Dodaj do ulubionych

SBM Grenadierów

IP: 195.205.121.* 18.09.03, 14:01
Obok skrzyżowania Grenadierów i Stanów Zjednoczonych buduje się fajny mały
budynek (z 15 mieszkań) i jest po 3100 za metr - w tym tygodniu podpisałem
umowę. Polecam osobom, które myślały o JW (Ostrobramska) albo Pax
(Wiatraczna) - taniej, ładniej, blizej Centrum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:11
      A czy mozesz podac mi nr tel do tej spoldzielni?
      A moze maja strone internetowa?
      • Gość: kostek Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:21
        810-44-12 no website available
        • Gość: Marta Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:23
          Kostek, dzieki za info. Pozdro.
          • Gość: Logos Re: SBM Grenadierów IP: 195.205.121.* 18.09.03, 15:52
            Niestety nie mam przy sobie telefonu do Grenedierów. Mogę Ci jutro wpisać na
            forum. Z tego co wiem są w książce adresowej.
    • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 18.09.03, 16:24
      "wynalazłam" tą budowę jakieś 3 miesiące temu, właśnie po tym jak przeczytałam
      sobie o postępach na budowie JWC i SM 82.
      szikam dokładniejszego info nt spółdzielni,
      zaczęłam sprawdzać po sądach, rejestrach...
      czy masz jakieś "doświadczenia", możesz się podzielić uwagami na ich temat..?
      jakie mieszkanie Cię tam zainteresowało..?
      pzdr
      m.
      • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 16:54
        SBM Grenadierów jest wiarygodna, jedną z większych spółdzielni w wawie. Ponadto
        plus jest taki, że nie kupuje się przysłowiowej "dziury w ziemi".
        Sama kupiłam tam mieszkanko:)m.in. z uwagi na wiarygodność. W razie co, możesz
        dostać informacje w zarządzie (około 100 m. od budowy) - budynek przy zjeździe
        z ostrobramskiej na trasę łazienkowską.

• Gość: Logos Re: SBM Grenadierów IP: 195.205.121.* 18.09.03, 17:06
        Wiem, że budują z własnych środków. Mają dużo lokatorów. Na początku wymagają
        dużej wpłaty - 30%, ale budynek będzie gotowy już w lutym :) i już można
        oglądać mieszkania (w moim są nawet okna).

A mieszkania nie są sprzedane bo spółdzielnia ma politykę- "0 reklamy" -
        dlatego są też tańsze (informacji o budynku nie ma nigdzie).

• Gość: md do Logos IP: 213.17.175.* 19.09.03, 12:14
          hmmmm
          a mnie mówili, że oddanie jest planowane na grudzień....
          ustalam z nimi harmonogram wpłat właśnie pod kątem oddania mieszkań w
          grudniu....
          podziel się proszę info, skąd ten luty,będe miała argument w negocjacjach....
          pzdr przyszłych sąsiadów.
          m.
          • Gość: Logos Re: do Logos IP: 195.205.121.* 19.09.03, 13:10
            To tylko moje wrażenie. Też mi mówili - że jest na grudzień (jest to też chyba
            w umowie z wykonawcą). Ale przypuszczam, że to może być troszkę zbyt ambitny
            termin. Luty wydaje się być ostatnim terminem - nawet jeśli robotnicy będą
            siedzieć i popijać piwko to jak mi się wydaje powinni do tego czasu skończyć
            (wtedy zamówiłem sobie człowieka od glazury i kuchni).

Pozdrawiam

• Gość: Yanek Re: SBM Grenadierów IP: *.future-net.pl 18.09.03, 22:41
      gdzie dokładnie znajduje się ta budowa?

Pzdr

Yanek
      • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 08:57
        przy zjeździe z ostrobramskiej w trasę lazienkowską (stanów zjednoczonych),
        numer budynku Ostrobramska 132 A, drugi rząd budynków od ulicy
        • Gość: Marta? Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 15:36
        • Gość: Marta Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 15:37
          mam pytanie, ile kosztuje jeden metr kwadratowy w tym bloku?
          dzieki i pozdro
          • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 19.09.03, 16:03
            jak napisał Logos na samym początku:
            3100 za metr...
            • Gość: sąsiadka Re: SBM Grenadierów IP: *.energis.pl 27.09.03, 22:32
              jestem od tygodnia poza Wawą. czy ktoś może podzielić się ze mną info co
              słychać na budowie? jak daleko posunęli się / lub nie ..../ z pracami. będę
              wdzięczna. pzdr
              • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:24
                Przejeżdżałam tam wczoraj, wygląda na to, że zakładają ocieplenie+folie i
                mają "zamocowywać" dach. Podobno blachy (czy co tam ma być) są pocięte. Póki co
                nie ma jeszcze naszego zielonego dachu i nie sądzę, by się udało go skończyć w
                tym tygodniu (bo dziś w W-wie pada).Hm...właśnie przestaje...
                Pewnie już widziałaś okna. Wkrótce wybieram się na sprawdzenie poziomu hałasu
                (po założeniu okien) w moim mieszkanku, więc może będę mogła dostarczyć nowych
                wieści.
                • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 30.09.03, 14:39
                  baaaaaaaaaaaaaardzo dziekuje co za info.
                  udalo mi sie wczoraj dodzwonic do p. Inspektor ds Budowlanych i ona takze mnie
                  uspokajala, ze sa duze postepy na budowie. ;-)) ale dzieki za info, niepokoilam
                  sie, ze nikt nie bywa na budowie...
                  okna zaczeli zakladac jeszcze przed moim wyjazdem, podobno teraz juz sa
                  wszedzie w bloku.
                  jak bys mogla jeszcze sie dowiedziec, co z tynkami - tzn. czy juz tynkuja
                  srodek, bede wdzieczna.
                  na razie pozdrawiam
                  • Gość: Logos Re: do md IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 21:39
                    Witam

Wiemy, ze obecnie ocieplają budynek od zewnątrz i niedługo będzie kładziony
                    tynk. W W-wie pada więc nie mogą skończyć dachu.

Pozdrawiam
                    • Gość: md Re: do Logos IP: 213.17.175.* 03.10.03, 10:50
                      dzięki dzięki
                      ;-)))
                      wracam w poniedziałek, pobiegnę zobaczyć, jak to wygląda
                      pzdr
                      m.
                      • Gość: ciasia Re: do md IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 14:21
                        jak coś będziecie wiedzieć, dajcie znać (szczególnie, jeśli chodzi o elementy
                        wewnętrzne).
                        Pozdrawiam
                        • Gość: md Re: do ciasia IP: 213.17.175.* 06.10.03, 14:28
                          byłam na budowie.
                          tynkuja parter, cały dom jest ocieplony.
                          i to na rzie chyba tyle z "postępów" na budowie
                          pzdr
                          m.
                          • Gość: ja ja Re: do ciasia IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.14, 21:00
                            A potem się obudziłaś .Z ręka w nocniku...
      • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 24.10.03, 14:42
        czy ktoś wie jak postępy /albo ich brak/ na budowie?
        • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 15:13
          Byłam przedwczoraj.
          Moje mieszkanko jest na I piętrze, więc mogę sie wypowiadać tylko co do stanu
          robót na - i poniżej. W środku jest potynkowane, na zewnątrz - zaczęli tynkować.
          Nie wiem, jak to będzie wyglądalo w mrozy...:(
          Na razie jestem dobrej myśli.
          Złe wieści - mamy zielony blok!
          Ja się czegoś więcej dowiem - dam znać
          • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 27.10.03, 09:48
            moje mieszkanko jest na II...
            położyli w końcu dach?
            ... jak to zielony blok..?
            pzdr
            • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 13:22
              Dziś był straszny korek, więc nie jechałam trasą, więc mogę mieć "nieświeże"
              informacje
              W sobotę natomiast - ku mojemu zdziwieniu - widziałam gości pracujących na
              dachu, ale jakoś marnie im szło i na dobrą sprawę wątpie, czy już skończyli.

Będę tamtędy jechać jutro rano, napiszę jeśli uda mi się coś dojrzeć.
              A ściany mnie się nie podobają, są jasno zielone. Mam nadzieję, że kolor
              wypłowieje,albo cos:)
            • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 13:22
              informacje
              W sobotę natomiast - ku mojemu zdziwieniu - widziałam gości pracujących na
              dachu, ale jakoś marnie im szło i na dobrą sprawę wątpie, czy już skończyli.

• Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 13:23
              informacje. W sobotę natomiast - ku mojemu zdziwieniu - widziałam gości
              pracujących na dachu, ale jakoś marnie im szło i na dobrą sprawę wątpie, czy
              już skończyli.
            • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 13:23
              informacje. W sobotę natomiast - ku mojemu zdziwieniu - widziałam gości
              pracujących na dachu, ale jakoś marnie im szło i na dobrą sprawę wątpie, czy
              już skończyli.
              • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 03.11.03, 12:46
                Witam
                czy komuś wiadomo coś n.t. postępów na bud?
                pzdr
                • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 14:32
                  Jestem w miarę na bieżąco - mamy wybrane parapety, w kolorze beżowo-białym
                  (imitacja jasnego marmuru) - nie są najgorsze.
                  Zaczęli dziś rano tynkować na zewnątrz od strony Ostrobramskiej. Koło 18 będę
                  tamtędy przejeżdżać, to zobaczę co udało się zrobić.
                  • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 04.11.03, 08:43
                    ;-)))
                    nie orientujesz się, czy budynek jest już "zamknięty"?
                    pzdr i dzięki za info
                    • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 10:28
                      wiesz co, nie wiem, co przez to rozumiesz, ale:
                      1. nie ma drzwi w klatce
                      2. nie ma daszków nad garażami - przynajmniej wczoraj nie było,
                      3. dach jest:)
                      4. Drzwi w mieszkaniach też jeszcze nie ma. Jak się czegoś dowiem - dam znać.
                      • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 04.11.03, 12:28
                        no właśnie chodziło mi o:
                        1. drzwi na klatce
                        2. daszki nad garażami
                        4. drzwi w mieszkaniach

mam nadzieję, że jak mają ładną pogodę, to trochę przyspieszą....
                        dzięki za każde info
                        ;-)))
                        m.

• Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 01.12.03, 08:26
                          czy ktoś z Przyszłych Sąsiadów orientuje się, dlaczego od 3 tygodni prace na
                          budowie posuwają się wolniej niż w ślimaczym tempie?
                          są jakieś problemy na budowie?
                          byłam na bud. w sobotę i ku mojemu przerażeniu blok jest tylko zamknięty, a do
                          zamknięcia był gotowy .... 2 tygodnie temu.
                          czy wiecie co się dzieję? ja wybieram się dziś do spółdzielni na "rozmowę".
                          • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:06
                            Byłaś może tam dowiedzieć się czegoś? Moje obserwacje ograniczają się do nadal
                            otwartej klatki, ale co jest w środku - nie mam pojęcia. Mam nadzieję wybrać
                            się w przyszłym tygodniu. Pogodę wciąz mają niesamowitą...i co z tego:(
    • Gość: etomek Re: SBM Grenadierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 18:43
      Czy budynek jest czescia jakiegos ogrodzonego osiedla czy wolnostojacy?
      I ilu pietrowy?

z gory dziekuje za informacje
      pzdr
      eTomek
      • Gość: g Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 07.10.03, 09:12
      • Gość: g Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 07.10.03, 09:13
        budynek jest wolnostojący,
        pomiedzy blokami, ale w rozsądnej odległości.
        budynek ma miejsca garażowe,
        wysokość - 3 piętra.
      • Gość: ja ja Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.14, 21:03
        Nie bądź głupi, porozmawiaj z ludźmi którzy mieszkają w zasobach tej spółdzielni komuninistycznych kolesiów.
    • Gość: Alchemikos Re: SBM Grenadierów IP: 212.160.156.* 03.11.03, 15:25
      Mieszkam od 10 lat blisko tej budoey. jestem członkiem tej spoldzielni. to
      typowy spółdzielczy stadart. Władze społdzielni to sami swoich. jednakże trzeba
      przyznać, że cos na osiedlu się dzieje. Ja natomist chcę wyprowadzić sie tego
      osiedla, gdyz w okoł brakuje zieleni. Od strony ostrobramskiej i alei Stanów
      ciąły smród spalin samochodowych. Poando wieczorem czuc dym z komików
      centralnego ogrzewania. za boga nie wiem skąd ten tym. Ponadto nie jest to
      bezpieczna oklica - głownie włamy do samochodów i drobne kradzieże. Dużo
      łysoli. Z drugiej strony z tego miejsca jest dobry dojazd do roznych miejsc w
      warszawie. Reasumując dobre mieszkanko dla ludzi na dorobku, nie jako docelowe
      miejsce zamieszkania.
      • Gość: em Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 21.11.03, 08:54
        zdecydowałam się na ten budynek, ze wzgledu na stosunkowo nieduży koszt
        mieszkania.
        włamy są wszędzie - mokotow, ursynow, wola... zeby juz nie porownywać
        do "nieszczesnej" pragi.
        są gorsze blokowiska, chociażby trzy ulice dalej - sławetne osiedle
        ostrobramska ;(
        nie mówiąc o tym, że coraz częściej buduje się plomby, z których sądziedzi
        patrzą sąsiadom w talerze, a tu nie jest jeszcze najgorzej ;)
        • Gość: ciasia Re: SBM Grenadierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:12
          tu akurat sie z Tobą zgadzam, chociaż co do kosztu to pożyjemy -zobaczymy.
          Prawda jest taka, że dość sporo szukałam i oglądałam mieszkań i właściwie
          okazywało się, że cena Ząbek czy Rembertowa jest podobna. Nawet jw ma wyższą
          • Gość: owa Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 28.01.04, 10:27
            witam. zainteresowałam się budową, dowiedziałam sie w spółdzielni że są jeszcze
            wolne mieszkania.

dawno nikt nic nie pisał na poście, czy wiecie na jakim etapie jest budowa,
            bo spółdzielnia zapewnia mnie, że tuż tuż... będzie ukończona...
            • Gość: Logos Re: SBM Grenadierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 20:53
              Z mieszkaniami możecie sobie dać spokój. Zostało tylko najgorsze i nie nadaje
              się nawet na warsztat.

Oficjalny termin wstawienia drzwi w mieszkaniach to podobno przyszły tydzień.
              Ponieważ obietnice skracają swój czas (jakieś 3-4 miesiące temu był to miesiąc
              do 1,5) myślę, że do końca lutego będzie można coś zacząć robić.
              • Gość: md Re: SBM Grenadierów IP: 213.17.175.* 05.02.04, 13:28
                mnie też tak mówili w spółdzielni - tzn. przyszły tydzień jeżeli chodzi o
                drzwi. ale jakoś do przekazywania lokali wcześniej niż w połowie marca się nie
                palą
            • Gość: ja ja Re: SBM Grenadierów IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.14, 20:58
              Baju baju będziesz w raju....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka