otwock 06.11.08, 15:09
                  Masz kiepską wiedzę. To po pierwsze.
                  Po drugie, odkrycie Twojej teorii spiskowej pozostawiam bez komentarza, gdyż
                  trudno mi sie do tego ustosunkować podobnie jak do kosmitów przetrzymywanych w
                  Rosewell.
                  • steady_at_najx Re: Polecam TBM DOM - Otwock 06.11.08, 15:16
                    Do czego trudno ??

Moze twoja wiedza dotyczaca prokolu IP jest zbyt mala. Ale jako dowod jest wystarczajaca.

adresy 10. pochodza ZAWSZE z sieci wewnetrznej. Radze sie doedukowac.
                    • instytut_walki_z_maniactwem Re: Polecam TBM DOM - Otwock 06.11.08, 15:24
                      Pozwol wrocic innym do glownego tematu, a sam przenies sie na "Forum o Forum":
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
                      Gdzie będziesz mógł kontynuowac swoje śledztwo.
                      • steady_at_najx Re: Polecam TBM DOM - Otwock 06.11.08, 15:28
                        Co Panie Adminku ? Zabraklo argumentow ? Skoro wytykasz mi "ze sie nie znam" to moze udowodnisz mi ze gadam bzdury ?

A moze protokol IP zbyt trudny ? Za to klikanie calkiem latwe prawda ? Do tego sie tylko Pan nadajesz ?

Jakim innym ? Ci inni to naganiacze z biurka obok jak latwo zobaczyc ?

Jedno Ci powiem - nie odpuszcze Ci a jak bedzie trzeba to i list wystosuje i do naczelnego i do prezesa - przy okazji opublikuje go na necie. Zobaczymy czy wtedy tez bedziesz taki madry i zatrzymasz pismo ? Wierzysz ze Ci sie uda ?
                • Gość: wuj Re: Polecam TBM DOM - Otwock IP: *.acn.waw.pl 06.11.08, 20:54
                  Panie admin, mogles Pan kolegom podpowiedziec jak chociaz troche sie zamaskowac.
                  Bez pojecia Pan jestes czy koledzy po cichaczu i bez konsultacji takie rzeczy robia?
            • Gość: Mariusz Re: Polecam TBM DOM - Otwock IP: 217.153.167.* 05.12.08, 16:01
              uwaga na tym forum są ludzie z Makdomu , którzy dokonują wpisów wybielających
              tych cwaniaków. Zgadnijcie które to wpisy? Emanujące spokojem, konkretami itp.
              Kto w to wierzy - proponuje podjechać na miejsce i zobaczyć ten bród, brak dróg,
              błoto. Ciekawe, że w ciągu 2 lat w TBM juz nie pracują osoby, które sprzedawały
              z takim uśmiechem te mieszkania ludziom. Jedyne rozwiązanie rozsądne aby makdom
              sprzedał grunty innemu deweloperowi i ten zaczął budowac od nowa cos sensownego
              wraz zagodpodarowaniem terenu.
      • warzaw_bike_killerz Nie mozecie tak pomawiac, krysztalowych ludzi! 07.08.08, 11:18
        Przeciez interes na tym polega, aby znalezc kolejnych leszczy, ktorzy sfinansuja
        koncowke budowy poprzedniej inwestycji. Z pustego i Salomon nie naleje. Musicie
        dbac o dobre imie Waszego dobroczyncy i z pokora przyjmowac upokorzenia, bo
        inaczej jak zbankrutuje, to kto wam odda klucze??? Ech.. Wy nic nie rozumiecie,
        przez wasze gadanie robicie przykrosc i jestescie przeciwko krysztalowym
        ludziom, ktorzy przeciez Wam chca dac cos na cale zycie!!! Jak mozna byc tak
        niewdziecznym. Plakac mi sie chce, bo mam wielka empatie dla budowniczych marzen
        i najcenniejszych przedsiebiorcow w calej gospodarce. Juz takie BCC zaczelo
        dostrzegac, ze prawo chroni bardziej przestepcow, niz ofiary jakimi najczesciej
        sa wlasnie krysztalowi i szlachetni przedsieborcy (bo zauwazono dosieganie reki
        sprawiedliwosci na ta wiecznie poszkodowana grupe spoleczna) - budowniczowie 3,
        4, 5 i kolejnych RP.
    • Gość: M&M Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.eranet.pl 14.09.08, 14:17
      zgadzam się z piszącym komentarz powyżej. Marzy mi się aby ten deweloper nie
      sprzedał już nigdy żadnego mieszkania. Ja się naciąłem i wiele innych osób.
      Wydawało się nam, że sprawdziliśmy wszystko. Niestety deweloper podpisuje akty
      notarialne z pozycji siły i nie ma z nim rozmów. Zaniedbałem to, że nie
      podpisałem umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego. Teraz robi ten
      deweloper z nami co chce, bo wykorzystuje stan taki, że grozi nam upadłością i
      stracimy wszystko. Dlatego ostrzegam wszystkich, którzy chcą tam kupić
      mieszkanie. Omijajcie szerokim lukiem tego dewelopera i całą grupę deweloperską
      MAKDOM. Obiecałem sobie, że zrobię wszystko aby utrudnić tej firmie życie.
      Przynajmniej w Internecie. Dodam jeszcze, że ten deweloper kupił sobie usługę
      monitorowania Internetu i śledzi na bieżąco wszystkie komentarze na forach. Wiem
      to, ponieważ pracuję w firmie, która jej tą usługę sprzedała. Cóż jestem w niej
      tylko pracownikiem, ale obiecałem sobie, że wykorzystam całą swoją wiedzę, aby
      ów prezesik i pełnomocnik spółki poczuli na czym polega asymetria wiedzy. Oni
      wykorzystują swoją wiedzę budowlaną i prawniczą, ja wykorzystam marketingową i
      wiedzę n/t internetu. Zobaczymy, kto w dłuższej perspektywie zwycięży. Dopóki
      żyje, utrudnię im zycie, jak się tylko da. Nie zdzierżę sytuacji, gdy dochodzi
      do umów i jedna strona narzuca warunki drugiej i nie chce negocjować.
      • maks0072 Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 04.10.08, 16:50
        Witam,
        z przerażeniem czytam co napisaliście tu na forum..ja zakupiłam
        mieszkanie w III etapi budowy-oddanie w lutym 09-ale zapewniają że
        będzie oddane w grudniu.Na razie wpłaciłam tylko 10%.
        Dziś tam byliśmy, żeby zobaczyć jak zaawansowane są
        prace..mieszkanie jest na 3 piętrze- dziury w suficie i pozalewane
        ściany-wszystko przecieka.Chciałam rozmawiać z kierownikiem ale jak
        się okazało był tak pijany, że ledwo trzymał się na nogach.
        Zadzwoniliśmy zatem do pana Prezesa Abramczuka a on na to, że nie ma
        czasu i to nie jego sprawa i się rozłączył. Wezwaliśmy policję,
        chociaż oni i tak mają związane ręcę bo nic tak naprawdę nie mogą
        nic zrobić.
        Dobrze że jest takie forum. Przyłaczam się do Was i proszę pomóżmy
        sobie i walczmy z nimi. Ja jestem gotowa napisac do gazety, zgłosić
        do telewizji itd. Będę walczyć z p. prezesem-cwaniakiem. Na dzień
        dzisiejszy na 99% rezygnuję z mieszkania ale będę walczyć o
        pieniądze, które już wpłaciłam. I również przetrzegam potencjalnych
        mieszkańców aby nie popełnili tego błędu co większość z nas.
        • Gość: Morskie Oko Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: 217.153.86.* 23.10.08, 12:02
          Konkurencja ma nieczyste zagrania jak widać na tym forum - powód
          prozaiczy oferujemy gotowe mieszkania w cenach nie do pobicia,
          budowa jest finansowana przez bank Nordea dlatego wystarczy zawrzeć
          skuteczną umowę i wpłacić pieniądze przed odbiorem kluczy. Jeżeli
          ktoś nie wie, że kierownik budowy zatrudniony jest w Firmie będącej
          generalnym wykonawcą oraz że bez zgody dewelopera i kierownika
          budowy można wchodzić na teren budowy oraz podaje nieprawidłowe
          nazwisko Prezesa TBM DOM a zarazem udowadnia że kupił mieszkanie w
          Morskim Oku i dziwi się że w trakcie budowy kiedy nie ma dachu pada
          deszcz w miejscu gdzie będzie jego rzekome mieszkanie to
          rozpowszechnia wiedzę dla 5 - latków. Mam nadzieję , że to forum
          odwiedzają również ludzie na poziomie chociaż po powyższych wpisach
          oczekiwania może dla niektórych będą zbyt wygórowane - potrzeba
          niskiego poziomu akceptacji tego co się czyta aby wierzyć w powyższe
          bzdury. Każdego kto naocznie chce się przekonać jak wygląda
          osiedle , budynki i mieszkania , które jeszcze są na kieszeń
          przeciętnego Polaka zapraszam na stronę:

www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=6&inwest=34&subpage=3

oraz umówienie się w biurze sprzedaży na terenie osiedla MORSKIE
          OKO.
          • Gość: Paweł Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.11.08, 00:14
            Morskie Oko to dobra inwestycja- sam się nad nią zastanawiam , bo to co MakDom
            Prezentuje na stronie faktycznie kusi;)
          • Gość: M&M Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.09, 23:23
            nie wycierajcie sobie twarzy konkurencją. wasze niechlujstwo jest widoczne golym
            okiem. Ostrzegam przed tym deweloperem, przyjedzcie i zobaczcie na miejscu co
            ten deweloper nawyrabiał, nie ma żadnej drogi dojazdowej a to co zbudował to
            istne wspólczesne alternatywy 4. Przekonajcie się sami wejdzcie i zalogujcie sie
            na forum mieszkancow morskiego oka
            www.czapla.webd.pl/moforum/search.php?search_id=newposts Ocena nalezy do
            was. Ostrzegam przed klamstwami pelnomocnika firmy Makdom i Tbm Dom - Pana Marka
            Abramczuka i prezesa, który godzi się aby jego pracownicy podrabiali pisma do
            banku np. Tak panie Prezesie. Pan wie o czym tu piszę
            • Gość: "Miłośnik" TBM ;-) Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: 217.153.167.* 05.02.09, 16:16
              nie wycierajcie sobie twarzy konkurencją. wasze niechlujstwo jest widoczne golym
              okiem. Ostrzegam przed tym deweloperem, przyjedzcie i zobaczcie na miejscu co
              ten deweloper nawyrabiał, nie ma żadnej drogi dojazdowej a to co zbudował to
              istne wspólczesne alternatywy 4. Przekonajcie się sami wejdzcie i zalogujcie sie
              na forum mieszkancow morskiego oka
              www.czapla.webd.pl/moforum/search.php?search_id=newposts Ocena nalezy do
              was. Ostrzegam przed "prawdą" zarządców TBM DOm-u
            • Gość: mecenas Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: 217.153.86.* 06.02.09, 15:30
              P. Mariuszu Mika jak już podajesz imona i nazwiska to sam również
              podpisuj się swoim imieniem i nazwiskiem aby było jasne, że Pana
              pomówienia mają umocowanie w faktach a nie tylko stanowią pomówienia
              i naruszenie dóbr osobistych pomawianych osób.
              • Gość: 123 Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: 217.153.167.* 09.02.09, 12:34
                P.Mecenasie są fakty i są dowody. Ale pod nazwiskiem samemu
                proszę się także przedstawiać. Będzie wtedy symetria
              • Gość: gość najeżony Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: *.eranet.pl 09.02.09, 12:48
                Panie Mecenas, a Pan to kto: architekt TBM, prezes TBM, pełnomocnik
                TBM, kierownik budowy TBM, Pan z biura inwestycji???? Niech se Pan
                rolę wybierze, bo my w tej kwestii mamy pomieszanie w głowie. Taki
                twór jak TBM to istna hybryda, jedna osoba potrafi pełnić 1000 ról!
                Gratuluję oszczędności personalnych w kryzysie!!!!!
              • Gość: 1234567890 Re: Morskie Oko - mieszkania gotowe do odbioru IP: 217.153.167.* 09.02.09, 13:02
                podanie Tego imienia i nazwiska mija się z prawdą, ponieważ głos w forum bierze bardzo duża liczba mieszkańców MO I i II, a przypisywanie tej wypowiedzi tylko jednej z osób jest jakimś nieporozumieniem i pomówieniem. I świadczy jedynie o niewiedzy piszącego. Mam nadzieję, że ów Internauta (człowiek w "jakiś sposób powiązany" z tym deweloperem, ponieważ trudno o inne domysły) na budowaniu domów i bloków zna się nieco lepiej niż na Internecie, zatem Forumowicze ocenicie sobie sami sens innych postów na tym forum. I niestety - poziom prowadzonych rozmów, mam nadzieję, że ów poziom nie przekłada się na jakość wykonywanych prac ze strony tego dewelopera.
      • mc_koperdejl Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 14.10.08, 09:11
        POPIERAM !!!

Gość portalu: M&M napisał(a):

> zgadzam się z piszącym komentarz powyżej. Marzy mi się aby ten
        deweloper nie
        > sprzedał już nigdy żadnego mieszkania. Ja się naciąłem i wiele
        innych osób.
        > Wydawało się nam, że sprawdziliśmy wszystko. Niestety deweloper
        podpisuje akty
        > notarialne z pozycji siły i nie ma z nim rozmów. Zaniedbałem to,
        że nie
        > podpisałem umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego. Teraz
        robi ten
        > deweloper z nami co chce, bo wykorzystuje stan taki, że grozi nam
        upadłością i
        > stracimy wszystko. Dlatego ostrzegam wszystkich, którzy chcą tam
        kupić
        > mieszkanie. Omijajcie szerokim lukiem tego dewelopera i całą grupę
        deweloperską
        > MAKDOM. Obiecałem sobie, że zrobię wszystko aby utrudnić tej
        firmie życie.
        > Przynajmniej w Internecie. Dodam jeszcze, że ten deweloper kupił
        sobie usługę
        > monitorowania Internetu i śledzi na bieżąco wszystkie komentarze
        na forach. Wie
        > m
        > to, ponieważ pracuję w firmie, która jej tą usługę sprzedała. Cóż
        jestem w niej
        > tylko pracownikiem, ale obiecałem sobie, że wykorzystam całą swoją
        wiedzę, aby
        > ów prezesik i pełnomocnik spółki poczuli na czym polega asymetria
        wiedzy. Oni
        > wykorzystują swoją wiedzę budowlaną i prawniczą, ja wykorzystam
        marketingową i
        > wiedzę n/t internetu. Zobaczymy, kto w dłuższej perspektywie
        zwycięży. Dopóki
        > żyje, utrudnię im zycie, jak się tylko da. Nie zdzierżę sytuacji,
        gdy dochodzi
        > do umów i jedna strona narzuca warunki drugiej i nie chce
        negocjować.
        • mc_koperdejl Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 14.10.08, 14:31
          trzymam kciuki za wasze bankructwo :)
    • Gość: Miro Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 212.160.240.* 21.10.08, 12:51
      Rok opóźnienia w odbiorze aktów a w nim zapis że zrzekają sie
      wszelkich roszczeń a na osiedlu syf i mogiła, brak drogi dojazdowej,
      ogrodzenia, placu zabaw, zwykłego trawnika, tylko gruz i walający
      się styropian. Jeśli ktoś myśli że to bujdy polecem zajrzeć na forum
      osiedla Morskie Oko w Otwocku. www.morskieoko.waw.pl
      Co jak co ale kilkaset osób chyba nie może się mylić - pozywnych
      opini praktycznie brak. Najnowszy news - mieszkania w 3-cim etapie
      przestały sie sprzedawać.... Jednym słowem - masz wroga poleć mu
      zakup mieszkania w TBM DOM MAKDOM.
      • mc_koperdejl Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock 22.10.08, 17:37
        Gość portalu: Miro napisał(a):

> Najnowszy news - mieszkania w 3-cim etapie
        > przestały sie sprzedawać...

Hip Hip Hurra !!
        • Gość: Madzia dziękuję za namiary – polecam bo dobre... IP: 217.153.86.* 23.10.08, 13:10
          Dziękuję poprzednikowi za nakierowanie mojej uwagi na inwestycję
          Morskie Oko. Po naocznym stwierdzeniu , że wszelkie zarzuty są
          wyssane z palca i jest to osobista wycieczka przedmówcy do tego aby
          w sądzie spotkać się z Pomówionym – podjęłam decyzję że kupuję
          świetne (rozkładowe, funkcjonalne) mieszkanie w Morskim Oku. Może
          ktoś podać adres forum mieszkańców gdzie chwali się jakiegokolwiek
          Dewelopera? Polecam Morskie Oko bo bez ryzyka kupuje się
          mieszkanie , które można już obejrzeć a budowa jest finansowana
          przez bank (wpłacane pieniądze Klientów zabezpiecza bank). Nie dajmy
          się zwariować – miejmy swój rozum (i oczy), może to ostatnia szansa
          na własne M za niecałe 5 000 za mkw.
        • Gość: gość ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:14
          Faktycznie warto pojechać i samemu obejrzeć – ja kupuję również (nie
          wiem czy jeszcze wg starych zasad bank udzieli mi kredytu bo z tym
          jest problem – co do dewelopera i mieszkania , które obejrzałem nie
          mam absolutnie żadnych zastrzeżeń). Polecam przyszłym sąsiadom.
          • Gość: marek Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:09
            my z narzeczonym też tam kupujemy mieszkanie - jeszcze tylko kredycik w nordea i
            wszystko będzie git - roskladowe jane mieszkanko za cenę dla przciętnego polaka
            - jeszcze taką cenę - potem drożej
            • Gość: koloolo i bolo Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.subscribers.sferia.net 03.11.08, 18:26
              kzupujcie, kupujcie nawet wszyskie i nie siejcie propagndy,
              Wystarczy pojechać i popatrzeć jak to wygląda, tak jak w artykule o
              tym osiedlu w gazecie "Linia Otwocka" - Otwockie Alternatywy 4!!!!
            • Gość: gość oszukany Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.subscribers.sferia.net 17.11.08, 17:20
              miło jest do momentu podpisania umowy przedwstępnej a potem stosujac
              zasadę "spieprzaj dziadu " nawet wymuszają na ludziach podpisanie
              niekorzystnego aktu notarialnego dla klienta - jesli nie bedziecie
              chcieli podpisackorzystnego dla developera aktu notarialnego to
              wowczas PAN WSZECHMOCNY DEVELOPER powie wam, ze w takim razie oddaje
              wam pieniadze a wy macie wynosic sie z mieszkania - nie ma co
              cudowne postepowanie z klientem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: puchacz przez R Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 20:52
            co za propaganda!!!!
            Dodam tylko, że mieszkania na tym osiedlu miały miejsce 4 (cztery)
            włamania do mieszkań.
            • Gość: Miodzio Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 16:45
              Witam
              Wasze opinie sa dla mnie zupelnie niezrozumiale, zamierzac kupic mieszkanie w III etamie Morskiego i to ze jest mniej zainteresowanych jest dla mnie tylko zaleta gdyz - cena przystepna - duzy wybor mieszkan (powierzchnia i polozenie wzgledem kierunkow swiata) Mialem mozliwosc negocjacji umowy z MakDomem i wyegzekwowałem ja taka jaka mi w calosci odpowiada, mieszkania maja byc oddane do konca roku i widzac postepy prac wszystko zapowiada sie byc tak jak mnie zapenili
              • Gość: gośćoszukany Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.subscribers.sferia.net 01.12.08, 13:08
                z tym developerem jest tak, ze trzeba
                1. umowe jakokolwiek spisac u notariusza bo potem pan - nie podam
                nazwiska, ze kazdym innym papierkiem mozna sobie tylek podetrzec
                2. mili sa do momentu podpisania umowy kupna mieszkania a potem -
                czlowieku spadaj i ciesz sie ze wogole masz mieszkanie
                3. moge sie zalozyc o najwieksza wygrana w totolotka ze terminu nie
                dotrzymaja, bo przynajmniej nam napisano ze oni blok wybudowali w
                terminie ale gmina przylaczen na czas nie zrobila i blok nie nadaje
                sie do odbioru :/ to nas kosztowalo 6 miesiecy opoznienia
                4. zadziwiajace jest to ze wlasnie mieszkania w czIII stanely im ze
                sprzedaza i niewiadomo czy cz. IV wogole zrealizuja wiec drog
                utwardzonych raczej nie zobaczymy bo ciagle maja wymowke ze jezdzi
                ciezki sprzet a ty czlowieku kupuj kalosze po pachy i chodz sobie po
                osiedlu
                5. wielki blad Pan zrobil - ale madry polak po szkodzie , zobaczymy
                co napisze Pan za rok
                • Gość: Miodzio Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 15:07
                  Powiem szczeze zaintrygowala mnie Pana wypowiedz i postaralem sie dowiedziec cos wiecej o opisanych przez Pana przypadkach i z tego co sie dowiedzialem to tak nie jest a jak Pan sam pisal to byla wina gminy nie developera, a na dzien dzisiejszy zapewninili mnie ze nie ma zadnych opoznien a terminy zostana dotrzymane
                  • Gość: Mariusz Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 217.153.167.* 05.12.08, 15:52
                    Miodzio, albo jesteś naiwny, albo jesteś człowiekiem podstawionym przez dewelopera - bo śledzę Twoje komentarze. Jeśli byłbyś na miejscu chociaż raz, to chyba spokoju byś nie zachowywał jak to wynika z Twoich postów. Tak się składa, że mieszkam tam od paru miesięcy, bo była to okazja na którą było mnie stać, ale to co widzę na miejscu, to mnie krew zalewa, że tak się dałem wkopać. Nie łudź się, że nie będzie opóźnień, bo na moją wiedzę, tbm, czy obecnie makdom kłamie, ze tego nie będzie - od mieszkańca MO III wiem to co powiedział mu makdom - tam jest szklarnia (własność prywatna człowieka, który mieszka tam obok) na której ma powstać morskie oko i podobno już kupili ten grunt od wlasciela). Fakty - własciel nadla jest wlascielem szklarni i nie zaklada sprrzedazy. komu wierzyc deweloperow, który jeszcze nie powiedziałnam nigdy prawdy, czy wlascielowi szklarnii , który nie ma powodów nas oszukiwać? To jedno z wielu przykładów dyskredytujacych dewelopera. Dla pocieszenia zapytaj na formum mieszkańców MO I ile maja miejsca na parkowanie samochodów i pomysl sobie gdzie sam mógłbyś tam zaparkować? wielu sensownych przemyśleń życzę i spodziewam się właśnie, że to zaraz ty mi odpowiesz na mój post - bo jakżebyłoby inaczej Miodzio, prawda?
                    • Gość: gość oszukany Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.subscribers.sferia.net 07.12.08, 11:37
                      miodzio idz lepiej do gminy i dowiedz sie wszystkiego nawet z
                      drogami ktore powinien zapewnic developer bedzie niezla afera

co do podlaczen - oczywiscie developer nam tez mowil ze to nie jego
                      wina a gmina twierdzila zupelnie cos innego, za duzo jest dowodow na
                      bledy developera aby twierdzic ze wszyscy klamia tylko developer
                      jest krysztalowo czysty. Zapraszam na forum MO I i II i przygotuj
                      sie Miodzio na piekło mieszkania w MO III
                      • Gość: KaKa Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 194.8.66.* 16.12.08, 14:35
                        Co do dróg - to drogi są miejskie (gminne), a więc co developer ma do tego? To
                        jest w kwestii gminy. I mówimy tu chyba o drogach na obrzeżach osiedla, bo w
                        środku chodniki są!
                        • Gość: i frytki do tego Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.09, 16:35
                          w świetle prawa drogi dojazdowe do posesji, która buduje deweloper ma zapewnić
                          deweloper a nie gmina. to tytulem sprostowania i przepraszam z abledy w pisowni
                          ale skupilem sie na istocie. poczytaj sobie na ten temat w prawie, a nie
                          rozglaszaj głupot
                        • Gość: lulu Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 217.153.167.* 29.04.09, 10:35
                          chyba w kuchni na płytkach tzw dywaniki :-), byłeś na osiedlu, że takie bajki
                          opowiadasz?
                    • Gość: Serafin Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.173.18.22.tesatnet.pl 09.12.08, 09:01
                      ze tego nie będzie - od mieszkańca MO III wiem to co powiedział mu makdom - tam
                      jest szklarnia (własność prywatna człowieka, który mieszka tam obok) na której
                      ma powstać morskie oko i podobno już kupili ten grunt od wlasciela). Fakty -
                      własciel nadla jest wlascielem szklarni i nie zaklada sprrzedazy. komu wierzyc
                      deweloperow, który jeszcze nie powiedziałnam nigdy prawdy,

człowieku nie masz do końca racji? Jak ma powstać jak już powstało?
                      Widzisz to zdjęcie?
                      www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=6&inwest=34&subpage=3&etap=41
                      zdjęcie nr1 z maja 2008. Widzę szklarnie i powstający budynek. Więc? Więc ktoś
                      tu kłamie, albo masz stare informacje.
                      • Gość: Mariusz Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 217.153.167.* 09.12.08, 09:49
                        Drogi Stefanie,

Uczono mnie, że mądrością jest sprawdzenie czegoś na miejscu a nie poleganie
                        tylko na zdjęciach. Jeśli uważasz, że masz rację to życzę Ci powodzenia. Ja nie
                        muszę przekonywać Cie do swoich racji. To Twoja decyzja. Faktem jest, że
                        szklarnia stoi nadal i jej właścicielem nie jest ani TBM DOM, anie Makdom, a
                        tego typu zdjęcia jak załączasz służą raczej manipulacji. Wejdź sobie na stronę
                        www.morskieoko.waw.pl i poczytaj o "zaletach" tego inwestora - mina Ci zrzednie,
                        idź do ludzi, którzy tam mieszkają, a nie naiwnie pytaj tylko jedna stronę,
                        która jest deweloper.
                        • Gość: Serafin Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.173.18.22.tesatnet.pl 09.12.08, 12:01
                          nie no ja wiem... nie powołuję się na 1 stronę, tylko ktoś wyżej napisał głupotę
                          że szklarnia jest i nie będą mogli przez nią budować, wchodzę na stronę makdomu
                          patrze na fotki a tam co? stoi i szklarnia i budynek.

A co do tego forum, fajnie ze takie są. czytałem wczoraj sprawozdania ludzi
                          którzy odebrali mieszkania w tej części forum
                          www.czapla.webd.pl/moforum/viewforum.php?f=24
                    • Gość: KaKa Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 194.8.66.* 16.12.08, 14:31
                      Nie jestem osobą podstawioną przez developera - to tak na wstępie! W MOIII
                      kupiłam mieszkanie dla córki i wnuka. Co do szklarni i połaci sąsiadującej z nią
                      zieleni - to lepszy jej widok, niż okien kolejnego bloku (tak mieszka się teraz
                      w wawie - okno w okno), czy jakiegoś bajorka (przynajmniej kwestia odkomarzania
                      z głowy).
                      Pozdrawiam wszystkich, zwłaszcza pesymistów!
                      • Gość: Miodzio Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 15:00
                        Dokladnie zgadzam sie z przedmowca, pozatym cena jak na ta lokalizacje jest dobra, przez wieksza czesc zycia miaszkalem niedaleko centrum warszawy i mam halasow, smrodu i tego calego zgielku serdecznie dosc, Pora na zmiany i czyje ze tu wreszcie doslownie odpoczne po pracy
                        • Gość: puchacz Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.centertel.pl 22.12.08, 20:22
                          Miodzio to gość podstawiony przez developera!!!!!!!!!!!!
                          www.morskieoko.waw.pl
                          • mecenass123 Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie 26.12.08, 12:43
                            Poniewaz ty sam jestes od konkurencyjnej firmy? tak jest kryzys i konkurencja ale ludzie troche godnosci.
                            • Gość: sławas tragedia i jeszcze raz tragedia IP: 212.160.240.* 27.01.09, 13:14
                              No cóż jeśli komuś po obejrzeniu tego osiedla nadal się ona podoba
                              to cóż jest takie powiedzenia "każda potwora znajdzie swego...".
                              Mieskańcy I i II etapu oceniają to osiedla przez pryzmat
                              rozbieżności między tym co obiecywano a stanem rzeczywistym. Jeśli
                              ktoś pragnie nabyć mieszkanie w III etapie i nie przeszkadza mu
                              niski standard oddawanych budynków to niech kupuje. My naprawdę nie
                              jesteśmy od jakiejś konkurencji. Po prostu codziennie jak wstaje z
                              łózka i słysze przejeżdzający 4 metry od mojego balkonu samochód
                              (droga miała być zupełnie gdzie indziej a osiedle ogrodzone), widzę
                              niedomykające się drzwi wejściowe, zepsute drzwi szafki z licznikami
                              (od nowości była połamana) to naprawdę czuję się skończonym
                              frajerem. I tego uczucia chceę przyszłym mieszkańcom oszczedzić.
                              Uwierzcie mi ile jest zarzutów do tego dewelopera to chyba nawet
                              ciężko zliczyć. Cała uwaga skupiła się na terminie odbiorów ale to
                              chyba wcale nie było najgorsze.
                              • Gość: jacek Re: tragedia i jeszcze raz tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 08:10
                                to raczej psom nie nalezy ufac jak deweloperom

moga ugryzc - a potem seria bolesnych zastrzykow - a i to nie
                                zawsze pomaga
                                • Gość: M&M Re: tragedia i jeszcze raz tragedia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.09, 23:33
                                  www.czapla.webd.pl/moforum/search.php?search_id=newposts do poczytania o
                                  "fajnym" dziadostwie tego dewelopera, robotnicy pijani, sciany przeciekajace,
                                  grzyby na nowych scianach, brak parkingów i drog dojazdowych, podczas deszczu
                                  błoto i ogromne kałuze, brak kanalizacji i oswietlenia. Kupcie sobie te
                                  mieskzania, zaciągnijcie kredyty abyście mieli za co załować. Tak załowac,
                                  podjedzcie na plac budowy zapytajcie mieszka nców, czy sa zadowloeni z
                                  dewelopera. jak znajdziecie chociaz jednego zadowolonego - bedzie mieli
                                  szczęscie. Mam nadzieję, że kryzys zmiecie tego niechluja z rynku i wyczysci
                                  całe konto TBM Domu i Makdomu. Ten dewelloper aby wyjsc na swoje prawdopodobnie
                                  "dogadał" się z inspektorem nadzoru budowlanego bo niemozliwe aby taki blok
                                  został dopuszczony do zamieszkania. Po prostu w to nie wierzę. I to nie jest
                                  opinia zadenj konkurencji. Ja tu niestety mieszkam i zaluje ze kupilem
                                  mieszkanie na tym osiedlu. chyba warto dolozyc ciut wiecej niz liczyc na cene.
                                  teraz wiem, ze co było tanie teraz mnie duzo wiecej bedzie kosztowalo
                            • Gość: mętny wobec TBM Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: *.eranet.pl 20.02.09, 17:28
                              Chciałabym kupić fajne mieszkanko, nie mam na razie listy dobrych
                              developerów, natomiast na liści złych developerów pierwsze miejsce
                              ma TBM DOM. Czy ktoś pomoże mi w zredagowaniu listy tych dobrych
                              inwestrów w Otwocku?
                              • Gość: hojny wobec TBM Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 217.153.86.* 04.03.09, 09:58

Kupu gotowe mieszkanie - rozkładowe (okna na obie strony budynku),
                                co tu dużo mówić sam oceń:
                                obniżki ceny!!!!!!!
                                • Gość: sąsiad Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie IP: 217.153.167.* 10.03.09, 09:48
                                  proponuję przyjechać i zobaczyć infrastrukturę a potem podejmować decyzję. W niedzielę 08.03.09 była tu nas jedna osoba, która chciała kupić mieszkanie. I jak zobaczyła ten brud, błoto to zrezygnowała. Aczkolwiek nam mieszkańcom MO II zależy i potrzeba jest aby zamieszkali tu ludzie z inicjatywą. Chodzi o to aby zrzeszyć się w walce z miastem aby zapewnili drogę dojazdową, bo to co jest obecnie to woła o pomstę do nieba. Mieszkanie tutaj to prawdziwa przygoda. Nieustanne błoto w czasie deszczu i brak chodników - no i walka o miejsca do parkowania. Miasto gdyby nie nasze protesty i nieustanne pisma kierowane do władz delikatnie mówiąc zapomniałoby o naszym istnieniu. Myślą tylko o tym aby ulice budować wokół własnych domów. Dlatego potrzeba aby tu się wprowadzili ludzie z inicjatywą. Razem damy rady. Ale trzeba przygotować się na cierpliwa walkę. Mieszka się tu pięknie zwłaszcza w okresie wiosna- wczesna jesień, bo potem śniegi, błoto potrafią wprawić człowieka w depresję. ;-) Acha i jeszcze jeden problem nowe etapy MO II i MO III są nieogrodzone - a w pobliżu kręcą się osobniki pochodzenia cygańskiego. Resztę sobie dopowiedzcie. Trzeba się albo grodzić albo okamerować.
                        • Gość: luks Re: ja również kupiłem fajne mieszkanie- odradzam IP: 217.153.167.* 06.02.09, 10:02
                          Miodzio ty chyba nie wiesz co piszesz (mieszkasz na MO aby wypisywać takie
                          bzdury? Tu przecież jest wszędzie błoto i brak dróg dojazdowych)- przyjedz i
                          wejdź na stronę www.morskieoko.waw.pl i przekonaj się sam co sądzą o tym
                          deweloperze sami mieszkańcy. Będziesz miał pierońsko dużo szczęścia jak
                          znajdziesz chociaż jedna zadowoloną duszę. Szukaj, a może znajdziesz...
                          Lokalizacja nie jest dobra a ta część Otwocka jest najbardziej zaniedbaną przez
                          miasto częścią Otwocka (wystarczy dodać, że tam nie ma kanalizacji na ulicach
                          dojazdowych), co do smrodu - to tez jest bo niedaleko jest firma Bestia
                          składająca tam odpady, a na dodatek ludzie w domkach jednorodzinnych palą czym
                          popadnie - więc od jesieni do wiosny jest smród. A co do zgiełku - też jest
                          zgiełk, dotyczy głównie mieszkańców, którzy chcą normalnie żyć ale przez brak
                          infrastruktury dojazdowej, którą deweloper zaniedbał a miasto nie zbudowało. To
                          żyje się tu bardzo cięzko. Bez samochodu będzie ci bardzo trudno dojechać do
                          mieszkania, no chyba, że lubisz nosić kilogramy błota na butach. A jak już
                          będziesz miał samochód - to nie będziesz miał gdzie parkować. Ale to już kwestia
                          Twojego wyboru. Jest wiele ciekawszych inwestycji w Otwocku niż Morskie Oko,
                          gdzie przynajmniej jest jak dojechać do mieszkania i ludzie mają gdzie zostawić
                          samochód.
    • Gość: Chalski Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 194.29.158.* 05.02.09, 14:44
      Ja też przestrzegam przed MAk DOM i TBM DOM.
      Mieszkam na Osiedlu Morskie Oko 1 od ok 2 lat i to co się wyrabia na całym terenie inwestycji to horror.
      - za mała ilośc miejsc parkingowych na części Morskie Oko 1
      - brak utwardzonej drogi dojazdowej do części Morskie Oko 2 i Morskie Oko 3 (samochody i ludzie toną w błocie)
      - wszechobecne usterki takie jak: żle wstawione okna, progi pod oknami balkonowymi puste z odpadającymi płytkami, rdzewiejące balustrady balkonów, wadliwie działająca wentylacja w mieszkaniach, długie oczekiwanie na ciepłą wode w kranie, wilgoć, zacieki rdzy na ścianach zewnętrznych, piwnice wykonane tak że skoble mozna wyjmować ręką ze ścianek. (to tylko w moim bloku)
      Poza tym TBM DOM nie odpowiada na żadne pisma w związku z naprawami gwarancyjnymi chcąc doczekać do końca gwarancji.
      Poprostu makabra. Nikomu nie polecam kupna mieszkania od Mak Dom / Tbm Dom to oszuści i naciągacze.
      • Gość: SKANDAL!!!!!! Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:55
        Witam
        Na nieszczęście "stanę się" już niedugo waścicielem MO III, wczoraj
        bylem odebrać klucze - a tu nie ma - prądu, wody, kaloryfery nie
        grzeją, wokól wszystko rozkopane w mieszkaniu wilgotno ściany szklą
        się jak by ktoś przed moją wizytą wyciera je z wilgoci, SKANDAL
        ale to nie wszystko gość karze mi podpisać odbiór i grozi że jak nie
        podpisze to odbiore je dopiero za 2 tyg, ja mówie że ok, odbiore za
        2 tyg i chce wychodzić a on znowu podsuwa mi jakiś papier żebym
        podpisal - pytam go co to jest (protokól z wadami) TEŻ nie
        podpislem "WTEDY TEN KRETY... MÓWI MI ŻE ZROBI PROTOKOL BEZ MOJEJ
        OBECNOŚCI A NA ŚWIATKÓW WEŹMIE OBECNYCH PRZY ODBIORZE PRACOWNIKÓW ŻE
        BYEM ALE NICHCE ODEBRAĆ BO GRAM NA ZWLOKE"
        Na nieszczęście dewelopera wspólpracuje z jedną z większych
        kancelarii prawniczych w Warszwie (jak poinformowalem o zdarzeniu
        prawnika to powiedzial, że deweloper nie może na mnie naciskać z
        podpisaniem odbioru bo ja moge mieć 2 terminy a nie jeden (jak
        sugerowal mi ten KRET...) a poza tym, TBM DOM po podpisaniu jakiego
        kolwiek dokumentu mogl by mnie obciążać kosztami na przyklad prądu
        (budowlany )
        MOJA SUGESTIA NIC Z NIM NIE PODPISYWAĆ DO PUKI WSZYSTKIEGO NIE ZROBI
        POZDRAWIAM
    • Gość: to prywatna opinia Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 217.153.167.* 09.02.09, 13:10
      nie polecam mieszkania na MO III. Zanim kupisz mieszkanie jeśli już się jednak zdecydujesz - przyjedź tu w deszczowy dzień. Koniecznie, abyś zobaczył bajzel, błoto przez które będziesz się w przyszłości próbował dostać do swojego mieszkania. Zadaj sobie jeszcze pytanie o parking, ogrodzenie (bo kradną tutaj - kilkanaście kradzieży już było, więc mieszkańcy parterów mają problem do przemyślenia), a i na koniec popytaj mieszkańców MO I i MO II jak się im mieszka. Wtedy zadecyduj! Nie kupuj tu mieszkania pochopnie.
      • Gość: dzięki dzięki forumowiczom za info MOIII IP: 217.153.86.* 10.02.09, 10:55
        Bardzo dziękuję za wypowiedzi na tym forum - okazały się bardzo
        przydatne w negocjacjach cenowych. Co prawda nie jest to poziom
        poprzednich etapów (3-3,5 tys/m) ale i tak jetem zadowolona z
        zakupu. Argumenty z drogą nie przydały się w rozmowach bo deweloper
        buduje mieszkania i tego dotyczy umowa jaką podpisałam (o drogi dba
        miasto Otwock) ale i tak na wykończenie mieszkania udało się
        uszczknąć.

Byłam też w Urzędzie Miasta i wiem , że miasto otrzymało duże
        dofinansowanie z Unii na infrastrukturę i drogi - do osiedla już
        wybudowali chodnik, sygnalizację świetlną a w najbliższym czasie
        wymienią infrastrukturę i wybudują nowe drogi.

W IV etapie MO będą usługi na parterach (w tym najwyższym budynku z
        windą - defacto pierwszym z windą w Otwocku) - przymierzam się do
        otwarcia delikatesów. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
        • Gość: tolek dla przyszłych nabywców MO III IP: 217.153.167.* 10.02.09, 11:29
          do przemyślenia obiektywnym okiem dziennikarza, aby nie zarzucano nam subiektywnych opinii. Pozdrawiam budowniczych tego osiedla i inwestorów :-), www.linia.com.pl/public/article.php?13-18369-0
        • Gość: Oko na Morskie Oko Re: dzięki forumowiczom za info MOIII IP: 217.153.167.* 10.02.09, 11:31
          www.linia.com.pl/public/article.php?13-18369-0 polecam do przeczytania dla chcących tu kupić. Niestety to prawda.
          • Gość: gość najeżony Re: dzięki forumowiczom za info MOIII IP: *.eranet.pl 10.02.09, 12:22
            Tak sobie czytam to forum i czytam i czytam. I nic mi na myśl nie
            przychodzi jak tylko pytanie, które chciałabym skierować do
            pracowników TBM, uczestniczących w tym forum pod różnymi fajnymi
            pseudonimami: Kto i dlaczego wpadł na nazwanie osiedla Morskie Oko?
            Czyżby twórca tej nazwy z wielkim wyprzedzeniem (czyli prorok)
            przewidział, że mieszkańcy tego osiedla będą tonąć/ pływać/
            chodzić/ślizgać się w wodzie i błocie. Jeśli twórca tej nazwy jest
            aktywny na tym forum icognicto- niech wysłucha podpowiedzi jednej z
            osób i zmieni nazwę osiedla na "Dworskie Błoto". Osobiście uważam,
            że nowa nazwa nosi w sobie równie dowartościowujące elemety dla
            inwestora jak nazwa pierwotna. Druga sprawa- już dawno temu wypaliły
            się neonki na Państwa reklamie (info. dla TBM)tuż obok ul. Batorego
            w Otwocku. Myślę, że warto byłoby zadbać o swój wizerunek w sposób
            bardziej nowoczesny, zaryzykowałabym nawet słowem profesjonalny.
    • Gość: hojny wobec TBM Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 217.153.86.* 04.03.09, 10:18

co tu dużo mówić sam oceń:
      obniżki ceny!!!!!!!
    • Gość: dla myślących polecam własny rozum IP: 217.153.86.* 04.03.09, 10:27

co tu dużo mówić sam(a) oceń:

obniżki ceny!!!!!!!
      • Gość: przeciwpropagandzi Re: polecam własny rozum IP: *.subscribers.sferia.net 09.03.09, 22:57
        Witam wszystkich mających swój rozum jak napisał ktoś od de....... Proszę zerknąć na IP komputera z jakich zostały wysłane posty chwalące tego dewelopera!!!!!! Powinno to dać do myślenia
      • Gość: DobreSobie Re: polecam własny rozum IP: 217.153.167.* 10.03.09, 12:51
        A propos owocu i drzewka. Chyba jednak kupić drewko u pewnego dewelopera niż
        owoc, który zaraz zgnije, pleśń na ścianach, problemy z wentylacją, źle
        obsadzone okna, odpadające płytki na balkonach, brak drogi dojazdu do garaży,
        wlewająca się woda do garaży z zewnątrz, przeciekające rury w piwnicach.
        Idąc za tą metafora drzewka i owocu, to niekoniecznie trzeba kupować zgnite
        owoce, można skorzystać ze skrzynki obok ;-), np. Hirny, w Międzylesiu,
        Józefowie, budują dobrzy deweloperzy a i miasto szanuje swoich mieszkańców, co
        nie pozostaje bez znaczenia dla mieszkańców i ich zdrowia psychicznego
        • Gość: antykrzak polecam własny rozum -wybieram Otwock a nie krzaki IP: 217.153.86.* 16.03.09, 15:54
          ,,A propos owocu i drzewka. Chyba jednak kupić drewko u pewnego
          dewelopera niż
          owoc, który zaraz zgnije, pleśń na ścianach, problemy z wentylacją,
          źle
          obsadzone okna, odpadające płytki na balkonach, brak drogi dojazdu
          do garaży,
          wlewająca się woda do garaży z zewnątrz, przeciekające rury w
          piwnicach.
          Idąc za tą metafora drzewka i owocu, to niekoniecznie trzeba kupować
          zgnite
          owoce, można skorzystać ze skrzynki obok ;-), np. Hirny, w
          Międzylesiu,
          Józefowie, budują dobrzy deweloperzy a i miasto szanuje swoich
          mieszkańców, co
          nie pozostaje bez znaczenia dla mieszkańców i ich zdrowia
          psychicznego"

Nie mam przekonania do poprzednika i jego agitacji a już na pewno
          wiem że to nieuczciwa konkurencja. Bo ,,dobrzy deweloperzy" w
          tamtych wymienionych wsiach to krzaki. TBM DOM został wielokrotnie
          oficjalnie wyróżniony przez władze Otwocka w kategorii ,,DUŻY
          PRZEDSIĘBIORCA" i to do mnie przemawia.
          • Gość: lolek i bolek Re: polecam własny rozum -wybieram Otwock a nie k IP: 217.153.167.* 25.03.09, 15:31
            a do mnie przemawia to, że bez ściągnięcia telewizji (kilkakrotnie), bez
            artykułów n/t dziadostwa panującego u nas na MO II, bez pism do UM Otwock i
            nacisków wywieranych przez miasto na tego dewelopera to osiedle wygląda jak
            wygląda, proszę mi uwierzyć mogłoby być jeszcze gorzej.
            Zapraszam do tego aby przyjechać na miejsce i podjąć decyzję (wielu po takiej
            wycieczce zrezygnowało z zakupu mieszkania tutaj, pomimo tego, że mieszkanie
            tutaj nie należy do najdroższych). Bo cena to nie wszystko.
            a propos nagród - w PRL-u tez przyznawano sobie nagrody, a jaki był stan każdy
            widział. Wydaje mi się, że lepiej zapoznać się z opinią użytkowników -
            mieszkańców MO 0, MO I i MO II a potem z opinia dewelopera.
            Nagroda duży przedsiębiorca???? Panowie z ...... nie róbcie sobie jaj i
            traktujcie ludzi poważnie. Kasa wydawana na PR się zwraca ale tylko wtedy, gdy
            są ku temu rzetelne podstawy. Duży przedsiębiorca - może niech doda leżący w
            błocie - bo tak wygląda to osiedle bez dróg dojazdowych. W wyniku porozumienia
            miasto - deweloper miał zrobić drogi dojazdowe, bez walki 3 osiedli nie byłoby
            nawet tego co jest. Mało tego od kliku tygodni obok MO III odpompowują wodę bo
            jest problem (aby nie rzucać bezpodstawnych kalumnii na dewelopera - proponuje
            uczciwie zapytać dewelopera o te roboty za MO III od strony lasu, a potem
            zweryfikować to u jakiegoś fachowca).
            Tyle razy słyszałem o marzeniach ze strony dewelopera, że stopień zaufania do
            jego wypowiedzi w skali od 1 do 100 wynosi 3. Parking zrobiony na zasadzie
            Alternatywy 4 (podobno tymczasowo, bo w planach, które mieliśmy przy budowie MO
            II ma tam stać kolejny blok) tez jest tworzony w wyniku protestów mieszkańców,
            bo wcześniej parkowali w szczerym polu albo wśród maszyn budowlanych.
            Zdumiewa mnie to, że zamiast poprawić jakość wykonywanej pracy Wy się chwalicie
            - no właśnie czym? Chwalić należy się jakością inwestycji i opinią mieszkańców,
            wam pozostały już tylko nagrody...
            Proponuję zgłosić się do konkursu n/t budowania fasadowego wizerunku - tu zgoda
            - wygracie. Sami mieszkańcy MO zagłosują na was. A zatem panowie do dzieła, czas
            ucieka, nagroda duża:-) Ci którzy pracują w działach marketingu wiedza jak się
            wygrywa takie konkursy. Więcej dodawać nie trzeba. Bo to że jest największy nie
            oznacza ........ W Polsce jest firma, która jest największym deweloperem w
            Polsce a proszę się dowiedzieć jaka jest opinia na jego temat. Celowo nie piszę
            konkretnych nazw. Swoją droga zarzuty co do firmy krzak - czy takie pisanie n/t
            innych firm, że są krzakiem jest prawnie dozwolone. Ciekawe czy jeśli prawnicy z
            tamtych firm przeanalizowaliby powyższą wypowiedź nie przyczepiliby się co do
            zasadności wpisów i ustawy co do działań antykonkurencyjnych?
          • Gość: Krzak do Antykrzak Re: polecam własny rozum -wybieram Otwock a nie k IP: 217.153.167.* 25.03.09, 15:48
            Międzylesie, Józefów - wsie? Proponuję poczytać co nieco. Z poziomu wiedzy wnioskuję ze Antykrzak matury nie ma... Mylę się? To zdaje się na geografii w Gimnazjum nie bywał a tam tego uczą o podziale administracyjnym. Jakby przeoczył ową pigułkę wiadomości proponuję nadrobić wiedzę wpisując w wyszukiwarkę Google następujące frazy:
            - Międzylesie, Józefów, postowicz Antykrzak znajdzie tam odpowiedź
            a dla uświadomienia sobie wagi tematu wpisać także TBM Dom Opinie.
            Dobrej lektury życzę.
            Wiedza ma przyszłość....
            • Gość: miki brak u ciebie logiki IP: 217.153.86.* 31.03.09, 15:03
              Zastanawiam się nad rzekomymi wypowiedziami mieszkańców morskiego
              oka i nie widzę tu sensu ani logiki (chyba że to PR ze strony
              konkurencji próbującej bezskutecznie odciągnąć klientów do
              siebie :). Zakładając że pisze o tym właściciel mieszkania, któremu
              jest tam źle to raczej robiłby sobie szkodę bo nikt nie odkupi jego
              mieszkania i będzie ,,skazany" dożywotnio tam mieszkać. Jeżeli
              próbuje zaszkodzić TBM DOM to spotka się w sądzie i ,,dobrzy
              prawnicy" puszczą go z torbami. Pozatym gmina po zakończeniu budowy
              zazwyczaj robi docelowo ulice - głowa do góry. Jeżeli tam jest błoto
              to nie widziałeś prawdziwego - wybierz się na tarchomin, białołękę
              lub do polskiego beverly hils - Konstancina ;)
              • Gość: fiki Re: brak u ciebie logiki IP: 217.153.167.* 31.03.09, 16:00
                Przyjacielu dewelopera:-),

Przy całym szacunku, jestem mieszkańcem tego osiedla, robię wszystko aby to osiedle miało ręce i nogi, bo mi zależy - jak każdemu mieszkańcowi, który myśli poważnie o miejscu, w którym mieszka. Oczywiście w swoim własnym skromnym zakresie. A to, że piszę o dziadostwie dewelopera wynika z tego, że: przykład - budynek na MO III - na moją wiedzę budowlana odprowadzenie wody robi się na etapie budowania piwnic, a nie wtedy gdy on jest już prawie zbudowany. Obecnie ten budynek prawdopodobnie osiada i widać to gołym okiem. Jako mieszkaniec tego osiedla obserwuje ta radosną twórczość tego co się dzieje za oknem. Nie zamierzam sprzedawać, dziadostwo i syf jest wokół. Wierze, jednak że wspólnie z sąsiadami będziemy to miejsce wokół oczyszczać - dzięki temu rodzi się wspaniała niepowtarzalna nigdzie atmosfera. To nas jednoczy przeciw partactwu dewelopera. Otwock wybrałem świadomie. A to, że deweloper ma w d...e zagospodarowanie terenu jest faktem. Ulica robiona jest tylko na wyraźne protesty mieszkańców. Podajesz inne rejony.
                To przyjedz tu na miejsce. To osiedle wygląda tak dlatego, że presja mieszkańców na miast jest tak dużo a z kolei miasta na dewelopera tez, że coś drgnęło.
                Robi drogę, bo mieszkania na MO III są jeszcze nie sprzedane (ponad 20 lokali) na 80 lokali to sporo. Bez drogi nikt o zdrowych zmysłach nie kupi tego i tylko dlatego deweloper to robi. Dwa sposób wykonania pseudo parkingu jest taki jak lokali. Proponuje zapytać mieszkańców Bloków 1G MO II jak nieustannie leje się im woda z rury w garażu, jak czekają uz kolejny miesiąc na naprawę i deweloper milczy. Przyjdź i zobacz a nie opowiadaj bajki na tym forum. Janem Brzechwą nie zostaniesz....:-)

a I na koniec partery MO III będą się znajdowały 1 m od ulicy. Brawo za pomysł. I Jestem zszokowany, że ktoś to kupi. Teraz gdzie robione jest ulica miał byc ciąg pieszo jezdny. Teraz ta ulica tym ludziom pod oknami będzie przejeżdżało ponad 200 samochodów (tyle ich jest na osiedlu) w tym śmieciara 3X w tygodniu, straż pożarna, bo to jedyna przejezdna droga na łąki, które się często palą . Kup sobie takie mieszkanie. I wtedy usiądź przy oknie albo na balkonie na 1 piętrze i i wśród spalin pisz te swoje bajki. Betseller murowany.
                a i piszesz Tarchomin, nie obrażaj Otwocka. Ale zawsze można porównać Australię z wyspą Wolin. W końcu i to wyspa i to wyspa ;-)
    • Gość: j.bartosiewicz Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:34
      Polacy kupuja tylko u dobrych polskich developerow
      • Gość: mirek kozicki Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 21:26
        Odbiór 3 etapu nie udał się, parking na miejscu przyszłego bloku.
        Klienci zabaczą ze jest parking i kupia reszte niesprzedanych
        mieszkań, a jak kupią- zamiast parkingu za 2 lata będą mieli tuż
        obok kolejny blok. A tym z tego nowego pokaże sie plac na parking na
        miejscu kolejnego bloku. I tak w kółko. Kto to jeszcze kupuje? Albo
        głupcy albo wielcy optymiści. Zerknijcie na forum osielda Morksie
        oko albo przyjedźcie obejrzeć, najlepiej terenówką.
        • Gość: MO II Re: Przestrzegam przed TBM DOM - Otwock IP: 217.153.167.* 31.08.09, 15:35
          a i co jeszcze, deweloper nie uwzględnia rękojmi, dopiero reagują na pisma przedsadowe wezwanie do zapłaty, wybudował 4 budynki na MO II bez izolacji budynków na zawilgoconej ziemi, tak wiec do mieszkań przedostaje się grzyb i jedynym ratunkiem jest odkopanie budynku i ponowna jego izolacja (nie wspominam tu o kosztach jakie są z tym związane), podobna rzecz ma miejsce na MO III, bo sam widziałem jak ratowali budynek bo im się osunął (tez bez izolacji) generalnie budują tanio i po kosztach. Dalej wymieniając - rynny są zrobione bez odprowadzenia wody deszczowej - woda wylewa się i podmywa fundamenty. Droga wewnętrzna z kostki zbudowana jest tak, że po 1 miesiącu gromadzi się na niej woda i są w niej dziury. Resztę tego bylejactwa znajdziecie tu na www.morskieoko.waw.pl/. Ten deweloper jest kiepski - nieopodal w Karczewie firma wybudowała 2 bloki - ich wykonanie może nie jest estetyczne (są rożne gusta) ale poziom jakości to różnica kilku klas. i To chyba najbardziej szokuje. Ten deweloper przyzwyczaił się do tego ze w Otwocku można oddać na rubieżach miasta budynki w fatalnym stanie. Jeśli nie chcecie wejść na minę, to tu nie kupujcie. Do odebrania budynków na MO III deweloper podchodził kilka razy - oni maja talent do jednego czego się nie dotkną to spartaczą. Aż dziw bierze, że ktoś taki utrzymuje się na rynku - ilu jeszcze naiwnych oszukają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka